Dodaj do ulubionych

"Norwid" stracił dobre imię!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:58
Od momentu kiedy dyrektor tej szkoły pod koniec roku szkolnego
ostrzegł uczniów że, do tej szkoły są przyjmowani najlepsi
uczniowie, wystraszył młodzież i nie było chętnych a teraz
poprzyjmował najgorszych ,których gdzie indziej nie chcieli, bo nie
byłoby klas!!! Taka to jest renoma tej szkoły, niestety rzeczywistść
przerosła oczekiwania pana dyrektora i musiał skulić troszkę
uszka!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Eryk XiI Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.profiline.pl 10.09.07, 13:57
      A czy ten Pan Dyrektor musi być koniecznie dyrektorem w tak
      renomowanym liceum ?
      Może to zbyt wysokie progi dla tej osobistości, bez urazy !
      Jest wiele innych funkcji dyrektorskich , gdzie ta osoba z pewnością
      sprawnie rozwijała by system oświaty i wychowania.
      Nadzór to z pewnością widzi i skrzętnie odnotowuje by w odpowiednim
      momencie postawić kropkę nad "i" .
      • Gość: tojefajne Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: 80.48.157.* 10.09.07, 15:14
        prawdziwy Norwid, a raczej Finder skończył się wraz z odejściem dyrektora Hawro
        i jego zastępcy Pacyka, wtedy to był poziom!!
        • Gość: genia Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: 212.87.241.* 10.09.07, 16:10
          co prawda, to prawda...
        • Gość: dawna absolwentka Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:29
          Zgadzam się w 100%
          • Gość: ta z "przelomu" Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 23:06
            racja!(numerek na bucie, granatowy berecik na glowinie i w bramce
            szarpanko za tarcze czy przyszyta czy karygodnie przyszpilona !)
            fajne to bylo:-)
        • Gość: ania Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.07, 17:19
          Hawro nie pamiętam,ale Pacyk uczył mnie geografii, do dziś wszystko pamiętam, a
          mature pisałam w 2001, a On do dziś poznaje mnie na ulicy, brakuje takich
          nauczycieli, to widać
        • Gość: iii Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:28
          znam obu - pierwszy to komusza marionetka a drugi delikatnie mówiac
          dziwak.

Czy ty też byłes u niego Pawełiem jak wszyscy chlopcy z tej szkoly
          których uczył ?
      • Gość: Kok Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:58
        Czyży naiwność nie miała granic? Nikt nic nie zrobi, bo kadencja dyrektora trwa
        5 lat i można mu skoczyć.
    • jaa88 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! 10.09.07, 20:06
      przecież Norwid nie od dziś jedzie tylko na opinii
      • Gość: samuel Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:13
        i z powodu tej opinii ma najwięcej olimpijczyków a wyniki matury (podawane w GW) sa najlepsze
        • jaa88 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! 10.09.07, 20:15
          Z tego, co ja się orientuję w tym roku, było mase amnestii. O
          olimpijczykach się nie wypowiadam, bo nic nie słyszałam.
          • Gość: ja Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:17
            No właśnie. Matura kiepściutko w tym roku.
            • jaa88 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! 10.09.07, 20:20
              no ale świadectw z paskiem równie sporawo było... ile się trzeba
              napracować, żeby poziom utrzymać, a potem wychodzi wszystko...
            • Gość: samuel Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:03
              >Matura kiepściutko w tym roku.

Czyli dokładnie jak? Orientacyjnie w % poproszę
          • Gość: samuel Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:01
            >Z tego, co ja się orientuję
            czyli skąd? z plotek, od sąsiada, z tabeli zbiorczych z oke?

>w tym roku, było mase amnestii.
            "mase" czyli ile? 1, 10 czy 200?

a ja mogę powiedzieć, że z tego co się orientuję to w Norwidzie wszyscy napisali na 100% - tylko czy to bedzie prawda?
            • jaa88 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! 11.09.07, 14:15
              Te informacje mam od ludzi uczacych sie w tej szkole, nazwiska i
              adresy tez mam podac?
              • Gość: 33 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.net 11.09.07, 14:23
                hmm te informacje takie trochę nie bardzo.. w mojej klasie zdali wszyscy bez
                amnestii.. nie wydaje mi się żeby w innych klasach było inaczej.
              • Gość: samuel Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:46
                tata a Marcin powiedział, że jego tata powiedział....

> Te informacje mam od ludzi uczacych sie w tej szkole, nazwiska i
                > adresy tez mam podac?

Gdybyś to zrobiła to uwiarygodniłoby Twoja wypowiedź. Poza tym nadal czekam na znaczenie "mase amnestii".
    • Gość: kujon Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.v.pppool.de 10.09.07, 20:19
      na kolana plebs, norwid idzie!
      • jaa88 Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! 10.09.07, 20:21
        Tobie się chyba bajki pomyliły
        • Gość: fedzik Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.138.inds.pl 10.09.07, 23:20
          jak mnie bawi, jak ludzie mowia, ze norwid to lipa - a np. w mojej klasie w
          zeszłym roku na studia dostało sie 28 osob na 34, pokazcie mi taka szkole z
          takim wspolczynnikiem zdawalnosci na uczelnie wyzsze, zdrosnicy i tyle :)
          • Gość: angrusz Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 07:12

Do fedzika :

To żadna zdawalność i żaden argument .
            Na jakie uczelnie i jaki tryb studiów
            • Gość: . Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 07:38
              O zdawalności co za tym idzie przyjęciu na studia wyższe można mówić gdy
              egzaminy będą zdawane!!!! /nie przyjęcia za paski,a paski za..?/. A wypisywać
              świadectwa z paskami to se można wypisywać i przyjęcia na studia-he. Toż
              stąd-renoma w wypisywaniu świadectw z paskami.
              • Gość: ja norwidowiec Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:19
                ludzie jestescie smieszni. wyzywacie sie bo sami nie uczyliscie sie w norwidzi
                i zal wam dupe sciska? Norwid byl bedzie i jest najlepsza szkola w tej Czestochowie
              • Gość: mala Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:57
                to teraz sprawdx na jakich zasadach dostaje się na wyzsze uczelnie Dobrze?
    • Gość: kemot Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:35
      Norwid jedzie na opinii - bzdura, do Norwida chodzą najwybitniejsze jednostki -
      też bzdura. to jest po prostu dobra szkoła, w której nauka jest na wysokim
      poziomie, chodzi tam masa dobrych uczniów, kujonów też, ale nie łączmy ich bo to
      mylenie pojęć, ale i też obiboków nie brakuje. rzecz polega na tym że aby w
      norwidzie się utrzymać trzeba troszkę powalczyć. ja skończyłem tą szkołę ze
      średnią mniej więcej 3,5. ale na swoje tróje musiałem się uczyć, choć olewałem
      wiele. nie porównujmy wiec tej szkoły do słabszych liceów gdzie na tróje
      wystarczy obecność. dyrekcja troszkę przesadza z gloryfikacją IX LO. ale też nie
      dziwmy się. olimpijczyków jest wielu, zawsze sie znajdzie kilka jednostek które
      ciężką harówką robią opinię o szkole. a zdawalność na studia wyższe(w dużej
      mierze najlepsze polskie uczelnie) jest na pewno duża - liczb nie znam - wiem to
      na podstawie losów ludzi z mojego rocznika. pozdrawiam rocznik maturalny 2005:)
      • Gość: pekas Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:39
        zgadzam się z toba, ale dyrekcja sie zmienia... co za tym idzie szkoła tez ;]
      • Gość: seminka Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: 195.116.81.* 12.09.07, 11:19
        kończyłam Norwida kiedy dyrektorem była pani Godala-jak dla mnie wspaniały
        człowiek i dobry dyrektor;chodzili ze mną do klasy koledzy,którzy mieli głowy na
        karku,pojemny umysł dobrze przetwarzający wiedzę,były też zwykłe kujony z nosami
        głęboko ukrytymi w książkach,byli też i tacy,którzy prześlizgiwali sie,bo umieli
        dobrze kombinowac i tacy,którym nie szło za dobrze-wszyscy zdali maturę,poszli
        na studia od razy albo troszkę później,pokończyli,załapali pracę i żyje im sie
        całkiem dobrze,nie sądzę,żeby była to zasługa kadry uczącej,szkołę przede
        wszystkim tworzą uczniowie,jeżeli chcą się uczyc to będą to robic!nie wiem,czy
        zdecydowałabym sie na Norwida drugi raz?!
        • Gość: angrusz Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:25

Do seminka :

Dzięki za stwierdzenie " szkołę tworzą uczniowie "

Tak zawsze mówię . Nauczyciele też mają swój udział ale to uczniów
          praca decyduje o poziomie .
          Więc czego ode mnie wymagać skoro to "tej" ( nazwy nie wymienię )
          szkoły - technikum - chodzili uczniowie czwartego sorta ( plus
          garsta chętnych do nauki tego konkretnego zawodu ) .
          Cudotwórca nie jestem .Dlatego i takie wyniki maturalne .
    • Gość: ania Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.07, 17:21
      rozumiem że Pan Dyrektor chodził po wszystkich gimnazjach i ostrzegał
      trzecioklasistów?? Bo niby jaki związek miało jego oświadczenie wygłoszone do
      obecnych uczniów z tym że gimnazjaliści nie złożyli podań do "Norwida"??
      • Gość: eee Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: 195.205.202.* 11.09.07, 20:10
        Moja koleżanka z Biegana miała przez 3 lata 5 z maty, ja 3 w Norwidzie.
        Ona matura giertychowska mnie wystarczyło punktów na ekonomię w AE w Krakowie.
        Koleżanka ze smutkiem porzuciła marzenia o architekturze. Moja 3 i jej 5 zyskały
        nowy wymiar- poziomu nauki w obu szkołach.
        • Gość: do eee Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: 80.54.171.* 12.09.07, 10:51
          Masz rację.

PS
          Znam taką sytuację z autopsji.
          Miałem 3 z matmy :)
    • Gość: up Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 16:03
      up
      • Gość: Eryk XiI Re: "Norwid" stracił dobre imię!!! IP: *.profiline.pl 13.09.07, 16:19
        Gościu !
        Czy Ci mowę odjęło ?
        Wiemy o kogo chodzi. Nie musisz się logować !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka