ewellkkaa 28.11.07, 16:02 sprzedałam samochód i co dalej? czy mam zgłaszać to w urzędzie? czy w ogóle mam gdzieś to zgłosić? z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:07 Najpierw do UM - wydział komunikacji oczywiscie :) => zgłaszasz wyrejestrowanie - przybijaja pieczatke na umowie sprzedazy Później do ubezpieczyciela. Koniecznie w takiej kolejnosci ! Masz na to bodajże 14 dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: sprzedaż samochodu. IP: *.cn.com.pl 28.11.07, 16:56 i pkt. urząd skarbowy - tez trzeba zgłosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 17:33 sprzedaż zgłosic do US ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:30 W skarbówce zgłaszamy tylko kupno samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:00 Gość portalu: mati napisał(a): > sprzedaż zgłosic do US ??? masz 6 mies.na zakup drugiego samochodu-część() pieniędzy pochodzi ze sprzedaży dawnego samochodu.Jak nie wrobisz się w tym terminie to płacisz podatek dochodowy od uzyskanej kwoty ze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:49 Po.. cie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: sprzedaż samochodu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:11 Na policje koniecznie, i do prezydenta list tez bedzie mile widziany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:21 dawniej wieszało sie na przydrożnej wierzbie i wszyscy mogli przeczytać teraz trzeba łazić po policjach, skarbówkach, sąsiadach .... przerypane :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:44 no i oczywiscie w kosciele, parafianie tez musza wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gąsiorek.pl Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:43 W świetle obowiązujących przepisów na zgłoszenie zbycia pojazdu jest termin 30 dni. Umowa jest sprawdzana pod kątem zgodności danych - numeru nadwozia, adresu sprzedającego, daty, złożonych podpisów na umowie, ewentualnych wad prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:02 ja swoj wyrejestrowalem dopiero po pol roku i nic mi nikt nie powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ewellkkaa Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 08:34 Widać jak ludzie są nieudacznicy.Zgłoś się tam gzie samochód był zarejestrowany.Na kursie chyba tego nie wykładali,a pomyśleć też się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś