Dodaj do ulubionych

pralka automatyczna z jakiej firmy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:54
jw
Obserwuj wątek
    • Gość: joooo Re: moja super IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 14:58
      ja jestem samotnym facetem. kupiłem niedawno AMICA i jestem super zadowolony.
      nastawiam tylko temperature reszte dobiera sama. jak wstawiam koszule
      zmniejszam obroty przyciskiem ŁATWE PRASOWANIE i wtedy dobiera sama obroty,
      koszule wyjmuje do lekkiego prasowania. Kupiłem ja w dawnej ADRII na armii
      krajowej. Jestem supoer zadowolony. cena? chuba 1200zł
      • Gość: Jagna Re: moja super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:23
        Błagam tylko NIE AMICA . To najwiekszy szmelc na rynku , wiem bo mam i wiele
        osób , ktore zrobiły taki sam zakup jak ja wiedza o co mi chodzi. Po okresie
        gwarancji NA PEWNO ci się zepsuje, masz na to moje słowo i nie tylko moje ale
        innych uzytkowników też.
        • Gość: mara Re: moja super IP: 195.116.81.* 04.08.07, 16:13
          Jestem świeżo po rozpoznaniu rynku, for i serwisów. Do gustu przypadło mi -
          podsumowujące wnioski, zdanie pana z serwisu: "kupuj pani najtańszą, bo po 2
          latach i tak się rozleci, w najlepszym wypadku po 5-6 latach", a więc
          zachwalanie znajomych, że mają pralkę "x" od 3,4-5 lat i są zadowoleni, może
          oznaczać przedwczesne zadowolenie. A ci, którzy się chwalą, że mają pralkę 7,8
          i więcej lat, to mają sprzęt z innych czasów i zapewne dzisiaj to już tylko
          nazwa, bo "zawartość" pochodzi z innej firmy.
          Mnie się [na razie] udało i naprawiliśmy pralkę... sami - znaleźliśmy serwis,
          gdzie za grosze kupiliśmy bęben, bo dotychczasowy włoski dokonał po 5 latach
          żywota [w serwisie taka naprawa to 500 zł + koszt usługi, co daje kwotę
          niewiele mniejszą od ceny nowej pralki]. Jeśli jednak pralka padnie, to kupię
          już najtańszą, bez wodotrysków, setki zbędnych funkcji i nie z najwyższymi
          obrotami. Najczęściej doradzano nam niemiecki, a odradzano włoski sprzęt...
          głównie tyczy się to bębnów, bo jak mówię polska czy inna nazwa/firma nie
          gwarantuje, że w środku nie jest składanka z włoskim bębnem. Warto więc
          sugerować się nie nazwą, ale "zawartością" pralki, posprawdzać kto i gdzie ją
          produkuje i z czego składa, bo np. to, co produkuje Wrocław, tak naprawdę jest
          montowane na Słowacji, z części sprowadzanych z Włoch.
    • Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:58
      LAVAMAT albo MIELE
      • Gość: Jaro Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.151.inds.pl 04.08.07, 16:03
        Dobre z tych tańszych: Whirpool, Candy ...
        Szmelc nie warty kupna: Ardo
        • Gość: gość Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:06
          Cos czego nie polece nikomu: AMICA - unikaj jak ognia !!!
          • Gość: mmmm Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 18:04
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Cos czego nie polece nikomu: AMICA - unikaj jak ognia !!!

No no !!
            Na gwarancji to chodzi jak brzytwa, bez problemu, gorzej jak gwarancja sie
            skonczyla i za walniety programator trzeba bylo zaplacic 400 zl. !!
            szok !!!!!
        • Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:08
          zgadzam się z przedmówcą szmelc: ardo
          lavamat też nie jest droga (na oryginalnych częściach niemieckich)
          • Gość: pół roku Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 80.48.49.* 04.08.07, 16:35
            mam dopiero od grudnia, więc trudno oceniać, ale na razie sprawuje się
            świetnie : INDESIT. Sprzedawca mi powidział, że 5 - 6 lat pożyje na pewno,
            potem to wszystkie, nawet najlepsze marki, padają. I pomyslałam, że niedaleko ,
            bo w Radomsku ma mieć, a może juz ma, siedzibę firma Indesit, więc nie powinno
            być problemów z częściami gdyby co...
        • Gość: asia Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 83.2.123.* 04.08.07, 17:09
          whirpool..polecam od 6 lat żadnej naprawy ..odpukac ..
          • Gość: m Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.21.pl 05.08.07, 21:54
            Ja natomiast nie polecam Whirpool.
            Pierwsza wytrzymała 3 lata, drugą mam od dwóch i ciągle narzekam, że znowu
            Whirpool kupiłam.
            Obie były z ładowaniem od góry, 1000 obrotów wirówki.
            Dobrze, że nie mieszkam w bloku, sąsiedzi by ciągle skarżyli do spółdzielni na
            hałas. Pranie jest dobrze wyprane, ale wirówkę słychać na podwórku.
            • Gość: xx Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.ipartners.pl 05.08.07, 22:10
              ja polecam Bosha
              • Gość: nieznajoma Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 217.153.246.* 05.08.07, 23:02
                polecam ELECTROLUX AEG super cicha i ekstra pierze
    • Gość: zyczliwy Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:06
      TYLKO NIE AMICA...cholernie drogie czesci
      • Gość: nalogowy pracz frania jest o'k IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.07, 08:32
        tylko BOSH
        niemiecka precyzja i rozsadna cena
        • Gość: xxc Re: frania jest o'k IP: *.152.bloklan.org 06.08.07, 08:45
          Jesli kupować pralkę to albo faktycznie najtansza nie istotne jakiej firmy bo
          zaewne w srodku i tak bedzie to samo. albo z bardzo wysokiej półkijak np.
          MIELE, czy AEG czy PRIVIELEG czy Orginalnego niemieckiego BOSCH -a. Pisze
          orginalnego bo sa i takie robione w Polsce co mają niewiele wspólnego z
          orginałem. A ogólnie rzecz biorąc wszystko zalezy od szcześcia. trafisz na
          dobry model moze chodzić latami trafisz na bubla servis nie bedzie od ciebie z
          domu wychodził.
      • Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:34
        jeśli podoba Ci się "prostota" pudła to możesz jeszcze pomyśleć o gorenje - mam
        już ją 15 lat i wymieniam tylko łożyska :), a pralka ma chodzić nie 5-6 lat ,
        min. 10 i prać np. 2x dziennie

ps. lavamat to jest elektrolux
        ps2. nie kupuj żadnej pralki z wsadem od góry
    • Gość: gosc Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:55
      dziękuję wszystkim za opinie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka