Gość: Harry_man IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 19:38 No i wykrakałem :| Ale takiego debilizmu nie spodziewałby się nawet nauczony doświadczeniem Polak :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz bzdura wybiora autostrade IP: 85.134.195.* 21.06.07, 20:19 bzdury sam duzo jezdze i wole jechac szybko autostrada i zaplacic niz pelznac w miejskich korkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ><>< Re: bzdura wybiora autostrade IP: *.121.inds.pl 21.06.07, 22:34 Gość portalu: zzz napisał(a): > bzdury sam duzo jezdze i wole jechac szybko autostrada i zaplacic niz pelznac w > miejskich korkach to niestety jesteś jednym z nielicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autko Re: bzdura wybiora autostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:27 jak szybko jedziesz A4 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 20:32 Pamiętam z lat 50 i 60 zanim wybudowano "gierkówkę" ul.Warszawską. Nie można było przejść z jednej strony ulicy na drugą. należy pamiętać, że wówczas ruch samochodowy był niewspółmiernie mniejszy. Dziś nie wyobrażąm sobie przejazdu samochodów przez miasto.Możliwe,że moja wyobraźnia jest ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.21.pl 21.06.07, 21:52 brawo tadziu juz nic nie potrafisz zalatwic dla naszego biednego miasteczka tylko kosciolow przybywa jkeszcze raz brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=6374" targe IP: 80.48.49.* 21.06.07, 22:24 Już bez mała dwa tygodnie temu dyskutowa no na ten temat na forum, Oto opinie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63746139&a=63746139 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: <a href="<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72," target IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 22:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=63746139&a=63764411 - druga część mojej wypowiedzi! Myślę, że już mogę starać się o uprawnienia proroka - na początek stażysty :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Ja wole zaplacic IP: 195.205.202.* 21.06.07, 22:52 Ja tam wole zaplacic za dobra i szybka autostrade, jechalem w tamtym roku autostrada A2 dzien po oddaniu i powiem jedno TO BYLO COS PIEKNEGO, pedzilem i droga byla super wiec tez chce takiej tutaj, moze dzieki oplatom na drogach nie bedzie starych KAMAZOW, JELCZY i innych kopcacych zawalidrogi, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:58 Jak widze co sie w naszym pieknym mieście oraz panstwie wyrabia to aż mi się paszport w kieszeni otwiera.... Niedługo wszyscy bedą jeździć terenówkami bo zwykły samochód na "drodze" nie da rady, Odpowiedz Link Zgłoś
marcks Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę 22.06.07, 06:07 wprowadzic system winetkowy tak jak na słowacji i innych krajach i niebedą tak zdzierać za przejazdy autostrada i można bedzie zjechac i wjechać na autosrade w wielu mijescach a nie tylko punktach opłat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 84.13.4.* 22.06.07, 06:33 w tym kraju to tylko za wszystko płacić, ale żeby państwo coś dało od siebie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja A może tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:49 Tadziu jeszcze powinien wywalczyć obwodnice koło JG tam byłby bezpłatny odcinek żeby każdy mógł wjechać pomodlić się o rozum naszej władzy i zostawić myto dla biednych zakoników co ledwie wiążą koniec z końcem. Oczywiście bezpłatny odcinek byłby tylko pod JG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:29 Do M : Państwo daje az za dużo , bo na kredyt dług od czasów Gierka urósł do 500 mld zł . Tylko kto to dostaje . Oprócz pewnego procenta na kontach szwajcarskich to te kwoty przejedli emeryci - od wielu lat ZUS dostaje dotacje z budżetu bo składki nie wystarczają na wypłaty rent i emerytur . O drogach nie wspominam - ponoc z podatku benzynowego miało wystarczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.hcz.com.pl 04.07.07, 11:38 Ha ha ha - u nas także należy wykupić winetkę jak się chce wyjechać samochodem cięzarowym na drogi publiczne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitherson TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:08 Powiem krótko - jeśli ten scenariusz się sprawdzi to tiry nie będą jechać ul Warszawską tylko stać z kilku powodów ( min rondo na wylocie Bat. Chłopskich) a dodatkowo osobiście wraz z sąsiadami będę regularnie blokował tę drogę - mamy DEMOKRACJĘ!!!!!! i prawo walki o swoje racje, już teraz domy pękają od jazdy ciężarówek z cementowni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 11:12 > dodatkowo osobiście wraz z sąsiadami będę regularnie blokował tę drogę Jak dostaniesz pałą przez łeb to Ci się odechce blokowania dróg. To nie kierowcy są winni debilnych pomysłów naszych władz. Jak Ci coś nie pasuje to zasuwaj do Warszawy i prostestuj pod urzędem ministra Polaczka > mamy > DEMOKRACJĘ!!!! Skoro tak to wyjaśniam, że większość chce bezproblemowo przejechać z punktu A do punktu B, a mniejszość zablokować im tą możliwość. Jeżeli mamy demokrację to kto ma ustąpić?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitherson Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:15 Prostak z Ciebie i tyle , każdy ma prawo walczyć o swoje cwaniaczku a pałą możesz straszyć swoich kolesi z podwórka - Zakładam że jesteś kierowcą TIRA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 13:12 A walcz sobie ile chcesz, tylko nie utrudniaj życia osobom które nie mają nic wspólnego z twoimi problemami. A prostak jest z Ciebie, skoro nie potrafisz zrozumieć tak prostej rzeczy. Takim ludziom jak Ty trzeba niestety tłumaczyć wszystko z pomocą pałki, bo inaczej, jak sam udowodniłeś, nic do mózgu nie dotrze. > Zakładam że jesteś kierowcą TIRA.... Zakładam, że jesteś rolnikiem. Mam ku temu takie same podstawy jak Ty, żeby twierdzić, że jestem kierowcą "TIRA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi1974 TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 217.96.15.* 22.06.07, 08:13 MIeszkam w miejscowości Rudniki przy ulicy Wojska Polskiego. Codziennnie przejeżdza tam kilkaset TIR-ów. Droga jest wąska i dziurawa. Domy trzęsą się. Dziecko do szkoły odwozimy samochodem ponieważ nie ma chodnika. Jest ograniczenie do 40 km/h, ale TIRowcy mają to gdzieś. Pytam się, gdzie jest prawo przecież ustawa wyraźnie określa jakie parametry powinna spełniać droga żeby mogły po niej jeździć tak duże samochody. Czy mam iść w tej sprawie do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czest TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:25 Jeżeli chcą budowac w systemie koncesyjnym to niech budują! Ale calą autostrade a nie robią z DK1 i zbierają opłaty. DK 1 powinna by alternatywą dla tej płatnej. Dlaczego mam płacić za drogę z częstochowy do radomska? Obwodnica płatna czy nie nie sądze żeby aż tak bardzo interesowała częstochowian bo i tak będzie przechodzić kilka kilometrów poza nią a więc kazdy pojedzie przez misto nie nadkładając drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:13 A gdzie są nasi częstochowscy parlamentarzyści? Halo pani Respondek, panie Giżyński, panie Lasocki!!!!! Halo budzimy się !!!!!! ruszcie swoje ...... głowy bo na razie nic nimi nie pracujecie dla tych którzy was wybrali. Bawicie się w wielką politykę, a Mała Ojczyzna czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX W.R.O.N.A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:21 Tadziu !!! Czy ? Ty tylko umiesz krzyżem leżeć przed klerem, a nic po za tym nie umiesz załatwić ? Puby umiesz zamykać, kościoły budować, a niczego nie umiesz wywalczyć razem z tymi swoimi giermkami. Dwupoziomowe skrzyżowanie przehuśtałeś DK1 z Al.J.Pawła II, teraz chcą nam wcisnąć płatną obwodnicę. Człowieku od czego ty jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: road trip nieudolne IP: *.man.czest.pl 22.06.07, 18:14 Napisane w artykule że tylko wokoł wielkich miast autostrady nie są bądź nie będą płatne - z tym się akurat zgodzę bo Częstochowa nie jest takim miastem, tylko średnim. Po drugie jaką my pełnimy funkcję w kraju - ano żadną nie mamy siły przebicia bo ta autostrada to tak na marginesie jak się okazuje to nie jest dla Częstochowy tylko dla miast wielkich - aby szybciej mógł Warszawiak do Katowic dojechać i vice versa. Częstochowa jest tylko jednym z przystanków na etapie podróży międzymiejskiej, nie jest natomiast żadnym docelowym punktem. Powiedzmy sobie szczerze, nikt się z nami nie liczy, nie mamy prawa głosu, jesteśmy małomiasteczkowi, olewani z grubej rury przez każdego z powyższych a i też z poniższych. I to nie jest tak że my tylko narzekamy tylko to jest FAKT. Najgorsze jest jeszcze to że mamy nieudolnego prezydenta z którym nikt się nie liczy, nie ma facet ikry, siły przebicia, nawet nie ma znajomości które mogłyby też dużo pomóc. Duże ambicje Częstochowy legły w gruzach w 1998 roku za sprawą rządu AWS i m. in. naszego pana prezydenta. Byliśmy województwem przez 23 lata i rozwój był bardzo szybki, nie jesteśmy już prawie 10 lat i widać okrutny zastój. Wiadomo jest też że powrót województwa jest nierealny do miasta z którym się nikt nie liczy. Czas wziąść się do roboty panie prezydencie, bo jak narazie to jest pan najgorszym prezydentem jakiego tylko miało to miasto. Powiem też od siebie i wielu moich znajomych tak uważa że lepiej by było aby sobie pan odpuścił i wracał tam skąd pana przywiało i tam sobie proszę realizować swoje idiotyczne pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Swięze powietrze i wzrost bezpieczenstwa murowane IP: *.streamcn.pl 22.06.07, 10:05 Gratuluje osobom ktore głosowały na P Wrone i mieszkaja na ulicach sasiedujacych z przejazdem Tirów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:54 Panie Hałdyj.Pisze Pan bzdury jakich mało.Proponuje poczytać co to jest TIR i dopiero pisać takie artykuły.Przez takich jak Pan ludzie mówią na ciężarówki TIR co jest błędem,no ale pewnie zaraz mnie ktoś zjedzie za to że ja sie czepiam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 11:08 Masz rację, ale określanie samochodu ciężarowego mianem TIR'a stało się już standardem w naszym kraju więc tak naprawdę nie ma się czego czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 80.48.49.* 22.06.07, 13:44 na polityków też przyjęło się różnie mówić... już sobie wyobrażam te petycje... Szanowny baranie , (...) zastanawia mnie natomiast inna kwestia . jeśli drogi w mieście należą do miasta , to czy można na nich wprowadzić ograniczenia wjazdu samochodów do xx metrów długości yy metrów wysokości i zz ton wagi ? postawić w losowo wybranym miejscu patrol i nie sądzę aby takie kolosy jeździły po naszym mieście gdzie popadnie . chyba nie jestem zbyt naiwny ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvy Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:06 może być ciężarówka tirem tak jak polska autostrada-dziurostrada albo lepiej remontostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerwazy Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.tor.axxent.ca 22.06.07, 14:05 Tak jest w krajach gdzie jest duzo wiecej ciezarowek niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 15:27 Ale w tych krajach są odpowiednie punkty przeładunkowe na obrzeżach, skąd towar dalej jest przewożony mniejszymi autami. Rozwiązanie wg. mnie też średnio dobre - żeby przewieźć ten sam towar który ma na sobie przeciętny ciągnik z naczepą potrzeba około 20 samochodów dostawczych, a to w oczywisty sposób przekłada się na większy ruch w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.realestate.net.pl 23.06.07, 01:00 A jak to się ma do nacisku na oś? a tym samym zniszczenia nawierzchni? Tylko proszę rzeczowo, bez inwektyw Panie Kierowco "TIRA", pardon, ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 10:12 > A jak to się ma do nacisku na oś? a tym samym zniszczenia nawierzchni? A jak ma się mieć? Przecież to oczywiste, że ciężarówka z 10t na osi w większym stopniu będzie niszczyła drogę od dostawczaka z 1,5t. Ale podchodząc do tego w ten sposób cały towar w Polsce powinniśmy wozić na busach, a wtedy miej nas w opiece panie Boże (przypominam, jedna ciężarówka = ~20 dostawczaków). Droga powinna być tak skonstruowana, żeby te 10t znosić bez problemu. A że w Polsce robi się wszystko po najmniejszej lini oporu i po najniższych kosztach, to już nie moja wina. Na zachodzie jakoś nie mają z tym problemu mimo, że u nich ciężarówek jest znacznie więcej, a kolej służy tylko do transportu ludzi. W Szwecji dopuszczalny nacisk na oś wynosi już 11,5t a DMC zestawu 60t. Również proponuję porównać ich stan dróg do naszych. > Tylko proszę rzeczowo, bez inwektyw Panie Kierowco "TIRA", pardon, ciężarówki. 1. To nie ja się czepiałem o "TIR'a" 2. Czy sądzisz, że gdybym był kierowcą zawodowym, miałbym czas siedzieć na forum i popychać z Wami takie pierdoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.realestate.net.pl 01.07.07, 00:02 ad /1 nikt się nie czepia tylko uzywa skórtu myslwego a problem stworzyłeś sam. ad2/ sugerujesz ze kazdy forumowicz "idziela" się w godzinach pracy a w domu siedzi przed TV-łem i nie przystoi aby coś naskrobał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 11:56 > ad /1 nikt się nie czepia tylko uzywa skórtu myslwego a problem stworzyłeś sam Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego. NIE JA SIĘ CZEPIAŁEM O SŁOWO TIR - zrobił to inny forumowicz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64620875&a=64653212 A tutaj moja odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64620875&a=64654272 Zrozumiał? > ad2/ sugerujesz ze kazdy forumowicz "idziela" się w godzinach pracy a w domu > siedzi przed TV-łem i nie przystoi aby coś naskrobał? Tym razem to ja mam chyba problemy z rozumieniem tekstu, bo nie wiem do kogo i o co pijesz. Jedyne co zasugerowałem to to, że nie jestem kierowcą zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxy Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:21 oj smerfiku widać że nie wiesz jak jest wytrzymałość drogi badana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Mozna zabronic TIR-om wjazdu do miasta. IP: *.realestate.net.pl 01.07.07, 00:08 Nie wszystkie drogi a tym bardxzej ulice muszą posiadać wytrzymałość 11,5t/oś więc nie rozumiem o co Ci chodzi w Twoim wpisie. Może należałoby w takim raze zmienić przebieg dróg krajowych i nie wszystko mogłoby do miasta wjeżdżać Trzeba szukać rozwiązan problemu który predzej niz później sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Ale o co wam chodzi? IP: *.gre.pl 22.06.07, 16:23 Wystarczy dogadać się z Rędzinami, (oni chyba poprą), żeby zmodernizować połączenie Rudnik z DK1, to obecne, z sygnalizacją świetlną, żeby TIR-y nie musiały jeździć przez Rędziny i Warszawską. Wtedy pojadą tak, jak do tej pory, al. Wojska Polskiego - nic się po prostu nie zmieni. Kłomnicom, czy Radomsku niestety pomóc się nie da. W tej sytuacji najpilniejszym zadaniem staje się wielopoziomowe skrzyżowanie DK1 z Jana Pawła. I na wszelki wypadek warto tą inwestycję przesunąć na początek. Bo jak znam życie, to nasi lokalni bonzowie to i owszem mogą, ale tu na miejscu, wybrać gatunek kostki, jaka ułożona zostanie w Alejach. Decyzja wyłączenia z opłat obwodnicy Częstochowy może im się (jak wiele innych rzeczy) po prostu nie udać. Może więc, zamiast budzić się z ręką w nocniku, za wczasu podmuchać na zimne i poszukać alternatyw? Warto przemyśleć! Jak tu przynajmniej pozostawić status quo, żeby przynajmniej nie było gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 212.160.86.* 22.06.07, 17:28 Oj Polaczek; Polaczek co Ty możesz wiedzieć o Polsce?....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEDAL TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:24 nie prawda ,jeśli się ktoś trochę interesuje ten wie że tiry pojadą A1 ,dlatego że mają wykupioną winietę która to umożliwia przejazd bezpłatny po autostradach !!!! nie opowiadajcie bzdur!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 20:38 Ktoś tu się z choinki urwał... Może zanim napiszesz kolejną wypowiedź MEDAL, przeczytaj artykuł który komentujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autko Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 13:24 twoja autostrada w dobrym stanie ile będzie ?, 2 miesiące bez remontu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:34 Minister Transportu to człowiek nieodpowiedzialny,ale lojalny,więc jego pomysły są niestety wcielane w życie.Gdyby autostradowa obwodnica miasta była bezpłatna,to w połączeniu z południową przez Błeszno wyeliminowałoby to ruch tirów z Cz-wy.Ale nasze miasto nikogo nie obchodzi.Więcej potencjalnych wyborców jest w Poznaniu,Katowicach czy Krakowie,gdzie obwodnice są bezpłatne i tira w miescie nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 195.205.202.* 24.06.07, 10:04 Ciekawe, czym zasłużyli sobie mieszkańcy Kłomnic, Rędzin i Częstochowy aby zostać tak wyróźnieni. Oczywistym jest, że prawie cały transport ciężarowy pojedzie drogami na których nie trzeba będzie płacić exstra - wystarczy winieta. Wszyscy walczą o pozbycie się ciężkiego transportu ze stref zamieszkania, a u nas stosując zachęty finansowe( płatna obwodnica )kieruje się ruch centralnie przez miasta i wsie. Chyba tak ma wyglądać oźywiona gospodarka tych okolic. Wszystkie miejscowości na trasie Piotrków - Częstochowa zostaną ROZJECHANE!!!!!!!!!!!!!!!!. Tylko kogo to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgx SZOK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 12:54 W jakim kraju my żyjemy? Przecież to kretyństwo żeby zamiast usuwać Tiry z miasta robić wszystko żeby dalej rozjeżdzały drogi i ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: armagedon IP: 195.205.202.* 25.06.07, 23:59 Szykuje się nam niezła jazda. Temat interesujący, a jakoś zainteresowanie słabiutkie. Chyba zasługujemy na to. Województwa nie obroniliśmy to i tranzyt pojedzie przez Częstochowę. Jeszcze do dziś Częstochowa dzielona jest torem tramwajowym. Już niedługo. Podziałem tego co z niej zostanie zajmą się wysokotonażowe ciężarówki. Trudno uwierzyć, że pismo urzędu miasta coś załatwi. Zdawało się, że po poprzednim ministrze transportu może być już tylko lepiej. No i jest "prawie" lepiej a jakże "sprawiedliwie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: armagedon IP: 195.205.202.* 01.07.07, 19:53 Odnoszę takie wrażenie, że w Ministwerstwie Transportu decyzje odnośnie dróg wydawane są tylko na podstawie mapek drogowych i to niezbyt dokładnych. Dla nich przejazd przez jakąś miejscowośc to tylko czerwona, lub żółta kreseczka. Pomiędzy Piotrkowem, a Częstochową są takie dwie kreseczki: grubsza DK1 i cieńsza 91. Biegną one sobie prawie równolegle. Co za różnica, którą pojadą samochody ciężarowe. Z perspektywy Warszawy liczy się tylko "kasa" od koncesjonariuszy. Częstochowa i inne okoliczne wioski to nie Włoszczowa, czy STOLYCA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:35 to skandal . jeżeli pojadą to zrobimy blokadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgx Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:33 >to skandal . jeżeli pojadą to zrobimy blokadę już to widze - Częstochowianie nie mają "za grosz" inicjatywy i siły przebicia, nic dziwnego że zabrali nam województwo i staliśmy się zaściankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 195.205.202.* 28.06.07, 19:09 Niestety całkowicie się z tobą zgadzam. Niestety, bo wolałbym ci zaprzeczyć. Nie ma wśród nas jedności jaką pokazali opolanie w walce o województwo. Nie ma człowieka - guru, lub grupy ludzi, którzy rzucając hasło pociągneliby za sobą częstochowian i mieszkańców zainteresowanych gmin. W Warszawie doskonale o tym wiedzą i dlatego szykują nam taki pasztet. Dobrze, że choć GW poruszyła ten temat, bo na nasze władze nie można chyba liczyć. A szkoda, bo tracą doskonałą okazję do zdobycia przychylności elektoratu, czyli nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs TIR-y pojadą przez Częstochowę IP: 83.2.142.* 03.07.07, 13:44 Wprowadzić liczne zakazy i wysokie myto na alei Wojska Polskiego dla Tirów. Jak ministerstwo chce brać za przejazd autostradami to obowiązkiem magistratu jest robić to samo tylko opaty powinny być znacznie większe. Nie wolno dać się zrobić w konia. Odpowiedz Link Zgłoś