the_michael 24.11.07, 19:34 www.ravedome.com/veg/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paula Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 19:48 Ja tez jestem z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą 24.11.07, 20:04 ok. jestem ZA! Godz. 17-ta w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 21:06 ok jestem przeciw szyciu futer ze zwierząt dzikich i chronionych, a konwencje zabraniajace tego Polska podpisala dawno, wiec po co demonstracja? wyważanie otwartych drzwi?Sorki ale futro uszyte z hodowanej na fermie norki, szynszyli, lisa czy nutrii jest takim samym produktem jak szynka ze swini czy skóra z cielęcia, akcje ekologów polegające na wypuszczaniu zwierząt z ferm hodowlanych doprowadziły tylko do tego że sztucznie wpuszczone do ekosystemu amerykańskie norki doprowadziły do zagłady populacje naszej norki europejskiej. Jestem przeciw wszelkim fanatyzmom, temu tzw. eko- też (bo tak naprawdę wasza działalnosc w obronie futrzakow nie ma wspólnego z ekologią, przeczytaj definicję tego słowa) Odpowiedz Link Zgłoś
nieistotne from : "normals" 24.11.07, 22:43 Chodowlane -chodowlanym ( jak łatwo podzielić pojęcia - a dzieci z ikubatorów -czyż nie są podtrzymywane przy życiu w sposób sztuczny "chodowlany" ) ... ; a czy ty po śmierci ( choćby naturalnej ) godziłbyś się na to, byśmy ubierali się w twoją skórę ? (wszak człowiek to też organizm zwierzęcy -przypominam ) ! . Nie jestem przeciwny oddawaniu narządów - jestem za ! ale pamiętaj ( kolejny dzieciaku neostrady ) "Zwierzę nie jest rzeczą " i zabijane w sposób i dla celów komercyjnych też cierpi ! Zamienił byś się z nim?? Ucz się - cierpienie jest łatwo zadać - gożej walczyć z nim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals Re: errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 23:09 1. hodowlane słoneczko przez samo "h" 2. argument o dzieciach z inkubatorów jest na poziomie gdukajacego gimnazjalisty, albowiem wcześniaki w inkubatorach "hodujemy" aby wyrosli z nich normalni ludzie, członkowie społeczeństwa, a nutrie w kltkach, świnie w boksach a drób w kurnikach aby wykorzystac części ich ciała... do je4dzenia, ubrania ozdoby, sorki zwierzęta hodowlane to rzecz... a raczej przedmiot biznessu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:30 Do "normalsa": chwała Ci,że chociaż jesteś"za". Jednak nie zgadzam się z Tobą w dwóch sprawach. 1.- oczywiście masz rację, że Polska podpisała ustawę. Tyle, że futra nadal są szyte. To tak, jak z 7 przykazaniem. Zabrania się kraść, a więzienia pełne. I zarówno ksiądz jak i prokurator, nadal mają pełne ręce roboty. A przecierz podpisaliśmy......etc,etc. 2.- twierdzisz ponadto, że futro uszyte z hodowlanej norki, to taki sam produkt, jak szynka czy cielęca skóra na obuwie. No tutaj to już przegiąłeś. Nie można stawiać znaku równości pomiędzy czymś co służy człowiekowi do życia od czasu gdy pojawił się w wyniku ewolucji na ziemi, i z racji biologicznego uwarunkowania/wszystkożerny/ musi w swoim jadłospisie uwzględniać mięso, do hodowania a następnie zabijania zwierząt dla kaprysu noszenia jego futra tylko dlatego, że mu się akurat w tej chwili podoba. Noszenie zwierzęcych futer było KONIECZNE, owszem, ale dwanaście tysięcy lat temu i to tylko dlatego, że nie znano uprawy lnu ani produkcji elany. Zapewniam Cię bowiem, że w przeciwnym razie też ze skór by zrezygnowano a to dlatego chociażby, że produkcja byłaby bezpieczniejsza od obdzierania ze skóry np. niedżwiedzia. Z tym sprzeciwem wobec protestów też był bym ostrożny. Dzięki nim bowiem, cały cywilizowany świat odchodzi od hodowli zwierząt na futra. Dzięki protestom, Rzymianie zrezygnowali z walk gladiatorów zaprzestano połowów waleni/z małymi wyjątkami/ oraz próbuje się ograniczyć zabijanie młodych focząt w Arktyce i na Antarktydzie. Uważam, że to dzięki protestom tych /jak ich nazywasz / eko- oszołomów, Twoje dzieci będą mogły oglądać zwierzęta nie tylko na obrazkach lecz również w naturze. Wierzę również, że w końcu dzięki tym protestom, ludzie zrozumieją, iż nadmierna ingerencja w przyrodę i jej prawa nic dobrego nie przyniesie, - vide ocieplenie klimatu. Ale to tylko moje zdanie i wcale nie musisz się z nim zgadzać. Pozdrawiam wszystkich eko-oszołomów, Stary Praktyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klio Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 15:42 ta już dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Dla tych, którzy interesują się losem zwierzą 27.11.07, 07:20 Byłam wczoraj na tym spotkaniu. Przyszło kilkadziesiąt osób, głównie młodzi ludzie. Pokazywano filmy jak traktowane są zwierzęta w hodowlach, oraz w jaki sposób są zabijane dla pozyskania ich skór dla celów komercyjnych. W niejednym przypadku jeszcze żywe zwierzęta obdzierane są ze skóry... rozpaczliwy krzyk tych ofiar rozdziera serce. Moim zdaniem, edukację w tym temacie należałoby rozpoczynać już w przedszkolu, aby ludzie w przyszłości szanowali zwierzęta, aby zdawali sobie sprawę, że te stworzenia też odczuwają ból, też przeżywają głęboki stres, gdy zamykane są w ciasnych klatkach i są głodzone. Ja KATEGORYCZNIE PROTESTUJE PRZECIW TAKIEMU TRAKTOWANIU ZWIERZAT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś