Dodaj do ulubionych

Porodówka NA PCK!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:55
Słyszałam, że w szpitalu nie ma nawet ciepłej wody???? Jak to jest możliwe,
że kobiety po porodzie i ich maleńkie dzieciątka nie można umyć w ciepłej
wodzie??? Ludzie co za czasy! Dlaczego więc pytam zabierana jest z naszych
pensji składka na ub. zdrowotne jak i tak za wszystko człowiek musi płacić. Z
tego kraju trzeba rzeczywiście szybko się zwijać.
Obserwuj wątek
    • Gość: sun Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.trustnet.pl 01.08.07, 12:03
      To chyba jakieś plotki.Przecież to niemożliwe,żeby kąpać noworodki w zimnej
      wodzie.
      • Gość: Kaśka Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:06
        Noworodki na pewno nie. Chyba jest grzana w czajnikach, ale kobiety... kto wie
        • Gość: sun Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.trustnet.pl 01.08.07, 12:14
          To ponoć najlepsza porodówka w Cze-wie???Może to tylko jakaś chwilowa awaria???
          No chyba,że to konsekwencje strajku i związanego z tym braku pieniędzy???Nie
          wiem ile w tym prawdy,ale cieszę się,że nie będę tam rodzić.Tym bardziej,że to
          już lada dzień(już czwarty dzień po terminie).
          • kasia717 Re: Porodówka NA PCK!!! 01.08.07, 12:18
            Witam, na PCK jest bardzo fajna i czysta porodowka mysle ze jedna z najlepszych
            w Czestochowie moja kuzynka urodzila ostatnio na Mickiewicza i bez porownania z
            PCK.Jezeli ktoras z was bedzie tam rodzic tonaprawde niema sie czego
            obawiac.Pozdrawiam.
    • Gość: do Kaśki Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:19
      kaśka z magla kaśka z magla kaśka z magla z taką intlegyncyją droga plotkarko
      to powinnas w burakach rodzic a nie w szpitalu!
      • Gość: pielęgniarka Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.45.inds.pl 01.08.07, 13:05
        chciałam powedzieć,że w całym szpitalu nie ma ciepłej wody,podobno z braku
        pieniędzy!!! pensji nam nadal też nie wypłacił podobno z tego samego powodu!!!to
        co wy ludzie chcecie!!cuda to na jasnej górze-może!!!!!
        • Gość: xxx Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:59
          PCK nie jest najlepsza porodówka w Częstochowie i nie należy do najlepszych i
          nigdy tego tytułu nie osiągnie .. Rzeczy które sie tam wyprawiają przechodzą
          ludzkie pojęcie ... Dam przykład , Kobieta z bólami i rozwarciem 8 cm sie
          zgłasza na porodówkę a pielęgniarka jej mówi ze Pani jest histeryczką i niech
          Pani jedzie do domu bo Pani dziś nie urodzi,Po interwencji ordynatora Porodówki
          - pielęgniarka została zwolniona a dziewczyna urodziła w 10 min. Drugi przykład
          : kiedy to lekarz daje 3 razy znieczulenie w kręgosłup .. dziewczyna po
          cesarskim cieciu nie miała czucia w nogach przez 10 dni , dobrze , że ja
          przewieźli do innego szpitala poza Częstochowa i jej życie uratowali bo by już
          do końca życia na wózku siedziała..
          • Gość: mis 2 Re: Porodówka NA PCK!!! IP: 83.238.173.* 01.08.07, 23:08
            nastepna tez ci to samo napisze cos te bzdury uslyszlas na przystanku
            tramwajowym rodzila tam moja zona i prawie wszyskie jej koleguski i to jest
            najlepsza porodowka a znieczulenie w kregoslup daje anestezjolog a skad niby
            wiesz ze ktos zostal zwolniony to lezy w gesti dyrekcji takie pisanie to jak
            jedna baba drugiej babie
            • Gość: lena Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.iplus.com.pl 02.08.07, 11:58
              a tygdzie i ile razy rodziłeś ?????????
    • Gość: adolka1 Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:24
      już jest!
      • Gość: wp Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:21
        podtrzymuję wątek
        • Gość: <><> Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:03
          Kaśka a ja słyszałem ze jestes po.. !!! Wierzysz we wszystko co gdzies
          usłyszysz na przystanku tramwajowym ?
          Akurat porodowka na PCK jest w Cz-wie najlepsza pod wzgledem obsługi jak i zaplecza.
          • Gość: miś Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 22:47
            może i najlepsza ale dlaczego CBA się nią interesuje
            • Gość: miś Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 22:48
              a w szczeólności lekarzami
              • Gość: mis 2 Re: Porodówka NA PCK!!! IP: 83.238.173.* 01.08.07, 23:01
                to tez uslyszales na przystanku tramwajowym
          • Gość: y Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.realestate.net.pl 02.08.07, 05:58
            Może i najlepsza,ale zaplecza nie mają.Brak patologii noworodka.Mogą się tam
            odbywać jedynie fizjologiczne porody/działa na zasadzie dawnych izb
            porodowych/,wszystkie inne porody poniżej 36 tygodnia ciąży są odsyłane na
            parkitkę.
            • Gość: Ona Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:16
              Nie wiem czy ona jest taka fajna:/ o wodzie to ja nie słyszałam, ale przeraża
              mnie leżenie po porodzie na sali liczącej łącznie ze mną 5 osób + każda kobieta
              jedno dziecko. Sale są małe a w odwiedziny do osób przychodzą pielgrzymki pomimo
              zakazu jakim jest wejście do osoby więcej niż 2 osób odwiedzających.
              Ja nie rodziłam jeszcze ale byłam u kuzynki która rodziła na PCK, nie podoba mi
              sie tam. Mogłabym jeszcze więcej napisać ale po co, nie chce by ktoś zarzucił,
              że te rewelacje na przystanku usłyszałam:/
              Różne opinie są na temat szpitala na Mickiewicza lepsze i gorsze, ale tam jest
              fajniej o tyle ze na sali leży jedna, dwie kobietki, a nie cały legion.
              Pozdrawiam
              • Gość: Ola Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:39
                Rodzę tam za miesiąc i boję sie tego wszystkiego :/Mam nadzieję, że lekarze
                okaża się odpowiedzialni i położne beda normalnie się mną zajmowały a nie jak
                jakimś podrzuconym mięsem.
                • Gość: magda Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:04
                  rodziłam na PCK dwójkę dzieci.w 2001 i 2006roku.za każdym razem miałam super
                  opiekę. położne przy porodzie bardzo mi pomagały.opieka dla dziecka też
                  dobra.nadmieniam, że nie dawałam "łapówek".jak czytam wypowiedzi to mi się
                  wierzyć nie nie chce, że mówimy o tym samym szpitalu.ja porodówkę na PCK
                  polecam!
                  • Gość: Allla Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.onlinesc.net 02.08.07, 22:29
                    Ja też rodziłam na PCK dwa razy - w 2005 roku i bieżącym. Podzielam zdanie
                    Magdy - super opieka, fantastyczna sala porodowa z wygodnym, nowoczesnym
                    łóżkiem, a po porodzie opieka bez zarzutu. Bez łapówek...
                    • Gość: Lila Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:17
                      Mam nadzieje ze i ja bede wspominała swoj poród na PCK tez tak miło :)
                      • tatiana.c1 Re: Porodówka NA PCK!!! 04.08.07, 22:14
                        WITAM. NIE MA SIE CZEGO BAĆ. JA RODZIŁAM 2 RAZY W 2003 I TRZY MIESIACE TEMU.
                        OBECNIE WARUNKI NA ODZ. PORODOWYM SA SUPER GORZEJ NA POŁOZNICZYM STRASZNA
                        CIASNOTA. POŁOZNE ODBIERAJĄCE PORÓD SWIETNE I LEKARZ BYŁ PRZY MNIE. GDYBY NIE
                        TO ŻE MALUTKA DOSTAŁA ŻÓŁTACZKI I MUSIAŁYŚMY SPĘDZIC W SZPITALU 8 DÓB BYŁO BY
                        ok.
                        • Gość: Ulcia Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:26
                          piszcie dalej o swoich doswiadczeniach.
                          • Gość: aaa Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 17:19
                            Ja rodziłam na PCK dwa lata temu. uwazam jest super pilęgniarki, lekarze
                            itd.Urodziłam zdrowego synka. Oddział jest odnowiony jest zakupiony nowy
                            sprzęt, lampy dla noworodków z wysoką bilirubiną (żółtaczką) są zakupione przez
                            Wielka Orkiestrę Światecznej Pomocy . Są najlepsze i najnowsze w Częstochowie.
                            W drugiej dobie życia noworodka jest badany jego słuch takę dzieki sprzętowi z
                            WOŚP. Bardzo mili lekarze ginekolodzy a także lekarze pediatrzy-neonantolodzy.
                            Polecam ten szpital, powodzenia życze przyszłym mamom. :-)
                            • Gość: Lucy Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 11:35
                              No to mnie pocieszylas. Ja planuje tam rodzic, termin mam dopiero na
                              styczen, ale jak kazda kobieta w ciazy mysle o porodzie i martwie
                              sie zeby bylo dobrze. Podnioslas mnie na duchu. I kilka
                              wczesniejszych wpisow takze :)
                              • Gość: Nina Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 14:22
                                Ja słyszałam, że na PCK jest najlepiej. Dobrzy lekarze i położne,
                                zajmują się kobietą i nie pozwalają sie długo męczyć. Ja rodzę tam
                                pod koniec sierpnia (oczywiście chce mieć przy sobie swojego
                                lekarza) i mam nadzieję, że będę zadowolona.
              • agaaaaaaaaaa83 Re: Porodówka NA PCK!!! 29.05.08, 20:57
                Zgadzam się
            • indjanka Re: Porodówka NA PCK!!! 17.08.07, 16:44
              cytuję `y`"wszystkie inne porody poniżej 36 tygodnia ciąży są odsyłane na parkitkę."
              BZDURY PLECIESZ. SPęDZIłAM TAM DWA TYGODNIE PODCZAS TYCH WAKACJI , JAKO PRZYSZłY
              LEKARZ I TYLKO PODCZAS TYCH 2 TYGODNI BYłY 3 PORODY WYWOłYWANE PONIżEJ 36 TYGODNIA!
    • 1.justice Re: Porodówka NA PCK!!! 11.08.07, 10:47
      JA tez juz na dniach odwiedze porodowke na pcku i juz chyba zaluje ze niee
      wybralam parkitki!! jak pseudo pielegniareczki zacna strajkowac to co my sobie
      na korytarzu bedziemy rodzic no bo lekarz to tez jak dostanie 500 za porod to
      przyjedzie a jak nie to fora . to jest nasza polska i dziwic sie ze wszyscy
      wypad robia :D
      • agaaaaaaaaaa83 Re: Porodówka NA PCK!!! 29.05.08, 21:00
        hahahahaaaa żarty!
    • 1.justice Re: Porodówka NA PCK!!! 11.08.07, 10:49
      i lepiej zebysmy nie trafily na strajk bo ostatnio jak byl to nawet nikogo w
      odwiedziny nie wpuszczali !!!!!!!! no chyba ze 2tysy do podzialu to inna gadka ,
      Hitler by tu raz dwa porzadki zrobil !!!
      • Gość: oli Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 17:58
        podtrzymuję
        • Gość: xx Re: Porodówka NA PCK!!! IP: 89.174.23.* 11.08.07, 20:37
          ja rodziłam na PCK w marcu br. Jestem bardzo zadowolona i baardzo
          polecam. Opieka jest ok-bez łapówek.
          • Gość: Marta Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 14:19
            Ja rodzę na PCK za miesiąc. Wybrałam ten szpital bo ma najwięcej
            pozytywnych opinii. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
    • Gość: a Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 18:00
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
    • Gość: lola Re: Porodówka NA PCK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 13:07
      podtrzymuję wątek
    • agaaaaaaaaaa83 Re: Porodówka NA PCK!!! 29.05.08, 20:54
      Pierdoły piszesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka