Dodaj do ulubionych

Prezydent i tak bez absolutorium

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:13
Widząc działanie obecne Pana Prezydenta, można stwierdzić jednoznacznie, iż w
ogóle nie powinien on zostać wybrany na kolejną kadencję. Opóźnienia wynikłe w
budowie 3 Alei, dodatkowe koszty związane z renowacją Ratusza, Wyrzucone w
błoto pieniądze na sygnalizację przy estakadzie na ulicy Jagielońskiej, mimo
iż policja twierdziła, że sygnalizacja stwarza zagrożenie w ruchu pojazdów.
Fakt jest faktem, drogi dojazdowe do Częstochowy są w kiepskim stanie, w
godzinach szczytowych pojawiają się tzw. wąskie gardła na głównych trasach
wylotowych z i do Częstochowy. W przypadku poważniejszej kolizji np. na ulicy
Jana Pawła w okolicach Castoramy Ruch pojazdów graniczył by z cudem. Wystarczy
zaobserwować co się dzieje każdego dnia po godzinie 16. A wystarczyło by
zmodernizować nitkę ulicy Warszawskiej w okolicach wiaduktu nad Trasą
szybkiego ruchu. Warto zauważyć, że wiele inwestycji tego miasta, jest
robionych bez dokładnej analizy i przygotowania, czego efektem jest
zaprzepaszczenie dofinansowań z Unii Europejskiej. Może warto zrobić sondę
wśród mieszkańców Częstochowy, czy Pan/Pani jest zadowolona z obecnego
wizerunku miasta, a tym samym przeprowadzanych inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy Prezydent i tak bez absolutorium IP: 80.48.49.* 20.04.07, 22:34
      Wy Głupki !!!Głosujcie za absolutorium, głosując przeciw ośmieszycie się, mówi
      Wam to człowiek, który wie w czym rzecz, nie słuchajcie Rysia, bo to Głupek
      • Gość: Tom Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 00:03
        Że też nie da się odwołać tych pajaców. I tak jeszcze przez 3,5 roku będziemy
        patrzeć na ich wygłupy. Nieuki.
        • Gość: Radny Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.realestate.net.pl 21.04.07, 11:00
          Radziłbym Ci się wstrzymać Tomie z takimi komentarzami, bo jawnie obrażasz członków Rady Miasta Częstochowy. Jesli uważasz, że jestem nieukiem, pajacem albo któryś z moich kolegów lub kolezanek to zapraszam w poniedziałek do biura rady miasta do pokoju 108 o godz. 8:00 albo i nawet przed i proszę mi to powiedzieć prosto w oczy. Inaczej prosze zamilknąć.
          • Gość: Tom Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 11:31
            Masz rację, zagalopowałem się nieco ze słowami. Widocznie zbytnim uogólnieniem
            jest starożytne powiedzenie "po czynach ich ich poznacie"...
            Zważ jednocześnie że słowa i czyny poszczególnych członków Rady wpływają na
            opinie o Radzie jako o całości.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Radny, jak Ty się Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 11:41
            zachowujesz /twoi koledzy też/ ? Co za pisanki sobie urządzacie na tym forum ?
            Porozmawiajcie z ludźmi w cztery oczy, nie bójcie się ich i nie chowajcie się
            pod nieznanymi nickami. Jesteście bezużyteczni na forum i dziecinni.
            Oto ten częstochowski poziom radnych. Zła , bardzo zła tradycja zawitała do
            naszego miasta /mowa o wypisywaniu na forum bzdetów i sprawianie wrażenia, że
            się jest społecznie użytecznym/.

Kto Was wybierał ? Napewno nie moja rodzina.
            • Gość: vbc [...] IP: *.realestate.net.pl 21.04.07, 11:51
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: tak myślę Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 11:56
                że ten Pan, to kiedyś ciebie dopadnie i ja mu w tym pomogę.
            • Gość: fred Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:10
              a ty niby nie chowasz się za nickiem?
              • Gość: ok! nie zadzieraj Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:12
                Wiem zawsze z kim mam do czynienia. Nie pisze na razie twoich iniciałów.
          • Gość: coż za ton Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:03
            wrost rozkazującym jak kiedyś za moich czasów w Komitecie Partyjnym ?!
            Zlituj się nad sobą "radny" i nad normalnymi ludźmi też i nie prowokuj mnie
            więciej. Wcale ciebie się nie boję i stanę przed tobą jak najszybciej, uwierz mi.
          • Gość: dzięki chętnie Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:19
            do ciebie zawitam, przygotuj się.
          • Gość: w Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:48
            Członkowie sami się obrażają.Proponuje spotkanie w 3 Aleji o 15 15 .Usłyszysz w
            twarz,że jesteś nieudacznikiem.
            • Gość: nie Ty mi będziesz Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:51
              dyktował co, gdzie i jak.
              Będzie tak, jak ci powiedziałem - publicznie i w poniedziałek. Mam już dosyć
              twoich wypocin.
              Nie pozdrawiam,

RAVA
              • Gość: Tom Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 23:36
                O tempora, o mores...
                My - pospólstwo jeno, nam trzeba wybaczyć, ale rajcowie - co się który odezwie
                to się kompromituje i twarz traci...
                Wobec tego ja pozdrawiam jedynie godnych pozdrowienia.
                • Gość: do Toma Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:38
                  Szanuje Twoje zdanie, ale te swoje "morałki" opowiadaj PO.....dobrym wypiciu
                  kieliszka wódki, byle by z mądrym człowiekiem...
                  Ja mam swe lata i wiem jak się na tym świecie żyje i wcale nie tęsknie za Twoim
                  pozdrowieniem.
              • Gość: w Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:09
                A może pubkicznie na bruk...
    • Gość: ciekawy Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:49
      Jakie są prawne możliwości odwołania prezydenta Wrony, może referendum?
      • Gość: mario Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:26
        Z referendum nic nie będzie, bo cały kler pociągnie starsze kobiety i staną za
        nim murem, a normalni ludzie zwyczajnie nie pójda na głosowanie. Częstochowa ma
        jedną z najniższych frekwencji w wyborach, i tak podniesioną przez kler (por.
        powtórne wybory do Senatu)

Ludzie w Polsce, zwłaszcza młodzi, głosują nogami. Przeprowadzą się w lepsze
        miejsce. Na takie Wrony nie ma siły. Sam Wrona też dobrze o tym wie. Jedyna
        nadzieja w Radzie Miasta, w której Wspólnota Wrony i PiS mają o 1 głos za mało.
        • Gość: Towarzysz Bierut Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 11:45
          Nie przesadzajcie, Towarzyszu, no nie przesadzajcieżeż. Nie wierzycie w nasze
          możliwości ? Szkoda!
    • Gość: ryry Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.cn.com.pl 21.04.07, 07:13
      przepraszam Częstochowe że też na niego głosowałem ale to juz sie nie powtórzy
    • Gość: LiD Re: Prezydent i tak bez absolutorium IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.07, 18:15
      Wiem że Radni Klubu Lewicy i Demokratów podjęli decyzję, że są przeciw złemu zarządzaniu Miastem Częstochowa przez Prezydenta Tadeusza Wronę, dlatego będą głosowali za wnioskiem Komisji Rewizyjnej. Komisja zawnioskowała o "nieudzielenie absolutorium Prezydentowi Miasta Częstochowy Tadeuszowi Wronie".
      Jestem bardzo ciekaw jak zagłosują inni radni w mieście. Czy powiedzą Prezydentowi dość czy bedą popierali dotychczasowy styl zarządzania miastem pomimo ujawnienia wielu poważnych nieprawidłowości.
      • Gość: Rick szansa jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:53
        Liczymy też na radnego Krawczyka który się tu wypromował a dobro nasze nie jest
        mu chyba obce wnioskując po jego wypowiedziach na forum. T. Wrona bez
        absolutorium i papa
        • Gość: Ricki-Hou Re: szansa jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:23
          A za nim i PO, amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka