Dodaj do ulubionych

Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie

13.03.07, 21:31
Jakiś czas temu podnoszono na forum głosy, dlaczego nie posiadamy takiej strony jak Kielce, informującej o prowadzonych inwestycjach w mieście. Otóż znalazłem w internecie, a dokładnie na Forum Polskich Wieżowców bardzo ciekawą mapkę dot. inwestycji w Czestochowie podzielonych na trzy kategorie: planowanych, rozpoczętych i zakończonych. Pozowoliłem sobie o jej aktualizację zgodnie z informacjami jakie posiadam, niebawem uzupełnie o kolejne rzeczy. Myślę, że może zainteresuje to niektórych forumowiczów/mieszkańców naszego miasta jak wyglądają inwestycje przez "pryzmat mapy". Jeśli ktoś wie o jakiejś większej inwestycji (pochodzacej z kapitału prywatnego - nie miasta - np. budowa domu wielorodzinnego) to proszę tu zgłaszać - będę uzupełniał. Podaję poniżej link dla zainteresowanych:

jakub.labenski.pl/mi/show.php?city=Cz%C4%99stochowa
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.realestate.net.pl 14.03.07, 12:47
      super sprawa :) Dodaje do ulubionych. Chciałabym pomóc, ale niestety nie wiem nic o inwestycja poza tymi co są na mapce. No może jedynie o tym, ze gdzieś na Płnocy chca budować bloki mieszkalne, chyba na Witosa? Ale nie jestem pewna. Może ktos cos uzupełni?
      • Gość: T Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: 80.51.222.* 14.03.07, 13:11
        na Polnocy - jeszcze conajmniej 2 bloki TBS kolo 2 wlasnie konczonych - kolo
        petli tramwajowej, w niedalekiej przyszlosci bodajze 2 bloki kolo administracji
        osiedla C i D a pawilonami
        • aha123 Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 19:50
          ...nie dwa, tylko całe osiedle bloków TBSu....
          Zajmie ono miejsce pomiędzy skrzyżowaniem Fieldorfa a Wyzwolenia po przejście
          podziemne przy PLUSie...
        • aha123 Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 20:06
          www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2006-04-18.3160427241#
        • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 23:39
          Zgadza się . Docelowo o ile się nie mylę ma być 9-10 bloków. Oczywiście to już jest zaznaczone. :)
      • Gość: rychu Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:08
        Brakuje największej inwestycji wielorodzinnej od 5 lat w Cz-wie - obiekt przy
        ul. Wawrzynowicza/ Łódzkiej!
        • Gość: xxx Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:17
          co do inwestycji... to może ktoś będzie zorientowany co dzieje się na tyłach
          ul.krakowskiej a dokładnie na terenach po dawnym kanale? jadąc od strony trasy
          widać pracujący ciężki sprzęt. czyżby odbudowywano kanał? pozdrawiam!
          • Gość: Bogdan Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: 80.48.49.* 14.03.07, 17:52
            Dwa budynki wielorodzinne przy Gajowej - tuż obok budowanych budynków Metalurga,
            inwestorzy prywatni( jeden budynek z podziemnymi garażami.)
            • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 23:38
              > Dwa budynki wielorodzinne przy Gajowej

To juz wczesniej umieściłem na mapce. Zrób powiekszenie tego terenu, to zauwazysz, że są widoczne. Na małym powiekszeniu nakładaja sie z zaznaczeniem inwestycji Metalurga.
        • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 23:39
          Może napisz coś więcej na ten temat. Może ktoś inny wie? Potrzbuje precyzyjniejszych danych i w pełni potwierdzonych zanim znajdzie się na mapie ;)
        • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 18.03.07, 22:29
          > Brakuje największej inwestycji wielorodzinnej od 5 lat w Cz-wie - obiekt przy
          > ul. Wawrzynowicza/ Łódzkiej!

Proszę o szczegóły...
          • Gość: lolek Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:48
            Budynek wielorodzinny WSM Nasz Dom (100 mieszkań)widoczny bardziej przy ul.
            Łódzkiej od skrzyżowania z Okulickiego w górę w kier. na Kiedzrzyn.
            • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 19.03.07, 20:02
              > Budynek wielorodzinny WSM Nasz Dom (100 mieszkań)widoczny bardziej przy ul.
              > Łódzkiej od skrzyżowania z Okulickiego w górę w kier. na Kiedzrzyn.

Jesli możesz to wykonaj screena mapki tej okolicy i zaznacz na niej - chocby w programie paint - w którym miejscu dokładnie powstaje ta inwestycja. Nie będe strzelał na wyczucie ;) Screena mozesz wysłać na gazetowego maila
              Pozdrawiam
    • dudi_82 Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 20:53
      Ulisses wiesz może dlaczego na stronie Urzędu Miasta nie ma jeszcze planu
      zagospodarowania przestrzennego dla Galerii? Plan niby uchwalony a na stronie o
      tym ani słowa nie wspominając o jakiejś mapce. Mocy urzędowej musi nabrać?
      • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 14.03.07, 23:37
        > Ulisses wiesz może dlaczego na stronie Urzędu Miasta nie ma jeszcze planu
        > zagospodarowania przestrzennego dla Galerii? Plan niby uchwalony a na stronie
        > o tym ani słowa

Szukajcie a znajdziecie... Polecam wyszukiwarkę uchwał na stronie www.czestochowa.pl ;)
        www.czestochowa.um.gov.pl/urzad/rada/uchwaly/uchwaly_more?ID=1989&szukajmnie=w%20rejonie%20ulicy%20krakowskiej
        > nie wspominając o jakiejś mapce

Specjalnie zeskanowałem dla Ciebie mapkę. Lepiej już sie nie dało na skanerze, który posiadam.
        img112.imageshack.us/img112/4015/pzpgaleriaeu0.jpg
        > Mocy urzędowej musi nabrać?

Każda uchwała musi być ogłoszona w Dzienniku Urzędowym Województwa... wwóczas jest w obrocie prawnym...
        Pozdrawiam
        • Gość: pp Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:47
          Wreszcie porządna mapka ! :)
          Mogę do niej dodać rozpoczętą budowę bloku na osiedlu Wyczerpy w rejonie ulic
          Kontkiewicza i Ossolińskiego.

Pozdrawiam!
          • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 18.03.07, 22:31
            Dodane...
            Poza tym uzupełniłem mapkę o kolejne inwestycje... Dodałem także zdjęcia (dzięki uprzejmości "pp")... Jeśli jest coś godnego uwagi, to zgłaszajcie :)
            • Gość: Krzysiek Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:08
              Nie wiem jak dodać na tej mapce, ale mają w tym roku ropocząć układanie
              nawierzchni na ulicy Traugutta (między Łódzką a Kisielewksiego), kanalizację
              już przenieśli a niedługo mają układać nawierzchnię, taką informację uzyskałem
              w MZD.... no i oczywiście cały czas trwa kanalizowanie Czernego Lasu, Woli
              Hankowskiej, Wierzchowiska, Kuźnicy Lechowej i Kiedrzyńskiej - chyba ze środków
              unijnych o ile dobrze wiem... oprócz tego trwa cały czas remont ulicy
              Narcyzowej, to już na pewno ze środków unijnych bo stoi tam tablicy przy
              wjeździe z Ludowej.... tyle przychodzi mi do głowy w tej chwili - jeśli coś
              nowego zauważe na pewno napisze.... acha, i jeszcze jakiś budynek rośnie przy
              Pułaskiego, w sądziedztwie "Samochodówki" na Augustyna, ale nie wiem co to
              będzie....

Pozdrawiam
              Krzysiek "Dragwood"
              • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 18.03.07, 23:20
                Mam niemalże wszelkie informacje pod reką odnosnie remontów, budowy ulic itd. Tylko, ze nie traktuje tego w kategorii inwestycji takich o jakie mi chodzi. Interesują mnie konkretne sprawy - zobacz jakie są na mapie. Jest zdecydowana róznica pomiędzy budową wiaduktu, budową osiedla TBS, a budową kawałka chodnika na ul. XYZ
                Pozdrawiam
                • Gość: Krzysiek Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:45
                  Rozumiem, ale jednak budowa kanalizacji w podmiejskich miejscowosciach to chyba
                  dosc znaczaca inwestycja. Moze wiesz co sie buduje przy Pułaskiego ...
                  • ulisses_czwa Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie 19.03.07, 20:00
                    > Rozumiem, ale jednak budowa kanalizacji w podmiejskich miejscowosciach to
                    > chyba dosc znaczaca inwestycja.

Na upartego mozna zaznaczyć... Prosze tylko o więcej informacji, bo same miejscowości, to za mało...

> Moze wiesz co sie buduje przy Pułaskiego ...

jest to na 100% prywatna inwestycja, nie jestem niestety w stanie stwierdzić co... Mam tylko bardzo ogólnikowe i niepotwierdzone info, więc nie będe rozpowszechniał żadnych plotek. Jak ktoś wie, co to jest to może napisze. Prosze tylko o sprawdzone w 100% informacje.
                    • Gość: xx Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.icis.pcz.pl 19.03.07, 20:08
                      Na mapie nie ma inwestycji przy Lodzkiej naprzeciwko budynku Wlochow.

Oczywiscie to prywatna sparwa.
                    • Gość: xx Re: Internetowa Mapa Inwestycji w Częstochowie IP: *.icis.pcz.pl 19.03.07, 20:11
                      Nie ma cynkowni Brembo przy TRW.

Nie ma wloskich apartamentowcow na Wyszynskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka