Dodaj do ulubionych

Śmiechodefilada w Warszawie:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:18
No poprostu aż mi się humor poprawił jak włączyłem jeden z serwisów informacyjnych wieczorem, poprostu to wszystko było tak piękne, mamy super wyposarzoną armię, super rząd, super polityków, no i wszystko jest jak najbardziej super.
To było tak wszystko super jak w radzieckich książkach instruktarzowych jak przygotować defiladę:)

A najbardziej podobało mi się to jak nasz wielki przywódca narodowy jeździł sobie po warszawie w tym wojskowym samochodziku na stojaka (prawie jak papież w Papa Mobile)

Ręce opadają:(
Obserwuj wątek
    • Gość: CENTRUM Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:26
      Nie inaczej to sie odbywa we Francji i innych krajach. We Francji też maja
      prezydenta kurdupla. Poza tym to jest swieto Wojska Polskiego, a nie Kaczyńskiego.
      • Gość: jasiu... Pamiętam premiera Millera - ten to miał wzrost IP: *.gre.pl 15.08.07, 20:39
        I prezencję.

Niektórym dalej brakuje ministrów prezydenta Kwaśniewskiego, całującego ziemię
        na lotniskach, na których ich Aleksander stąpał. Toż to było widowisko

Właśnie - ich Aleksander - też wyjątkowo wyrośnięty polityk.
        • Gość: xx Re: Pamiętam premiera Millera - ten to miał wzros IP: *.icis.pcz.pl 15.08.07, 22:24
          Po prostu klamiesz.

Prezydent Kwasniewski nigdy nie calowal ziemii na lotniskach na
          ktorych "stapal". Zdarzylo sie to komus innemu - mozesz sobie
          zajrzec do archiwum.

Inaczej nigdy JPII nie traktowalby go tak powaznie i nie spaedzilby
          z nim tyle czasu.
          • Gość: do xx Re: Pamiętam premiera Millera - ten to miał wzros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 01:07
            Jasne masz rację bo był tak narabany że na pysk padał!
        • Gość: gal Re: Pamiętam premiera Millera - ten to miał wzros IP: 193.93.90.* 16.08.07, 11:49
          nie przesadzajcie. nie było tak żle.
          to przecież była rocznica cudu nad wisłą
          z tym kurduplem to też przesada.
          kwasniwski ma tylko 1 centymetr więcej niż kaczynski a nikt na niego
          nie mówi kurdupel
          po prostu jest teraz moda na totalną krytykę kaczynskich.
          nie przsadzajmy.
      • Gość: Russian Girl Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: 86.159.34.* 15.08.07, 21:09
        Jednak bylo niedopatrzenie. Powinien jako glowa panstwa na bialym
        rumaku sie pokazac.
    • Gość: mark Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:51
      Przyjacielu,
      Jeżeli już decydujesz się wypowiadac pisemnie na forum publicznym to
      staraj się pracowac ze słownikiem ortograficznym,jezeli nie starcza
      zdobytej wiedzy aby odruchowo poprawnie ortograficznie napisac
      swoją opinię.
      Co co napisałeś świadczy o braku wykształcenia a tym samym podważa
      twoją znajomośc radzieckich ksiąg instruktażowych oraz wuposazenia
      armii.
      Mówiąc krótko gó..arz,jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam
      ale do nauki wziąc się pora .
      • husyta Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżniewa 15.08.07, 23:01
        Marku,
        Skoro w takim tonie chcesz pouczać forumowicza, to powinieneś
        dopracować swój tekst, aby nie było w nim nawet ani jednej
        literówki, czy braku spacji. Popełniłeś ich kilka.
        A nazywanie go g..m, dalekie jest od szacunku do bliźniego.

A swoją drogą, autor pierwszego postu trafnie uchwycił atmosferę
        defilady. Mnie ona też przypomniała czasy Jaruzelskiego i Breżniewa.
        Oni też lubili defilady i pierwsze miejsca na trybunie honorowej.
        • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:04
          Wiesz jak wyglądają defilady wojskowe w innych krajach?
          • husyta Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni 15.08.07, 23:07
            A o jakie kraje ci konkretnie chodzi? Koreę Północną, Kubę, czy
            Białoruś?
            • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:09
              Myślisz, że defilady wojskowe to domena krajów komunistycznych i
              postkomunistycznych?
              • husyta Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni 15.08.07, 23:15
                Gość portalu: ,m napisał(a):

> Myślisz, że defilady wojskowe to domena krajów komunistycznych i
                > postkomunistycznych?

Nie, to domena władców cierpiących na megalomanię.
                • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:18
                  husyta napisał:

> Gość portalu: ,m napisał(a):
                  >
                  > > Myślisz, że defilady wojskowe to domena krajów komunistycznych i
                  > > postkomunistycznych?
                  >
                  > Nie, to domena władców cierpiących na megalomanię.
                  >
                  Dlaczego w takim wypadku wymieniłeś tylko Kubę, Białoruś i Koreę Północną?
                  • husyta Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni 15.08.07, 23:43
                    a kogo byś dołożył?
                    • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:50
                      Przynajmniej kilkunastu na zachód od Odry.
                      • husyta Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni 15.08.07, 23:52
                        A kto konkretnie?
                        Czy to dobrze, że nasz dołączył do tego wielkiego grona megalomanów?
                        • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada jak za Jaruzelskiego i Breżni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:08
                          Pierwsi z brzegu: Niemcy(a jakże), Francja, Hiszpania, Wlk. Brytania, Włochy itd.

> Czy to dobrze, że nasz dołączył do tego wielkiego grona megalomanów?

Tego nie wiem, ale przyrównywanie zaraz do Kuby czy Korei Północnej jest troche
                          nie fair.
    • Gość: jfj Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: 195.205.202.* 15.08.07, 23:59
      Nie narzekaj.
      Takie wydarzenie jak to z 1920 roku to i tak kiepsko jest swietowane. U nas
      Polakow brak jest patriotyzmu. Pewnie nawet Ty nie wiesz, co to za okazja, ze
      taka parade w Warszawie zorganizowano. Zobacz, co dzieje sie w czasie swiat
      narodowych w USA i innych zachodnich krajach. Tam ludzie naprawde to swietuja.
      Jestem jak najbardziej za takimi uroczystosciami, wlasnie takimi z rozmachem!
      Polacy to nie tylko kurduple. Powinnismy byc dumnym narodem.
      • Gość: ,m Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:10
        Dobra odpowiedź.
        • Gość: Wlodek Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: *.vf.shawcable.net 16.08.07, 04:55
          Nie wiem czemu zrzedzenie na uroczystosci z okazji Dnia Zolnierza.
          W koncu celebruje sie jedno z najswietniejszych zwyciestw Wojska
          Polskiego.
          W tym przypadku - inaczej niz przy okazji Powstania - nie ma
          watpliwosci i co kleska, a co zwyciestwo.
          Jesli Kaczory nie potrafili dotad zrobic niczego przyzwoitego, to
          choc taka rzecz powinna byc zapisana im na plus.
          Nie od rzeczy bedzie przypomniec, ze Swieto Zolnierza obok 11
          Listopada i Bitwy o Monte Cassino to jeden z waznych elementow
          skupiajacych Polakow ktorym nie pozwolono wrocic do Polski po wojnie.
          Takze Czestochowa miala swoich uczestnikow Bitwy Warszawskiej.
          Ciekawe czy ktos odnalazl ich groby i zapalil swieczke.
          I pytanie czy w czestochowie odbyly sie jakies obchody tego swieta,
          czy moze wladze uznaly, ze pielgrzymki starcza za defilade..
          • Gość: mark Re: Śmiechodefilada w Warszawie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:43
            Brawo za kilka ostatnich rozsądnych i wywazonych głosów.
            Niestety, w polskiej mentalności przeważa
            malkontenctwo.Ponarzekac,skrytykowac ,osmieszyc wtedy się dobrze
            czujemy,podnosimy głowy do góry i czujemy się bohaterami.
            Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskich /za dobrze pamiętam ich
            poprzednią partię Porozumienie Centrum/ ani tym bardziej PIS-u,ale
            defilady takie jak wczorajsza powinny by organizowane,
            chociażby po to abyśmy mogli popatrzec na flagi i sztandary
            polskie,poczuc w sobie trochę dumy narodowej i powiedziec - TO MY
            POLACY.
            • Gość: K2 do marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:04
              Zgoda z tym ze robię błędy;), zgoda że święto to powinno sie jakoś tak świątecznie obchodzić, zgoda że powinny być defilady na wzór WB ,Francji, USA czy Niemiec lecz proszę was jak widzę obojętnie któregos z kaczorów to mnie poprostu szczyka i jakos tak nie mogę uwierzyć w tylko i wyłącznie patriotyczny charakter tych defilad.
              Powiem jasno w dobie podejrzeń i różnego rodzaju gier politycznych to sorki ale wydaję mi się że to poprostu jest podpucha dla zwykłych mas, w myśl "dajmy ludzią przedstawienie a oni się odwdzięczą na wyborach".

A w reszcie twojej wypowiedzi jest troche prawdy i moze nawyrost to przedstawiłem ale ja to tak odebrałem. Sorki

Ps. gó..arz mnie zabolał:)!
              • Gość: .... defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 12:47
                Mnie ta defilada podobała się,przypominała defilady w kraju cesarza Haile
                Selasie - postura,sposób rzadzenia szefa i sytuacja gosp.polit. w kraju
                IVRP.Wielkie podobieństwo.
                • Gość: CENTRUM Re: defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 12:52
                  Gość portalu: .... napisał(a):

> Mnie ta defilada podobała się,przypominała defilady w kraju cesarza Haile
                  > Selasie - postura,sposób rzadzenia szefa i sytuacja gosp.polit. w kraju
                  > IVRP.Wielkie podobieństwo.

Jakie podobieństwo??? Sytuacja gospodarczo- polityczna, podobna?
                  Proszę wytłumacz, bo nie mogę sobie tego wyobrazić?
                  • Gość: .... Re: defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:20
                    Jak widziałeś(aś) na filmach defilady robione przez wzmiankowanego cesarza -to
                    wiesz,jak rządził swoim krajem -to też wiesz,jaka sytuacja polit.-gosp.,którą ów
                    cesarz się szczycił ,-to tak jak nasz się szczyci i to też wiesz więc czego nie
                    wiesz? Podobają mnie się defilady też wiesz ,i jeszcze raz czego nie rozumiesz z
                    mojego wpisu?
                    • Gość: CENTRUM Re: defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:26
                      Bardzo frapuje mnie to podobieństwo polityczno- gospodarcze, między Polską w
                      roku 2007, a Etiopią sprzed co najmniej czterdziestu laty. Szczególnie mnie to
                      podobieństwo gospodarek intryguje.
                      • Gość: tarura Re: defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:41
                        I Haile Selasie i Kaczory zywia sie takimi samymi marzeniami i snami o potedze.
                        • Gość: CENTRUM Re: defilada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:44
                          Dzięki, już wszystko wiem, jaśniej sie nie dało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka