Gość: andrzej IP: *.hcz.com.pl 20.07.07, 14:39 Podwyżek raczej nie będzie. Prędzej TRW zdecyduje przenieść produkcję do Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:52 "racownicy produkcyjni zarabiają od 1,2 do ponad 2 tys. zł na rękę" ... Ciekawe gdzie dostaniecie wiecej za prace na produkcji ? w Rumini za mniejsze pieniadze pracuja i sa zadowoleni i chetnie przejma kolejne zaklady. Jesli ktos uwaza ze malo zarabia nieche poszuka lepiej platnej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:24 Ciebie wywiozą do Rumunii matole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:58 To nie jest matoł lecz jeden z ważnych dyrektorów. to od nich słyszymy, że produkcja zostanie natychmiast przeniesiona. Ciekawe po co leją jeszcze te betony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:00 Predzej koncern wywali panów Ogińskiego i Piotrowskiego niż przeniesie produkcję...Przecież łatwiej wymienić dwóch łosi niż przenosić cały zakład...Za duże koszty...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:29 Otóż to niech maruderzy spróbują pracy u polskiego kapitalisty w Częstochowie, zobaczą jak to jest dostać minimalną krajową i jeszcze być naciąganym na godziny pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:44 Jak żeś frajer to niech cię kapitalista naciąga jak się dasz...Poza tym jeśli ci tak źle to przyjdź do TRW i zobacz jaki to "raj"...Przyjęcia przez Worka cały czas są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aarle Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 19:45 Tak naprawde to z tym przeniesieniem jest troszke prawdy koło Koniecpola powstają nowe hale budowane przez TRW a maszyny przewieść to mały pikuś z Euro- Transem mają umowe na obsługe 31 tirów 3 dni wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:32 W koniecpolu bedzie mały oddział TRW, poprostu przeniosą tylko małą część produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:26 To Koniecpol jest w Rumunii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:59 Jak ludzie chcą być niewolnikami to są, wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: 77.87.120.* 20.07.07, 16:50 Jesteś idiotą w Rumunii zarobki są zbliżone to fakt ale koszty życia narazie o ok.40% niższe za dwa trzy lata się zrównają dzisiaj Rumun ma ok.300-350euro za pare lat będzie chciał mieć 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mas Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 08:51 to jest 1,2 tyś za czterobrygadówke? ♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:02 a co to jest to trw? Odpowiedz Link Zgłoś
hasty Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW 20.07.07, 16:46 Odłam telewizji Trwam-podobnie marudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:58 Każdy z was taki chojrak na necie a z rana pójdzie i będzie znów lutowany w dupę przez swojego pracodawcę...Żal wam dupę ściska że niektórzy mają odwagę walczyć o swoje a wam tej odwagi brakuje "maczo internetowi" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:38 Walczcie sobie ile chcecie, strajkujcie, bierzcie jednocześnie urlop na rządanie, zamawiajcie artykuły w Gazecie czy innych dziennikach (lub czasopismach :)) nikt tego nie zabroni. Ale nie kwiczcie publicznie ze jesteście najbardziej uciśnioną grupą pracowników w Częstochowie i nie wylewajcie swojej złości na pracowników centrum inżynieryjnego. Z waszych wypowiedzi wygląda, że nie chcecie poprawy swoich dochodów ale żeby tym z centrum było gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:45 Nikt nie kwiczy tylko walczymy o swoje,a jęczy to pan dyrektorek że taki z niego dobrodziej i o co tym pracownikom chodzi...A artykuły w gazecie to sponsoruje dyrekcja i podgrzewa atmosferę..Czy nie prościej by było dać te podwyżki...?Gdzie ja napisałem że chciałbym by tym z centrum inżynieryjnego było gorzej???Umiesz wogóle czytać?Czy masz jakieś omamy wzrokowe? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabofski Co...? O swoje??? IP: *.man.czest.pl 21.07.07, 17:46 O ja pitolę. Jak o swoje może walczyć pracownik, który przez osiem godzin jest zobowiązany do naciskania jednego przycisku i niczego poza tym??? Kuwa mać. W taki sposób to o swoje można walczyć w firmach państwowych, a nie w prywatnych. Wiecie dlaczego zarabiacie tak a nie inaczej? Bo rynek pracy taki jest i tego typu praca jest tak właśnie ceniona. Standardowy pracownik linii to niewykwalifikowany robotnik. Nie musi się znać na niczym, nie podejmuje ŻADNYCH decyzji, po 8 godzinach roboty może mieć wszystko w dupci. W całym kraju za taką pracę nie dostaniecie lepszych pieniędzy. A możecie dostać gorsze, bo sławny inwestor spod Wrocławia płaci jeszcze gorzej za to samo. Organizując strajk, należy mieć jakieś argumenty. Wy nie macie żadnych oprócz tego, że lider to cham, że dyrekcja to jeszcze większe chamy, no i robić każą!!! No coś nieprawdopodobnego... Jeżeli za taką pracę chcecie dostawać po 1700 na rękę, czy ileś tam, to sugeruję stuknąć się w łeb. Takie są polskie realia. Nie realia TRW. Pracowałem kiedyś na linii z kilkoma osobami, które coś umiały. Stwierdziły, że stać ich na więcej i odeszły z roboty. Wiedzie im się lepiej. Szanuję ich za to. Bo zamiast wymulać się jak źle jest, po prostu zmienili pracę i robią w swoim fachu. Ale ten fach właśnie trzeba mieć. Wy natomiast nieustannie plujecie bez sensu zamiast coś z tym zrobić. Idźcie pracować do sklepu. Aleje pełne są ogłoszeń. Dostaniecie tysiaka bez czterobrygadówki, bez norm i bez zbędnej propagandy. Choć pieniądz ten sam, to zdobyty mniejszym nakładem. Droga stoi otworem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Co...? O swoje??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 18:09 Skończyłeś...?To spuść wodę bo śmierdzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx głos rozsądku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:51 gość portalu: :rutA napisał: "Hej Człowiek pracujący fizycznie to nie cieć. Człowiek pracujący umysłowo to nie obibok. 5 lat na polskiej Politechnice to nie wczasy. 1200zł pensji przy obecnych cenach to kpina (zwłaszcza jak się ma na głowie rodzinę). Co do montażu np. poduszek. Robią to ludzie bo wciąż są tańsi niż roboty które mogłyby to robić (z wykształcenia jestem robotykiem). Co do CEC, dziennie przepracowuję 7 godzin (chyba że USA nie da projektu, na szczęście coraz rzadziej). Czy jest różowo? Nie, nie jest. Czasem po prostu rzygam numerkami i nijak nie mogę się zbliżyć w domu do komputera. Czy ty konkurujesz z pracownikiem TRW w Meksyku. Nie. On produkuje dla Ameryki, ty dla Europy. Czy ja konkuruję z inżynierem w USA lub w Niemczech. Tak. Każdy walczy o swoje. Oni nas wcale nie kochają a musimy razem pracować. Ot globalizacja. P.S. Muszę zarabiać więcej niż ty, bo mam 25 lat i 30 000PLN kredytu studenckiego do spłaty. Pozdrawiam i życzę owocnych negocjacji z dyrekcją." Praca biurowa wymaga innych predyspozycji a fizyczna innych, ale ta i ta jest pracą i jak to każda praca nalezy się za nią wynagrodzenie. Zacytowany gościu z wątku pracowniczego doskonale ujął to w tych powyższych słowach, widać że gościu ma głowę na karku i nie obrzuca innych przekleństwami etc... tak jak to czynione jest na forach o TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: głos rozsądku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:53 bo nie sztuką jest się pokłucić, sztuką jest wyjść z impasu i dojść do wspólnej racji zwanej kompromisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: głos rozsądku !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:55 Racja ale zwróć uwagę jak niektórzy z biura na forum sie odnoszą do ludzi z produkcji...Za każdym razem chcą pokazać "co to nie ja" i że tamci z produkcji to "głupki niewykształcone" itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do szydercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:23 Gość portalu: szyderca napisał(a): > Racja ale zwróć uwagę jak niektórzy z biura na forum sie odnoszą do ludzi z pro > dukcji...Za każdym razem chcą pokazać "co to nie ja" i że tamci z produkcji to > "głupki niewykształcone" itp... Z tym masz rację ale to tak samo jak na produkcji, są osobniki:) które kulturę mają wpojoną od małego i są osobniki za przeproszeniem tępe i chamskie że poprostu szkoda gadać. To że ktos skończył studia zrobił magisterkę, nauczył się języka obcego nie ma nic do kultury takiego człowieka, jeśli ktos jes "chamem" to taki pozostanie i żadna szkoła tego nie zmieni. pozdrawiam wszystkich normalnych (fizoli i umysłowych) w TRW i wyjdźcie jakoś z tego impasu bo naprawdę szkoda prać brudów zakładowych na łamach GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: do szydercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:33 Wszyscy chcą wyjść z impasu tylko najwyraźniej nie chce tego dyrekcja...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: do szydercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 19:07 Mimo że pracuje na TRW w firmie zewnętrznej, to wiem z różnych źródeł, ile Ci ludzie z produkcji muszą zap......ac za taką kase. Zresztą w ogóle w tym naszym dziwnym kraju, człowiek nie dostaje godziwego wynagrodzenia za to co robi, to jest żenujące jak wiele ludzi dostaje marne 1000zł i za to ma utrzymać dom rodzine i godnie zyć (a tacy pseudo politycy praktycznie nic nie robiąc zyją w luksusie). Wracając do tematu to pracownicy TRW walczcie o swoje. PS pozdrawiam dwie śliczne ciemnowłose i pięknookie bliźniaczki z Rolniczej jadna z Hali C druga z Częstochowianki :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do szydercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 11:26 nie ma co dyskutować z barankami ♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja tam już wiem Re: do szydercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 23:03 A wiesz, że te pięknookie bliźniaczki mają jeszcze jedną siostrę??? Równie piękną... ... bodajże na zmianie "C" i jest pewnie troszkę starsza. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anzelm Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 19:57 Nie pasują Wam warunki płacowe, zrobcie to co lekarze, zwolnijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany dla mnie osobiście to ład w zarządzaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 07:18 Moim zdaniem geneza konfliktu jest banalnie prosta, ale na szczęście rozwiązanie równie trywialne. Wg. mnie do kształtu obecnej sytuacji przyczyniły się znacząco nw. elementy: 1. KADRA ZARZĄDZAJĄCA: Brak świadomości atmosfery, jaka panuje w zakładzie pracy przez kadrę zarządzającą, jest to bardzo częste zjawisko w sytuacji, kiedy do kadra opiera się tylko i wyłącznie na informacjach kierowników poszczególnych działów. Nie znam takiego kierownika, w tak dużej firmie, który ryzykować będzie przekazanie na zebraniu z kadrą zarządzającą nieprzychylnych informacji na temat atmosfery czy też morale jego podopiecznych. Prowadzi do do sytuacji, w której wraca on wychwalony do pracy i zaczyna starać się realizować świetlaną wizję zakładu o której przed chwilą zapewniał swoich przełożonych. Z czasem okazuje się, że jest to niemożliwe i zaczynają się problemu. Zbliżające kolejne spotkanie kierowników z kadrą powoduje, iż musi on szukać konkretnych rozwiązań i tutaj uwaga często stosuje się metodę zasłony dymnej, to jest wskazania wirtualnego problemu, lub też podnosi się do monstrualnych rozmiarów problem natury banalnej. UWAGA jednak, abym nie został źle zrozumiany, nie zawsze jest to BŁĄD kierownika, że takie zachowanie stosuje, najczęściej jest to wina kadry, która zmusza do takiego działania swoim zachowaniem. W konsekwencji dochodzi do sytuacji w której, kadra sama pozbawiła się możliwości zdobywania realnej wiedzy na temat zakładu pracy i sytuacji ludzi w nim pracujących. 2. ZWIĄZKI ZAWODOWE Nie znam genezy powstania i historii istnienia zz w trw, ale pasuje mi tutaj schemat, z którego wynika, iż zz zbudowane zostały przez kadrę kierowniczą. Jest dla mnie pewnikiem, iż zz. które od samego początku istniały by w firmie trw, nie doprowadziły by do takiej sytuacji, a jeśli istniały być może powodem dla którego ich działania nie mogły nabrać reprezentatywnego charakteru z uwagi na znikomy procent uzwiązkowienia w stosunku do liczebności zakładu pracy. Pracodawca musi być świadomy tego, iż każde podkreślam każde jego działanie negatywnie odbierane przez załogę skutkować będzie wzrostem liczby członków związku w konsekwencji musi liczyć się z tym, iż racjonalne organizacje, będą musiały ze zdwojoną siłą wypełniać swoje obowiązki. Jeśli więc kadra nie dopuści do siebie świadomości, iż model zbierania informacji jaki opisałem w pkt. 1 nie jest wystarczający i nie będzie prowadzić dialogu społecznego w zakładzie, sytuacje jakie mamy obecnie będą się ponawiały. 3. ZDALNE STEROWANIE W koncernach, gdzie de facto centrum zarządzania znajduje się poza zakładem, czyli posiada je grypa kapitałowa, celem jest dobro zakładu pracy. Jest to dobro, któremu podporzadkowywuje się wszystko. Obawiam się iż utrzymywanie siędalej owej patowej sytuacji doprowadzi do konieczności podjęcia takich kroków, które pozwolą przywrócić stabilizację dotychczasową. Wydaje mi się, iż kierunek owych rozwiązań zostanie określony na bazie analizy aktualnej sytuacji. Sztuka zarządzania tkwi w umiejętności podejmowania prostych rozstrzygnięć aczkolwiek trafnych. Moje osobiste zdanie jest takie, iż pierwsze oznaki już można oglądać takiego działania grupy kapitałowej, w efekcie mamy kolejny tekst w prasie. Obym się jednak mylił, albowiem to wskazywało by na fakt, iż powodem eskalacji konfliktu jest próba ukarania pracowników przez kadrę zarządzającą za swoje niepowodzenia i za to, że względem niej zostały wyciągnięte może nie konsekwencje ale kartki żółte bo jeszcze nie czerwone. 4. OPTYMISTA Czas leczy rany, moim zdaniem dobro zakładu, dobro pracowników i dobro kadry zarządzającej połączy się, niestety nie będzie wygranych i przegranych, na co zapewne liczą związki zawodowe, ale cel to jest poprawa morale ludzi zostanie osiągnięty. Wydaje mi się że taka sytuacja jest najlepsza dla pracodawcy, z punktu widzenia partykularnych interesów, jak i interesów grupowych. To tyle mojego wymądrzania. Szukajcie wspólnej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczenaczek Bójcie sie bójcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 12:10 Nie znam genezy powstania i historii istnienia zz w trw, ale pasuje mi tutaj > schemat, z którego wynika, iż zz zbudowane zostały przez kadrę kierowniczą. Jes > t > dla mnie pewnikiem, iż zz. które od samego początku istniały by w firmie trw, szłusznie - jesli liczycie na solidarnośc to sie przeliczycie - albo sie wszyscy zapiszecie i zmienicie zarzad albo załóżcie inny zz który nie wchodzi w 4 litery pracodawcom. Niestety "S" jest głównym pacyfikatorem strajków w Polsce. Co do groźby przeniesienia zakładu - to niepoważny argument. Nawet gdyby mieli płacic 100% więcej to i tak niewiele by to zmieniło po stronie kosztów. A przenoszenie produkcji poza UE to to żart - gdyby o te koszta chodziło już dawno by przenieśli wszysto do chin i indii. Gdy tymczasem Hinduski i chinski kapitał zaczyna inwestować w UE (patrz polskie huty) Czy dlatego ze tu musza więcej płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany oj widzę bład w rozumowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:21 Najwidoczniej niezbyt precyzyjnie określiłem swoje zdanie, pisząc o tym, iż związek w TRW stworzony został przez kadrę kierowniczą, miałem na myśli przenośnię, tj kadra stworzyła takie realia, że ludzie poczuli, że tylko przynależność do organizacji związkowej jest wyjściem z sytuacji i zaczęli zwiększać uzwiązkowienia, a nie jak napisał szanowny przedmówca, że to "S" wchodzi w .... itd. Przepraszam za taki brak precyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bójcie sie bójcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:58 Jeśli chodzi o przeniesienie produkcji np do azji czy afryki(zakłady w RPA) to ze względów logistycznych jest to narazie nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robolek Re: Bójcie sie bójcie IP: 212.160.86.* 21.07.07, 21:42 he he Rumun za mniej niż 1600zł do "łapy' się wypnie na Piotra i Artura poza tym nie będzie zapychał na4-brygady jak głupi Polak przecież to Rumun..;) MOżECIE SOBIE STRASZYC TYLKO ćWOKI SIę WYSTRASZą RESZTA BęDZIE NA T A K!!!!! za referendum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.produkcji Re: dla mnie osobiście to ład w zarządzaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 15:41 Pragnę zwrócić uwagę na jeszcze jeden poważny aspekt. Pracownicy produkcji czują się niedowartościowani przez czcigodnych Panów zarządzających. Mało tego wk.rwiają ich sytuacje gdy na zebraniach mówi się im , że " czarne jest białe". Fakt faktem, iż na produkcji znajdują się ludzie mniej rozgarnięci ale wśród nich są TACY którzy w ukryciu poprowadzą tę grupę by osiągnąć wspólny cel, którym nie koniecznie muszą być podwyżki. T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.produkcji Re: dla mnie osobiście to ład w zarządzaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 15:48 Pragnę zwrócić uwagę na jeszcze jeden poważny aspekt. Pracownicy produkcji czują się niedowartościowani przez czcigodnych Panów zarządzających. Mało tego wk.rwiają ich sytuacje gdy na zebraniach mówi się im , że " czarne jest białe". Fakt faktem, iż na produkcji znajdują się ludzie mniej rozgarnięci ale wśród nich są TACY którzy w ukryciu poprowadzą tę grupę by osiągnąć wspólny cel, którym nie koniecznie muszą być podwyżki. Tutaj chodzi o coś innego - godność - Panie Ogiński cytując Pańskie słowa , " skooro Pan uważa , że pracownicy TRW szyją 2 kawałki materiału " - powinien Pan ustąpić miejsca osobie , która posiada świadomość ceny życia ludzkiego, o którym to chociaż cały czas myśli szary i pusty pracowniczek produkcji ( niejednokroć posiadający większe wykształcenie i kulturę osobistą aniżeli Pan ) Poprostu żenada w najwytworniejszym tego słowa znaczeniu. Powyższy cytat został wycięty z niedawnego SPOTKANIA MężóW ZAUFANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abcc Re: dla mnie osobiście to ład w zarządzaniu IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 17:15 Zeby cos komentowac trzeba znac sprawe a widze ze wielu sie wypowiada a nie wie jak jest w TRW,ciagla presja na pracownikach zeby tylko zeszlo produkcji tyle ile powinno mimo np awarii maszyn,zwiekszanie norm,itp ,ja tam pracowalem przez pol roku i mi wystarczylo wolalem przeniesc sie na hute gdzie zarobie wiecej i jak nie mam nic do robotty to po prostu nic nie robie a nie jak w TRW gdy w przypadku awarii maszyny trzeba bylo udawac ze sie cos robi bo"taki jest system pracy",zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: {T}error {R}ygor {W}yzysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:43 Pracujew tym zakładzie 8 miesięcy ,powiem tyle jeżeli szanowny pan dyrektor uważa że ta praca jest lekka i przyjemna niech da dobry przykład i stanie na tydzień na lini i pracuje np .na składaniu poduszek lub na najcieższej lini hagbeagach zapraszam ,mogę się założyć że nie przetrwałby tam tygodnia -i jeszcze jedno niech pokarze wszystkim jak to łatwo osiągnąć wyznaczony przez nich Cel-norme. Kto jest za tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: {T}error {R}ygor {W}yzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 08:08 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: {T}error {R}ygor {W}yzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:39 Bo pracować wam się nie chce lenie śmierdzące a nie wiadomo jakie pieniądze by się chciało brać!!!Do szkoły uczyć się zdobywać wykształcenie,uczyć się języków obcych to i pracę lepszą znajdziecie!!A jak się wam coś nie podoba na zakładzie to wypad za bramę na wasze miejsce jest mnóstwo chętnych!!!Nikt po was płakać nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: {T}error {R}ygor {W}yzysk- do maćka IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 12:19 bujaj sie buracki łbie nie wnikaj za brame to sam mozesz wypasc inteligencie po polibudzie w cz-wie pewna za kase wieczorowo wiedze zdobyłes i teraz jestes taki mundry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: {T}error {R}ygor {W}yzysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:32 chce CI powiedziec ze duzo osób tam pracuje na hali majac wyzsze wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 13:43 No właśnie też jestem tego ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:46 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki kraj Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: 195.205.202.* 23.07.07, 23:21 Na produkcji to prawie same debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:23 sam jestes debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:18 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki kraj Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: 195.205.202.* 24.07.07, 22:30 krytyka boli . zwlaszcza debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Jakie płace IP: 212.160.86.* 24.07.07, 23:15 ilustracje biznesowe dostarcza theta Polskie firmy zaczęły podawać zarobki w ogłoszeniach rekrutacyjnych. Efekt? Nareszcie zaczęli zgłaszać się chętni do pracy - pisze "Metro". Właściciel małej firmy transportowej Jacek Tarczyński od przeszło czterech miesięcy chciał zatrudnić trzech kierowców. Nikt nie odpowiadał na oferty o pracę. W końcu do" ogłoszenia dopisał: "Zapłacę 4,5 tys. zł miesięcznie na rękę". - To był strzał w dziesiątkę, bo ściągnął ludzi do firmy. Chętnych było tak dużo, że po południu wysiadła mi bateria w telefonie komórkowym - opowiada. Ogłoszeń z konkretnymi ofertami zarobków pojawia się w prasie coraz więcej. Allcass Direct, który szuka kierowców dla dużych międzynarodowych firm transportowych, podaje w ogłoszeniu:"..5.5 ts. zł netto plus dodatkowe premie płacone w terminie".Pensje podaje się nawet w ogłoszeniach dla sprzedawców. - Trzeba coś zmienić w ogłoszeniach, bo naprawdę ciężko znaleźć dziś dobrego pracownika - uważa Stefan Pieką, który w anonsie o zatrudnieniu pracownika na stoisku mięsno-wędliniarskim dopisał: "2 tys. brutto". - A żeby to się udało, trzeba wyjść do ludzi z konkretami - uważa. Skuteczność tej metody potwierdza Jan Widak, który przez kilka miesięcy bezskutecznie poszukiwał czterech sprzedawców. - Kiedy dodałem, że zarabia się 2,5 tys. zł brutto, zadzwoniło ponad stu chętnych, a drugie tyle przysłało mi swoje CV. W ten sposób ja zyskałem nowych pracowników, a oni konkretną pracę za oczekiwane pieniądze - mówi gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: 212.160.86.* 24.07.07, 23:18 A dyrekcia TRW POLSKA co powie, ze na poczatek daje Zarobic nowemu pracownikowi 800 Zł a po 3 miesiącach 1000.Czym tu zachęcic nowego pracownika Artur to jest smiech. Z biednych ludzi. Dla mnie jestes Grabierzca i dobrym Szyderca ,pieknie usmiechajacym sie do pracowników produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:17 Dokładnie...W ogłoszeniu TRW i tak będzie zwrot "atrakcyjne zarobki" buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempas Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:13 ty palancie przy tej inwestycij co jest teraz nie jest to brane pod uwage przenoszenie zakladu i każdy o tym wie i zlewa straszonko dyrekcji pierwsze co to oni robią wypad tak jak OGI I PŁETWAL Odpowiedz Link Zgłoś
xena36 Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW 28.07.07, 21:54 co wy inteligenci czepiacie się tak tych po zawodówkach może oni nie mieli możliwości się uczyć tak jak wy bo kiedy oni konczyli te zawodówki to był inny ustruj i lepiej było miec jakiś zawód niż szkole lub nie było ich stac na coś donoślejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
xena36 Re: Zaostrza się konflikt płacowy w TRW 28.07.07, 22:13 a propo tych debili ostatnio miałam wątpliwą przyjemność rozmowy z kilkoma osobami z pewnego działu , a mianowicie chodziło o rozwiązanie problemu. wierzcie mi tam to dopiero siedzą debile nikt nic nie wie a mają się za wykształconych. Odpowiedz Link Zgłoś