Dodaj do ulubionych

Kto za Aborcją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:15
A może na forum będą wypowiadały się same kobiety od 16 -45 roku życia. Bo
to ich dotyczy i tylko one mają prawo wypowiadac się na ten temat? Miejcie
panie odwagę i Wy piszcie swoje posty na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: hela Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:50

To moj brzuch i wara wszelkiej masci dewotom i dewotkom od mojej decyzji:
      urodzić czy usunąć! Nie uznaję żadnego Boga i nie muszę kierowac się naukami
      Kościoła bo je lekceważę a mój stosunek do obrońców życia jest jak najbardziej
      pogardliwy zważywszy,ze na czele tego ruchu stoją ludzie umiłowani w
      Chrystusie, ortodoksi nie przyjmujący żadnych argumentów. Życzę więc im z
      całego serca, aby ich córki zostały zgwałcone: zobaczymy wtedy całą ich obłudę
      i hipokryzję kleru.
      • Gość: ol Re: Kto za Aborcją IP: 195.205.202.* 05.03.07, 17:58
        • Gość: olus Re: Kto za Aborcją IP: 195.205.202.* 05.03.07, 18:05
          ja tez jestem za,ale musi byc na prawde dobrze napisana ustawa, tak zeby nie
          mozna sie bylo jej czepac,a zeby dawala mozliwosc kobietom (i ich partnerom) w
          naprwde trudnej sytuacji zyciowej. nie zycze sobie, zeby ktos mi kazal rodzic
          bo tak trzeba! wcale nie trzeba, to moje zycie, moje zdrowie i MOJA sprawa!
          podpisuje sie pod postem heli!jak bys byla w mojej glowie:)
          • ancymonka Popieram :) 13.03.07, 12:53
            Masz moja całkowite poparcie.
            Nic mnie bardziej nie wkurza, niż chłop, który mi mówi, że mam być niczym królik
            i rodzić dzieci jedno za drugim.
            Ochrona życia kurde belek... szkoda tylko, że od poczęcia do urodzenia, a dalej
            to już nie ważne. Bo jak się ma ochrona zarodka przed aborcją, a olewanie
            zdrowia kobiety, która w czasie ciąży straci zdrowie bądź życie???
      • Gość: Obiektywny Do heli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:22
        Przez Ciebie przemawia szatan!
      • Gość: qża tfaż Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:15
        Brzuch Twój, ale to co w brzuchu już nie! I nie jest to tylko sprawa kobiet, jest to sprawa nas wszystkich ponieważ my też kiedyś przechodziliśmy fazę życia płodowego i mogliśmy zostać ofiarami tzw. aborcji, czyli morderstwa na bezbronnej istocie ludzkiej. I wiara nie ma tutaj akurat nic do rzeczy. Jest to jedynie sprawa obiektywnego, uczciwego i logicznego podejścia do tego tematu. Ciąży nie "łapie się" ot tak, jak grypy, więc skoro się w nią zachodzi to trzeba ponosić odpowiedzialność za swoje czyny i nie można przerzucać tej odpowiedzialności na niewinne i bezbronne dziecko. Nie jest winą dziecka, że zaszłaś w ciążę i skoro zostało już poczęte powinnaś je urodzić i jeśli go nie chcesz oddać do adopcji. Jest wiele bezdzietnych małżeństw, które chętnie adoptują dziecko.
        Niektórzy używają wygodnego dla siebie argumentu, że płód nie jest jeszcze czlowiekiem, ale jest to argument bardzo naciągany. Z chwilą poczęcia rozpoczyna się życie nowego organizmu podzielone na poszczególne fazy takie jak okres życia płodowego, niemowlęctwo, dzieciństwo, młodość, wiek dojrzały i starość. Gdyby to nowe życie nie było już w toku, żaden zabieg nie byłby potrzebny. I nie jest to zabieg przerwania ciąży, tylko zabieg PRZERWANIA ŻYCIA ludzkiego, czyli morderstwo i to szczególnie naganne, bo dokonane na najbardziej bezbronnej istocie.
        Problem tak naprawdę polega chyba na tym, że żyjemy w tak dalece zbiurokratyzowanym świecie, że większość z nas za początek życia uważa chwilę wystawienia metryki. Jest papier - jest czlowiek, nie ma papieru - nie ma człowieka. Miał papiery i nie żyje - trzeba ustalić przyczynę śmierci i wpisać w papiery. Nie było papierów - nie ma problemu. Chyba, że hela uważa, że życia ludzkiego nie należy prawnie chronić?!
      • Gość: jan Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:30
        Tak, to Twóju brzuch i masz prawo nim rozporządzać tak jak chcesz. Ale masz też
        tyłek i to co poniżej niego - tym też wypadałoby rozsądnie rozporządzać prawda?
        Nie dyskryminuj brzucha:)
    • Gość: Galii Re: Kto za Aborcją IP: *.prenet.pl 05.03.07, 16:51
      JA jestem facetem i nie moge powiedzieć tego że aborcja dotyczy tylko kobie bo
      dotyczy ona tez nas facetów. A prawo jakie jest jest dobre w tej sprawie!!
      • Gość: gosc Re: Kto za Aborcją IP: *.gre.pl 05.03.07, 21:00
        ciekawe jakby kobiety wprowadzily obowiazkowa kastracje po 40 a Ty nie mial nic
        do powiedzenia bo wiekszosc glosujacych to kobiety i co wtedy tyle razy
        tlumaczyli dajcie rodzinom kase a dzieci same beda sie rodzic bo za 1000
        becikowego i 42 zł miesiecznie rodzinnego i minimum 936 brutto rodzic po to by
        wegetowalo
        • Gość: DzikiPiesDingo Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:28
          naprawdę durny argument i raczej nie powinnaś zabierać głosu jeśli tego nie dostrzegasz.
    • Gość: wrr Re: Kto za Aborcją IP: *.38.inds.pl 05.03.07, 17:11
      Kazda kobieta ma prawo decydowac o sobie o o swojej przyszlosci. Nikt odgornie
      nie powinien podejmowac za kobiety decyzji. To sprawa ich sumienia i zdrowia a
      takze przyszlosci.Lepiej jak kobiety dokonuja aborcji niz wyrzucaja niemowlaki
      do smietnikow badz zostawiaja je samemu sobie. Sa tak ciezkie czasy ze male
      szanse ma dziecko bez odpowiedniej opieki rodzicow, opiekunow. Potem wszyscy
      sie dziwia matkom ze zostawiaja pod szpitalami dzieci. Rzad tylko by decydowal
      o przyszlosci tych dzieci i ich matek ale pomoc nie pomoze w zadnej formie.
      • Gość: yy Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:06
        Hahah no tak coz to za fantastyczne rozwiazanie... lepiej zabic niz dac do
        adopcji!!!!Ludzie zapominaja ze 13 tygodniowe plody maja serce i przede
        wszystkim czuja!!!!!Zobacz sobie filmy o aborcji (chyba "niemy krzyk") a
        pozniej wyglaszaj opinie... uswiadom sobie ze to dziecko zyje i czuje!!!!!
      • Gość: majka27 Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 07:12
        To sprwa indywidualna każdej kobiety. Tak nas Bóg stworzył, że to my rodzimy
        dzieci a nie faceci, więc co oni mają do tego. Gdyby ich ktoś zgwałcił i
        zaszliby w ciążę to nie wiem czy chcieliby to dziecko. Ale ja wiem ze to nie
        jest wina poczętego dziecka, ale jak ma żyć w nienawiści i możliwe ze w
        przemocy, to po co mu taki życie. To decyzja, która należy do kobiet i do
        nikogo innego.Jeżeli wszyscy ci, którzy są przeciwko aborcji pomyślą, jeżeli
        jest taka możliwość to chyba Bóg tego chciał?
    • Gość: Kaśka Re: Kto za Aborcją IP: *.cn.com.pl 05.03.07, 17:19
      ja jestem za.Niestety należy pamięta,że po urodzeniu dziecka trzeba je jeszcze
      wychowac mam już dwoje i pewnie nie dała bym rady finansowo wychowac
      trzeciego,mimo,że pracujemy oboje z mężem.
      • Gość: oj biada ! Re: Kto za Aborcją IP: *.man.czest.pl 05.03.07, 18:05
        Może byś tak Kasiu powiedziała swojemu staremu ,,dzisiaj nie kochanie !". Jeśli
        nie będzie zwracac na to uwagi zmień męża lub załóż mu ,,gumkę".
        • Gość: koko Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:06
          hela dobrześ powiedziala!
      • Gość: Ł Re: Kto za Aborcją IP: *.magma-net.pl 06.03.07, 07:05
        Jestem za tym by kobieta decydowala o swoim zdrowiu i zyciu. Jestem za Prawem do
        aborcji, ale samej aborcji nie popieram. Po prostu sa rozni ludzie, kto nie chce
        ten nie zrobi zabiegu, ale jesli ktos tego chce to i tak wykona zabieg
        nielegalnie i nie da sie temu przeszkodzic. Gdyby aborcja byla legalna, lekarze
        odpowiadaliby przed sadem za zle przeprowadzone aborcje. Bo tego matka mialaby
        opieke psychologiczna, przed i po zabiegu. Wizyta "przed" mialaby na celu
        uswiadomienie zagrozen, i potwierdzenie czy na pewno chce poddac sie zabiegowi.
    • Gość: po prostu Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:27
      Jestem przeciwko aborcji.Jedynym wskazaniem może być ciąża z gwałtu,zagrożenie
      zdrowia i życia matki i dziecka,uszkodzenie lub upośledzenie płodu.Według toku
      myślenia wypowiadających się wcześniej forumowiczek powinniśmy przeprowadzać
      eutanazje na życzenie i nie leczyć i nie ratować samobójców,to to ich ciała i
      ich sprawa
      • Gość: 19 stolatka Re: Kto za Aborcją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:58
        lepiej sie chyba zabezpieczac niz usuwac...
        a=ja mam ten problem z glowy przynajmniej na 3 lata
        • Gość: 19 stolatka Re: Kto za Aborcją. do oj biada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 00:02
          a kto powiedzial ze to facet musi kobiete naciskac...????:D wkoncu mamy
          rownouprawnienie co nie :D??
          ale jak mowie, zabezpieczenie,a to kto jakie chce to jego sprawa
          ja chwalac sie mam spirale, chociaz sie zaklada tylko kobieta ktore urodzily
          ale wymusilam na lekarce :D
          • Gość: myslaca Re: Kto za Aborcją. do oj biada IP: 217.153.246.* 07.03.07, 09:51
            Chyba nie wiesz że owa spirala to nie środek antykoncepcyjny ale WCZESNOPORONNY.
            Nie pozwala zagnieździć się zarodkowi a nie zapobiega ciąży...
      • hanka279 Re: Kto za Aborcją 11.03.07, 13:25
        Moze zainteresujmy sie tez narodzonymi dziecmmi,tymi na smietnikach i w
        rodzinach patologicznych,w domach dziecka,kiszonych w beczkach i trzymanych w
        klatkach...Te dopiero czuja bol...Kto sie wstawi za nimi?kto im pomoze ?no kto?
    • Gość: V Re: Kto za Aborcją IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 13:54
      Jestem jak najbardziej za aborcja .... Aczkolwiek z drugiej strony ktoś kto
      zapobiega nie zajdzie ... Mimo wszystko prezerwatywy, tabletki czy po prostu nie
      puszczanie sie byle gdzie z byle kim są tansze niz zabieg aborcji czy urodzenie
      i wychowywanie dziecka. A juz najgorsze sa te zalosne programy o wielodzietnych
      rodzinach ... Siedzi taka patologia jedna z druga i żebrza do wszystkich o
      pieniadze bo oni maja 15 dzieci !!!
      Trzeba bylo placic za prad ... Moze przy swietle mielibyscie co innego do roboty !
      • Gość: jadzia Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:20
        ja też jestem za aborcją bo być może taki debil jak ty by się nie urodził, wcześniej by go usuneli. Pochodzę z wielodzietnej rodziny mam 6-cioro rodzeństwa i bardzo je kocham.Kiedy jestem za granicą w pracy za niczym tak nie tęsknie jak za spotkaniami z rodzinką.A tak na marginesie nie zdarzylo się żeby moja mama albo tata nie zapłacili rachunków-jakichkolwiek.
    • Gość: Smutna Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:59
      Zawsze uwazalam, ze kazdy powinien miec prawo wyboru, ale nie moze byc tak, ze
      aborcja bedzie traktowana przez niefrasobliwe kobiety jako forma antykoncepcji,
      a niestety bardzo czesto tak sie dzieje( nagminne usuwanie ciazy i traktowanie
      tego jako zabieg "kosmetyczny"). Uwazam, ze jest to sprawa sumienia (lub jego
      braku) kazdej kobiety i jej partnera.Mysle, ze Panstwo przede wszystkim powinno
      szeroko propagowac antykoncepcje, tak zeby problem aborcji byl jedynie
      marginalny. Osobiscie nie usunelabym dziecka, nawet wiedzac, ze jest
      uposledzone..Widzialam na usg 16-tygodniowy plod i jesli ktos mi powie, ze to
      nie jest dziecko, to jak wytlumaczy fakt, ze dzidzius ruszal nozkami i ssal
      palec...
      • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 07.03.07, 08:17
        należy dodać jeszcze, że te "wyzwolone" "nowoczesne" kobiety, nieświadome
        konsekwencji takich zachowań wcześniej czy później trafiają do gabinetów
        terapeutycznych i borykają się z tym przez znaczną część swojego życia i często
        bez skutecznie nawet do jego końca (...za wszystko w życiu się płaci) A państwo,
        zamiast zakazywać powinno zapobiegać i uświadamiać bo kto będzie chciał to i tak
        to zrobi bez względu na zapisy w konstytucji.)
      • Gość: k Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:23
        w pelni popieram wypowiedz Smutnej!!!!to jest indywidualna sprawa kazdej kobiety
        i jej partnera.
      • Gość: qża tfaż Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:36
        Po pierwsze prawo do życia jest przed prawem do wyboru, a po drugie kobieta ma prawo wyboru - przed zajściem w ciążę. A to czego obecnie niektóre kobiety się domagają - to jest prawo do poprawiania własnych błędów za cenę życia własnych dzieci!
        • Gość: ania Re: Kto za Aborcją IP: 80.54.171.* 10.03.07, 17:57
          BRAWO, BRAWO ,BRAWO WYJĘŁAŚ MI TO Z UST!!!!!!!!!
        • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 14.03.07, 09:54
          Dokladnie tak ! jest to zwyczajne unikanie odpowiedzialności kosztem drugiego
          czlowieka czyt. zycia ludzkiego !!! (...ciąża nie bierze się z powietrza !!!)
    • Gość: matka Re: do 19 latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:55
      słonko
      zdajesz sobie sprawę że nie ma metody 100 procentowej?
      a spirala może powodować kilka chorób i dolegliwości?
      oczywiście to twój wybór mam nadzieję ze dobrze przemyślany
      ja co prawda spirali nie zakładałam
      ale żeby śmiesznie było pierwsze dziecko mam z tzw gumki- pękła
      drugie no cóż brałam tabletki ale mi nie służyły i bach
      żadnego dziecka nie mam bo zaplanowałam tylko się przydarzyło
      nie znaczy żebym żałowała

co do aborcji nie popieram ale uważam za karygodne
      wymuszanie na kobietach czy ogólnie rodzicach takiej decyzji- znaczy zakazu jest
      kretynizmem
      moim zdaniem prawo na to nie ma prawa

sama byłam w takiej sytuacji że gdybym była w ciąży to chciałabym usunąć
      nie mielismy gdzie mieszkać ani za co żyć a jeden dzieciak niemowlak na
      sztucznym żywieniu- bo mnie natura pokarmu poskąpiła

opieka społeczna no cóż zarobki za rok poprrzedni ich interesuje a teraz ?
      niech rodzina pomoże bo ich stać
      tyle żer rodzina sie wypięła
      pewnie że można się odwoływać , sądzić itp ale to wszystko trwa ajeść coś
      trzeba i na mleko też trzeba mieć

na szczęście to było dawno i mam nadzieję że nie wróci
      i wszystko dobrze się skończyło
      jednak
      ludzie są w podobnych sytuacjach i zamiast im pomagać to ludzie wymyślają ustawy
      które wbijają im gwóźdź do trumny
      pewnie że można urodzić i oddać do domu dziecka, zostawić w szpitalu
      tylko która z tych krzyczących dewotek tak potrafi
      a jeśli nawet potrafi to jakim prawem nazywa się katoliczką
      i jakim prawem uważa że ma prawo decydować za kogoś
      • Gość: kobieta Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:59
        A ja jestem z pokolenia,gdy aborcja była dozwolona.Robiły to prawie wszystkie
        kobiety,bo uświadomienie tego ,czym naprawdę była,znacznie szwankowało.
        I ja mam jedną na sumieniu,gdy mój synek miał rok a ja musiałam
        pracować.Urlopów wychowawczych nie było.Zapewnienie opieki dla dwojga było
        niemożliwe.

Upłynęło lat 35.Nigdy nie zapomniałam,mimo że później ,w podobnej sytuacji
        powiedziałam NIE.Mimo,że na ''zabieg '' namawiał mnie sztab lekarzy.Mimo ,że
        musiałam podpisać cyrograf,że ze szpitala wychodzę na własną
        odpowiedzialność,świadoma skutków.Skutek ma 28 lat.A tamtemu szansy nie
        dałam,zabierając sobie spokój na resztę życia.

Pytanie ,czy jestem za aborcją.W kontekście moim doświadczeń - nie.Ale i za
        ustawowym zakazaniem tejże - nie.
        Bo kobieta ,przymuszona ,i tak to zrobi,nie zdając sobie sprawy,że to wraca
        rykoszetem.I to do niej,nie do partnera.On to ma gdzieś.Więc niedopuszczalne
        jest,aby to mężczyźni narzucali nam swoje prawo..
        Natomiast uważam,że powinien być bardzo łatwy dostęp do środków
        antykoncepcyjnych,w tym także to tabletek ...''po ''..nie mam na mysli wczesno-
        poronnych.A także uświadomienie skutkow psychicznych.

I wierzcie mi przeciwnicy aborcji.Kobiety nie będą tego traktowały jak wyrwanie
        zęba.Ale nie wolno nikogo przymuszać do niczego.Mówię to nawet w obliczu moich
        cierpień od tych mysli....jakie byłoby teraz....
    • Gość: myslaca Re: Kto za Aborcją IP: 217.153.246.* 07.03.07, 09:57
      Ja jestem PRZECIWNA! Zabić to sobie można robaczka pełzającego po ulicy (choć i
      tak nie rozumiem powodu bo przecież nie jest on niczemu winien). Jak można zabić
      część siebie, małego człowieka, którego się nosi pod sercem?
      Tylko nie piszcie że aborcja dotyczy tylko płodu a nie człowieka.
      Kiedy kobieta dowiaduje się o ciąży? PO jakichś 2 miesiącach. Piszcie co chcecie
      ale wtedy ta istotka ma już koło 8, 9 tygodni...
      • Gość: Babcia Babcia TEZ "ZA" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:23
        Jestem juz w wieku pozaaborcyjnym, ale uwazam, ze KOBIETA powinna miec prawo do
        decydowania o swoim ciele i o ciazy.
        Rodzenie na "sile" niechcianych dzieci powoduje potem "aborcja po polsku" czyli
        smietniki, krzaki, worki foliowe.
        Tlumaczenie, ze mozna oddac dziecko nowownarodzone, podrzucic je do szpitala to
        bzdety.
        Potem te niechciane dzieci walcza o rodziny zastepcze.......mnostwo takich czeka
        w kolejce, a idiotyczne przepisy ciagna te sprawy w nieskonczonosc.
        Poza tym rozwoj niechcianego plodu napewno zmienia psychike takiego dziecka.
        Dosc mamy juz patologii spolecznej i biedy, zeby jeszcze pozwalac sobie na
        niechciane porody.

Samo chodzenie w niechcianej ciazy lamie psychike kobiety, dziewczyny, co ma
        odniesienie na dziecko.

Ja sama poddalam sie aborcji blizniaczej ciazy tylko dlatego, ze lekarze dawali
        mi 5procent szansy ze dzieci moga urodzic sie nie bardzo zdrowe.
        I dla tych pieciu procent wolalam sie ich pozbyc.
        Jak do tej pory nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Potem urodzilam jeszcze
        zdrowe jedno dziecko ...chciane....i dzieci sa szczesliwe i zdrowe.

Tak samo z patoogicznymi ciazami trzymanymi na sile.

Obciaza to i rodzicow i panstwo z tytulu kosztow leczenia spowodowanych
        leczeniem i zabiegami.
        Dokad zyja rodzice /90 proc. zostaja z tym problemem same matki/ dzieci maja
        jaka taka opieke.
        a potem? spada to na karb zakladow opiekunczych.
        Dzieci skazane sa na zmiane miejsca zamieszkania, opiekunow i maja gorsze warunki.
        Czy uwazacie ze sa wtedy sczesliwe?

JESTEM ZA SWIADOMA ABORCJA I USUWANIEM PATOLOGICZNYCH /NAWET W MALYM STOPNIU
        ZAGROZENIA / CIAZ.

KOBIETY SA PRAWNYMI OBYWATELAMI I NIE MOZNA POZBAWIAC ICH WOLNOSCIOWYCH PRAW I
        DYSKRYMINACJI WOBEC TYCH PRAW.
        ustawy o zakazie aborcji to pozbawienie nas praw o swobodnym decydowaniu i
        wlasnym wyborze.

Tak samo jak by nagle mezczyznom zakazac palenia tytoniu i picia alkoholu!!!
        • Gość: N.I.P. Re: Babcia TEZ "ZA" IP: 89.174.23.* 08.03.07, 09:21
          Przepraszam Babciu, zrobiłaś to trudno, ale nie wmawiaj nikomu a przede
          wszystkim sobie,że nic takiego sie nie stało. Wiem,że mechanizm wyparcia i
          zaprzeczenia w takich wypadkach jest bardzo silny ale czasem lepiej jest stawić
          temu czola i się z tym skonfrontować a nie udawać przed samym sobą, tym
          bardziej,że mimo iż wydaje Ci się,że nie ma to żadnego związku ale zapewniam
          Cie, że odbija się to negatywnie na twoich ralacjach z twoim zdrowym (jak to
          ujęłaś) dzieckiem (..ludzka psychika jest bardzo skomplikowana i nie do
          okiełznania na płaszczyźnie świadomości)I jeszcze jedno napisałaś cyt. ".. >
          KOBIETY SA PRAWNYMI OBYWATELAMI I NIE MOZNA POZBAWIAC ICH WOLNOSCIOWYCH PRAW I
          > DYSKRYMINACJI WOBEC TYCH PRAW...." jeśli tak sądzisz to dlaczego uważasz,że
          masz prawo odbierać innym prawo podstawowe i najważniejsze - DO ZYCIA !!! (..tym
          bardziej,że te dzieci nie pchały się tu na siłe) Dla informacji - nie jestem
          zwolennikiem całkowitego zakazu aborcji, uważam,że obecna ustawa mimo swoich wad
          jest do przyjęcia ale Wku...wia !!! mnie jak ktos twierdzi,że kobieta ma prawo
          do decydowania o swoim życiu w kontekscie aborcji ponieważ jest to juz
          decydowanie w dosłownym tego słowa znaczeniu o życiu, ale cudzym !!! (...a
          kobiety jeśli nie chcą dziecka to niech zwyczajnie nie zachodzą w ciążę, a jeśli
          już tak się stało to niech biorą za to odpowiedzialność, to samo z resztą
          dotyczy ich partnerów )Pozdr...
      • Gość: man Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:11
        A ja jestem przeciw! Skoro kobieta daje d... to niech ponosi tego konsekwencje,
        a tak to by każda dawała na lewo i prawo a potem skrobanke robiła. Troche woęcej
        odpowiedzialnosci za swoje czyny!
    • Gość: po 2 skrobannkach Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:49
      Jestem za aborcją jak najbardziej.
    • Gość: Ro Re: Kto za Aborcją IP: 212.87.241.* 08.03.07, 19:41
      mnie też niestety nie wyskrobali i musze się teraz meczyć w tym życiu a
      eutanazji tez mi na życzenie nei dokonają ,- poco mam skakać z wieżowca czy
      wskakiwać pod pociąg nie możnaby załatwić tego humanitarnie - mamy 21 wiek ...
    • Gość: JA Re: Kto za Aborcją IP: 217.153.246.* 08.03.07, 21:46
      jestem zdecydowanie przeciwko aborcji. Nikt nie ma prawa decydowac o zyciu
      innyhc,nawet my drogie panie. A jesli obawiacie sie zajscia w ciaze,to
      zwyczajnie -ZABEZPIECZAJCIE SIE!
      • Gość: Babcia do N.I.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:06
        Nie mozesz mowic jakie ja mam relacje z moimi dziecmi, bo nie znasz nas i
        naszych ukladow.
        Jesli uwazasz, ze zabilam swoje plody to pokaz mi paragraf ze to BYLY JUZ DZIECI?
        Zrobilam to i jestem zadowolona, ze nie narazilam mojej rodziny na ewentualny
        rozpad malzenstwa i borykania sie samotnie w razie urodzenia uposledzonych dzieci.
        Smieszy mnie tu obrona aborcji przez mezczyzn, ktorzy w 90 proc. przypadku
        "wpadki" lub dzieci niepelnosprawnych zostawiaja kobiete sama z problemem.
        Powinno sie wydawac metryki od poczecia..........wtedy wiadomo ze to JUZ czlowiek.
        Plody poronne 3,4.5 miesieczne nawet sie nie grzebie na cmentarzu a tu sie mowi
        o zabijaniu.

Ludzie....szykujcie stosy dla kobiet aborcyjnych.

Aborcja byla, jest i bedzie.
        A udawanie ze jej nie ma to TYLKO kasa dla lekarzy.
        Popieram lekarzy, ktorzy dokonuja aborcji i uwalniaja i kobiety i niechciane
        niekochane plody od przymusowego porodu.

Najgorsze jest to ze najwiecej do powiedzenia maja moherowe babcie i prostatowe
        dziadki.

Mlodych kobiet w wieku rozrodczym sie nie slucha.
        A przeciez to wlasnie ICH SPRAWA I ICH PROBLEM

• Gość: N.I.P. Re: do N.I.P. IP: 89.174.23.* 09.03.07, 10:17
          Nie mam najmniejszego zamiaru, ani Cię oceniać ani krytykować, wyraziłem tylko
          swoje poglądy, a twoje poglądy cyt."...pokaz mi paragraf ze to BYLY JUZ
          DZIECI?.wystarczająco dużo mówią o tym jak traktujesz drugiego człowieka i niby
          dlaczego miałabyś traktować inaczej swoich najblizszych. powtórzę jeszcze raz,że
          człowiek ma bardzo skomplikowaną konstrukcję psychiczną i powiem Ci więcej (choć
          może nie powinienem) podświadomie "obwiniasz" swoje dziecko i jednocześnie
          oczekujesz od niego wdzięczności za to,że pozwoliłaś mu żyć. (..zapewne teraz
          śmiejesz się w głos, ale jeśli zdobędziesz się na odwagę i poddasz się
          psychoterapii to usłyszysz to samo, zwyczajnie człowiekiem rządzą pewne
          mechanizmy,których sam nie jest w stanie opanować i zrozumieć, szczególnie po
          tak traumatycznych przeżyciach jak, pozbawienie kogoś zycia. Nie będę odpisywał
          juz na twoje posty, bo powiedziałem już i tak zbyt wiele. (..na koniec dodam
          jeszcze,że powinnaś sobie sama w sercu i szczerze (bez tłumaczeń w stylu
          "..uratowałam...itp" bo już nigdy się tego nie dowiesz)odpowiedzieć na pytanie
          -Czy chciałabyś byś na miejscu tego "CZEGOś" co usunęłaś? A tak naprawdę nie
          życzę Ci źle i Pozdr...
    • Gość: pragmatyk Re: Kto za Aborcją IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 00:02
      Jestem za aborcją.

Co do antykoncepcji, to należy pamiętać, że skuteczność wszystkich odwracalnych
      metod nie jest 100%-owa.
      Zalecane w parafiach metody naturalne powodują w praktyce, że na 100
      parafianek, które je stosują w ciągu roku ok. 20-25 z nich chodzi z brzuchem. I
      powiedzenie chłopu "dzisiaj nie" może nie wystarczyć, nawet jeśli jest akurat
      trzeźwy i posłuchany.
      Większość stosowanych pigułek antykoncepcyjnych może tracić swoją skuteczność w
      czasie zaburzeń dyspeptycznych (wymioty, biegunka) lub podczas zażywania
      niektórych leków np. niektórych antybiotyków, o czym wiele kobiet nie pamięta.
      Spiralki też nie dają 100% pewności. A o prezerwatywach nawet nie wspomnę.
      Zatem gadanie, że wystarczy stosowanie antykoncepcji nie załatwia sprawy,
      bo zawsze będą kobiety które mimo jej stosowania będą zachodzić w ciążę.

Czy znajdą się wtedy ludzie, którzy im pomogą?
      • szeniaa Re: Kto za Aborcją 09.03.07, 07:42
        wątpię
      • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 09.03.07, 10:45
        Sugerujesz,że najlepszą metodą antykoncepcyjną jest aborcja ?
        • Gość: pragmatyk Re: Kto za Aborcją IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 18:59
          Gość portalu: N.I.P. napisał(a):

> Sugerujesz,że najlepszą metodą antykoncepcyjną jest aborcja ?

Widzę, że masz problemy z logicznym myśleniem.
          • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 09.03.07, 20:17
            A ty z jasnym wyrazaniem swoich opinii. (..do których z reszta boisz sie przyznać )
            • Gość: pragmatyk Re: Kto za Aborcją IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 20:30
              Swoją opinię wyraziłem jednoznacznie w pierwszych słowach.
              Naucz się czytać ze zrozumieniem.
              Nie moja wina, że ty pointy nie ponjał. ;)
              • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 09.03.07, 20:55
                Tylko dlaczego nie potrafisz przyznać jednoznacznie,że twoim zdanie aborcja jest
                najlepszą metodą antykoncepcyjna ? (...łatwiej jest przypisywać teorie do
                zwykłego mordu niż nazwać to po imieniu, tylko po co była ta cała oprawa o
                skuteczności metod antykoncepcyjnych, czyżby po to żeby "mądrzej" wyglądało ?) A
                analizować potrafię lepiej niż byś sobie tego życzył !
                • Gość: pragmatyk Re: Kto za Aborcją IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 22:45
                  > Tylko dlaczego nie potrafisz przyznać jednoznacznie,że twoim zdanie aborcja
                  > jest najlepszą metodą antykoncepcyjna ?

Bo nie jest. Bywa niekiedy "mniejszym złem".

>(...łatwiej jest przypisywać teorie do
                  > zwykłego mordu niż nazwać to po imieniu, tylko po co była ta cała oprawa o
                  > skuteczności metod antykoncepcyjnych, czyżby po to żeby "mądrzej"
                  wyglądało ?)

Gotując jajko zabijasz kurę? A jajko sadzone to kurczak pieczony?
                  Dla ciebie pewnie tak, a dla mnie nie.
                  To kwestia światopoglądu i tutaj się nie zgodzimy.

Pisząc o braku 100% skuteczności antykoncepcji chciałem tylko uzmysłowić to
                  niektórym przedmówczyniom, że nawet stosując taką czy inną metodę mogą stanąć
                  przed koniecznością dokonywania wyboru - poród czy aborcja.

Mam nadzieję, że inne osoby zrozumiały to lepiej niż ty.
                  • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 12.03.07, 08:13
                    Szkoda czasu na takie dyskusje, powiem tylko po krótce, Ciąża nie jest
                    zdarzeniem losowym na które czlowiek nie ma wpływu (z bardzo nie licznymi
                    wyjątkami, głównie mam tu na mysli gwałt) lecz jest efektem świadomych zachowań
                    dwojga ludzi, a tym różni się człowiek dojrzały od dzieciaczka,że bierze
                    odpowiedzialność za swoje życie i ponosi konsekwencje swojego postepowania. Na
                    koniec dodam jeszcze,że jeśli wydaje ci się,że z każdego jajka moze być kura, to
                    powinieneś uzupełnić braki w swoim wykształceniu (chyba piąta klasa szkoły
                    podstawowej, jesli to nie przerasta twoich możliwości intelektualnych to jest
                    szansa,że zajarzysz różnice między kurzym jajkiem a nienarodzonym człowiekiem,
                    • Gość: pragmatyk Re: Kto za Aborcją IP: *.ipt.aol.com 12.03.07, 22:08
                      Zastosowane porównania były dostosowane do twojego poziomu. Ciesze się, że
                      dotarłeś już wyżej niż V klasa szk. podst.
                      Tymczasem szkoda mi więcej czasu dla twojego ignoranctwa opartego na doktrynach
                      kk.
                      • Gość: N.I.P. Re: Kto za Aborcją IP: 89.174.23.* 15.03.07, 10:17
                        A na czym opierają się, twoje zasady i twoja moralność ???
    • crazy_banana Re: Kto za Aborcją 09.03.07, 10:29
      jak patrze na Jarka i Lecha to jestem za aborcja i eutanazja. Chociaz najlepiej
      sie po prostu zabezpieczac. Pomyslcie co by bylo gdyby rodzice np. Hitlera
      uzywali gumek. PEACE !!!
    • Gość: Martha Re: Kto za Aborcją IP: *.21.pl 09.03.07, 11:07
      nie jestem ani za ani przeciw
      prawda jest taka ze aborcja jest byla i bedzie i przepisy ani to co mysla ludzie
      tego nie zmienia
      z tym malym wyjatkiem ze w obecnej sytuacji lekarze zarabiaja na tym duzooo kasy

smieszy mnie tylko jak ktos twierdzi ze nigdy by tego nie zrobil jesli nie byl w
      sytuacji bez wyjscia
      "nigdy nie mow nigdy"
      • Gość: Monika Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:53

Mieszkam od wielu lat w Holandii i muszę stwierdzić, że w tym kraju, gdzie
        praktycznie nie obowiązuje żadna restrykcyjna ustawa antyaborcyjna przypadki
        usunięć ciąży są marginalne i nie zagrażają populacji w żaden sposób. Dlaczego
        tak się dzieje? Podstawowa sprawa to EDUKACJA SEKSUALNA oraz nieograniczona
        dostępność do środków antykoncepcyjnych! Tu nie ma żadnych debat w stylu usunąć
        lub nie bo sprawa ta dotyczy li tylko sumienia konkretnej kobiety i nikt nie
        odważyłby sie odwoływać jej od podjętej decyzji. Obywatele tego kraju są na
        tyle światli, że banialuków "obrońców życia" czy kleru nikt nie słucha. Kościół
        w tym kraju zna swoje marginalne miejsce w szeregu i nie ma prawa publicznie
        wypowiadać się w żadnym temacie ogólnospołecznym ponieważ naruszona została by
        Konstytucja! Jest wiele innych wyznań, które natychmiast podniosłoby wielkie
        larum. A w Polsce? Tzw. hierarchowie uważają się za jedyne wyrocznie w wielu
        sprawach a szczególnie są specjalistami od seksu i moralności sami będąc
        umaczani w wiele afer z tym związanych. To księża i ich przydupasy nakręcają tę
        spiralę bo dla nich to tylko kasa. Im więcej ludzi, tym więcej chrztów,
        komunii, ślubów, pogrzebów itd. Narzucając swoją książęcą wolę całemu nrodowi
        stają lub próbują stać ponad prawem. Ale już urodzonym to mogą pomóc, jeżeli
        będą wpłaty na Caritas. Wszechobecna hipokryzja kleru doprowadza do takiej oto
        sytuacji, że koalicjańci chcąc uzyskać poparcie kleru i moheru majstrują przy
        prawie mając w dupie kobietę jako człowieka z przynależnymi prawami, nawet do
        życia. Już James Joyce powiedział, że "nie można być dorosłym człowiekiem i
        chrześcijaninem" ale, niestety, w Polsce, dopóki kler będzie miał tyle do
        powiedzenia kobieta zawsze będzie traktowana jako maszyna do rodzenia dzieci.
    • Gość: ani Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:53
      Ja nie jestem jakas zwolenniczka aborcji, ale wiem ze zakaz niczego nie
      zmnieni. Kobiety usuwały niechciane ciaze, usuwaja i usuwac beda bez wzgledu na
      to czy prawo pozwoli na to czy nie. Beda wyjazdzac do innych państw lub
      zamawiac nielegalne tabletki poronne...
      Uwazam ze np. do 10 czy 11 tygodnia ciazy powinna byc taka mozliwosc, nikt nie
      urodzi dziecka bo prawo tak kaze. Wszyscy dobrze wiemy ze zadna metoda
      antykoncepcyjna nie jest w 100% skuteczna.

A juz w ogole nie rozumiem jakim prawem banda facetów ma decydowac o zysiu
      kobieta. Jestesmy dorosli, wolni i bierzemy na siebie odpowiedzialnosc za kazda
      decyzje: rodzac dziecko za wychowanie i utrzymanie a usuwajac za wszelkie
      mozliwe komplikacje i wyrzuty sumienia.

A jakas madra posłanka jeszcze chce nam żłobki pozamykac. No jakas paranoja.
      Jak mamy mieszkac w tym kraju... ??
      • Gość: Babcia Do Pani M.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:00

Nareszcie jakas sadra KOBIETA wpisala to

Obywatele tego kraju są na
        tyle światli, że banialuków "obrońców życia" czy kleru nikt nie słucha. Kościół
        w tym kraju zna swoje marginalne miejsce w szeregu i nie ma prawa publicznie
        wypowiadać się w żadnym temacie ogólnospołecznym ponieważ naruszona została by
        Konstytucja! Jest wiele innych wyznań, które natychmiast podniosłoby wielkie
        larum. A w Polsce? Tzw. hierarchowie uważają się za jedyne wyrocznie w wielu
        sprawach a szczególnie są specjalistami od seksu i moralności sami będąc
        umaczani w wiele afer z tym związanych. To księża i ich przydupasy nakręcają tę
        spiralę bo dla nich to tylko kasa. Im więcej ludzi, tym więcej chrztów,
        komunii, ślubów, pogrzebów itd. Narzucając swoją książęcą wolę całemu nrodowi
        stają lub próbują stać ponad prawem.

Powinno sie to czytac we wszyskich kosciokach i na glos.

Kler nas tak ubezwlasnowolni, ze nawet pierdnac bez Amen nie bedziemy mogli.

W Polsce kler to najwieksza mafia i to w dodatku bezkarna.
        • Gość: Pawlica Re: Do Pani M.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:20
          Brawo Monika! Myślałem że w swych poglądach byłem odosobniony, ale teraz widze
          że są jeszcze mądrzy ludzie w Polsce. Jestem człowiekiem Niewierzący i to co
          się w Polsce wyprawia dalece obraża moje uczucia niewierzącego.
        • Gość: Pawlica Re: Do Pani M.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:27
          Nie tylko Holendrzy są mądrym narodem. Nasi sąsiedzi z za miedzy Czesi też mają
          głowy na karku. Polska to chyba jeden z najbardziej ciemnych i zabobonnych
          krajów w Europie pełny fundamentalistów Katolickich któży wydłubali by oczy
          każdemu kto myśli inaczej niż oni.
          • Gość: kapral Re: Do Pani M.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:45
            Antek policmajster! Rozwiązać czarną mafię czas najwyższy. Wykonać!!!
            • Gość: Pawlica Re: Do Pani M.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:49
              Chciało by się rzec ...melduję wykonanie zadania Panie Kapralu.... ale niestety
              w polsce to chyba niewykonalne
    • Gość: maverick Re: Do Pani M.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:35
      Popieram Cię, M!!!
      • Gość: sk-robaki !!! Re: Do Pani M.... IP: 89.174.23.* 12.03.07, 08:36
        >>> www.prolife.pl/tor/zespol_postaborcyjny.htm <<<
        • Gość: pragmatyk Re: Do sk-robaki !!! IP: *.ipt.aol.com 12.03.07, 22:56
          A ile kobiet przeszło depresję/psychozę poporodową?
          Ile w jej wyniku targnęło się na własne życie?
          Co roku kilka kobiet w Polsce popełnia samobójstwa tylko dlatego, że zaszły w
          niepożądaną ciążę?

Też chcesz sobie o tym poczytać ? Nie trzeba daleko szukać i nie są to
          naciągane historyjki interpretujące tendencyjnie czyjeś sny, tylko
          rzeczywistość dziejąca się obok nas.

Na psychozę poporodową cierpią tysiące kobiet, a mimo to dla nikogo o zdrowych
          zmysłach nie jest to argument przeciwko rodzeniu.

rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1106855&OS=52332&MASK=1031851
          • Gość: N.I.P. Re: Do sk-robaki !!! IP: 89.174.23.* 13.03.07, 09:00
            Ciekawe czy twoja Matka miała po twoim urodzeniu depresje? jesli tak, to pewnie
            musiała załować,że cię nie wyskrobala !!! (...mylisz podstawowe pojęcia, a
            próbujesz wdawać się w dyskusje, żałosne !!!!)
            • Gość: pragmatyk Re: Do NIP IP: *.ipt.aol.com 14.03.07, 21:41
              To forum dyskusyjne i każdy może "wdawać się w dyskusję". Cenzura kk tutaj
              jeszcze nie sięga.
              Brak ci argumentów w dyskusji to usiłujesz ubliżać innym osobom - w duchu
              chrześcijańskiej miłości bliźniego - jak mniemam.

Ale ja ci przebaczam w imię zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
              • Gość: N.I.P. Re: Do NIP IP: 89.174.23.* 15.03.07, 10:04
                >>>>....Widzę, że masz problemy z logicznym myśleniem....<<< Oto pierszy
                komentarz do mojego pytania o twój stosunek do aborcji i kto kogo zaczął obrazać
                (..prosty wniosek - tobie argumentów zabraklo już na samym początku naszej
                dyskusji) kwestia kolejna moja ostatnia wypowiedź nikogo nie obraza, jest
                jedynie symulacją hipotetycznej sytuacji opartej na założeniach twojej teorii o
                szkodliwym wplywie ciąży i porodu na zdrowie, życie lub stany psychiczne
                kobiet, przedstawiona może dosadnie (..acz, dostosowana do twojego poziomu)mogę
                jeszcze tylko dodać,że slowo "sarkazm" jest ci zdecydowanie obce, a twoja
                szlachetność ujęła mnie do głębi.(... gdybyś tak jeszcze odrobinę tej "dobroci i
                przyzwoitości" okazał w stosunku do życia ludzkiego(..?...)bo ja tego od ciebie
                naprawde nie potrzebuje..))
    • Gość: ja Re: Kto za Aborcją IP: *.cn.com.pl 11.03.07, 13:39
      oczywiście że za !!
      • Gość: Kto za aborcją ? To dla Ciebie przedmówco.... IP: *.man.czest.pl 14.03.07, 19:29
        www.abortionno.org/
        • Gość: driver Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.07, 14:57
          Jestem przeciwko karze smierci=aborcji.Pan Bog nam zycie daje i Pan Bog je
          zabiera.Tylko ON to moze.
          Dlatego powtarzam jak, potrzebni LPR a takze organizacje katolicko narodowe.
          tak wszysko krytykuja ksiedza Rydzyka i jego Radio. A teraz widzimy jaki Rydzyk
          jest swietny.W sytuacjach skrajnych wlasnie Rydzyk,LPR i KK broni ludzkie zycie.
          • Gość: N.I.P. Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: 89.174.23.* 16.03.07, 07:59
            Ja również jestem przeciwko aborcji, ale zaostrzanie ustawy może przynieś
            jedynie odwrotny skutek i rozszerzyć podziemie aborcyjne. Najważniejsza jest
            świadomość i poczucie odpowiedzialności a nie zakazy i restrykcje. ( ..a co do
            intencji LPR czy rydzyka to mam duże wątpliwości, kościół niech zajmie się
            wzmacnianiem kręgosłupa moralnego swoich wiernych a nie politykowaniem )
            • Gość: driver Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.07, 08:27
              ..a co do
              > intencji LPR czy rydzyka to mam duże wątpliwości, kościół niech zajmie się
              > wzmacnianiem kręgosłupa moralnego swoich wiernych a nie politykowaniem )

Gdyby nie Kosciol,zarliwy Rydzyk,patrioci z LPR i innych oragnizacji
              katolickich i narodowych to lewactwo totalnie by juz mieszalo. Spojrz co sie
              dzieje w >Niemczech, Szwecji itd. Pedalstwo to normalka, chca legalizowac
              narkotyki a ludzie zamiast zakladac rodziny a kobiety rodzic po kilkoro dzieci
              wola zyc solo i "sie realizowac".Spojrz dokad to prowadzi?
              Przeprowadz wywiad srodowiskowy wsrod niewierzacych i wierzacych a przekonasz
              sie gdzie bedzie wiecej za aborcja albo przeciw niej.
              Ja i moja rodzina wiemy,ze z nasza Wiara i Kosciolem zyje nam sie cudownie i w
              milosci
              • Gość: N.I.P. Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: 89.174.23.* 16.03.07, 09:08
                Masz dużo racji, ale uważam,że działalność rydzyka i LPR-u to "woda na młyn"
                nikt tak skutecznie nie propaguje homoseksualizmu jak właśnie giertych ze swoją
                młodzieżą (..przecież muszą znać podstawowe mechanizmy socjotechniczne i dlatego
                nie rozumiem po co tak wiele o tym mówią, czasem odnoszę wrażenie,że sami są
                homo, tym bardziej,że homofobia to najczęściej ukryty lub nieuświadommiony
                homoseksualizm.)powtarzam >> WIEDZA ! śWIADOMOść ! ODPOWIEDZIALNOść !<<< zamiast
                -haseł, agresji, zakazów i restrykcji.
                • Gość: cosc Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: *.trustnet.pl 16.03.07, 09:27
                  JA JESTEM ZA REFERENDUM.Dlaczego rzad ktory niby my wybrakismy nie pozwala nam
                  obywatelom zadecydowac o ty ???dlaczego nie mozemy brac spraw w swoje
                  rece,dlaczego????
            • Gość: niusia Re: To dla Ciebie przedmówco.... IP: 80.48.49.* 18.03.07, 19:22
              Ja jestem zwolenniczką mniejszego zła i rodzenie dzieci z gwałtu lub
              uposledzonych jesli matka tego nie chce pod przymusem do niczego dobrego nie
              prowadzi.Zgadzam si e z resztą wypowiedzi N.I.P,że zaostrzenie ustawy tylko da
              większe zarobki lekarzom,którzy za pieniądze zrobią wszystko.Ksiadz Rydzyk jak
              tak protestuje to niech weżmie na wychowanie kilkoro dzieci i da dobry przykład
              adopcji,ale za wlasne pieniądze.Tylko na jakich obywateli by ich wychował.Jak
              tak dalej pójdzie to większość młodzieży ucieknie z naszego kraju,moje dwie
              córki już wyjechały i nie mogę ich namówić na powrót jak słyszą co się u nas
              dzieje.Niech politycy zajmą się gospodarką ,a nie w kólko o aborcji.Jak bedzie
              dobrze w kraju to dzieci będa się rodziły same i bedą kochane.
    • Gość: ja tak Re: Kto za Aborcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 11:18
      bardzo nieprecyzyjne pytanie - ale uważam że każdy powinien podejmować taką
      decyzje sam, dlaczego państwo ma mi tego zabraniać ??
      • Gość: Dekalog Re: Kto za Aborcją IP: *.man.czest.pl 16.03.07, 11:43
        V przykazanie. Nie ZABIJAJ ! !
        • Gość: driver Re: Kto za Aborcją IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.07, 11:48
          Gość portalu: Dekalog napisał(a):

> V przykazanie. Nie ZABIJAJ ! !

Bardzo trafnie.To nic innego jak zabojstwo z premedytacja.
          Salon i lewactwo chce inaczej,bo dla nich wszystko jest relatywne.
          My katolicy,sie nie damy otumanic.
          • Gość: ~huha Re: Kto za Aborcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:21
            Jeśli LPR wymaga poszanowania godności od poczęcia-to najpierw godne zarobki ,
            godna opieka lekarska i godna pomoc dla samotnych matek-by godnie żyć.
            • Gość: driver Re: Kto za Aborcją IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.07, 14:39
              Gość portalu: ~huha napisał(a):

> Jeśli LPR wymaga poszanowania godności od poczęcia-to najpierw godne
              zarobki ,
              > godna opieka lekarska i godna pomoc dla samotnych matek-by godnie żyć.

Zgadzam sie.Uwazam,ze rodziny wileodzietne-tak od trojki w gore-a tym bardziej
              samotne matki pownny byc tak jak w Niemczech(potezny Kindergeld-czym wiecej
              dzieci,tym wiekszy pieniadz)ujete extra opieka socjalna i finamsowa.
              Osobiscie pochodze z rodziny wielodzietnej(ja i trzy siostry), moji rodzice tez
              pochodza z rodzin wielodzietnych i dziadkowie tez.
              Np moja obecna dziewczyna, wie,ze jak chce zostac moja zona,to bedziemy mieli 3
              albo 4 dzieci-inaczej nie kochalbym jej.Po prostu u nas to rodzinne,dlatego pod
              tym katem ja,moja dziewczyna i nasze rodziny popieramy LPR i Kosciol.Ojciec
              Rydzyk w tym wypadku ma duzo racji.Aborcja to morderstwo i nie ma zadnych
              argumentow
              • Gość: matka Re: Driver - do ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 07:53
                Z tego co piszesz wynika że jesteś młodym człowiekiem , nie mającym jeszcze rodziny
                Wypowiedz się może na ten temat za jakieś 10 lat kiedy już ędziesz miał tą
                czwórkę dzieci,
                i powiedz że jesteś w stanie utrzymać rodzinę
                że stać cię na opiekę medyczną nad dzieć mi,
                Ze Zadne nie urodziło się z wyrokiem typu choroba śmiertelna razem z kalectwem,
                że dziecko dożyło powiedzmy 5 lat i umiera , a wcześniej była tylko walka z
                czorobą po to żeby kostusze ukrasć jeszcze jeden dzień
                i powiedz wtedy że lepiej żeby to dziecko męczyło się zamiast Żyć
                bo przykazanie brzmi nie zabijaj
                bo płód ma być traktowany jak żywy człowiek
                bo kościól tak sobie życzy
                i ciekawe gdzie wtedy będzie kościół
                i co powie ci zona jak mimo wszystkich starań i wiary straci dziecko?
                masz wogóle pojęcie człowieku o czym ty piszesz?
                • Gość: driver Re: Driver - do ciebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.07, 18:00
                  Gość portalu: matka napisał(a):

> Z tego co piszesz wynika że jesteś młodym człowiekiem , nie mającym jeszcze
                  rod
                  > ziny
                  > Wypowiedz się może na ten temat za jakieś 10 lat kiedy już ędziesz miał tą
                  > czwórkę dzieci,
                  > i powiedz że jesteś w stanie utrzymać rodzinę
                  > że stać cię na opiekę medyczną nad dzieć mi,
                  > Ze Zadne nie urodziło się z wyrokiem typu choroba śmiertelna razem z
                  kalectwem,
                  > że dziecko dożyło powiedzmy 5 lat i umiera , a wcześniej była tylko walka z
                  > czorobą po to żeby kostusze ukrasć jeszcze jeden dzień
                  > i powiedz wtedy że lepiej żeby to dziecko męczyło się zamiast Żyć
                  > bo przykazanie brzmi nie zabijaj
                  > bo płód ma być traktowany jak żywy człowiek
                  > bo kościól tak sobie życzy
                  > i ciekawe gdzie wtedy będzie kościół
                  > i co powie ci zona jak mimo wszystkich starań i wiary straci dziecko?
                  > masz wogóle pojęcie człowieku o czym ty piszesz?
                  Popelniasz blad,ze za bardzo sie emocjonujesz to co piszesz.Nie obraz sie,ale
                  subiektywnie masz racje,ale ni w tym sens.Chodzi o obiektywizm.Aborcja to dla
                  mnie morderstwo-zycie daje i odbiera Pan Bog.To moj punkt widzenia.Jesli Ciebie
                  urazam to przykro mi,ale zdania nie zmienie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: matka Re: Driver - do ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 06:56
                    nie - nie urażasz mnie
                    tak - chodzi o obiektywizm
                    tak - chodzi o ochronę zycia
                    jestem przeciwko aborcji jako metody na problemy
                    i jestem przeciwko zakazowi prawnemu
                    przeciwko obecnym przepisom i tym bardziej ich zaostrzeniu
                    płod to zywy organizm - tak
                    nalezy chronić
                    a ciąża pozamaciczna?
                    no jak ?
                    to też zycie...

podejmuję temat emocjonalnie - tak
                    gdyby nie aborcja , moja dwójka wspaniałych dzieci nie miałaby matki.
                    żałuję..
                    że medycyne nie na wszystko ma sposoby
                    kocham dzieci
                    uważam że ciążę należy chronić
                    ale n ie za wszelka cenę
                    nie zakazem prawnym
                    nie kościół leczy dzieci i rodziców
                    a państwo uważa ze becikowym rozwiązało wszelkie problemy...
                    gorzka nasza rzeczywistość.....
    • Gość: Iva Re: Kto za Aborcją IP: *.21.pl 18.03.07, 20:26
      to jest indywidualna sprawa kazdej z nas i nie mozna nas zmuszac do tego czy
      mozna czy nie mozna. piszecie nie zbijaj, jest ok. moze z glodu nie umra
      dodajcie, bo niektore rodziny naprawde nie maja na chleb, na oplaty, na leki, a
      nasze panstwo ma To wszystko gleboko w dup..., to nie sa Niemcy to polska
      PISANA Z MALEJ LITERY.
      • malarz2 Re: Kto za Aborcją 18.03.07, 22:08
        Pytanie jest źle postawione. Powinno być kto jest za odpowiedzialnością i
        wolnością wyboru.

Nie może być tak że jakaś władza która nie ma pełnej legitymizacji decyduje za
        całość społeczeństwa.

Demokracja to wolność jednostki. Demokracja to szanowanie mniejszości.

Zabij prezydenta. To brzmi dumnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka