Dodaj do ulubionych

wojsko bierze wszystkich :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:04
g... ich to obchodzi ze ma ktos zone, dzieci, stala dobra prace... teraz
biora kazdego. Moj chlopak zlozyl juz papiery do szkoly zostal przyjety a oni
maja to w d... i tak mu wystawili bilet, poniewaz nauka zaczyna sie od
wrzesnia i sie obecnie nie uczy. Teraz wezma kazdego do 50 roku zycia!!! Kto
cos takiego wymyslil?? Czemu mamy taki poj... kraj?
PS. przepraszam za g... d... i poj... ale inaczej nie moglam tego napisac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:48
      Skoro dostał się na studia to nie mają go prawa wziąć. Musi udać się do dziekanatu gdzie wystawią mu zaświadczenie. Wszak za 3 miesiące zaczyna naukę a służbę skończyłby w przyszłym roku, czyli wyleci ze studiów!
      Doradzam wziąć adwokata, bo WKU są ciecie(wojskowy beton) których tylko konkretne paragrafy przekonają i groźba rozprawy! W końcu chodzi o życie i karierę człowieka.
      Państwo nie liczy się z obywatelem więc i z Państwem trzeba rozmawiać stanowczo i mieć na uwadze swoje dobro.
      • Gość: ja to ja Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:31
        Odroczą Go!!!
        Ciekawe czy pójdzie jak skończy studia ?
      • Gość: a Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 80.48.157.* 29.06.07, 15:31
        jesli t prawda co piszesz aga ... hmm no coz a myslalem ze jakos uciekne :)
        trudno ide w przyszlym roku chyba :D
      • Gość: rox Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 14:12
        każdy prawdziwy mężczyzna powinien być w wojsku i oddać krajowi co mu się
        należy A NIE śCIEMNIANIE
        • Gość: Wkurzony Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:18
          Ty już oddałeś swój rozum niestety buahahaha
    • Gość: Orzelek Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 80.54.173.* 29.06.07, 15:41
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4250969.html
      • Gość: aga Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:55
        moj chlopak rozmawial nawet z szefem calej tej komisji i powiedzial ze nie ma
        wyjscia musi mu wystawic bilet bo jesli tego nie zrobi to "ci z gory" stwierdza
        ze przyjal lapowke za to ze go odroczyl i go zwolnia.
        Inna historia... moj kolega odsluzyl wojsko kilka lat temu i w tym roku byl juz
        na 1 tygodniowym szkoleniu potem na 2 tygodniowych a teraz na caly sierpien go
        biora. Tez ma stała prace a 1 wrzesnia ma wesele.
        • Gość: poborowy aga - wiekszych głupot w zyciu nie słyszałem hahah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:01
          chyba Ci jakies kity ten kolega pocisnął. nie ma takiej opcji, że po odbyciu
          służby wojskowej biorą Cią na szkolenie, chyba że sie podpisywało jakieś
          dodatkowe papiery ze zgodą lub moze startuje na zawodowego (a ty o tym nic nie
          wiesz)
          • Gość: aga Re: aga - wiekszych głupot w zyciu nie słyszałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:04
            nie wiem czy cos podpisywal ale watpie bo nie widzi mu sie tam isc tuz przed
            weselem ale tak jest!!
          • Gość: mg Re: aga - wiekszych głupot w zyciu nie słyszałem IP: 80.54.173.* 29.06.07, 18:04
            niestety, ale tak jest, ze po roku czy kilku latach moga spowrotem powloac go do
            wojska na przeszkolenie tygodniowe czy miesieczne itd. moj kolega byl w gliwcach
            juz 2 razy, pomimo ze wyszedl z wojska w 2004r. A to ze maciema slub 1 wrzes to
            jak cos to za okazaniem zaswiadczenia od ksiedza, pwoienien dostac przepustke
            czy jakis urlop.
          • rafradol1 Re: aga - wiekszych głupot w zyciu nie słyszałem 29.06.07, 18:10
            Każdego, kto był w wojsku (i dalej posiada odpowiednią kategorię zdrowia), można powołać na ćwiczenia rezerwy. I nie ma mowy o żadnym podpisywaniu zgody czy innych "paierków". Nie każdy musi być powołany i nie każdy kiedykolwiek odbedzie takie ćwiczenia. W pewnych szczególnych przypadkach można być z nich zwolnionym.
          • Gość: NoName88 Re: aga - wiekszych głupot w zyciu nie słyszałem IP: *.streamcn.pl 30.06.07, 15:39
            Żadnym zawodowym nie byłem, nie jestem, nie chcę być (i co tam jeszcze
            powinienem napisać) a na "ćwiczeniach" rezerwy w tamtym roku byłem (nawet mi za
            to płacili - średnio jakieś 50 zł/dzień).
    • Gość: Ann Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:50
      Całkowicie się z Tobą zgadzam i współczuję. Przechodziłam to z moim mężem kilka
      lat temu. Udało się nam :). Wojsko to pomyłka! Z ilu znajomych zrobiło kalekę!
      Chore, masz iść służyć dla państwa, a co daje Ci państwo w zamian? NIC. Nawet
      pracy nie może zapewnić, a który pracodawca będzie czekał na pracownika, aż ten
      wróci? Nie bądźmy śmieszni! To jest chore, bo ci chłopcy (mężczyźni) często mają
      żony i dzieci na utrzymaniu!
      • Gość: Paolo Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 89.174.23.* 29.06.07, 22:21
        Dlatego Polska powinna miec armie zawodową w 100%, lub jak Szwajcaria - oglosic
        się panstwem neutralnym i miec wszystkich w glebokim powazaniu...szczegolnie
        USA...a armie miec malutka, reprezentatywna jak nasi bogaci bracia w
        Szwajcarii:)
        • Gość: ja to ja Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 06:51
          hahaha Polska państwem neutralnym, rozbawiłeś mnie, ale tak na poważnie to
          jeśli ma ślub to wystarczy zaświadczenie, nie chcesz iść na przeszkolenie to
          zgłoś się do lekarza po zwolnienie lekarskie lub udowodnij że masz wykupione
          wczasy lub coś w tym stylu, a poza tym wojsko nie jest złe tylko zależy jakie
          masz do tego podejście i zaczym zaczniecie biadolić nad złym losem Swoich
          chłopaków dowiedzcie się jak załtwić aby służył jak najbliżej domu.
          Osobiście jestem za zawodową służbą wojskową bo siłą dobrego żołnirza nie
          zrobisz, do tego potrzeba troche serca jak w każdej pracy, tylko jak zrobią
          zawodowe to miejsc będzie za mało tak jak w USA.
        • Gość: xyl Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 213.77.49.* 06.07.07, 08:09
          Oj, nie masz pojęcia o armii szwajcarskiej, jest to NAJLEPIEJ przygotowana
          armia na swiecie.... Co roku KAŻDY OBYWATEL 2 tygodnie ćwiczeń (bez wyjątków,
          jak kto nie ma nogi to do straży pozarnej), karabiny w domu, w każdym domku
          schron z zapasem żywności itd. Co więcej, niektórych prac się NIE dostanie bez
          odpowiedniego stopnia z armii...
    • taki_i_owaki oj baby :) 30.06.07, 08:33
      wojsko jest, bylo i bedzie... od lat ludzie sluza i jakos zyja (w zdecydowanej
      wiekszosci). A co do twojej sprawy to pare lat temu moj kolega mial podobna
      sytuacje i tez dostal bilet po przyjeciu na studia, ale przed rozpoczeciem roku
      go wypuscili - bo szedl sie uczyc.

Latwo mi sie pisze, bo jestem w rezerwie :)
      • Gość: ja Re: oj baby :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:26
        Tez jestem w rezerwie:) Teoretycznie mogą nas wziac, ale raczej mało
        prawdopodobne...
        • taki_i_owaki Re: oj baby :) 30.06.07, 10:42
          w praktyce nie wykonalne.

Chociaz na szkolenie rezerwy bym sobie pojechal - 2 tyg chlania w lesie :) -
          takie troche wakacje na koszt panstwa. Tylko, ze mnie nie wezma bo teoretycznie
          nie wiem jak sie strzela i z ktorej strony wylatuja te olowiane cosiki :).

Dla mnie wojsko to syf, i uwazalem, ze jak mnie tam zaciagna to bedzie rok
          stracony i sie uczylem - teraz uwazam, ze dobrze zrobilem. Ale jest wielu ludzi
          ktorzy chca isc do wojska, marza o tym wrecz. Okazuje sie najprostrza metoda
          unikniecia wojska jest zgloszenie sie na ochotnika - jak nie wyblagasz i nie
          wywalczysz to cie beda odwlekac.
          • Gość: ja Re: oj baby :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:47
            Ja tez bym nie chciał tam iść - chce mieć zdrową wątrobę:) O strzelaniu tez
            zielonego pojęcia nie mam. Jedyne co strzelałem, to głupa czasami :) Jeden
            znajomy nie tak dawno wyszedł z wojska, i od tamtej chwili jest całkowitym
            abstynentem (wcześniej nim nie był). Na pytanie, czemu nawet piwka sie nie
            napije odpowiada "jakbyś był w wojsku z góralami prawie rok, to też byś nie pił..."
    • Gość: major Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 80.54.174.* 30.06.07, 09:31
      Co za naród mamy?!Wszyscy tylko kombinują by wymigać się od wojska!!Co to za
      chłop,który nie był w wojsku?Co zrobi kiedy będzie trzeba kiedyś użyć broni w
      obronie kraju-będzie strzelał z długopisu??Ku Chwale Ojczyzny!
      • Gość: gość Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 80.48.49.* 30.06.07, 13:08
        z karabinem na głowicę atomową albo hakerów ? stuknij się o ścianę !
        tego kraju nikt nie chce bronić , wszyscy wyjeżdżają albo strajkują .
        żeby ktoś cię bronił , musisz dać mu podstawy normalności . nawet
        w zwykłych firmach ochroniarskich pracownik zarabia i jest szanowany .
      • Gość: Gość Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 02:29
        A taki, który będzie utrzymywał wąsatych nierobów z WKU i im podobnych.
    • Gość: angrusz Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:21

To normalne , że biora do wojska . Niektórym elementarne zasady dyscypliny i
      grupowego działania przydadzą się . A i strzelac się nauczy , chociaż mało
      celnie .
      Będzie miał jakieś pojęcie o wojsku
      • mrzezyno252 Re: wojsko bierze wszystkich :( 30.06.07, 10:31
        Jak się ten kolega wymigiwał przez tyle lat, zamiast iść wcześniej i ieć to z
        głowy to teraz ma. Najpierw się ściemnia a teraz się płacze, mój boże troszke
        odwagi i konsekwencji. Przeniesiony do rezerwy w 2001 roku.
        • Gość: michal Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 13:33
          Armia powinna byc w 100% zawodowa , takie ciaganie na 9 miesiacy nic nie daje , jest duzo mlodych ludzi ktorzy z checia zwiaza sie z wojskiem na stale i ich sie powinno brac a nie kogos kto nie chce .
          Podobno nie ma pieniedzy na zawodowa armie - co za bzdura na zawodownych nie ma ale na umundurowanie szkolenie i utrzymanie przez 9 miesiecy i do tego jeszcze te 900 zl dla rodzin i oplaty mieszkania to juz pieniadze sa poprostu kpina .
          W wojsku nie bylem narazie studiuje ale do wojska nie pojde bo jest to marnotrastwo mojego czasu w najgorszym wypadku wyjade z kraju a nie bede sie bawic w manewry .
          Pozatym po co im poborowi , moj kumpel jest zawodowym zolnierzem i on jak i jego koledzy zbijaja baki , nic nie robia obijaja sie cale dnie a kasa leci wiec po co utrudnac zycie osoba ktorym nie jest to do niczego potrzebne .
          Dawniej zasadnicza sluzba wojskowa napewno byla potrzebna gdy robilo sie za mieso armatnie ale przy dzisiajszej technologi lepiej postawic na wyposazenie i dobre wyszkolenie malej ale efektywnej armi .
          • Gość: bodzio Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 212.87.244.* 30.06.07, 14:01
            mam pytanie skonczylem studia w 2005 , ale nie poszedlem na wku, zgodnie z tym rozporzadzeniem www.wojsko-polskie.pl/wortal/document,,id,2604,katId,59.html powinienem zostac przeniesiony do rezerwy. Jak to wyglada naprawde.
            • Gość: Tomek Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.gre.pl 30.06.07, 15:05
              W takim razie wyjeżdżając za granicę mam spokój z polskim wojskiem? Nie będą
              mnie ściągać na siłę czy blokować wyjazdu? Chodzi mi o wyjazd od razu po
              studiach. Jeśli tak to ja się nawet nie mam zamiaru zastanawiać!!! Nie będę
              marnował 9 miesięcy swojego życia.
              • Gość: .... Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 08:02
                "Tomek" wyjazd za granicę nic nie daje nawet z zagranicy Cię ściągną lub
                poczekają na granicy na twój powrót.Bilet dostarczają na Twój stały/mel.?/adres
                i jak się nie stawisz w terminie to listem gończym nawet międzynarodowym będą
                ścigać.Zmiana obywatelstwa też na nic-odbędziesz służbę w kraju nowego obyw.np.w
                Niemczech,...(EU).Tylko przeniesienie do rezerwy(z powodu..).
    • Gość: Matt Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.gre.pl 30.06.07, 15:11
      A czy ktos moze orientuje sie ile placa na szkoleniach rezerwy kapralowi za dzien?
      • Gość: inna Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 16:14
        ale sie boja faceci tego wojska ech,

ps.pocieszcie sie tym ze teraz w wojsku to jest przedszkole,kiedys to było
        wojsko i nie 9 miesiecy a dwa lata.
        90% mezczyzn uczy sie ,studiuje chyba tylko dlatego by nie isc do wojska.sorry
        ale tak to odbieram
    • Gość: Lekarz psychiatra Do sierżanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:21
      Widze, że jest pan cieżko chory, zapraszam wiec do mojego gabinetu w
      poniedziałek na godzine 9:00, proszę nie stchórzyć :)))
      Błędnie pan interpretuje misje wojska, nie wolno "gnoić" żołnierzy. Ni byłem w
      wojsku, ale gdybym pana tam spotkał dałbym panu wspaniałą lekcję życią, po
      której stałby sie pan człowiekiem oraz z szacunkiem odnosiłby sie pan do innych
      ludzi.
      Tak wiec proszę nie stchórzyć i stawić sie w poniedziałek w moim gabinecie,
      postam sie pana wyleczyć, gdyż choroba psychiczna to jedna z najgorszych rzeczy
      jaka moze sie przydarzyć człowiekowi.
      • Gość: ro do lekarza psyc Re: Do sierżanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:45
        Gość portalu: Lekarz psychiatra napisał(a):

> Widze, że jest pan cieżko chory, zapraszam wiec do mojego gabinetu w
        > poniedziałek na godzine 9:00, proszę nie stchórzyć :)))

Ty nieuku !
        Naucz się najpierw pisać ogłoszenia, to chyba poznasz cofając się do gimnazjum.
        Tam znajomość formy ogłoszenia wymagana jest na lekcjach i egzaminie
        gimnazjalnym.
        Z Twojego ogłoszenia nic prawie nie wynika ! Wiemy, że jesteś psychiczny i
        niedouczony.
        Napisz czy coś jeszcze potrafisz !
        Może zaszczekasz !!!
    • Gość: michal Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 20:08
      Tu nie chodzi o to czy sie boimy czy nie tylko o to po co to jest .
      PO NIC
      skoncze studia pracuje mam zone i wychowuje z nia dzieci o wojsku nie mam zielonego pojecia i biora mnie do wojska i co ??
      Zarabiam np 6 tys splacam kredyty opiekuje sie rodzina a oni mnie biora do wojska i co trace kontakt z zona i dziecmi na prawie rok nie zarabiam 6 tys a dostaje jakies marne 900 zl i za co zona ma sie utrzymac ? tam jacys imbecyle mna rzadza i wymyslaja jakies idiotyzmy zebysmy sie nie nudzili , krzywi mi sie charakter bo wojsko zmienia na niekorzysc( nie liczac alkoholu) i wracam po prawie roku , stara praca juz przepadla , moja wiedza jest sprzed wojska wiec przestarzala . A ja po miesiecu juz nie pamietam jakich idiotyzmow mnie tam nauczyli .
      Prosze mi powiedziec jaki jest z tego pozytek ? Wojsko tylko i wylacznie zawodowe !!.
    • Gość: K2 Macie co chcieliście !!!!:\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:08
      Tak wszyscy psioczom a za przeproszeniem jakies cymbały musiały zagłosować na jeszcze większych cymbałów, macie teraz co chcieliście:)

polska to jednak jest INNY kraj
      • Gość: Gość Re: Macie co chcieliście !!!!:\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:15
        Nie popieram Kaczyńskich (rozumiem, że pijesz do nich), ale przypominam, że
        zmiany w zasadach poboru wprowadzili bolszewicy, kiedy ministrem obrony był
        towarzysz Zemke.
    • Gość: jenerał Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: *.juranet.eu 05.07.07, 13:38
      powinni wcielić wszystkich mieszkańców Blachowni do wojska mieli by zniżki 78%
      na pekaes
      • Gość: ppr Re: wojsko bierze wszystkich :( IP: 195.205.202.* 05.07.07, 21:44
        zamiast wystawac pod blokami i sklepami to do szwejowni marsz ! na mieso
        armatnie :-))
        • Gość: Eryk XiI Re: Czy to rozpad państwa, czy tylko przemiany ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:34
          Aby w głowach się ludziom nie przewracało wojsko przejmuje stery jak w 1981 r.
          Prawie wszystkich "uciekinierów" od wojska wyłapią !
          Będą ograniczenia w wyjazdach za granicę dla osób z nieuregulowanym stosunkiem
          do wojska.
          Będą starali się przez ambasady ściągać te osoby, które już wyjechały.
          Będzie "wesoło" i "kolorowo" !!!
          Poleją się łzy i krew !
          • Gość: gapcio Re: Czy to rozpad państwa, czy tylko przemiany ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:58
            Andrzej Lepper zamieszany w aferę korupcyjną.
            To dopiero teraz się poznali na tej osobie ! A do tej pory to "grał" Kaczorom
            na nosie i śmiał się, a umiał to robić lepiej niż kto inny.
            Oczywiście okaże się, że on nie ma nic, wszystko jest córki i syna, a i żona
            też chciała mieć coś swojego to jej trochę dałco miał.
            Śmiać pewnie będzie się nadał z głupich Kaczorów, tylko innym tonem.

"Kruk krukowi oka nie wykole ! "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka