Dodaj do ulubionych

biale plomby u dentysty?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 13:49
czy ktos mi moze powiedziec gdzie dentysta daje zwykle biale plomby na kase
chorych??
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: biale plomby u dentysty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 13:51
      z tego co sie orjentuje kasa chorych nie refunduje bialych plomb
      • Gość: aga Re: biale plomby u dentysty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 13:54
        za biala plombe pani stomatolog zawolala sobie 50 zl :/ za swiatloutwardzalna
        120 czy to normalne??
        • Gość: ww Re: biale plomby u dentysty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:03
          nie mietam, dokladnie jak jest umnie ale prawdopodobnie do bialej plomby
          doplacalam ok 30 A o darmowym leczeniu kanalowym nie ma mowy
          • Gość: marcin_czwa Re: biale plomby u dentysty? IP: *.21.pl 06.02.07, 18:56
            Tak. Za białą plombę 120 zł to standard, kanałówka od 150 zł wzwyż (zależnie od
            skomplikowania + rentgen jeśli konieczny).
    • Gość: mloda Re: biale plomby u dentysty? IP: *.apus-net.pl 06.02.07, 16:10
      nio niestety takich luksusow to na kase chorych nie ma;/ ostatnio placilam za
      biala plombe swiatloutwardzalna 75zl:)
      • henryczek-czewa Re: biale plomby u dentysty? 06.02.07, 17:03
        mnie czeka kanałowe na nfz - kanały 40 + białe wypełnienie 70. To 70 to nie za duzo troche?
        • marcelmilau Re: biale plomby u dentysty? 06.02.07, 17:54
          ja za kanał dam prywatnie jakieś 300.Czemu robię prywatnie ? bo właśnie leczę
          zęba robionego na kasę :) więc wolę zainwestować
          • Gość: uszczypliwy Re: biale plomby u dentysty? IP: 213.76.167.* 06.02.07, 18:46
            miałem zęba leczonego na kasę 3 razy- było za darmo a tym samym do d..., a
            teraz poszedłem prywatnie, wiem że zapłacę dużo bo ok 300 zł, ale mam nadzieję
            że skuteczne leczenie będzie tym razem...
            • Gość: gosc Re: biale plomby u dentysty? IP: *.rosehosting.com 06.02.07, 19:01
              Jeszcze dochodzi podejście do pacjenta. Ja właśnie wziąłem się za zęby porządnie
              po traumatycznych przeżyciach u darmowych dentystów. Dobrze że trafiłem na
              wspaniałego lekarza, u którego stres jest minimalny. Wolę wydać nawet 2000 zł
              niż co wizytę się stresować i później i tak wydać połowę tego na poprawki po
              partactwie, bo za darmo.
    • Gość: ząbek Re: biale plomby u dentysty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:43
      70 zł za białą plombę to nie jest dużo.Ja płacę za białe plomby
      światłoutwardzalne 80 zł.
      • Gość: ola Re: biale plomby u dentysty? IP: *.trustnet.pl 07.02.07, 17:48
        białe na nfz dają od jedynek do czwórek ale jakoś tego wypełnienia jest
        tragiczna! od piątek dają amalgamat czyli srebrne
        • aka79 Re: biale plomby u dentysty? 07.02.07, 17:55
          Ja płaciłam za białą 20 zł, za światłoutwardzalną 50.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka