Dodaj do ulubionych

Częstochowiacy to super kierowcy

IP: 213.199.204.* 31.03.07, 22:06
Dzisiaj wybrałem się do Częstochowy i jestem pod głębokim wrażeniem.
Częstochowscy kierowcy sa najlepsi na świecie. Gdy widać na ulicy samochód z
SC to można miec pewnośc że jegomośc za kierownica to prawdziwy mistrz, lepszy
niż Małysz. Sprawnie włącza się do ruchu, nie hamuje gwałtownie, zawsze, ale
to zawsze włącza kierunkowskaz, a lewy to nawet dwa razy. Potrafi wypuścic z
ulicy podporządkowanej oczekującego kierowcę, nigdy nie trąbi na innego
uczestnika ruchu, który nie zauwazył zmiany świateł, tylko BARDZO cierpliwie
oczekuje aż auto ruszy. Można nawet powiedzieć że służy mu pomocą. Jest miły,
uśmiechnięty, zawsze zgodnie z zasadami kodeksu ruchu drogowego zmienia pas,
nie powodując utrudnień w ruchu. Szczególną miłością darzy pieszych
uczestników ruchu, z niepohamowaną przyjemnością zatrzymując się przed
przejściem dla pieszych, zwanym powszechnie "zebrą". Znane są nawet przypadki,
że kierowca z SC potrafi wysiąść z swojego zawsze czystego samochodu i
przeprowadzić staruszkę - emerytkę przez jezdnię po pasach. Nigdy w sklepach -
super i hipermarketach nie parkuje swoim wspaniałym niemieckim wozem na
miejscu dla inawalidów. Ponado super kierowca z SC jest wzorem do
naśladowania, kiedy na warunkowym skręcie w prawo bez najmniejszego wahania
zatrzymuje się przed sygnalizatorem. Pozdrawiam wszystkich kierowców z
wspaniałych, wywoskowanych aut z magicznym SC
Obserwuj wątek
    • Gość: Zielona trawka Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 212.87.241.* 31.03.07, 22:10
      Ale żartownik z Ciebie! Poczekałbyś z tym do jutra, Prima Aprilis jest dopiero
      jutro. Skąd ten pospiech?
    • Gość: Paolo Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 89.174.23.* 31.03.07, 22:29
      jesli juz to czestochowianie...:)
      • Gość: Zielona trawka Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 212.87.241.* 31.03.07, 22:32
        Specjalnie tak napisał, widać że się nabija.
        • Gość: Ted Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.apus-net.pl 01.04.07, 01:24
          Zjarałeś sie to widzisz
          • citimen skl rulez 01.04.07, 01:30

ogolnie wszyszcy kierowcy sa super ale najlepsi są spod rejestracji "słonecznej
            kalifornii" .. a tak skoro mamy prima aprilis to panowie i panie kierowcy ...
            apel - trochę wiecej wyrozumiałości i luzu na drodze, po co te niepotrzebne
            spięcia ... skoro nam super rząd zapewnia wiele nerwów nie dajmy się chociaż
            sprowokowac na drodze i bądzmy dla siebie bardziej mili ...(kto był i jezdził w
            niemczech wie o co chodzi ..
            • Gość: Piotr Re: skl rulez IP: 213.199.204.* 02.04.07, 18:34
              Nic nie pobije jednak fachmenów, Kubiców z SC!!!! Miód na drodze, g... w gaciach
    • Gość: yaro Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:06
      masz racje sc to" super ciolki" a skl "super kierowcy liderzy" bo na tych
      baranow z SC to trzeba wszedzie uwarzac. cwaniaki bo maja kilka swiatel w
      swojej dziurze i juz sie uwazaja za super kierowcow
      • Gość: Paweł Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 80.48.49.* 02.04.07, 21:16
        w Twojej dziurze nawet świateł nie ma , nie wspomnę juz o słowniku
        ortograficznym w gminnej bibliotece
        • Gość: Mr Leech Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:33
          Poza niepotrzebnymi złośliwościami niektórych osób to autor wątku ma rację. Kulturą(a raczej jej brakiem) częstochowscy kierowcy ustępują chyba tylko warszawskim i krakowskim rajdowcom. Ludzie opanujcie się. Auto i droga to nie walka na śmierć i życie. No chyba że tylko za blachą auta jesteście tacy mocni. Ale do czasu aż znajdzie się taki co Was usadzi. Pozdrawiam
          • Gość: Piotr Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 213.199.204.* 03.04.07, 15:21
            Ha, wiedziałem że nie jestem sam. Dzieki
    • Gość: szofer Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:26
      Najlepsi są ci z rejestracją: scz i skl, nie za bardzo się potrafią odnaleźć w
      dużym mieście. Chłopaki zostańcie w swoich wioskach, a w Cz-wie będzie dużo
      bezpieczniej.
      • Gość: Piotr Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 213.199.204.* 03.04.07, 15:29
        Jedno zdanie i dwie nieprawdziwe informacje!!! Częstochowa to żadne miasto, a
        przy tym nie widziałeś chyba dużego miasta. Chyba że za takie uważasz krowy
        pasące się na Parkitce
        • Gość: szofer Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:33
          Mylisz się, widziałem duże i b.duże miasta. Duże miasto było w kontekście
          odpowiedzi dla Ciebie.
          • Gość: Piotr Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: 213.199.204.* 03.04.07, 15:40
            To jak widziałeś duże miasto, to dlaczego takim mianem nazywasz Częstochowę.
            Mieszkam w Częstochowie od paru miesięcy a pochodzę z Wrocławia i "miejskość" w
            waszym/naszym mieście momentami naprawdę trudno dostrzec. A kierowcy z SC
            rzeczywiście jeżdzą beznadziejnie!!!
          • Gość: WEGier Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.profiline.pl 03.04.07, 15:59
            "Mylisz się, widziałem duże i b.duże miasta. Duże miasto było w kontekście
            odpowiedzi dla Ciebie."

buahhahahahahahahaha dobre buahahahah, leże hahahahahaha aż monitor oplułem kawą

btw Panie Piotrze .. ale taki wrocław z 50-900 czy jakieś zadupie typu "prawie
            miasto"? Bo po twoim IP to raczej "nie bałdzo" :D :D
    • Gość: Harry_man Re: Częstochowiacy to super kierowcy IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 20:19
      To o czym piszesz Piotr jest naszą narodową cechą i nie mów, że w Częstochowie
      jest wyjątkowo źle. Jedyne co przyprawia mnie tutaj o dreszcze nadprogramowo, to
      świadomość, że gdzieś wokół mnie może znajdować się człowiek który uważa się za
      świetnego kierowcę tylko dlatego, że ma blachę SC. Na szczęście nie ma ich tak
      dużo...

Co do Częstochowy jako dużym mieście z kierowcami którzy świetnie sobie radzą w
      miejskim gąszczu - można to było najlepiej zaobserwować w dzień bez samochodu,
      choć zdarza się na codzień. Jak ktoś nie wywiesi wielkich tablic reklamowych z
      ogłoszeniem, że jeżeli nie ma możliwości opuszczenia skrzyżowania to się na nie
      nie wjeżdża, to ludzie tutaj nie będą o tym wiedzieć. Oni po prostu nie mają
      pojęcia co zrobić jeżeli dzieje się coś inaczej niż zwykle. Podejrzewam, że
      gdyby połowę tych cwaniaków wysłać choćby na Śląsk to pogubią się na pierwszym
      lepszym skrzyżowaniu z tramwajami. Taka to nasza smutna rzeczywistość...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka