Dodaj do ulubionych

Prosze o POmoC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:40
Mam zamiar sprowadzić sobie auto a Niemiec.
Jeśli ktoś z Was już przez to przeszedł proszę o pomoc w kolejności
załatwienia procedury przerejestrowania i wszelkich dokumentów.
Z góry dziekuję.

Mam nadzieję, ze oprócz przeróżnych tematów, prośba o pomoc będzie dobrze
odebrana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Prosze o POmoC IP: 195.205.202.* 04.05.07, 22:47
      Hmm jesli chodzi o to to jest jeden problem, a mianowicie taki ze w niemczech nie ma juz dobrych aut, chyba ze chcesz sprowadzic auto ktore na polskie bedzie kosztowac okolo lub ponad 20tys zlotych. Wtedy takie cos jest realne i warto po nie jechac. Poza tym proponuje poszukac auta w polsce na obcych blachach. Taki zakup tez moze byc jak najbardziej udany. Poza tym teraz naprawde tam cos dobrego kupic. W ogole co to ma byc za auto i w jakim przedziale cenowym??
      • Gość: Pan Samochodzik Re: Prosze o POmoC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:18
        To jest mercedes 190 1,8 z 1991 r. w cenie o połowę niższej nizż pokazują nasze
        Autogiełdy i oferty komisów.
        Opłaca mi sie tam jechać, bo mam auto naszykowane i dobre.
        Dziekuję ale nie mam NIC konkretnego od Ciebie.
        dalej czekam, bo wiem, że jest trochę tych papierków.
        • Gość: Kasia Re: Prosze o POmoC IP: *.centertel.pl 04.05.07, 23:32
          Musisz jechać do urzędu celnego z umową kupna sprzedaży i z wszystkimi
          dokumentami od auta i tam też zapłacisz za akcyzę vat itd. w sumie pracownica
          powie Ci wszystko, no i odwiedzisz urząd skarbowy. Naszykuj sobie tysiączek.
          pozdrawiam
          • Gość: amelia Re: Prosze o POmoC IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.07, 09:40
            Dokładnie miesiąc temu załatwiałam to wszystko sama - bez pomocy biur celnych itp.
            Wszystkie informację mogę przesłać na maila. Mój mail zakrecona-amelia@wp.pl
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka