Dodaj do ulubionych

Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u

29.11.07, 21:20
Polacy nie gęsi swój rozum mają.Powiem skromnie "Górnik "zawsze był
dobry.Absolwent.
Mamn adzieje ,ze ich pomysly zostana wykorzystane w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Też były uczeń Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:29
      Już od czasów dyr. Trafiałka jak pamiętam, TZNGR zawsze był w Cz-wie
      najciekawszą, innowacyjną szkołą. Może dlatego, że nauczycieli miał
      zawsze wysokiej klasy. Absolwent 1968.
      • russian_girl Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u 29.11.07, 21:46
        Bravo!
      • Gość: mk Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: 212.87.241.* 29.11.07, 23:23
        ROTFL!
        Wysokiej klasy nauczyciele pokroju, wspomniana w artykule, Halina D... zaraz
        popłaczę się ze śmiechu!!!
        Nagrać lekcję z tą panią i na youtube proszę!
        Taki mi tego brakuje :D
        Czy ta pani jeszcze opowiada na lekcjach kwestię o plemnikach i kuchence
        mikrofalowej?
        • Gość: carlos Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 02:39
          a o tym, że była sanitariuszką w Wietnamie dalej opowiada ??? i że
          dachowała po uderzeniu przez tramwaj w dużym fiacie na rondzie w
          katowicach i jakaś magiczna siła UFO wyniosła ją w górę i
          uratowała ??? i że ma kontakty z obcymi jak sobie czasami oczy
          zamyka ??? a i że... aa czego ona nie robiła:P Brakuje mi jej ;)
      • Gość: Roman_W Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.21.pl 01.12.07, 21:43
        Za Trafiałka to chyba nie TZNGR a TGR. Pozdrawiam były uczniu.
    • Gość: andrzej Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.eranet.pl 29.11.07, 22:43
      wiadomo TZN !!!!!!!!!!!!!!
      Brawo
    • virtual_vintage TZN to dno, 30.11.07, 08:38
      konczylem ta szkole 3 lata temu i nie moge powstrzymac sie od smiechu kirdy
      czytam takie teksty. Ta szkola ma poziom podstawowki z lisinca. Mlodzi
      nauczyciele nie maja pojecia o czym ucza.A pani dabrowska by sie juz przestala
      osmieszac i poszla w koncu na emeryture.
      • Gość: Harry_man Re: TZN to dno, IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 09:11
        Ciekawe. Na studiach w grupie dziekańskiej mam 5 osób po TZN'ie (jestem na wydz.
        elektrycznym) i praktycznie wszyscy są w czołówce jeśli chodzi o przedmioty
        ściśle związane z zawodem. Czasami jak sobie patrzę na tych po LO jak się męczą
        nad banalnymi ćwiczeniami na laboratoriach to żal dupe ściska.

Młoda kadra w większości przypadków mogłaby uczyć dobrze, gdyby tylko chciała.
        Niestety często odnosiłem wrażenie, że im nie chce się jeszcze bardziej niż nam.
        Na szczęście ja większość przedmiotów miałem ze starymi wyjadaczam ;)

A Tobie virtual_vintage po raz kolejny zwracam uwagę - jak chciałeś się kuć
        dniami i nocami to po prostu wybrałeś złą szkołę. Trzeba było iść do LO i nie
        biadoliłbyś teraz co trochę na forum, jak to TZN zepsuł Ci życie. To jest szkoła
        dla tych co myślą, a nie się kują ;]
        • Gość: variat Re: TZN to dno, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 11:49
          Dziwna byłaby inna kolei rzeczy - w technikum wałkowałeś to 5 lat a w LO nikt oscyloskopu na oczy nie widział więc raczej normalna kolej rzeczy
          • Gość: Julka Re: TZN to dno, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:08
            O przepraszam. Serafińcia w Koperniku pokazała nam oscyloskop. To
            było...lat temu:)
            Pozdrawiam Serafińcię:)
            Ps. Ona nie ma neta:(
        • Gość: Eryk XiI Re: TZN to dno, IP: *.profiline.pl 30.11.07, 14:22
          Przyznaję Ci rację, że absolwent (ogólnie) technikum z łatwością
          wykonuje elementarne ćwiczenia na laborkach , czy rysowanie tzw.
          kresek np. przenikanie brył, ale ma wiele zaległości w materiale z
          matematyki czy fizyki, a nie mówiąc o chemii.

Tylko praca uszlachetnia człowieka. Praca twórcza, dla dobra innych,
          a także przy okazji dla siebie samego.
        • Gość: K2 może i prawda ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:09
          ja po TZNie wybrałem WIiOŚ, TZN poza chemią i fizyką nie miał wiele wspólnego z labolatorium oczyszczania ścieków czy uzdatniania wody które mieliśmy naprawdę z przegiętym kolesiem/panią.
          Problemu z praca specjalnego nie miałem a zmierzam do tego że stara kadra TZNu wyuczyła w nas nawyk zwyczajnego myślenia i szukania nowych rozwiązań:) i nauczyła nas zwyczajnie umiejętności uczenia się.
          Z tego co słyszałem nowa kadra TZNu nie bardzo zna się an temnatyce, a i prestiż samej szkoły bardzo mocno ucierpiał
    • marcelmilau Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u 30.11.07, 09:14
      super szkoła gratulacje.
      Również absolwent:)
    • Gość: Eryk XiI Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.profiline.pl 30.11.07, 13:39
      Brawo, Tomku !!!
      Technika nigdy nie była Ci obca, i jak widzisz można znią żyć by
      ulepszać świat.
      TECHNIKA TO DZIEDZINA NAUKI, W KTÓREJ KAŻDY CZŁOWIEK MOŻE WPŁYWAĆ NA
      KSZTAŁT ŚWIATA.
      Ty to realizujesz w 100 %, gdyż udowodniłeś swoimi wynalazkami czy
      realizacją projektów jakie to łatwe i zarazem przyjemne.

Pozdrawiam bardzo serdecznie !
      • Gość: Tomek:) Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 16:58
        Kimże jesteś Eryku XiI?? Bo mowa Twa wydaje mi się być znajoma :)
        • Gość: Eryk XiI Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.profiline.pl 30.11.07, 18:25
          Podam Ci @ technika2007@op.pl

Dobrze sobie przypomniałeś , jeszcze raz serdecznie pozdrawiam, jak
          zwykle to czynię.
    • Gość: TZN Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.realestate.net.pl 30.11.07, 22:40
      - Do czego służy? Liczy osoby wchodzące do pomieszczenia, a później wychodzące,
      i gasi światło - wyjaśnia krótko Błaszczyk, który wraz z Haliną Dąbrowską,
      nauczycielką elektroniki w TZN-ie, był opiekunem także tego projektu.

urządzenie o takiej idei jest powszechnie stosowane od jakichś 20 lat jako tzw.
      licznik osi w technice kolejowej - zlicza ile osi pociągu wjechało na dany tor i
      ile wyjechało, na tej podstawie określa położenie pociągu.
      Oczywiście można go wykorzystać do zaświecania i gaszenia świateł w pomieszczeniach.
      • Gość: Eryk do TZN Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.profiline.pl 01.12.07, 11:02
        To Ty człowieku nie wiesz nawet co to jest wynalazczość i
        innowacja , a więc o czym mamy mówić !!!

Rozwiąż więć ten test.
        Masz koło.
        Ktoś wynalazł gumę.
        Jakiś wynalazca wynalazł oponę , a drugi dętkę.
        Inny człowiek mądrzejszy od innych połączył to wszystko razem i ...
        Co powstało ?

Myślenie nie boli, spróbuj !!!
        • Gość: aef Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.madcomputers.pl 01.12.07, 18:19
          alez ty jestes inteligenty. Tez chce taki byc. tfu ;/
        • Gość: twoja stara Re: Medal w Brukseli dla ucznia z TZN-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:37
          twój starty
    • Gość: K2 Wy się tutaj jak zwykle spieracie a ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:54
      ... to trzeba chwalić, młody koleś zrobił "coś", może i są inne podobne temu urządzenia ale skoro jury na tym konkursie przyznało tą nagrodę to widać miało ku temu jakieś powody, nie wygrał Francuz, Niemiec, Szwajcar, Anglik tylko wygrał Polak a to w dodatku uczeń naszej częstochowskiej szkoły, za bele co te nagrody nie są przyznawane.
      A my polacy jak zwykle mamy jakieś "ale" że jak nasz wygrał to musiała stać za tym jakaś ideologia i spisek.
      "Zwycięzców się nie sądzi" był najlepszy i tyle, mam taką nadzieję że nie jest ostatnim zwycięzcą tej nagrody z TZNu.

K2 uczeń TZN w latach 1998-2002:)
      Pozdrawiam wszystkich właścicieli "kapci";)
      • Gość: 1999-2004 Re: Wy się tutaj jak zwykle spieracie a ... IP: *.gprs.plus.pl 03.12.07, 12:36
        Po pierwsze gratulacje dla mlodszych kolegow :) , Błaszczyk to absolwet Tzn ktory od jakis 4 lat uczy w Tzn a sale ma na polpietrze ??.
        Chcialem stanac w "obrone" pani H.Dąbrowskiej owszem zgodze sie ze jest to eksentryczna postac :) ale jedno jej trzeba przyznac do tej pory wszelkie nagrody zdobywane przez uczniow TZN byly za projekty prowadzone pod kierownictwem pani Dąbrowkiej .
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka