Dodaj do ulubionych

Lustrowany wielokrotnie

IP: *.prenet.pl 25.03.07, 21:30
Szanowny kolego Jarosławie zajmijąc stanowisko rzecznika prezydenta miasta
Czestochowa niepotrzebnie stajesz sie uczestnikem dyskusji o trudnych
sprawach.Nie masz pewnosci jakie głupty mówiłeść do sąsiada Galanta,a co on
przekazał Boczkowi.Czestochowa to małe miasto i naprawdę trzeba mieć silne
papiery,aby sie wychylac.
+
Obserwuj wątek
    • Gość: medalik Lustrowany wielokrotnie IP: *.prenet.pl 25.03.07, 21:36
      Mam propozycje do tzw działaczy opozycji,aby w temacie lustracji,czy jest
      słuszna,czy nie wstrzymali sie od oceny tej ustawy.Z 70 osób internowanych
      połowa to kapusie,
      • Gość: Bogdan Lustrowany wielokrotnie IP: *.spidernet.pl 25.03.07, 23:36
        Drogi Jarku i Inni Drodzy z pudeł wszelakich nie wymienieni.

Przecież nasi bracia dbają abyśmy się nie zanudzili w urzędowych,
        firmowych i ZUS-owych opiekuńczych pieleszach.
        I aby młodzi poznali (na siłę, o ile mają w ogóle chęć cokolwiek przeczytać)
        trochę historii i losów ich zgrzybiałych, wrednych staruchów co to na internecie
        się nie znają i komputera odpalić nie potrafią.
        Wujek G....... powinien te teksty z forum wykorzystać, w swojej płodności
        koncepcyjnej dla stworzenia najtańszych podręczników - tu akurat młodo-
        historycznych. I aby było taniej i zgodnie z duchem czasu to "bez papieru",
        a co, tylko w internecie. Najtaniej.
        Czytać, a nie tylko grać i ściągać mp-gi i inne takie badziewia.
        A podręczniki, nieważne w jakiej formie to oczywiście po akceptacji IPN,
        na okładkach z okrągłą pieczęcią albo w IE jako reklamy (prostokątne w
        pikselach).
        I tak Jarku, jak się zlustrujesz podrzuć ściągę na maila.
        Ot tak po starym koleżeństwie.
        Bo tym trybem, wcześniej czy później mnie też pewnikiem trafi lusterko INP-owe.
        Tylko nie mam dowodów z rewizji bo chłopcy z SB i prokuratury nie dawali
        odpisów.
        I co tu zrobić, jak się bronić i przed kim i kiedy trafią ???
        Pozdrawiam tym kanałem.
        Bogdan
      • Gość: kapitanmorgan Re: Lustrowany wielokrotnie IP: 24.66.94.* 31.03.07, 07:53
        Te dane to skąd wziąłes? Byłes sb-kiem?
      • Gość: angrusz Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:52
        Nawet jeśli ustawa o lustracji ma wady to przeciez kapusie byli .
        Ktos kapował , potem awansował , mial druga pensję . A ja siedziałem w miejscu .
        Ktoś był winien . Niech teraz cierpi
        • Gość: Wlodek Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.vf.shawcable.net 04.04.07, 04:39

Gość portalu: angrusz napisał(a):

> Nawet jeśli ustawa o lustracji ma wady to przeciez kapusie byli .

Angruszu! Czy nie zauwazyles zes glupstwo napisal?
          Jesli ustawa o lustracji ma WADY, to nalezy ja wrzucic do kosza i napisac NOWA.
          Bez WAD.
          Jesli samochod ma wady konstrukcyjne, to wycofuje sie go z ruchu.
          RP Kaczorow miala byc PRAWA i SPRAWIEDLIWA w/g zalozenia autorow.
          Jesli puszcza wielokrotnie wybrakowane produkty, to znaczy, ze jest tyle warta
          co bywsza komuna.

> Ktos kapował , potem awansował , mial druga pensję . A ja siedziałem w
          miejscu .

_ A to juz inna sprawa. Jak sie dobrze przyjrzysz, to i kapusiow [w/g ustawy] i
          czerwonych i usluznych sedziow, zomoli i prokuratorow znajdziesz w otoczeniu
          wladcow IV RP.

> Ktoś był winien . Niech teraz cierpi

Tylko nauczycielowi glupio podpowiadac, ze wine trzeba udowodnic, a cierpiec
          powinien po wyroku.
          Chyba, ze stosujemy wyprobowane metody z minionych czasow i uznajemy, ze
          lojalka Kaczora jest prawdziwa, Gilowska kapowala, Walesa tez a Bujak sam na
          siebie dzwonil na SB zeby spedzic kilka milych chwil w mundurowym towarzystwie.

Problemem Kapsy jest w koncu nie kapowanie, tylko oswiadczanie KOLEJNY RAZ, ze
          nie kapowal. W ten sposob jakis kolejny nawiedzony za kilka lat znow wymysli
          kolejna ustawe i znowu kaze sie Kapsie "oswiadczac" ze nie kapowal.
          Tylko pozostaje wciaz pytanie po co? I czy raz napisane oswiadczenie nie
          wystarczy skoro nie zostalo przez nikogo podwazone.
          I po co oswiadczenie skoro red. Zielinski, historyk Nowak itp bedzie mogl
          sprawdzic w archiwach, czy Gruszczynski donosil tylko kanapki, czy takze wode
          mineralna na balu maturzystow:)))

• Gość: bilder Lustrowany wielokrotnie IP: *.dclient.hispeed.ch 26.03.07, 06:45
      Chlopie i o co walczyles?????Takich jak Ty to byly miliony a teraz co? jest
      lepiej? dla kogo?po czym i za kim mnie plakac kiedy nikt po mnie nie placze....
      • broker Re: Lustrowany wielokrotnie 26.03.07, 09:07
        Bilderze, na Biaorusi jest lepiej. Łukasza Szczękę pozdrów!
    • Gość: brajn Pan Kapsa jako jeden z niewielu miał cywilną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:43
      odwagę wystąpić przeciw komunie, w tej chwili po raz setny musi składać
      oswiadczenia że nie był tw, jest to wg mnie rodzaj szykany.Natomiast nie
      szykanuje się tych którzy w czerwonych krawatach piali na cześć ustroju, byli w
      SB a teraz piastują funkcje ( i to tu w tym mieście i teraz)Ale nasze miasto
      jest niestety specyficzne.
      • Gość: angrusz Re: Pan Kapsa jako jeden z niewielu miał cywilną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:54
        Do brajna :
        Tak tych nalezy eliminowac z publicznego życia .
        W prywatnej firmie niech sobie robi jak umie i fachowiec ale w publicznej nie
    • Gość: Roma Lustrowany wielokrotnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 16:06
      Pan Jarosław Kapsa nie zna nazwisk "TW" , którzy na niego donosili , nie zna
      też nazwisk oprawców z SB ?. Jestem tym bardzo zaskoczona. Czy Pan Kapsa nie
      zna funkcjonariuszki SB Bożeny Płuciennickiej , która wielokrotnie bywała u
      niego na przeszukaniach a póżniej rozpowszechniała różne wiadomości na temat
      porządków, stanu czystości w jego mieszkaniu itd. Jeżeli nie zna to informuję,
      że była funkcjonariuszka SB Bożena Płuciennicka prowadzi biuro rachunkowe w
      Rejonowym Urzędzie Pracy w Częstochowie przy ul. Szymanowskiego 15,
      prawdopodobnie pomieszczenia wynajmuje za grosze.
    • Gość: Wlodek Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.vf.shawcable.net 26.03.07, 19:14
      To jest najlepszy przyklad idiotyzmow w PiSuarowym wydaniu.
      Za kumpli Kaczory maja Samoobrone w ktorej az sie roi od bylych czlenow PZPR, w
      samym PiS tez jest tego sporo, a ci co kiedys sie tlukli z komuchami musza sie
      tlumaczyc ze nie byli lobuzami.
      A moze J.Kapsa jak za dawnych lat powinien znow przespacerowac sie po Alejach z
      flaga i transparentem z wypisanym tekstem, ze nie byl wspopracownikiem:)))
      Jest tym bardziej kaczym idiotyzmem, ze w/g ustawy kazdy moze zajrzec do
      teczek, a przynajmniej taki, ktory ma swistek, ze on "naukowiec".

Ja chyba sie nie doczekam, ze kiedys pokaze sie lista etatowych kapusiow z
      czestochowskich zakladow pracy. Tych wiekszych.
      Jak huta, MPK, sluzba zdrowia itp.. Lista ormowcow i funkcjonariuszy partyjnych
      wyzszego szczebla i tych dzialaczy mlodziezowych, co porobili kariery "po
      komunie"
    • klimekpawel Re: Lustrowany wielokrotnie 26.03.07, 20:36
      Pamiętam Jarosława Kapsę z kampanii do Sejmu, wtedy kontraktowego, i już w tym
      czasie zaimponowały mi jego entuzjazm i autentyczna chęć zmiany w naszym
      kraju. Do dziś JK dąży do poprawy naszej rzeczywistości. Przez kilka
      ostatnich lat podziwiałem jego dystans do otaczającej nas codzienności,
      najlepiej widoczny w felietonach, które pisuje. Nie wiem co jeszcze napisze
      ale wiem, że dla Jarka Kapsy dobro wspólne zawsze będzie ważniejsze od
      aktualnej, bieżącej polityki. Potraktujmy konieczność złożenia oświadczenia
      lustracyjnego przez takich ludzi jak on, jako jedną z wielu śmieszności, które
      w swoich artykułach wykpiwa i zwalcza. Pozdrawiam serdecznie Panie Jarku.
      • Gość: kapitanmorgan Re: Lustrowany wielokrotnie IP: 24.66.94.* 31.03.07, 07:44
        Kapsy nie lustrowac-bo zasłużony, Milewicz i Najsztub zasłużeni, ks. Rydzyk
        zasłużony.Pracownicy naukowi, dziennikarze, prawnicy czują sie upokorzeni.
        Równi i równiejsi. Niech każda partia, związek, komitet blokowy, kółko
        różańcowe poda swoich zasłużonych nie podlegających prawu. Czyżby większosc z
        nas tak sie obawiała ujawnienia prawdy? Aż tak wielu było umoczonych? Nasza
        religia nakazuje wybaczać - tak, ale warunkiem wybaczenia jest żal za grzechy,
        zadosćuczynienie i postanowienie poprawy.
    • Gość: też lustrowany Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.man.czest.pl 27.03.07, 10:34
      Nie on jeden musi składać oświadczenie. A co mają zrobić pracownicy naukowi,
      czy księża w seminariach?
      • Gość: prawy Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:02
        Sprawdźmy wszystkich
        • Gość: Wlodek Re: Lustrowany wielokrotnie IP: *.st.vc.shawcable.net 01.04.07, 21:37

Gość portalu: prawy napisał(a):

> Sprawdźmy wszystkich

Slusznie!
          Tylko ktos sprawdzi ...sprawdzaczy???
          W tej chwili cala zabawa zostala doprowadzona do ABSURDU.
          Z jednej strony zaraz zostana opublikowane listy IPN-owskie a z drugiej kolejny
          raz ustawa nakazuje samemu skladac kolejny raz ten sam papier.

Damiecki donosil ubolom na kolegow i mial wpis w rejestrze, a [prawdopodony]
          jego kolega, ktory robil to samo donoszac do ...dyrektora teatru juz jako kapus
          figurowac nie bedzie:)))
          Podobnie jak w mojej dawnej firmie. Funkcyjni ormowcy robili dokladnie to samo
          co paru bezpartyjnych ..bolszewikow.
          Ich na zadnej liscie nikt nie znajdzie. Zlustrowac ich tez sie nie da,
          a ...kapowali.
          To co sie dzieje w tej chwili, to jest PARODIA nie teatr:)))
          Moim zdaniem to albo trzeba bylo nie ruszac dotychczasowej ustawy, albo
          otworzyc teczki i dac ludziom po skrzynce handgranatow do uzytku..
    • Gość: kapitanmorgan Prywatna sprawa? IP: 24.66.94.* 31.03.07, 08:44
      Jeżeli tych 12 t.w. szkodziło wyłącznie panu Kapsie, to jego sprawa czy ujawni
      ich, czy zachowa dla siebie. Jeżeli jednak szkodzili też innym, a tym bardziej
      jeżeli mogą szkodzić do dzisiaj to chyba pan Kapsa nie powinien ich kryć.
      Lustracja faktycznie nie wyrówna strat materialnych działaczom "Solidarnosci",
      ale przynajmniej niektórym z nich częsciowo zrekompensuje krzywdy moralne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka