Dodaj do ulubionych

Młode mamy błeszno,rakow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:43
W wieku 19 lat zaszlam w ciąże - czyli zaraz po liceum, towarzystwo sie ode
mnie odwróciło i w sumie od 2 lat siedze sama w domu - bez zadnych znajomych
tylko Mąż i synek. Maly ma juz roczek i stal sie bardzo pociesznym dzieckiem
lecz ja czesto czuje sie samotna, towarzystwo TZta to za malo, kobieta
potrzebuje czasami babskich pogaduszek. Dlatego napisalam tutaj bo moze jest
tu jakas mama w przedziale 19 -23 lata z rakowa lub bleszna ? Fajnie byloby
razem chodzic z dzieciakami na plac zabaw w wiosenne dni :) Prosze o kontakt
zainteresowane mamy
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lalala Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: 80.48.157.* 26.03.07, 20:47
      przygotuj sie na debili ktorzy beda cie wyzywac ze wpadlas w tym wieku....
      powodzonka w poszukiwaniach
      • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:53
        Wpadlam i sie tego nie wstydze. Mam wspanialego synka i to jest dla mnie
        najważniejsze. A jeżeli jakiś DEBIL jeden z drugim czepiaja sie takich rzeczy to
        lepiej niech pomysla o sobie bo wytykanie czyichs bledow nie jest zbyt inteligentne.
        • Gość: Też Młoda Mama Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:24
          jak widać była szybsza ode mnie i przełamała się żeby napisać na forum.
          rzeczywiście siedzenie z Małym w domu jest wspaniałe i dostarcza miłych chwil na
          całe życie jednak czasem po prostu trzeba by z kimś tak zwyczajnie poplotkować,
          pogadać o modzie.
          Na takim etapie trudno o nowe znajomości, jak widać towarzystwo żyje swoim innym
          życiem i ma inne problemy i nie ma się co temu dziwić. W takim razie rozwijamy
          wątek pogaduchowo-plotkowy:D
          • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:57
            A skad dokladnie jestes ? I ile masz lat jezeli mozna spytac :) A dzidzius
            chlopczyk? corcia?
    • Gość: an_qa Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:11
      Czesc Virgin. Mam 22 lata wiec mieszcze sie w Twoim przedziale;) Mam roczna
      córeczke. JEsli chcesz to pisz na moje gg 7094208.
      • Gość: darcia Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:00
        wies zco virgin, ja to ci współczuje w tym wieku wpade zaliczyć, no i co z tego
        że sie cieszysz że masz dziecko i męza, każda może mieć. łatwo zrobic trudno
        sie pogodzić z odwrotem życia o 360 stopni ,jakbym chciała tez bym mogła miec
        dziecko, ale po co mi to, mam 20 lat studiuje, pracuje, spotykam sie ze
        znajomymi, korzystam z życia, a za 2 miechy wyjeżdżam do Angli zarobić troche,
        żal mi cie ale coż trzeba było myśleć zanim sie do roboty brało, zero
        przyszłosci i wogóle , co to za przyszłość dla dziecka ciekawa jestm czy
        pracujesz, albo twój mąż, bo pensja z jednej osoby nie wystarczy ci na
        utrzymanie rodziny, chyba ze żyjesz na garnuszku u rodziców
        • ancymonka Re: Młode mamy błeszno,rakow 28.03.07, 16:15
          Wiesz co istoto jedna... powinnaś się czasem zastanowić znim przelejesz swoje
          myśli na klawiaturę! Łatwo pouczać. Ciekawe co ty byś zrobiła, jakby ci się taka
          wpadka zaliczyła. Już byś pewnie taka mądra nie była!
          I czego masz jej współczuć? Że nie ma takiego życia płytkiego jak ty? Że ma o
          kogo dbać i dla kogo żyć?
          No faktycznie tragedia życia - dziecko!
          Jak w ramach wyszalenia się młody człowiek ćpa, pije, pali i uprawia sex co
          tydzień z kim innym to jest ok. Ale jak dziewczyna w młodym wieku zajdzie w
          ciążę, będąc w związku z jednym, kochanym mężczyzną to trzeba jej współczuć? No
          szlak mnie trafia!

Sama urodziłam córkę mając lat 20. Teraz mam 30. Łatwo obliczyć, córka ma 10. I
          z niczego w życiu nie jestem tak dumna, jak z tego że ją mam! Po co mi
          szlaeństwa, kasa i co tam jeszcze? To w życiu nie jest wogóle ważne!!!
          • Gość: hmm Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:19
            Darcia chyba studiujesz lopatologie stosowana..Jak mozna zmienic swoje zycie o
            360 stopni glabie?
            • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:34
              "Ancymonka" i "hmm" dziękuje za wsparcie :) a tobie darcia to ja wspolczuje bo
              masz fatalne podejscie do życia. Może mam dziecko ale kto powiedzial że nie mam
              perspektyw ?? Od pażdziernika ide na studia, za jakies 2 lata do pracy, moj mąż
              pracuje i wyobraź sobie że nie za marne grosze bo zarabia ponad 2 tys a Ty
              pewnie robisz w hipermarkecie za 700 zl wiec po co ta ironia ? Uważasz się za
              lepsza bo co ? Bo ja mam mała istotke ktora mowi do mnie "mama" a za jakis czas
              powie "Kocham Cie" i uważasz ze jest czego wspolczuc ? Ja uważam że najgosze mam
              juz za soba i teraz będzie juz coraz lepiej.
              Ty pewnie nawet nie masz faceta ktory by Cie przytulil a ja mam 2 :) męża i syna
              i to ja mam prawo uważać się za lepsza od ciebie !!
              • Gość: don juan Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 22:00
                Pitolenie :)
                Zawsze ktoś się znajdzie do przytulania.
                Jeśli jest Ci dobrze to fajnie, ale też Ci współczuje.
                Możesz twierdzić, że jest Ci ekstra ale co z tego skoro innego życia nie
                znasz... a po jakimś czasie będziesz chciała je poznać a jak nie to faktycznie
                będziesz miała emocjonalnie ubogie życie.
                Wiadomo, każdy wybiera sam, ale...
                • Gość: an_qa Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:45
                  Ja mam dziecko i jakos z niczego nie zrezygnowalam. Mam znajomych, wychodzę do
                  barów (na dyskoteki nie chodze od kilku lat), na zakupy, ba... nawet pracuje...
                  i maz tez. Czesto nie jest łatwo, ale wiem jestem komus potrzebna.

> będziesz miała emocjonalnie ubogie życie.
                  Jezu... widac ze człowiek nie ma zielonego pojecia o maciezynstwie i tej
                  wyjatkowej miłości... Nie zamieniłabym tego na nic, nigdy.

Młode mamy czy to nie jest wspaniałe kiedy dziecko przychodzi i nas mocno
                  przytula i daje budziaka ?? :) Ja to uwielbiam.
        • Gość: gość Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:16
          Oj Darcia!! Tobie należy się współczucie i to bardzo duże!! Tak najlepiej być super egoistką, myśleć tylko o sobie, zeby się wyszaleć na imprezkach i tyle masz z życia, może Tobie to wystarczy. Są osoby młodsze i zarazem mądrzejsze od ciebie i nie myślą tylko o imprezkach, czy wyjeździe do Anglii na zarobek (oj tak tam to bedziesz miała imprezy, tylko jak wrócisz to żebys wiedziała z kim masz dziecko:))
          Życze powodzenia i współczuje twojemu dziecku jak ci ktoś kiedyś zechce zrobić, bo z takim mysleniem to normalnego ojca dla dziecka nie znajdziesz
        • marcinglowczynski Re: Młode mamy błeszno,rakow 31.03.07, 00:41
          po tekscie zmienic zycie o 360 stopni przestalem czytac... gratuluje
          "ynteligencji" studentko :/
    • Gość: a Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:57
      Luuudzie,a dajciez wy spokoj z pouczaniami,kazaniami i innymi
      wszelkimi "madrosciami"!!!A zachowajcie je dla siebie!Dziewczyna NIE PROSILA o
      wasze zdanie na temat jej zycia..Tacy lepsi sie czujecie,ze wyjezdzacie z
      tekstami o jej rzekomo gorszym od waszego zyciu???To jej zycie,a wy sie
      zajmijcie waszym,waszymi studiami,Angliami,forsa,znajomymi,hulankami itd
      itp..Jak ktos na poczatku zaprorokowal,odezwaly sie "mondre"osoby,doskonale
      znajace sie na zyciu i gotowe kazdemu wypominac wpadki,doslownie jak stare
      mohery..O,jak nie lubie takiego zachowania,fe!!!Pozdrowienia dla mlodej mamy:-)
      • Gość: do Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:20
        ale ludzie są okropni...ale myślę Virgin, że to dlatego, że wbrew temu co
        twierdzą, to nie są zadowoleni ze swojego życia i chcą zniszczyć twoją radość z
        zazdrości. A propo decyzji, wszystkie mają swoje plusy i minusy. Ja zaplanowałam
        i urodziłam dziecko przed swoimi 24 urodzinami. Nie wiem, czy to wcześnie czy
        późno. Lekarze mówią, że idealny czas na pierwsze dziecko. Moja rodzina
        twierdziła, że to za wcześnie - wpierw dokończyć studia, zarobić na
        mieszkanie....Męża rodzina za to namawiała nas już 2 lata wcześniej. Część
        koleżankę rodziła już w Twoim wieku...i trochę im zazdrościłam. Nie uważam,
        żebym coś straciła w życiu, wręcz przeciwnie. Spotykam sie ze znajomymi od czasu
        do czasu...tak jak wcześniej. Spędzanie całych dni na balangowaniu, czy
        mieszkanie w akademiku to nie dla mnie. Udało nam sie kupić mieszkanie jak synek
        miał roczek. Ja siedzę na wychowawczym. Za moment mam obronę. Urodzenie dziecka
        zawsze, w jakim wieku by sie nie było, to "wywraca życie do góry nogami".
        zreszta chyba im później to trudniej - jak sie ma na przykład od lat dobrą
        pracę, duże długi na mieszkanie itp. Teraz chciałabym mieć drugie dziecko, żeby
        synek miał rodzeństwo, a ja chętnie przeżyje to jeszcze raz...znów rozsądek nie
        pozwala...po obronie powinnam zacząć pracę, żeby dyplom mógł coś znaczyć...ale
        potem kiedy będzie czas na drugie? a mały ma 2,5 roczku. Chyba pasowałoby
        zaliczyć wpadkę? Zresztą apropo pierwszego synka też miałam nadzieję, że to los
        spłata nam figla...a wypadło, że jednak musimy świadomie podjąć tą decyzję.
        Trzymaj się i nie słuchaj tych mądralińskich!!!
    • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:48
      Najpierw zwróce sie do tych którzy mnie krytykuja; uważacie że teraz marnuje
      sobie życie, bo nie mam takiego życia jak wy. Czyli że nie wychodze co tydzien
      do baru, na dyskoteki i nie baluje do bialego rana. Może macie racje ale ...
      niestety nie do końca. Do barow nie chodze bo nie lubie ale jak tylko będe miala
      ochote to napewno pojde, na dyskoteke jeżdzimy z mężem co pare miesiecy i wtedy
      szalejemy do bialego rana a z malym zostaja dziadkowie.Nie wydaje mi się żebym
      marnowala sobie życia. Czasami poprostu czuje sie samotna ale nie dziecko jest
      tego przyczyna.
      A Wy tez za 3,5 czy 10 lat bedziecie miec dziecko, tylko że moje wtedy bedzie
      juz odchowanr i to nie ja bede siedziec w pieluchach i zupkach tylko Wy. I wtedy
      uwazam że bedzie odpowiedni czas żeby znowu kozystac z zycia. A co matce
      dziecka nic sie bnie nalezyt ? Ma siedziec w domu i wiecznie zajmowac sie
      dzieckiem ? No chyba nie bo szczelsiwa matka to szczelsiwe dziecko

A Wam dziewczyny dzieki za wsparcie, fajnie wiedziec ze nie jestem sama :)

P.S An-qa narazie mam bledy na dysku i gg mi nie dziala ale jak tylko uporam sie
      z tym to napewno sie odezwe :)
      • Gość: an_qa Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:00
        to moze na meila dasz rade? an_qa@wp.pl zbliza sie weekend, wiec moze wyjdziemy
        na jakis spacer... ;) Dzieciaki w podobnym wieku wiec moze sie polubią :)
        • Gość: belunka Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.180.rev.vline.pl 29.03.07, 13:15
          ja też urodzilam młodo bo jak mialam 20 lat teraz juz mam odchowanego
          przedszkolaka. wszyscy znajomi jakby sie zapadli, nikt nie mial czasu nawet na
          sekunde wpasc do mnie. nadal siedze z malym i nie mam zadnych perspektyw na
          prace, studia zakonczylam na licencjacie bo kasy nie bylo zeby isc dalej
          zreszta i tak nie mialabym z kim zostawiac dziecka. tak jest do tej pory. czy
          zaluje-nie, bo dziecko to najwspanialszy skarb ale latwo nie jest i nigdy nie
          było. a czy wyszaleje sie pozniej tez nie wiem bo wtedy bedzie praca i mnoestwo
          innych obowiazkow wiec na szalenstwa chyba nie bede miala sily. gdybym to ja 4
          lata temu mogla podjac decyzje czy bede w ciazy czy nie mysle ze poczekalabym
          do trzydziestki :-)
          • Gość: aaaaaaa Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:21
            belunko gdybym miala wybor to pewnie poczekalabym jakies 2-3 lata, bo ja zawsze
            chcialam byc młoda mama, chcialam wczesnie zajsc w ciaze bo bardzo lubilam
            dzieci i wiedzialam ze bede potrafila zajac sie dzieckiem. Poza tym
            maciezynstwa nie da sie opisac słowami, to jest nadzwyczajne uczucie: z jednej
            strony radosc, duma a z drugiej lek.
            • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:51
              Praktycznie każda z młodych mam gdyby miala wybor poczekalaby jeszcze z decyzja
              o dziecku. Ale prawda jest taka że w obecnych czasach nie ma odpowiedniego czasu
              na ciąże, kobiety sa wiecznie zalatane; to studia, pozniej praca, kariera i tak
              szkoda przerywac życia we dwoje. Wszyscy wiemy że we dwoje jest latwiej niz we
              troje. Kiedy pojawia sie dziecko to mysli się glównie o nim a nie o sobie. Nie
              mozna sobie pozwolic na wiele rzeczy, ale... jakie smutne byloby nasze życie bez
              tych slodkich, malych istotek :) Ja wiem że gdyby nie ta wpadka to sama nie wiem
              kiedy zdecydowalabym sie na dziecko zwwsze znalazlaby sie jakas wymowka. A tak
              malutki jest, odchowa sie go i będzie super :)
    • Gość: też mama Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:27
      Hej też jestem młodą mamą, z Błeszna, ale już tam nie mieszkam, także spacerki
      raczej odpadają bo z centrum miałabym troszke daleko :)
      Darcia jak czytam takie bzdury to jestem za aborcją. Ty dziewczyno masz 20
      lat?? Wątpie- moja 12-letnia kuzynka myśli poważniej, popukaj się troszkę w
      swoją główkę, może Twój malutki mózg zacznie pracować.
      • Gość: jaga Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 23:57
        Ja miałam 30lat jak świadomie urodziłam dziecko. Wyszalałam się, skończyłam
        studia, kupiłam mieszkanie i żyję. Znajomych mam, ale takich, których sama chcę
        mieć. Mnóstwo do nas nie przychodzi, bo nie ale ja mam ich gdzieś. Kto
        powiedział, że świadome macierzyństwo jest lepsze od nieświadomego, gdyby nie
        wpadki, to ludzkość chyliłaby się ku końcowi. Trzeba Cię dziewczyno chwalić i
        cenić za odwage, że podjęłaś decyzję o urodzeniu dziecka i trud z nim związany,
        a w tym, że za kilka lat będzie odchowane, a Ty z mężem będziesz korzystać w
        pełni z życia masz 100procentową rację. Moje dziecko ma 2lata, jeżdzi z nami na
        różne dłuższe wyjazdy, chodzi do znajomych, poza tym lubię siedzieć w domu. A
        studia, wielka mi kariera w tym nędznym kraju, a już w Cz-wie. Ja po studiach
        pracowałam, teraz bym mogła, ale nie mam, gdzie, na tyle mi się zdało to
        wszechstronne wykształcenie. Jak patrzę na moje dziecko to chce mi się żyć i
        wiek tu nie ma znaczenia. Jesteś, myśle 100razy mądrzejsza niż to dziewczątko
        co Cię krytykuje, ale to jst zgodne z tym co ktoś napisał, nieudane życie
        powoduje takie reakcje. A z drugiej strony dajmy jej żyć, ma kobieta prawo do
        swojego zdania, dobrze, że takowe ma, co nie znaczy, że trzeba się z nim
        zgadzać. Nie jestem wprawdzie w Twoim przedziale wiekowym, ale pozdrawiam i
        życzę wszystkiego co najlepsze.
    • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:27
      Widze ze watek mi zginol :( A mlodych mam doslownie garstka. Może znajdzie sie
      ktos jeszcze?
      Pogoda śliczna na dworze wiec można isc z maleństwami na spacer czy plac zabaw :)
      • Gość: miska Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: 212.160.86.* 17.04.07, 21:42
        ja mam 21 lat nie mam jeszcze dziecka, ale wiem ze gdybym byla w ciąży to nie
        plakała bym bo dziecko to największa radość, a te dziewczyny ktore tego nie
        rozumieją i piszą takie bzdury jeszcze mogą kiedys płakać jak juz wyszaleja sie
        na tych dyskotekach będa miały meża a nie beda mogły miec takiego kochanego
        malenstwa bo przez takie gadania los czasem sie odwraca!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:23
          Masz sporo racji. Ja jeszcze 2 lata temu NIGDY nie pomyslalabym że w wieku 20
          lat bede miec malego brzdąca. Ale stało się. Najstraszniejszy jest ten pierwszy
          moment kiedy trzeba powiedziec o tym wszystkim i przyjac do swiadomości ze nasze
          zycie juz NIGDY nie bedzie takie samo, że jest w nas maly czlowiek ktory nas
          potrzebuje. Tylko że w naszym otoczeniu dziewczyny ktore zaliczyly "wpadke"
          uwarzane sa za szm..y, ku...y i bog wie co jeszcze. Ja np mam dziecko z kims
          kogo kochalam, kocham i kto kocha mnie, dziecko nie zniszczylo nam życia tylko
          troche w nim namieszalo. Ale kiedys i tak bysmy chcieli je miec a patrzac na
          rzeczywistosc wiem ze w tych czasach nie ma idealnego wieku na dziecko. Najpierw
          jest szkola, pozniej praca, kariera i okazuje sie ze juz jest a pozno. My mamy
          to juz za soba i mam nadzieje ze maly nam to kiedys odda w nadmiarze :)
          • Gość: aga Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:34
            Virgin,tak trzymaj i bądż zadowolona z życia,które masz.Nie słuchaj tych,którzy
            mówią,że lepszy schemat życia to najpierw wykształcenie,kariera,kasa,a potem
            dzieci i że takie kobiety jak Ty wiodą bezwartościowe życie...Kasa i kariera
            nie zapewnią nikomu szczęścia i dobrego życia..Mam koleżanki,które wcześnie
            wyszły za mąż i wcześnie urodziły dzieci.Teraz dzieciaki są juz prawie
            nastolatkami,a wciąż młode mamy wykształcone i dobrze zarabiające korzystają z
            życia ile wlezie.Znam też takie,które już ustawione,zakopują się w pieluchy i
            zazdroszczą tym,które mają już dzieci odchowane.Na życie nie ma reguły ani
            jednego schematu.Niech każdy żyje tak jak chce i pozwoli żyć innym
    • Gość: Max Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.07, 07:45
      Co o tym sądzicie?
      fakty.interia.pl/prasa/news/kobieto-w-bolach-rodzic-bedziesz,898825
      • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 21:26
        Jest juz wątek na ten temat i uwazam ze to totalna bzdura.
        Sama mialam cesarke ze wzgledu na poważna wade wzroku i niewyobrazam sobie zeby
        lekarz ryzykowal moj stan zdrowia tylko dlatego ze ma takie widzi mi sie albo ze
        minister zdrowia uwaza inaczej. Jak jest taki madry to niech sam rodzi to
        zobaczy jakie to przyjemne.
        A skoro uwazaja ze kobiety oszukują zeby tylko zrobiono im cesarke to niech
        sobie pan minister zrobi operacje brzucha i poprzecina wszystkie mięśnie to
        zobaczymy jak sie bedzie czul nastepnego dnia. Ja jestem rok po cesarce a
        czasami nadal czuje ze mięśnie nie sa juz takie jak byly. Wiadomo cesarka ma
        swoje zalety ale niestety ma tez wady.
        A ministrowie niech sie zastanowia zanim zajma sie czyms co ich totalnie nie
        dotyczy.
        • goosiaa3 tez mam 22 lata i prawie rocznego bobasa:)) 22.04.07, 08:03
          i mieszkam w srodmiesciu:) chetna na pogaduchy
          • Gość: Virgin Re: tez mam 22 lata i prawie rocznego bobasa:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:40
            No pewnie super :) Robi sie cieplo wiec z czasem mozna sie wybrac na spacerek do
            srodmiescia :) Napisz na maila sylwia622@poczta.fm
    • koliber761 Re: Młode mamy błeszno,rakow 22.04.07, 01:50
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47135
      • Gość: Virgin Re: Młode mamy błeszno,rakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:35
        Gdzie te wszystkie mlode mamy ktorych na ulicach pelno a na forum żadnej nie ma :P
        A Ty gosia co sie nie odzywasz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka