Gość: real Kto nami rządzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 18:30 Aleś wymyślił !!! ale "każdy śpiewać może ..." itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny ciulimiorz Re: przegrani-wygrani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 18:59 realisto , startuj w nadchodzących wyborach na wójta, "my ciemni ciulimiorze" zagłosujemy na Ciebie. Nie pamiętasz już, jak "ciemne ciulimiorze"głosowali.Z szacuneczkiem dla wyborców, a osiągniesz lepszy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: do realisty 28.10.11, 21:52 Tak jest realisto! Już o tym pisałem,ale jeszcze powtórzę:nie mamy szczęścia do władz samorządowych:( Ludzie którzy poprzednio mieli się dobrze i włazili p.Sz bez wazeliny,ci sami później pluli na niego jak przyszła ku temu okazja,kiedy wiadomo było ,że nie przejdzie do następnej kadencji (np. p dyr GOK) Teraz ci sami są blisko nowej władzy i co robią? Korzystają z okazji prywatnie:) Za plecami Lupy i skarbonki opowiadają o nich różne podłości,myślę że po to ,żeby oczyścić się z zarzutów ,ze mają z tym ,,burdelem "coś wspólnego Ja myślę ,że mają dużo wspólnego ,bo to oni sprowadzili tu tego który miał być lekiem na całe zło Jak można określić takich ludzi,którzy w ten sposób odnajdują się w każdych okolicznościach? Co wymyślą za 3 lata ? My ,, ciulimiorze " może nie głupi ,ale ufni A ta pani o szerokim uśmiechu rzeczywiście potrafiła uwieść tłumy,myślę ,że powinna startować nie na radna do powiatu,ale gdzieś wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSCIUWA SAMO SEDNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 19:24 FAKTYCZNIE, MASZ SŁUSZNĄ RACJĘ POPRZEDNIKU ,POPIERAM TO CO TU NAPISAŁEŚ BRAWO,BRAWO,BRAWO !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały ale zwinny Re: SAMO SEDNO IP: 82.160.184.* 03.11.11, 15:38 "GOSCIUWA" - najlepszy przykład wysokiego wykształcenia oraz inteligencji niektórych osób wypowiadających się na forum. Następnym razem więcej tych wykrzykników, najlepiej to wstawiaj wykrzyknik po każdym wyrazie, bo przecież wszyscy muszą wiedzieć, że tutaj "rządzisz". BTW: Ortografii też w szkole nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no Re: SAMO SEDNO IP: 204.45.133.* 04.11.11, 20:05 No i co wsioki "Władzia" robi z wami co chce w wy w prezencie dajecie jej nagrodę 10.000 , bo gmina jest "mlekiem i miodem płynąca". Forsy pełna kasa to co jej żałować , niech kobita ma za swoje "zasługi". A na koniec roku nie zapomnijcie żeby obdarować Wodza , bo był pokrzywdzony . A swoich zlikwidować, udupić i nie dopuścić do głosu , bo po mają psuć atmosferę . Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premia motywacyjna Re: SAMO SEDNO IP: 204.45.133.* 04.11.11, 20:10 Nie za pomnijcie jeszcze o reszcie "dupowłazów" im też się przecież należy za to , że wiernie służą władzy i wskakują im bez mydła wiadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: SAMO SEDNO 04.11.11, 22:11 Dobrze jest przeczytać,że nie jest, się osamotnionym w swoich opiniach na temat obecnej sytuacji w naszej gminie -dzięki GOŚCIUWA Niektórzy z powodu braku argumentów(może na własną obronę?) pilnują nam tu zasad ortografii i dobrze,bo nasz język trudny:) Jednak pisać każdy może..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista samo sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 00:01 władza na czele z p.przewodniczącym i zielonym radnym p.Marianem N.zafundowała nam przedszkole przy Gimnazjum/bez prawidłowego zaplecza/i jak oni sobie wyobrażają te maluchy wśród prawie dorosłej młodzieży,chyba swoich wnucząt tam nie poślą bo ja je będą mieli to przedszkola już może już wcale nie być.Cierkawy jestem kto ma chrapkę na budynki po starym przedszkolu?Jeżeli powstanie ten słynny zespół szkół to ciekawy jestem kto będzie jego dyrektorem,czy będzie ogłoszony konkurs na dyrektora czy też przywiozą go w teczce z Częstochowy jak za dobrych starych czasow.W Urzędzie Gminy coraz większa biurokracja i nic nie idzie załatwić bo prawie wszystkie stare pracownice pozjadały rozumy i co się będą przejmować jakimiś tam interesantami.Mógłbym jeszcze wiele spraw przytoczyć na niegospodarność nowej władzy i zwiększenie zadłużenia gminy ale to i tam jest grochem o ścianę.Nowa władza przez tę kadencję nachapie się i wróci zadowolona do Częstochowy a na placu boju pozostaniew rada z p.przewodniczącym z ręką w nocniku ale to będzie już historia tylko niesmak pozostanie i jestem bardzo ciekawy kto się wtedy podejmie naprawy spieprzonej kadencji ale to już przyszłość pokaże.Zapomniałem jeszcze dodać parę słów o sołtysie,który jest nim już kilkadziesiąt lat i zawsze był niezależny ale jak mu syna osadzili w DPSie to wszedł wójtowi cały do d..y i tylko mu nos widać i kłębek zmierzwionych od kału włosów i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolombo Re: samo sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 17:35 Realisto siedzisz przed komputerem i klapiesz w klawisze a żal ci d... ę ściska z zazdrości, obecna władza ci nie odpowiada ,wszyscy są źli pamiętaj miernoto że te władze wybrała większość mieszkańców gminy i wyluzuj. Żal że odcięto ryjek od korytka ?. Wreszcie mieszkańcy zrozumieli i wypędzili radę ochlaptusów i kombinatora Sz. nareszcie jest normalnie w Gminie Lelów. Wójt L i obecna rada gminy spoko trzymać tak dalej nie zwracać uwagi na pajaca co mu żadna władza nie pasuje . Nie zastanawiać się i utworzyć Zespół trzech placówek . Przedszkole już kilka lat wcześniej powinno być w budynku szkoły podstawowej podobno jest na tyle pustych ogrzewanych pomieszczeń, że wszyscy spokojnie się zmieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojak do kolombo IP: 82.160.184.* 06.11.11, 05:38 Od czego jesteś specjalistą kolombo, bo na czymś poza klepaniem obraźliwych głupot na forum powinieneś się znać. I tym się zajmij, bo o reszcie nie masz ZIELONEGO POJĘCIA. Jeśli jesteś np. nowym radnym z zielonej sitwy, to się nie zachowuj jak wyrocznia, za głupiś! A co byś powiedział na połączenie DePeeSu z Radą Gminy i UG, super pomysł. Przedszkole to raczej dać do Urzędu Gminy, blisko, oddzielne wejście - po banku, wolne pomieszczenia, ogromna dobrze ogrzana przestrzeń i stały CYRK na miejscu, będzie dzieciakom ciepło i wesoło. A może by tak RODZICÓW kuźwa zapytać kołki!!! Jak ci się chodzi na częstochowskiej smyczy, jeszcze nie uwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienny Re: do kolombo IP: 82.160.184.* 06.11.11, 08:32 A co jest takiego złego w utworzeniu tego ZS? Mam wrażenie, jakoby każdy krok podjęty przez gminę był dla was zły cokolwiek by to nie było. Wszyscy mogliście zostać radnymi, startować na wójta, bo nikt Wam tego nie zabroni. Wówczas pokazalibyście jak należy rządzić gminą, i jestem ciekaw jakie byłyby wasze rządy. Krytykować każdy może, ale zupełnie inaczej wygląda to ze strony przeciętnego lajka a inaczej "na górze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z dołu" Re: do kolombo IP: 82.160.184.* 06.11.11, 17:45 Nie ma ludzi niezastąpionych, obecnych radnych też da się zastąpić. Jednak nie wszyscy muszą lgnąć do koryta, niektórzy muszą na wasze diety pracować. Jako wyborca mam prawo pisać wszystko i krytykować, to wy jesteście dla mnie a nie ja dla was!!! Co do ZS to myślę, że są osoby kompetentne - dyrektorzy, nauczyciele, rodzice, dzieci. Czy ktoś ich pytał o zdanie? A może to jest tak: piestrzyńska rzuca pomysł /potem kolejne 10 000zł nagrody od dragańskiego/, rada merda ogonkiem, wójt ani me ani bee, bo rządzi skarbonka. Taki schemat obowiązuje od roku, a może się mylę? Może inaczej wyglądały sprawy z: domem kultury, lokalizacją ośrodka zdrowia, komunalką, zakazem wjazdu do rynku, drogą od strony piekarni do kościoła, ceną za wodę i ścieki, podatkami. Kto zwróci straty właścicielom sklepów w rynku z powodu niekończącego się remontu? O atmosferze pracy w urzędzie gminy nie wspominając. Zostaliście radnymi i sodowa do głowy uderzyła, tak też to ludzie widzą, czyli wasi WYBORCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienny Re: do kolombo IP: 82.160.184.* 06.11.11, 08:36 Nie rozumiesz, że gdy wszystkie placówki będą razem to będzie dużo łatwiej? Hala i tak jest ogrzewana, w przedszkolu musi być od tego pracownik, obiady gotowane są na stołówce, trzeba dogotować raptem kilkanaście porcji. Kolejną sprawą są odwozy - dzieci mają autobus na parkingu szkolnym, nie trzeba ich przeprowadzać przez drogę, czy iść po nie do samego przedszkola i z powrotem. Dodatkowym plusem jest możliwość posiadania zajęć gimnastycznych na hali, co jest dużym plusem. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re:reforma szkół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.11, 10:00 zespoły szkół to nie nowość "złej władzy lelowskiej",aczkolwiek funkcjonują już w większości gmin i miast w Polsce. O problemie szkolnictwa naszej gminy mówiło się od lat,że dzieci ubywa, w związku z tym problem będzie z nadmiarem nauczycieli.Tylko każdy odkładał ten problem na dolną półkę, bo chciał wygrywać wybory, ale czy to było dobre działanie?Okazuje się,że NIE.Przy podjętych działaniach kilka lat wcześniej może byłoby więcej możliwości na podjęcie innej pracy? Ja rozumiem nauczycieli, bo walczą o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: do kolombo 06.11.11, 17:34 Bardzo dobry pomysł to utworzenie Zespołu w składzie o jakim piszesz > ,, połączenie DePeeSu z Radą Gminy i UG, super pomysł" ja jeszcze dodam GOK Oszczędnie, ciepło,wszystko zapewnione:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: do kolombo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 18:30 Wybraliśmy nowe władze i pozwólmy im spokojnie rządzić, a efekty ocenimy już za 3 lata. Po ocenie postów wysnułem taki oto wniosek, że jakaś sfrustrowana biedaczyna nie radząca sobie z emocjami klepie sobie w klawisze bo cóż więcej może, na pewno się nie nadaje na sołtysa, radnego czy wójta i broń nas Panie Boże od takich bezmyślnych ludzi u władzy. Jestem prawie pewny że odcięto ryjek od koryta. Zespół o którym piszesz może wymyślić tylko osoba która posiada ptasi móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert do Rekina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 19:44 W pełni się zgadzam Rekinie z Twoją opinią. Z nową Władzą nic nie da się "załatwić" pod stołem. Tyle włożonego przez ostatnie lata trudu / i nie tylko trudu / w zdobycie sobie pozycji w Lelowie a tu nagle to nie ma żadnego znaczenia . To musi boleć. Jak widać po podjętych decyzjach dla obecnie rządzących nie ma "Świętych krów". Życzę im powodzenia i wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: do Rekina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 21:26 A ciekawe kto będzie nowym dyrektorem tego Zespołu Szkół, chyba nie dyr gimnazjum, to by już było lekkie......... przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ołnejcz Re: do Rekina IP: 82.160.184.* 06.11.11, 21:52 też mam nadzieję, że nie będzie to dyr. gimnazjum. Może konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doroberta Re: do roberta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 10:29 wierzysz w to co piszesz? poza tymi co sa u koryta teraz lub byli za szyd... jest jeszcze co nieco obywateli niepodniecających się wcale korytkiem lub zbyt zapracowanych na podwórkowe gierki zarozumiałych "polityków" rangi GMINNEJ. uklady zaś to były zawsze i wszędzie i są teraz w lelowie też, macie 10000 zł na nagrodę dla skarbonki a nie macie na tysiąc innych spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam do Kojaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 19:57 Wypadało by zachować minimum kultury i wypowiadać się na tematy merytorycznie. Czy sarkazm u Ciebie jest na tak niskim poziomie? Jeśli tak to lepiej nie chwal się swoimi pomysłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: do Zarządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:23 Czy "władza lelowska" mogłaby się zainteresować co z lelowską drużyną piłkarską, która utrzymywana jest z naszych pieniędzy podatnika.Około 50 tys.złotych to dość pokażna suma pieniędzy.Dlaczego ciągle przegrywają/ bo nie ma kto grać?/, dlaczego odchodzą piłkarze? - a może nie chcą się dalej wstydzić za niektórych członków ZARZĄDU i ich słabości moczopędne w busach na wyjeżdzie drużyny, lub na stadionie w spodnie, a p....s z z wskazującym palcem pokazuje.... cichooo.Zapytajcie kierowców ,to potwierdzą, a pózniej wozi się dzieci szkolne. A może to też przez wójta i przewodniczącego ?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony kibic Re: do Zarządu IP: 82.160.184.* 07.11.11, 14:10 Władza odpowiada za wszystko, takie uroki władzy, za sikanie w busach TEŻ. Bo jak nie oni to kto inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 19:34 Panie Przewodniczący liczymy na Pana w kwestii "ojszczybusów" - 50 tys. zł to duża kwota pieniędzy i powinniście inaczej ją zagospodarować. Kto chce się "bawić " to niech to robi za własne pieniądze. A właściwie to kto imiennie - bezpośrednio odpowiada za drużynę piłkarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONEMORE Re: dedykacja IP: 82.160.184.* 08.11.11, 18:42 te 50tyś nie idą jedynie na drużynę piłkarską. 50000zł jest na 2 drużyny (juniorów i seniorów), siatkówkę, turnieje, nagrody na nich oraz inne sportowe przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarząd Re: do onemore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 19:02 chyba się mylisz, bo do konkursu kosztorys opiewał te 50000 tylko na seniorow i juniorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala Re: dedykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 09:36 Kiedy odbywają się mecze siatkówki, chetnie sobie poogladam, na co idzie kasa na siatkówkę, koszulki, piłki, trenerów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: dedykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.11, 17:25 czy warto tyle kasy za jedyne 3 punkty za jesienne rozgrywki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: dedykacja IP: *.gre.pl 13.11.11, 22:15 ciekawe gdzie te 50 tys. na ta druzyne? bo boisko o tym nie swiadczy? w fatalnym stanie. A jak nie macie co robic tylko siedziec na necie i opisywac to co sie dzieje ze sportem w lelowie a gowno o nim wiecie to siedzie przed telewizorem a nie tu! Na siatkowke ida pieniadze? ciekawe na co! a na Lelovie to nie wiem gdzie ida te pieniadze? chyba do kieszeni. I nawet trenera nie umieją znaleźć i opłacić. Jak wygrywać bez trenera? dajcie sobie k***a spokoj z tym forum i nie obrazajcie innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodnik Re: dedykacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 12:10 A co moze zdziałać Zarząd klubu w składzie co obecnie jest - to żenada nie Zarząd.Skład podany jest na tablicy klubu - czy nie było innych osób? w Lelowie i okolicy. Nie mamy żadnego wsparcia od zarządu - żadnej mobilizacji,aktywizacji i zachęty, tylko przezwiska i krytyka.A już najgorzej jest, jak ktoś z młodych chce awansować i odejść do innych drużyn.Wtedy w obiegu krążą rózne plotki i posądzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny zawodnik Re: dedykacja IP: *.desire24.com 13.01.12, 23:28 ciekawe gdzie są pieniądze które są przekazywane na klub. rozchodzą się chyba bardzo szybko i nie wiadomo na co. A boisko, to warto chyba zaorać... bo warunków ani do gry, ani do treningów nie ma. Gdzie jest trener ? pewnie nie ma pieniędzy na opłacenie go... zwrot za kupiony sprzęt sportowy ? - niedoczekanie, aż szkoda już się poniżać i przypominać o tym. przychodzimy i gramy dlatego że lubimy, ale jakieś warunki do treningu i gry też trzeba mieć. Jednym słowem ? żenada :) Pozdrawiam kochany "zarząd"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec II Re: Zarząd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 19:37 Skład Zarządu- A.B-prezes, Marian R , Andrzej W, Stanisław S / I sikawkowy/, Bogusław P / sikacz II/, Jacek Z. Mirosław Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Kto nami rządzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 08:36 I o to właśnie chodzi ! Brawo Jajco . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kto nami rządzi ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 19:09 Obserwator napisał : Re: Kandydat skreślony za wyrok Autor: Gość: obserwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 21:58 Odpowiedz Jureczku,jak daleko zaawansowane są prace związane z odwołaniem nowych władz lelowa. Czy to prawda,że dalej knujesz. a czy to prawda,że jeszcze będą dalsze rozprawy sądowe przeciwko Tobie.... A to oryginał : forum.gazeta.pl/forum/w,55,129502179,130543498,Re_Kandydat_skreslony_za_wyrok.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec lelowa nowa wladza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 11:46 A co zrobila nowa wladza oprocz tego ze pensje sobie podniesli i nagrode przyznali skarbonce .Ale za co ta nagroda?remont Domu Kultury miala stara wladza a teraz nowa sobie przypisuje sukces.Taksamo bylo z wyjazdem na basen nauczyciele poddali pomysl a wojt przypisal sobie zaslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: nowa wladza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 13:38 Ciekawe, czy suma wszystkich nagród dla nauczycieli w Gminie na Dzień Nauczyciela - 14 X jest równa nagrodzie dla skarbonki równej 10 000 zł, przyznanej chyba dla jaj też 14 X ? Można też zapytać o wielkość nagród dla innych pracowników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca wójta Re: nowa wladza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 14:57 My mieszkańcy żądamy więcej informacji o wydarzeniach z "życia gminy". Strona internetowa bez zmian. Można się wzorować na stronach innych gmin , aktualizowane są na bieżąco. Panie wójcie, czy to dla WAS zbyt duży wysiłek? , czy LEKCEWAGA wyborców? Chyba większość się ZAWIODŁA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różowalandryna Re: nowa wladza IP: 82.160.184.* 20.11.11, 00:48 dopchali się do koryta i mają dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 82.160.184.* 19.11.11, 16:11 To ma być nowa strona Lelowa, totalna porażkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 17:51 Stara jest do niczego i nowa też?. A może każda strona będzie do niczego. Zamiast bu ha ha ha wymyśl jakiś argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 22:16 Cóż jaka wystawa, taki sklep, jaka gmina taka strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 22:25 Bardziej czytelna dla mnie była stara strona, ale na nowej tak jak i na starej nie ma odnośników do poszczególnych zakładek. Na stronach innych gmin w zakładce edukacja są wypisane wszystkie placówki oświatowe w gminie, ich adresy, strony internetowe. U nas tego brakuje, to samo dotyczy innych zakładek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha nowa superstrona IP: 82.160.184.* 20.11.11, 06:26 Argumenciki, proszę bardzo, bardzo łatwiutko, wystarczy podać adresy i rzucić okiem: www.janow.pl, www.irzadze.pl (świetna!), www.niegowa.pl, www.kroczyce.pl, www.przyrow.pl, www.szczekociny.pl, www.koniecpol.pl. To są adresy stron naszych sąsiednich gmin. Wystarczy porównać ze stroną Lelowa, czyli wyściubić nos poza Lelów. Jak Wam wyszło porównanie? Dla mnie strasznie! Wystarczyło te słynne 10000 dać na utworzenie profesjonalnej strony NASZEJ GMINY profesjonalnej firmie! I jeszcze by dużo zostało. P.S. Narazie, muszę do pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 08:40 Na stronę Lelowa szkoda wchodzić bo tam nigdy nic nie było i nic nie ma.Zlikwidowali nawet kamery aby nie było widać kto leje w parku.O przyzwoitym parkingu dalej cisza.Stary wójt prawie codziennie obchodzi park w koło i sprawdza co się dzieje/czyżby szykował się na kolejną kadencję?/ a nowego nigdzie nie widać ale słychać,że coś knują z p.przewodniczącym rady a w gminie po staremu nawet się już pisać nie chce.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: kto nami rządzi IP: 82.160.184.* 20.11.11, 18:00 O ile dobrze pamiętam, to kandydat na wójta p. Jacek Lupa w 2010 r. podczas przedwyborczej agitacji obiecywał, że ulepszy wiele rzeczy - w tym także beznadziejną stronę www. Minął rok i mamy nową stronę. ale w "w budowie" (to teraz takie modne stwierdzenie). Oczywiście w gminie jest wiele ważniejszych rzeczy do usprawnienia, ale gdzie ten obiecywany powiew "świeżości"? Z drugiej strony dziw bierze, że nowa "budowana" strona już nie jest w zieleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack daniels Re: kto nami rządzi IP: *.gre.pl 20.11.11, 20:38 Popatrzcie na tą stronę www.brenna.org.pl i co koparka spadła strony niegowa i inne się kryją nie? będziemy się tak ścigać , która ładniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: kto nami rządzi IP: 82.160.184.* 21.11.11, 03:07 dzięki za kolejny przykład potwierdzający tylko mój wpis, zróbcie tak w lelowie, to się ucieszymy, nie trzeba było obiecywać cudów w kampanii, teraz trzeba się starać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej hej Re: kto nami rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 10:50 Chyba jednak ścigać się trzeba, bo Lelów, jest niestety ze stroną , na szarym końcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: kto nami rządzi IP: *.gre.pl 22.11.11, 12:22 Słuchajcie ludzie piszecie takie głupoty na tym forum, że zastanawiam się,po co to forum w ogóle tu jest,czemu ono ma służyć. Bo jeśli tylko dla takiej głupoty jaką tu reprezentujecie to myślę, że dobrze było by je zlikwidować. Jak wam nic nie pasuje to w cholerę wszystko zlikwidować. Choćby nie wiem co człowiek zrobił i starał się to ,,WY '' i tak będziecie mieli to w d...e. Taka jest prawda. Mam ciekawszy pomysł na nową stronę Gminy Lelów. Niech ci, którym tak bardzo nie podoba się ta strona, sami, według własnego pomysłu, uznania,zrobią sobie ją samodzielnie na własnym kąpie i będą mieć tą swoją wymarzoną stroneczkę, a kiedy będziecie ją otwierać u siebie to w końcu może będziecie szczęśliwi albo dalej będzie mieć jakieś ale... Ale wtedy to tylko specjalista chorób psychicznych może wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do frustrata Re: kto nami rządzi IP: 82.160.184.* 22.11.11, 13:08 Sfrustrowany informatyku, czy kim tam jesteś, działalność publiczna podlega ocenie. Publicznej ocenie. I nic na to nie poradzisz. KONIEC KROPKA. Zrób dobrą stronę doczekasz się pochwał, chyba, że tego nie potrafisz. "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łot co Re: kto nami rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 15:55 zgadzam się w całości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: kto nami rządzi IP: *.gre.pl 23.11.11, 08:59 A Ty, to co może jesteś prawdziwa cnota?? Słuchaj nie jestem żadnym informatykiem, podejrzewam ,że osoba ta nawet by z tobą nie chciała rozmawiać, bo nic sobą mądrego nie reprezentujesz. Mądry jesteś tylko w gębie. Skoro jesteś tak inteligentny to zrób coś sam dla gminy, ufunduj dla niej tą stronę,będziesz wtedy wielki, znany. A najlepiej jakbyś ją sam zrobił to może by ci pomnik postawili w Rynku Lelowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: do frustrata IP: *.gre.pl 23.11.11, 09:14 A Ty, to co może jesteś prawdziwa cnota?? Słuchaj nie jestem żadnym informatykiem, podejrzewam ,że osoba ta nawet by z tobą nie chciała rozmawiać, bo nic sobą mądrego nie reprezentujesz. Mądry jesteś tylko w gębie. Skoro jesteś tak inteligentny to zrób coś sam dla gminy, ufunduj dla niej tą stronę,będziesz wtedy wielki, znany. A najlepiej jakbyś ją sam zrobił to może by ci pomnik postawili w Rynku Lelowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: kto nami rządzi IP: 82.160.184.* 22.11.11, 16:40 zgadzam się z tobikiem. Nic Wam nie pasuje, kiedyś nawet już o tym pisałem... Macie rację, że praca gminy podlega opinii publicznej, ale czy widzisz, co piszesz? Nie każda strona musi się wszystkim podobać, ta nowa wdg. mnie jest słaba, ale to nie powód do tego, żeby najeżdżać na informatyka. Myślicie, że tak łatwo jest to zrobić? Trzeba mieć projekt. Tym zajmuje się grafik komputerowy, NIE INFORMATYK. Następnie trzeba projekt pociąć, aby użytkownik widział, że gdy strona się ładuje coś się dzieje, i na koniec zakodować. Jest to mozolna praca, bo jedna źle wpisana linijka kodu i strona leży. Dajcie im trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: kto nami rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 17:20 Też uważam, że jest to bardzo trudne zadanie! Odczepcie się od informatyków, to bardzo ciężka praca! Wymagająca ogromnej wiedzy i biegłego posługiwania wieloma programami komputerowymi (grafika rastrowa, grafika wektorowa, flash, html, php, ftp, edytory WYSWIG) Przez 7 dni w tygodniu! Pokażcie co sami potraficie! Bo ja mogę pokazać, wystarczy tylko adres tego co robię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max do tobika IP: 82.160.184.* 22.11.11, 23:12 Wyluzuj tobik a najlepiej łyknij tabletkę zanim wejdziesz na to forum. Gdyby uwagi o stronie internetowej pojawiły się zaraz po wyborach, to mógłbyś czynić forumowiczom tego typu zarzuty. Ale minął już rok prawda? Widać, że coś Ci leży na wątrobie, tylko nie wiadomo co. Przecież nie chodzi o krytykę dla krytyki, ale o zwrócenie uwagi na niektóre problemy (jest ich wciąż sporo). Czy to tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobik Re: do Maxa IP: *.gre.pl 23.11.11, 09:12 Sam sobie łykaj tablety jak chcesz. Słuchaj, znam już trochę życia i wiem,że problemy zawsze były i zawsze będą, nie unikniemy ich. Ale to nie upoważnia innych do tego aby krytykować ludzi,jeździć po nich jak po łysym koniu. Co ty pleciesz, już za starego wójta forumowicze marudzili ,że strona do dupy, że nowa by się przydała. Więc nie pisz mi tu bzdur, że dopiero od teraz tak się wszyscy nagle obudzili. Może Ty coś przespałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: do Maxa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 09:35 wyluzuj tobik, nie wszystko musisz rozumieć! Jak widać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: do ... IP: *.gre.pl 23.11.11, 14:42 Wadzy gminnej i tak luźno zwisa i powiewa to wszystko czym się tutaj nawzajem napędzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiemy Re: do ... IP: 82.160.184.* 23.11.11, 16:12 wiemy, wiemy, zielona sitwa ma wszystko w d... cóż sami ją sobie wybraliśmy, niestety jak widać. przezcież nie chodzi władzuni o naszą gminę tylko o włąsną kabzę, a ta duża, duuuuuużaaaaaaa, można więc wsioków olać Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 do Toblika 23.11.11, 19:13 Życie jest brutalne Tobliku,nie oczekuj proszę ,że będziemy się zachwycać,jak nie ma czym. Ktoś ,kto mówi ,że coś jest nie takie,jak być powinno ,to nie jest zadymiarz,plotkarz itd... Ja chętnie dowiem się,co takiego DOBREGO zrobili nasi WYBRAŃCY,mając za sobą 1/4 kadencji. Bardzo proszę napiszcie ,bo nie jestem na bieżąco a to co słyszę o nowej władzy nasuwa mi same niecenzuralne określenia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też Re: do Toblika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 08:13 olejmy tego pojebusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: IP: *.gre.pl 24.11.11, 09:31 Sam jesteś pojebus!!!W główce ci się popieprzyło człowieku,jeśli piszesz takie rzeczy o osobie, której w ogóle nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też ciekawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:49 A dlaczego wziąłeś to do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: ciekawie IP: 82.160.184.* 24.11.11, 17:07 Ale się uśmiałem. "I ja też": tym ostatnim pytaniem rozłożyłeś tobika na łopatki. Uderz w stół a nożyce się odezwą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Do: real.lista9 czyli lot nad kukułczym gniazdem IP: *.gre.pl 24.11.11, 10:57 To nie nasi wybrańcy i nie moi tylko części wyborców a jedyne, co może okazać się "DOBRYM" to nauczka na przyszłość..., choć nie na pewno, bo ludzka głupota i naiwność to trudno uleczalna choroba, no i za jaka cenę dla wszystkich... Wójt figurant, nieobliczalna (sic!) skarbniczka, stadko zmanipulowanych i manipulujących klakierów bez jaj i wystraszeni urzędnicy. Taka gmina... Odpowiedz Link Zgłoś
real.lista9 Re: jajco czyli lot nad kukułczym gnia 25.11.11, 08:06 W „Locie nad kukułczym gniazdem” ktoś ma odwagę pokazać swoje normalne szaleństwo, które na tle szaleńczej normalności wypada o wiele prawdziwiej. Randle spotkał straszny los, ale wódz Bromden, uosobienie ego McMurphy’ego, ucieka z zakładu. Jest nadzieją, symbolem buntu, który może zmienić świat na lepsze. Chorymi kieruje bezwzględna kobieta z zasadami -siostra Ratched....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real do Tobika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 10:29 Tobik jesteś WIELKI ! Odważyłeś się na wygarnięcie prawdy tym wszystkim zwolennikom dawnego " porządku". Oni zbyt dużo stracili aby teraz spokojnie czekać na zmiany których są przeciwnikami. Sami mogli zmienić porządek w szkołach tak jak to czyniono w cały kraju. Była skarbnik mogła odzyskiwać te środki które odzyskała obecna Pani Skarbnik /ponad 1 mln zł - BIP'. Brawo jej również za dyscyplinowanie pracowników Gminy w tym wszelkich " Świętych " Kier. Referatów i Dyrektorów. Również kole w oczy oponentów spokój Wójta i rozsądek / w tym brak pijaństwa/ Rady Gminy. Nie zauważyłem w płomiennych wypowiedziach aby ktoś pamiętał o ciążącym na gminie zadłużeniu. Sporadycznie jestem na tym forum i dołączam się do tych z Was którzy apelują o twórcze pisanie a nie opluwanie innych . Chyba, że tylko o to chodzi a nie o dobro wszystkich mieszkańców Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Do Reala IP: *.gre.pl 25.11.11, 11:21 Chyba sporadycznie jesteś nie tylko na tym forum ale i w gminnej rzeczywistości... I nie wszyscy tu opluwają, niektórzy po prostu nazywają rzeczy po imieniu i mają do tego prawo. Dla przykładu: "spokój Wójta i rozsądek" ja postrzegam i nazywam zwykłym oportunizmem. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobik Re: do Reala IP: *.gre.pl 25.11.11, 14:37 Dzięki za te święte słowa. Jesteś chyba jedyną osobą, która mnie zrozumiała! Trzymaj tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: do Reala IP: 82.160.184.* 25.11.11, 22:48 Możemy się różnić w ocenach i świat od tego chyba się nie zawali. Jedni krytykują, drudzy chwalą i tak już zostanie. Swoją drogą ciekawie byłby zobaczyć kto kryje się pod konkretnym nickiem. Wtedy wyjaśniłoby się baaaardzo wiele, prawda? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 wujek dobra rada 26.11.11, 10:58 Na stronie www.lelow.pl wisi prośba informatyka gminnego "Uwagi i propozycje dotyczące budowy i wyglądu nowej strony prosimy kierować na adres info@lelow.pl". Odpowiadam na prośbę, ale na forum, nie na e-maila. PROMOCJA - codziennie jedna rada gratis - (mój wkład do budżetu gminy, bo cennik to 100 zł brutto za 1 godz. doradztwa informatycznego). pierwsza: NIGDY nie należy upubliczniać ROBOCZEJ wersji strony, to pierwszy elementarny błąd!!!, jutro druga rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: wujek dobra rada IP: *.gre.pl 26.11.11, 11:27 Sam jesteś błędem. Myślisz,że stronę to tworzy się w jeden dzień,wrzucasz i wszystko już w niej masz. Strona to życie gminy więc musi być na bieżąco tworzona. Nie zapłaciłbym ci ani złamanego grosza za takie porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: wujek dobra rada IP: 82.160.184.* 26.11.11, 19:05 Tobiku czy Ty jesteś blondynką? Facet pisze po prostu, że stronę powinno się uruchomić dopiero wtedy, gdy jest już zrobiona. Jak logicznie wytłumaczyć fakt funkcjonowania dwóch stron naraz? Chyba tylko tym, że chce się ogółowi pokazać "zobaczcie! już coś robimy ze stroną Gminy Lelów". Strona to życie gminy jak piszesz (z tym się akurat zgadzam), ale dopiero wtedy, gdy jest już zrobiona, a nie wtedy gdy "jest w budowie". Osobiście mam nadzieję, że nowa strona będzie po prostu lepsza niż ta stara. I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 wujek dobra rada 27.11.11, 10:56 druga rada: Jeżeli tworzymy prywatną stroniczkę to może sobie ją wykonywać jedna, niekoniecznie znająca się na rzeczy osoba - amator i posługiwać się nawet MS WORDEM, żeby sobie potem zrobić "zapisz jako HTML", nawet z kodowaniem liter polskich jako windows 1250. W końcu tylko sam sobie będzie oglądał to badziewie co sam sobie stworzył. Jeżeli jednak tworzymy portal informacyjny, a czymś takim jest strona gminy, to już jest zupełnie inny przypadek. Potrzebny jest zespół (oczywiście profesjonalistów z konkretnym doświadczeniem), nie JEDNA osoba! Webmasterów raczej niż informatyków (to nie jest to samo!). Krótko: poważne projekty wymagają fachowej pracy zespołowej!!! p.s. Jutro kolejna rada, do usłyszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomejto Re: wujek dobra rada IP: 82.160.184.* 27.11.11, 11:55 z tym akurat się nie zgodzę. Nie potrzeba całego zespołu programistów, by powstał jakiś lepszy portal. 2 osoby to max. Grafik robi projekt a druga osoba koduje. Można się jeszcze bawić w pisanie cms'ów, ale szczerze wątpię (patrząc na obecny stan strony), że będzie się ktoś tego podejmował. Odpowiednio przerobiona lub goła yoomla zdziała to samo, co obecnie widzimy na "nowej" stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 Re: wujek dobra rada 27.11.11, 13:27 Ba, wystarczy nawet jedna osoba znająca się na rzeczy :) Ale tutaj takiej to chyba jednak nie ma :( stąd propozycja pracy zespołowej. A joomla to nie jest jedyna możliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 wujek dobra rada 3 29.11.11, 17:52 rada 3: serwer, potrzebny jest dobry serwer. Nie wiem, czy lokowany we Francji za 258 $ = 875 PLN (po co??) serwer Związku Gmin Polskich, z którego korzysta www.lelow.pl spełnia warunki. Serwer powinien mieć dość duże możliwości: instalacji baz SQL (dla PHP fusion lub Joomla), konfigurowania kont FTP (dla współpracowników), konfigurowania kont e-mail (dzisiejsza konieczność), konfigurowania subdomen (nie ma żadnych !!!, jak się płaci za www.lelow.pl to przecież www.gimnazjum.lelow.pl, www.przedszkole.lelow.pl, www.gops.lelow.pl itd jest wtedy za darmo!), serwer powinien udostępniać również pełne statystyki i logi. W Polsce istnieją co najmniej dwie duże firmy hostingowe, nic tylko zaoszczędzić na zbędnych domenach. A tak szukacie zawzięcie kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobik Re: do wujek dobra rada 3 IP: 176.101.143.* 30.11.11, 09:37 Słuchaj koleś jak jesteś taki mądry to może wystartujesz na stanowisko wójta,jak obecnemu skończy się kadencja. Byłbyś świetny na tym stanowisku, ile dobrego byś zrobił dla Gminy.Ciekawe czy w tym całym budżecie starczyłoby ci kasy, żeby ustawić jeszcze siebie finansowo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: wujek dobra rada 3 IP: 89.233.136.* 30.11.11, 23:34 007 - Well, wiedza teoretyczna na piątkę, jednak te rady nijak nie przystają do potrzeb gminy, jeżeli chodzi o stronę internetową. Te nie warte są nawet złotówki, więc nie będziemy żałować, gdy zaprzestaniesz popisywania się wiadomościami. Lelów to nie aglomeracja z setkami tysięcy mieszkańców. Jeżeli natomiast stać Cię na odrobinę pragamtyzmu i dokonasz przeskalowania wymagań, jest szansa, że ktoś może to wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max do Tobika raz jeszcze IP: 82.160.184.* 30.11.11, 20:34 Przecież Informatyk007 pisze tylko o tworzeniu strony. Nie widzę u niego żadnych zapędów na stołek wójta. Tłumaczy coś niecoś o jumlach, eskuelach i innych fusionach :)) Napisz co złego jest w tych poradach, a nie wyskakuj od razu z tekstem o kandydowaniu w wyborach. Umysł Ci się zawiesił Tobiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobik Re: do Maxa!!! IP: 176.101.143.* 01.12.11, 09:47 Tobie się chyba umysł zawiesił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 wujek dobra rada 4 03.12.11, 10:56 rada nr 4: oprogramowanie, potrzeba sporo oprogramowania i biegłego!! się nim posługiwania (ciekawe jak to jest u nas?) edytor WYSWIG dla HTML'a (żaden notatnik), może być Share Point, program do wysyłania plików na serwer, może być File Zilla, program do grafiki rastrowej, może być nawet GIMP, choć lepiej Corel Photo Paint lub strasznie drogi Photoshop, program do grafiki wektorowej, może być darmowy Inkscape, program do animacji Flash (animowane Gif'y umarły) np Sothink, no i jakiś program do obróbki video oraz edycji skryptów Java. Sensowne byłoby posiadanie również konta na YouTube i wrzucanie filmów na stronę, jakich to inna sprawa. P.S. Nie wchodzę z nikim w polemikę, zrobię to na samym końcu, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sheraton35 Re: wujek dobra rada 4 31.12.11, 01:23 edytor wysiwyg a to dobre :) dla mojego bratanka 3letniego co zaczął czytać wysiwyg jest dobry. Dla prof jest netbeans lub eclipse. FileZilla tak niech by tam było. Do grafiki rastrowej wyłącznie z Adobe innych nie polecam. Drogi?? to nie możliwe?? Do grafiki rastrowej na potrzeby www Elements spoko wystarczy 300zł to dużo ja płacę tyle za 1 tankowanie auta. Wektory składa się w corel fakt lub adobe illustr.(ten jest dość kosztowny) Jednak Corel wersja 7,9 to w tej chwili do skanera dokładają za free - polecam. Animowane gify umarły. Echh szkoda gadać. Nie chodziliśmy razem do szkoły... Oczywiście, że bardzo często są wykorzystywane. Choć flash czy sl daje więcej możliwości. Sam flash jest dość kosztowny ale warto. Żadnych swish, softhink etc... takie programy nie nauczą nigdy animacji. Czytać AS3.0 nawet do snu. Social media fakt trzeba o to zadbać fb,yt,tw,nk tak warto. ----------------- odzież sklep internetowy projektowanie stron siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 Re: wujek dobra rada 4 10.01.12, 05:08 Nie rozumiesz dyskusji na forum. Ja pisałem o minimum potrzebnych umiejętności, których tu nawet nie ma. Kto ma AS w paluszku nie robi jednoosobowo stron gminnych za parę groszy i się wiecznie frustruje krytyką. anigify padły tak jak kowale, garncarze i kołodzieje, nic na to nie poradzisz, stary soft, gif to nie swf. Na wsi nie spotkasz ani netbeans ani eclipse - nie wiedzą co to jest :) Pozdrowienia dla bratanka, poczytaj mu AS do snu, niech się uczy od małego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowianin informatyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 12:39 Niemacie zadnych innych problemow tylko czepiacie sie strony internetowej sami gowno wiecie a kogos nauczacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubię ciulim Re: informatyk IP: 188.95.29.* 07.12.11, 07:12 Ale się przyczepiliście tej strony i tak jest dużo fajniejsza od poprzedniej. I podejrzewam, że informatyk gminny SAM ją robi, a gmina nie płaci kupę kasy profesjonalnej firmie zajmującej się stronami www. Gminna będzie miała pieniądze to pewnie zamówi profesjonalny serwis internetowy, ale póki co - nie ma. Pewnie nagrody są ważniejsze. A czego wy na tej stronie oczekujecie? Porównujecie ją do stron innych gmin, a sam je przeglądam i choć może naszej gminy nie jest najciekawsza to i tak dużo się na niej dzieje. Może nie tak dużo jak za poprzednika pana Sz. bo tam newsy pojawiały się kilka razy na dzień, ale coś się dzieje :) Dajcie spokój temu informatykowi, bo się stara, a jak się wkurzy i odejdzie ostatni informatyk z gminy to będzie klops a nie strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globitel Re: informatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:55 pozdrawiamy globitel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Magdówka się buduje IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 08:41 Magdówka się buduje-takich radnych gminie potzreba!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca 2 Re: Magdówka się buduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:19 To zasługa tych z "BANDY" czyli PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Magdówka się buduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 12:08 co to jest magdówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Magdówka się buduje IP: 89.73.12.* 18.12.11, 23:13 "droga do raju" - na Gródku Odpowiedz Link Zgłoś
informatyk007 wujek dobra rada 5 13.12.11, 17:37 projektowanie: TREŚĆ: jedna z trudniejszych rzeczy, po pierwsze należy zdefiniować target, czyli odbiorców. Bo żadnej strony nie robi się DLA SIEBIE SAMEGO! Odbiorcami strony Gminy Lelów są mieszkańcy Gminy Lelów i emigranci z Gminy Lelów. Mieszkańcy innych Gmin, którzy chcieliby naszą Gminę odwiedzić lub nawet tu się osiedlić (kupić grunt) albo założyć tu biznes. Dalej turyści i pielgrzymi na Jasną Górę, a nawet zainteresowani tematyką żydowską, w tym również chasydzi. Treść określają odbiorcy. Potrzebne są więc przeznaczone dla poszczególnych odbiorców działy stałe - informacyjne i tzw. newsy - sprawy bieżące z życia gminy. Strona ma być wizytówką, dostarczać pełnej informacji o wszystkich aspektach z życia gminy. UKŁAD TREŚCI: przejrzysty, intuicyjny i czytelny. Starsi ludzie mają słabszy wzrok, młodsi wolą obrazki, krótką treść i multimedia. WYGLĄD: kolory - sztuka tworzenia stron mówi: max 4 kolory, ale lepiej mniej, czyli 2-3. Kolorymetria odradza też łączenia np. zielonego z czerwonym (stara strona!!). P.S. Ostatnio mam mało czasu, stąd pewna przerwa w radach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: do wujek dobra rada 5 IP: *.Netcominternet.pl 13.12.11, 21:27 Ty sobie daj w ogóle święty spokój z tymi radami, nikomu do niczego nie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorolog Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 12:53 Wg mnie tak, zwykle cisza poprzedza złe wydarzenia, jakie? zielona sitwa wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 14:05 A z mojej obserwacji wynika, że "zielona sitwa " już jest " kolorowa" / tzn. 15 i resztę obsługi !?/.Wystarczyło być obecnym na ostatniej Sesji Rady Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk władza deprawuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:18 A czy ktoś wie o ile radni podwyższyli sobie diety na ostatniej sesji? Ile dostanie teraz Przewodniczący Rady za swoje wazeliniarstwo? Wstyd! Wmawia się mieszkańcom, że gmina zadłużona. A tu 10 tys. nagrody dla skarbniczki za pracę która jest w jej zakresie obowiązków i 1300 zł miesięcznie dla Przewodniczącego do ciepłej emeryturki. Żyć nie umierać w takiej gminie, ale tylko niektórym. Mam nadzieję, że ci którzy wybierali tę władzę nie zapomną o tym wszystkim i palą się teraz ze wstydu. Myślę, że najwyższy czas coś z tym zrobić, bo ci u steru władzy puszczą nas z "torbami" podnosząc swoje uposażenia jako radni. Państwo radni zostało wam już tylko 3 lata, zegar bije! Jak spojrzycie w oczy swoim wyborcom? Władza jest dla ludzi mądrych a nie karierowiczów i tych którzy uskuteczniają prywatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: władza deprawuje IP: *.home.net.pl 22.12.11, 11:23 Trzeba było likwidować, żeby teraz mieć co dzielić dla siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nj Re: władza deprawuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 16:17 Jak zwykle społeczeństwo ubożeje a władza się bogaci, ciekawe czy sobie jeszcze przyznają jakieś nagrody.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Świeta Bożego Narodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.11, 10:19 Wszystkim forumowiczom i mieszkańcom życzę Radosnych Świąt Bożego Narodzenia w gronie rodziny i przyjaciół oraz wszelkiej pomyślości w nowym 2012 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Świeta Bożego Narodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 14:34 nic dziwnego, że w kościele w swięta takie pustki, mieszkańcy, parafianie kto , nas przyciągnie do kościoła??????????, Pan Jezus na osiołku jeździł, ubóstwo sobie ukochał a nasz Proboszcz autem za 200 tyś po Lelowie śmiga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin hej kolęnda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:44 idzie kolęnda, idzie zima, nowe opony do alufelg potrzebne, moi mili parfianie szykowac koperty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shake Re: hej kolęnda IP: *.desire24.com 28.12.11, 08:10 pieniądze z kopert przeznaczone będą także na słownik ortograficzny dla ciebie, Parafianinie. x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: hej kolęnda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.11, 16:07 i dla Ciebie zainteresowany!!!szczęść Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: autko IP: *.desire24.com 27.12.11, 23:53 W Kościele pustek nie widziałem; za to czasami widuję pustkę w niektórych głowach. Pytam: czy proboszcz ma jeździć na burym osiołku??? Wtedy i tak pewnie pojawiłyby się głosy, że osiołek nie jest na LPG. I jak tu dogodzić ludziom? Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin Re: autko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.11, 23:50 uderz w stół, a zainteresowany się odezwie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Autko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:15 Proszę, jak ładnie ominięto temat !. Co do osiołka to może być w kolorach np." Pandy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuda... Re: Autko IP: *.Netcominternet.pl 06.01.12, 16:56 o tu tak cicho ? Nuda nic się nie dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Autko IP: *.1and1.pl 08.01.12, 19:35 Czas świąteczny to i cisza zapadła , a później wypoczęta władza ruszy do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcyzy Re: Autko IP: *.play-internet.pl 09.01.12, 08:55 W lelowie jak nic się nie robi to dobrze i nie ma komu dołożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lukasza Re: Autko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 16:02 pieprzysz waść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Autko IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 18:08 ile wkładacie do koperty podczas kolędy???? nie wiem ile włożyć, podpowiedzcie mieszkańcy gminy Odpowiedz Link Zgłoś
palikottodno Re: Autko 12.01.12, 01:04 Zwykle wkładam 1 000 i nie wiem, czy to nie zbyt mało, biorąc pod uwagę inwestycje poczynione przez proboszcza. Widzę jeszcze potrzebę pomalowania Kościoła wewnątrz i mam nadzieję, że parafianie się dołożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafijanin Re: Autko IP: *.desire24.com 12.01.12, 05:11 ja dam wszystko co mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca tira Re: Autko IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 20:47 nawaliło w kite prądu... dorzuć jeszcze siebie do tego 1000 i będzie ok. wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany plamy IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 18:10 ktoś wie jak wywabić plamę z długopisu na lalce gumowej?będę wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś