Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:21 Krauze ma zarzuty . Kto następny ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: <><> Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:23 www.ret.pl/motylek/ Posluchaj to ci dobrze "wszędobylski" zrobi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Biorą się za oligarchów IP: *.masterkom.pl 19.09.07, 12:22 > Kto następny ?? chyba Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biorą się za oligarchów IP: *.tktelekom.pl 19.09.07, 12:39 Angrusz-Ty palancie.Za co te studia skończyłeś.Ty wiesz jakie to są straty dla państwa jak takiego Krauze zamkną.To jest tylko osoba na podstawkę,bo trzyma z Kaczyńskimi i zgodził się by jego imieniem Kaczory ..e pokazywały jakie są skuteczne.A czy ruszyli przez te dwa lata kogoś innego niż Krauzego.Oligarchów w naszym kraju nie mało.Gdyby kaczki były groźne,naprawdę groźne,to gospodarka by się załamała bo każdy taki oligarcha by uciekał ze swoimi pieniędzmi na zachód.A na czy opiera się nasza gospodarka,na takich nierobach jak Ty,czy na tych oligarchach.W każdym kraju są takie osoby co mają kasy po uszy ale to nie stwierdza że każdy kradł.Tylko niektórzy mózgów używają. Pomyśl,gdybyś tylko te godziny które spędzasz przed kompem i tym forum dziennie przez parę lat przepracował chociaż za 7 zł na godzinę to dzisiaj byś był już ładnie ustawiony a nie na emerytach żerował.Ale Ty tylko nażekać potrafisz a ile czasu marnujesz-a czas to pieniądz. Typowe podejście nieudaczników pisowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Biorą się za oligarchów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 13:36 zgadzam się z gościem... Angrusz siedzi na forum całymi godzinami.Bycie oligarchą mu nie grozi,ale z czegoś do cholery żyje. Pytanie ; z czego ? Czy czasem nie okrada Skarbu Państwa,na swoją maluczką miarę,ale zawsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Biorą się za oligarchów IP: *.vf.shawcable.net 19.09.07, 14:15 angruszu! Nie ciesz sie z tego, ze biora sie za innych. Braknie oligarchow to i do ciebie zapuka w koncu zaloga "G" i zapyta o to skad masz kompa i ...[wpisz dowolne przedmioty]. Sprawdza dochody i wylicza ze nie wszystko co masz zdobyles z uczciwie opodatkowanej pracy. Spytaja czy nie korkujesz na lewo i zapudluja. Nawet jesli po jakims czasie okaze sie, ze to nie jest prawda, to ty swoje odwalisz. Krauzego i kumpli stac na wydanie milionow na to, zeby Ziobre zrobic znowu na szmaciarza, a ciebie nie. A ze juz to dziala, to z Wiadomosci spuscili Lisa. Solorz zapewne dostal propozycje ...NIE DO ODRZUCENIA:))))) Jak braknie nieuczciwych to sie z uczciwych dobierze, zeby ABW< CBA i rozne takie mialy co robic. To juz bylo. Przypomniec ci kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Biorą się za oligarchów IP: *.iplus.com.pl 19.09.07, 18:22 masz racje angrusz na forum ujawnił ,że korkuje 50zł /h .TAKI OLIGARCHA Z NIEGO !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:52 Do gościa : " ładnie ustawiony " ty chyba liczyc nie umiez albo jeszcze nigdy nie parcowałeś i nie musiałes utrzymac tego i owego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do Angrusza IP: *.tktelekom.pl 20.09.07, 09:29 W przeciwieństwie do Ciebie to ja na kompa mam godzinę w ciągu dnia.I pracuję na dwa etaty a jak chcesz się przekonać to dam Ci namiary na mnie i pokaże Ci jak można nie narzekać tylko zapierd..ać.Mam rodzinę,mieszkanie na kredyt i gotowe plany i materiał na budowę domu którą rozpoczynam w przyszłym roku.A mieszkanie na kredyt i tak mi spłacą wynajmujący a po 20 latach będzie moje.jakoś muszę żyć a nie żerować na innych nieudaczniku życiowy. A co do utrzymania to prędzej Ty jesteś na utrzymaniu tych którzy kiedyś musieli pracować.Więc tak nie mądrkuj tylko weź się za robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: Do Angrusza 20.09.07, 09:34 Angruszowi nie opłaca się pracować, wzoruje się na swoich idolach. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4503938.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Do Angrusza IP: *.sti.net.pl 20.09.07, 10:35 Do Gościa : Głupiś jak but . Jeszcze jesteś młody . Sądzisz , że jak ci się trafiło TERAZ mieć dwa etaty to zawsze tak będzie . Ze zawsze zdrowie ci dopisze itp itd . Ja tez pracowałem na dwa etaty i drugie studia robiłem i aktywne politycznie też byłem . Ale czasami sytuacja się zmienia , czasem nagle i są problemy jak się dostosować czy się dostsowac czy przetrwac ten trudny czas. Pozujesz to zmądrzejesz a zwłaszcza jak cię życie doświadczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Angrusza IP: *.tktelekom.pl 20.09.07, 15:14 No widzę że Twoje całe życie to trudny okres.I nie obrażam Cię ale wnioskuję po twoich postach.Co do mnie dam sobie radę,a doświadczenie-poczodzę z robotniczej rodziny,wychowywaem się na warszawskiej 44-na przeciwko SP12-tej kamienicy już nie ma.Mój ojciec choruje a matka pracuje za sprzątaczkę.Więc mogłem się stoczyć albo złapać się za ja.a i dopóki mam zdrowie i mi to zdrowie na to pozwala to zabezpieczam się na czas kiedy to zdrowie odmówi.Z narzekania nic nie przyjdzie i trzeba się ruszyć z miejsca.Narzekanie może wpuścić w jeszcze większe bagno niż się ma.Mam 27 lat i mam mnóstwo kolegów takich jak ty co tylko narzekają na wszystko.Pomimo że mamusie ich utrzymują a ich jedyną atrakcją jest gra w kosza na szkolnym boisku czy żłopanie piwa,ale do pracy to ciężko.Tak samo jak TY-ciągle płaczesz że znajomości,że układy.Chłopie,zadaj sobie pytanie czy Ty naprawdę chcesz pracować czy tylko tak Ci się wydaje.I Ty możesz mieć kasę,tylko postaw się w roli takiego człowieka który od lat porządnie się nie wyspał,bo 4 godziny snu to wszystko,który ciągle myśli co zrobić by nie stracić.Ty jesteś na dole i masz mało do stracenia a taki człowiek...Być bogatym to naprawdę nie takie proste,łatwo się wydaje pieniądze ale ciężko zdobywa,szczególnie w tym kraju.Bo w tym kraju ktoś kto przejawia jakąś inicjatywe,próbuje coś zrobićiktoś komu się coś udało to od razu oszust,złodziej i bandytach w oczach tych co nigdy nie próbowali tego owocu.Tak naprawdę próbowałeś kiedyś jakiegoś własnego biznesu,próbowałeś coś od siebie i dla siebie,czy żyłeś kiedyś pracą.Bo Ci biznesmeni żyją pracą 24 godziny na dobę i nawet śnią o tej pracy,a inni zostawiają pracę po ośmiu godzinach i mają własne życie. Angrusz-skoro tak jesteś doświadczony przez życie to już powinieneś wiedzieć jak się pieniądze robi.Ale skoro na kompa masz 7 godzin dziennie no to czego chcesz.Mógłbyś to bardziej efektywnie wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Do Angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:26 Do Gościa z warszawskiej : Ja tez z warszawskiej . Cieszę się , że nie spadłeś na dno . W tej okolicy to łatwe . Ale nie zachłystuja się , że teraz ci się wiedzie . Niedosypiac wiele razy musiałem . TY masz 27 lat ja tyle lat pracuję sporo czasu na połtora etatu . Ale bywa ostatnio gorzej . Nie rób takiego zestawienia : ja , że bogacito wszyscy złodzieje a ty że bogaci to ciężko pracujący i 24 godziny myslący o swoim interesie . Bo tak w zyciu nie ma . Jak myslą o interesie to jednak też myślą jak ikraść przekupic itp . Kompa mam ale nie 7 godzin dostepu do niego mam obowiązki . Można z doskoku wiele rzeczy na raz robic . Zdrowie może wysiąść kazdemu więć się nie przperacowuj . Pstrowski dużo harował ale krótko żył i emerytury nawet nie oglądał . Więcej pokory , i dystansu do tego co niektórzy " liberałowie " mówia o bogactwie i interesach . Postarzejesz się to będziesz coraz wiekszym sceptykiem wobec "oligarchów " i ich sposbie bogacenia się , ba życia o ich dzieciach nie wspominając Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Do Angrusza IP: *.icis.pcz.pl 20.09.07, 19:46 Angrusz Twoje poglady na zycie idealnie pasuja do rzeczywistosci spolecznej jaka mielismy za komuny, gdy idealem spolecznym byli "golodupcy", a bogatych i przedsiebiorczych trzeba bylo zdusic podatkami, domiarami itd. Za pozno sie urodziles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman aż Jarek wsadzi Leszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:59 ech jeśli to są zarzuty.... boże co za ziobrostan !!! Krauze to nic, ja czekam aż ulubieniec Rosiewicza wypowie się w sprawie tych zarzutow na Tuska, Olejniczaka co tak nam obieywał. Dawno nie machał dyktafonem biedaczysko.... Cos przygaszony ostatnio, nic mu się w życiu nie udaje.. Dostanie się nam wszytstkim - dopiero jak Jarek wsadzi Leszka może się skończy; przecież wszystko zmierza do kancelarii prezydenta naszego kochanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Biorą się za oligarchów IP: *.iplus.com.pl 19.09.07, 18:18 > Kto następny ?? angrusz ,bo kupił nowe buty ..... taki bogacz z niego Krauze ma zarzuty cha cha następny który pisowcom uciekł . I kto spartolił ta akcje ,ze wyjechał spokojnie z kraju ???? zatrzymani byli zołmierze , bossa p€scili bo duzo kasy miał /ALE KoMU ZAPŁACIŁ OTO JEST PYTANIE ??/ i to jest prawo i spraiwedliwość PiSu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:48 ... jednego oligarchę w Polsce??? Niech mi Pan wymieni ktory z polskich "oligarchów";) jest w pierwszej 200setce najbogatszych ludzi świata, Panie Andrzeju polscy miliarderzy są trzecią biznesową liga na świecie, a samo to słowo jest nadużywane w porównaniu do naszych kiepskich biznesmenów. Jest to poprostu sprytny zabieg propagandowy pod wybory, bracia idą drogą W.Putina w mysl zasady jak nie ma z kim walczyć to trzeba sobie stworzyć wroga i powiedzieć ciemnemu(i tutaj się zgodzę) narodowi że oto są bogacze i "onie skądś te pieniądze mają" a więc trzeba im je odebrać. No poprostu głupota i nic więcej ale naród Polski niestety kupuje takie ściemy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: 212.87.241.* 19.09.07, 20:04 angruszu, proszę, weź się za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.vf.shawcable.net 20.09.07, 03:12 Panie Andrzeju! Czy to nie korupcja w Pisuarze???? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4503938.html Az sie wierzyc nie chce w tej slicznej i nieskorumpowanej rydzykowo-kaczej partyjce TAKIE mlode i bojowe lobuzy sie szwendaja. Ze lyberaly, to jakos zrozumiale, ale swiatobliwe? SWIAT SIE WALI Kaczorom na dzioby:)))) Na wlasnych PIERSIACH wykarmili UKLAD korupcyjny:))) Ponad 140 tysiecy zlp jedna cwana pisowska gapa wydoila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 07:05 A kiedy się wezmą za prawdziwych oligarchów? (Rydzyk) Zostawcie biznesmenów bo gospodarka runie, a wtedy będzie za pozno. No ale bedzie kogo wsadzac, za jej zniszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.sti.net.pl 20.09.07, 10:37 Do Niewinnego : Nieuczciwych nie można zostawiać nawet jak sa biznesmenami . Gospodarka od tego nie runie . Bo zdrowa gospodarka opiera się na zdrowym prawie i prawie egzekwowanym a nie na układach i korupcji . Czy słyszałeś o czymś taki jak " hultajskie kraje " To prezydent największej gospodarki nazywa tak kraje gdzie " byznesmeni " robią interesy np na kokainie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:46 Ma Pan rację twierdząc że gospodarka opiera się na zdrowym prawie, niestety u nas go brak. I nie powie mi nikt że prawo Ziobry to jest dobre prawo. Niestety pisuary pokazują jeszcze większe kolesioswo i nepotyzm niz lewica. Wystarczy dziś poczytać o pośle co wyłudził kasę z sejmu za meldunek w bydgoszczy - i co ?? ktoś mu przyłoży za to?? Na pewno nie. Przypominam sobie jeszcze sprawę synam Kaczmarka co to dostał się na studia za pomocą listu wstawiającego. I jak Zioberko to tumaczył?? - atak na naszego cłowieka heheheheh Co do prawa gospodarczego; jakoś nie zauważyłem żeby Pis zrobił cokolwiek w tym kierunku, żenujące jest to że lewica obniża w tym kraju podatki wprowadza do Unii a nasz prawicowy prezydencik potrafi tylko powiedzieć Spieprzaj Dziadu i nazywac emigrantów nieudacznikami. Ech a dzisaij tak o nich zabiego - no padłem wczoraj ze śmiechu jak zobaczyłem te apele kancelarii jego o powrót hehehhe Juz nie wiem gdzie trzeba mieć rozum by głosowac na te bandę??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Nie od razu Kraków zbudowano .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:37 Do Frogmana : Masz rację , że wiele jeszcze nie zrobiono ani nie wszystko jest jak trza . Ale to tylko dwa lata i to nie rządów ale ciągłego szarpania się . Spieprzaj dziadu powiedział słusznie i go za to popieram , bo powiedział to nachalnemu menelowi . Czy za granicę jadą sami nieudacznicy to zapewne nieprawda . Chyba w większości to zdolni dość odważni i chętni do pracy ale musze powiedzieć i to oparte jest na tym co mówią tam Polacy dłużej mieszkający , że sporo jest marginesu . Co do "afer " w PiSie nie znam szczegółów zapewne mogą się zdarzać , sądzę że z czasem zostaną wyjasnione . A podatków nie wolno obniżąć jeśli to spowoduje obniżkę wpływów budżetowych . Wydatków jest zbyt dużo a i dług publiczny ciągle rośnie . Do spłaty przez wnuków ( moich ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zch_pit Re: Nie od razu Kraków zbudowano .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 18:46 To właśnie PiS pod pozorem "taniego państwa" zwiększył wydatki publiczne. W końcu gdzieś swoich ludzi musiał upchnąć. Jak PiS był w opozycji to narzekał na Kwaśniewskiego że rozżutny. Skoro on był rozrzutny to dlaczego Kaczka wydaje o 1/3 więcej?? Podatki trzeba obniżać bo ludzie sami wiedzą na co lepiej wydadzą pieniądze. Nie potrzebują do tego armii doradzców rozpętujących kolejną wojenkę w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Nie od razu Kraków zbudowano .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 19:13 Do Zch_pita : Podatki można obniżąć , gdy nie ma deficytu budżetowego . A jeśli jest to trzeba obniżać wydatki . Ja od wielu lat proponuje obcinanie dotacji do ZUS . Emerytury winny byc wypłacane na takim poziomie jaki jest pobór składek , Brak kasy ze składek to niższe emerytury , zaczynając od tych najwyższych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.iplus.com.pl 20.09.07, 11:12 "> Nieuczciwych nie można zostawiać nawet jak sa " NAUCZYCIELAMI . a TY CZY BIERZESZ ŁAPÓWKĘ DAJĄC KOREPETYCJE UCZNIOWI KTÓREGO CI POLECIŁ TWÓJ KOLEGA NAUCZYCIEL ???????? A MOŻE ZACZNIJ OD SIEBIE ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:29 Do Jo : korepetycje były i będą . Sa mało zdolni i rodzice chca by ich dziecko nadrobiło to czego nie może w szkole nalekcji ( która jest dla wszystkich a nie dla X tylko ) , drudzy rodzice chca by ich dziecko osiągnęło wybitne wyniki , Szkoła tego nie może - bo jak wyżej . Nikogo nie zmuszam do korepetycji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Angrusza Re: Panie Andrzeju niech mi Pan pokaże choć .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 20:52 Zmuszasz być może nie, ale wykorzystujesz. Masz zarejestrowaną działalność i opłacasz podatki na to Twoje wymarzone pispaństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PONURY Re: Biorą się za oligarchów IP: *.spidernet.pl 20.09.07, 18:28 Ale kiedy czy wogóle ktoś się wezmie za najwiekszego oligarchę ,OJCA R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 20:47 Do Ponurego : Ojciec R najwiecej pieniędzy dostaje od słuchaczy . Chcą to dają . Oligarchowie zarabiali na nieuczciwej prywatyzacji . Kupowali firmy nisko wycoenione przez nieuczciwych urzędników - ministrów - a potem zaraz sprzedawali klientowi zagranicznemu . Po drodze opłacając wszystkich łapówkami i sobie coś zostawiając i tak im szybko urosły fortuny, Normalne przedsiebiorstwo ma kilka procent zysku przydobrej koniunkturze i wiekszego miec nie może bo konkurencja pilnuje . Ale zwiększyć swój majatek z 35 tys USD ( 80 te lata ) do ok 3 mld zł ( tj ponad 1 mld USD ) 2007 rok to chyba rzadka rzadkość w normalnej gospodarce .W Polsce częsta . W w tym się różnię z " liberałami " na tym forum . Ja to uważam za nieuczciwość a " liberałowie " za ciężką pracę . Wyborcy sami osądzą komu bardziej ufają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:05 Do Angrusza. Nie można mylić chandlarzy narkotyków z biznesem! Pokarz mi kraj na świecie w którym nikt nie załatwia interesów pod stolikiem, nie znajdziesz! Ty bierzesz za korki zapłate, a czy odprowadzasz od tego podatek, wątpie ale nie mam o to do Ciebie pretensji. Ja mam firme z materiałami budowlanymi i aby ściągnąć do siebie wykonawców też mam różne specjalne upusty i prezenty dla nich, jest to praktyka ogólnie stosowana, a przez PiS nazywa się to łapówkarstwem. W zależności o jakie pieniądze chodzi to takie "prezenty" idą w grę. W ostatnim rządzie również były przegięcia które wyjdą jak się zmieni "świnia" przy korycie. Każdy normalny człowiek w tym kraju chce zarabiać więcej niż ma, bo gdy będziesz zarabiał nawet 10 tyś. to po pół roku stwierdzisz dlaczego nie 15, normalne ludzkie zachowanie. Moim zdaniem czy będziemy mieli rządy PiS czy PO czy LiD nic się w tej kwesti nie zmieni, po prostu pszczoł ciągnie do miodu i tyle. Mój zarzut do PiS-u to przede wszystki dyktaturalne sprawowanie władzy, nie jesteś z nami czyli przeciwko nam, nie ważne ile i co mamy na kogo ważne że mamy i to pokażemy, a póżiej będziemy się martwić co dalej. Ziobra nawet nie myśli albo nie chce myśleć ile osób zmarło przez jego bezmyślne zatrzymania i oszczerstwa (sprawa przeszczepów).Powiem wprost, mialem głosować na PO aby nie wygrał PiS, ale wracam do lewicy bo prawica nic nie zmienia w tym kraju, wprowadza tylko chaos i zamieszanie, strach i ośmieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 21:00 Do niewinnego : " Ty bierzesz za korki " mów za siebie . Tego nigdy nie napisałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clip Re: Biorą się za oligarchów IP: 89.174.23.* 21.09.07, 10:59 "..Ojciec R najwiecej pieniędzy dostaje od słuchaczy . Chcą to dają ." szczęściasz ten ojciec R, bo jo jakżem dostał pole od ojca to mi fiskus podatek zapierdzielił, łoj ważna to musi byc łosobistość (ten łojciec"R") ze mu nic nie zabirajom!!!! Loj ważno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 20:59 Do clipa : A tys był jak dawali a sprawdzałes kwit ojca , a masz nadzór nad ta kasa . Bo tak pewne mówisz . A może tylko cytujesz i powtarzasz za gazetą W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacha Re: Biorą się za oligarchów IP: *.iplus.com.pl 21.09.07, 12:12 >" Ojciec R najwiecej pieniędzy dostaje od słuchaczy . " I OD DAROWIZNY PODATEK ODPROWADZA MOŻE KWITY . ??????CHA ,CHA . NIE TO USZUKUJE TWOJE PISOWSKIE PAŃSTWOI OLIGARCHŚĄ JEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: Biorą się za oligarchów IP: 212.87.241.* 21.09.07, 17:47 Oligarchowie to przynajmniej tacy jak tu: articles.moneycentral.msn.com/Investing/Forbes/TheForbes400.aspx?GT1=10423 Czy Krauze tam się mieści? Wątpliwa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dektaa Re: Biorą się za oligarchów 21.09.07, 18:07 angrusz można powiedzieć że z Krauzego jest taki oligarcha jak z ciebie intelektualista...na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 20:57 Do dektaa: Dla mnie to oczywiste , że K to typowy " oligarcha " - kasa i wpływy wśród polityków . Ale czy to oznacza , ze ze mnie intelektualista ?? Ja skromnie podchodzę do moich zalet intelektualnych , chociaż najbardziej ufam swojemu rozumowi a nie czyjejś wiedzy a zwłaszcza tych tu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clip Re: Biorą się za oligarchów IP: 89.174.23.* 21.09.07, 22:21 "..Dla mnie to oczywiste , że K to typowy " oligarcha.." toś ty jest alfa i omego w jedmej osobistosci, szkoda ześ ty jeszcze do sondu najwyrzszego nie trafił, bo by dopiro wtedy salomonowa sprawiedliwosć nastompiła, łoj szkoda! szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny do Angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 08:13 Przecież to oczywiste że prowadząc interes z Państwem musi mieć kontakty z jego przedstawicielami, czy Ty jako nauczyciel nie kontaktujesz się z uczniami lub dyrektorem uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx23 Re: do Angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:22 Krauze ma doskonale rozwinięty system lobbowania i to wszystko, to jest najnormalniejsza żecz na całym zachodzie. Oj angrusz zastanów się nad tymi swoimi farmazonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: do Niewinnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 19:49 Do Niewinnego : Kontaktuję się . Ale uczniom nie daję propozycji , że dam dobry stopień , jesli dostane łapówkę . Nie każdy kontakt jest dobry ani nie każdy kontakt jest zły . Sęk w tym , że " oligarchowie " kontaktowali się źle . Konta szwajcarskie , prezenty , upusty na np samochody itp itd . Ty chyba bardzo młody jesteś bo nie pamiętasz poczatku lat 90-tych i praktyki tamtej Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz62 zaraz wezmą się za ciebie 23.09.07, 06:50 Za oligarchów się biorą, lecz zostawili w spokoju mafię paliwową , przekręty w PZU na kilkanaście miliardów złotych, prywatyzację polskich hut, stoczni itp itd. Zatem kto to są ci oligarchowie ?, czy to nie balon odwracający uwagę?, Jak wykończą oligarchów wezmą się za baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 08:17 Do lekarza 62 : Słusznie wspominasz te przekręty , dodam jeszcze afere FOZZ i alkoholową ( wtedy rządził gospodarka Balcerowicz ) . Może to tak długo trwa - procedura prawna jest stanowczo za powolna . Ale z niecierpliwością czekam końca jakiejś afery - często za nimi stoją właśnie ci " oligarchowie " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.vf.shawcable.net 23.09.07, 11:54 Gość portalu: angrusz napisał(a): > Ale z niecierpliwością czekam końca jakiejś afery - często za nimi > stoją właśnie ci " oligarchowie " Nareszcie napisales prawde. Trzech Dwoch Kaczynskich i jeden Ziobro, bo pomniejszych specow od afer szkoda wymieniac. A i oligarchy z nich cokolwiek komuna zalatywujace:))) I jeszcze "cos". Zeby zakonczyc afere to trzeba miec ciut oleju w glowie, a nie mlec ozorem i machac konczynami w powietrzu. Znalezli afere w Warszawie:))) ABW nawet sie spisala. Weszli do warszawskiego wydz zdrowia po dokumentacje szpitala, ktorego ...nie ma:))))))) I JEST afera!!! Na miare PiSuaru. Znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 12:56 Do W; Wódę do Polski importowano choc nie było żadnej ekonomicznej potrzeby bo polskie gorzelnie wystarczajaco duzo produkowały . Powtarzam : wódę i zwykły sirt a nie koniaki i wina . Taka deyczje podjął jeszcze minister w rządzie Rakowskiego czyli pod sam koniec komuny ale juz rzą solidarnościowy w którym Balcerowicz był wicepremierem od gospodarki nie zmienil tej decyzji a co najmniej nie od razu a potem nie próbował ukrócić i importu ( wtedy po śmiesznych cłach ) i przemytu - skutecznie , dając kase na walkę z przemytem . Stąd powstały w krótkim czasie fortuny a jakże część legalnie bo nawet po zapłaceniu cła spory był zysk nawet 100 % i za każdym transportem kapitał się podwajał ale i powstały przestepcze fortuny i gangi. Dziwne balcerowicz "nie umiał" sobie z tym poradzić . Dlatego wolę taki rząd który wspiera przedsiębiorczość ale w inny sposób jak Balcerowicz i liberałowie . Za aferę alkoholową odpowiedzialny - politycznie - jest Balcerowicz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo834 Angrusz...idź lepiej do kościoła. IP: *.tktelekom.pl 23.09.07, 14:33 A co żal Ci że oni na tej wódzie się dorobili a Ty nie. Jeżeli ktoś wykorzystać moment i odpowiednią koniunkturę, możliwości prawne i może na tym zarobić to dlaczego ma być uważany za przestępcę. Mój wujek dorobił się ogromnej kasy wożąc starym tarpanem cebulę do Czech i co według Ciebie ma teraz zrobić. To jest przestępca że ma parę domów, samochodów i dobrą firmę. Ale ja go pamiętam jak gnał pogniłym tarpanem z obawą o swoje życie wracając z pieniędzmi.Pamiętam jak nie przesypiał po 3 nocki tylko harował ciężko, przeszedł drogę przez piekło do tych pieniędzy. A teraz ktoś mu powie że komuchem był i się dorobił.A nie był żadnym komuchem tylko miał trochę oleju w głowie w przeciwieństwie do Ciebie. Znam osobiście właściciela potężnej fabryki oświetleniowej pod Nadarzynem.Kasy ma tyle że może się w niej kąpać. Ale nikt nie pamięta jak zaczynał skręcać żyrandole w blaszanym garażu przy - 25 stopniach na dworze. Sam robił wszystkie potrzebne rzeczy i elementy. Ale wiedział że jest na to zapotrzebowanie i wtedy gdy inni od fajczyli swoje 8 godzin on zapier..czał całymi dniami.Nikt nie pamięta że kredyty musiał brać wtedy gdy było po 40% i w zastaw dawać cały swój dobytek wraz z domem. Mało kto był na tyle odważny żeby tak postąpić. A dzisiaj wyborcy PiS-u wskazują go palcami że złodziej, oszust. Bo sami nic nie osiągnęli. A może znasz taką firmę ADMAR pyszne wędlinki z Siedlca pod Janowem. Tam Pan Andrzej w latach 80 zaczynał interes od roweru starego ukrainy. To jest bliski teren więc może co niektórzy go znają. A teraz taki Angrusz też powie złodziej i oszust. A Pan Solorz,sprzedawał kasety na bazarze, naprawiał magnetowidy, na nie jednym kredycie jechał. Ludziom którzy do czegoś doszli nie można zarzucić też czystości, bo na swój sposób musieli jakoś oszukiwać by wyjść na swoje ale to nie ich wina tylko wina prawa jakie w tym kraju obowiązuje. Więc na każdego haka można znaleźć. Ale elektorat PiS-u lubi patrzeć jak się kogoś niszczy. Bo nawet gdy ktoś dorobił się nieuczciwie, za przekręty to on też jakąś cenę za to poniósł, chociaż cenę własnego zdrowia, nerwów. Drogi Angruszu, zanim napiszesz kolejną bzdetę to pomyśl trochę, bo inteligencji Ci nie ujmuję, ale oskarżam Cie o to że zmarnowałeś tyle szans które dało Ci życie. Też mogłeś wykorzystać dobre momenty na własny interes, bo teraz to już ciężko. Wybrałeś najłatwiejszą drogę więc nie obrzucaj teraz innych błotem. Bo nie każdy kradnie, nie każdy ma układy, nie każdy ma wpływowych rodziców i członków rodziny. Trzeba po prostu pracować nad sobą. Na przykład masz wokalistę Wiśniewskiego (nie przepadam za nim), chłopak po domu dziecka i potrafił spełnić swoje fantazje. Lub Iwan Kowalenko, chłopak z Kazachstanu-no ciekawe czy też jest komuchem i ma układy. Człowieku za parę lat będziesz miał pretensje do tych co w odpowiednim czasie otworzyli komisy telefonów komórkowych i teraz terenówami się bujają. I co ich wtedy też z tego będziesz rozliczał że na sztuce zarabiali po 200%. Mogłeś i Ty otworzyć taki komis, ale jak masz odwagę tylko do oskarżeń to masz taką sytuacje materialną jaką masz. Bill Gates (nie wiem czy poprawnie napisałem nazwisko) też powinien być rozliczony za to że myślał. Pewnie komuch i na układach się dorobił. Nie -w Stanach i w każdym cywilizowanym kraju rządy wspierają gospodarkę i przedsiębiorców. U nas się ich straszy i okrada. Krauze w ciągu jednego dnia stracił 700mln zł przez oskarżenia rządu. Wiesz ile z tego stracił budżet państwa. Zanim zaczniesz oskarżać to przyjrzyj się samemu Rydzykowi i jego uczciwemu dorobkowi. Jego podatki(a nie płacenie podatków to grzech według kościoła). Uważam chłopie że najlepszą rzeczą jaką zrobisz w swoim życiu to będzie nie pójście na wybory albo oddanie głosu na jakąkolwiek partię byle nie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Angrusz...idź lepiej do kościoła. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:31 Do Przemo 834 : naiwny jesteś jak dziewica . Pożyjesz , wody ci się do uszu naleje to zrozumiesz .Szkoma mi klawiatury na taką dyskusję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo834 Re: Angrusz...idź lepiej do kościoła. IP: *.tktelekom.pl 23.09.07, 21:52 Bo w obliczu takich tematów brakuje Ci odpowiedzi. Już raz Ci napisałem kiedyś że mam 27 lat a już więcej osiągnąłem niż Ty nierobie. Ale nie narzekam tylko jadę na 2 etaty, dopóki jest na to zdrowie i siła. Angrusz, jesteś wyjątkowym przykładem nieudacznika.Pozdrowienia dla warszawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.vf.shawcable.net 25.09.07, 02:57 Gość portalu: angrusz napisał(a): > Wódę do Polski importowano choc nie było żadnej ekonomicznej > potrzeby bo polskie gorzelnie wystarczajaco duzo produkowały . - Angruszu! Nie pisz jak alkoholik anonimowy zlopiacy Wistule, albo inny wynalazek pod nazwa Baltic Vodka, bo polskie potrzeby niekoniecznie sytuowaly sie na poziomie chlaczy plynu Borygo" Antyfryzu", czy innej denatury produkowanej przez prlowskie gorzelnie. I nie "importowano" jak klamliwie piszesz, tylko PRZEMYCANO. A to jest drobna, ale istotna roznica. > Powtarzam : wódę i zwykły sirt a nie koniaki i wina . Albo ci Wistula pamiec skrocila, albo klamiesz, bo trzeciej drogi nie ma. Widac po tym czyms sie uchlewal i tego skutki do dzisiaj. Dla co mlodszych napisze, ze wtedy wlasnie przemycano do Polski markowe alkohole, ktore przecietny Polak ogladac mogl dotad jedynie w TELEWIZJI albo na video -tez z reszta przemycanym, albo kupionym w Pevexie, nie mowiac juz o ..smakowaniu:))) to dzieki tego rodzaju nielegalnemu "importowi' polskie gorzelnie zaczely POWOLI zmieniac asortyment produkcji i dostosowywac do coraz bardziej cywilizujacego sie spoleczenstwa:))) Porownanie "tamtego" Kmiecia do dzisiejszych polskich piw, to jak wyskubanej kaczki do kondora andyjskiego:))) > Taka deyczje podjął jeszcze minister w rządzie Rakowskiego czyli pod sam koniec komuny - No i widac, ze jak ci sie cos przez lata wbija do czaszki, to jakies mizerne rezultaty z trudem przeblyskuja. Czasmi. ale juz rzą solidarnościowy w którym Balcerowicz był wicepremierem od gospodarki nie zmienil tej decyzji a co najmniej nie od razu. - Od razu, to Balcerowicz musial znalezc miejsce gdzie bedzie siedzial i zobaczyc co moze jako minister... W rzadzie z komunistami czerwonymi, co m.in. trzymali straz graniczna, polkomunistami z SD co robili w gospodarce/handlu i zielonymi komunistami z ZSL-u co robili w rolnictwie i o ile mnie pamiec nie myli w przemysle rolnym, a wiec w gorzelniach. Jesli masz chec to sprawdz i daj nam namiary na SKLAD RZADU Mazowieckiego. a potem nie próbował ukrócić i importu ( wtedy po śmiesznych cłach ) i przemytu - skutecznie , dając kase na walkę z przemytem . - O jakiej kasie ty bredzisz> Iflacja wtedy byla 100% miesiecznie. Zaklady padaly bo legalny import i przemyt wykanczaly polskie barachlo jakoscia i cena. Panstwowe firmy nie mialy prawdziwych pieniedzy na kupno czegokolwiek, a mennica nie miala wystarczajcej ilosci importowanego papieru, zeby banknoty drukowac. Twoi dzisiejsi idole z dawnego PC tez swoje niedlugo potem dokladali do "reglamentowanego" importu wydajac zezwolenia importowe dla SWOICH. > Stąd powstały w krótkim czasie fortuny a jakże część legalnie bo > nawet po zapłaceniu cła spory był zysk nawet 100 % - Ekonomisto z bozej laski! To sie nazywa normalny handel. Tanio kupic [LEGALNIE] z miec 100% zysku. Toz lepszej kiepely nawet Zydzi w biznesach nie mieli!!! Ale skoro wiesz, to musiales w tym sie grzebac. W koncu na praktykach przemytniczych za PRLu bywales. i za każdym > transportem kapitał się podwajał ale i powstały przestepcze fortuny i gangi. Jak placono clo, to nie byly przestepcze. Trza bylo jezdzic i wozic. Miliony Polakow zajezdzily Berlin i Wieden wwozac to wszystko czego NIE BYLO w sklepach. PANSTWOWYCH. I nie klam. Nie mieszaj tego co legalne z gangami. I nie klam. Balcerowicz nie sam jedyny rzadzil w gospodarce i nie wszystko mogl regulowac zarzadzeniami ministerstwa tak jak dzis Gilowska nie moze robic tego co by chciala. W/g bzdur, ktore nam opowiadasz Balcerowicz nie musialby zajmowac sie niczym innym tylko regulowac przywoz telewizorow, majtek meskich i damskich, prezewatyw, kijow do szczotek, garderoby i zelazek do prasowania, a takze wedlin, wyrobow czekoladowych i zarowek do oswietlenia:))) Ten facet mial na glowie zmiany systemowe, ciagle obowiazujace umowy w ramach RWPG, zlotego dwizowego, rubla transferowego, podwojne ceny wewnatrz kraju [inflacyjna zlotowka byla natychmiast przeliczana na dolara] galopujaca inflacje i uklady z wierzycielami, ktorzy grozili, ze zablokuja caly polski eksport w portach i granicach z zachodem lacznie ze statkami i wagonami:))) a bredzisz nam, ze gosc mial pilnowac granicy, zeby jakis moczymorda nie przemycil paru flach gorzaly zdatnej do picia. > Dziwne balcerowicz "nie umiał" sobie z tym poradzić . > Ja sadze, ze ty bys umial. Tak jak umiesz znalezc sobie przyzwoita robote.. Nie chlaj byle czego bo ci sie rozum do reszty zlasuje... Sprawdz lepiej co zrobil Kaczor Minor jakos szef NIKu i miniZiobro.. Glapinski i Zalewski w spole z Bagsikiem kto TAKZE maczal lapy FOZZ... TELEGRAF, to nie tylko urzadzenie do przesylania wiadomosci...Jak juz o afera chchcesz ..do wyjasnienia. > Dlatego wolę taki rząd który wspiera przedsiębiorczość ale w inny > sposób jak Balcerowicz i liberałowie . - Scigajac i straszac Krauzego:)))) Jako tzw ekonomista powinienes nam podac przyklady tego WSPIERANIA przez pisuar. Nawet g..ny "pakiet Kluski" okazal sie za trudny. JEDNA USTAWA, jedno rozporzadzenie...cokolwiek. > Za aferę alkoholową odpowiedzialny - politycznie jest ANGRUSZ. i powinien siedziec za szerzenie wrogiej antypolskiej i komunistycznej propagandy:))) Dzis do Polski mozna wwiesc kilkadziesiat [bodajze] litrow spirytualiow i setki papierosow w ramach unijnego prawa. I NIC zadnych afer nie ma. Swiat sie nie wali. sklepy pelne KAZDEGo trunku i gorzelnie jakos nie padaja. Gorale chca swoj bimber legalizowac i nikt nie wrzeszczy, ze Gilowska jest politycznie odpowiedzialna za wplyw alkoholu do Polski i za krajowe bimbrownictwo:)))) ps mozesz mi wyjasnic co to jest "sirt" i do tego zwykly?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.sti.net.pl 25.09.07, 08:44 Do W : Dużo napisałeś ale do ko ńca nie zdzierżyłem przeczytać . Wystarczy , że to ty kłamiesz . To ostatni minister od handlu zagranicznego w rządzie Rakowskiego a więc za komuny pozwolił na import alkoholu w tym spirytusu przemysłowego ponoć " na własne potrzeby " co to takiego ?? po opłaceniu dość niskiego cła . Rzą Mazowieckiego w którym bardzo ważną postacią był Balcerowicz - wicepremier - ( tym mnie rozśmieszasz do łez , mówiąc , ze on niewiele mógł - bo byli inni ministrowie , ha, ha, ha ) tego nie zmienił . I import w najlepsze trwał niewatpliwie i przemyt też , boż służby celne były niedofinansowane - nawet telefony , faksy i teleksy to była rzadkość - a do tego i skorumpowane . Potem juz tylko przemyt . Przemyt nie tylko jak piszesz markowych , ale i podróbek i zwykłej wódy tak czyściochy , która wypierała z rynku polską wódkę . W ten sposób całe braże - polskie branże plu rolnictwo upadało , bo nie miało zbytu . Pamięć aż tak mnie nie zawodzi . Jesli mówisz o zdrowych warunkach ekonomicznych to jednak różnimy się w ocenie co jest zdrowe . Jeśli władza takie warunki wprowadza , że niektórzy moga sie bardzo szybko wzbogacic , chociaż te warunki są szkodliwe dla ogółupaństwa , ba dla polsich przedsiebiorców to oznacza dla mnie działanie ... no własnie jak to nazwać . Bo balcerowicz o wiele rzeczy został oskarżony - nie przez prokuraturę - ale ludzie go i jego partię już sprawiedliwie ocenili . Dla mnie to nie były zdrowe warunki ekonomiczne . No ale jesli ktoś wpłaca na kampanię wyborcza partii Y sporo kasy to urzędnik państwowy , polityk to odcenia i sprzyja temu , nawet rozwiązując policję ekonomiczną PG . basta Próbuj innych przekonywac a nie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.vf.shawcable.net 25.09.07, 12:00 angruszu Ciebie przekonywac, to tak jakby Warte sitkiem do Kromolowa zawracac. Toz nie do ciebie pisalem, a do tych, co tamte czasy w pieluchach przezyli, zebys im umyslow nie macil. A co do naplywu porzadnych alokoholi wtedy, to NARESZCIE mozna sie bylo napic PIWA w dowolnym wyborze. I na dodatek schlodzonego odpowiednio:))) I po tym bylo TEZ czuc ze komuna sie konczy. I papier toaletowy TEZ sie pokazal w dowolnej ilosci. Ale to juz angruszowi zupelnie nie bylo potrzebne do szczescia, bo wspieral nieistniejacy krajowy:))) Angruszu. Nie pij jaboli i dykty - to szkodzilo. I skutki widac do tej pory:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.iplus.com.pl 26.09.07, 18:58 ZGADZAM SIĘ nareszcie wszystko było w kraju i nie trzeba było dobry alkoholi z demoluda przewozic !!!!!!!!!!!, I na Snieżke po Pilzner nie trzeba było chodzić !!!! Ani w samolocie w strefie bezcłowej kupować rum i koniaki !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 19:16 Do W : Ty nie mąc młodziezy w glowie . Bo mi nie chodziło o import alkoholu dla urozmaicenia rynku ale spirytusu pod nazwa royal . Zwyklu etano l. W Polsce było go w bród - tego polskiego więc ten niemiecki nie był potrzebny . Nie mówiąc o przemycie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: 212.87.241.* 23.09.07, 13:02 Kazdy powinien pracowac 20 lat,to powininno być obowiązkiem,Po co wiecej, czlowiek nie jest wołem, ani baranem,stworzonym do pracy. A kiedy korzystac z życia, na starość? Zresztą szkoda czasu na pierdoły, ide na spacer do parku, niech kazdy sam uczy sie rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zaraz wezmą się za ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:33 Do aski : Jesli będzie pracowal tylko 20 lat , to kto go będzie utrzymywal do reszty zycia . Jaka by musiała być składka emerytalna ?? Bzdury piszesz . Wiek pracy będzie sie wydłużał jak to już jest w krajach zachodnich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Racja Angrusz IP: *.tktelekom.pl 23.09.07, 21:49 Powinniśmy pracować do śmierci, a jak Kaczory wygrają to jeszcze dwa lata po śmierci ZUS będziemy płacić.Chłopie,zastanów się co piszesz, na zachodzie robią do 67 lat-przykładowo-ale mają odpowiednie świadczenia,odprawy i emerytury.I przede wszystkim odpowiednie pieniądze zarabiają a u nas facet ma 63 lata,45 lat pracy i dostaje na rękę 800zł.Za mało by żyć,za dużo by umierać.Powinno być takl,40 lat pracy-składkowej pracy,nie licząc szkoły,zasiłków itp.,niezależnie od wieku i emerytura. Na zachodzie mają normalne rządy i normalnych obywateli a nasi obywatele zamiast stworzyć im warunki by to dla polaków składki opłacali to płacą anglikom. Angrusz,jak dożyjesz emerytury to na pewno to będzie emerytura głodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Racja Angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:10 Do Angrusza! Tak jestem młody mam 32 lata, i nie patrze jaki majątek ma mój sąsiad , nie zastanawia mnie czy dał komuś łapówke czy nie tylko zapierdzialam około 16 h na dobe (własny interes), kombinuje jak się da aby stać mnie było na zbytki. PiS wprowadził w społeczeństwo zasade że kto ma więcej niż Ty to znaczy że kradnie, takie mam odczucie, znowu tak jak za komuny każdy będzie ukrywał swoje dochody i zamiast inwestować w modernizacje swoich zakładów będą jezdzić na wczasy aby tam wydać kase. Sorry Angrusz, jestem młodym człowiekiem i nie interesują mnie czasy przeszłe tylko przyszłe, interesuje mnie wychowanie moich dzieci i zapewnienie im dobrego startu jak dorosną, zwalanie winy na rządy sprzed 15 lat to ukazanie swojej niemocy i brak jakiejkolwiek alternatywy na poprawę życia społecznego. Ukazywanie zmyślonych afer to tylko następny dowód na brak pomysłu na zmiany, dlaczego w tej kampani nie walczą na programy tylko na zarzuty? odpowiedz Sobie sam, ja już wybrałem i na pewno nie jest to PiS. Jedynie co mnie martwi to to że jest bardzo duże prawdopodobieństwo że PiS wygra te wybory, bo prowadzi kampanie pozwalający cieszyć się społeczeństwu że jak ktoś ma więcej to zawsze można sprowadzić go do parteru, zabrać, zniszczć np. lekarz którego tak sensacyjnie zatrzymano, a na koniec jako dowody jego korupcji zostały dwie butelki alkoholu i pudełko na cygara, afera Leppera wymyślona przez CBA to paranoja. Kończe bo wracam do uczciwej pracy choć strach ogarnia czy nie przyjdzie po mnie CBA i zamknie mnie za to że mam papierosy a nie mam paragonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Racja Angrusz IP: *.sti.net.pl 24.09.07, 08:40 Do niewinnego : No własnie masz tylko 32 lata . w sile wieku któremu akurat się powodzi . I nic go nie interesuje byle mu się powodziło . Ale wiedz , że nie zawsze ma się zdrowie - więc 16 godzin możęsz nie miec siły robić , albo możesz stwierdzić " a po co mi te zbytki , kiedy mi już serce wysiada , lepiej powoli a mniej za to dłużej ( żyć ) . Ponieważ jesteś młody to nie znasz historii , a zwłaszcza tej pisanej na własnej skórze i dlatego tak lekceważysz patologie z wczesniejszych lat. Ścigać je ( nieu czciwe pogacenie się , lub wręcz przestępcze albo bogacenie się bo ktoś tak wyjatkowe przepisy skonstruował ) należy , nie tylko dla sprawiedliwości ale by w przyszłości się one nie pojawiały . To elementarna zasada - historia nauką dla przyszłości . Masz " takie odczucie " , to dobrze , że masz odczucie bo to wcale nie oznacza , że tak jest . W każdym kraju ktoś kto może udokumentowac - zeznaniami podatkowymi dochody - może otwarcie mieć majątek .Ale jeśli nie to płaci jakąś karę , podatek . Nie był to tylko zwyczaj komuny . Jeśli majatek wzrasta w rozsądnych granicach to w porządku ale jeśli z dnia na dzień gostek staje się posiadaczem willi jachtu , bryki to w każdym normalnym kraju zainteresuje nim się urzą kontroli skarbowej . Czy zaprzeczysz . Korupcja jak się rozpleniła też jest szkodliwa dla interesów bo nie wiesz dlaczego akurat twoja oferta została odrzucona a inna ( z daleka widać , że gorsza ) została zaakceptowana - bo w gre weszły pieniądze pod stołem . Gdybyś ciągle napotykal takie sytuacje a nie chciałbyś dawac to bys się buntował a potem mocno wspierał PiS . Na koniec , życzę ci jak najlepiej ale spuść z tonu bo w życiu jest też i pod górkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Racja Angrusz IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 14:37 ANGRUSZ" spuść z tonu bo w życiu jest > też i pod górkę . " A TY JESTEŚ TAKI UCZCIWY ,A KORKI DAJESZ I PODATKÓW OD TEGO NIE PŁACIŚZ ???/ ZAREJSTROWAŁEŚ DZIAŁALNOŚĆ ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Racja Angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:31 Do Jo : A ktoś ty taki , że tak pewnie wiesz co ja robię ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Chi vivra vedra IP: *.sti.net.pl 24.09.07, 08:41 Do niewinnego : No własnie masz tylko 32 lata . w sile wieku któremu akurat się powodzi . I nic go nie interesuje byle mu się powodziło . Ale wiedz , że nie zawsze ma się zdrowie - więc 16 godzin możęsz nie miec siły robić , albo możesz stwierdzić " a po co mi te zbytki , kiedy mi już serce wysiada , lepiej powoli a mniej za to dłużej ( żyć ) . Ponieważ jesteś młody to nie znasz historii , a zwłaszcza tej pisanej na własnej skórze i dlatego tak lekceważysz patologie z wczesniejszych lat. Ścigać je ( nieu czciwe pogacenie się , lub wręcz przestępcze albo bogacenie się bo ktoś tak wyjatkowe przepisy skonstruował ) należy , nie tylko dla sprawiedliwości ale by w przyszłości się one nie pojawiały . To elementarna zasada - historia nauką dla przyszłości . Masz " takie odczucie " , to dobrze , że masz odczucie bo to wcale nie oznacza , że tak jest . W każdym kraju ktoś kto może udokumentowac - zeznaniami podatkowymi dochody - może otwarcie mieć majątek .Ale jeśli nie to płaci jakąś karę , podatek . Nie był to tylko zwyczaj komuny . Jeśli majatek wzrasta w rozsądnych granicach to w porządku ale jeśli z dnia na dzień gostek staje się posiadaczem willi jachtu , bryki to w każdym normalnym kraju zainteresuje nim się urzą kontroli skarbowej . Czy zaprzeczysz . Korupcja jak się rozpleniła też jest szkodliwa dla interesów bo nie wiesz dlaczego akurat twoja oferta została odrzucona a inna ( z daleka widać , że gorsza ) została zaakceptowana - bo w gre weszły pieniądze pod stołem . Gdybyś ciągle napotykal takie sytuacje a nie chciałbyś dawac to bys się buntował a potem mocno wspierał PiS . Na koniec , życzę ci jak najlepiej ale spuść z tonu bo w życiu jest też i pod górkę . Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Chi vivra vedra 24.09.07, 08:49 ".. ale by w przyszłości się one nie pojawiały . To elementarna zasada - historia nauką dla przyszłości.." .....wreszcie powiedzialeś cos sensownego, szkoda tylko, że nie rozumiesz tego co mowisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na piątke z plusem Re: Chi vivra vedra IP: 212.87.241.* 24.09.07, 09:00 Angrusz jest mądrym człowiekiem, tylko to ukrywa ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Chi vivra vedra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:33 Do na piatkę ; Dzięki za uznanie . Ja wiem kim jestem ., Owszem na rozum nie narzekam i raczej dziękuję Bogu za ten dar ale geniuszem nie jestem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Biorą się za oligarchów IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 18:29 :" Biorą się za oligarchów > Kto następny ?? " aNGRUSZ BO NIE MA KASY ABY WYJECHAĆ DO CIEPŁYCH KRAJÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:10 Do Jo : prawda . Ale może jakiś mały kredycik dadzą . Poczekam do wyborów musze wrzucić kartkę na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Biorą się za oligarchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 07:41 Do Angrusza Z takimi przetargami spotykam sie ciągle, tego nie da się wyeliminowac, a napewno nie w sposob w jaki to czyni CBA! Bo bardzo latwo o pomylke a slowo przepraszam nie naprawi reputacji czlowieka. Nie mam zamiaru zwalniac, bo nie chce sie ogladac za siebie tylko isc do przodu. Historia uczy, zgadzam sie z tym ale nie mozna zyc tylko historia. PiS nie ma pomyslu na rzadzenie krajem, malo co robia w gospodarce i chwala im za to, w tej kampani wyborczej jeszcze nie uslyszalem ani od strony PiS-u ale tez od PO o jakich kolwiek planach gospodarczych tylko waśnie korupcyjne i zarzuty, obrona i wyjasnienia. PiS opiera sie na elektoracie o.Rydzyka i ludzi ktorzy nie bardzo wiedzą co maja robic i chca rozpamietywac komunizm. Ogladales może wystapienie Kaczynskiego? Ja tak, i wystarczylo spojrzec jacy ludzie siedza na widowni, baaardzo malo mlodych ludzi, a przeciez na mlodych buduje sie przyszlosc kraju. Nic nie zmieni sie w tym kraju dopoki nie zmienia ordynacji wyborczej, ale nie zmienia bo malo kto by sie znalazl z obecnych politykow. Podstawowa zasada ZMIENIĆ ORDYNACJE bo czemu ma byc na liscie w Czestochowie polityk z np. Piotrkowa lub Poznania, a ktos z Czestochowy ktory zebral najwiecej glosow nie wchodzi bo jest na 5 miejscu na liscie? Jestes inteligentnym facetem ale trzeba popatrzec tez w przyszlosc swoja i swoich potomkow, stworzyc im lepsze warunki do zycia, bo jak tak dalej bedzie to komune bedziemy rozliczac do konca zycia tych co wtedy dzialali, a kraj zostanie w zasciankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ANGRUSZA Re: Biorą się za oligarchów IP: *.iplus.com.pl 14.10.07, 12:57 Angrusz zobacz jacy oligarchowie w Częstochowskich urzędach siedzą. biednych ludzi maja za nic ,w układach z bogaczami , ktorzy cudze działki chca bez wiedzy właściceli kupować za fryko . BIERZ SIE ZA NICH ZAMIAST LATAC PO MIEŚCIE I ULOTKI NALEPIAC !!!!!!!!! wykaż troche empatii Odpowiedz Link Zgłoś