Gość: CZECHU HEHEHHEHEH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 13:55 MOJE POPRZEDNIE KOMENTARZE ZOSTALY BEZ SLOWA SKASOWANE, NO ALE NIE MA SIE CO DZIWIC - MAMY PRZECIEZ WOLNOSC SLOWA:) HEHE TAK WIEC UJMUJAC TO NIECO GRZECZNIEJ (BO WCZESNIEJ MNIE TROSZECZKE PONIOSLO) W IMIENIU WSZYSTKICH NORMALNYCH MIESZKANCOW CZESTOCHOWY PROSIMY pana prezydenta wrone O OPUSZCZENIE NASZEGO MIASTA GDYZ PRZYNOSI pan NASZEMU MIASTU WSTYD I HANBE!!! MIESZKANCOW DOPROWADZA DO ZLOSCI , FURII I NIENAWISCI. SPRAWIA pan TO IZ W WIELU MLODYCH LUDZIACH WYZWALA SIE CHEC ZEMSTY!!! RADZILBYM SIE ZASTANOWIC NAD SWOIM POSTEPOWANIEM, BO DLUGO TO NIE POTRWA!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkastyczna Nadzieja.... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 14:04 i jak mówic tu o otwieraniu jakiegokolwiek interesu w czestochóvce ?? Nie mozna nawet zarobic na pątnikach , nawet na wodzie m bo wszystko gwarantuje im kościół. Nie kupują juz nic w barach, w sklepach artykuły podstawowe a kasa trafia pod strzechy plebanii. Teraz jak dobrze;)) pójdzie nawet piwa nie uświadczą .... Miejmy nadzieje , ze pomysł ów nie wejdzie w życie..bo rozpocznie sie dopiero zycie dla Strazy M i Policji... oj oj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: Nadzieja.... IP: *.org.pl 28.06.03, 14:29 Im szybciej pomysł Pana Prezydenta zostanie zrealizowany tym szybciej ludzie mieszkający obok knajp będą mieli spokój. Im szybciej wrócimy do pewnych tak nie popularnych a potrzebnych jak pokazuje życie metod z czasów komuny dotyczących funkcjonowania lokali nocnych oraz sklepów z alkoholem to mniej bedzie pijanych na ulicach. Ja jak najbardziej popieram pomysł Pana Prezydenta Wrony ze swojej strony pragnąłbym jeszcze, aby nasze władze ukróciły poprzez wprowadzenie quasi godziny policyjnej dla młodzieży i studentów nocne ich wojaże po Częstochowie. Powiem to jeszcze raz miejsce młodzieży jest w domach czy chcą czy nie a studentów w akademikach lub tam gdzie mają stancje czy dom a na pewno nie na ulicach miasta czy w lokalach przy piwku. Okazuje się, że nie umiemy funkcjonować w swobodzie tak, aby nie czynić drugiemu, co nam niemiłe w związku z tym obowiązkiem władz miasta jest wprowadzenie tego czegoś administracyjnie. Ogólnie idzie w dobrym kierunku tylko przydałoby się nieco więcej stanowczości w walce o trzeźwe społeczeństwo a właściwie o trzeźwą młodzież i studentów. Jeszcze raz gratuluje Panu Prezydentowi odwagi i mam nadzieje, że na tym nie poprzestanie, bo jest tak źle, iż działania trzeba kontynuować. Może kiedyś nareszcie kiedyś uda się dzięki takim ludziom jak Pan Prezydent urwać głowę hydrze alkoholizmu młodzieży i studentów. Przyszłe pokolenia na pewno to docenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: HEHEHHEHEH IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 15:39 Czechu Ty sam się wyprowadż z naszego"wroniego" miasteczka.pan p.Wrona bardzo dobrze robi z tymi pijanicami.Proszę jeszcze rżęby p.kochaniutki zakazał sprzedarzy w meliniarskich sklepach na ul. Św.BArbary.Jest piękny zabytkowy kościół ija zamiast modlić idąc na msze widzę jak te moczymordy chlają piwsko to sam muszę walnąć4-6 browarów.I przesto mam kurna grzech. Proboszcz niechce mnie spowiadać bo mi zmordy jedzie. Proszę pana niech mnie pan ratuje i nie pozwoli mi walić. Jjestem dobrym katolikiem i głosowałem na pańską uroczą twarz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Nie chcemy w naszym mieście pielgrzymów!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 14:04 chciałem jeszcze dodać do mojej poprzedniej wypowiedzi, w imieniu wiekszosci mieszkanców naszego miasta: NIE CHCEMY JUZ NIGDY WIECEJ W NASZYM MIESCIE PIELGRZYMÓW !!!!!!! robią syf w naszym pieknym mieście, schodzą sie całymi stadami, wrzeszczą, spiewają gówniane religijne piosenki przez swoje megafony (gdzie poszanowanie inności religijnych!!!!), łażą, brudzą, pozostawiają za sobą odchodzy po bramach w alejak i gdziekolwiek się da!!!!! w alejach jest tłoczno a w zasadzie przejsc się nie da!!! NIE CHCEMY TEGO U NAS!!! JESTESMY NIEZADOWOLENI I NIE MAMY OCHOTY WIECEJ PATRZEC NA TYCH PIELGRZYMÓW!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsi NO MORE PIELGRZYMI!!! :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 14:09 ZNOWU MI WYKASOWALI KOMENTARZ WIĘC DODAJĘ ZE JEST TO W NAWIĄZANIU DO TEGO ARTYKUŁU!! PREZYDENT WPROWADZA SWOJE CHORE POMYSŁY... ZABRANIA TEGO I TAMTEGO BO JEMU SIE TO NIE PODOBA!! NAM SIĘ NIE PODOBAJA PIELGRZYMI!! w imieniu wiekszosci mieszkanców naszego miasta: NIE CHCEMY JUZ NIGDY WIECEJ W NASZYM MIESCIE PIELGRZYMÓW !!!!!!! robią syf w naszym pieknym mieście, schodzą sie całymi stadami, wrzeszczą, spiewają gówniane religijne piosenki przez swoje megafony (gdzie poszanowanie inności religijnych!!!!), łażą, brudzą, pozostawiają za sobą odchodzy po bramach w alejak i gdziekolwiek się da!!!!! w alejach jest tłoczno a w zasadzie przejsc się nie da!!! NIE CHCEMY TEGO U NAS!!! JESTESMY NIEZADOWOLENI I NIE MAMY OCHOTY WIECEJ PATRZEC NA TYCH PIELGRZYMÓW!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 14:15 Jestem bardzo ostrozny w komentowaniu faktów ale ten ostatni pomysł to juz poczatek jakiejs paranoii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 14:25 No no no!! Brawo dla pana presssssydenta! Chyba troszkę panu ostatnio alkohol (lub jego brak) w główce poprzestawiał. Skoro już w tym momencie ludzie (średnio 2000 osób z ulicy Dekabrystów przebywający tam w sobotnie wieczory) mają świadomość nadchodzącej prohibicji i dodatkowo obciąża się biedaków ograniczeniem czasowym do godziny 22 kiedy to dopiero zaczynają się lekko relaksować to sądzę że nadejdzie taka wiekopomna chwila kiedy puszczą Urząd Miasta z dymem. Z jakiego powodu?? Ano z nudów poprostu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.org.pl 28.06.03, 14:36 I bardzo dobrze czyni likwidacja zagłębia knajpianego na Dekabrystów to był dopiero początek. Teraz przynajmniej zapobiegnie się szerzeniu się zarazy alkoholizmu w mieście. Przynajmniej miast szaleć w pubach studenci i młodzież będą tam gdzie ich miejsce to znaczy w domach i akademiach. Oby jeszcze weszła w życie o coś w rodzaju godziny policyjnej dla takich osób to miasto odetchnie z ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BISKUP XXC do Kościoła po rozum IP: *.crowley.pl 28.06.03, 14:49 Idz do kościoła po rozum człowieku. Jesteś "Wielki Religijny" , a podobają Ci sie komunistyczne czasy. Módl się i proś o wybaczenie. Biskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: XXC do Kościoła po rozum IP: *.org.pl 28.06.03, 15:29 Chyba nie zrozumiałeś ja nie uważam komuny z panaceum ja uważam, iż akurat w kwestii wychowania w trzeźwości w sprawie unormowania zasad podawania alkoholu w tych czasach przepisy były bardzo dobre to znaczy może nie idealne, ale miały więcej zalet niż wad. I jak pokazało życie trzeba się zastanowić nad ich przywróceniem skoro pełen luz i dowolność powoduje to, co powoduje, iż ludzie, którzy dziwnym trafem mają pecha mieszkać koło lokalu rozrywkowego nie mają życia. Czy przepis, który zakazywał podawania samego alkoholu w lokalu a jedyni do tzw. konsumpcji był zły? Moim zdaniem nie był bardzo dobry jedynie został wypaczony i omijany. Podobnie przepis, który zabraniał sprzedaży alkoholu w godzinach porannych i wieczornych z wyłączeniem gastronomii czy on był zły? Nie był bardzo dobry tylko tez został przez warunki niedemokratyczne wypaczony. Wystarczy go odpowiednio zmodyfikować i dopasować do istniejących warunków i będzie ok. Podobnie, co było złe w tym, iż istniała niepisana quasi godzina policyjna dla młodzieży? Przynajmniej można było bez strachu iść ulicami miast nawet wieczorem bez strachu, że zostaniemy zaczepieni przez podpitą klientele jednego czy drugiego baru piwnego czy młodzieży odreagowującą stresy na ulicach miasta. Tak tak nie należy negować wszystkiego pewne przepisy w poprzednim ustroju, choć wypaczone były bardzo bardzo przydatne. Może, jeśli by dzisiaj udałoby się, choć część wprowadzić z powrotem ulice naszego miasta staną się bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: XXC do Kościoła po rozum IP: 207.44.154.* 28.06.03, 16:47 czlowieku dobrze ze jestes tu anonimowy bo mysle ze wiele osob chcialo by ci przemowic do rozsadku osobiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Dobrze że się nie ujawniasz gdzie mieszkasz IP: *.crowley.pl 28.06.03, 15:06 Dobrze że się nie ujawniasz gdzie mieszkasz. a poza tym ja jak wypiję nawet sporo piwa razem ze swoją rodziną i znajomymi, nikt nigdy nie ma z nami problemów, nikomu nie przeszkadzamy. I nie ucz nas XXC jak mamy postępować. I jeszcze jedno - chcesz aby studenci byli o 22 w akademiku??? Paranoja. !!!!! Widać, że nie byłes nigdy studentem. A co powiesz na to jak o 23 STUDENT zaoczny lat 30 będzie w knajpce - "Do akademika"???. a Ktoś kto nie studiuje i ma 18 skończone może siedzieć spokojnie. Szkoda gadać. PS Nie pisz już więcej, bo mnie krew zalewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 14:28 Nasz prezydent dąży do stanowiska Wójta we wsi,którą niebawem zostanie Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYŚ Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 14:33 Tadziu tobie chyba naprawdę odpierdoliło..... Odpowiedz Link Zgłoś
szymekg Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? 28.06.03, 14:55 Co to się porobiło. Przecież to było kiedyś nie do pomyślenia, żeby jeden facet decydował o całym ćwięrćmilonowym mieście. Ja proponuje odrazu wprowadzić prochibicje na całym obszarze Częstochowy. Ciekawe co w tedy się stanie. Pełno melin i 100% nielegalnego alkoholu, tak jak kiedys było w ameryce, tyle,że pan Wrona się nie może uczyć na cudzych błędach tylko musi popełniać własne. A moglo być tak pięknie wieczorkiem póść sobie na spacer po ladnych alejach z eleganckimi lokalami i kawiarkami, posiedzieć przy lampce dobrego wina słuchając muzyki przyulicznych grajków. Teraz wydaje mi się to coraz odleglejszymi marzeniami. A na dekabrystów mogło by powstac małe centrom takie jak na wałach dwernickiego, z ładnymi chodniczkami, parkingami, ogrodkami, gdzie wstęp były tylko od 18 lat, a ceny piwa i innych alkoholi powodowały by, że biednych studentow nie było by stacć na codzienne upicie się, ale na kulturalną zabawe, w barze. Ale pan przezydent musi sobie porzadzić i poczuć, że ma władze i w krotce dojdzie do tego, że właśnie w najbiedniejszych dzielnicach miasta, Zawodzie, Mirów, itp gdzie nie ma bloków, a ludize mieszkają w obskórnych domkach, powstanie najwięcej barów i meli, a ludzie będa jeszcze wiecej pić i będzie jeszcze więcej alkoholików. A przecież mogło być tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawia Nowa przypowieść... 28.06.03, 15:08 Ciekawe, co jeszcze wymyśli "genialny" prezydent miasta? To, co chce wprowadzić (najpierw prohibicja na Dekabrystów, teraz zakaz handlu alkoholem po godz. 22), plasuje Częstochowę na najgorszym prowincjonalnym, zaściankowym miejscu nie tylko w Polsce, ale i w Europie. Zamiast propagować kulturalne sposoby spędzania czasu, również w restauracjach, barach, pubach – wprowadza metody dalekie od wychowawczych: zakazuje, zamiast nauczać. Nasuwa mi się kilka hipotez co do przyczyn takiego postępowania Wrony: 1) podpadł mu jakiś restaurator i w ten sposób chce go "załatwić" finansowo; 2) chora, wypaczona wyobraźnia każe mu widzieć w każdym "biednego, zapijaczonego" nie tylko studenta, no i 3) ma udziały w jakiejś melinie i w ten sposób chce zwiększyć jej dochody. Pewnie wie, że już teraz moja znajoma, która prowadzi "nielegalny wyszynk", zaciera ręce z radości, że prezydent dba o jej kasę. A na poważnie: Nie może być tak, że prezydent narzuca całemu miastu swój światopogląd! Do cholery, g... kogo obchodzi, jak i gdzie spędzam wieczory i noce! Jeśli będę chciała z mężem iść do restauracji o godzinie 23 i tam zjeść kolację i napić się dobrego wina – wara komuś od tego! Jeśli Wrona chodzi spać z... kurami – jego sprawa. A poza tym co z wolnością gospodarczą? Wszystko, również godziny otwarcia oraz asortyment i ceny sprzedawanych towarów, powinno być regulowane przez wolny rynek. Skoro ludzie chodzą do restauracji czy pubów, to znaczy, że jest na to zapotrzebowanie. Nie można ludzi uszczęśliwiać na siłę! A zwłaszcza za sprawą prezydenta, który – jak to określił radny SLD – nie pije, a jest "pijany". A może planuje w restauracjach i barach otworzyć kaplice i kościoły i wtedy będzie wszystko w porządku? Nie może być tak, że całe miasto podporządkowane będzie Kościołowi, pielgrzymkom, Jasnej Górze i choremu prezydentowi! Ciekawe jest to, że hałas z barów przeszkadza mieszkańcom, ale dźwięk brzydko brzmiących dzwonów (np. z kościoła przy zajezdni) jakoś nikogo nie oburza. Po cichu słychać narzekania, ale nikt się nie odważy powiedzieć tego głośno. Ludziom się wydaje, że jak skrytykują kościół lub pana proboszcza, to sprzeciwiają się Panu Bogu. Dziwi mnie też krótka pamięć mieszkańców, którzy głosowali na Wronę, który już w czasie poprzedniej swojej kadencji starał się wprowadzać podobnie głupie pomysły. Teraz na niego psioczą, ale cóż... "Nową przypowieść Polak sobie kupi, że przed szkodą i po szkodzie głupi..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: Nowa przypowieść... IP: *.org.pl 28.06.03, 15:40 Moja dobra rada do Ciebie i osób potępiających postępowanie Pana Prezydenta Wrony. Proponuje porozmawiać z mieszkańcami ul. Dekabrystów koło tzw. Manchatanu. Przecież sami wielokrotnie monitowali o takie a nie inne rozwiązania, czyli likwidacje knajp na Dekabrystów. Jeśli chodzi o ograniczenie funkcjonowania lokali z alkoholem do 22 to tez jest to postulat wielu wielu osób mających nieszczęście mieszkać w pobliżu którejś z takich knajp czynnej do bladego świtu czy w pobliżu dyskoteki. Ludzie mają prawo do wypoczynku i ten pomysł im to gwarantuje. Jeśli ktoś ma wątpliwości to niech pomieszka obok jednej czy drugiej knajpy czy dyskoteki to po jakimś czasie sam zmienni zdanie. A co do prowincjonalności Częstochowy to mnie się wydaje, że lepiej mieszkać na spokojnej prowincji niż w niespokojnym centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
nawia Ripostka... 28.06.03, 22:23 Pisze się chyba: "Manhattan"... A co do głównego wątku. Chciałabym zauważyć, że zwykle tak jest, że jeśli się czegoś zakazuje, ludzie z przekory robią odwrotnie. Zgadzam się z tezą, że lokale nie mogą zakłócać spokoju mieszkańców, muzyka powinna być grana ciszej, ja też nie lubię, jak wyje np. z radiowęzła w Alejach, ale nie można zakazywać przebywania w lokalach w określonych godzinach, ponieważ ludzie zejdą do podziemia. Zacznie kwitnąć handel w melinach, a ludzie i tak wymyślą sposób, żeby uchwałę obejść. Znacie chyba pomysłowość Polaków? To nie jest sposób na wychowywanie w trzeźwości ani na propagowanie kulturalnych rozrywek, których i tak w naszym mieście jest mikro. Nie rozumiem również, dlaczego nie będzie można kupić alkoholu po 22. A jeśli okaże się, że ktoś będzie potrzebował na wesele lub prywatną imprezę organizowaną w domu, kiedy braknie? Mieliśmy taki przypadek, kiedy na nasze przyjęcie weselne zorganizowane w domu przyszli wszyscy goście (mieliśmy mieć 2 imprezy - jedną dla rodziny w czwartek, drugą dla przyjaciół w sobotę, ale okazało się, że w efekcie prawie wszystkim pasował tylko czwartek). I co wtedy? PS. Przypomina mi się film "Footloose", gdzie zakazano młodzieży słuchania muzyki i tańczenia, ponieważ jeden młody człowiek (syn pastora) zaginął w wypadku wracając z dyskoteki, którą z tego powodu uznano za przejaw działalności diabelskiej. Nie popadajmy w paranoję. Ludzie nie lubią zakazów; lepiej byłoby, żeby władza pokazała, jak można spędzać wolny czas, jakie można mieć rozrywki w mieście, gdzie tak naprawdę nie ma kina, a repertuar teatru - po kontrowersyjnym wyrzuceniu dyrektora - też stoi pod znakiem zapytania. Poza tym w teatrze, podczas przedstawienia, raczej nie można rozmawiać, a młodzi ludzie spotykają się w pubach także po to, żeby pogadać i poplotkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstynent Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 15:09 Powiem jedno paranoja :-))) Nie maja chyba co robic. Sa przeciez wazniejsze sprawy ktore powinny byc juz dawno rozwiazene. A nasz szanowny prezydent zajmuje sie po prostu glupotami. hehe wymiekam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Czarny Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.icpnet.pl 28.06.03, 15:10 Aż sie miło człowiekowi robi czytając nowe pomysły pana Czarnego Ptaka. Czekam niecierpliwie aż w naszym świętym mieście zostanie wprowadzony celiba albo od razu kastrowanie. Ale taki nakaz zamykania lokali o 22 ma jeden plus. Autobusy nocne już napewno nigdy nie będą potrzebe. I będzie można zlikwidować deficytowe linie nocnych tramwaji. Ileż to upragnionych świętych srebrników panu Ptakowi Czarnemu w sakrbnicy zostanie! Obywatele nie lękajcie sie! To ma swój wyższy cel! Przynajmniej w niektórych mniemaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstynent :-) Paranoja :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 15:11 Powiem jedno paranoja :-))) Nie maja chyba co robic. Sa przeciez wazniejsze sprawy ktore powinny byc juz dawno rozwiazene. A nasz szanowny prezydent zajmuje sie po prostu glupotami. hehe wymiekam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fimb juz sie boje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 19:01 Od zawzse uwazalam Czestochowe za miasto, ktore mi sie nie podoba(bez obrazy) no ale wizja zamykania lokali o tej godzinie mnie przeraza. Przeprowadzka do Czestochowy od pazdziernika jest tym czego chyba nie chce najbardziej! gratuluje wspanialego wyboru Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooler Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: dreamcatcher:* / 10.0.30.* 28.06.03, 15:36 mysle ze do 22 to i tak za dlugo powinny byc zamykane 0 22 tramwaje zamiast dzwieku przed ruszeniem powinny wibrowac a autobusy tez robia za duzo halasu MZK w Cz-wa powinno zatrudnic wiecej ludzi ktorzy beda ja pchali(zaoszczedza na paliwie. Wprowadzmy zakaz chdzenia w butach na obcasach bo takie stukanie jest uciazliwe dla ucha. Zamknijmy wszystkie szkoly bo na przerwach dzieci strasznie krzycza. TV oczywiscie mozemy ogladac normalnie ale tylko do 20 pozniej nalezy sciemnic obraz i wylaczyc dzwiek. A przede wszystkim powinien odejs Wrona bo przez jego pomysly robi sie za duzy szum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroka Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 15:41 WRONA TY IDIOTO!!! tOBIE JUZ CALKOWICE SZAJBA ODBIJA. SZKODA SLOW... I TAK TO NIE PRZEJDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebol NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 15:46 i brak argumentacji dla konkretnego przykładu który usuneliście po raz kolejny. Czyżby Tadziu mial również swoich ludzi i w Gazecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) 28.06.03, 15:54 Nasza odpowiedź znajduje się na forum tuż pod Twoim wpisem dokonanym o godz. 15.41. Wystarczy spojrzeć trochę wyżej. Z poważaniem - Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruuu Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) IP: *.czes.gazeta.pl 28.06.03, 15:58 Ludzie, zajrzyjcie sobie do aktualności w Gazeta.pl, na informacje z regionów: WRONA SIĘ WYCOFAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebol Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 16:07 zanim napisałem ten post odpowiedzi jeszcze nie było i dlatego ten post się pojawił. Ale do rzeczy. W Waszej pierwszej argumentacji o usuwaniu wątków było wspomniane o obrażaniu osób z imienia i nazwiska. Ale usuwane były posty ironiczne w których nie było wspominanej osoby pana prezydenta częstochowy (z dużej litery nie można tego pisać bo aż ręka ucieka od shifta na samą myśl o wspaniałych reformach dla naszego miasta.) Piszecie , że ten nie ma argumentów kto zaczyna obrażać zamiast rzeczowej dyskusji. Ale moje pytanie jest z kim ma być prowadzona ta dyskusja ?? Wszyscy którzy się tu wpisuja (98%) są rozgoryczeni postępowaniem prezydenta i nie trudno ich zrozumieć. I to nie są wypowiedzi jakichś pijaczków spod sklepu monopolowego, bo tacy 'raczej' nie mają dostępu do internetu , a raczej młodzieży która po prostu chce mieć prawo do wolności. A takie działania bardzo mocno ją ograniczają. Idąc dalej zapewne wiele osób próbowało pisać maile bądź pod adres prezydenta bądź jego rzecznika. Jestem ciekaw czy ktokolwiek dostał od nich odpowiedź bo na pewno nie ja. Więc może Gazeta założy na forum jakiś temat i zaprosi do niego przedstawicieli władz miasta i wtedy będziemy mogli być świadkami rzeczowej dyskusji. pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Czarny Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) IP: *.icpnet.pl 28.06.03, 16:16 Szanowna Redakcjo! Mam jeszcze jedno pytanie. Czy waszym zdaniem określenie Czarny Ptak jest obraźliwe w stosunku do tego pana z takimi genialnymi pomysłami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) 28.06.03, 16:17 Nie stawiamy władzom miasta żadnych przeszkód: mogą wziąć udział w każdej dyskusji na tym forum, by rzeczywiście stało się ono wymianą poglądów za i przeciw. Samego prezydenta zaprosiliśmy natomiast do Gazety na czat. Czekamy na jego odpowiedź. Jeśli się zgodzi, natychmiast poinformujemy Czytelników o dacie tego spotkania. Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajca w sprawie chatu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 20:16 Oj dajcie znać, chętnie bym się dowiedział paru rzeczy redakcja_czestochowa napisał: > Nie stawiamy władzom miasta żadnych przeszkód: mogą wziąć udział w każdej > dyskusji na tym forum, by rzeczywiście stało się ono wymianą poglądów za i > przeciw. Samego prezydenta zaprosiliśmy natomiast do Gazety na czat. Czekamy na > > jego odpowiedź. Jeśli się zgodzi, natychmiast poinformujemy Czytelników o dacie > > tego spotkania. > Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: w sprawie chatu 28.06.03, 20:42 Gość portalu: jamajca napisał(a): > > Oj dajcie znać, chętnie bym się dowiedział paru rzeczy Dowiesz się jak będziesz wszystko ładnie pisał sympatycznie. Jak każdy czat, będzię moderowany i pytanka będą wybrane...tak samo jak tutejsze posty...też są wybrane :/ Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: w sprawie chatu 29.06.03, 12:58 Wśród wszystkich wpisanych wyżej postów na palcach jednej ręki można policzyć te „sympatyczne”. Skąd zatem Twój zarzut? Nie zabraniamy nikomu wygłaszania słów krytyki, niezadowolenia, potępienia - właśnie ten wątek, a także kilka innych na tym forum, jest tego dowodem. Ale mamy chyba prawo wymagać, by były to wpisy na pewnym poziomie. Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: NIE dla Gazety ( usuwanie wątków i ...) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 14:00 Szanowna Redakcjo! Uważam ze zaproszenie pana prezydenta na chata to nie jest najlpeszy pomysł, gdyż jest on niepiśmienny. Zaproszenie powinno zostać skierowane rowniez do jego sekretarki i wtedy bedzie wszystko w pozadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: 62.233.204.* 28.06.03, 15:58 Panu Prezydentowi proponuję jeszcze kilka posunięć, dzięki którym nasze miasto w pełni zasługiwać będzie na miano "świętego", a biedni policjanci oraz przykładni chrześcijanie będą mogli spać spokojnie: - każdy obywatel przed wypiciem kufla piwa odmówić winien trzy "zdrowaśki". -od każdego kufla pobierać 50% podatku, a wpływy przeznaczyć na budowę nowych świątyń, kapliczek (tych nigdy za wiele), bądź na rodzinę przyjaciół Radia Maryja. -za każde publicznie wypowiedziane i udowodnione przekleństwo, pół godziny leżenia "krzyżem" pod obrazem na Jasnej Górze Oczywiście propozycje te mogą nieść ze sobą skutki uboczne (np. całkowity brak młodzieży w mieście), jednak jak to mówią :"cel uświęca środki", a nagroda dla Pana, Panie Prezydencie, za walkę ze zjawiskiem "biednej, zapijaczonej młodzieży", na pewno czeka już w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruuu Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czes.gazeta.pl 28.06.03, 16:07 Ludzie, zajrzyjcie sobie do aktualności w Gazeta.pl, na informacje z regionów: WRONA SIĘ WYCOFAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulga Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 19:34 Gość portalu: Ruuu napisał(a): > Ludzie, zajrzyjcie sobie do aktualności w Gazeta.pl, na informacje z regionów: > WRONA SIĘ WYCOFAŁ! Hurraaaa nie ma Wrony! Mamy bezkrólewie! Czas na nowe wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Czy ci mózg usycha? IP: *.ackwf.pcz.czest.pl 30.06.03, 11:56 Wrona, czy na startość mózg ci usycha? Tadek - widzę że im dłużej bawisz się polityką, tym bardzej idiociejesz. Zamiast takich kretyńskich pomysłów idź sobie na dupeczki, ulżyj sobie to może zaczniesz myśleć bardziej trzeżwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co tu się dzieje? Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 16:23 Proszę podać na forum, gdzie możemy się udać, by ograniczyć władzę człowieka, który do ręki dostał narzędzia władzy!Jest szaleńcem!!!!!!!! To co się tu dzieje graniczy z totalnym absurdem. Kto wreszcie pokaże temu człowiekowi, że postradał zmysły i powinien znaleść się w klatce, władza go rozjuszyła. Zapomniał, że student, sklepikarz , odbiorca kultury- TO także JEGO WYBORCA! Pan Prezydent obraża dziś własną osobą nas wszystkich. Wymusza fakty, których nie ma, sieje terror i straszy zwolnieniami, opiera się na opiniach mu bliskich i twierdzi, że tak myślimy MY WSZYSCY. Opiniami wymusza PRAWO!!!! Czy to już nie jest przestępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B^A^M^B^O lokale czynne do 22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.03, 17:08 co za bzdura wrona powinien sie schowac z tym pomyslem dla niego wszystko powinno byc zamkniete sam sie zamknij tadziu bo robisz posmiewisko z siebie i calej czestochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie A co to, Londyn? IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 28.06.03, 18:09 Zamiast ograniczać sprzedaż alkoholu, może by tak zwiększyć liczbę policjantów, albo zrobić taxi za 5% ceny po godzinie 22 dla tych, którzy pokażą rachunek z baru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: A co to, Londyn? IP: *.look.ca 28.06.03, 18:58 Ales debilu wymyslil Londyn. To Londyn w alkoholowym amoku. W Londynie po 22:00 taryfa TAXI skacze w gore o 100%. Nasluchaja sie ciule bajek o swiecie i pieprzom bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet i em a Re: usuwacie posty tylko tyle potraficie... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 19:04 jesteście miernymi dziennikarzynami i tego nie macie prawa usunąć (choć tak zrobicie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Ostatni grosz.. przed godz. 22:00..! IP: *.look.ca 28.06.03, 19:24 Ten narod jest chory ! Nie ma o czym dyskutowac. Ma tylko jedna potrzebe - zalac pale ! Kiedys spotkalem starsza pania, ktora jak to mowila pracowala przez wiele dlugich lat w jednym z waszawskich szpitali, z matka naczelnego Gazety Wyborczej Adama Michnika. Kiedys w swych wspomnieniach zacytowala pania Michnik ; "Polacy ? - Polacy to tylko umia wodke pic i na rowerach jezdzic !.." Napij sie goiu ! Myslisz ze to jest jeszcze piwo a to wywar z gnoju. I jeszcze jedno tym razem do redakcji Gazety W. Jakim prawem jakis redakcyjny technik nie majacy najmniejszego pojecia o kulturze, literaturze i sztuce i o samym autorze tekstow usuwa moje listy tu zamieszczane. Poprostu facet sie MSCI ! Ja jako piszacy tutaj nie rewanzuje sie tym samym. Ja twoich tekstow nie usuwam. Poprostu jestes msciwy kolego. Co za wredny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: Ostatni grosz.. przed godz. 22:00..! IP: *.org.pl 28.06.03, 20:10 No cuż Pan Prezydent się poddał a szkoda dalej niewinni niczemu mieszkańcy okolic kanjp i dyskotek bedą cierpieć. No trudno szkoda. A miałem nadzieje że ktoś nareszcie zrobi porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ostatni grosz.. przed godz. 22:00..! IP: *.icis.pcz.pl 28.06.03, 20:47 Nawet na wsi sa lokale i dyskoteki. A porzadek Twoim zdaniem to meliny ? Niesamowite zaklamanie. Gość portalu: XXC napisał(a): > No cuż Pan Prezydent się poddał a szkoda dalej niewinni niczemu mieszkańcy > okolic kanjp i dyskotek bedą cierpieć. No trudno szkoda. A miałem nadzieje że > ktoś nareszcie zrobi porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal Re: Ostatni grosz.. przed godz. 22:00..! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 21:01 Gość portalu: XXC napisał(a): > No cuż Pan Prezydent się poddał Wreszcie czas go zmienić a szkoda dalej niewinni niczemu mieszkańcy leżący pod Jasną Górą i pełni nienawiści do młodych > okolic kanjp i dyskotek bedą cierpieć. Czas na skuchę jak się tyle za młodu nagrzeszyło i wybawiło. No trudno szkoda. A miałem nadzieje że > ktoś nareszcie zrobi porządek.Nadzieja , matka głupich. Oj za dużo się kiedyś piło i bawiło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Ostatni grosz.. przed godz. 22:00..! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 21:03 Chory na nienawiść do drugiego człowieka. Z tym się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek kasprzyk Re: A co to, Londyn? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 23:11 no to spływaj do tego londynu pajacu i najlepiej sie nie mieszaj do spraw które cie nie dotyczą a jeżeli już to przynajmniej pomyśl jak coś nastukasz na tej klawaturze - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek kasprzyk Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 23:08 prawdzie Wrona już się z tego wycofał ale sam fakt pojawienia się takiego poronionego pomysłu świadczy o tym że pan W. traci kontakt z rzeczywistością i robi z miasta teatr absurdu, bo kina absurdu nie potrafi, ba nawet zwykłego kina też nie potrafi stworzyć. Ale choćby nie wiem co to dekabrystów i tak mu nie daruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 14:39 Czy Wrona zwariował? Po tej godzinie dopiero zaczyna się dobra zabawa w Częstochowie. Apeluję do wszystkich: ZRÓBMY WSZYSTKO, ŻEBY CHOĆ TROCHĘ SIĘ ZABAWIĆ. Mam nadzieję, że Prezydent nam tego nie zniszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ckm_ista Re: Lokale czynne tylko do godz. 22? 29.06.03, 16:57 tak jest..popieram pomysl pana prezydenta..proponuje jeszcze ogrodzic czestochowe wysokim plotem i wprowadzic w calym miescie zakaz sprzedazy alkoholu..o 22 zamykamy lokale??..hmm..tak jest!!!..prezydent chodzi spac o 22 to cala czestochowa idzie spac..wlasciciele lokali musza pytac sasiadow czy im nie przeskadza..no oki..proponuje jeszcze poza obowiazkowa ochrona i monitoringiem w lokalach ,wprowadzic obowiazek zatrudnienia jednego ratorwnika GOPR, jednego WOPR, dwoch lekarzy, pieciu sanitariuszy, 3 reanimacyjne karetki pogotowia..mysle ze wowczas prezydent bedzie w pelni usatysfakcjonowany...panie prezydencie prosze sie porzadnie puknac w czolo !!!!!!!!i nie probowac na sile "uszczesliwiac" czestochowian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Czestochowa na Odwyku...... IP: *.client.attbi.com 29.06.03, 18:59 Ale czasy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojo mieszkam na Deka od 20 la IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 08:19 Odpowiedz Link Zgłoś