Dodaj do ulubionych

Możemy coś zrobić dla Maćka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 00:54
Trzymaj sie Maly!
Bedzie Zdrowy!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 06:52
      Zapraszamy wszystkich na festyn do SP42, pomórzmy dzieciakowi!!!!!
      • Gość: Aga Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.strefa.com 02.06.07, 07:55
        A kiedy ten festyn??
        • Gość: igła Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:56
          W niedzielę od godz. 15
        • Gość: 17132 Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:11
          tak
    • Gość: ja to ja Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 07:14
      Zapraszamy wszystkich którzy chcą pomóc
      • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:32
        Trzymaj się Maciusiu! Będziemy z Tobą :):):):):). Wszystko będzie dobrze :)
    • Gość: Dziadek 7-niej wnu DRODZY forumowicze IP: *.centertel.pl 02.06.07, 10:58
      Drodzy forumowicze pokażmy choć raz wielką ludzką solidarność.
      Przyjdzmy na festyn choćby na chwilę, zostawmy chociaż ZŁÓTÓWKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!
      a jestem przekonany że będzie to w sumie duża kwota.
      • Gość: Julka Re: DRODZY forumowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:13
        pomóżcie
        • Gość: xxx Re: DRODZY forumowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:16
          www.hospicja.pl/aktualnosci/news/1428.html
    • Gość: car Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.centertel.pl 02.06.07, 11:36
      W którym miejscu jest SP 42 ?
      • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:52
        Za "mrówkowcem".. Przy Armii Krajowej, niedaleko hali Polonia
      • Gość: AAA Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:53
        Ja już zadzwoniłam do rodziców, którzy mieszkają w mrówkowcu, żeby poszli i w
        moim imieniu coś kupili.Jutro niestety nie mogę sama iść. Mam nadzieję, że
        historia się dobrze skończy
        • Gość: andy Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.07, 12:48
          podbijam i dolaczam, pojdzmy na festyn, kto moze - jesli nie przelejmy
          cokolwiek na konto!
          • Gość: mucha Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:36
            znam rodziców tego chłopca i dziadków. To bardzo sympatyczna rodzina. Bardzo mi
            przykro że takie nieszczęście ich spotkało. Namawiam do wzięcia udziału w
            festynie i darowizn ( ja tak zrobię) bo teraz los tego dziecka zależy od nas
          • Gość: ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.07, 14:37
            A moze pomoze pracodawca ojca - firma Fortum? Na brak kasy raczej nie narzekają.
    • Gość: nauczyciel Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 17:53
      Jola...trzymaj się...cały czas jesteśmy z Tobą
    • Gość: mama Re: Zamiast kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:39
      Proponuję aby dzieci ze wszystkich częstochowskich szkół na zakończenie roku
      szkolnego zamiast kwiatów dla nauczycieli przynieśli pieniążki/ oczywiście
      byłyby to całkowicie dobrowolne datki/Pieniądze mogliby zbierać przedstawiciele
      Rady Rodziców.Myślę ,że nauczyciele poprą tę akcję a dla dzieci byłaby to
      piękna lekcja koleżeństwa .
      • mekubal Re: Zamiast kwiatów 02.06.07, 19:43
        Zgadzam się, zbiórka pieniędzy zamiast kwiatków dla nauczycieli, świetny
        pomysł, wychowujmy nowych społeczników :) pozdrawiam, powodzenia
      • Gość: mama Re: Zamiast kwiatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 20:25
        Przepraszam za błąd/przynieśli/ To chyba emocje i chęć szybkigo podzielenia się
        pomysłem z forumowiczami.
        • Gość: dziadek Re: Zamiast kwiatów IP: *.centertel.pl 02.06.07, 22:14
          Bardzo rozsądny pomysł.Popieram
    • Gość: Dziadek Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.centertel.pl 02.06.07, 22:42
      Julka gdzie łazisz ?
    • Gość: Dziadek Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.centertel.pl 02.06.07, 22:50
      Julka właż na forum, bo dziadek musi isć spać
    • Gość: ada Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 80.54.169.* 03.06.07, 09:15
      trzymam kciuki
    • Gość: dziadek Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.centertel.pl 03.06.07, 15:44
      Zapraszm na Festyn mimo nienajlepszej pogody. Ale liczy sie serce!!!!!!
    • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 07:46
      Pieniądze na zakończenie roku to może i dobry pomysł, ale wątpie żeby wypalił,
      chyba że ogłoszenie pusci dyrekcja każdej szkoły, choć wątpie, bo przykład
      szkoły nr. 32 w której pracowała p. Jola i zachowanie dyrektorki na prośbe
      rodziców, aby część kasy przeznaczyć na Maćka. Reszte pozostawie bez komentarza
      bo niewarto.
      • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 06:39
        Poszukuje kogoś doświadczonego w organizowaniu imprez.
      • Gość: pikuś Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:24
        Szkola to nie tylko dyrekcja, nauczyciele z tej szkoły już zbierali pieniądze ,
        a teraz namawiają trójki klasowe do tej akcji
    • ancymonka Re: Możemy coś zrobić dla Maćka 05.06.07, 14:24
      Ale może by można zbiórkę w szkołach urządzić?
      I druga sprawa, czy sprawą Maćka zajmuje się jakaś fundacja? Mieliby na pewno
      większe możliwości niż my.
    • Gość: Fazer (rodzina) Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:56
      Bedzie dobrze Maciek wiez mi pamamietaj "Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie
      poddawaj."
      • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:03
        Ludzie, czyny, czyny, czyny nie słowa.
        • ancymonka Re: Możemy coś zrobić dla Maćka 06.06.07, 11:48
          Słowa czasem też są ważne :)
    • Gość: mucha Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:13
      jak to do fundacji nie wpłynęła jeszcze ani złotówka jak ja osobiście wpłaciłam
      pieniądze na podane konto. Może masz dane nie aktualne.
      • Gość: do mucha ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:14
        Kiedy wpłaciłaś?
        Dopisałaś " dla Maćka"?
        Bo jeśli nie to pieniądze wpłyneły na ogólne konto fundacji.

• Gość: mucha Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:02
          • Gość: Karol Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:34
            Pomysł o przeznaczeniu zebranych pieniędzy z każdej szkoły jest świetny. Ale
            niestety takie decyzje zapadają na górze. W tym przypadku powinna pomyśleć o
            tym pani naczelnik Sobala. Niech prześle prośbę do rodziców, aby na koniec roku
            szkolnego każdy uczeń w miarę możliwości finansowych rodziców przyniósł chociaż
            jedną złotóweczkę na poratowanie zdrowia kolegi w ich wieku.
            • Gość: Ewa Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:58
              Świetny pomysł z panią naczelnik oświaty. Czekam jako rodzic na sygnał z Urzędu
              Miasta. My rodzice bardzo chętnie przekażemy zebrane kwoty.
        • Gość: mucha Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:07
          wpłacałam w sobotę z dopiskiem " Dla Maćka". To było by bardzo nie fer gdyby te
          pieniądze znikały. Po południu sprawdzę jeszcze raz przebieg tej transakcji.Ale
          robię w ten sposób wszystkie płatności ( naprawdę dużo) i nigdy nie było
          problemu.Mam nadzieję ze się to wyjaśni
        • Gość: mucha do ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:04
          sprawdziłam pieniądze przeszły wysłane 2czerwca na konto TPD oddział Częstochowa
          74 1020 1664 0000 3902 0019 7145 z dopiskiem Maciuś. Proszę mi potwierdzić czy
          trafiły na konto dziecka
          • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:15
            Trafiły. :-) Pozdrawiam.

• ancymonka Re: Możemy coś zrobić dla Maćka 06.06.07, 12:55
      To jaka to fundacja teraz się Maćkiem zajmuje??
      • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 07:03
        Towarzystwo Przyjaciół Dzieci. Z pewnych względów ucinam temat TPD
        • Gość: sąsiadka Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.man.czest.pl 08.06.07, 13:12
          Trzymaj się Maciusiu. Modlimy się za Ciebie i trzymamy kciuki. Bądź silny i
          wyzdrowiej!!!!!
          Sama mam dwie córeczki, które były obie w bardzo ciężkim stanie po urodzeniu i
          wiem, ze wiara czyni cuda - tak więc wierzę w Twoje wyzdrowienie :)
    • Gość: wodnik Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:47
      Tato Maciusia wcale nie musdi płacic za badanie zgodności tkankowej. Wystarczy
      żeby sie zgłosił jako chonoerowy dawca szpiku i takie badanie zostanie
      przeprowadzone bezpłatnie. szpik regeneruje sie w miesiąc.
      • Gość: gosc Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:03
        tylko że oni też nie mają pieniędzy na badania :) - sama zgłosiłam się w zesżłym roku i czekam na zaproszenie
        pozdrawiam
        • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 10.06.07, 08:59
          Nie wiem jak jest z płatnością, ale zgłaszam się i sam zapłace za badanie. Oby
          wynik ojca był pozytywny i nie trzeba było długo czekać na przeszczep.
    • Gość: medalikarz Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.centertel.pl 10.06.07, 16:26
      Na festynie spotkałem znajomych z innych odległych dzielnic miasta którzy
      podobnie jak je przyjechali specjalnie aby zostawić przysłowiowy grosik.
    • Gość: ja ta ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 10.06.07, 22:50
      Może ktoś da jakiś pomysł jak poóc, może wykorzystamy
      • Gość: Anonim Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:57
        Wyjaśniła się sprawa konta i wpłat?
        Chcę wpłacić kasę - proszę o potwierdzenie czy pieniądze faktycznie wpływają na
        podane w artykule konto?
        • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 12.06.07, 19:11
          Nie podaje więcej informacji na temat fundacji, wpłać albo poczekaj na jakąś
          akcje zbiórki bezpośredniej, sorki
          • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 05:56
            Prawdopodobnie będzie kwesta na stadionie CKM-u w niedziele, ale po ostatnich
            występach Włókniarza może być kiepsko z frekwencją.
        • Gość: bubu Re: Konto TPD jest OK ! Dopisek "Maciuś" - ważne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:11
          Sprawa konta się wyjaśniła. Wszystko jest ok. Ważny jednak jest
          dopisek "Maciuś"- nie inaczej ; jeśli jest, pięniądze trafiają na subkonto
          Maciusia. Nieporozumienia mogły wyniknąć z faktu , że istnieje subkonto o
          bardzo podobnym dopisku .

W przyszłą niedzielę - 24.06. przed kościołem Św. Jakuba, po każdej Mszy
          organizowana będzie kwesta na rzecz pomocy Maciusiowi. Pomóżmy choremu chłopcu.

Pozdrawiam forumowiczów
    • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:18
      Informacja o Maciusiu została umieszczona na www.oskarek.org
      Przyjaciele Oskarka z całej Polski napewno pomogą małemu Maćkowi :).
      • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:07
        Piszcie dopisek na konto "Maciuś"
      • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:03
        Tak - podałam informację, by pisać dopisek "MACIUŚ".
        Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom PATKUB (www.patkub.com.pl)również zamieści
        materiały o Maciusiu na swojej stronie internetowej. Być może Patkubowicze też
        chętnie pomogą chłopaczkowi :). Co prawda Przyjaciele Oskarka jak i PATKUB są
        ukierunkowani na pomoć dzieciaczkom, które doświadczyły przemocy, ale przecież
        nie o to chodzi. Jestem pewna, że dużo ludzi się przyłączy by pomóc Maćkowi :)
        • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 18.06.07, 20:43
          Droga Kornelio!
          Dzięki wielkie za zainteresowanie Maciusiem . Każda pomoc jest ważna a fakt ,
          że ludzie nie tylko z Częstochowy chcą pomóc , jest niezwykle budujący.

Pozdrawiam Przyjaciół Oskarka i Dobre Duszki :-)
    • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:59
      Przepraszam, ale nie znam się na tym, więc zapytam: czy można podać post o
      Maciusiu na innych forach regionalnych?
      • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 19.06.07, 15:37
        Witam! Ja też się nie znam , ale osobiście uważam, że im więcej ludzi pozna
        historię Maciusia , tym większa szansa na pomoc. Myślę, że nikt nie będzie miał
        nic przeciw temu. Pozdrawiam
        • Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:48
          No właśnie mnie też się wydaje, że nikomu to nie powinno przeszkadzać. Jak uda
          mi się dzisiaj, to powklejam "Maciusiowe wątki" na innych forach. mam nadzieję,
          że moderatorzy mnie nie wyrzucą :). W końcu - to podobno też ludzie :):):)
          Pozdrawiam :)
          • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 19.06.07, 17:21
            No właśnie - ludzie i to często bardzo w porzo. Fajnie , że się tu pojawiłaś :)

• Gość: kornelia Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 17:42
              hej :)
              Śledzę historię Maciusia od momentu ukazania się artykułu. Właśnie wczoraj
              byłam w szkole i rozmawiałam z nauczycielką Maciusia, a dzisiaj skontaktowała
              się ze mną Jego Mama. Nie wiem, czy uda mi się coś zrobić dla Niego, ale będę
              się o to bardzo starać... Obiecałam to mamie Maciusia...
              • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 19.06.07, 21:55
                Ja znam tę historię prawie od poczatku . Bardzo się cieszę , że mama Maciusia
                skontaktowała się z Tobą. To fantastyczna kobieta, ciepła i kochana .
                Rewelacyjna nauczycielka- dzieciaki ją uwielbiają.
                Ja też to obiecałam i moje przyjaciółki . Cieszę się , że do nas dołączyłaś :-)
                Jest naprawdę wiele osób , które angażują się w pomoc Maciusiowi . Ja też
                miałam przyjemnośc poznać Maciusia (przekochany chłopiec)i dużo bym dała żeby
                wyzdrowiał . Niestety nie mogę być dawcą ... Ale Jola i jej synek zawsze mogą
                liczyć na przyjaciół.
                Myslę też sobie , że dzięki Tobie wiele osób zainteresuje się patkubem .
                Przeglądałam Wasze strony - to co robicie jest wspaniałe.
                Pozdrawiam :)

• Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: 212.87.241.* 19.06.07, 22:41
                Wysłałam Ci maila :)
                • Gość: Gość Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:29
                  Trzeba się brać do roboty. Podobno nauczyciele z SP 42 na meczu żużlowym 22
                  czerwca na stadionie uzbierali 4100 zł,- i przekazali na konto Maćka w TPD.
                  • Gość: ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:10
                    Wiele ludzi pomaga Maćkowi, tylko nie mówi o tym głośno. Nauczyciele z SP 32,
                    gdzie pracuje mama chłopca wykorzystali pomysł z kwiatami. Zamiast kwiatów
                    zebrali dla chłopca ponoć ponad 2 tys. A rodzice wychowanków pani Joli z SP 32
                    w czasie kwesty pod Jakubem też zebrali ponad 4 tys. Oby tak dalej :-)i jeszcze
                    bardziej .
                    Trzymaj się Maciuś !
      • Gość: ja to ja Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 06:40
        jakoś tak ucichło w tym wątku, czyżby wszyscy wypalili się w miare postępu
        choroby, mam nadzieje że nie wkradło się zwątpienie ;(
        • ancymonka Re: Możemy coś zrobić dla Maćka 09.07.07, 15:36
          Jak się Maciuś czuje???
          • Gość: bubu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 10:18
            Maciuś czuje się w miarę dobrze. Niedługo ma być poddany transplantacji szpiku
            kostnego.
            Trzymajmy wszyscy kciuki i módlmy się o Jego zdrowie ! Musi być dobrze !
    • Gość: 67tyuyu Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:26
      tak
    • Gość: koncert dla Maćka! Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 20:36
      15.09.07 o 18,00 w Filharmonii!!Bilety w cenie 27pln do nabycia w Kasie
      Filharmonii!!
      Pomóżmy!!!
    • Gość: pomoóżmy Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 07:14
      up
      • Gość: a Re: Możemy coś zrobić dla Maćka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 19:18
        ...
    • Gość: bubu Koncert Charytatywny "Pomóżmy Maciusiowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 09:23
      Drodzy forumowicze!
      Zapraszamy na koncert charytatywny "Pomóżmy Maciusiowi", który
      odbędzie się w Filharmonii Częstochowskiej w sobotę , 15.09.2007r. o
      godz. 18 - tej. Bilety w cenie 27 zł do nabycia w Filharmonii.
      Leczenie chłopca wymaga wielu kosztownych zabiegów, dlatego też w
      imieniu Maciusia, Jego najbliższych ,p. dr Ewy Klucznej i przyjaciół
      gorąco prosimy o wsparcie poprzez udział w tymże koncercie .

"Człowiek nie jest sprawcą swoich czynów , ale przez te czyny jest
      zarazem w jakimś stopniu twórcą samego siebie". JPII

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka