Gość: przyszła mama IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 16:10 Jakie wam sie podoba imie męskie? Ja nie mam zielonego pojecia jakie wybrac:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iva Re: Imie dla chłopczyka IP: *.21.pl 20.03.07, 16:18 takie, zeby cie pozniej nie przeklinal jak dorosnie. to twoj wybor, nie patrz na mode bo ona przemja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imam Re: Imie dla chłopczyka IP: *.as.kn.pl 20.03.07, 19:42 mnie osobiscie podoba sie Nabuchodonozor:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:24 Amdrzejek. Antoś, Adaś wszystkie imiona męskie na A są to osobniki wybitne.Ale Ryśki to porzędne chłopaki tyż . Gratulacje z okazji urodzin synka niech chłpisko rośnie i da Wam szczęście a sprawca tej radości niech chodzi dumny jak paw {tata}ma z czego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:34 Edward to by było cool Odpowiedz Link Zgłoś
dora2905 Re: Imie dla chłopczyka 20.03.07, 16:29 Ja swojemu synowi (o ile będę go miała :)) dam na imię Damian albo Dawid :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:48 Tyż piknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:05 Adrian :) albo Patryk ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:24 Też mi się podobają te imiona. Mam ten sam plan. No ewentualnie jeszcze Jan. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:25 upsss chodziło mi o Damiana i Dawida :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Imie dla chłopczyka 20.03.07, 16:36 Jan. Reszta wymięka. ;) najważniejsze żeby zdrowy był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślaski Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 16:49 Ty tak dla jaj czy na poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ślunskiego Re: Imie dla chłopczyka IP: *.prenet.pl 20.03.07, 16:55 Ty ślunski trepie pewnie zwiesz sie Kornelem . Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Imie dla chłopczyka 20.03.07, 16:59 ha ha . do śląskiego : mój syn dostał Jan i mam nadzieję że nie spierze mnie za to po pysku jak dorośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do prawicowca Re: Imie dla chłopczyka IP: *.prenet.pl 20.03.07, 17:28 Jan to zacne imie i brałem je pod uwagee ale ja ostatnio dałem synowi imie Wojciech z racji że móje nazwisko pochodzi od imienia Jan nie chciałem aby całosc brzmiała zbyt jednakowo. Wybrałem Wojciecha w znaczeniu staropolskim - woja cieszacego sie sławą dodatkowo kierując sie tym ze moj ród wywodzi sie z Wielkopolski . Św. Wojciech pierwszy polski męczennik ktorego szczatki spoczywaja w gnieznienskiej katedrze będzie znakomitym patronem dla mojego syna to ukłon w strone moich wielkopolskich przodkow.Inna rzecz w tym , ze obecnie co pies to burek i daje sie jakies hebrajskie imiona typu Jakub czy odpowiednie dla krasnali Kacper .Wojciech jako dorosły to brzmi dostojnie ,Wojtek w okresie dorastania jest swoiski i neutralny dla rowiesnikow w przeciwienstwie do jakichs Oliwierow i innych cudakow natomiast Wojtus we wczesnym dziecinstwie brzmi przesłodko :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Imie dla chłopczyka 20.03.07, 17:31 Brawo! Z wymienionych przez Ciebie Jakub jeszcze nie jest takie tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:53 Cztaj Ślaski to moje nazwisko, a ciebie pajacu nie wyzywam od Kornela i trepa a nawiasem co ty masz do tego imienia .Okulista ci się pajacu kłania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Śląskiego Re: Imie dla chłopczyka IP: *.prenet.pl 20.03.07, 18:28 No cóż panie Śląski nazwiska się nie wybiera ale zawsze można je zmienić jesli jest np.śmieszne czy obrazliwe dla jego posiadacza. Jak pan wie wszystko co sie kojarzy z pana nazwiskiem nie jest zbytnio popularne w Czewie moze z wyjątkiem kiełbasy i klusek slaskich .Ja nie mam takiego problemu poniewaz znam prawie 600lat hstorii swojego rodu zasłużonego w dziejach Wielkopolski , a nawet kraju i jestem z tego dumny. Jesli ktos podpisuje sie na forum czestochowskim takim nickiem to musi sie liczyc z potraktowaniem jak niechcianego prowokatora.Kornel czy Kornela to bardzo czesto dawniej uzywane na Gornym Śląsku imie co jest przedmiotem kpin mieszkancow Zagłebia Dąbrowskiego dlatego uzyłem go do zripostowania jak sie okazało nietrafnej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślaski Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:21 To moze byś mnie przeprosił za ten obrażliwy dla mnie post wymaga to moze zbyt duzego dla Ciebie wysiłku .Moja rodzina żeby było śmiesznie pochodzi z dziada pradziada z Warszawy pani H Bielicka była z pokrewniona z miją rodzina. Po powstaniu warszskim zostali wywiezieni do Częstochowy i tym miescie już zostali i w nim się urodziłem a nzawisko mam, po ojcu Ślaski Ślaski się nazywam a tego nieda się pomlic ze śląskiem .Mjej pretensje do p.Kuleszy który przydzielił nas do tego regionu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Imie dla chłopczyka IP: 212.160.86.* 20.03.07, 17:21 A ja mojego syna nazwe Gabriel, to imie jest piekne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Imie dla chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 19:00 a mój syn to Igor Igorek,Igoruś i nie mylicze to rosyjskie imie bo to imie słowianskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Imie dla chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 19:01 miało byc; i nie mylcie ze to rosyjskie imie..... Odpowiedz Link Zgłoś
salsa7 Re: Imie dla chłopczyka 20.03.07, 19:20 Mój syn ( o ile go kiedyś urodzę :P) będzie nosił imię Szymon, na drugie Jan. Tylko to zdrobnienie Szymek :/ Pięknym, męskim imieniem jest jeszcze Piotr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmarta Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:33 ostatnio również dużo myslałam nad imieniem dla syna... :) i najbardziej podoba mi się Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: around Re: Imie dla chłopczyka IP: *.range81-151.btcentralplus.com 20.03.07, 20:03 Igor, Michał, Wojciech, Piotr- imiona, które pasują dla małych chłopców jak i dorosłych mężczyzn;)- oczywiście- to tylko moje, prywatne typowanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:06 JAREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:07 Nikodem ladne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:53 mam synusia Nikodema jest słodki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Imie dla chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 22:02 A jak wam sie podoba imie Gracjan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Imie dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:09 A imię Łukasz i Tomasz, takie proste, nie udziwnione, a jak ładnie brzmią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Imie dla chłopczyka IP: 80.48.49.* 21.03.07, 09:06 Musisz [patrzec na takie imie ktore tobie sie podoba i ktore bedzie moglo podobac sie w przyszlosci twojemu synkowi:) a Jesli o mnie chodzi to nazwe swego synka Krystian to imie jest piekne lub Krzyś albo Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dropsik Re: Imie dla chłopczyka IP: 89.174.23.* 21.03.07, 17:28 GRZEŚ I WIKTOR sa the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Imie dla chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 18:22 ja mam Karola , Karolka ,Karliczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Imie dla chłopczyka IP: *.cn.com.pl 21.03.07, 18:45 Jeśli chcesz aby Twój syn był inteligentnym, rezolutnym, wesołym ale nie zawsze grzecznym dzieckiem daj mu na imie Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Imie dla chłopczyka IP: *.getta.trustnet.pl 22.03.07, 09:09 A mój syn ma na imie Marcel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Imie dla chłopczyka IP: 89.174.23.* 22.03.07, 10:03 Mój synek ma na imię Filip, Filipek,Fifi, Filutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:07 Proponuję Lech Jarosław.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Imie dla chłopczyka IP: 80.50.232.* 22.03.07, 20:49 moje propozycje to Imeryk lub Mszczuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Imie dla chłopczyka IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.03.07, 22:47 a moj syn ma na imie ALEKSANDER PIEKNE IMIE Odpowiedz Link Zgłoś
lamicka Re: Imie dla chłopczyka 24.03.07, 22:51 a moj Filipek - ale Filipy to smyki:)) ale takie fajne smyki, nieszkodliwe za to bardzo słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Imie dla chłopczyka 25.03.07, 01:34 Mam nadzieję, że to prowokacja:)))) I jeśli, to może wiem, jaki prowokacyjny duszek to robi :))) Jak nie, to współczuję ..... Nie to niemożliwe No comments Odpowiedz Link Zgłoś
doka07 Re: Imie dla chłopczyka 25.03.07, 12:46 Ja dałam mojemu synowi na imię AMADEUSZ zdrobniamy teraz AMEK AMADEłKO AMADEUSZEK,AMADEO na drugie imię ma Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:42 Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Imie dla chłopczyka IP: *.pcz.pl 25.03.07, 17:51 Ziemowit- Ziemek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Imie dla chłopczyka IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 15:40 karol i hubert są super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Imie dla chłopczyka IP: 80.48.49.* 26.03.07, 15:51 Ja też niedługo będę rodzić i od początku postanowiłam że będzie to Bartosz Mateusz ale niestety niedawno okazało się że to będzie raczej dziewczynka więc nie byłaby chyba zadowolona z takich imion więc szukam imienia dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Imie dla chłopczyka IP: *.hsd1.va.comcast.net 26.03.07, 16:02 Moj synek nosi imiona: Alexander Maciej. Przy wyborze zwroc tez uwage zeby imie dobrze brzmialo z nazwiskiem. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś