Gość: nocny_marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:13 czy ktoś wie gdzie w okolicach Cz-wy można zobaczyć świetliki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piter Re: świetliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:36 Kiedyś widziałem w okolicach Złotego Potoku, ale to było parę lat temu. Przyłączam sie do pytania bo też chętnie bym zobaczył ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: świetliki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:39 Swieci taki jeden w Kalei,ale mnie nie wolno juz go ogladac:{:{ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: świetliki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:42 Polecam Beskidy - właśnie zaczął się tam sezon na świetliki. 150 km to w sumie jeszcze okolica. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: świetliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:25 a gdzieś bliżej :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: świetliki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:46 Może w Chorzowskim ZOO jest pawilon z wybiegiem dla świetlików? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny_marek Re: świetliki IP: 212.87.229.* 13.06.07, 08:48 w Beskidach poszukam...:) w sumie BB to dla mnie równie dobra baza wypadowa co Cz-wa. wczoraj wieczorem wybrałem się w lasy za hutą i na starej drodze do Olsztyna ale ani widu robaczków a propos przypomniała mi się taka stara przyśpiewka "leci świetlik leci, duuuuuuuupa mu się świeci" ...:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: świetliki 13.06.07, 13:38 Raz w życiu widziałam świetliki, było to wiele lat temu w miejscowości Ciasna (okolice Lublińca i Dobrodzienia), był tam stary pałacyk wykorzystywany jako Państwowy Dom Wczasów Dziecięcych. Byłam tam na koloniach. Pałacyk jest w głębi lasu, niedaleko były stawy. W lesie wieczorami latały świetliki. Było ich mnóstwo i wyglądały niesamowicie. Wyglądało to tak jakby w lesie latały zielone diody - oczywiście to dzisiejsze skojarzenie, wtedy - to był rok 1975, o takich diodach nikomu się jeszcze nie śniło. Nigdy potem nigdzie świetlików nie widziałam, a szkoda, bo to piękny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: świetliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:04 a na jurze nigdzie nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś