Dodaj do ulubionych

Ten rząd to szambo.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:49
Poprzednie nie ustępowały obecnemu.Jedyne sensowne rządy to rząd Tadeusza
Mazowieckiego ,Jana Krzysztofa Bieleckiego i Hanny Suchockiej.Wniosek z
powyższego jest taki ,że początki transformacji ustrojowej RP wyglądały
nieźle.Później było już tylko coraz gorzej.
Nad Polską wisi jakieś fatum.Wystarczy popatrzeć na historię tego kraju.
Warcholstwo,degrengolada,korupcja,ignorancja,małostkowość,egoizm
kupczenie
stanowiskami,zakłamanie,obłuda,hipokryzja,analfabetyzm,prymitywizm.
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:50

Do Mateusza :
      Widac , ze jesteś liberałem. No cóż są ludzie o innych poglądach .
      Ten rząd nie był dobry ale niektórzy ministrowie bardzo dobrzy .
      Premier najlepszy .
      Może dla ciebie to bylo dobrze gdy wóda lała się do Polski
      strumieniem i legalnym ( bardzo niskie cło ) i nielegalnym przemyt a
      polskie gorzelnie upadały a rolnicy nie mieli zbytu na ziemniaki .
      No cóż sam sobie wystawiasz świadectwo .
      To genialny Balcerowicz - ten od gospodarki - zdecydował o
      zatrzymaniu , dokończeniu budowy elektrowni atomowej mimo iż tyle
      kasy tam poszło . A teraz trzeba wspólnie z Litwinami ich
      elektrownie modernizowac i tak dalej poełno takich kwiatków .
      No ale dla tych co się wzbogacali z dnia na dzień - przemyt ,
      pryatyzacja złodziejska - to był raj .
      No ale się skończyło i nie wróci .
      • Gość: Russian Girl Re: Ten rząd to szambo. IP: *.range86-140.btcentralplus.com 14.08.07, 16:15
        A co takiego zrobil ten "wspanialy" premier? Najlepszy pod sloncem.
        Probuje wszystkich sklocic ze soba, a potem ze swoim klonem sie
        pokloci, bo ten drugi go nie mianuje na premiera.
        Co zrobil? Czym moze sie pochwalic? Chyba nie tym, ze najlepsi z
        Polski pouciekali i na mysl o powrocie robi im sie nie dobrze? Co
        zrobil? CO???
        Narazie obserwuje tylko dreptanie w miejscu.
        • Gość: Prawy.pl Re: Ten rząd jest w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:42
          Demokracja jest wtedy, gdy w wyborach wygrywają partie liberalne ewentualnie
          postkomunistyczne, natomiast gdy do władzy dochodzi partia prawicowa nie tylko z
          nazwy alei z programu wtedy demokracja się kończy, a zaczynają się rządy
          niedemokratyczne. Liberałowie i postkomuniści nie są wstanie uszanować
          demokratycznego wyniku wyborów. Zastanawiam się co zrobił dla Polski
          grubokreskowicz Mazowiecki??? Nie wspomnę już o Bieleckim czy Suchockiej.
          Balcerowicza pominę milczeniem. A rządy postkomunistów nie skomentuje. Jedynym
          dobrym rządem po przemianach w czerwcu 1989 roku był rząd Jana Olszewskiego,
          potem aż 15 lat musieliśmy czekać na rząd J. Kaczyńskiego. Wyżej wymienione
          rządy zrobiły więcej niż dla Polski i Polaków niż wszystkie inne przez całe
          siedemnascie lat a przynajmniej nie szkodziły.
          • Gość: ojojoj Re: Ten rząd jest w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:19
            Podczas dyskusji w agrogospodarstwie, przy grilu i wodce, uslyszalem taka dygresje wygloszona przez prababcie gospodarza: teros to momy nojlepszy zund i premijera. A co on zrobil? ...a wyjscol dziure w snigu. I to tyle o PiS. Babcia, a moze prababcia, a ilez tu madrosci zyciowej? Pomysl angrusz, niezlomny PiSmanie. Gdyby inne czasy to bys byl bolszewikiem i zapewne powiedzial bys o naszej bohaterce: nie uczionnaja, no umnaja zienszczina. Gratuluje angruszowi intelektu! Ponoc nauczyciel, a jezeli tak to inteligent. Angrusz, jezeli nie wiesz co to honor, co to wstyd, to powinni cie koledzy po fachu wy....c z tego zacnego towarzystwa. Tak, mnie pozostal szacunek dla moich nauczycieli i wykladowcow, szacunek za ich intelekt i za ich honor. Ty pokazujesz, ze jestes ziobro, przepraszam, ZERO!!!
            • Gość: Vox populi Re: Ten rząd jest w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:31
              Co za bzdury piszecie liberałowie rzadzą w USA, Kamadzie, Anglii,
              Irlandii,i wielu dobrze rozwijajacych się krajach!! zanim coś
              głupiego napiszecie to najpierw ze zrozumieniem poczytajcie!!
              • kubiss Re: Ten rząd jest w porządku 14.08.07, 23:48
                Rząd PIS zaczął się psuć w chwili odejścia premiera Marcinkiewicza .
                Potem już było coraz gorzej . Za kilka lat będą prężnie działały liczne komisje
                śledcze ..... :-)
                • Gość: RE Re: Ten rząd jest w porządku IP: *.zana.trustnet.pl 14.08.07, 23:55
                  uff. poczytałem i pierdłem, sorry pier---łem po naszemu ;)
      • Gość: misio dobrodziej Re: Ten rząd to szambo. IP: 80.48.49.* 16.08.07, 10:16
        Angrusz jesteś bezmyślnym hipokrytą. Zgadzam się z autorem wątku.
        Ten rząd to rząd nieudaczników dla nieudaczników: ludzi, którzy nie
        potrafią poradzić sobie w ramach wolnego rynku i szukają form
        regulacji niezgodnych z prawem, żeby jednostkom przedsiębiorczym
        utrudnić szanse rozwoju. Jeżeli szybko nie przerwiemy tej grandy
        może się to skończyć źle. Prawdziwy problem to na kogo głosować: nie
        wiem. SLD to skompromitowana banda. PO to ekipa asekurantów dążących
        do ugody z PIS-em. Trudno znaleźć ekipę, która dbanie o własną dupę
        będzie rozumiała jako nieutrudnianie rozwoju obywatelom. Dobry rząd
        to taki, który nie próbuje inwigilować i ingerować w każdy aspekt
        ludzkiego życia.
    • Gość: mateusz Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 08:43
      Do Angrusza.
      Napisz proszę co zrobił ten rząd dla nas i dla Ciebie. Wymień w punktach. Wymień
      tych dobrych ministrów. W czym tak wykazał się premier?
      Budowę elektrowni atomowej wstrzymał rząd Tadeusza Mazowieckiego z prozaicznego
      powodu. Budowano elektrownię w przestarzałej technologii radzieckiej(tak tak
      radzieckiej, nie rosyjskiej)do której stracono zaufanie po tragedii w
      Czernobylu.Po drugie nie było przyzwolenia społeczeństwa z powodu jak wyżej
      (Czernobyl).Możemy tylko mieć pretensje do kolejno następujących po sobie
      rządów,że nie prowadziły kampanii wśród społeczeństwa na rzecz budowy takiej
      elektrownii w nowoczesnych i bezpiecznych technologiach zachodnioeuropejskich i
      amerykańskich.
      Tak ,jestem za wolnym rynkiem,bo tylko taki zapewni nam bogacenie się
      społeczeństwa,przykład:kraje bogatej piętnastki UE.Los się do nas uśmiechnął
      pozwalając znaleźć się w UE.Teraz możesz przywieżć alkoholu ile dusza zapragnie
      i nie będziesz uczestnikiem afery alkoholowej,a ziemniaki możesz sprzedać za
      naszą zachodnią granicą,o ile będzie zapotrzebowanie (wolny rynek).Tak więc
      Angrusz nie staniemy się grajdołem Europy bo UE nam na to nie pozwoli.Państwo
      jest potrzebne lecz w myśl zasady :jak najmniej państwa na plecach
      ludzi.Niestety ten rząd poszedł w zupełnie innym kierunku. Pomyśleć ,że rządziły
      teraz (mam nadzieję) nami ugrupowania ,które były przeciwne wejściu do UE,a
      które spijają samą śmietankę naszej akcesji.Bieg najnowszej historii po prostu
      zakpił z polskiego społeczeństwa.
      Z uszanowaniem : miłośnik wolnego rynku.
      • Gość: Prawy.pl Pożyteczne rzeczy które zrobił dla kraju Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:41
        Nie chce mi się pisać referatu więc ci drogi piewco liberalizmu wypunktuje
        zasługi Kaczyńskiego
        1.Dbanie o polski interes narodowy w UE i na świecie.
        2.Obrona polskiej racji stanu w stosunkach polsko-niemieckich
        3.Rozwój gospodarczy kraju
        4.Dbanie o rozwój rodziny poprzez NIE dla nachalnej i agresywnej kampanii
        środowisk homoseksualnych
        5.Walka z wszechobecną korupcją i innymi patologiami w wymiarze sprawiedliwości
        5a. Próba rozliczenia afer III RP
        5b. Likwidacja WSI
        6.Przywrócenie dumy narodowej Polakom
        7.Nieudana próba lustracji.
        8.Walka z łże elitami III RP

Angrusz napisz więcej, bo nie mam czasu dziś pisać. Nie daj się zastraszyć
        liberałom i postkomunistom. :-)
        • Gość: antekgruszka Re: Pożyteczne rzeczy które zrobił dla kraju Kacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 13:07
          Mos racyje prawy.pl. Swinto racyje! My wszyscy to wimy, ino jest nos trocha malo. Nos sprawnych umyslowo inacy.
        • Gość: Russian Girl Re: Pożyteczne rzeczy które zrobił dla kraju Kacz IP: 86.159.34.* 15.08.07, 15:07
          Powiedz mi, prawy.pl, w jaki sposob ten rzad dba o polski interes
          narodowy w UE i na swiecie? Narazie swiat sie tylko smieje z tego
          oto rzadzenia.
          Moze bedziesz mial wiecej czasu zeby te swoje punkty omowic i podac
          chociaz po jednym przykladzie.
        • Gość: K2 anty zasługi rządu kochanego;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:21
          1. skompromitowanie naszej pozycji na świecie i w UE
          2. zniszczenie stosunków polsko-niemieckich
          3. na szczęście nie mają czasu aby wpieprzać się w gospodarke więc się rozwija
          4. wprowadzenie środowisk homoseksualnych do podziemi (i tak dalej w dupe się ładują)
          5. Stworzenie zupełnie nowej siatki korupcjogennej w mysl zasady "wy nakradliście to teraz my musimy sobie coś uszczknąć"
          6. "Przywrócenie dumy narodowej Polakom" weź mnie nie rozśmieszaj:)
          7. niby lustracja ale tylko wybranych osobników
          8. No właśnie ten rząd tylko walczy !, normalni ludzie dogadują się a nie walczą!

• Gość: Russian Girl Re: anty zasługi rządu kochanego;) IP: 86.159.34.* 15.08.07, 15:31
            Mysle, ze pierwszy cel rzadowy zostal osiagniety: mianowicie,
            sklocenie kazdego z kazdym.
            • Gość: K2 Re: anty zasługi rządu kochanego;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:34
              kiedyś na forum napisałem że oni skłucili wszystkich z wszystkimi, wszystko z wszystkicm a teraz to nawet sami z soba się skłucili:)
              • Gość: Russian Girl Re: anty zasługi rządu kochanego;) IP: 86.159.34.* 15.08.07, 15:38
                Widziales dzis w Wyborczej cytat dnia? Giertych powiedzial, ze
                inteligencja Kaczynskiego jest proporcjonalna do jego wzrostu.
                Cos w tym jest, chociaz nie jestem zwolenniczka Giertycha.
                • Gość: K2 mocny cytat !!:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:44
                  kiedys moja juz nieżyjąca babcia powtarzała że mali ludzie sa wredni (i im dłużej rządzi PiS tym bardziej wierzę jej słowom).

No do zwolenników girtycha napewno nie należę ale udał mu się tekst o kaczyńskim
        • Gość: łże elita ze mna nikt nie walczyl IP: 80.48.49.* 15.08.07, 16:11
          typowe dla rzadow II PRL. Zniszczyc elity, glupi narod sie latwiej kontroluje. A
          powrot do PRL za rzadow najbardziej lewicowego rzadu zwacego sie prawicowym
          widzielismy nawet dzis - Defilada Wojska Polskiego. I po co to wszystko ?? Mamy
          widze kompleks Korei polnocnej :P

Braklo jeszcze przemarszu naszych tajnych agentow ktorzy przeszli lustracje
          Macierewicza - i tak wszyscy ich znaja z imienia i nazwiska.
        • Gość: Mati Re: Pożyteczne rzeczy które zrobił dla kraju Kacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 19:22
          Ślepi PiS-owcy...
    • Gość: K2 eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:14
      mi nasz piękny prawy i sprawiedliwy rząd przypomina pralke franię:) bo cały czas się pierze wkółko jedno i to samo w tej samej śmierdzącej wodzie

Bez komentarza szkoda klawiatury:)
      • Gość: Prawy.pl Re: eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:48
        1. Jeżeli twarda walka o interes narodowy jest kompromitacją no to przykro mi.
        Ale tak się walczy zwłaszcza w tej mlekiem i miodem płynącej UE. W polityce nie
        ma sentymentów. Albo się jest twardym i można coś osiągnąć albo jest się
        rzuconym na kolana. Tak się składa że przez ostatnie lata każde kolejne rządy na
        arenie międzynarodowej, zwłaszcza tej unijnej były rzucane na kolana. I stąd na
        osłodę były te wspaniałe gesty, z których nigdy nic nie wynikało. Natomiast
        jeśli jest się twardym, walczy o swoje, wtedy niestety nie ma kurtuazji i miłych
        gestów. Mam ci podać przykład jak Leszek Miler poklepywał się z kanclerzem
        Schroederem, jacy to byli przyjaciele, a tu nagle przyjaciel niemiec za naszymi
        plecami zaczął budować gazociąg. A już nie będę wspominał o pewnym mgr
        Kwaśniewskim, który będąc pijany potykał się w Charkowie.
        2. Nie rozmieszaj mnie stosunkami polsko niemieckimi. One nigdy nie był dobre.
        Skoro wcześniej było tak dobrze, to dlaczego Niemcy nie uznają Polaków w
        Niemczech za mniejszość narodową. Dlaczego Polacy nie mogą mieć swoich
        przedstawicieli w Bundestagu? Mniejszość niemiecka cieszy się w Polsce znacznymi
        przywilejami w porównaniu z Polakami mieszkającymi w Niemczech. Ale jeśli mnie
        pamięć nie myli to minister Skubiszewski zawarł tak niekorzystny traktat
        sąsiedzki z Niemcami. Skoro Niemcy byli takimi przyjaciółmi to skąd wieczne
        roszczenia niemieckie względem naszych ziem zachodnich, pozostawionych majątków
        i dzieł sztuki??? Pewnie gdyby u władzy był Tusk czy Kwaśniewski ewentualnie
        inny liberał bądź postkomunista to nadal była by sielanka, z tą różnicą, że
        byśmy godzili się na wszystko. A jeśli chodzi o gejów to bardzo dobrze, że
        zeszli do podziemia. Tam mogą się gwałcić ile mają ochoty.
        A teraz trochę z innej beczki - poczytaj sobie o Rospudzie:

www.polskieradio.pl/iar/wiadomoscglowna/?id=12431
        • Gość: K2 supppeeerrrr poglądy;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:12
          nie ma co:)

A tak na przyszłość jeśli odpisujesz na jakis post to czyń to pod tym postem na którego odpisujesz
        • Gość: mateusz Re: eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:19
          Do Prawy pl.:
          Jesteśmy w NATO,w UE ,ogromny rynek pracy UE(z nielicznym wyjątkami) stał się
          dostępny także dla Polakówi i to są ogromne sukcesy poprzednich ekip (MSZ-ów).
          Polityka zagraniczna opiera się na sztuce dyplomacji (także ustępstw) co równe
          jest rozmawiajcie i dogadajcie się.Fakt,że rura gazowa pod Bałtykiem to policzek
          w twarz dla Polaków i błąd MSZ-u ekipy Millera.Błędów jednak nie popełnia ten
          kto nic nie robi i broń Boże wcalę nie mam zamiaru bronić SLD-owskiego
          rządu,który wykazał się szczególną arogancją,korupcją i kolesiostwem.
          Natomiast do Bundestagu połowa deputowanych wchodzi z list partyjnych,natomiast
          druga połowa z okręgów jednomandatowych czyli głosuje się na konkretną
          osobę.Jeżeli więc konkretna osoba reprezentująca mniejszość polską posiada
          obywatelstwo niemieckie może startować także do Bundestagu.
          Jednak mój miły Prawy.pl podaj mi konkretny,powtarzam konkretny przykład sukcesu
          polityki zagranicznej obecnego rządu.
          • Gość: zbi Re: eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:36
            konkretnym przykładem sukcesu polityki zagranicznej jest to , że
            jasno ukazano nasze relacje z niektórymi państwami. Nareszcie
            niewstydzę się , że jestem Polakiem. Ale ty pewnie wolisz jak ktoś z
            ironicznym uśmiechem klepie cię po plecach jednocześnie
            wykorzystując. Pewnie masz jakieś kompleksy? Nasze stosunki z
            Niemcami czy Rosją zawsze były złe. To nie stało się w ostatnim
            czasie. Nareszcie jesteśmy suwerennym państwem i inni to powinni
            zaakceptować. Pewnie jesteś zwolennikiem byłego prezydenta
            Kwaśniewskiego który moim zdaniem zmarnował tyle lat. Cóż dla
            niektórych liczy się tylko wyglą, a ludzie z kompleksami potrzebują
            też komplementów, że fałszywych to już inna sprawa.
            • Gość: angrusz Re: eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:57

Do zbi : jeszcze raz niech poczytają
            • Gość: mateusz Re: eee no co ty, nie gadaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:50
              Gość portalu: zbi napisał(a):

> konkretnym przykładem sukcesu polityki zagranicznej jest to , że
              > jasno ukazano nasze relacje z niektórymi państwami. Nareszcie
              > niewstydzę się , że jestem Polakiem. Ale ty pewnie wolisz jak ktoś z
              > ironicznym uśmiechem klepie cię po plecach jednocześnie
              > wykorzystując. Pewnie masz jakieś kompleksy? Nasze stosunki z
              > Niemcami czy Rosją zawsze były złe. To nie stało się w ostatnim
              > czasie. Nareszcie jesteśmy suwerennym państwem i inni to powinni
              > zaakceptować. Pewnie jesteś zwolennikiem byłego prezydenta
              > Kwaśniewskiego który moim zdaniem zmarnował tyle lat. Cóż dla
              > niektórych liczy się tylko wyglą, a ludzie z kompleksami potrzebują
              > też komplementów, że fałszywych to już inna sprawa.
              Jestem zwolennikiem prezydenta wszystkich Polaków,który godnie będzie nas
              reprezentował na arenie międzynarodowej. I to tyle na ten temat.
              Natomiast zwolennikiem opcji (SLD obecnie LiD) byłego prezydenta nie jestem
              czemu wyraz dałem w jednym z postów.
    • husyta rezultat zawierzania naszego narodu opiece Maryji 15.08.07, 23:57
      > Nad Polską wisi jakieś fatum.Wystarczy popatrzeć na historię tego
      kraju.
      > Warcholstwo,degrengolada,korupcja,ignorancja,małostkowość,egoizm
      > kupczenie
      > stanowiskami,zakłamanie,obłuda,hipokryzja,analfabetyzm,prymitywizm

Tak, to rezultat zawierzania naszego narodu opiece Maryji.
      Kiedy nasz naród się w końcu nawróci do Jezusa?
      • Gość: K2 Re: rezultat zawierzania naszego narodu opiece Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:14
        rozumiem że teraz ma się zacząść konkurencja miedzy zwolennikami Maryji i Jezusa, idź koleś na księżyc!

Mniej rydzyka proszę!!
      • Gość: Russian Girl Re: rezultat zawierzania naszego narodu opiece Ma IP: 86.159.34.* 16.08.07, 15:34
        Przepraszam, ale kto zawierzyl narod polski opiece Maryji?
        Sadze, ze zwalanie winy na wybor opiekuna (wg Ciebie, niesluszny
        wybor) jest troche dziecinne.
        • Gość: K2 Re: rezultat zawierzania naszego narodu opiece Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 16:53
          "dziecinne" to mało powiedziane Russian to zakrawa o szaleństwo
    • Gość: zbi Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 11:21
      Zastanówcie się : chciano zrobić z nas europejczyków (z Gołą DU...),
      wyprzedano większość dobrych zakładów, wprowadzono supermarkety
      które nie płaciły podatków, włacaliśmy do unijnej kasy więcej niż
      otrzymywaliśmy (pieniądze zresztą wydawane są często na bzdurne
      szkolenia itp.), dokąd to wszystko zmierzało. Cieszę się , że wraca
      patriotyzm i to jest jednym z największych osiągnięć tego rządu
      • Gość: angrusz Re: Ten rząd nie był szambem ale nie wyszło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 16:57

Do zbi :
        masz wiele racji . Pamiętam te szkolenia od du .. roztrzaść .
        No ale kasa z Unii była a jakże oni nam pomogli . Sobie na wyjazdy
        na hotele diety itp .
        • Gość: Russian Girl Re: Ten rząd nie był szambem ale nie wyszło. IP: 86.159.34.* 16.08.07, 18:49
          To ze Unia dala, to chyba jest oczywistym dobrem. Pozostaje kwestia,
          jak tymi pieniedzmi zarzadaja wladze miejscowe. Niech sie rozlicza z
          tego, co Unia dala.
      • Gość: mateusz Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:17
        > Zastanówcie się : chciano zrobić z nas europejczyków (z Gołą DU...),
        > wyprzedano większość dobrych zakładów, wprowadzono supermarkety
        > które nie płaciły podatków, włacaliśmy do unijnej kasy więcej niż
        > otrzymywaliśmy (pieniądze zresztą wydawane są często na bzdurne
        > szkolenia itp.), dokąd to wszystko zmierzało. Cieszę się , że wraca
        > patriotyzm i to jest jednym z największych osiągnięć tego rząd

Rosyjska Dziewczyna właściwie doskonale odpowiedziała na Twoje stękania.Ja
        dopowiem tylko,że bzdury opowiadasz o tym ,że więcej wpłacamy niż otrzymujemy z
        kasy unijnej. Zakłady,które wyprzedano jak powiadasz tyle były po prostu warte
        zgodnie z wartością księgową.Oczywiście zdarzały się nieprawidłowości w
        prywatyzacji i takimi sprawami zajmują się niezawiśli (mam nadzieję) prokuratorzy.
        • Gość: zbi Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 08:14
          He he to są stękania? Czy ty masz pojęcie o unijnych dotacjach.
          Pieniądze dostaje się na konkretny program a on już musi spełniać
          pewne wymagania. Widzę , że zawsze będziesz zap.... u Niemca czy
          Holendra. Ktoś pisze tutaj o Czechach no cóż oni nie mieli maszego
          cudotwórcy Balcerowicza
    • Gość: Credo Re: Ten rząd to szambo. IP: 89.174.23.* 16.08.07, 11:48
      Mateuszu jesteś ciekim bolkiem , prowokatorem , warchołem , degeneratem, ignorantem ,egoistą nie znającym dogłębnie zagadnienia. Wiesz tylko że dzwonią ale ... . Prawdy nikt w żadnym systemie prawa jak i państwa nie za bardzo dobrze lubi. Polską powinni rządzić polacy a nie ... . A za prawdę Żydzi ukrzużowali Jezusa... . Obojętnie jaka by to nie była partia , która rozlicza ludzi ,którzy przekroczyli prawo staje się nie popularna a ich przywódcy ... . Należy tu choćby przypomnąć czasy B. BIeruta czy W. Gomułki nie mówiąc o L. Wałęsie czy Aleksandrze Kwaśniewskim.
      Dopuki nie skończy się ingerencja kościoła w rzady państwa a mamona zaślepi praworządność doputy Polska będzie taka jaka jest w drodze do sprzedania się ze wszystkiego. Abyśmy nie dożyli czasów w których język polski będzie wymawiany tylko w ścisłym gronie rodziny i na pogrzebach jak to już nie tak dawno miejsce miało.
      • Gość: K2 odwal się od mateusza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 16:56
        ma troche racji, a według mnie najlepszym rządem jaki rządił do tej pory to było AWS tyle że w połowie ich zlikwidowano:( i nie dokończyli tego co zaczęli
      • Gość: mateusz Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:02
        Gość portalu: Credo napisał(a):

> Mateuszu jesteś ciekim bolkiem , prowokatorem , warchołem , degeneratem, ignora
        > ntem ,egoistą nie znającym dogłębnie zagadnienia. Wiesz tylko że dzwonią ale .
        > .. . Prawdy nikt w żadnym systemie prawa jak i państwa nie za bardzo dobrze lub
        > i. Polską powinni rządzić polacy a nie ... . A za prawdę Żydzi ukrzużowali Jezu
        > sa... . Obojętnie jaka by to nie była partia , która rozlicza ludzi ,którzy prz
        > ekroczyli prawo staje się nie popularna a ich przywódcy ... . Należy tu choćby
        > przypomnąć czasy B. BIeruta czy W. Gomułki nie mówiąc o L. Wałęsie czy Aleksan
        > drze Kwaśniewskim.
        > Dopuki nie skończy się ingerencja kościoła w rzady państwa a mamona zaślepi pra
        > worządność doputy Polska będzie taka jaka jest w drodze do sprzedania się ze ws
        > zystkiego. Abyśmy nie dożyli czasów w których język polski będzie wymawiany ty
        > lko w ścisłym gronie rodziny i na pogrzebach jak to już nie tak dawno miejsce m
        > iało.
        Ho! ho ! Widać z powyższego,że doskonale mnie znasz.:))
        Krótko skomentuję Twoje wypociny:wypisz,wymaluj rozgłośnia z Torunia nadaje.
        P.S.Obecni rządzący są bardzo rozmodleni,więc nie rozumiem dlaczego do mnie masz
        pretensje o to ,że Kościół ingeruje w rządzenie państwem.Do Swoich mocodawców
        się zgłoś,których tak bardzo bronisz.
        Język polski natomiast, będzie używany w równym stopniu jak inne języki ,gdyż
        takie nadeszły czasy. Kto nie zna obcych języków to jakby to mości Zagłoba
        powiedział : ten kiep.
        W tajemnicy Ci powiem,że nie obchodzą mnie teczki i szafy Lesiaka (w których to
        dziwnym trafem najczęściej figurują osoby niewygodne dla rządzących w myśl
        zasady : kto nie z nami ten przeciw nam) ,ale interesuje mnie rozwój gospodarczy
        kraju,bo chciałbym aby dzieci moje miały lepiej niż ja. Tego natomiast
        ,lustracja-frustracja podobnie jak szafy i teczki nam nie zapewnią.
        • Gość: Russian Girl Re: Ten rząd to szambo. IP: 86.159.34.* 16.08.07, 20:08
          Zajmujac sie lustracja-frustracja, teczkami i aferami, powolaniem co
          chwila nowych komisji sledczych, ten rzad na szczescie nie ma czasu,
          aby konstruktywnie zajmowac sie gospodarka. Na szczescie, pomyslec
          tylko, jak by tak sie wzial za gospodarke.
          • Gość: mateusz Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:32
            > Zastanówcie się : chciano zrobić z nas europejczyków (z Gołą DU...),
            > wyprzedano większość dobrych zakładów, wprowadzono supermarkety
            > które nie płaciły podatków, włacaliśmy do unijnej kasy więcej niż
            > otrzymywaliśmy (pieniądze zresztą wydawane są często na bzdurne
            > szkolenia itp.), dokąd to wszystko zmierzało. Cieszę się , że wraca
            > patriotyzm i to jest jednym z największych osiągnięć tego rządu
            W tym rządzie na szcęście jest jedna pani ,która trzyma rękę na pulsie i chwała
            jej chociaż za to.Myślę oczywiście o pani Minister Finansów.
            Przy okazji zacytuję fragment ,który świadczy jak doskonałe rządy mają Czesi
            czego im zazdroszczę.:
            "Czesi stawiają na podatek liniowy
            (PAP, pb/15.08.2007)

Rządząca w Czechach koalicja podjęła decyzję o wprowadzeniu liniowego podatku
            dochodowego od osób fizycznych od roku 2009 - poinformował w swoim wystąpieniu w
            telewizji premier Czech Mirek Topolanek.

Stawka podatku została ustalona na 12,5 proc.

Rząd wciąż nie zrezygnował również z wprowadzenia w przyszłym roku jednej - 15
            proc. - stawki wspomnianego podatku.

Odpowiedni pakiet ustaw ma zostać przegłosowany w najbliższym czasie."

Podatek VAT w Czechach wynosi 19%
            Istnieje także stawka obniżona 5% na budownictwo mieszkaniowe,usługi remontowe
            oraz energię cieplną.

Większość usług finansowych i ubezpieczeniowych, usługi w zakresie ochrony
            zdrowia, edukacji oraz niektóre usługi w dziedzinie kultury i sportu są
            zwolnione z VAT bez prawa do odliczenia podatku. "
            • Gość: Russian Girl Re: Ten rząd to szambo. IP: *.range86-136.btcentralplus.com 16.08.07, 20:54
              Nie wspominajac o wizach do USA!
              • Gość: K2 moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 07:11
                oj dobrze że gospodarki nie reformują:)
                • Gość: niewinny Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:41
                  Jak dla mnie to ta władza dąży do czasów przypominających "dobrego
                  wujka Stalina" jak nie z nami to jesteś przeciwko, a jak z nami i za
                  popularny to do piachu, za przykład może być Marcinkiewicz.
                  Braciszków interesuje tylko władza absolutna, przy czym szanowny pan
                  Prezydent jest de fakto tylko marionetką w rękach braciszka, a jego
                  zachowanie (styl chodzenia, podawania ręki itd.) wskazuje na wielkie
                  zakąpleksienie. Braciszek Premier ma znowu wszystko w duuu.ie,
                  zwróćcie uwage na sposób witania się z członkami rządu a zwłaszcza z
                  kobietami, "cmokniecie w rękaw" w wykonaniu Jarusia to pokaz
                  całkowitego braku szacunku i wychowania.
                  Władza absolutna ponad wszystko, to cechuje nasz rząd komisja
                  śledcza tylko i wyłącznie do celów zniszczenia wroga, a jak ma
                  dotyczyć swoich to już jest nie potrzebna (patrz CBA)do tego
                  wystarczą prokuratorzy którzy trzęsą portzmi przed Ziobrem.
                  Wytwór CBA przypomina dawne KGB, znależć wroga "Kaczorków" i
                  zniszczyć za wszelką cenę, nawet życia (sprawa przeszczepów).
                  Sprawa lekarzy to odrębny wątek bo coś jest za coś, chcąc
                  zlikwidować łapówki dajcie godne pensje ( nie jestem lekarze)
                  Może powinniśmy podziękować im że dzięki temu że są zajęci
                  zagryzaniem się wspólnie to nie mają czasu na zajmowanie się
                  gospodarką.
                  Gów...o mnie obchodzą teczki i teczuszki ja chcę żyć w wolnym kraju
                  a nie w kraju policyjnym, co ma do rzeczy dziadek Tuska że był w
                  Wermachcie (wybory) żyjemy w XXI wieku. i historią niech się zajmują
                  historycy, bo w następnych wyborach moż się okazać że przodek pana
                  XYZ był rycerzem zakonu Krzyżackiego, ale czy to pomoże NASZEJ
                  POLSCE?
                  Kościół nie powinien się mieszać do polityki (o. Rydzyk) a wiązanie
                  się braciszków z Radiem M. to ciągnięcie samemu kościoła do polityki.
                  Ciekawą sprawą jest przekazanie pewnej kwoty przez rząd na budowę
                  Świątyni Opatrzności Bożej, czy powstanie Komisja śledcza? wątpie!
                  Nie każdy się zgadza z moimi poglądami ale ja tak to widze
                  • Gość: paplapla Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:03
                    Angrusz. "niewinny" to twoj wrog, nie chwali PiSuaru. Frrru na niego!!!
                    • Gość: niewinny Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:42
                      nie trza, ja już siedze w piwnicy i czekam kiedy po mnie przyjdą
                      zakuć w kajdany przy świetle fleszy i kamer TVPI
                      • Gość: zbi Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:22
                        Pamiętaj , że byli SB-cy oraz komuniści opanowali intratne gałęzie
                        gospodarki oraz środki masowego przekazu (co przyznają nawet
                        niemieckie gazety). Obecny rząd próbował zerwać istniejące układy
                        dlatego jest atakowany ze wszystkich stron. Społeczeństwo cóz woli
                        telenowele (np. w wykonaniu Kwaśniewskiego)dlatego jest jak jest.
                        Pomyśl co ty zrobiłeś dla tego kraju? Mieliśmy cudotwórce
                        Balcerowicza tak? Czesi mieli szczęście bo go nie mieli i dlatego
                        mają własne fabryki i sklepy. Zachłysnąłeś się zachodem? ich
                        towarem? zawsze będziesz tylko im czyścił buty. Pamiętaj , że nikt
                        bezinteresownie nam nie pomoże. Zacznijmy szanować się sami. Cieszy
                        mnie jednak powrót patriotyzmu, widać społeczeństwo zaczyna myśleć
                        samodzielnie
                        • pit123 powrót patriotyzmu 17.08.07, 13:24
                          tez cieszy mnie powrót patriotyzmu
                          • Gość: niewinny Re: powrót patriotyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 17:07
                            Ja tu żadnego patriotyzmu nie widze, nie wiem o co Wam chodzi, w
                            czym widzicie ten patriotyzm?
                            • Gość: Russian Girl Nie tylko patryotyzm... IP: *.range86-140.btcentralplus.com 17.08.07, 19:41
                              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4397122.html
                              Tak wlasnie sie dzieje, szkodza.
                              • Gość: K2 Gdzie wy widzicie ten patriotyzm??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:07
                                ja chyba muszę iśc do okulisty bo jakos żadnego patriotyzmu nie dostrzegam;), co najwyżej kataraktę która zaślepia naród polski.

Wyznawcy pisu i tutaj nie bedę obwijał w bawełnę to: "tępaki, kretyni, wariaci, populiści, zakąpleksieńcy, odmieńcy, pustaki, dupki, fujary, ch..e etc..."

Napisałem tak dlatego że mam dosyc tego ściemniania jacy to sa oni prawi i sprawiedliwi czas by ktos nazwał ten rząd poprostu po imieniu.

MAM WAS DOŚĆ PISUAROWCY !!! możecie się obrazić(wyzwać mnie od najgorszego) a ja i tak mam to za przeproszeniem gdzieś!!!
                                Zero tolerancji dla PiS-u
                                • Gość: niewinny Re: Gdzie wy widzicie ten patriotyzm??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:42
                                  Może tak ostro to ja bym "wyznawców" i obrońców PiS-u nie nazwał, bo
                                  tu chodzi o poglądy polityczne, ale warto patrzeć na dzień
                                  dzisiejszy i jutrzejszy a nie tylko rozpamiętywać co było wczoraj.
                                • Gość: zbi Re: Gdzie wy widzicie ten patriotyzm??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:46
                                  leczysz kompleksy na forum no
                        • Gość: mateusz Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:31
                          Gość portalu: zbi napisał(a):

> Pamiętaj , że byli SB-cy oraz komuniści opanowali intratne gałęzie
                          > gospodarki oraz środki masowego przekazu (co przyznają nawet
                          > niemieckie gazety). Obecny rząd próbował zerwać istniejące układy
                          > dlatego jest atakowany ze wszystkich stron. Społeczeństwo cóz woli
                          > telenowele (np. w wykonaniu Kwaśniewskiego)dlatego jest jak jest.
                          > Pomyśl co ty zrobiłeś dla tego kraju? Mieliśmy cudotwórce
                          > Balcerowicza tak? Czesi mieli szczęście bo go nie mieli i dlatego
                          > mają własne fabryki i sklepy. Zachłysnąłeś się zachodem? ich
                          > towarem? zawsze będziesz tylko im czyścił buty. Pamiętaj , że nikt
                          > bezinteresownie nam nie pomoże. Zacznijmy szanować się sami. Cieszy
                          > mnie jednak powrót patriotyzmu, widać społeczeństwo zaczyna myśleć
                          > samodzielnie
                          He,he no to już wiemy z kim mamy do czynienia.Następny lepperoid się odezwał
                          odświeżając nam hasło "Balcerowicz musi odejść".Gdyby nie Balcerowicz to nawet
                          butów nie czyściłbyś zachodowi, tylko na ławeczce pod sklepem ,pijąc wino marki
                          wino za pobrany zasiłek dla bezrobotnych śniłbyś o potędze naszych fabryk i sklepów.
                          A to na osłodę : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=67269707&a=67637
                          • Gość: mateusz Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 07:36
                            Na osłodę miało być:209.85.129.104/search?q=cache:j7ZjgueY-UsJ:www.dz.com.pl/
                            • Gość: niewinny Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:16
                              Władza absolutna dla PiS-u, pozagryzają sie
                              • Gość: zbi Re: moja idolko znowu masz rację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:10
                                Czesi nie mieli Balcerowicza żal ich co he he he
    • Gość: niewinny Re: Ten rząd to szambo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 09:45
      teraz mój przykład
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4397643.html
      • Gość: gggggggggggggggggg Re: Ten rząd to szambo do du..............,,,,, IP: 149.135.108.* 18.08.07, 13:41
        szambo!
        ggggggg
      • Gość: gggggggggggggggggg Re: Ten rząd to szambo do du..............,,,,, IP: 149.135.108.* 18.08.07, 13:41
        szambo!
        ggggggg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka