Dodaj do ulubionych

Podatek od wartości działki

IP: 80.54.171.* 15.06.07, 17:57
Dziś w radiu usłyszałam ,że jest propozycja wprowadzenia przez Ministerstwo
Budownictwa podatku od wartości działki w wysokości 5 % jezeli od zakupu tej
działki w ciągu 5 lat nie rozpocznie się budowy.Ma to na celu obniżenie cen
działek i gromadzenie kapitału w gruncie.Określil ,że obniży to ceny działek
budowlanych i utrudni handel takimi działkami.To mnie oburzyło bo jesli ktoś
skłąda na zakup działki to odechce mu sie takiego zakupu, bo zanim uskłada na
działkę to na budowę miec tez nie będzie .Prosze o komentarz
Obserwuj wątek
    • Gość: frogman Re: Podatek od wartości działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:19
      no niestety, kolejny chory projekt kolejnego chorego ministra od budownictwa,
      tak chory jak obniżenie składki rentowej pani Gilowskiej, i walka z korupcja
      pana Ziobry hehehe
      Nic tylko czysty populizm.
      Mają w dupie gospodarkę to widać jak na dłoni, mogą dziękować Bogu że jest
      koniunktóra i się kręci, w przeciwnym wypadku ludzie by ich szybciutko
      wywieźli..
      Byłbym spokojny, bo zapisali w projekcie ze dotyczy to działek objętych planem
      zagospodarowania przestrzennego....a w kraju to może 10 % powierzchni hehehe i
      jeszcze długo nie będzie
      A to brak planów jest głównym powodem że tak mało mieszkań się u nas buduje -
      bo jeśłi chodzi o budownictwo jednorodzinne ludzie jak zawsze sobie radzą :-)
      I nie spowodują spadku wartości działek lecz coś wręcz przeciwnego - skokowy
      wzrost ich wartości przed wejściem w życie ustawy !!!!!
      Powtarzam za Radiem Zet - Aumiller przestań pieprzyć !!!!! i weź się do roboty
      Nie martw się naród sobie poradzi jak zawsze....
      I mam nadzieję ze tak chora ustawa z takimi chorymi pomysłami nie przejdzie, a
      jak przejdzie to i dobrze niech te 40% głosującego społeczeństwa wie jakich
      buraków wybrała !!!!
      • Gość: Mona Re: Podatek od wartości działki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:04
        www.money.pl/podatki/wiadomosci/artykul/nowy;podatek;aumillera;dla;wlascicieli;dzialek,149,0,247189.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka