Dodaj do ulubionych

Firma Cosmos -handlująca żywym towarem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:51
Przeczytałam taki oto kawałek...

Włoscy konsumenci domagają się ogromnych ilości koniny - tysięcy ton. Włochy
nie nadają się do hodowli koni, ponieważ większość ich terytorium stanowią
tereny górzyste. Polskie konie są idealnym źródłem koniny na potrzeby
tamtejszego rynku, z powodu niskiej ceny oraz nieprzestrzegania praw zwierząt
w naszym kraju. Na przykład, Włosi lubią "suchą" koninę, więc kierowcom mówi
się, by nie poili koni, gdyż dostaną one kolki (co oczywiście jest wierutnym
kłamstwem i łamaniem prawa). Ale żadną ze stron uczestniczących w tym
procederze nie interesuje dobro koni. Najwięksi zarejestrowani handlarze
końmi w Polsce to firmy Jasan z Jasła (do niedawna oficjalnie należąca do
Animex SA) oraz Cosmos Częstochowa.

Czy ktoś z Was słyszał o tej firmie ??
Gdzie ona się mieści ,bo nie mozna jej znaleźć,a jest na włoskiej stronie
internetowej,jako najwiekszy handlarz końmi.
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:53
      ja tam lubie konskie mieso
      • Gość: jasne Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:56
        jak każdy chłop z dziada pradziada...
        Bo chłop wyjdzie ze wsi,wieś z chłopa nigdy...
        • Gość: do boba Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 23:58
          obejrzyj sobie i smacznego.
          www.konie.miscior.pl/rzez/index.htm
          • vts1 Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:00
            bardzo lubię koninkę - yummy
            • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:03
              ja zadałam pytanie o firmę Cosmos.Nic nie wiesz,to nie opowiadaj o swoich
              preferencjach,ćwoku.Kogóż to obchodzi,co ty lubisz ? Powiedz to swojej babie.
          • Gość: petunia Re: do aaa IP: *.carolina.res.rr.com 19.03.07, 01:45
            Jestes chyba psychopatka
    • anakastyczny Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:19
      Niestety widzisz autorko- nic się nie dowiesz. Odkąd medium to stało się
      powszechne, forum to zeszło na psy, a szkoda. Ja niestety nie wiem gdzie ta
      makabryczna "firma" się znajduję.
      Wprowadzmy obowiązkowe logowanie.
      • tk_logowany Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:20
        odżywiaj się energią słońca - bo marchewkę też brutalnie wyrywa sie z ziemii :)
      • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:26
        Ja jednak mam nadzieję,piszę do Ciebie anakastyczny,bo potomka Chama należy
        olać.
        Dziwne,firma znana we Włoszech,mieszcząca się w mieście znanym przez
        przeciętnego Włocha,tu jest taka tajemnicza.
        Gdzie trzyma te konie szykowane na transport na Sardynię ?

Ps.i pomyśleć,że tak niedaleko leży Mokra,słynna z męstwa ułanów ?
        No tak,ale ktoś ,kto miał w rodzie ułana ,nigdy nie powie że koninka jest mniam.
        • tk_logowany Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:30
          prostestujcie na WŁOSKICH forach - w końcu robia to dla nich - nie potępiajcie
          o PANY Polaków, którzy pragną polepszyć swoją egzystyencję!
        • anakastyczny Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:32
          Jest to straszne, serce się kraję naprawdę. Ale wiesz jak jest w Polsce! Tu
          załatwia się mnóstwo sprawa ale nie te które się powinno załatwić. Mam nadzieję
          że niedługo się to zmieni, ale chyba to tylko nadzieja.
          Szkoda to takie mądre i kochane zwierzęta.
          Ps. Nie słuchaj tych pierwotniaków, nie ma sensu.
          Pozdrawiam.
          • vts1 Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 00:35
            mój ty omnibusie i wykształciuchu - gęba - cmok cmok :*
            • Gość: ciekawe Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:38
              Cholera !! Faktycznie nie ma tej firmy w spisie firm!!
              Coś tu śmierdzi.Na liście handllarzy jest.
              • Gość: Gośc Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:40
                a może tu będą wiedzieć ?

www.przystanocalenie.pl/kpdz_index_pl.html
                • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:46
                  Nie słucham,choć myślę iż to niewiedza tylko.Wystarczy jakby raz zobaczyli,jak
                  płacze klacz ładowana razem ze maleńkim źrebaczkiem w transport,to i serca by
                  zmiękły.
                  • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:47
                    Pomożcie ustalić adres tej firmy.Nikt o niej nie wie ??
                • Gość: ati Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:48
                  podaj jakies namiary na siebie, to pomyslimy jak ich znalez
        • Gość: bob Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:15
          Gość portalu: anika napisał(a):

> No tak,ale ktoś ,kto miał w rodzie ułana ,nigdy nie powie że koninka jest mniam
          > .

a wyobraź sobie fajansiaro, że mój dziadek służył właśnie w ułanach
          • Gość: do boba Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:52
            a wiesz nocniku,że kłamiesz zwyczajnie ?Może służył do czyszczenia koni i dali
            mu popalić,więc ich nienawidzi jak i Ty.Nie moja sprawa,ale widzę jak rpstak
            głos zabiera nie na temat.
            Żryj sobie nawet gó...Ona czy on pyta się o firmę,która najwyraźniej tu nie
            jest znana,tylko reklamuje się we Włoszech.
            • Gość: gość Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:56
              Bob chce sobie poprawić samopoczucie przodkiem hehehehe.Musiał ten ułan polecić
              zrobienie jego taty swojemu koniowi..Choć może by mial więcej empatii.A może to
              był Czapajew ?????
            • Gość: bob Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:01
              A co ty łajzo zapchlona możesz wiedzieć o moim dziadku ?
              Co zaś do koniny najlepiej przyrządzają ją we Włoszech, po prostu pychota.
    • Gość: gomez Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:10
      no i pamietajcie o krowkach, w czym one gorsze od koni ?
      • Gość: do gomeza Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:59
        nie gorsze,tylko nikt ich nie transportuje na Sardynię przez 100godzin bez
        kropli wody.
        • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:20
          Po co się kłocić ? To chodzi o polskie konie,a nie o ułanów.Oni swoje
          kochali.Jest biznes i duże pieniądze.Ale włochom to nie zależy,nie ich konie a
          ich kraj nigdy nie słynąl z jazdy.Oni pokazują u siebie jak Polacy traktują
          swoje dobro,ale im to zwisa,czy koń przed śmiercią się umęczy czy nie.

Po prostu pewne organizacje szukają namiarów na ''biznesmenów '' i dziwne
          jest,że tyle jest na forum o róznych firmach,a o pierwszym w kraju eksporterze
          nikt nie słyszał.Przecież muszą tam pracować ludzie ,biuro ,kierowcy..

Ludzie,w tych transportach rodzą się źrebaki.Czyli idą na ubój źrebne klacze
          wbrew logice.Nie można udawać ,że jest OK.
          • Gość: Ewa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:25
            A skąd Ty się dowiedziałaś o tej firmie? skoro nie ma jej nigdzie w żadnych
            spisach , to może jej faktyczna nazwa jest inna i najszybciej się znajdzie po
            nazwisku szefa. Ta firma ma swoją siedzibę w Czestochowie? Czy w ogóle nie
            wiesz w jakiej miejscowości?
            • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:35
              Ewa,ta firma jest na włoskich stronach netowych,także w reklamach.
              Podaje tu link ,może tu będzie.Za chwilę podam pelną listę polskih biznesmenów.
              www.klubgaja.pl/zwierzeta/konie/
              • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:41
                Kto stoi za tym handlem?
                Cosmos Częstochowa,
                Oxer Łąki Radzymińskie k/Warszawy,
                Polsim Wichrowski Opoczno,
                Export-Import Urszula Królikowska Michałowice k/Warszawy,
                Skup i Eksport Koni Rzeźnych Kalinowski Edward Dąbrowa Białostocka,
                Skup i Eksport Koni Rzeźnych Adam Pietruś Podkraśne k/Zamościa
                Łętowski Roman Świeck Wielki k/Wysokiego Mazowieckiego,
                PPHUW Fino Szcześniak Marian,
                Luka bazy k/Pułtuska, Ciechanowa i Makowa,
                POL-MADI sp. z o.o. Chronówek (Bottura Import SRL. Włochy),
                INTER API Sp z o. o. (interapi@wp.pl),
                Bogdan STREMLER,
                Luigii,
                Bojamex Borki,
                p. Bergen,

To chyba nie wszyscy.Częstochowska firma wszędzie na pierwszym miejscu.

Może się coś dowiecie,ja szukam.

Miłego dnia..
                • krzepice.city Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 14.03.07, 11:10
                  dzięki - znalazłem sposób na dochodowy biznes :D
                • Gość: piotr Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.profiline.pl 14.03.07, 12:06
                  szukaj tu www.wetgiw.gov.pl/files/
                  powodzenia
                  P.S.
                  To co oni robia to jest straszne
                • Gość: Piotr Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.profiline.pl 14.03.07, 12:22
                  Tom znowu ja :)
                  Podaje namiary
                  Cosmos Sp. z o.o.
                  Łobodno ul. Sienkiewicza 177
                  42-125 Kamyk
                  tel.
                  607 350 790 i 607 350 791

inna firma z naszego rejonu to :
                  „BONA” Export Import Bogdan Nabrdalik ul. Poświatowskiej 1 „G“

42-200 Częstochowa

Cynków ul. Woźnicka Nr działki 770

42-350 Koziegłowy

Tel: +48 502 203 730
          • Gość: aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:25
            Do anika
            Dziewczyno, czemu tak się przejmujesz losem koni? Nawołujesz do wielkie
            śledztwa, poszukiwania jakiejs tam firmy. Jest dużo więcej o wiele ważniejszych
            sprwa, którymi należy się zając. Ludzie w Afryce, Chinach, Korei... umierają z
            głodu, chorób, nędzy, ale to transport koni jest najważniejszym tematem. Czemu
            nie zastanawiasz sie nad pomocą tym ludziom? Odpowiem Ci! Dbanie o zwierzęta,ich
            los, jest bardzo modne wśród ludzi, którzy nie mają innym problemów, a ich
            horyzonty nie są zbyt szerokie.
            • Gość: do aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:42
              Komu ty ostatnio pomogles(as) czlowieku o bardzo szerokich horyzontach?
              Wplaciles 5 zl na WOSP i uwazasz , ze spelniles(as) obywatelski obowiazek?
              • Gość: aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:06
                Nie zamierzam opowiadac Ci o akcjach charytatywnych, w których biorę udział,
                gdyż widzę że nie rozumiesz ich istoty. A WOŚP wspomagam od samego początku jej
                istnienia, podziwiam ją i kibicuję ze wszystkich sił. Kwota darowizny zależy od
                mozliwości każdej osoby, liczy się gest i chęc pomocy. Aby zaspokoic Twoją
                ciekawośc, ostatnio dałem więcej niź 5zł.
    • Gość: ati Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:18
      do aniki: podaj jaakis kontakt na siebie to bedzi mozna pomyslec na spokojnie
      • Gość: do wieśniaka Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:02
        z KRZEPIC...haha

Nie rozśmieszaj nas do łez.Chyba sam konno pojedziesz do włoch.Tu jest monopol
        na zbrodnię.Wszyscy się boją,można stracić jaja.
        • Gość: mariano italiano Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.profiline.pl 14.03.07, 13:17
          "odżywiaj się energią słońca - bo marchewkę też brutalnie wyrywa sie z ziemii :)"

buahahhahahahahahaha

wydaje mi się że niektórzy cierpią na OSN - Ostry Syndrom Niedopchnięcia :D
          i co wy debile chcecie zrobić? Zrobić blokadę przed firmą? Porysać samochód i
          poprzebijać opony? Czy przykujecie się do bramy?
          weźcie się do roboty posrańce a nie - za dużo wolnego czasu macie
        • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:21
          Piotr,serdeczne dzięki za pomoc w ustaleniu ''BIZNESMENÓW ''...
          Do aaa.....

a może byś pilnował czy pilnowała swojej kieszeni,dobrze?
          A nie mówił/a mi na co mam wydać swoje.Czy na leczenie aids somalijczyków,aby
          nie zarażali europejki,czy na małych murzynków bambo.
          Mnie ci ludzie nie bolą,bo mają taką a nie inną mentalność,choć uważam,że ci
          którzy kiedyś mieli tam kolonie,powinni im dać żywność.Bo te tereny ich
          wzbogaciły.
          Ale Polski tam nie było nigdy!
          A konie mnie bolą,bo sama mam takiego biedaka,z porywu serca uratowanego.Teraz
          to robię z miłości,więc nie rządź mi kogo mam kochać ..OK ?

pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli.

• Gość: szczególnie Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:28
            chińczykom trzeba wysyłać pieniądze heh.Ależ tu głupcy,bez mózgu i bez serca...
            • Gość: do mariano Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:32
              A PO CO SIE PRZYKUWAĆ? Debilny zasrańcu ? Ciebie by tak zamknąć i posłać na
              śmierć ,dziadu,NAROBIŁBYŚ W GACIE ...po godzinie.A ludzi kiedyś też tak
              traktowano.

• Gość: Piotr Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.profiline.pl 14.03.07, 13:49
            mam nadzieje że pomogłem w dobrej sprawie .
          • Gość: aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:49
            Dziewczynko powiedz mi ile to masz latek?? Sądząc po poziomie Twoich wypowiedzi
            pewnie z 14. Za mało jeszcze w życiu widziałaś o zbyt wielu sprawach nie masz
            pojęcia, a swoimi poglądami idealnie pasujesz do młodzieżówek LPRu.
            Nie jest z Tobą jednak tak najgorzej. Jeżeli jako dziecko kochasz zwierzątka, to
            istnieje duża szansa, że w przyszłości, gdy (mam nadzieję) dorośniesz, pokochasz
            też innych ludzi, zrozumiesz ich problemy i postarasz się pomóc.
            • Gość: Piotr Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.profiline.pl 14.03.07, 14:01
              Tu nie chodzi o miłośc do zwierząt tylko o humanitarne podejście do sprawy ,
              kazdy je mięso , ale to nie oznacza że trzeba mordowac świnie , wystarczy je
              fachowo bez niepotrzebnych cierpien zabic .
              Jest tylko pogon za zyskiem , niech to mięso kosztuje 10 %vwięcej lub ile tam
              ma kosztowac , ale niech będzie to robione NORMALNIE.
              NBie jesteśmy barbarzyńcy , zyjemy w XXI wieku .
              • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:21
                do aaa ...mam dużo latek.Zdziwiłbyś się jak dużo.Właśnie dlatego iż znam
                ludzi,wolę pomóc zwierzakom.A Tobie nic do tego.Twoje agresywne i durne
                wypowiedzi utwierdzają mnie w tym,a chodzi o pieniądze niemałe.Koniec,bądź
                łaskaw nie kierować wypowiedzi w moim kierunku,bo i tak ich nie przeczytam...

Piotr,pewna mieszkanka USA,chce pomóc KONIOM.Już rozmawiała ze Scarlett,ale
                zainteresowała ją ta firma z Cz-wy,która się reklamuje jako
                handlarz......śmiercią.Prosiła o namiary tej firmy..ot i wszystko.Pewno
                nagłośni sprawę we Włoszech,jak się domyślam.
                W tej chwili trwa zbiórka na jakieś przerażone życie,w której biorę
                udział.Kolejne ..uda się,ale to beznadziejne bez zmiany ustawy...

Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję serdecznie...A..
                • Gość: aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:52
                  W takim razie życzę powodzenia we wspólnej walce u boku Scarlett z USA w sprawie
                  biednych koni.
                  Mam tylko nadzieję, że nie staniesz się następcą Violetty i swoją pomocą nie
                  wyrządzisz większej krzywdy niż pozytku.
                  • Gość: do aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:31
                    jesteś cymbałem skończonym.Nie kompromituj się bólem nad cudzymi pieniędzmi.

Jeżeli chodzi o konie,to wszyscy znają Scarlett Szyłogaglis spod
                    Wrocławia,kandydowała na kobietę roku..
                    Wrzuć sobie w google to nazwisko,tępaku..
                    A Violetta ? Choroba po prostu.Skąd wiesz,że ty jej nie masz i za 10 lat nie
                    będziesz sikał pod siebie?
                    • Gość: no Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:36
                      właśnie..

Scarlett Szyłogalis - Jankowiak...
                      aaa oczywiście nic nie słyszał, nic nie widział.Tylko swój ryj wsadza w cudzą
                      kieszeń.
                      • Gość: wklejka Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:48
                        szuwary4 12.03.07, 21:42 + odpowiedz

Panie albercie.flesz1 to jest tak; krowy człowiek oswoił, daje im utrzymanie i
                        rozmnaża z myślą o tej korzyści jaka ma za ich zycia w postaci mleka i tej
                        korzyści jaka ma po ich smierci w postaci mięsa. Nie wymaga od nich pracy,
                        udziału w walkach i (poza corridami w Hiszpanii i rodeo w Ameryce) nie uzywa do
                        rozrywki.
                        Tragizm ich sytuacji polega na tym, że istnieją głównie po to, by je zjeść więc
                        rozmnaża się je bardzo intensywnie i nie pozwala długo pożyć. Dlatego fundacje
                        tu zbyt wiele nie pomogą (choć w prawie każdej są krowy). Tu moze tylko pomóc
                        rezygnacja ze zjadania wołowiny. Osobiście jestem wegetarianką.
                        Z koniem jest inaczej. Temu zwierzęciu pozwala się życ długo. Tak długo, jak
                        długo jest zdolne do ciagnięcia ciężarów, biegania po torach wyscigowych,
                        słuzenia swym grzbietem w sporcie, rekreacji i hipoterapii, a dawniej w
                        podróżach i w walce. I w dodatku pomnaża majątek właściciela, rodząc co roku
                        żrebię...Za kazdą miarkę jedzenia koń płaci ciężką pracą, dopóki nie zabraknie
                        mu tchu, dopóki nie odmówią posłuszeństwa nogi, dopóki nie dopadną choroby, bo
                        gdy to się juz stanie = jedyną za to zapłatą jest gehenna upiornego transportu,
                        rzez i pożarcie. Taka zapłata za pracę, za pomoc w budowie cywilizacji. To jest
                        niesprawiedliwe. Dlatego ratując konie od rzezi, robi się to nie tylko z samego
                        współczucia ale i próbuje rozpaczliwie oddać tym zwierzętom sprawiedliwość. Kto
                        ma bowiem wyczulony zmysł moralny, rozumie,że są wartości, które trzeba za
                        wszelką cenę ratować jeśli są zagrożone, kogokolwiek, czegokolwiek by nie
                        dotyczyły, bo spostponowanie ich, może być dla człowieka po prostu zgubne.
                        Pozdrawiam
                    • Gość: aaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:57
                      Droga aniko. Cudze pieniądze mnie nie bolą. Ciebie też nie powinny, ponieważ
                      chodzi CI tylko o dobro zwierząt. Niestety nie znam tej kobiety.Nie sądzę
                      również, że Ty znasz wszystkich ludzi udzielających się w życiu publicznym,
                      sporcie, nauce itd. Znajomośc osoby Scarlett S. nie jest wyznacznikiem wiedzy,
                      są na to inne sposoby. Gdybyś chodziła do szkoły i uważała na zajęciach napewno
                      bys to wiedziała. Jeżeli chodzi o Violettę W. jedyna choroba jaka przychodzi mi
                      na mysl w związku z jej "schroniskiem dla zwierząt" to choroba psychiczna.
                      A i jeszcze jedno. Jeżeli zmienisz nicka i przytakujesz swoim wypowiedziom to
                      postaraj się coś zrobic z adresem IP.
                      • Gość: anika Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:21
                        Zajrzałam ,bo widzę ,że temat choć skończony poszedł w górę..

Przeleć serce forum.Zobacz ile osób ma to IP.Zrób to ,zanim dopiszesz swoje
                        teorie.Stałe łącze,po prostu.A do południa pisałam z pracy ..

Wiesz,nic nie jest wyznacznikiem ..niczego ...w necie.Ale chęć dyktowania
                        innym,co mają robić,oraz przewidywanie ich choroby psychicznej,na podstawie
                        deklarowanej chęci dopomożenia zwierzakom,jest zwyczajnym draństwem..

Ale ty nie odpuszczasz ? Musisz dokopać,imputując coś ,o czym nie masz pojęcia..

Nie zapomnij przelecieć forum.Zapewniam cię,że ja się tu udzielam niezmiernie
                        rzadko.
                        Więc i na tym się nie znasz,ale oczywiście jesteś Bogiem..
                        • lubietango Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 05.04.07, 18:26
                          Teraz przed swietami pewnie robia krocie :-(
                        • lubietango Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem 05.04.07, 19:03
                          TWARZ KONIA

Jestem wstrząśnięty
                          Okrucieństwem ludzi
                          Przeraża mnie bestia
                          Która, przyczajona
                          We mnie śpi.

Człowiek odkłada skrzypce i
                          Bierze do ręki nóż.

Wczoraj widziałem konia
                          Pędzonego na rzeź.
                          Przejęte niewyobrażalnym
                          Cierpieniem i smutkiem
                          Jego wielkie i piękne oczy
                          Zaszokowane zdradą
                          ( Wydawałoby się przyjaciela )
                          Były pełne łez.

W czasie przeładunku
                          Z ciężarówki do wagonu
                          Zbity do krwi
                          Nie mógł ustać na połamanych nogach
                          Nie był w stanie utrzymać głowy
                          Na miażdżonym tępymi ciosami karku.
                          Stary, zmęczony harówką
                          Swego wiernego i oddanego życia
                          Koń
                          Cierpiał z godnością
                          Oniemiały furią i przekleństwami
                          Dwunożnego oprawcy.

Jedynie wiatr
                          Całował jego grzywę
                          tak samo jak dawniej
                          Kiedy biegał po łące
                          - Tak, jakby pragnął uśmierzyć
                          Rozpacz i ból
                          Ocierając białą chustą Weroniki
                          Jego umęczoną twarz
                          Twarz konia
    • Gość: iksiaaaaaaaaaa Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:05
      a w jakim celu szukasz tych firm???
      • Gość: ktos Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:50
        nic dziwnego ze nie jest popularna. zaraz by się zjawili moherowi obrońcy praw
        zwierząt.
        • Gość: do ktosia Re: Firma Cosmos -handlująca żywym towarem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:26
          obroncy koni to dla ciebie durniu moherowi ..
          Weź może poczytaj,jak im łamią nogi przed transportem,aby cła nie płacić.WTEDY
          TO JUŻ PADLINA.Ale żyją i na tych polamanych nogach są pędzone dp włoskich
          rzeźni.

A taka padlina zabiera głos na forum,myśląc że nie jest moherem.Mohera gó..
          obchodzi los koni.Najważniejsze ,aby się pomodlić przy Grobie Pańskim,co
          ktosiu ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka