Gość: pieniążek IP: 217.153.246.* 07.02.07, 17:17 Czym dla Was są? Jak dużą przywiązujecie do nich wagę? Jak dużo jesteście w stanie zrobić żeby je mieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelmilau Re: Pieniądze 07.02.07, 19:20 Gość portalu: pieniążek napisał(a): > Czym dla Was są? Jak dużą przywiązujecie do nich wagę? Jak dużo jesteście w > stanie zrobić żeby je mieć? Pieniądze dają szczęście i nikt mi nie powie ,że jest inaczej. Nie dadzą ci natomiast uczucia i zdrowia kiedy chorujesz na nie uleczalną chorobę. Wiele można zrobić żeby je mieć ale nie krzywdząc siebie i nikogo innego nie narażając zdrowia no i wiadomo na legalu bez przekrętów uczciwą praca ( choć uczciwą pracą u nas w kraju dostaje się jedynia garba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Pieniądze IP: *.prenet.pl 08.02.07, 14:05 marcelmilau napisał: > Pieniądze dają szczęście i nikt mi nie powie ,że jest inaczej. A ja się nie zgodzę - pieniądze szczęścia nie dają - jednak na pewno dają wolność :) Niewiele robię, żeby je mieć - chyba bardziej już doceniam inne wartości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 23:27 Szczęścia nie dają, ale dają możliwości które mogą spowodować że nasze życie będzie szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pieniądze IP: *.apus-net.pl 07.02.07, 20:38 Większość mówi że nie są najważniejsze ,bo może i nie są ,ale co np. jak ktoś sam zachoruje lub ktoś z jego bliskich?Leki kosztują,rehabilitacje itp. i co dalej.A jak brakuje na prąd to leepiej mieć światło czy dać dzieciom jeść.Pewno że trzeba pracować i starać się myśleć o przyszłości dlatego wiele kobiet znosi rozłąkę z mężem jak ten wyjeżdza za granicę.Jest ogromna tęsknota ,ale tam też nie jest nikomu łatwo ,jak się jest z dala od najbliższych.Wiem bo też wyjeżdzałam ale coś trzeba robić w życiu.I nie ważne czy to u nas w kraju czy tam wszędzie trzeba się starać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 07.02.07, 22:06 Czasem tak bywa, że druga połówka musi jechać za granicę do pracy, jeżeli naprawdę nie mają z czego żyć... Czasem jednak chciwość jest ważniejsza od miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:41 Ja bez pieniędzy nie znaczę nic. Mam tę świadomość, że bez zer, jestem zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 08.02.07, 14:00 Dla kogo jesteś tym zerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:20 Dla żony. Dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 08.02.07, 14:25 Czemu tak myślisz? powiedzieli Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 09.02.07, 13:36 Pewnie przesadzasz tak pisząc. Ale jeżeli tak jest naprawdę to nie jest to prawdziwa rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pieniądze IP: *.apus-net.pl 08.02.07, 22:15 Twardo powiedziane że jesteś zerem, mogłabym domniemać że masz bardzo niską samoocenę.Praca jest taka czy inna ale większość z nas narzeka ,za takie pieniądze......i woli siedzieć, coś dorobić czasem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 09.02.07, 13:35 Skąd wiesz czy on pracuje czy nie? Może pracuje i zarabia tylko bardzo mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:58 Pracuję i dobrze zarabiam.Prowadzę własną firmę, więc dochody są w granicach kilkudziesieciu tysiecy miesiecznie. Dzieci są rozpieszczone. Żona również. Nie chcę mieć kochanki, bo one są jeszcze gorsze, a okazji miałem mnóstwo. Człowiek pracuje, zarabia a życie mu ulatuje jak z balona powietrze. Nie warto poświecać go pracy, pieniądze nie są wszystkim, kiedy przychodzimy do domu w piątek koło dwudziestej, syna i córki nie ma ( imprezują i wydają pieniadze tatusia ) żona z koleżankami w restauracji na ( jak to mówi ) wydłużonej kolacji. Jedyną przyjazna osobą jest pani Zofia, nasza pomoc domowa no i Bingo, nasz pies. Życie jest smutne, mając tylko pieniądze, bo prawdziwej rodziny sie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 12.02.07, 21:41 Czy uważacie że wszystko można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieniążek Sentencja IP: 217.153.246.* 20.02.07, 13:35 Zgadzacie się z sentencją "Miłość może wiele, ale pieniądz wszystko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do Kuby IP: 212.160.86.* 20.02.07, 13:45 To odetnij ich od tej kaski. Zobaczysz jak długo będą fikać... Co z Ciebie za facet ,skoro godzisz się na takie traktowanie? Współczuję rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:50 Kubo współczuję rodziny..Nie doceniają tego co mają..Oj bardzo nie doceniają..Jedyny sposób to odciąć przypływ gotówki,a na pewno bardzo zmniejszyć..Troche to potrwa i lekko nie będzie,ale może zrozumieją,że trochę się zagalopowały.Załóż moze konto(do którego tylko ty będziesz miał dostęp) i wpłacaj tam wiekszosc zarobionych pieniędzy..Przynajmniej zarobią na siebie,a nie rozejdą się wydane na kaprysy i zachcianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 21.02.07, 21:23 Popieram propozycję agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieniążek Re: Pieniądze IP: 217.153.246.* 06.03.07, 18:55 Może jeszcze ktoś się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Pieniądze 27.04.17, 07:00 Uuuu! - Kubuś: Czarno to widzę. Najgorsze, że to Twoja wina i nikogo więcej. Rozpuściłeś kobitę i dzieci i prawdopodobnie jest już za późno by sytuację zmienić. Dobrze Ci tu ktoś radzi, by założyć sobie konto do którego tylko Ty będziesz miał dostęp. A jeszcze lepiej, lokuj kasę w złoto ale tak, by nikt nie wiedział. Problem polega na tym, że jak ograniczysz rodzince dostęp do kasiory, dzieci Cię zagryzą a kobita puści kantem. Wysoki sąd na sprawie rozwodowej też Cię nie oszczędzi i zostaniesz na stare lata z ręką w nocniku. Tym bardziej, że jak piszesz, - żona z koleżankami już spędza czas po knajpach.........to ona na bank ma już młodszego ( koleżanki ją namówiły ) i jesteś na straconej pozycji. Byłeś za miętki w życiu. Moja rada: - Robotę goń, kasę w żółty metal aby mieć na stare lata ( starość jest przejeb......na ! ) - a darmozjady niech idą na swoje. Zara Cię docenią choć na zmianę już za późno. A na boku miej zapasową kobitę bo inaczej nie warto żyć. I pij tylko drogie alkohole. Powodzenie ! - będzie Ci potrzebne. Dyzio. p.s Co do pieniędzy zaś: Same oczywiście szczęścia nie dają ale są warunkiem do jego osiągnięcia. I bardzo ułatwiają życie. Możecie mi wierzyć. Bez pieniędzy dzisiaj nawet po mordzie nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pieniądze 27.04.17, 14:59 Za pieniądze możesz sobie kupić Dom lecz nie ciepło rodzinne, Możesz sobie kupić łóżko ale nie sen. Możesz sobie kupić zegarek ale nie czas Możesz kupić książkę ale nie wiedzę. Możesz sobie kupić pozycję ale nie uważanie. Możesz płacić lekarzowi ale nie kupisz zdrowia Możesz kupić sobie życie ale nie duszę. Możesz kupić sobie seks ale nie miłość. Odpowiedz Link Zgłoś