Dodaj do ulubionych

EOS 400 D pytanie do posiadaczy

18.10.07, 18:40
czy jest w tym canonie opcja zeby robil np. 100 zdjec co 5 sekund? w
s3is jest ale w tym...nie moge znalezc? ktos mnie moze oswiecic?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxl Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 18:47
      Ani w 400D, ani w S3IS nie ma takiej opcji żeby robił 100 klatek w 5 sekund. Wg
      specyfikacji 400D może zrobić 2-3klatki na sekundę, S3IS też coś koło tego.
      • skugge Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy 18.10.07, 18:56
        w s3is jest bo w korzystalem z tej opcji. nie mowie o zdjęciach
        seryjnych w momencie przyptrzymania spustu tylko o zdjęciach co ileś
        sekund. w s3is jest max do 100 zdjęć od 1 sekundy do 60 sekund.
        • Gość: xxl Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:14
          A udało Ci się zrobić w S3IS 100 co 5 sekund? Bo ja mam ten aparat i nie daje
          rady.;)
      • Gość: lol Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:25
        ty xx cos tam nie umiesz czytac??
        • Gość: fanTASTYk Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.07, 20:00
          Gość portalu: lol napisał(a):
          > ty xx cos tam nie umiesz czytac??

Pewnie potrafi a wyraźnie jest napisane "100 zdjec co 5 sekund".

• Gość: xxl Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:11
            > Gość portalu: lol napisał(a):
            > > ty xx cos tam nie umiesz czytac??
            >
            > Pewnie potrafi a wyraźnie jest napisane "100 zdjec co 5 sekund".
            >
            Właśnie. Żeby aparat mógł tak pracować, to musiałby zrobić co najmniej 20 klatek
            na sekundę, a może tylko 3.
            • dudi_82 Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy 18.10.07, 22:02
              Autorowi nie chodzi o 100 zdjęć w 5 sekund tylko jedno zdjęcie co 5 sekund aż
              zdjęć będzie 100. Czyli trwałoby to 500 sekund. Może autor źle to opisał ale Ty
              też inteligencją nie błysnąłeś.
              • Gość: xxl Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 23:08
                dudi_82 napisał:

> Autorowi nie chodzi o 100 zdjęć w 5 sekund tylko jedno zdjęcie co 5
                > sekund
                Wyraźnie napisał "100 zdjec co 5 sekund", a nie "1 zdjęcie co 5 sekund...".
                Jeżeli mu chodziło o coś innego, to bardzo mi przykro, moja szklana kula się
                zepsuła.

>...inteligencją nie błysnąłeś.
                Masz rację. Z polskiego zawsze byłem cienki. Nigdy nie potrafiłem się doszukać
                ukrytych przekazów w prostym tekście. Zawsze miałem problem z odpowiedzią na
                pytanie "co autor miał na myśli?".
                • skugge Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy 19.10.07, 02:02
                  wystarczy czytac ze zrozumieniem tak jak to zrobił dudi_82. zreszta
                  prosilem o pomoc posiadaczy 400D jak widac nie umiecie czytac. bo
                  kto odrobine jest w temacie aparatow ten wie ze chyba nawet
                  hasselblad nie zrobilby 100 zdjęć w ciagu 5 sekund. Dzieki dudi za
                  wytłumaczenie ;)

ps.standard na f.Cz. - czyli jak zwykle komentarze a nie odpowiedzi
                  na pytanie:/
                  • skugge Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy 19.10.07, 02:07
                    heh dziwne bo i tak wyjaśnilem o co dokladnie chodzi w moim drugim
                    poscie...
                  • Gość: fanTASTYk Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.07, 10:13
                    Nie umiesz napisać poprawnie o co Ci chodzi i jeszcze masz pretensje do ludzi
                    wytykających Ci Twoje błędy.

Masz dwa linki:
                    aparaty.pcworld.pl/news/122125.html
                    instrukcje.xorg.pl/#canon
                  • Gość: xxl Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 10:38
                    > kto odrobine jest w temacie aparatow ten wie ze chyba nawet
                    > hasselblad nie zrobilby 100 zdjęć w ciagu 5 sekund.

Jakbyś odrobinę głębiej siedział w temacie aparatów, to zapewne byś wiedział, że
                    Casio zaprezentował na targach IFA 2007 kompakt, który potrafi zrobić 60 klatek
                    na sekundę.

Może nie mam 400D, ale mam też 30D i S3IS, co mnie obchodzi, że pytałeś
                    posiadaczy 400D. Nie potrafisz poprawnie napisać o co Ci chodzi, a potem masz
                    pretensje. Znalezienie instrukcji do Twojego aparatu zajęło mi mniej czasu niż
                    napisanie tego durnego posta - może wcześniej spróbował byś przeczytać instrukcję.
                    • Gość: kuminiorz Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: 80.48.49.* 19.10.07, 11:00
                      A czy 350D ma taka funkcję?
                      • Gość: Radek D Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 13:45
                        W EOS 300D, 350D i 400D - da się zrobić coś takiego podłączając do PC
                        W a do dwu-cyfrowych (20D,30D,40D) jest bodajże taki wężyk z opcją zdjęć
                        cyklicznych (choć kiedyś widziałem taki home-made z cyklicznym wyzwalaczem do
                        tych trzy-cyfrowych)
                      • Gość: fanTASTYk Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.07, 13:46
                        Gość portalu: kuminiorz napisał(a):
                        > A czy 350D ma taka funkcję?

Czemu nie korzystacie z google?
                        www.fotopolis.pl/index.php?n=2935&p=1
    • Gość: xyz Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: 217.98.38.* 19.10.07, 20:11
      Ja mam troche inne pytanie do posiadaczy 400D. Od pewnego czasu jak dluzej
      korzystam z aparatu to potrafi on wygasic wyswietlacz (wszystkie opcje
      wygaszania wylaczylem) i nie da sie zrobic zdjecia, auto fokus sie ustawia,
      lampa laduje, ale nie moge zrobic zdjecia. Jak wylacze aparat to zielona lampka
      nadal sie swieci. Pomaga dopiero wyjecie baterii i ponowne wlozenie. Jak
      automatyczne czyszczenie soczewek przy wlaczaniu i wylaczaniu aparatu wylaczylem
      to na pewien okres czasu to pomoglo, ale teraz ponownie sie pojawia :(
      • Gość: xx Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 20:16
        wiesza się to jest normal
        • Gość: xyz Re: EOS 400 D pytanie do posiadaczy IP: 217.98.38.* 19.10.07, 20:22
          A da sie cos z tym zrobic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka