Dodaj do ulubionych

ul.Dekabrystów

IP: 212.87.241.* 01.03.07, 18:33
Panie Prezydencie, państwo Radni -

nie!!!! dla cofnięciqa prohibicji w tym rejonie! Po stokroć nie!!! Kilka lat
oddechu, i koszmar ma zacząć się od nowa?! Dlaczego mieszkańcy okolicznych
bloków nie mają mieć prawa do "normalnego", spokojnego życia? do względnego
odpoczynku po pracy we własnych domach?! Bo studenci przyjeżdżają do naszego
miasta żeby przesiadywać w barach?! Bo bez wódki i piwa akurat obok naszych
bloków nie potrafią żyć?!
Nie! Dość przeżyliśmy przez poprzednie lata!!! Znów ma wrócić warcholstwo?
wrzaski podchmielonych młodzieńców? piski głupich panienek narzucających się
chłopakom? Nie ważne czy to 22-ga czy p,ółnoc, oni nie wstają do prac!
najwyżej nie pójdą na wykłąd! spiszą od kumpli.
Niech sobie zrobią lokale w akademikach i tam wrzeszczą do woli!
My już to przerabialiśmy!

Naszych mieszkań w tym rejonie, po zniesieniu prohibicji, nikt nie zechce
nawet kupić od nas!!!
Radny który podniesie rękę za cofnięciem prohibicji niech mi przyzna - bez
dodatkowych kosztów z mojej strony!!!- mieszkanie, w innym, "normalnym"
miejscu tego miasta!.
Mieszkamy tu bo zamknięto knajpy! Bo na kilka tal wrócił w tym rejonie spokój!
I miało tak być!!! A tu znów huśtawka! Da się żyć czy trzeba uciekać?!
Obserwuj wątek
    • Gość: debilek Re: ul.Dekabrystów IP: *.prenet.pl 01.03.07, 20:50
      Ania weź przestań...
      • Gość: jasiu... Nie wiadomo, czy piwo tam wróci. IP: *.gre.pl 01.03.07, 21:04
        Przecież prezes spółdzielni, do której należą te bloki też podniesie rękę, w
        czasie głosowania. A że przewodniczący Rady Nadzorczej mieszka bardzo niedaleko
        moment w którym on (a może i więcej osób z SLD) podniesie te ręce nie może być
        do końca przewidywalny. Jeśli do tego dodać głosy PIS-u :D

Bo za niecałe cztery lata znów będą wybory i znowy będą potrzebne głosy
        mieszkańców. A tak zdenerwowani mogliby zachować się różnie. To jednak jest
        kilka bloków, kilkuset mieszkańców - a ile głosów?
        • Gość: lek Re: Nie wiadomo, czy piwo tam wróci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:37
          Nie czyń złego nikomu co tobie nie miłe.
          • Gość: musli Re: Nie wiadomo, czy piwo tam wróci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:55
            Nie wiem gdzie ty dokladnie mieszkasz, ale sytuacja nie jest lepsza ;/ Teraz
            pija "na lawkach" przed akademikami (w tej chwili moze nie, ale wkrotce przyjda
            cieplejsze dni) i syf jest nawet wiekszy... kiedys to przynajmniej siedzieli w
            barach i jakas kontrola byla.
      • Gość: Przerażony!!! Re: ul.Dekabrystów IP: 212.87.241.* 02.03.07, 22:42
        debilek czemu piszesz mi ania? hihi, ale odlot!!
    • Gość: antyciemnota Re: ul.Dekabrystów IP: 212.87.244.* 02.03.07, 00:21
      Leczyć ciemnotę!!!!!!!
      Idac ta drogą,proponuję zlikwidować linię tramwajową,zlikwidowac trasę szybkiego
      ruchu i w ogóle zakać trzeba wszystkiego,bo jest głosno.
      Siedź sobie w tej swojej norze i klep zdrowaśki przy akompaniamencie radyja.....
      Uciekać będa,ale młodzi ludzie,studenci........
      Zostaną tylko puste opuszczone lokale i budy,gdzie siedzą naćpani kolesie albo
      nachlana żulia.
      Bo tak teraz wygląda Dekabrystów.
      Czujesz się bezpieczniej?Gdy pod twoim oknem za rogiem spotkasz pospolitego
      pijaczka?
      Puby to nie tylko alkoholowe orgie,to także sposób na spędzenie wolnego czasu.
      Zamknjmy burdele w pobliżu kościołów,bo sieją zgorszenie,
      zamknjmy wszystkie sklepy z alkoholem w Częstochowie,bo nie wypada..
      A od czego jest policja,a od czego jest straż miejska?
      W ogóle wszystkiego powinno się zakazać!

• Gość: xxc Re: ul.Dekabrystów IP: *.org 02.03.07, 06:37
      Jedynym sensownym rozwiązaniem na przywrócenie spokoju na osiedlu jest
      wyburzenie pawilonów. Miały być one pawilonami rzemieślniczymi a stały się
      najpierw zagłębiem knajpowym na teraz po wprowadzeniu prohibicji melinami i
      miejscem gdzie snują się żużle. W takiej sytuacji są one do niczego nie
      potrzebne i stanowią po prostu kolejny pomnik głupoty PRL. Gwarantuje iż po ich
      wyburzeniu i przywróceniu terenu do stanu z przed ich budowy mieszkańcy
      odetchną z ulga. Wszyscy sadziliśmy iż prohibicja rozwiąże sprawę – niestety
      nie rozwiązała. Dlatego Jestem przekonany iż dla dobra mieszkańców należy po
      prostu wyburzyć naprawdę nikomu do niczego niepotrzebne pawilony które stały
      się siedliskiem mętów. I o tym można dyskutować (jak i kiedy przywrócić
      Dekabrystów do stanu z przed chybionej budowy) a nie o zniesieniu zakazu
      sprzedaży alkoholu.
      • Gość: xxd Re: ul.Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:20
        Drogi XXC o czym wogóle piszesz - pawilony są prywatną własnością. Mieszkasz
        obok pawilonów - może lepiej wyburzyć Twój blok - zastanów się zanim coś
        napiszesz.
      • dokker Re: ul.Dekabrystów 02.03.07, 10:49
        wtedy mieszkańcy będa narzekać że im głośno od ulicy :-(
        pomysł bezzsenowny !! to jest własność prywatna tylko że bez pomysłu na
        zagospodarowanie.
        Jeśli właściciele będą mieli pomysł na zagospdoarwanie i ochronę to czemu nie.
        Pilnujcie Prezesa jak będzie głosował - jeśli za niech na ul.Nałkowskiej,
        Borelowskiego, częściowo Broniewskiego robi strzeżone osiedle i tyle, bramki
        furteczki i niech bedzie cywilizacja
        Tam teraz też powoli robią się slamsy i latem to będzie jeszcze gorzej
        • Gość: xxc Re: ul.Dekabrystów IP: *.org 02.03.07, 11:34
          Niesądze. Ulica Dekabrystów zawsze była ruchliwa. A co do pawilonów to nie
          jestm przekonany czy to tak do konca prywatna własnośc czy tylko sa odnamowane.
          Zreszta to nie istotne miasto powinno je wykwaterować i wyburzyć. Nikt
          absolutnie nikt z tamtych okolic nie bedzie za nimi płakał.
          • dokker Re: ul.Dekabrystów 02.03.07, 12:35
            pawilony są całkowicie prywatne i pomysł z wyburzeniem jest po prostu głupi.
            Miasta nie stać na patrole Straży Miejskiej w tamtym rejonie a co dopiero na
            wywłaszczenia.
            Nie tędy droga do rozwiązania problemu, tylko widze że u nas się robi na
            huuurra bez dyskusji ze strony Rady - uchwała głosujemy i pyk, jest lub nie
            ma !!
      • Gość: stat Re: ul.Dekabrystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:45
        Takie propozycje to kolejny przykład ciemnoty i oszołomstwa w tym mieście.
        Takim samym przykładem była absurdalna decyzja o prohibicji.
        • Gość: ojacie Re: ul.Dekabrystów IP: 212.87.241.* 02.03.07, 13:09
          akurat mieszkam w jednym z tych bloków, które sąsiadują z pawilonami.Absolutnie
          nie ma problemu ze studentami!!! natomiast żulerka jaka mieszka w tych blokach
          przechodzi ludzkie pojęcie. Codziennie na klatce schodowej stoją "grzeczni i
          pragnący spokoju"mieszkańcy i chleją wińska za 2 złote. Oni robią syf i hałas,
          ale NIKT nie zwraca im uwagi. Natomiast nawet przed prohibicją nie widziałam,
          aby w tych okolicach rozrabiali studenci.Tak to jest, kiedy w mieście rządzą
          święto..i
      • Gość: Michol Re: ul.Dekabrystów IP: *.trustnet.pl 02.03.07, 16:55
        "Wszyscy sadziliśmy iż prohibicja rozwiąże sprawę – niestety nie rozwiązała".

Mylisz się - nikt rozsądny nie wierzył w to, że prohibicja rozwiąże sprawę,
        dlatego ja wcale nie jestem zaskoczony kierunkiem "rozwoju" pawilonów na
        Dekabrystów.

"Dlatego Jestem przekonany iż dla dobra mieszkańców należy po
        > prostu wyburzyć naprawdę nikomu do niczego niepotrzebne pawilony które stały
        > się siedliskiem mętów."

Czyli jak ktoś mieszka na ul. Kordeckiego i przeszkadzają mu pielgrzymi, którzy
        przez kilka miesięcy w roku cakłócają spokój w dzień i w nocy, to powinien się
        domagać zburzenia Jasnej Góry??? ;-))) Mieszkałem przez ćwierć wieku w
        bezpośrednim sąsiedztwie torów kolejowych i chociaż hałas, zwłaszcza latem, był
        bardzo uciążliwy, to jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby postulować ich
        demontaż ;-)

• tera27 Re: ul.Dekabrystów 02.03.07, 18:36
          Jak ktoś będzie chciał się napić, to zawsze znajdzie miejsce i czy to będzie na
          Dekabrystów, czy na jakiejkolwiek innej ulicy, zawsze znajdzie się ktoś komu to
          będzie przeszkadzać. Zresztą zakaznany owoc zawsze smakuje lepiej!!
    • Gość: nie_lubie Re: ul.Dekabrystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:13
      NIE ZEZAWLAĆ
      • Gość: izabela leszczyna Re: ul.Dekabrystów IP: 83.2.140.* 02.03.07, 17:17
        Dobrze byłoby, stworzyć jeden wątek na temat pubów przy Dekabrystów, tymczasem
        są już trzy. Poza tym, w tej dyskusji muszą wziąć udział wszyscy zainteresowani,
        a przecież wielu mieszkańców Nałkowskiej nie korzysta z internetu albo nie
        wchodzi na Forum. Ponieważ jednak głos Forumowiczów jakoś liczy się w naszym
        mieście, dlatego zapraszam na moją stronę do udziału w sondzie nt. Dekabrystów,
        może na sesji w poniedziałek, będę miała jeszcze jeden argument za, bo przeciw
        też jest sporo:( pozdrawiam - iza leszczyna (radna Miasta Częstochowy)
        www.leszczyna.info
    • Gość: mieszakniec Re: ul.Dekabrystów IP: *.eranet.pl 03.03.07, 00:50
      N I E !
      • wesolylisek Re: ul.Dekabrystów 03.03.07, 19:05
        mieszkam nieopodal dekabrystów - przez moje osiedle przechodziły pielgrzymki z
        okolic pck - młodziezy która chodziła do pubow na dekabrystów
        i pomimo że wielokrotnie dzwoniłem na policje z prośbą o interwencję - ponieważ
        bardzo często libacje przenosiły się na podwórka - niestety policja NIE
        interweniowała ANI RAZU!!!
        jestem zdania że to jest podstawowy problem - brak policji w tym miejscu -
        problemu nie rozwiąże prohibicja - często wracając z pracy przechodzę obok
        pawilonów - stoi tam zawsze kilka osób z alkoholem popijają i rozmawiają
        prohibicja nic nie zmieni - uważam że puby powinny tam wrócić ale powinna tym
        terenem interesowac się policja - komisariat jest blisko
        przecież zyjemy w państwie prawa i to do policji należy dbałość o porządek -
        jeśli obywatele zgłaszają że jest burda pijacka pod blokiem dlaczego policja się
        nie pojawia - z komisariatu na rogu kiedrzynskiej i dekabrystów piechotą
        dochodzi się w 10 minut
        proponuję skierować zażalenia do instytucji odpowiedzialnej za nadzorowanie nad
        porządkiem w miejscach publicznych czyli do straży miejskiej i do policji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka