Dodaj do ulubionych

Do Jędrzeja Wijasa

IP: *.pam.szczecin.pl 11.11.03, 15:31
Ciekawy jestem czy inni radni uaktywniają się w forum.Wiesz coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 15:33
      Nie jestem Jedrzejem Wijasem, ale wiem, ze na forum pisuje Malgorzata Jacyna -
      Witt oraz Arkadiusz Litwinski.
      • jedrzej_wijas Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 15:40
        Jaka chlubna równowaga polityczna :-)

Pozwolę sobie na uwagę, że rozmowy z radnymi są b. personalne. Może jak się
        ludzka ciekawość wyczerpie, to będziemy rozmawiać o tym, jakie decyzje
        podejmować dla dobra miasta Szczecina?
        Dylemat napisu oraz nazwy rodna to ważne rzeczy, ale najbardziej mnie cieszą
        wypowiedzi nt. zaproponowanych przez M.Jurczyka sposobów korekty budżetu (SEC,
        kredyt etc.). Niezależnie od podjętych decyzji, widać wyraźnie, że Prezydent
        nie radzi sobie z wykonaniem budżetu....

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas
        • absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 15:43
          Panie Jedrzeju, przydent sobie z niczym nie radzi- - takie sa fakty. Lewicowa
          wrazliwosc? OK. Ale jesli jest sie golodupcem (miasto Szczecin), to trzeba
          bezlitoscie ciac socjal i ratowac budzet. Prywatyzowac i inwestowac. Wyborcy to
          docenia. Jak bedziecie prowadzic zachowawcza polityke budzeyowa, to powtorza
          sie sceny z pobicia prezesa Walusia. Tylko wtedy beda bic was - radnych.
          Pozdrawiam. Per aspera ad astra.
        • Gość: ketrab Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.pam.szczecin.pl 11.11.03, 15:46
          Zwróć uwagę Jędrzej, że nie ma zbytv wielu chetnych do dyskusji na temat SEC i
          kredytu.Jakoś nikt nie wypowiada się dzisiaj co zrobić, no poza
          absztyfikantem.A jutro kiedy GW napisze jaką decyzje podjęli radni, ewidentnie
          postawieni pod ścianą przez Mariana Jurczyka (bo doprowadził budżet do takiego
          stanuy jak jest dzisiaj) internauci rozgrzeja się w dyskusji jacy radni są
          nierozsądni.No wiec podyskutujmy dzisiaj.Dzisiaj przed jutrzejszą decyzją.Mamy
          jakieś zdanie na ten temat?Ja osobiście nie zaciagałbym kredytu ani nie
          sprzedawał SEC.O kłopotach w budżecie wiadomo od przynajmniej pół roku.Zadaniem
          Prezydenta jest dopiąć budżet jaki zaproponował i jaki zatwierdzili radni.
          • jedrzej_wijas Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:07
            Gdzieś już to napisałem, co myśle o Twojej opinii: święte słowa.

Nasze miasto, po roku mijającej kadencji, potrzebuje ODWAŻNYCH władz. Zarówno
            rady, jak i prezydenta. Szczególnie prezydenta, na radę patrzę optymistycznie
            (mimo oczywistych wad, ale któż bez nich nie jest).

Tymczasem jest tak, że jak już Prezydentowi wyrwie się rozsądna propozycja,
            zaraz wycofuje sie pod naciskiem retoryki związkowej. Jestem socjaldemokratą i
            związki zawodowe sa mi naturalnie bliskie, ale to jest jedna z wielu grup
            społecznych, jeden z wielu partnerów publicznego dialogu. Nie ma mowy o
            dyktacie.

Jest wiele problemów - stan szczecińskiej oświaty (to potężna część budżetu)
            czy przygotowania do takich przedsięwzięc jak Cutty Sark. Tu trzeba wizji,
            określonych priorytetów i DETERMINACJI w dążeniu do nich.

O czym ja piszę... Jeśli Tobie nie spina się budżet domowy, co robisz? idziesz
            prędko do banku po morderczy kredyt (odsetki) czy wyprzedajesz majątek za psi
            pieniądz? nie, przede wszystkim myslisz o tym, gdzie poszło za dużo pieniędzy,
            gdzie można je racjonalniej wykorzystać. Zamiast kupować np. w Berti, kupujesz
            w Netto lub Biedronce. Przepraszam za kryptoreklamę, ale Prezydent w ogóle nie
            ma ochoty, nie czuje potrzeby zaanalizowania budżetu pod takim kątem. A
            powinien iść za rozsądkiem gospodyni domowej i uczynić to w pierwszym rzędzie.

To tyle na razie. Jutro na sesji - dowiemy sie szczegółów merytorycznych. Z
            tego co wiem ani nie ma dogadanej transakcji z MVV i Ruhrgasem (Konsorcjum) ani
            kredyt nie jest inwestycyjny...

Pozdrawiam,

Jędrzej Wijas
          • Gość: rado Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: 111.111.51.* 11.11.03, 16:30
            Gość portalu: ketrab napisał(a):

> Zwróć uwagę Jędrzej, że nie ma zbytv wielu chetnych do dyskusji na temat SEC
            i
            > kredytu.Jakoś nikt nie wypowiada się dzisiaj co zrobić, no poza
            > absztyfikantem.

ja tez sie wypowiedzialem a moja opinia jest w 100 proc zbiezna a
            absztyfikantem.
            pozdrawiam rado
    • Gość: absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 16:09
      wszystko jest w najleprzym pożądku, prezydent jest uczciwym człowiekiem.
      • Gość: ketrab Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.pam.szczecin.pl 11.11.03, 16:15
        Mam nadzieję,że uda nam się Jędrzej coś zmienić w tej skostniałej strukturze.W
        wiekszości spraw i długoterminowym spojrzeniu na Szczecin mamy bardzo podobne
        zdanie.Mam nadzieję że temperament działania,wytrwałość i konsekwencje
        także.Zawsze będę popierał racjonalne spojrzenie i mozesz byc pewny tego
        poparcia...
        • jedrzej_wijas Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:23
          Nie wiem co napisać, po raz pierwszy stykam sie z czymś takim.
          Dziękuję bardzo, dobrze, że przynajmniej dla jednej osoby nie jestem tylko
          workiem treningowym.

Pozdrawiam,
          do następnego przeczytania,

Jędrzej
          • absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:25
            Przepraszam bardzo. Pan mi za worek trenigowy nie sluzy. Pozdrawiam.
            • jedrzej_wijas Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:33
              A racja. Za radę w sprawie jutrzejszej sesji, za mądrą dyskusję - podziękowania
              i szacuneczek.

Jędrzej Wijas
          • Gość: absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 16:27
            dla mnie każdy jest workiem. dokopujjjjjjjjjjjjjjję każdemu. jestęm
            przemądrzały. Muszę przeprosić pewną firmę
            • Gość: absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 16:32
              generalnie czasem się nie loguje i występuje jao szczery, jak by co to szczery
              to ja
          • Gość: rado Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: 111.111.51.* 11.11.03, 16:33
            jedrzej_wijas napisał:

> Nie wiem co napisać, po raz pierwszy stykam sie z czymś takim.
            > Dziękuję bardzo, dobrze, że przynajmniej dla jednej osoby nie jestem tylko
            > workiem treningowym.

nie wiem tez czy to do mnie ale i dla mnie nie jestes workiem treningowym.
            mowielem juz jako osoba publiczna musisz sie z tym liczyc ze spoleczenstwo na
            ciebie patrzy. pozdrawiam rado
            • Gość: ketrab Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.pam.szczecin.pl 11.11.03, 16:37
              Jędrzej!Jak zwykle odbiegamy od tematu.Obserwuję Cię od dosyc dawna i myslę że
              jestes jednym z nielicznych radnych którzy potrafia wypowiedziec swoje własne
              zdanie.Napisz po prostu co jutro zrobisz.Jeśli Prezydent bedzie nalegał na to
              ze nie da rady dopiąć budżetu bez wsparcia radnych.Pomożesz mu?
              • jedrzej_wijas Re: Do Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:41
                Pomógłbym mu, gdyby potrzebował wsparcia jako starszy człowiek. Z racji jego
                historii i wieku zasługuje na szacunek.

Lecz nie będę pomagał w nieumiejetnym zarządzaniu budżetem, nie będę
                uczestniczył w kryciu jego słabości jako Prezydenta Miasta. Inne są moje
                obowiązki i powinności.

Jędrzej Wijas
              • Gość: absztyfikant Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 16:42
                a ja się nie zgadzam, mam rozdwojenie jaźni i nikt się ze mną nie przyjaźni.
                Kurczę nie mogę wam już dokopywać bo muszę napisać przepraszam pewnej firmie i
                to SZCZERZE bo jestem SZCZERY. a was mam w .....
            • jedrzej_wijas Re: do RADA od Jędrzeja Wijasa 11.11.03, 16:38
              Widzę, że użyłem niefortunnego sformułowania.

Rado, możesz olać moją poufałość oraz pytanie które kieruję, ale dlaczego
              ciąglę ja mam odpowiadać na pytania.
              Przeczytałeś moje ostatnie posty? nie analizuj ich szczegółowo, tylko powiedz,
              czy zmieniła sie Twoja opinia na mój temat po tej dyskusji, czy też nadal
              podtrzymujesz to co napisałeś w pierwszym poście?

Jędrzej Wijas
    • Gość: konik Re: Do Jędrzeja Wijasa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 17:20
      Łojoj, mamo chwalą nas! Kto, kogo? Wy nas, a my was. Kolega Bartuś Arłukowicz
      chwali Jędrzejka Wijasa i wice - ale za to jaki - wersal. Tak, tak, chłopcy.
      Tylko w was nadzieja na odrodzenie. Jesteście uczciwymi politykami i kierujecie
      się dobrem miasta a nie swoimi partyjnymi interesami. A ja w to wierzę.
      • rrado Re: Do Jędrzeja Wijasa n/t 12.11.03, 10:05
        up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka