Dodaj do ulubionych

Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:33
Wywalili duże pieniądze na tzw. piep....y taras widokowy i coż...komu to jest
potrzebne ?

Jakoś nie wiedzimy tam tłumu ludzi w kolejce do obiejrzenia miasta !

Czy to nie jest niegospodarność i durnota naszych władz miasta ?
Najpierw trzeba zadać pytanie czy i komu to będzie potrzebne, zaś potem
inwestować, bo inaczej jest to inwestycja w dziurę.
Obserwuj wątek
    • Gość: tnabart Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:43
      kolega byl ostatnio w ratuszu, slyszal jak jakiemus panu nie pozwolono wejsc na
      wieze, bo sprzet naglasniajacy cos tam cos tam.

kolega zapytal czy moze wejsc choc na chwilke bo chcialby sie poczuc jak Wrona
      wygwizdany przez studentow... ;)
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI wszystkim którzy chcą IP: *.um.gov.pl 19.06.07, 16:50
      Czy widział pan tłumy walące codziennie do filharmonii? Czy to znaczy, że
      filharmonia jest niepotrzebna?
      • Gość: Adam Re: wszystkim którzy chcą IP: 80.48.49.* 19.06.07, 19:59
        Nie widzi Pan różnicy między filharmonią a ratuszem??????????
      • Gość: Rava Re: wszystkim którzy chcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 00:11
        Tak, niepotrzebna !
        W takim stanie do jakiego Wy, Panie i Panowie doprowadziliście tę instytucję,
        Filharmonia jest - NIEPOTRZEBNA ! Wasza polityka jest wielce szkodliwa, a upór
        i brak wyobraźni swiadczy jedynie o waszej małości.
        Dziś Filharmonia jest dziurą do której się pakuje nie wiadomo po co pieniądze -
        nie ma tam ani sztuki ani solidnej pracy ani poziomu. Znakomicie z tzw.
        "latarnią morską" współistnieją. Wszystko w tym dziwnym mieście jest
        przypadkowe, a działania chaotyczne. Brak Wam wizji tego, czego chcecie, więc,
        wychodzi Wam tak, jak wychodzi. A wychodzi, że na koniec sezonu artystycznego
        wysyłacie 200-300 zaproszeń , zaś bilety kupuje 100 osób /czyli melomanów
        wychowaliście mniej, niż ilość samej orkiestry i personelu/. Zresztą prawdziwi
        melomani nie chcą już słuchać tego co ich nie ciekawi. Czy Wy tego nie widzicie ??

Jestem absolutnie, więc, przekonany, że Filharmonia, a na pewno "Gaude Mater"
        organizujące międzynarodowe imprezy na poziomie ogólnopolskim są miastu
        niepotrzebne. Jeśli już coś się planuje, to wiadomo, że się zakłada jaki
        przyniesie to skutek. Jaki przynosi, to wszyscy widzimy i słyszymy.

Rava.

• Gość: hmm Re: wszystkim którzy chcą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:06
        Owszem Leśnikowski jest niepotrzebna podobnie jak pomnik kolejny Papieza durny
        krzywy deptak w III alei oraz zamkniecie jej dla ruchu samochodowego itd ...
        co Wy chcecie zrobic z Cz-wy miasto katolickie ???? NO ku****a niedlugo nikt
        tutaj nie bedzie mieszkal tylko wy -idioci wg mnie oraz same mohcoerowe berety
        ktore klerow popieraja. to jest durnota z tym tarasem tak samo jak z wiekszoscia
        waszych skretynialych pomyslow. A w zasadzie to Wrona jest tylko i wylacznie
        narzedziem w rekach klerow Jasnej Gory i taka jest prawda bo bez ich zgody nic
        nie moze zrobic !!!
    • Gość: alek Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:09
      To kolejny przykład na brak jakiejkolwiek koncepcji rozwoju miasta, remontów ,
      inwestycji itp.
      Wystarczy spojrzeć na III Aleję, remont za kolosalne pieniądze kamienicy
      kupieckiej itp.
      Czas na zamiany i przewietrzenie tej stajni Augiusza .
      • Gość: ja Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.man.czest.pl 20.06.07, 11:13
        .. ta czestochowe i mocherowe berety i slugusow ich
        • Gość: Panie Rzeczniku Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:21
          i co Pan teraz na to powie ??
          Może znów jakieś tam usprawiedliwienie się znajdzie ? Jedynie od tego Pan jest.
          Za to Pana szef Panu płaci i Pana trzyma !?
      • Gość: Stary Praktyk Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:44
        Kochani! - i po co te nerwy, Wronie jak na razie możemy naskoczyć. Skoro został
        wybrany, pretensje możemy mieć do samych siebie. I nie liczmy za bardzo, że to
        się szybko zmieni. Ma poparcie kleru a kto w tym mieście trzyma rzeczywistą
        władzę - tylko dureń nie wie. I dopóty, dopóki ten naród tego nie zrozumie, nic
        się w tym względzie nie zmieni. A to nastąpi dopiero wtedy, gdy odejdzie
        pokolenie przyzwyczajone do posłuszeństwa wobec proboszcza czy innego sutannowego.
        Na jakimś linku, trwa dyskusja, na temat " może by zmniejszyć emerytury "
        bo nie ma pieniędzy w budżecie. I nigdy ich nie będzie jeśli tak będziemy
        gospodarować publicznym groszem. Chociaż byśmy pozbawili dziadków emerytur w
        ogóle. Ja proponuję aby kościół zaczął płacić podatki od rzeczywistych dochodów,
        gruntów które zajmują, posiadanej ziemi którą albo otrzymali darmo! sic!
        albo zakupili za grosze, w wielu wypadkach obchodząc przepisy prawa.
        I na pewno nie trzeba będzie - panie Angusz - zmniejszać emerytur.
        Tylko do tego trzeba trochę odwagi aby nazwać rzecz po imieniu. Ja nawet po
        części tych ludzi rozumiem. W naszym mieście bez poparcia kurii nawet w mordę
        dostać jest ciężko a co dopiero wleżć na " stołek "
        A pan panie Angusz nie pchaj się do wyborów, bo ze strachu przed czarnymi
        nic pan w tym mieście nie zmieni. W naszym społeczeństwie musi się najpierw
        zmienić świadomość i to o 180 stopni i dopiero po tym próbować coś zmieniać.
        Osobiście czarno to widzę - Stary......itd,itd.
        • Gość: częstochowianin Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:23
          Nie przesadzacie trochę? Zawsze każdemu można coś wytknąć. A co takiego nadzwyczajnego dla miasta robiły poprzednie władze? Moim zdaniem miasto ogólnie zmienia się na korzyść, choć mnie też nie wszystko się podoba. Ale nie da się dogodzić wszystkim. Zawsze dziwią i nieco denerwują mnie takie skrajne oceny typu: "Wrona be", albo "Wrona cacy". Jestem człowiekiem wierzącym, ale też nie podoba mi się takie rozprzestrzenianie obrzędów religijnych na obszar znacznej części miasta. Miasto powinno mieć charakter świecki ponieważ ma służyć wszystkim mieszkańcom. Miejscem obrzędów religijnych powinien być wyłącznie teren kościoła. Rozumiem okres pielgrzymkowy, ale chyba zbyt często i zbyt głośno Jasna Góra daje o sobie znać w całych Alejach. W III Aleji nie podobają mi się donice niezgodne z projektem, ale mimo to ulica ta dużo zyskuje w wyniku prowadzonego obecnie remontu. Moim zdaniem powinno się dużo większą wagę przykładać do kolorów elewacji remontowanych kamienic i bloków w Częstochowie, ponieważ w wielu przypadkach widać, że tych kolorów nikt nie dobierał, albo robił to ktoś, kto nie ma o tym najmniejszego pojęcia. Miasto i spółdzielnie mieszkaniowe powinny korzystać z rad architektów bądź artystów, którzy potrafią odpowiednio "dosmaczać" i zastawiać kolory. Jeśli chodzi o wpływy kleru na życie w mieście to dla mnie nie jest najważniejsze kto wpływa na podejmowane decyzje, tylko jakie te decyzje są. To nie jest tak, że to co sugeruje kler zawsze jest dobre, albo zawsze złe. Dla Częstochowy bardzo ważne są nowe rozwiązania komunikacyjne i na ten cel należy gromadzić środki finansowe. Przydałaby się wreszcie obwodnica, może da się na ten cel pozyskać jakieś pieniądze z Unii? W szczególnie głośnych miejscach przy ruchliwych trasach brakuje ekranów dźwiękochłonnych.
          • Gość: należy powiedzieć Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:29
            że kler nie jest teraz w wystarczającym stopniu wykształcony i stąd te wszystkie
            problemy z brakiem wyczucia i harmonii - tu, tam- siam.

Częstochowa nigdzy, jak dotąd nie miała dobrej i mądrej władzy - NIGDY /aby Panu
            Wronie było lżej/. Rozpondkowa też była bez sensu i bez wyrazu....

Więc, życzmy sobie mądrej i niezależnej od kleru władzy prezydenckiej !
            Amen.
            • Gość: cz-wianin Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:49
              mnie się wydaje, że najlepiej żeby przyszłym prezydentem został ks. Biskup wzgl.
              Przeor Jasnej Góry, będzie to rzeczywista władza bez figurantów.
      • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 13:25
        Dzieki tym remontom centrum Czestochowy zmienilo sie w ostatnich latach
        zdecydowanie na plus. Juz nie jest wstyd przed goscmi miasta, a i samemu
        zaczyna byc przyjemnie przejsc sie Alejami i wokol.

Ratusz juz jest symbolem Czestochowy - w Noc Kulturalna bylem na Placu i
        widzialem jakim powodzeniem cieszyly sie odwiedziny "latarni".

Ja bylem ze 2 razy na szczycie Ratusza i chwale sobie ze moglem stamtad
        zobaczyc nasze miasto.

• Gość: wstyd, wstyd Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:50
          to zależy kto do Ciebie przyjeżdża i skąd, bo moi goście/tak z Zachodu, jak i ze
          Wschodu/ byli w sierpniu ub. roku i teraz po tylu miesiącach niobecności
          uśmiali się z poziomu i szybkości prac w Alei. Mam takie wrażenie , że ty nie
          masz czasu przyjmować gości z zagranicy i z nimi rozmawiać o ładzie i
          częstochowskiej "morskiej latarni" wraz z rozwalonymi parkami.

Więc, moi goście są zdulwersowani brakiem smaku i dysharmonią w tych miejscach,
          gdzie już jest tak-niby pożądek.
          Sybmolem jest nie ratusz, a typowo częstochowska niegospodarność i tandeta!
          Z tym powodzeniem jest tak, jak z twoimi wyssanymi z palca gośmi, chwalącami
          przebieg prac.
          Byłeś 2 razy? No to wejdziesz tam jeszcze 2-3 razy, a do oglądania i tak nie
          będzie nic. Z J.G. przynajmniej widać krajobraz.
          Jak patrze na tych robotników, to zawsze sobie zadaje pytanie cóż za poziom oni
          sobą i swoją firmą prezentują. Jaka władza, takich "fachurów" i zaprasza do
          współpracy.
          • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 14:21

Goscie nie oceniaja przebiegu prac bo ich to nie interesuje, sa tutaj tylko
            gosmi. Sa w stani ocenic tylko wyniki tych prac, to ze w Czestochowie jednak
            wiele rzeczy wypieknialo - w duzym stopniu dzieki samym mieszkancom, bo coraz
            czesciej Czestochowianom zalezy na tym zeby ich miasto wygladalo ladniej i
            lepiej sie w nim zylo. Chwala im za to.

Sa tacy Czestochowianie co beda pluc na wszystko tylko dlatego ze to
            Czestochowskie. Tez maja do tego prawo - jak to w demokracji.
            • Gość: nie, nie masz racj Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:30
              nic tu nie wypiękniało na poziomie świtowym, no, może jak na prowincjonalne
              warunki - trochę mniej bagna i tyle....jednak mowa tu nie o tym co ładniej
              wygląda, zaś o tym co uczynić, aby miasto pozbyło się "baranów", którzy na
              niczym się nie znają. Zgadzam się, że i na nich jest miejsce w demokratycznej
              naszej ukochanej Częstochowie.
              Abo miasto jest miastem : myśli jako miasto, wygląda, żyje, uwydatnia
              architektonicznie i kulturowo swoje walory, albo jest wiachą w każdym sensie
              tego pojęcia i ty, "xx" możesz chwalić to i owo tysiąckrotnie, a i tak nic nie
              komu słowami nie udowodnisz.
              Moi goście, zapewniam, nie są zachwyceni poziomem i globalnym rozmachem tzw
              pozytywnych przemian w Częstochowie. Porozmawiaj z nimi, a może ich przekonasz?
              Naprawdę śmiesnie się zawsze wypowiadasz...
              • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 14:34
                Jaka "wiacha" takie teksty czlowieka ktory nie ma smialosci aby sie przedstawic
                chociazby nickiem :)))
                • Gość: Rava,Rava cały Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:38
                  czas do Ciebie móżczku pisze !
                  Słaby z Ciebie psycholog, jak już mnie nie poznajesz.
            • Gość: "xx"-prezentujesz Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:37
              sobą typowego komunistę, twoje wypowiedzi, to tak, jak bym żył w 70-latach w
              ZSRR /a tam żyłem 17 lat temu/ i słuchał radzieckiego radia czy TV.
              Wiem,że trudno ci uwierzyć w to, ale wypowiadasz się w dyskusjach typowo jak
              sowiecki propagandista, zainteresowany tym, aby "owce były całe i wilki syte",
              no i aby nie utracić kawałka chleba.
              Nie mam do ciebie szacunku.
              • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 14:41
                Mialby sobie za zle gdybym sie cieszyl Twoim szacunkiem.

To moj powod do malej radosci ze nie ciesze sie Twoim szacunkiem.

• Gość: no, to gratuluję Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:42
                  mogę cię zapewnić, że jak dalej tak będzie z tobą źle, to będziesz się radował
                  wiecznie
                  • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 14:44
                    I bardzo dobrze.

Pozdrawiam i zegnam,
                    • Gość: żegnam Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:45
                      i konsekwentnie nie pozdrawiam
                    • Gość: syf Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:50
                      III aleja to jeden wielki syf kwiatki na pl. Biegańskiego wyglądają żałośnie!Czegokolwiek się nie tknie władza miasta to spieprzy totalnie
                      • Gość: ostrożnie, bo Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:53
                        mój przedmówca "xx" zaraz powie, że to znów Rava wypisuje i wszystko mu się nie
                        podoba w Częstochowie. Ja lepiej się na jakiś czas wyłączę, niech się
                        wypowiadają inni "zachwyceni" wyglądem naszego miasta.
                        Mnie już tu nie ma...............................
                        • Gość: karina Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:59
                          Ja nie wiem, czy pod nickiem "xx" nie kryje się p.Leśnikowski albo inny
                          przydu..s obecnie rządzących Cz-wą.
                          Wszystkie jego posty zawsze chwalą i usprawiedliwiają jakże nieudolne nasze władze.
                          • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 15:13
                            Nie mam nic wspolnego z wladzami - na forum wypowiadam sie coraz mniej,
                            zniechecony tym ze dla wielu osob nie wazne jest co i jak, czyli kwestie
                            merytoryczne, tylko kto to wypowiada. Dla wielu osob najwazniejsze jest dowalic
                            temu z czyimi pogladami sie nie zgadzam.

Pewnie takie mamy czasy - najwazniejsze to zniszczyc oponenta, przypisac mu to
                            czego nie powiedzial, przypiac mu latke w nadziei ze w ten sposob wyelimuje sie
                            oponenta i nie trzeba bedzie dyskutowac o meritum sprawy.

Nie wypowiadam sie na temat wladz w ich imieniu czy inspiracji, wypowiadam
                            wlasne osobiste opinie do ktorych w demokratycznym kraju kazdy ma wciaz prawo.
                            Po to zostalo stworzone to wlasnie forum, na ktorm sie wypowiadalem jeszcze w
                            czasach gdy bylo ono malo popularne.

• Gość: nie tłumacz się Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:27
                              i tak będziesz kojarzony z przydu....., bo nie krytykujesz rzeczy które są
                              ewidentnie do skrytykowania i nie powinny mieć miejsca. Jesteś egoistą, bo dbasz
                              bardziej o swój wizerunek, niż o meritum sprawy. Ja Ci już dawno nie wierzę.
                              Bronisz tandety i chałtury, więc bronisz aktualnej władzy - to jednoznaczne.
                              Mówisz o swobodach i demokracji nie wiedząc, że wielu z nas na przestrzeni lat
                              tu się prześladuje i izoluje.
                              Nie wierzę żadnemu twojemu słowu i nic dla mnie ono nie jest warte /jestem
                              pewien,że nie tylko dla mnie/.
                              Rava.
                        • Gość: xx Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.icis.pcz.pl 21.06.07, 15:14
                          Wypowiada sie ktos kto nie posiada nicka - ma sto twarzy.
                          • Gość: daj sobie spokój Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:29
                            z tymi twarzami, bo lepiej mieć sto z jednakowym obliczem i ciekawych w swoich
                            spostrzeżeniach, niż żadnej, jak Ty.
                            Rava
    • Gość: karina Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:45
      oczywiście za "xx"...
    • Gość: OK, ale proszę to Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:59
      samo napisać z UM to wtedy uwierzę, że to mnie przeprasza Pan Leśnikowski w
      imieniu Prezydenta Miasta !
      Rava
      • Gość: expertum credere p przepraszam, a kto to jest rAVA? IP: *.mysmart.ie 22.06.07, 00:15
        mam parę pytań:
        dlaczego Pan Leśnikowski ma przepraszać trola?
        dlaczego trol nie chodził do szkoły wtedy kiedy tłumaczyli co to są domeny
        internetowe?
        dlaczego trol w ogóle tu jest?
        dlaczego trol ma pretensje?
        czemu trol nie jest zdolny do czegoś co mogło by go zapisać we wdzięcznej
        pamięci kogokolwiek?
        kto odpowiada za wypuszczenie trola na forum bez kagańca?
        • Gość: odpowiadam Re: przepraszam, a kto to jest rAVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:01
          Leśnikowski w takie rzeczy nie będzie się bawił. Zresztą jak popatrzyć na to z
          lotu ptaka, to wszyscy tu są trolami.
          Jeśli chodzi o władzę miasta, to wątpie, aby się zapisała w pamięci kogokolwiek
          wraz Tobą we wdzięcznej pamięci. Belki we własnym oku nie widzisz czy co ?
    • jolka19771 Latarnia czarnych dachów z papy 22.06.07, 01:17
      To jest bardzo przykre, z wyjątkiem obiektu sakralnego z latarni prezydenckiej
      widać tylko czarne dachy kryte papą. Częstochowa jest smutna i czarna. Latarnia
      czarnych dachów z papy nie pozwala zobaczyć horyzontu , tylko kilka dachów. jest
      zbyt niska jak na profesjonalną latarnię także nie nadaje sygnałów świetlnych -
      na szczęscie, bo dla kogo - dla czarnych dachów.
    • Gość: strzelec miejsce do siadania dla wron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:36
      jak w tytule
      • Gość: Aga Re: miejsce do siadania dla wron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:38
        Trafiłeś w samo sedno . zwykle na latarniach siadają wrony
    • Gość: frogman "rozum"zaproponuj coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:49
      Nigdy nie popierałem władzy obecnej i jej wizji czy też braku, ale takiego
      durnego krytykanctwa tez nie znoszę.
      zaproponuj coś, rzuć pomysł. Bo jak widze to tylko beznadziejna krytyka osób
      podejrzewam związanych nie z miastem tylko z jakims układem.
      Pewnie jak sie traci robotę na ciepłej posadzie to żal du..ę ściska
      Żeby choć jeden konkretny pomysł. wejdźcie na jakąkolwiek inna wieżę widokową i
      zobaczcie coś innego niż czarne dachy

• iwonnkaa Starenki watek ale miły 27.06.07, 21:08

• iwonnkaa Re: Starenki watek ale miły 27.06.07, 21:09
          </a>forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47903840&v=2&s=0
        • Gość: Bravo ! Re: Starenki watek ale miły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:50
          Ale następnym tazem, to warto jasniej i prościej wyrażać swoje myśli, bo władza
          nie rozumie, z nią trzeba prosto i jasno.
      • Gość: tyle pomysłów Re: "rozum"zaproponuj coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:47
        tu na forum można było przeczytać, ale ci co próbowali je zrealizować, niestety,
        się zesrali i tyle...wszystko poszło na marne
        • Gość: Ruda poczytajcie jak zesmy sie drzewiej tu na forum.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:04
          • Re: Stwórzmy hymn Pustułkowa! ;)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Ruda :o) 04.09.06, 23:50 zarchiwizowany

amiętać równiez o tym należy........
          W miłych tych chwilach wonnej kąpieli.......
          Żeby nie było, jak w tym przysłowiu...
          Co dziecko z wodą ludzie wyleli.......
          Oj coś mi dzisiaj nieskładnie idzie.........
          Ciężko rymowaćjest w tej godzinie.........
          Aleć do jutra niemoc mi przejdzie.......
          I wena może znowu napłynie...........
          Na morfeusza rychłe przybycie........
          Trzeba poczekać ............facet kapryśny.......
          Ale słoneczko, morze i plaża.......
          Błagam niech chociaż tomi się przyśni.........
          Ze skautowskim Ruda
          No witam .........
          To moje"i "Kurza"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=27716777&v=2&s=0
          Już archiwalne :o)
          A że było fajne to odkopałam w czeluściach...........
          Ukłony Ruda
          • Gość: ruda Re: poczytajcie jak zesmy sie drzewiej tu na foru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:17
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=27716777&v=2&s=0
            • Gość: Napiszcie tekst Re: poczytajcie jak zesmy sie drzewiej tu na foru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:36
              ale naprawdę dobry o latarni - komiczny, możecie dodać windę w UM, która też
              jest spiep.....a i nie pasuje. Jak tylko coś dobrego naskrobiecie napiszę do
              tych tekstó muzykę przysięgam !
    • Gość: angrusz Re: Komu jest i będzie potrzebna "latarnia Wrony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:57

Po takich pomysłach chyba nici z kolejnej kadencji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka