Gość: gosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:54 jw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joooo Re: moja super IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 14:58 ja jestem samotnym facetem. kupiłem niedawno AMICA i jestem super zadowolony. nastawiam tylko temperature reszte dobiera sama. jak wstawiam koszule zmniejszam obroty przyciskiem ŁATWE PRASOWANIE i wtedy dobiera sama obroty, koszule wyjmuje do lekkiego prasowania. Kupiłem ja w dawnej ADRII na armii krajowej. Jestem supoer zadowolony. cena? chuba 1200zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: moja super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:23 Błagam tylko NIE AMICA . To najwiekszy szmelc na rynku , wiem bo mam i wiele osób , ktore zrobiły taki sam zakup jak ja wiedza o co mi chodzi. Po okresie gwarancji NA PEWNO ci się zepsuje, masz na to moje słowo i nie tylko moje ale innych uzytkowników też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: moja super IP: 195.116.81.* 04.08.07, 16:13 Jestem świeżo po rozpoznaniu rynku, for i serwisów. Do gustu przypadło mi - podsumowujące wnioski, zdanie pana z serwisu: "kupuj pani najtańszą, bo po 2 latach i tak się rozleci, w najlepszym wypadku po 5-6 latach", a więc zachwalanie znajomych, że mają pralkę "x" od 3,4-5 lat i są zadowoleni, może oznaczać przedwczesne zadowolenie. A ci, którzy się chwalą, że mają pralkę 7,8 i więcej lat, to mają sprzęt z innych czasów i zapewne dzisiaj to już tylko nazwa, bo "zawartość" pochodzi z innej firmy. Mnie się [na razie] udało i naprawiliśmy pralkę... sami - znaleźliśmy serwis, gdzie za grosze kupiliśmy bęben, bo dotychczasowy włoski dokonał po 5 latach żywota [w serwisie taka naprawa to 500 zł + koszt usługi, co daje kwotę niewiele mniejszą od ceny nowej pralki]. Jeśli jednak pralka padnie, to kupię już najtańszą, bez wodotrysków, setki zbędnych funkcji i nie z najwyższymi obrotami. Najczęściej doradzano nam niemiecki, a odradzano włoski sprzęt... głównie tyczy się to bębnów, bo jak mówię polska czy inna nazwa/firma nie gwarantuje, że w środku nie jest składanka z włoskim bębnem. Warto więc sugerować się nie nazwą, ale "zawartością" pralki, posprawdzać kto i gdzie ją produkuje i z czego składa, bo np. to, co produkuje Wrocław, tak naprawdę jest montowane na Słowacji, z części sprowadzanych z Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:58 LAVAMAT albo MIELE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.151.inds.pl 04.08.07, 16:03 Dobre z tych tańszych: Whirpool, Candy ... Szmelc nie warty kupna: Ardo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:06 Cos czego nie polece nikomu: AMICA - unikaj jak ognia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 18:04 Gość portalu: gość napisał(a): > Cos czego nie polece nikomu: AMICA - unikaj jak ognia !!! No no !! Na gwarancji to chodzi jak brzytwa, bez problemu, gorzej jak gwarancja sie skonczyla i za walniety programator trzeba bylo zaplacic 400 zl. !! szok !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:08 zgadzam się z przedmówcą szmelc: ardo lavamat też nie jest droga (na oryginalnych częściach niemieckich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pół roku Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 80.48.49.* 04.08.07, 16:35 mam dopiero od grudnia, więc trudno oceniać, ale na razie sprawuje się świetnie : INDESIT. Sprzedawca mi powidział, że 5 - 6 lat pożyje na pewno, potem to wszystkie, nawet najlepsze marki, padają. I pomyslałam, że niedaleko , bo w Radomsku ma mieć, a może juz ma, siedzibę firma Indesit, więc nie powinno być problemów z częściami gdyby co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 83.2.123.* 04.08.07, 17:09 whirpool..polecam od 6 lat żadnej naprawy ..odpukac .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.21.pl 05.08.07, 21:54 Ja natomiast nie polecam Whirpool. Pierwsza wytrzymała 3 lata, drugą mam od dwóch i ciągle narzekam, że znowu Whirpool kupiłam. Obie były z ładowaniem od góry, 1000 obrotów wirówki. Dobrze, że nie mieszkam w bloku, sąsiedzi by ciągle skarżyli do spółdzielni na hałas. Pranie jest dobrze wyprane, ale wirówkę słychać na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.ipartners.pl 05.08.07, 22:10 ja polecam Bosha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: 217.153.246.* 05.08.07, 23:02 polecam ELECTROLUX AEG super cicha i ekstra pierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:06 TYLKO NIE AMICA...cholernie drogie czesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalogowy pracz frania jest o'k IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.07, 08:32 tylko BOSH niemiecka precyzja i rozsadna cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: frania jest o'k IP: *.152.bloklan.org 06.08.07, 08:45 Jesli kupować pralkę to albo faktycznie najtansza nie istotne jakiej firmy bo zaewne w srodku i tak bedzie to samo. albo z bardzo wysokiej półkijak np. MIELE, czy AEG czy PRIVIELEG czy Orginalnego niemieckiego BOSCH -a. Pisze orginalnego bo sa i takie robione w Polsce co mają niewiele wspólnego z orginałem. A ogólnie rzecz biorąc wszystko zalezy od szcześcia. trafisz na dobry model moze chodzić latami trafisz na bubla servis nie bedzie od ciebie z domu wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:34 jeśli podoba Ci się "prostota" pudła to możesz jeszcze pomyśleć o gorenje - mam już ją 15 lat i wymieniam tylko łożyska :), a pralka ma chodzić nie 5-6 lat , min. 10 i prać np. 2x dziennie ps. lavamat to jest elektrolux ps2. nie kupuj żadnej pralki z wsadem od góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pralka automatyczna z jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:55 dziękuję wszystkim za opinie Odpowiedz Link Zgłoś