Dodaj do ulubionych

Do profesora Zembali głos wolny...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:23
Szanowny Panie!
Z niejakim rozbawieniem, tudzież perlistym śmiechem przeczytałem w brukowym
piśmidle pański żarliwy apel do lekarzy, aby zaprzestali strajku, gdyż jest
on nieetyczny i niemoralny, a wszyscy lekarze powinni czas jakiś popracować
za darmo jak na misji humanitarnej w Kosowie. Ojcze moralności i etyki!
Jestem zmuszony panu przypomnieć, że ta misja humanitarna polskiej ochrony
zdrowia trwa nieprzerwanie od 1-go września 1939 roku, a jako, że "panta
rhei...", to od tego pamiętnego dnia minęło już kilka dziesięcioleci... A
polska ochrona zdrowia nadal w stosunku feudalnym z kolejno nastepującymi po
sobie władzami. Ten feudalizm, drogi Panie, rodzi się nie gdzie indziej, a
właśnie w akademiach medycznych, gdzie nie dość, że pozostają, często- gęsto,
nie ci, którzy powinni prowadzić działalność naukową i dydaktyczną, ale ci,
którzy ze względów mieszkaniowych i finansowych mogą sobie na to pozwolić. A
potem całymi latami na klęczkach służą swoim profesorom, a nuż, uda się
zostać następcą pryncypała, a odległość pokoleniowa, która was dzieli, daje
szansę takiego awansu. Nie wszyscy jednak wybrali drogę przez klęczniki.
Dlaczego ma Pan to im za złe? Żeby uprawiać medycynę w Polsce i mieć spokojną
głowę, nalezy mieć pewne zaplecze finansowe w postaci dokładających rodziców,
sytuowanych dziadków. Ci, co nie dysponuja wsadem z domu męcza się okrutnie,
wiążąc "koniec z końcem za te polskie dwa tysiące..." Biora kredyty, które
spłaca, gdy wnuki pójdą do pierwszej komunii swiętej. Pewna starożytna
opowiastka głosi, jak ojcie zachęcał syna do nauki: "Popatrz na tego
młodzieńca. Gdy się uczył, chodził prawie nagi i często głodował. Teraz
jeździ na mule, okryty półpancerzykiem"...Ale Pan pewnie nie widział lekarzy
zastanawiających się, co włożą jutro do garbka i pielęgniarek z
niecierpliwością oczekujących na wypłatę "godzin nocnych" w ilości 200,00PLN,
a więc papierka o nominale, którym większość polityków podciera sobie tyłki w
toalecie... Jakiś czas temu pod Pana auspicjami i przy Pana udziale otwarto
NZOZ- kardiologię inwazyjną w Częstochowie. Rozumiem, że Pan i Pana koledzy,
przynieśli na tę ziemię, zapomnianą przez Patronkę i ludzi wiadro moralności
o głębokości jeziora Hańcza i oświaty kaganek... Tylko po co te gadki przy
kontraktowaniu usług do Kardaszewicza:"Ty zakontraktuj ile chcesz, ale ja
muszę mieć tyle i tyle...". Czy posiadanie "tyle i tyle" gwarantuje, że
geszeft się opłaca? A zatem nie jest to jednak misja humanitarna na dzikich
polach? Niech no Pan zaglądnie do lustra. Spod czapki chirurgicznej wylazły
pejsy??? (sorry dla wszystkich starozakonnych braci). Kto dał Pany prawo do
osądzania mnie za moje postępowanie? Zna mnie Pan? "Żeby mnie sądzić, nie ze
mną trzeba być, lecz we mnie!"Juz dawno minęły czasy, gdy profesorowie
parafowali mój indeks, wpisując tam oceny nie zawsze adekwatne do
zaprezentowanej wiedzy, a często jedynie do swojego samopoczucia, braku lub
zbyt obfitej miesiączki, albo stanu pogody za oknem... Autorytetu, drogi
Panie nie buduje się na ilości tytułów przed nazwiskiem, bujności siwych
włosów, czy zajmowanym stanowisku. Wiem, że bronił Pan dr Garlickiego przed
absurdalnymi zarzutami, więc może porozmawia Pan z dziennikarzami o tym
właśnie, a biały niewolniczy personel pozostawi Pan w spokoju, aby mógł
dochodzić swoich praw. I wyhamuje Pan swojego przyjaciela i mentora,
ministra zdrowia, który zgodnie z zasadą Pitera osiągnął już swój poziom
niekompetencji, aby dał sobie spokój i odcinał kupony od wielkości, zamiast
grzebać legendę ojca kardiochirurgii. Nie każdą cenę warto zapłacić za
łaskawość władzy Panie Profesorze.
Obserwuj wątek
    • Gość: zc Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:24
      Nie czytałem artykułu, ale podpisuję się pod całą Twoja wypowiedzią.
      • Gość: ! Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: 212.87.241.* 28.07.07, 18:08
        Jaka jest szansa że profesor Z.ów głos usłyszy i że nie będzie on
        jedynie "głosem wołającego na puszczy"?Na wszelki wypadek podbijam wątek...
        • Gość: misio Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: 80.48.49.* 28.07.07, 20:18
          Marna! Bo ten zacny autorytet pewnie nie czytuje tego szmatławego forum. Ale
          pięknie napisane. W temacie nic o służbie zdrowia nie ma, więc plebsiaczki też
          nie zajrzą. Jeśli to celowe to słusznie. Ale jeśli chciałeś szerokim masom coś
          powiedzieć to zmień temat i rozbij trochę ten tekst bo nie przeczytają.
          A ch.. i tak nie przeczytają! Albo nie pojmą...
          • Gość: Plebs Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:15
            Tzw. plebs zajrzal i przeczytal.. jestes zalosny i za kogo Ty sie uwazasz?
            Myslisz, ze jestes w czyms od innych lepszy? Mylisz sie drogi koltunie, bo dla
            mnie pokazales wlasnie swoje prawdziwe oblicze... jestes zerem i zerem
            pozostaniesz. I zadne Twoje slowa tego nie zmienia. mam Cie w glebokiej
            pogardzie!
        • Gość: maverick Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 05:30
          oj, usłyszy, bo jak nie przeczyta, to przydupasy mu podsuna. Umiesciłem ten
          wątek również na forum katowickim i nieco rozszerzyłem.
          • Gość: lump Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 01.08.07, 17:57
            Oj doktorku a moze staniesz przed profesorem i sam wygłosisz zarzuty .A jezeli
            już leciutko tchórzliwy jestes to moze list napiszesz i podpiszesz się Bo
            anonimy na forum kazdy tchórz pisac może !!!!!!!
            • Gość: zc Re: Do lumpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:44
              U Ciebie także nie zauważyłem oznak odwagi.
            • Gość: misio Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 00:36
              To dotyczy rowniez ciebie anonimowy prowokatorze. Musiałeś bardzo dużo tym
              częstochowskim lekarzom na których tak wyrzekasz zapłacić skoro mnie z tych
              samych łapówek nie stać żeby ci zwrócić. I tutaj wyczuwam pewną schizofrenię -
              bo albo cenisz i dlatego płacisz albo jest to zwykłe pomówienie więc nie warto
              z Tobą gadać(szczerze mówiąc to tak czy tak nie warto, bo nie dyskutujesz tylko
              opluwasz i oczerniasz bez żadnych argumentów). ODWAGI dupeczku, ODWAGI. Komu
              ile i za co? Wtedy możemy zacząć rozmawiać. Czy lękasz się srodze? A na razie
              to tylko pomówienia i żałosne skamlania.
            • Gość: maverick Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 07:51
              Oj! Już sie rozpędziłem do mojej Canossy! ("Może wyjdzie naprzeciw jakis papież
              bosy?...")
              • Gość: misio Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: 80.48.49.* 02.08.07, 12:17
                Chłopie to było do lumpa, który notorycznie angażuje swoją ostatnią synapsę
                eksploatując ją ponad wszelkie dopuszczalne normy. Buziaki
                • Gość: maverick Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:40
                  Tak, wiem, misiu! Tylko tak się zapisało!Pozdrawiam.
    • Gość: tex Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 22:32
      Pewnie adresat nie przeczyta, gawiedź też nie..., ale trzymajmy ten post na
      topie ku pokrzepieniu serc. To jeszcze nie koniec...!!
      • Gość: tex Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 10:13
        Nasze przypuszczenia okazały się słuszne. Nikt do tej pory nie zajrzał do tego
        tematu. Wyciągam go do góry.
        • Gość: zajrzal Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 10:46
          Zajrzal, zajrzal,ale co to da?! Nie narzekajcie tak panowie i panie Lekarze !
          Tylko nieudacznik nie potrafi dorobic w prywatnym gabinecie, nawet
          anestezjolog! Na państwowej posadzie strajkujecie, a w prywatnych gabinetach
          przyjmujecie "do oporu", chociaz "na szyldzie" wypisana tylko 1 (czytaj:
          jedna!) godzina przyjec ! Widzial ktos biednego lekarza? Bo ja NIE !!!
          Oczywiscie sa wyjatki, jak w kazdej regule, tak i w kazdym zawodzie !
          Poczatkujacy lekarz swiezo po studiach, bez specjalizacji - ten ma prawo
          narzekac !!!
          • Gość: zc, Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:59
            Cóż. Zajrzał i nic nie zrozumiał.
    • Gość: Hipokrates Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 29.07.07, 10:48
      itak to konował "lekarz z częstochowy " za to ,że profesor śmiał lekarzom
      przypomnieć nie znane przez nich zasady etyki, obsoboczył go równiótko .Wstyd i
      Hańba A chodziło o to ,że przypomniał konowałom ,że są sytuacje w których
      lekarz powinnien leczyć nawet za darmo .A jak się ma dotego odejście od łózek
      pacjęntów anestezjologów z Częstochowy !!!!To poprostu porzucenie
      pracy .Nalezałoby ich dyscpylinarnie wyrzyćić ,a całą sprawę skierowaćdo izby
      lekarkiej za złamanie przysięgi W grobie się przewróciłem.
      A dlaczego nie może swojego wywodu rzucić w twarz profesorowi .Tchórzostwo i
      strach ,ze może się pan narazićna utrtę ........ miski ryżu.
      • Gość: tex Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:33
        Znowu zaczyna się koniobijstwo!!!
      • Gość: angrusz Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:24

O nieetyczności zachowania lekarzy można byłoby mówić wtedy , gdyby sytuacja
        byla krótkotrwała i rokująca szybka poprawę .
        Ale niedofinansowanie słuzby zdrowia trwa od lat a pacjenci w roli wyborców
        akurat te sprawę lekceważyli podobnie jak politycy .
        Teraz więc nie wolno zarzucać lekarzom , że walczą o zdrowe zasady
        funkcjonowania służby zdrowia , mimo iż to się odbija na pacjentach ( oni też
        są wyborcami ). W kolejnych wyborach niech wybierają tych , którzy realnie
        oceniają sytuację i nie obiecują gruszek na wierzbie , byle tylko zdobyc władzę
      • Gość: lancet Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:27
        po 1. KŁAMIESZ!!! od żadnych łóżek nikt nie odszedł głodujacy lekarze cały czas
        zapewniali pomoc potrzebujacym pacjentom
        a po 2. Zembala nie ma prawa pyszczyc na Cz-wę bo na Mickiewicza jego ludzie
        kręcą lody o jakich się Tobie nie snilo i to kosztem kardiologii właśnie z
        Parkitki, tylko dlatego ze profesor ma układy w NFZ maverick napisał prawdę!
        • Gość: lancet Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:28
          to bylo oczywiscie do "hipokratesa"
        • Gość: lump Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 30.07.07, 13:39
          Ci kardilodzy z Mickeiwicza przyjężdzaja ze Sląska i sa dobrymi fachowca .Dla
          tych z Parkitki stnowią duża konkurencje /Teraz już aby leczyć serce nie musimy
          wyjeżdzać na Sląski /tracicie doktorki pacjentów i stąd taka zawiśc a może
          udawadniają waszą indolencję ???
      • Gość: zc. Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:02
        Zmień nick, bo przynosisz wstyd Hipokatesowi.
    • Gość: Pacjent Do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:45
      Przestańcie strajkować w publicznych placówkach. Macie płacony zus i robicie na
      publicznym sprzęcie badania za pieniądze, które pacjentom należą się z NFZ za
      darmo. Idźcie strajkować do gabinetów prywatnych, a jak wam się nie podoba w
      publicznych przychodniach, to złóżcie wypowiedzenie i sie przekwalifikujcie albo
      zarabiajcie udzielając porad prywatnie!
      Na podstawowe badania nie dajecie pacjentom skierowań, prześwietlacie
      oczami...itd.itp. Niby czekać trzeba na zabieg (np.endoproteza), bo nie ma
      terminów, a jak się sypnie kasą, to termin od razu sie znajduje!I tak płaci
      pacjent i NFZ.
      W gabinetach załóżcie kasy fiskalne, bo na tabliczce macie napisane, że
      przyjmujecie 1-2godz.a w praktyce nawet po 6-7godz.(do ostatniego pacjenta). A
      ryczałt płacicie zaledwie od 1godz.
      Mam nadzieje, że NFZ poprzez wprowadzenie pesela na receptach ukróci to
      wypisywanie recept na pacjentów z uprawnieniami IB..itp. Zawsze jak drukuje się
      recepty w rejestracji (4szt.), to lekarz wykorzystuje zazwyczaj1-2kupony, a dwa
      sobie odkłada, zaś na następnej wizycie znowu drukuje sie nowe kupony.
      • Gość: tex Re: Do lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:22
        A nie mówiłem? Kolejny koniobijca!!! Czekam na następnych.
        • Gość: Rex Re: Do lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:19
          Sam jestes "koniobijca" hehehe i coz to za okreslenie... ponizej krytyki..
      • Gość: lancet Re: Do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:29
        oj Pacjencie komentowac się nie chce ale po co piszesz o rzeczach októrych nie
        masz bladego pojęcia i tylko się ośmieszasz???
      • Gość: zc. Re: Do lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 13:05
        Pacjent. Znowu brak wiedzy. Pesel na receptach IB jest wpisywany już od bardzo
        dawna. Nie wiesz, nie pisz.
        • Gość: pacjent Re: Do lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:10
          może i od dawna, ale dlaczego tak się stało????
          za wypisanie leku na astmę czy cukrzyce lekarze kasowali od aptek, albo nawet
          dzielili sie z nią wyłudzoną refundają
          a teraz pesel juz bedzie na wszystkich receptach i skończy sie wreszcie kretactwo
          • Gość: misio Re: Do lekarzy IP: 80.48.49.* 29.07.07, 16:22
            Ja nie wiem czy Ty chłopie udajesz czy naprawdę tak masz nasrane we łbie?
    • Gość: lump Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 31.07.07, 14:13
      a ile zawisci w tym co napisałeś doktorku !!!!!!! tak mógł na pisać tylko
      konował z Cz-wy .Masz pretensje do Religi i profesora ,ze przełamali zmowe
      milczenia osmielily się powiedzieć ,ze strajki lekarzy sa niemoralne i
      sprzeczne z etyką lekarską . A moze już masz pietra ,ze i Izby Lekarskie nie
      ukrywały wasze błędy .Że nastąpił wreszcie rozłam w waszym
      Srodowisku!!!!!!!!!
      • Gość: dr Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.adm.pcz.czest.pl 31.07.07, 15:31
        Reformy nie było i nie będzie! Prominenci, "profesorowie" i cała "kadra
        kierownicza" (10%) tego dopilnuje. A pacjent jest (PRZEPRASZAM) głupi i tego
        nie widzi.
        • Gość: maverick Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:58
          Ojojojojoj, oburzyły się trąby powietrzne... W Indiach wynajmuje się pariasa z
          kijem do pilnowania, aby pod naszym domostwem ŚWIĘTE KROWY nie porysowały nam
          rogami karoserii...
    • Gość: felk Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 12:23
      w mojej Izbie panuje taki dobry i powszechnie przestrzgany zwyczaj ,ze nasze
      sprawy załatwiamy we własnyn gronie ,a nie wyciągamy na forum ogólne .
      ZAWSZEE MYSŁAŁEM ,ZE TAK JEST W IZBACH LEKARSKICH .A tu takie teksty........
      • Gość: tex Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 19:00
        Może to piwniczna izba?
        • Gość: lancelot Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 04.08.07, 11:21
          tak
          • Gość: lekarz Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:27
            no prosze hipokryzja kwitnie, zawsze czytam że izby lekarskie to mafia, ze ręka
            rękę kryje... a tu gdy lekarze o czymś mówia publicznie to buractwu też się nie
            podoba, zasuwajcie hiporyci do kościółka!@
            • Gość: buractwo Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 04.08.07, 13:40
              o wielko DOKTORKU dzięki za wykład podany z taką kulturką .Teraz awansowłem do
              roli kartofla .Wielkie dzięki
    • Gość: dr.mr.wrrr. Re: Do profesora Zembali głos wolny... IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 18:07
      podaje ci adresy na ktore możesz wysłac swój memoriał tak aby trafił do
      adresatów najlepije listem poleconym za potwierdzeniem odbioru Tylko wtedy
      możesz miec pewność ,że przeczyta ;
      1.profesor Zembala
      CZĘSTOHOWSKIE REGIONALNE CENTRUM CHORÓB SERCA i NACZYŃim POLONII ŚWIATA
      sp.z o.o. CZĘSTOCHOWA ul.MICKIEWICZA 12
      2. dr. KARDASZEWICZ SZPITAL SPECJALISTYCZNY im.NAJŚWIETSZEJ MARYI PANNY
      CZESTOCHOWA UL.BIALSKA 104/118
      NIE PODDAWAJ SIĘ WALCZ DALEJ Z ODSŁONIĘTĄ PRZYŁBICA !!!!!!!!!
      BUZIACZKI dr.mr.wrrr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka