Dodaj do ulubionych

czewa - poznań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:53
którędy najlepiej dojechać?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: czewa - poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:51
      warto na łódź? czy bocznymi drogami lepiej???
      • Gość: Stary Praktyk Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:45
        Gdzie Ty chcesz do Poznania przez Lódż!! To jak do Przemyśla przez Szczecin.
        Wyjedż z Cz - wy przez Rocha i na tym nowym skrzyżowaniu w lewo we Wręczycką i
        rura do Olesna. Z Olesna masz doskonałą trasę do Poznania.
        Pzdr - Stary ........itd.
        • Gość: a Re: czewa - poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:16
          dzięki:)
          • Gość: ja Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:40
            Albo przez Kłobuck, Krzepice, Wieluń, potem na Wieruszów, Kępno, Ostrów
            Wielkopolski, Jarocin - to najkrótsza trasa.
            • Gość: Stary Praktyk Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 00:34
              Zgadzam się, że to najkrótsza droga, ale "po mojemu " - w Oleśnie wjedziesz na
              trasę Katowice - Poznań, a ona jest/przynajmniej była/ już dwupasmówką. Do Olesna
              tą trasą w godzinkę, z Olesna do Poznania POLONEZEM doleciałem w dwie i pół.
              Jeżeli zaś pojedziesz przez Kłobuck,Wieluń......etc,będziesz się tłukł przez te
              wszystkie " dziury" i w efekcie pojedziesz dłużej/paliwo/ nie wspominając o
              szansie trafienia kury, kozy czy pijaczka.
              Pzdr....Stary..........
              • Gość: ja Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 00:39
                Przez Olesno jeszcze nie jechałem, Następnym razem pojadę to zobaczę. Przez
                Wieluń i Ostrów trase pokonuję w ok. 5 godzin (fiat punto) z 1-2 przerwami na
                kawe (np. w Góreczniku koło Ostrowa:) Drogi nie najgorsze, ale faktem jest, że
                im dalej tym lepsze drogi. Pozdrawiam również.
                • Gość: Stary Praktyk Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 22:55
                  Miło się z Wami dyskutuje. Oczywiście nie upieram się przy trasie na Olesno. Po
                  prostu, kiedyś jeżdziłem zawodowo więc obydwie trasy są mi znane. Ale to było
                  parę lat temu. Prawdopodobnie przez ten okres jakieś obwodnice po tych miasteczkach
                  pobudowano więc być może teraz jedzie się łatwiej. Może zaproponujmy naszej
                  dziewczynie aby w jedną stronę pojechała przez Olesno, a wracała przez Ostrów.
                  Nie dość, że pozna trochę kraju, powie nam jak wróci, którędy lepiej, no i
                  najważniejsze, - czy nadal w Góreczniku dobrą kawę podają.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: ja Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 22:59
                    Tak, Górecznik ogólnie fajne miejsce. Można iść na dobry obiad (rybkę z własnej
                    hodowli), kawkę, a potem przejść się do mini zoo za jeziorkiem. Bardzo fajne
                    miejsce. A w ogóle to zrobili w Góreczniku nawet sklep z nietypowymi produktami
                    z Ameryki Południowej bodajże:)
              • Gość: bbb Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:41
                i tu kolega ma rację, droga spokojniejsza i szybsza
                • Gość: ania Re: czewa - poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:13
                  dzięki chłopaki za wszytkie rady,jeszcze się waham którędy, jadę w
                  piątek...wracam po 15. lipca to napiszę, pozdrawiam gorąco :)
                  • Gość: mara Re: czewa - poznań IP: 80.48.49.* 24.06.07, 17:20
                    Jeździmy zawsze tak, jak pisze "ja" + parę skrótów przez mniejsze miejscowości,
                    ale ostatnio wracaliśmy przez Łódź - nadłożyliśmy co prawda 50 km i wydaliśmy 22
                    zł. na autostradę [z Łodzi do Poznania], ale jazda, to była bajka -
                    przyjechaliśmy prawie godzinę wcześniej [mimo nadłożenia "paru" kilometrów]. Tak
                    więc ta jazda przez Łódź, to nie taka głupota :)
                    • Gość: ania Re: czewa - poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:00
                      lepiej przez Kalisz czy Ostrów?
                      • Gość: POLECAM Re: czewa - poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:17
                        ostatnio bylem w Poznaniu i jechalem tak jak pisze "Stary Pryk" i to jest najfajniejsza droga:) mozna sobie przycisnac :) wiec ja polecam tak jak "pryk" pisze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka