myszka600 30.11.07, 15:14 witam mam pytanko.musze wysłać list polecony z bardzo wazna informacja, tak mi zaleciła prokuratura i policja.Nie znam jednak dokładnego adresu.jak moge to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddd Re: jak zdobyc adres? IP: *.gprs.plus.pl 30.11.07, 15:23 Wszysto zależy od tego gdzie chcesz wysłać bo do dużej miejscowości może być problem ale np w małych miejscowościach zazwyczaj na poczcie znają adresatów. Do mnie przychodzą czasem listy bez numeru domu, albo bez nazwy ulicy lub przekręconą nazwą. Możesz spróbować w książce telefonicznej w necie lub papierowym wydaniu. Ale musisz chociaż znać imię i nazwisko. Jak nazwisko popularne to trochę szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: jak zdobyc adres? IP: 89.174.23.* 30.11.07, 15:28 A mnie moze za Ciebie zrobic tego policja poprzez meldunek danej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka600 Re: jak zdobyc adres? 30.11.07, 15:34 chyba tak spróbuje.facet jest z czestochowy.musze wysłac pismo zeby prokuratura miala dowod ze poinformowalam go listem poleconym o zaistnialej sytuacji.bedzie sie troche ukrywal bo wisi mi pieniadze ale to juz o kase sie nawet nie rozchodzi tylko o szantaz i grozby jakie sa kierowane do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk XiI Re: jak zdobyc adres? IP: *.profiline.pl 30.11.07, 20:30 W Biurze Meldunkowym przy opłacie (chyba 30 zł.) otrzymasz taką informację o stałym i czasowym zameldowaniu danej osoby. Ścigaj "dziada", ale on i tak będzie robił uniki, nawet jak wyślesz mu taką informację . Samo życie !!! Polskie prawo chroni lepiej przestępców niż zwykłych obywateli ! Prawo tworzą prawnicy, a więc muszą je tak sporządzić, by można było im później z tego fachu wyżyć od pierwszego do końca (ale swojego i dzieci życia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jak zdobyc adres? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 03:00 ale to juz o kase sie nawet nie rozchodzi tylko o szantaz i grozby > jakie sa kierowane do mnie. ..nie bardzo zrozumiałe?przy groźbach karalnych tymi sprawami zajmuje się policja, to ona na podstawie Twojego zawiadomienia na najbliższym posterunku znajduje delikwenta.Dziwne,ze Tobie prok to zlecił,dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klio Re: jak zdobyc adres? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 17:19 Niestety, są tacy prawnicy. Mnie np. komornik kazał na własną rękę sprawdzić jakie wartościowe przedmioty posiada mój dłużnik, pomimo że to należy do jego obowiązków. Oni idą po linii najmniejszego oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka600 Re: jak zdobyc adres? 03.12.07, 17:05 mnie Pan policjant poinformował że nie groził mi przecież utratą życia albo zdrowia wiec o co mi chodzi??????? cóż najpierw musiałby mnie chyba zabić żeby coś zaczeli robić.mam w archiwum rozmowy gg może cos zdziałam.niestety nie mam z nim umowy i tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś