Gość: marcin IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.07, 16:47 czy znacie cos moze dobrego na bol gardla mam chyba czopki ropne i prosze o sensowne i kulturalne watki dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doradca Re: boli gardlo IP: 195.205.202.* 21.08.07, 16:49 Na ból gardła najlepszy jest laryngolog :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia Re: boli gardlo IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 19:14 j.w,nadmieniam,że oprócz wizyty u dobrego-podkreślam DOBREGO laryngologa(tu polecam dr Kllimalę)mozna sobie zrobic wymaz z gardła jeżeli to nie pierwszy raz a dolegliwości wracAją,ażeby zaoszczędzić na wizycie mozna już z owym wymazem udać się do pana doktora w/w,bo i tak pan doktor każe ci to zrobić i przyjść na następną wizytę wtedy może sobie kazać zapłacić choć wcale nie jest powiedziane,ze tak zrobi, bo to jeden z nielicznych lekarzy w tym mieście,którzy oprócz znakomitej wiedzy ma jeszcze ludzkie podejście do człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bazylia Re: boli gardlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:13 Napisz gdzie ten fantastyczny specjalista przyjmuje!, sory ale od wielu tygodni mam hrypę i juz nie wieże w polskiech lekarzy!!, gdzie mam szukać pomocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: boli gardlo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 23:39 Mojemu dziecku Klimala nie pomogl.Lekarze w Chorzowie dopiero zdiagnozowali przypadek mojego baby.Na czopy ropne na gardle najlepszy sposob jest naszych babc-patyczek owiniety gaza nasaczony jodyna i smarowanka gardziolka.Jeszcze lepszym sposobem jest dezynfekcja od srodka-gardziel przeplukasz i bakterie w organizmie zabijesz:} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia Re: boli gardlo IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 10:34 na północy ul.kutrzeby wizyta 60 złotych przyjmuje pon,srody,piątki prawie zawsze długie oczekiwanie ok.2 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: boli gardlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:41 straciłem czas i pieniądze 180zł, które ten pan powinien mi zwrocić +koszty nieskutecznych i niepotrzebnych leków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: boli gardlo IP: *.centertel.pl 22.08.07, 00:02 jako pogotowie :) : Chlorchinaldin lub Sebidin C - tab. do ssania Wapno - Calcium Polfa musujące 3 x 2 wit. A+E, C 3 x 2 Bioparox aerozol 4 x 4 psiki do gardla jesli nie przejdzie do 4 dni to laryngolog. Powodzenia. I zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: boli gardlo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:27 A gdzie można zrobić wymaz gardła bez skierowania i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazur Re: boli gardlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 07:38 ja odradzam dra Klim.Nie dość, że mi nie pomógł, to jeszcze zaszkodził (a dowody mam w jego zeszycie).Nie wiem, kto mu zrobił reklamę, chyba on albo jego córka piszą na forum). Dość tej propagandy. Wyobraź sobie, że bez wymazu zapisał mi penicylinę, która tylko pogorszyła moje samopoczucie (bakteria nie była wrażłiwa), a potem jak nie pomogło dał mi leki na uczulenie. Przez to wpędził mnie w stan chroniczny. Pół roku się męczyłem. Do dra K:człowieku opanuj się i przestań ludziom walić antybiotyki na chybił trafił!!!!!!!!!!!!! A wystarczyło skierować mnie na wymaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia Re: boli gardlo IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.07, 10:40 nie jestem córką doktora ani również nim samym,jestem mamą jego małego pacjenta,którego po rocznym leczeniu mozna uznać za wyleczonego(-potwierdzone przez dr kawalskiego z chorzowa)a to zasługa naszego częstochowskiego specjalisty,;apropo wymazu można zrobić w szpitalu na parkitce koszt zależy od tego ile rzeczy ci wyrośnie a rośnie ok.10 dni;pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiśkiś Re: boli gardlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:52 chron nas Panie od takich specjalistów co lecza antybiotykami na chybił trafił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She76 Re: boli gardlo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 12:52 Wymaz z gardła można zrobić prywatnie na lechonia 19 na XI pietrze (coś chyba ok.60 zł) i w szpitalu na PCK jak zapłacisz to także Ci zrobią.Życzę zdrowia - wymaz na jakies przewlekłe stany zapalne jest konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś