Gość: mmm-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 19:52 Proszę o pomoc w wyborze szkoły prywatnej dla dziecka. Czekam na opinie i komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: angrusz Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 20:47 Liczy się kasa więc dyrektorzy robią wszystko by nie tracić kasy . I tak wpływają na nauczyciela by stawiał dobre stopnie , co nie jest równoznaczne z dobrą nauką i wiedzą u ucznia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusz Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 22:30 Rok temu pracowąłemna AJD i tam choć szkoła państwowa takie same warunki panuja o jakich piszesz. Zrezygnowałem bo nie lubie chorych układów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 23:01 Witaj w klubie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robeert Re: szkoły prywatne IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.07, 22:40 angriusz ja wiem ty wiesz p[o co kaczki ty jesteś lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku przestrodze Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 21:39 Na pewno nie szkoła katolicka na ul.Górnej. Zwłaszcza po dyskusji na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64868495&v=2&s=0 będzie dzieciom i rodzicom ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkółka Re: szkoły prywatne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 22:02 A może ta nowa na Rakowie przy Okrzei chyba? Co o niej sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: szkoły prywatne IP: 195.205.202.* 01.09.07, 22:06 Odpuść sobie. W Częstochowie nie ma dobrych szkół prywatnych.Nie sądzę że zrezygnujesz,jeśli tak sobie postanowiłaś/łes ale to b. zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczyński Re: szkoły prywatne IP: 80.48.49.* 01.09.07, 23:19 a po co szkoła? do jakiego glazurnika albo murarza daj na przyuczenie zawodu - to sie liczy w IV RP a nie szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babeblue Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 00:12 w jakim wieku masz dzieciaka? Moje chodza do Lingwistycznej na Michałowskiego. W sumie nie moge narzekać. Plus jest taki ze jest duzo dodatkowych zajec ,ktore odbywaja sie w szkole.Odpada dowozenie , czas, dodatkowe pieniadze.DZieciaki maja śniadania na miejscu, obiady, podwieczorek. Przygotowanie chyba w porzadku, choc trudno byc obiektywnym majac dość pilne dzieci . Minus to słabe zaplecze lokalowe i to ze niestety te dodatkowe lekcje zajmuja dzieciom sporo czasu.(zmeczenie daje sie we znaki po lekcjach). Jak w kazdej prywatnej czy panstwowej szkole spotkasz zmanierowane dzieci nowobogackich ,ale to juz kwestia kultury osobistej a nie grubości portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm-3 Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:52 moja córa ma 5 lat ale wiem że do szkół prywatnych trzeba zapisywać dzieciaka wcześniej i od zerówki. Sama mam wątpliwości co do szkoły prywatnej. Trochę boje się żeby dziecku woda sodowa nie uderzyła do główki a i o sobie usłyszałam "snobka". Ale wiem że są zajęcia dodatkowe więc po szkole dziecko ma wolne i ja chyba też. I przede wszystkim chodzi o posiłki, opiekę do tej godziny 16.00 - czyli coś jak w przedszkolu. Łatwiej będzie to wszystko pogodzić z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: szkoły prywatne IP: *.realestate.net.pl 02.09.07, 15:02 Mam syna w Społecznej Szkole Podstawowej nr 1 - jestem zadowolony i z opieki i z nauki. Naukę kontynuować będzie w Społecznym Gimnazjum nr 1 - warto inwestować w edukację dziecka, bo wyniki zewnętrznych egzaminów świadczą, że nauczyciele dobrze uczą i nie ma to wiele wspólnego z teorią jednego z forumowiczów: ile zapłacisz, taki stopień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm-3 Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:00 jaka to szkoła, gdzie gdzie się mieści, proszę o szczegóły. Mam dylemat jak przy wyborze pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: szkoły prywatne IP: *.realestate.net.pl 02.09.07, 23:31 Społeczna SP nr 1 i Społeczne Gimnazjum nr 1, ul. Brzeźnicka 59 - przy Promenadzie, koło kościoła św. Wojciecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoły prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:25 Społeczne Gimnazjum nr 2 na Rejtana 7. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: szkoły prywatne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:42 Moje dziecko chodzi do Siostr Zmartwychwstanek.Od zeszlego roku szkola ma status publicznej,ale dalej placic trzeba.Poziom jest dosc wysoki,ale to procentuje.Polecam ta szkole,ale wiem,ze miejsc dla obecnych pieciolatkow juz nie ma.Zaznaczam,ze nie jestesmy majetnymi ludzmi,ale narazie mamy tylko jednego dzieciaka,wiec na edukacje nie zalujemy.Jak w kazdej szkole,sa dzieci z rodzin bardzo bogatych i tych troche mniej.Wszystko zalezy rowniez od nauczyciela,w przypadku klasy mojego dziecka roznice w grubosci portfela sa niewidoczne,nie liczy sie ktore dziecko ma wiecej,tylko istotne jest,zeby przykladalo sie do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś