Gość: girl83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:10 warto miec live box do neostrady zamiast normalnego modemu? moze ktos sie wypowie kto ma i używa?tp proponuje mi przejscie z modemu na live box,prosze o opinie i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: livebox Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 23:36 Mam od miesiąca i jest ok. Instalacja banalna, drugi komputer podłanczamy i samo wszystko się instaluje - bajer. Co do zasięgu to łapie mi w całym domu. Dom mam stary, grube ściany z kamienia i nigdzie nie ginie mi sygnał, nawet w łazience czy korytarzu, i blisko domu na podwórku - 7 metrów zasięgu z b.dobrym sygnałem. Kolejna zaleta to brak kabla, zwłaszcza jak się ma laptopa, jeśli masz stacjonarny to nie widzę sensu, zwłaszcza że livebox kosztuje 10 zł/mc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aser Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 00:15 warto czy nie poczytaj tutaj forum.neostrada.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl83 Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 09:11 przez rok mam placic 1,22zł a po roku 10zł. ale dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: live box czy warto? IP: *.hcz.com.pl 14.08.07, 10:36 Oczywiście, że warto uzywać routera np. Live Box z kilku powodów: 1. Zapominasz o uciążliwych programach łączących Twój komputer z usługą neostrady. 2. Po usunięciu uciążliwego oprogramowania komputer lepiej pracuje. 3. Możesz udostępnić połączenie neostrady do więcej niż jednego komputera i nie tylko komputera, ponieważ coraz więcej urządzeń posiada teraz wejście LAN np. drukarki lub skanery sieciowe (takie, z których można korzystać z dowolnej liczby komputerów i nie wymaga stałej pracy komputera, do którego jest podłączona drukarka w przypadku drukarek bez wejścia LAN), odtwarzacze DVD z wbudowanymi twardymi dyskami itp. 4. Możesz połączyć komputer z Live Box-em (routerem) bezprzewodowo. 5. Możesz korzystać z telefonii internetowej bez włączania komputera. 6. Dzięki przekierowaniu adresów IP poprzez NAT, Twój komputer jest bardziej bezpieczny - tzn. mniej narażony na ataki hackerów z internetu. Jezeli zaś chodzi o wady: 1. W przypadku korzystania z programów typu P2P (typu Emule, Kazaa itp.) lub w przesyłania plików poprzez Gadu-Gadu itp., potrzbne jest dokonanie przekierowań portów oraz dokonania odpowiednich ustawień w komputerze, z czym często sobie nie radzą użytkownicy. 2. Konieczność płacenia haraczu za Live Box-a, który jest tylko i wyłącznie dzierżawiony. Osobiście proponuję zakup innego routera, ponieważ jest to wydatek jednorazowy. 3. Czasami bywają problemy z Live Box-ami, głównie z jego konfiguracją. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: live box czy warto? 14.08.07, 10:43 Podepnę sie ze swoim pytankiem coby forum nie zaśmiecać :) Tez dostałam propozycje przejścia z modemu na livebox. Teraz płacę 66 zł za neo + 50 zł abonamentu + opłaty za rozmoy komórkowe. W piatek zadzwoniuł do mnie pewien miły pan Z TP i zaproponował przejście na livebox - ponoć będę płacic 75 ( mniej więcej, nie pamiętam dokadnie) za internet i+ 1, 22 przez rok za livebix, potem 12, 44 zł/ mc. A co z abonamentyem za lefefon? Ponoć nie będę go juz płacić? Ktos potwierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:51 zamówiłem live boxa za 1 zł,potem 10 zł!!! mam pytanie czy wie ktoś jak wygląda podłączenie go do TV,czy wystarczy sam live box i antena czy trzeba mieć coś więcej aby go podłączyć??? Z góry dzięki za info,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwjdhg Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:24 agata.czest napisała: > Podepnę sie ze swoim pytankiem coby forum nie zaśmiecać :) > > Tez dostałam propozycje przejścia z modemu na livebox. Teraz płacę 66 zł za ne > o > + 50 zł abonamentu + opłaty za rozmoy komórkowe. > W piatek zadzwoniuł do mnie pewien miły pan Z TP i zaproponował przejście na > livebox - ponoć będę płacic 75 ( mniej więcej, nie pamiętam dokadnie) za > internet i+ 1, 22 przez rok za livebix, potem 12, 44 zł/ mc. A co z abonamentye > m > za lefefon? Ponoć nie będę go juz płacić? Ktos potwierdzi? > Będziesz płacić wszystko tak jak płacisz teraz, plus opłata za liveboxa. Nic taniej a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: live box czy warto? 14.08.07, 17:25 No własnie... A ten miły pan nic nie wspominał o abonamencie, tylko cały czas mi wmawiał że na rachunku będę miała wyszczgólniony tylko abonament za liveboxa i internet... Ehhh. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: live box czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:04 Bo ten pan był tylko i wyłącznie od wmawiania na temat neostrady. Od wmawiania na temat telefonu to jest inny pan, który będzie Ci wmawiał, ze dostaniesz na rachunku tylko i wyłącznie rachunek za telefon :))) Tak w ogóle to najlepiej określa ich tzn. ludzi z BOK błękitnej linii mój znajomy, który pracuje w firmie świadczącej usługi dla Telekomunikacji - po prostu nazywa ich "dałnami". Choć ja się z nim nie zgadzam, ponieważ uważam, że takie określenie jest zbyt uwłaczające dla osób naprawdę cierpiącym na tą chorobę :))) Odpowiedz Link Zgłoś