Dodaj do ulubionych

2,4 tys. zł za nic

IP: 80.54.174.* 16.03.07, 21:02
a wyslac nieudacznika na bezrobocie to zobaczymy jak bedzie zyl , tak jak my
co pracujemy caly miesiac i starcza nam na oplaty ,a gdzie godziwe zycie
plakac sie nie da taki nieudacznik i taka pensja
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.gre.pl 16.03.07, 21:13
      Czytajcie dokładnie - potrafił ukończyć politechnikę, na przecież nie takim
      łatwym kierunku (inżynier budownictwa), zdać kilkadziesiąt naprawdę trudnych
      egzaminów, zaliczeń, napisać pracę, a obsługi komputera się nie może nauczyć?

Czyżby w momencie objęcia magistratu przez ekipę pana W, Boguś nagle doznał
      zaćmienia umysłowego? Czyżby nagle ogłupiał, nie umiejąc nauczyć się tego, co
      dziś mają opanowane dzieci z przedszkola?

A może po prostu nie ta opcja polityczna, jakieś pozostałości po Marasie, stąd
      trzeba z człowieka głąba i opryskliwca zrobić! Na szczęście otępienie umysłowe
      nie jest zupełne, bo facet potrafi konkretnie w sądzie dochodzić swoich spraw.
      Pytanie - czy tylko tyle umie? Kto z niego robi wariata?

Dzięki Bogu istnieje (przynajmniej tu jest na to przykład) niezawisłość sądów!
      Niestety - sprawiedliwość nie może być zawsze po stronie tych, co mają siłę
      ewentualnie granat, jak to w "Samych swoich" bywało. Brawo dla sądów!
      • Gość: gość Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: 80.48.49.* 16.03.07, 21:20
        co za bezczel !
        • Gość: gero Re:To musi byc komuch sabotazysta!!! IP: *.proxy.aol.com 16.03.07, 21:25
          Zwolnic sedziego bo to czerwony kapus zawsze bedzie bronil swoja szumowine!!!
          Nie ma na swiecie takiego prawa zeby zwolniony powracal do swojego
          stanowiska,te przepisa sa z PRL-u!!!Jak mu sie niechce pracowac to go
          zwolnic !!!
          • Gość: jmk Re:To musi byc komuch sabotazysta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:41
            On jest taki od urodzenia pewnie, innego go nie pamiętam a chodził kiedyś ze
            mną do jednej klasy w Technikum Hutniczym, ale gdzieś po drodze "się
            zawieruszył" -po prostu oblał klasę, a to co podajecie nt jego wykształcenia
            wywołało u mnie prawie "szok"- jak on ukończył jakieś studia???- mam na mysli
            te ukończone "studia" ?????
            czy ktoś, kto z nim sie zetknął na dalszym etapie "edukacji" może to
            wyjaśnić????
            • Gość: Ewa Re:To musi byc komuch sabotazysta!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 09:09
              Nie zetknęłam się z nim na etapie kształcenia, ale przez krótki okres czasu
              pracowałam z nim w jednym zakładzie.Specjalnie napisałam "pracowałam" bo o Panu
              Popielu nie można było tego powiedzieć w żadnym wypadku.To co jest w artykule-
              to święta prawda.Nie można zmusić go do żadnego wysiłku.Nawet kawę którą pił
              trzeba mu było zrobić.
              • Gość: Ks. Jan Twardowski Re:To musi byc komuch sabotazysta!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:11
                ''Znależć dla kogoś dobre słowo,
                które zawsze leży niedaleko.''
        • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:01
          '' Brać -to wybierać, co nam się podoba, nawet siłą.
          Przyjmować -to zgadzać się na to, co nam dają.''
      • Gość: ja :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:24
        a jak pojde na konkurs ( w spwawie pracy) , to napisza jak zwykle,że
        niedostatecznie znam przepisy i obsluge komputera...po 3 kierunkach studiow:))
        • ja_corka FAJJJNieee 16.03.07, 21:47
          Popiel nic nie robi a Wrona mu serwuje niezla pensje.
          brawoooo brawooo Panie Popiel.

Aby jeden co gra Prezydentowi na nosie.
          i nie jest z jego ekipy.
          Moze by ustanowic specjalne stanowisko tak jak PPAwlowskiej?

Tez miala opinie negatywna i jeszce "COS" tam i prezydent czekal czekal az wpadl
          na POMYSLA i ustanowil NOWE stanowisko

KABARET NIE URZAD :-)))))

Kiepscy to maly pikus.

A mnie to LOTTO
          • Gość: Ks. Twardowski 2,4 tys. zł za nic Do Pana Prezydenta i Urzędu Mia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:51
            ''Diabeł już z góry jest przegrany.''
        • Gość: Prawnikdo Urzędu M A moż niewłaściwy wzór wypowiedzenia zastosowano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 07:14
          Proponuję wejść na stronę forum Gazety Wyborczej - Post zatytułowany
          Wzory pism urzędowych - Edukacja (16.03.07)
          • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: A moż niewłaściwy wzór wypowiedzenia zastoso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:43
            ''Trzeba przejrzeć, żeby zobaczyć sprawy Boże.''
      • Gość: Axl Piszesz jakby nikt nie wiedział jak sie zdaje IP: 80.48.49.* 16.03.07, 22:45
        Nawet najgorszy matoł może być po politechnice czy innych tego typu bzdurach
        którymi sie podniecasz. Facet jest nieudacznik i darmozjad. Wywalić go i już.
        • Gość: aqq Re: Piszesz jakby nikt nie wiedział jak sie zdaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 00:19
          Co za palant!!!
        • segel Re: Piszesz jakby nikt nie wiedział jak sie zdaje 17.03.07, 10:08
          Nie taki znowu nieudacznik. W końcu ilu z Was pracuje w Urzędzie Miejskim za takie pieniądze?
          W Hucie, gdzie pracuję, na takie pieniądze trzeba zdrowo zasuwać. Pracownicy zatrudniani przez różne Workery, Pol-Wiry, supermarkety częstochowskie, prywatne sklepy mogą o takich pieniądzach jedynie pomarzyć. A im nikt nie daje komputera, biureczka na kawkę i gazetki.
          Gość, z tego co widać, kuty na cztery nogi, w życiu trzeba umieć się ustawić, a on się w końcu ustawił - nie lubi pracować, a żyć trzeba, to nie pracuje, a kasa leci.
          W Hucie ktoś mądry wiedział jak sobie z gościem poradzić, w Urzędzie Miasta widocznie nie potrafią. A my wymagamy od miejskich urzędników, żeby radzili sobie z miejskimi, trudnymi sprawami, skoro na własnym podwórku nie potrafią sobie poradzić.
      • Gość: pracodawca Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:22
        Ty sie jasiu puknij w głowę. Tylko mocno. Sądy niestety mają przykaz dać
        wygrać "uciemiężonemu" pracownikowi. Głąbowi, który korzysta z tego że prawo
        jest po jego stronie i siedzi na stołku nic nie robiąc - byle do emerytury.
        A ty mu płacisz,z podatków.
      • Gość: Krzysiek Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.prenet.pl 17.03.07, 17:04
        Szanowny panie tak się sklada,że znam Popiela i pana wywody to jedna wielka
        bzdura.Pisanie o studiach i sukcesach zawodowych to żarty,choć z pewnościa
        prawda o czasie rząów komunistów.Może podzieliłby się pan wiedzą,co Popiel
        robił poprzednio/Sb,wydział paszportowy kw mo,rurownia huty Cz-wa,zasiłek i
        towarzysze komuniści z Janikową na czele dali mu pracę w magistracie.Nic
        prostszego niech niezawistny sąd weżmnie sobie go do siebie,może towarzysze
        prezesi spółdzielni mieszkaniowych.
        • Gość: jmk Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:25
          Dziękuję za uzupełnienie biografi B.P.( choć nie była i nie będzie przydatne w
          życiu)- trochę się dziwiłem widząc go w byłej HBB i słysząc że przenosi się do
          magistratu.
          Wsio pasuje do całej reszty.
          • Gość: jmk Re: A ja uważam, że prawo powinno być prawem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:11
            Mając takich współpracowników KOMUNA MUSIAŁA UPAŚC, a to płacenie facetowi "za
            nic"- to dług spłacany za jego "pracę" dla poprzedniego ustroju- więc dajcie mu
            spokój- jak skończy 60 za jakieś 2 lata - słuch po nim zaginie!!
    • Gość: tocika 2,4 tys. zł za nic IP: *.eranet.pl 16.03.07, 22:01
      Dobry jesteś p. Popiel,ale to tak można w naszym kraju,gdzie prawo jest
      porypane i można na wszystkie strony manewrować.Sądy też działają na jakiejś
      swojej częstotliwości. Fakt,że zamówienia publiczne to temat,gdzie samemu jest
      niemożliwe się nauczyc
    • Gość: niki Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 83.2.140.* 16.03.07, 22:14
      Czyli można nic nie robić i brać pieniądze. Ważne że się umie pisać do sądów.
    • Gość: zed Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.v.pppool.de 16.03.07, 22:38
      Polacy....
      • Gość: Lee Re: 2,4 tys. zł za dwie lewe ręce ... IP: 83.2.141.* 16.03.07, 22:55

pamiętacie archiwum x i plakat muldera " the truth is out there" ... więc gdzie
        leży prawda w tym zwronowanym urzędzie ? ciekawe czemu to wyszło po tak długim
        czasie ... i ja łace podatki na takiego ..ego nieroba (nie wliczajac
        wszystkich prezia i v-ce preziow)

p.dorota pisze dalej : "W 2000 r., za czasów poprzedniego prezydenta
        Częstochowy, zaczął się nowy okres w życiu Popiela - dostał pracę w magistracie.
        - W wydziale komunikacji, przy prawach jazdy i dowodach rejestracyjnych -
        informuje Anna Pawłowska, obecna dyrektor generalna magistratu. - Były jednak na
        niego skargi, że opryskliwy, nieuprzejmy, niekompetentny" - to po co go w ogóle
        zatrudniali ... po znajomości poszedł ?

dalej : "Pytał bez przerwy o najprostsze sprawy. Mimo to popełniał błędy. Nie
        nauczył się też obsługi komputera" - tzn na którym piętrze jest ubikacja albo
        jak sie gotuje wode i nawet pasjansa na winie nie uruchomic - rewelka :( ..

- "Szkolenia zewnętrzne są u nas formą nagrody - tłumaczy dyr. Pawłowska" - aha
        czyli jak wyjazd na szkolenie jest formą nagrody bo może byc niezła najebka za
        free .. brawo za domysł ..

- "Od pewnego czasu Popiel ma komputer do wyłącznej dyspozycji" - noo nareszcie
        pewnie dostał peceta za 5 tysi i pewnie sie nauczyl grywac w pasjansa ..

ogólnie czeski film i czemu nikt się tym nie zajmie na szybko ... wy.. z
        roboty kogos kto jest za to odpowiedzialny ( ale tego niemilucha nie chce
        spotkac przy prawkach)

------------------------------------------------------

- rany .. co to za dzungla ?
        - ee nie .. to tylko polska ..

• Gość: żenada Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 212.87.244.* 16.03.07, 23:16
      Człowiek wystawia się na pośmiewisko całego miasta, jest przekonany, że robi
      dobrze. Brak honoru. Czy tutaj pasują słowa "Pasożyt i menda"?
      • Gość: Ks. Jan Twardoeski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:14
        '' [...] przecież wszystkie słowa sprawiają,
        że się widzi tylko połowę.''
    • realny.esteta 2,4 tys. zł za nic 16.03.07, 23:47
      A co mnie interesuje jego płaca brutto.
      Ważne ile na rękę dostaje.
    • Gość: Yusna Jasno widać że Tadek szykanuje pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 00:34
      Popiel powinien Prezydentowi wytoczyć proces karny.
      • Gość: nie nieudacznik Re: Jasno widać że Tadek szykanuje pracowników IP: *.gre.pl 17.03.07, 07:28
        Mnie też zwolniono czy gdybym poszedł do sądu,to miałbym szansę wrócić do
        pracy?Ja szkolenie BHP zdałem,na komputerze też się znam.Ciekawe muszę to
        przemyśleć.
        • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: Jasno widać że Tadek szykanuje pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:27
          '' Jeden Bóg wie naprawdę, kto kim jest.''
      • Gość: herton Re:Yusna ty sie lecz psycholu!!! IP: *.proxy.aol.com 17.03.07, 13:05
        Napewno jestes taki sam niedorobiony jak twoj kolega.Dwie lewe rece do roboty,a
        teraz szczujesz innych!!!
    • Gość: Prawnik 2,4 tys. zł za nic Do Pana Prezydenta i Urzędu Mia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 07:28
      Może zastosowano niewłaściwy wzór wypowiedzenia.
      Proponuj wejść na forum Gazety Wyborczej -
      -POST -Wzory dokumentów urzędowych -Edukacja 16.03.07

• Gość: Prawnik Re: 2,4 tys. zł za nic Do Pana Prezydenta i Urzęd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:28
        Gazeta Wyborcza, forum, post: Wzory dokumentów urzędowych -Edukacja
        czytaj: 16.03.07.;g.16.15

• Gość: Ks.Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic Do Pana Prezydenta i Urzęd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:40
          ''Jakie to szczęscie dawać - to znaczy
          pożyczać Panu Bogu. Przecież wiemy, że
          z tego, co mamy, tylko to zatrzymujemy
          kostniejacymi palcami, cośmy rozdali innym.''
          • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic Do Wiernych i U M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 11:43
            ''WIELKI POST jest po to,
            karmić karmić swoją duszę,
            żeby się nie wyziębiła,
            nie chorowała,
            nie chudła
            i nie wariowała.''
    • Gość: xkx Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.org 17.03.07, 07:51
      Jak sprawa wyglada w rzeczywistości trudno mi stwierdzić nie mniej za artykuła
      w gazecie opisywana osoba naprawde ma powód do udania sie do sadu. Sprawy
      zatrdnienie zwolnienia pracownika powinny być załatwiane wewnetrznie i nie jest
      to powód do poisywania swej niemożności na formum publicznymw prasie. Od tego
      UM ma radców prawnych aby jesli takowa wola szefów UM znależli sposób na
      zwolnienie pracownika jesli zdaniem przełożonych kwalifikuje sie on do
      zwolnienia w taki sposób aby nie zakwestionował tego sond pracy. A do sadu ma
      prawo isc każdy natomist decyzje sadu sa jakie sa i dyskutowac nad ich
      słusznoscia niema sensu bo sa one ostateczne.
      • Gość: Prawnik -humorek Re: 2,4 tys. zł za nic Do Urzedu Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:55
        '' Od tego Urząd Miasta ma radców prawnych, aby jeśli takowa wola szefów,
        znależli sposób na zwolnienie pracownika, jeśli zdaniem przełożonych,
        kwalifikuje się on do zwolnienia w taki sposób...(...)''
      • Gość: Ks.Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic - do XKX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:50
        ''Bóg patrzy na nasze czyny. To, co
        dobre, sprawia sam przez nas.
        Najważniejsze - zapytać samego siebie,
        dlaczego czynię to, co czynię.
    • Gość: mieszkaniec centru 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:15
      Uklady i uklady . Tacy ludzie nie powinni pracowac na stanowiskach nie zgodnych z kwalifikacjami. Szczyt idiotyzmu. Ja zapiepszam jak dzika swinia za 1000 zl i na nic nie starcza.No coz dla nas mlodych zostaly obozy pracy jal Gomma TRW, Silla i reszta, albo tez wycieczka za granice
      • Gość: jmk Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:16
        Tak podejrzewam ze to układy itd.
        Ten facet ma 58 lat!!!!!
        Nieźle pływa!!!!!!!!!!
        Podejrzewam że nalezy mu się wcześniejsza emerytura!
        natyrał się jak dzik!!!!!!!!!????????
        • Gość: Prawnik -humorek Re: 2,4 tys. zł za nic - Do Urzedu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:35
          '' Odszedł sam...''
          • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic - Do Urzedu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:05
            • Gość: Ks Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic - Do Urzedu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:08
              ''Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą,
              i ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą.''
    • Gość: prywaciarz 2,4 tys. zł za nic IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.03.07, 10:01
      obawiam sie jednak, ze cala sfera budzetowa jest niekompetentna, a juz
      urzednicy zywcem brani sa z zapadlych wiosek (stad ich rejestracje SCZ czy SKL
      na samochodach).
    • Gość: Alfa 2,4 tys. zł za nic IP: *.cn.com.pl 17.03.07, 11:38
      Szanowna Pani Doroto Sz. - redaktor z Gazety Wyborczej!
      Czy aby pani nie przkroczyła granicy dobrego smaku lub dobrego obyczaju ???
      Czy uważa Pani , że częstochowski Sąd to zgraja ubezwłasnowolnionych Kodeksem
      Pracy - matołów, pozbawionych własnej opoinii i działająca pod czyjeś dyktando?
      Aż mnie palce świerzbią , aby Pani przypomnieć kilka faktów co do wybitnych
      pracowników naszego Pryncypała i to co na ten temat - Pani piasała !!!.
      Zastanawiam się czy Popiel nie otrzymał z Pani ręki - kolejnych argumentów do
      kolejnego procesu i słusznego zadośćuczynienia za naruszenie jego dóbr
      osobistych.
      Dlaczego i na czyją rzecz ten Pani tekst?
      A, tak Panią lubiłem i teraz mi smutno ....
      • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:23
        ''Sad Boży nie wydaje wyroków.
        Pokazuje, kto jest po stronie światła,
        a kto po stronie ciemności.''
    • Gość: bilder 2,4 tys. zł za nic IP: *.dclient.hispeed.ch 17.03.07, 12:56
      To polski budowlany inzynier to nic nowego jakie drogi jakie budynki to tacy
      ludzie jak on projektuja..standart...dzisjaj skonczone jutro naprawiamy...
    • Gość: k Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 80.55.142.* 17.03.07, 13:09
      Prawdziwy Nikoś.. Skuma się z Kononowiczem i przejmą cały UM.
      • Gość: ttttt Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:37
        Wstyd i kompromitacja dla obu stron.Chyba tylko w przedszkolu jest obowiązek
        uczenia przez wychowawczynię bo już w szkole podstawowej trzeba się samemu
        chociaż trochę uczyć.Jest to rzadki przypadek,że do zatrudniającego należy
        obowiązek nauki czegoś dorosłego człowieka.A może by to zgłosić do księgi
        guinessa.
      • Gość: ktoś Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:44
        <<<<nformuje Anna Pawłowska, obecna dyrektor generalna magistratu. - Były jednak
        na niego skargi, że opryskliwy, nieuprzejmy, niekompetentny">>>>>>>>>>>

A pani Pawlowska taka uprzejma i kompetentna? /wejdzcie na watek na jej temat/
        Tez jej nie mogl prezio wstawic na stolek, w koncu utworzyl "sztuczny" etat i
        postawil na swoim.

Bo Pawlosia to przeciez "swoj" czlowiek;-))))

Kazda ekipa ma "swoich" i trzeba nie lada sztuki zeby nastepna "nie swoich" nie
        wykopala.
        I Jemu sie to udaje.

Tak trzymac Panie Prokop.
        I jeszcze oddaj Pawlosie pod sad, ze CI robi reklame na cale miasto i szarga opinie.
        Szybko sie ucz na tym kompie i czytaj co tu wypisuja i korzystajac z internetu UM
        BRON SIE

Wlasna nieudolnosc chca wykpic artykulem.

Jesli prawo jest po Twojej stronie to korzystaj.
        Mnie nie zal podatku dla Ciebie, chociaz tez mnie skreca, ze za NIC Ci placa.

Masz u mnie kawe za to ze potrafisz.

• Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:51
          '' Sprawiedliwość Boża jest nierównością według naszej ludzkiej miary, ale
          jest jednocześnie miłosierdziem, czego nie możemy poąć.''
    • malarz2 2,4 tys. zł za nic 17.03.07, 15:46
      No człowiek niezle kombinuje. Kiedyś zostanie prezydentem miasta.
    • Gość: jasiu... Dwie różne sprawy! IP: *.gre.pl 17.03.07, 16:23
      Pierwsza - dlaczego ten pan bierze pieniądze, a nikt nie chce dać mu żadnej
      pracy do wykonywania? Tak, jest to skandal! Ale proszę, nie piszcie mi, że facet
      do żadnej pracy się nie nadaje. Dla mnie jest to ewidentny przykład wykańczania
      człowieka, który pozostał po poprzedniej ekipie, a dziś nie chce sam odejść.
      Stąd poniewieranie człowiekiem, powierzanie mu zadań, o których z góry wiadomo,
      że nie wykona, bo albo nie ma predyspozycji, albo umiejętności - przecież na
      kursy jeździ się w nagrodę.

Mogli zaproponować p. Popielowi tłumaczenie dokumentów z duńskiego na grecki.
      Też by pewnie sobie nie poradził.

Przypuszczam, że dziś nie ma osoby, która nie potrafi posługiwać się komputerem.
      No ale jeśli ktoś stawiał przed tym panem zadania opracowywania wyników w
      excelu, przy własnoręcznej budowie arkuszy, z zastosowaniem makr, basica itp, to
      może rzeczywiście sobie nie radzi. I proszę nie obrażać politechnik. Ten
      człowiek ma dyplom ukończenia wyższej uczelni i musimy ten fakt przyjąć do
      wiadomości.

Druga sprawa - sąd. A czemuż to prawnicy z Urzędu Miejskiego nie potrafią
      przedstawić takich argumentów, żeby to im sąd przyznał rację. Teksty "gero" w
      rodzaju: "Zwolnic sedziego bo to czerwony kapus zawsze bedzie bronil swoja
      szumowine!!!" czy tekst "pracodawcy" "Sądy niestety mają przykaz dać
      wygrać "uciemiężonemu" pracownikowi." Nie zasługują na żaden komentarz. Choć
      pracodawca mógłby, jeśli już obraża sąd, pokazać źródło (ustawa, paragraf),
      gdzie ten przykaz się znajduje. Wielu "głąbów, uciemiężonych pracowników" mogło
      by to skonfrontować.

Ewidentny przykład bezkompromisowego pozbywania się człowieka "spoza układów".
      Ano teraz wcale się nie dziwię, że niektóre urzędniczki w UM są zdenerwowane,
      czasem nie potrafią się uśmiechnąć. Jeśli jest tam taka atmosfera!

Panów z Krakowskiej (PIP) wyraźnie tam brakuje. Mobbing jest karalny, a takie
      upokarzanie czowieka, wmawianie mu, ze jest zerem, że nic nie potrafi, chyba
      można tak określić! Ja na jego miejscu chyba tak zaszczuty bym zwariował.
      • Gość: A Re: Starych drzew się nie przesadza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:22
        ''Starych drzew się nie przesadza''
        Przecież ten człowiek nie znajdzie nigdzie pracy w tym wieku.
        A opinia...
        Czyją inspiracją jest ten artykuł?
        • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: Starych drzew się nie przesadza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:56
          ''Pokój wam -to znzczy;nie jesteście sami, nie lękajcie się,
          jesteście powołani.''
    • Gość: wiewiorka 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:10
      mydłem, mydłem go dobić :)
    • Gość: Albert1221 Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.ipt.aol.com 17.03.07, 21:50
      Znam gościa, bo tam pracowałem. TOTALNA TRAGEDIA na stróża bałbym sie go
      zatrudnić. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych :)
    • Gość: tylda 2,4 tys. zł za nic IP: *.centertel.pl 17.03.07, 22:32
      na miejscu tego pana podała bym redaktorkę do sądu o pomówienie i twierdzenie
      nieprawdy oraz naruszenie mojego dobrego imienia. Pania Pawłowską z UM o mobing
      oraz o stosowanie skierowania na szkolenia po znajomości czyli np. nepotyzm tak
      szeroko stosowany w UM. Władze UM w Częstochowie i jej Prezydenta podał bym do
      Sądu Pracy o stosowanie mobingu oraz celowe działania mające na celu publiczne
      naruszenie mojego dobrego imienia. To, że człowiek jest z poprzednie ekipy nie
      upoważnia Pani Redaktor i Pani Dyrektor z nadania pana Wrony do takich działań.
      Dlaczego nikt do tej pory z redakcji GW nie zastanowił się nad pracą pani
      Dyrektor UM, protegowaną Prezydenta? Wszak to też przykład totalnego
      nieporozumienia i niekompetencji. Ale to SWÓJ CZŁOWIEK, oddany zupełnie naszemu
      Prezydentowi. A Gazeta i pani Redaktor? Rozczrowałam się zupełnie.
      • Gość: gosc Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:38
        Dzieci pisza test kompetencyjny wiec niewidze owodu by nie zrobic go temu panu a
        co do technikum hutniczego to wiadomo jak wygladała matura dawniej -torba wody
        torba zarcia i pozawodach i czy mało geniuszy skonczyło studia za kase?Tylko
        sprawdzian kompetencji niech pokaze co umie i po zawodach.A tak na marginesie
        jaki mobing on nic poza czytaniem gazet nie robi .
        • Gość: gosc Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:48
          Przedstawic mu zakres zadan i niech nie wkreca ze za 20scia miesiecy wszystko
          zapomniał bo to juz zakrawa na debilizm bo ja pamietam nawet to czego sie
          uczyłem w szkole podstawowej pewnie ze nie wszystko ale mineło 30 lat.Dac mu
          zadanie nie wykona to won a jak nie to niech go sad zatrudni.
          • Gość: iris Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:05
            ja też znałam jednego pasożyta, pracowal dla odmiany w urzędzie wojewodzkim w
            bazie transpoortu, skoczył w urzedowym archiwum- to był egzemplarz. mały a jakie
            miał plecory.
        • segel Re: 2,4 tys. zł za nic 17.03.07, 23:37
          Nie obrażaj uczniów i nauczycieli Technikum Hutniczego.
          Ja maturę w 1980 roku zdałam uczciwie i bez giertychowej amnestii. Nawet ściągi na maturze nie były mi potrzebne. Kończyłam najtrudniejszą w tamtych czasach klasę - elektryczną. Uczyli mnie świetni nauczyciele, których do dzisiaj wspominam. Poziom nauczania zawsze był w Technikum wysoki. Porównując moją naukę w tamtych latach śmiem twierdzić, że kończąc tamtą szkołę byliśmy lepiej przygotowani do zawodu niż dzisiejszy absolwent Politechniki.
          A tacy absolwenci, jak ten opisywany też się mogli trafić, jak wszędzie.
          • Gość: tez bym chcial/la Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 00:10
            Pan ma swietnych prawników jesli wygrywa własne sprawy
            • Gość: wer Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 89.174.23.* 18.03.07, 13:33
              Należy wysłać p. Pawłoską na szybką lekcję nauki do zaocznego teologa komendanta
              Straży Miejskiej. jak to on Mesjasz dokonuje zwolnień niewygodnych sobie
              pracowników lub przenosi ich do urzędu po wielokrotnym biciu czołem w znane
              miejsce czasowe.Jeżeli chodzi o ocenę pracy to z tego co wiem to ten p. nie jest
              pracownikiem mianowanym a za tym ...!!! .Odwoływanie się pracodawcy do Sądów
              wyższej instancji daje świadectwo nieudolności radcom prawnym w zebranej materii
              dowodowej będącej na garnuszku urzędu. Dlatego tu by się przydała kontrola ale ... .
              • Gość: wist Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:56
                Należy wysłać p. Pawłoską na szybką lekcję nauki do zaocznego teologa komendanta
                Straży Miejskiej.

Pawlowska nie moze brac udzialu w zadnym kursie poza UM.
                Zgodnie z jej informacja

KURSY TAKIE SA DLA WYBRANYCH I W NAGRODE

a szanowna komisja :SWOICH" nie bierze jej pod uwage.

No chyba ze kursy odbeda sie na wyspach i specjalnych wykladach

bbbbbuuuułłłłłłłąaaaaaaaaa ;-))))))))))
                • Gość: b Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.07, 21:24
                  nie wiem co jest gorsze?!?!?!?1
                  czy fakt, że taka osoba pracuje w UM, czy to że jest zwalniana-sprawa w Sądzie -
                  przywracana z powrotem?!?!?
                  Czy gdyby ten pan był "głąbem kapuścianym" to skąd wiedziałby, że można założyć
                  sprawę o przywrócenie do pracy, czy o mobbing.
                  Ludzie ten facet jest "kuty na 4 łapy" i tyle.
                  Wiele osób jest w strachu powiedzieć szefowi, że chciałby zarabiać tyle co
                  p.Popiel, bo znane są odpowiedzi naszych pracodawców.
                  Ten gościu, wie co robi: nie nauczyli mnie, nie miałem szkolenia, nie pokazali
                  mi, nie wytłumaczyli mi, itp. itd.
                  Pewne jest, że takim nic-nie-robieniem, też można się zmęczyć
                  przy takim podnoszeniu filiżanki/szklanki z kawą ile to kalorii się traci.

Ta całą historia brzydko pachnie, i tak naprawdę my-czytelnicy nie dowiemy się
                  prawdy, ani kto tu komu świnie podkłada.
                  Bo wiadomo, że w każdym zakładzie pracy jest osoba odpowiedzialna za
                  przeszkolenie BHP, stanowiskowe, jest zakres wykonywania czynności itp, itd.
                  Myślę, że w takim UM jest to lepiej poukładane niż w niejednym
                  przedsiębiorstwie. No chyba że, "najciemniej pod latarnią"
                  Czekam na koniec tej historii i tylko płacać się chce, że to wszystko się dzieje
                  u nas a nie w jakimś "3świecie"

Proponuję, rozwalić ten stary schemat, gdzie babcia idzie na emeryturę i w jej
                  miejsce wpada córka, wnuczka. Gdzie okazuje się, że nie jest w pełni wyuczona i
                  w ramach doskonalenia zawodowego idzie na studia refundowane przez UM - czyli za
                  nasze podatki i nasze ciężko zarobione pieniądze. Wywalmy tych wszystkich
                  urzędasów - zatrudnijmy NOWE POKOLENIE niczy nie powiązane - o ile takowe wogóle
                  istnieje.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Tomcio Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 212.87.244.* 18.03.07, 22:23
                    No i tak to wygląda tępy łeb robi na stanowisku na którym nie powinien. Na
                    budowę albo do prywaciarza on by z gościem zrobił porządek piszczał by cieniutko
                    zasraniec jeden!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:59
                    • Gość: Ks Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:01
                      ''' nie dotykajcie za bardzo sumień
                      - nie odczytacie ich paluchami.''
                  • Gość: Teresa Maria W. Polak MĄDRY szkodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:45
                    Powiem tak, dopóki masz prawo do odwołania się do Sądu Pracy z tego korzystaj.
                    Kiedy upłynie czas do roszczeń z mocy prawa,zostaniesz sam ze swoim problemem.
                    Nie zamykaj się w sobie, nie uważaj się za gorszego, bądz silny wierz w siebie.
                    Nie myśl, że póżniej Ktoś cię dostrzeże, pomoże czy zrozumie... Będziesz
                    chodzić od drzwi do drzwi z bezużytecznymi papierkami -kwalifikacjami,
                    gromadzić odpowiedzi z różnych instytucji, wciąż to samo, tylko w innej
                    kolejności akapitów...
                    Sam się nie przebijesz, pracodawcy nie przyjmują ''z furtki.''
                    Skromny człowiek, bez właściwych rekomendacji, nie znajdzie zatrudnienia.
                    Ludzie w miejscach pracy dobierają się, mamy -córki,córki koleżanek, znajome...
                    Tylko twoje własne, silne poczucie wartości może ci pomóc przetrwać i najbliz
                    si. Utrata pracy w nieodpowiednim wieku ( już po 40 to śmierć cywilna).
                    Zanim podpiszesz, cokolwiek dyrektorowi,odnośnie odejścia z pracy, skontaktuj
                    się z prawnikiem. Nie daj się zaskoczyć. Masz prawo do życia, pracy,
                    wypracowania emerytury. Zajęłam się tym tematem bliżej, przejrzałam na ten
                    temat około trzydziestu książek w ramach jednej z prac zaliczeniowych -
                    wśród wielu czynników wpływających na utratę pracy i DRAMATY LUDZKIE
                    przeważa -WIDZI MI SIĘ PRACODAWCY.
                    '' Polak mądry po szkodzie '' -
                    '' WIDZIMI SIĘ DYREKTORA''

• Gość: W Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:41
                    Wiesz ... ja też uważam że te system trzeba by rozwalić
                    Ale jak to zrobić .... przecież sam system się nie wywali w powietrze :)))
                    Na powiązania i koneksje nakłada się jeszcze upolitycznienie i mamy totalne,
                    praktycznie niereformowane bagno, które trwa i jest pierońsko kosztowne.

Powiedzmy sobie szczerze jaki my mamy użytek z tych urzędasów oraz z tego, że
                    zarabiają całkiem niezłe pieniądze (może nie na łapę ... ale chociaż mają
                    świadczenia) ... żadnego ...
                    Przedsiębiorca sam się utrzyma ... ale urzednik nie ... a te urzedasy zatruwają
                    wszytskim życie. To jest trochę dziwne, że rządzą ci, którzy tak naprawdę są
                    niezdolni do samodzielnego funkcjonowania ... bez pozostałej części
                    społeczeństwa ...
                    Dziwna jest trochę na organizacja funkcjonowania państwa :)))

Weźmy nawet taką służbę zdrowia ... państwowa to jest żenada ... jak się chce
                    być normalnie obsłużonym to trzeba bulić. Po jakiego wała płaci się zatem to
                    ubezpieczenie zdrowotne ... żeby utrzymywać przerosty zatrudnienia i takich jak
                    ten opisywany urzędas???

• Gość: Teresa Maria W. Pisane z Autopsji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:48

Wizyty w Urzędzie Pracy dla wykształconego człowieka, który ma za sobą 20
                      albo więcej lat ciągłego zatrudnienia, to ''sprowadzenie do podłogi''
                      całego, dotychczasowego życia zawodowego. Rejestracja, nowy status społeczny -
                      bezrobotny, wystawanie w kolejkach tylko po to, aby otrzymać pieczątkę z
                      wpisem -brak ofert pracy.
                      Wizyty w Urzędzie Pracy to także wgląd w problem BEZROBOCIA.
                      Możliwość przyjrzenia się DRAMATOM LUDZKIM z bliska.
                      Żal ludzki, łzy, poczucie beznadziejności, niesprawiedliwości, złorzeczenia
                      pracodawcom, systemowi, niewybredny słownik bez eufemizmów, dzielnie się swoi
                      doświadczeniami, opowiadanie o problemach życiowych: zaległości czynszowe,
                      opłaty, zagrożenie eksmisją, jak wyżywić dzieci, za co kupić buty, ubrania,
                      mleko dla nimowlaka,leki..., jak długo nie pracuję..., ile miesięcy tu
                      przychodze...
                      Można tam poznać ludzi ze wszystkich grup wiekowych...
                      Każda wizyta w Urzędzie Pracy to bardzo przykre przeżycie.
                      Poczucie wartości, godności, prawa obywatelskie...
                      Trzeba się otrzeć o nędze, żeby to zrozumieć.

• Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:11
                  ''Niewidzialny chodzi koło mnie.''
    • ancymonka Trzebaby jeszcze dodać... 19.03.07, 12:22
      że jego żona pracuje w sądzie... :D
      A wogóle to nie taki nieudacznik. Nieudacznika jakby zwolnili to by poszedł do
      domu i siedział, a Pan Bogdan proszę - sądzik, odszkodowanko, przywrócenie do pracy.
      Wstyd się przyznać, że to mój sąsiad był... :-/
      • Gość: n/n Re: Trzebaby jeszcze dodać... IP: 89.174.23.* 19.03.07, 18:32
        Znowu układy i znajomości ,
        kiedy to się skończy
        • Gość: Iva Re: Trzebaby jeszcze dodać... IP: *.21.pl 19.03.07, 22:19
          to sie nigdy nie skonczy.
    • Gość: Ks. Jan Twardowski Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:23
      ''Lubię humor jako jeden z paradoksów,
      sposób zaskoczenia, a jednocześnie wyraz
      pokory. Broni przed patosem, który jest zawsze zarozumiałością -
      wspinaniem się na koturny.''
      • ancymonka Re: 2,4 tys. zł za nic 20.03.07, 09:54
        A ja nie lubię ludzi, którzy nie mają własnego zdania, tylko się chowają za
        słowami innych :-/
        • Gość: n-e Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 89.174.23.* 21.03.07, 13:44
          I Ci najlepiej na tym wychodzą.
          Dupoliżcy inaczej
          • Gość: h-oo Re: 2,4 tys. zł za nic IP: 89.174.23.* 21.03.07, 14:59
            Mierny, bierny ale wierny.
    • Gość: hmm Re: 2,4 tys. zł za nic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:38
      Taka ku.rwe to tylko do wora i do Warty.Innego sposobu nie ma.Co za bezczelna
      gnida!
    • Gość: Spostrzegawczy A jednak Popiel wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 06:56
      Człowiek wygrał sprawę, nie rozumiem dlaczego ten artykuł jeszcze straszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka