Gość: Karol Urbański To nie kruk tylko wrona !!!! IP: *.netpark.pl 24.05.07, 23:11 Na koszulce nie jest ukazany kruk tylko wrona niby jako aluzja do naszego prezydenta miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cop.b.p Re: To nie kruk tylko wrona !!!! IP: 212.160.86.* 24.05.07, 23:37 Studenci.Jest nas wielu na tej polibudzie. Moglibyśmy zorganizować protest połączony z "korowodem żakowskim", który przecież dotrze na "biegana", który przecież ma odebrać klucze od miasta z rąk samego prezydenta, ale KTO SIĘ POJAWI???? Z liczby ok 22 tys studentów całej politechniki pojawi się w optymistycznej wersji 1000. Przecież głośno donośnie moglibyśmy wyrazić, naszą dezaprobatę dla tego co się dzieje wokół PCz. Głośno krzyknąć jak tak dalej będzie nie zostanie tu naprawdę NIKT wartościowy. Przeogromnej części studentów naszej polibudy nie zależy na niczym. Samorząd studencki to fikcja. Jest szansa, zatrzeć wrażenie, że jesteśmy leniwi i źle zorganizowani. Samorząd ma teraz pole do popisu. Studenci mają szanse pokazania, że naprawdę zasługują na miano pojęcia " student" a nie człowieka z generacji "papierkowy magister". pozdro cop.b.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Die Gänsemagd Re: To nie kruk tylko wrona !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:59 Gratuluję błyskotliwości i wiedzy w dziedzinie ornitologii. Prawdę mówiąc nie wiem jak na karykaturze można rozpoznać cechy charakterystyczne ptaka, ale pomińmy: Odłączmy Częstochowie prąd, bo ma w herbie ptaszysko, które jest "niby aluzją" do "naszego prezydenta miasta". Co więcej: Obraźliwą aluzją - kruk siedzi tam na bramie, co zapewne w sposób podły nawiązywać ma do bramy na zamku w Mirze znajdującego się na Białorusi, która to jak wiadomo słynie z czynów haniebnych względem wolności słowa, a na takie porównania pozwolić nie możemy! :D W ten sposób to możemy długo perorować, ale to nie sejm - pewien poziom powinniśmy utrzymać (względem nie tylko kultury, ale i treści wypowiedzi). Nie podobają mi się próby "bycia bardziej papieskim od Papieża", szczególnie jeśli niosą za sobą czyny tak nieuzasadnione i barbarzyńskie jak odcięcie internetu w DS Maluch. Wydawałoby się, że skończyły się czasy odpowiedzialności zbiorowej, widocznie przemiany ominęły pewne rejony naszego kraju. Zresztą: Co to za odpowiedzialność? Czyją moralność urazili ksiądz, babcia i kruk/wrona/whatever z tej podkoszulki? Zrozumiałbym to święte oburzenie gdyby znaleźli się tam (cytując za dobrym katolikiem, posłem Wierzejskim) "dwóch pederastów i pies", ale czym zawiniła zwykła karykatura? Gdzie obraza moralności? Znieważanie? Boże, zmiłuj się nad ludźmi, którzy w ironii i lekkim szyderstwie widzą zagrożenie porządku publicznego. Mimo wszystko: Jeśli pan prezydent Wrona poczuł się urażony grafiką na t-shircie, to miał prawo wyrazić sprzeciw. Ale w sposób otwarty i kulturalny, choć ostatnio prowadzenie dialogu ze studentami nie należy do priorytetowych zadań urzędu miasta. Przekroczono pewną granicę, potraktowano studentów i mieszkańców Malucha jako element zbędny i szkodliwy, co zupełnie rozmija się z zapewnieniami o wprowadzaniu w dorosłość, nauczaniu dojrzałości itp. zdravim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:26 jesli ktoś wie albo ma jakieś jeszcze dojścia jak można zorganizować taką koszulke to bardzo prosze o info na meila lisieniec@gazeta.pl , w ogóle poprosze wszelkie info o planowanych bojkotach, strajkach itp.... jestem ze studiujacymi w Częstochowie....trzymajcie sie.......to co się dzieje to paranoja.....no comment.......trzeba isę orgaznizować....nie studiuje w czewie ale zależy mi na tym mieściei chetnie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Re: Władze uczelni odcięły studentom internet 25.05.07, 11:49 Gość portalu: norbert napisał(a): > jesli ktoś wie albo ma jakieś jeszcze dojścia jak można zorganizować taką koszu > lke to bardzo prosze o info na meila lisieniec@gazeta.pl , w ogóle poprosze wsz > elkie info o planowanych bojkotach, strajkach itp.... jestem ze studiujacymi w > Częstochowie....trzymajcie sie.......to co się dzieje to paranoja.....no commen > t.......trzeba isę orgaznizować....nie studiuje w czewie ale zależy mi na tym m > ieściei chetnie pomoge dopisuję się do tego !!! yamaneko@o2.pl też pragnę posiadać takową koszulkę i ostentacyjnie ją nosić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 80.48.49.* 24.05.07, 23:26 Myślę, ze musimy powrzucać link do tego artykułu na fora w każdym mieście gdzie są jakieś uczelnie. Niech ludzie zobaczą w całej Polsce co się dzieje w tej wsi.Trzeba to nagłośnić, bo nam na głowę wejdą i nawalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titos2k Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.224.unknown.vectranet.pl 24.05.07, 23:28 tak się składa że ja jestem autorem grafiki na prośbę kolegów z częstochowy. my kielceccy studenci polibudy przyłączamy się do protestów naszych braci z częstochowy. W tamtym roku w Kielcach doszło do incydentów wywołanych przez kiboli Korony [pobito strażaków gaszących wielkie ognisko w centrum miasteczka]. Dlatego w tym roku także nie mieliśmy jakotakich juwenaliów. Mimo wszystko władze uczelni nie potępiały własnych studentów. Samorzad studencki miał czas by znaleść winnych i zrobił to - i ci ludzie zostali ukarani. Cały cyrk z odcinaniem ludziom internetu uważam za bezprawie. Tymbardziej że ludzie PŁACĄ ciężkie pieniądze za akademiki [w tym internet]. Macie rację - obrońcie prace i wyjeżdżajcie stamtąd jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Takie tam przemyślenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:31 Tak czytam sobie Wasze opinie i takie pytania sie nasuwają; Czy przyjechaliscie studiowac na PCz dla imprez, dla Juwenaliow? Czy moze jestescie tutaj gdyz chcecie zdobywac wiedze? Nie mozna tak generalizowac, ze jak Juwenalia sie nie udaly, czy ze gdzies tam jest prohibicja to cala PCz jest do niczego. Juwenalia w glownej mierze organizuje samorzad studencki... z Ksiezyca nie spadli, sami sobie ich wybraliscie, wladze PCz tez sa wybierane co kilka lat... to samo z wladzami Czestochowy... A wiec winnych obecnej sytuacji juz mamy... nie sa to na pewno grono studentow PCz... a jakie zdanie wyrazaja ów studenci?? Ano mniej wiecej takie: jak skoncze studia to wyjeżdzam z Cz-wy/Polski... ale dlaczego to Wy macie wyjechac?? problemu sie w ten sposob nie rozwiaze!!! Trzeba zostac i walczyc!! Walczyc az wygramy! Bo racja jest po naszej stronie...to samo mozna odnies do sytuacji w Polsce... okolo 1-2 mln ludzi wyjechalo za lepszym zyciem... ale to lepsze zycie mozna wiesc takze w Polsce... w koncu to nasza Ojczyzna!!! Trzeba walczyc z patologiami, z tą całą gangreną!!! Zło mozna pokonac, oni nie są niepokonami!!! Zapamiętajcie sobie, z nimi można wygrać...wieć walczmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Takie tam przemyślenia IP: *.247.inds.pl 24.05.07, 23:48 cyt:wladze PCz tez sa wybierane co kilka lat... to samo z wladzami Czestochowy... Chyba że mają układy jeden z kościołem i mocherami drugi ma też chody i nie jest pierwszą kadencje tylko jak ktoś się dorwie do stołka to ciężko go wygryźć....bo ma popleczników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Takie tam przemyślenia IP: *.pcz.pl 24.05.07, 23:49 oj, czlowieku, widze ze sie nie orientujesz w sytuacji. wladze miasta? my ich nie wybralismy, wiekszosc studentow ktorych dotyczy ta sytuacja jest z innych miejscowosci i nie moga glosowac tutaj. Jesli meiszkaja w akademikach, to maja tymczasowy meldunek, co uprawnia ich do zmiany okregu w ktorym glosuja, ale to wymaga papierkowych spraw, na ktore nie kazdy ze studentow ma czas i checi. Poza tym, traca mozliwosc glosowania w swoich rodzinnych stronach. samorzad? ja go nie wybralem! zapraszam na forum.pcz.pl, znajdziesz tam wypowiedz jednej dziewczyny, ktora probowala chocby zobaczyc wybory samorzadowe - nie zostala wpuszczona. rektor? ja go tez nie wybieralem! nie studenci. "gdzies tam jest prohibicja"? to gdzies tam, to ulica kolo akademikow, niegdys mnostwo lokali, studenci bawili sie tam, nikt nie widzial problemu. teraz gdy jest prohibicja, wlasciciele lokali albo przenosza sie dalej i ledwo ciagna interes, albo rezygnuja. teraz jest to miejsce brudne, odwiedzane przez okolicznych "zuli" chlejacych wina po katach. Tylko smrod sie za tym miejscem ciagnie. Ile jeszcze tam mozna postawic hamburgerowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student2 Re: Takie tam przemyślenia IP: *.tomaszow.mm.pl 24.05.07, 23:54 ty chyba jesteś jakiejś uczelni na syberii drogi studenci. Otórz samorzą ma głos w wyborach rektora, a studentów do samorządu wybierają studenci tylko zapewne Ci sie nie chciało iść na wybory bo siedziałeś w pokju i grałeś w CS-a albo Queka no może piłeś jedno piwo z kolegami w pięciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Takie tam przemyślenia IP: *.pcz.pl 25.05.07, 00:10 dziwne, wybory wygrala dziewczyna, z ktorej malo kto byl zadowolony, a jednak zostala poparta. poza tym, samorzad nie jest dla nas godny zaufania, to dlaczego mamy uwazac, ze z głowa wybiera rektora? poza tym, wiekszosc ludzi ktorych znam o wyborach dowiedzialo sie po fakcie. mam codziennie dzwonic do rektoratu i pytac czy przypadkiem nie ma dzisiaj wyborow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Takie tam przemyślenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:02 Kazdy wie, że wybory do samorządu to jeden wielki pic na wode. Myslicie ze tam nie ma układów? Są, i to jeszcze jakie. Tam też rządzi zgraja kumpli, którzy zamiast robic cos dobrego piją sobie razem piwko, i to jeszcze za kase z uczelni. Tam jest jak w polityce - nie jest łatwo sie dostać, trzeba mieć znajomosci, a czasem trzeba sprzedać nawet własnych kumpli (pozdrowienia dla pana A.P. z AJD, dawniej WSP kierunek administracja). Ja tam sie nigdy nie pchałem bo z tymi patałachami nie chce miec do czynienia, scierwem tez nie jestem zeby sprzedawac sie za grosze, i robić sobie z kumpli wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary koń Re: Takie tam przemyślenia IP: *.tomaszow.mm.pl 24.05.07, 23:51 ano włąsnie samorząd przyłożył swój głos na waszego super rektora. i kogo by pierw rozliczyć??? samorząd a potem rektora. P.S. Najlepsze czasy były jak rektorem był prof.Koszkul. Niestety nie wszyscy są idealni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Takie tam przemyślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:07 'Juwenalia w glownej mierze > organizuje samorzad studencki... z Ksiezyca nie spadli, sami sobie ich > wybraliscie, wladze PCz tez sa wybierane co kilka lat... to samo z wladzami > Czestochowy... ' a co samorzad moze jak nie dostaje kasy z uczelni ? fakt faktem zabrali sie za to ZA POZNO ! prezydenta wybralismy takiego bo nikogo innego nie moglismy, Jego opponentka nie bylaby lepsza, tak mi sie wydaje... fakt faktem,jestesmy po to by studiowac...ale kazdy student ma prawo do wiosny studentow, kiedy to juwenalia sa na porzadku dziennym i jest czas na zabawe...a ta zabawa,wolnosc(słowa) jest nam zabierana odgórnie...tak samo jak gril,opalanie czy bary na Dekabrystow. Ktos juz za studentow zdecydowal w tym temacie nie pozostawiajac cienia szans. Teraz wielce obrazajaca koszulka, przez ktora trzeba bylo wyciac z neta caly akademik, pomijajac wszelkie kroki jakie sie stawia przy normalnym zamknieciu strony z 'niepoprawnie polityczna trescia'... Przeciez takie sposoby juz miały miejsce w tym kraju w czasach 'słusznie minionych'. Cenzura wkracza w nasze miasto, ciekawe czy idac w takiej koszulce alejami bylbym zaczepiony przez patrol policji i wylegitymowany...jestem tego mocno ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Takie tam przemyślenia IP: 80.48.49.* 25.05.07, 00:42 > Ano mniej wiecej takie: jak skoncze studia to wyjeżdzam z Cz-wy/Polski... ale > dlaczego to Wy macie wyjechac?? problemu sie w ten sposob nie rozwiaze!!! > Trzeba zostac i walczyc!! Walczyc az wygramy! Bo racja jest po naszej > stronie...to samo mozna odnies do sytuacji w Polsce... okolo 1-2 mln ludzi > wyjechalo za lepszym zyciem... ale to lepsze zycie mozna wiesc takze w Polsce.. > . > w koncu to nasza Ojczyzna!!! Trzeba walczyc z patologiami, z tą całą gangreną!! > ! > Zło mozna pokonac, oni nie są niepokonami!!! Zapamiętajcie sobie, z nimi można > wygrać...wieć walczmy!!! znalazł sie Konrad Walenrod . człowieku to sobie walcz jak masz czas , tylko nie jęcz później że cie emerytura nagle zastała . i co powiesz ? przeżyłem życie dla idei ? ludzie chcą żyć spokojnie i normalnie ! chcą żyć teraz , a nie za dwadzieścia lat ! dlatego jadą i mają ten syf w dupie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielon Re: Takie tam przemyślenia IP: 212.87.244.* 25.05.07, 01:55 człeku wyjedź najpierw , potem mów jak jest zajefajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Takie tam przemyślenia IP: 87.105.182.* 25.05.07, 14:36 tak ...najlepiej podkulić ogon i uciec..jak pies. zła nie widze bo sie obróciłem plecami...a frajerzy ci co zostali i usiłują coś zmienić? pewnie wg takich jak ty to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.21.pl 24.05.07, 23:55 Cała PCZ to jedna wielka porażka łącznie z rektorem, dziekanami i całą świtą (sam jestem studentem V roku na PCZ więc coś wiem na ten temat o zgrozo :/ )... Żrą się o pieniądze i władzę a studentów mają tak głęboko w d..., że sami nie wiedzą, że tacy ludzie istnieją... Ale czego się spodziewać po Polsce... Przykro mi, że muszę to pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarel Dublin laczy sie w zalobie!! IP: 89.100.65.* 25.05.07, 00:17 czyli nie wiele sie pozmienialo i nadal juvenalia w czestochowie do jedna wielka lipa!!!dobrze ze ludzie sa zajebisci i rozkreca jakos to "zapyziale" miasto!!!pozdrowienia dla ekipy z "Blizniaka"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypliwy Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 213.76.167.* 25.05.07, 00:31 Na tym napisie Częstoochowa siedzi nie kruk, a "wrona". Myślę, że napewno studenci mięli to na uwadze. Po co komuś kruk który jest w herbie? Gazeta tak napisała żeby nie obraźić kogoś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harvester Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:36 Szkoda, że "uszczypliwy" nie jest też "spostrzegawczy": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63023682&a=63032272 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypliwy Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 213.76.167.* 25.05.07, 00:43 Nie czytam wszystkich postów tylko odpisuję na komentowany artukuł po jego przeczytaniu. Uwaga godna dostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 25.05.07, 01:49 a ja wsydze sie ze tu studiuje i bardzo zaluje ze wybralem ta uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 01:45 Czego się tak boją władze naszej uczelni ?? Prawdy ?? że jest beznadziejnie, przecież nikt tego nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielon Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 212.87.244.* 25.05.07, 01:49 jeżeli ktoś w dzisiejszych czasach chce cenzurować internet , musi być pojebem albo Łukaszenkom. Ku chwale szanownych władz prowincjonalnej uczelenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podpalacz Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 25.05.07, 04:01 Apeluje do ludzi z gazety i z innych mediow zeby nie pozostawili tego. Bez waszej pomocy nie damy rady tego przezwyciezyc. Jesli wladze ukreca sprawie leb to bedzie tak jak bylo. Nikt nie bo to w postawi na szali swojego istnienia na uczelni bo to w koncu studia daja nam start w zycie. W jakich czasach my zeyjemy-nie bedziemy przeciez wychodzic na ulice bo nam nie daja piwa pic- TU NIE O TO CHODZI. Chodzi o to za co nas maja wladze-za paszytow-tak nie moze byc. Pozdrawiam wszyskich ludzi ktorzy sie z nami lacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjan Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.de.ibm.com 25.05.07, 06:29 Az wstyd sie przyznac (czasami) ze czlowiek tam studiowal....Pozdrawiam ( i nie dajcie sie!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nullproblem Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:01 jak widać żyjemy w pisowcowej demokracji i mocherowej częstochowie, nie ma wolności słowa !!!! została tylko "sroka" na usługach mocherowej czarnej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.core.lanet.net.pl 25.05.07, 07:09 glupi jestescie.robicie z tego wielki pogrzeb i zalobe.zobaczycie jak to jest byc na pogrzebie i rzeczywiscie doswiadczycie bolu. bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojefajne Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.juranet.eu 25.05.07, 07:22 powinno się odciąć internet w całej, żeby nikt się nie dowiedział co się wyrabia w pod Jasną Górą youtube.com/watch?v=Ii0twE5YpA8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Rada, rzecz to śliska, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:15 Kochani Studenci! A może zaczęlibyście wreszcie chodzić na wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:43 To mnie przerasta ... Częstochowa umiera ... A wam studenci współczuję, gdyż znając zwyczaje [po trosze] na Politechnice będziecie mieli stres przed obroną. Przypomnę sprawę zdecydowanie bardziej ważną i bulwersującą z łapówkarzem na zarządzaniu. Tam także ukarano studentów za prawdę. Moje Drogi władze uczelni - Wychowywać inteligencji w ten sposób się nie da ... Kłamstwo, brak tolerancji i zwyczajna głupota, to nie sposób na wychowanie. A wam studentom radzę - Nie wyjeżdżajcie! Budujmy razem taka strukturę, która w przyszłych wyborach znajdzie się w Radzie Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany. Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 195.205.171.* 25.05.07, 08:14 My studenci Wydziału Budownictwa jesteśmy przeciwni obecnej polityce władz uczelni i Miasta Częstochowy. Takie decyzje zagrażają demokracji, i są kierowane w ograniczenie nam praw zapisanych w konstytucji! img526.imageshack.us/img526/506/protestfq8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 195.205.171.* 25.05.07, 08:29 Ponadto, wszystkich studentów którzy chcą wyrazić swój sprzeciw ( oby kulturalnie ) zapraszam na internetowe forum dyskusyjne studentów Wydziału Budownictwa. Studenci łączmy się! www.wydzialbudownictwa.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulesza tu miesza Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:45 Jaskóła ty zaczynasz chorować, jakim ty językiem sie posługujesz. Wybory za Tobą a na PCz jest szambo starych dup i jeszcze starszych naźeczonych .Pfu ......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZK Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:27 Zaścianek i jeszcze na dodatek rektor kabotyn bez poczucia humoru - myślę, że nie nadaje sie do pracy z młodzieżą w dzisiejszych czasach - pewnie metryczka mocno zabrudzona komuszą przeszłością i dziś bardziej niż kpin boi się kleru - jestem za studentami i popieram ich w całej rozciągłości i równie gorąco protestuje przeciw cenzurze - a jako absolwentka tejże uczelni i to z rocznika 1983 wiem, co znaczą szykany - wstyd panie rektorze wstyd na całej linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eF Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:51 To może się zdarzyć tylko w naszym kraju i chyba tylko w naszym mieście, no po prostu cuda na każdym kroku... szkoda tylko że nie w tą stronę co by się przydało... sam się zastanawiam czy na juwenalia nie uciec sobie gdzieś, bo i co tutaj do roboty... A z tymi koszulkami, to nie widzę na nich nic obraźliwego, nie ma tam tam wulgaryzmów ani nic poza tym z czego i tak wszyscy w okół coraz bardziej otwarcie śmieją się, uważam że takie koszulki powinni mieć wszyscy studenci którzy przyjdą na "koncerty" juwenaliowe jeśli takie coś w ogóle będzie... i co? uczelnia ukarze wszystkich studentów? znów odłączą neta... heh śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Uczelnia robi co chce i jest bezkarna - jak zawsze IP: 62.29.160.* 25.05.07, 08:32 Uczelnia robi co chce i jest bezkarna - jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solny Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.man.czest.pl 25.05.07, 09:23 Okazuje się, że SZ. P. rektor uległ tzw. poprawności politycznej. Jestem Absolwentem PCZ, ale za ten krok jest mi wstyd za moją uczelnię. Prowincjonalna polibuda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:47 Najgorsze jest to, ze jest wiele osob na uczelni , ktorym to wisi ! Nie wiem jak mozna byc tak obojetnym. Mowie oczywiscie o studentach. Ludzie rozsadni nie przyjda na juwenalia w ramach protestu lub zorganizuja cos innego (np przemarsz) ! Ale to i tak bedzie "nic", bo tej reszty jest sporo. Na forum.pcz.pl ludzie najpierw jezdzili po samorzadzie stud. , a gdy uslyszeli ze beda juwenalia, wrecz bili brawo dal samorzadu! :( Najgorsza jest obojetnosc ! Na zakonczenie: Jeden "wybitny" naukowiec z Wimii na jednym z przedmiotow: "...i tak bedziecie mogli sobie podetrzec dyplomem tylki, uczcie sie angielskiego , bo przyda sie wam przy zbieraniu truskawek..." powiedzial ,tlumaczac czemu nie sprawdza nam sprawozdan i wszystkim stawia 3 z odchyleniem 0.5 w gore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:36 Mozna prosic nazwisko, albo chocby inicjaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:42 A co to da ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:06 Nic nie da, po prostu chce wiedziec. Chociaz inicjaly i z ktorego instytutu/katedry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podpalacz Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 25.05.07, 18:17 To na pewno byl koles z zarzadzania-slyszalem o tym tekscie-to wlasnie dziekli takim ludziom jak ten wykladowca Wydzial Zarzadzania PCZ ma taka opinie jak ma-mizerna. Z mojego Wydzialu WiMI a konkretnie z ICIS (Instytutu Informatyki Teoretycznej i Stosowanej) w ubieglym roku odeszlo 3 znakomitych specjalistow-olali uczelnie bo nie chcileli sie urzerac z dziekanem, rektorem i cala bando kolesi. W tym roku rektor zabral nam 2 godziny programowania (ktorre jako kierunek jest najbardziej renomowanym na tej Politechnice). Nie dawno doszlo nas info ze 2 kolejni doktorzy od przyszlego semestu odchodza. U nas nie ma juz kadry! Nie ma specjalistow! Wszyscy z tad odchodza bo znaja swoja wartosc. Zostaja tylko cfani profesorowie ze swoimi S-klasami i biedni doktoranci pracujacy za grosze. Na stronie Pcz jest info ze zajelismy wyzsze miejsce w rankingu-owszem ale to dali nam absolwenci ktorych wyksztalcili specjalisci wysokiej klasy ktorych juz nie ma. Chyle czola przed Prof Wyrzykowskim i jego pieknymi marzeniami o stworzeniu Wydzialu informatyki na PCZ-juz nie ma z kim pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:29 Drobna korekta, z tego co słyszałem to z końcem semestru ma odejść 3, a nie 2 doktorów, są to jedni z ostatnich, którzy posiadają wiedzę i potrafią ją przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 26.05.07, 01:00 dokladnie tak, 3 doktorow. Znam 2 z nich dosyc dobrze i obaj sa moimi wzorami jesli chodzi o prowadzacych, przyznam szczerze, ze ostatnimi wzorami na tej uczelni... na szczescie jeszcze tylko rok tu siedze i uciekam z tego miasta i kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:42 IMTITS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliek Tą uczelną kieruje intelignety przygłup IP: *.poczta.katowice.pl 25.05.07, 09:42 Płakać się chce z tego co się dzieje w Polsce. Może to też jest cześć planu budowy IV RP. Wychowywać i szkolić ludzi którzy jednakowo myślą i bez szemrania wykonują polecenia władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SabooTB Re: Tą uczelną kieruje intelignety przygłup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:03 Przykra sprawa. Oczywiście na juwenalia nie idę. Po pierwsze bo to nie juwenalia. Po drugie bo to ochłap rzucony studentom aby nie marudzili. Otóż ja będę marudził i nie powiem, że jest super bo mamy juwenalia. Nic nam nie wolno. Coraz bardziej ogranicza się wolność słowa. Odłączenie internetu to po prostu idiotyczny krok pokazujący tylko to, że władze nie wiedziały co zrobić z takim stanem rzeczy. Władze chciały pokazać, że to one rządzą. Tylko po co? Rządzą? Czym? Kim? Rządzenie to dla mnie podejmowanie logicznych i przemyślanych decyzji aby w tym przypadku studentom dobrze się studiowało na PCz. kto powie, że jest zadowolony z takiego stanu rzeczy? Niewielu. Prawda jest taka, że nie chce wyjeżdżać z Polski czy Częstochowy po skończeniu studiów, ale nie widzę tutaj przyszłości. Życzę "miłej zabawy" na juwenaliach tym którzy pójdą i będą wdzięczni za zorganizowanie "juwenaliów", za rzucenie ochłapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re:Rektor inteligentny inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:47 Oj, to taka powtórka z historii. Najlepiej ją wykonują doświadczeni w takim stylu rządzenia ludzie z poprzedniej epoki. W tym akurat inteligentny inaczej i niereformowalny profesor od śmieci ma duże doświadczenie i jeszcze nie jednym nas zaskoczy. Do boju Bień do boju towarzyszu, już mało czasu zostało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks. przypomnijcie sobie Juvenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:57 które odbywały się w latach osiemdziesiątych, łezka w oku, gdzie są ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robsi Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:02 Precz z idiotami co takie rzeczy robią. Czas usunąć idiotów z wygodnych posad ! Jako absolwent przyłączam się do akcji studentów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarsi Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:41 Wyrwać chwasty co sieją tylko zamęt. Może mochery i Jasna Góra niech robią swoje juwenalia ;) a może Jasnej Górze odłączyć internet - o ile się orientuję to mają uczelniane łącza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcys_czwa Idea Universitas 25.05.07, 10:14 Idea Universitas jak widać jest obca rektorowi PCZ. Idea wychowania przez dyskusję a nie argumenty siłowe i stawianie się w pozycji sumienia wszystkich studentów. Własnie studentów których zadaniem jest "studiować" a nie chłonąć bezrefleksyjnie jedynie słuszną wiedzę. Okres studiów jest jak najbardziej odpowiedni do manifestacji swojego niezadowolenia a koszulki którymi można to zrobić nie wybiegają poza granice przyjętych norm. Poza tym dziwi mnie zachowanie władz PCZ w obliczu pojawiających się w naszym mieście reklam uczelni z Wrocławia czy Śląska... To taki strzał w stopę... Pozdrawiam wszystkich studentów i w sumie cieszę się że studiowałem poza Częstochową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Idea Universitas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:33 Wraca stare , mozna tak rzec.......... I dziwne ze w dobie konkurencji i zabiegania o studentow ......... Umysły kreatywne stosuja sepuku i stołek sobie wykopuja ...... Oj sie nawiwijało!!!!!! Wstyd a koszulki fajne i dopiero teraz maja reklame........ Pozdrawiam Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyk Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 25.05.07, 10:24 PATOLOGIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona :((( Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.pcz.pl 25.05.07, 10:32 Neta mamy.. Jednak nikt nie wspomina o tym, że pozostał włączony tylko port na połączenia przychodzące, co oznacza, że stronka akademika z zewnątrz prwdopodobnie nie działa (?), podobnie ze stronkami mieszkańców (akurat mam swoją stronkę i co do tego jestem pewna, że nie działa!:((( Najprawdopodobniej dlatego, że szanowne osóbki na wysokich stołkach obawiają się pomysłowych studentów, że znowu w necie się znajdą jakieś szkodliwe dla nich treści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groooooo Władze uczelni odcięły studentom internet IP: 83.141.105.* 25.05.07, 10:30 Z tego miasta robi sie coraz wieksza dziura. Kler i przestarzale Wladze Uczelni, przesmaczny mix sluzacy utrzymaniu narodowej kultury i moralnosci w tym miescie - heh to smieszne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grucha Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:30 Jestem z Warszawy, ale w tym momencie pełna solidarność ze studentami z Częstochowy. Głęboki szacunek - mówcie o tym, nie przejmujcie się, róbcie koncerty, sprzedawajcie koszulki. Od tego są uczelnie i studenci, żeby wychodzić z inicjatywą kulturalną, organizacyjną, robić happeningi itp. Odcięcie internetu to skandal, to tak, jakby zamknąć Was do więzienia. Odcięcie internetu za karę w akademiku to praktyki PRLowskie. Proponuję napisać oficjalne pismo do Rektora i do Ministra, a jego kopię przesłąć do największych dzienników ogólnopolskich. Co za cholery! Bezczelne, aroganckie włądze uczelni, DRAMAT. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Władze uczelni odcięły studentom internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:45 Jest pomysl: mozemy przygotowac anty-juwenalia. Kto za ?? NAwet mam pewien pomysl ! W Czestochowie panuje prawdziwa "Bialorus Zachodu" ! Odpowiedz Link Zgłoś