Dodaj do ulubionych

terapia pedagogiczna

20.02.07, 22:33
witam! mam pyt.czy ktos z forumowiczow studiuje terapie pedagogiczna lub
ped.społeczna, jesli tak to piszcie gdzie studiujecie, na ktorym roku, jakie
sa wasze odczucia co do tego kierunku, czy jest interesujacy czy warto
zaczynac go studiowac? dzieki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: JA Re: terapia pedagogiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:46
      Ja studiuje Pedagogikę Społeczną i Terapię Pedagogiczną na AJD. Jestem na V
      roku. Z perspektywy czasu moge powiedzieć, że studia te, to pewnego rodzaju
      misz masz, uczysz się wszystkiego, począwzy od statystyki, prawa, politologii,
      a skończywszy na pychologii, socjoterapii itp. Studia jako takie są ciekawe,
      przedmioty niektóre też. Dużo można "przenieść" na życie. Wiele sytuacji
      życiowych można dzięki zajęciom rozwiązać, lub wytłumaczyć. Najbardziej
      przydatne (przynajmniej dla mnie) były warsztaty: komunikacji, asertywności itp.
      Wszystko byłoby fajnie, gdyby jeszcze była praca po takiej szkole. Jednak teraz
      w sumie, nie wiadomo co zacząć studiować, aby znaleźc pracę.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Magda Re: terapia pedagogiczna IP: 80.51.236.* 21.02.07, 00:37
    • Gość: Magda Re: terapia pedagogiczna IP: 80.51.236.* 21.02.07, 00:43
      Przepraszam za poprzedni pusty post, za szybko wcisnęłam enter:)

Co do pytania....jestem mgr pedagogiki społecznej i terapii pedagogicznej,
      studia kończyłam jeszcze wówczas na WSP w 2002 roku. Studia ciekawe a przez, jak
      nazwala moja poprzedniczka, miszmasz dające szerokie spectrum wyboru pracy
      zawodowej.
      Ja myślę, że warto wybrać ten kierunek studiów jeśli masz zacięcie pedagogiczne
      i dużo samozaparcia, bo późniejsza praca nie jest łatwa, że tak powiem psychicznie.
      Pozdrawiam!
      • mekubal terapia pedagogiczna 21.02.07, 17:39
        wielkie dzieki za cenne informacje :) cały czas zastanawiam się czy wybrac
        ped.społeczna z terapia czy prace socjalna. mam jeszcze ttroszke czasu, aby sie
        zdecydowac :) dzieki, pozdrawiam
        • Gość: Enter-ka Re: terapia pedagogiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:39
          Ja studiuje pedagogikę społeczną i terapie pedagogiczną jestem na 3 roku. Studia
          ciekawe i bardzo przydatne w życiu. Zgadzam się z wypowiedzią poprzednich
          dziewczyn . Jeśli lubisz prace z dziećmi i interesuje cię psychologia i
          pedagogika to warto iść na ten kierunek. Bardzo duży wachlarz możliwości jeśli
          chodzi o prace po ukończeniu studiów (chociaż w dzisiejszych czasach jest z tym
          niestety różnie.) Ja jestem zadowolona...
          • Gość: Iza Re: terapia pedagogiczna IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.07, 10:54
            ja takze koncze studia pedagogiczne ale na uniwersytecie w hamburgu. Jezeli
            chodzi o hierarchie pracy, to jest ona naprawde dywersyjna.
            Po takich studiach mozna pracowac nie tylko z dziecmi ale i z osobami
            doroslymi, co mnie w sumie najbardziej interesuje. KOcham dzieci, ale nie na
            tyle, zeby podcierac im w przedszkolu tylki i oslinione geby przez 8 h.Zartuje
            Oczywiscie. Wole prace w teamie, prace z osobami kompetentnymi, ktorzy maja
            jakis cel w zyciu, ktorzy lubia wyzwania, sa zdolni...
            Mnie interesuje doradztwo personalne, organizacja pracy w firmnie, organizacja
            roznych szkolen, treningi dla leaderow...
            mozna pracowac w dziale rekrutacji...

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka