k2i
26.12.07, 01:06
Pamiętam jak kiedys ktoś zamieścił tutaj filmik (jest na youtube) na którym widać jak quadowcy szaleją po górkach w okolicach olsztyna, trochę mnie to wtedy ruszyło, ale dzisiaj właśnie bezmała po pół roku od opublikowania tego filmiku byłem właśnie w tamtych okolicach i na właśnie tamtych górkach, to co zobaczyłem na miejscu mnie poprostu przeraziło, na jurajskich usypach są poprostu powyrywane całe koryta od opon quadów (mozna by teraz tamtędy rzekę póścić). A najgorsze jest to że widać wyraźnie że wjechali sobie na sam szczyt i tam chasali do woli. Z tego co wiem to w olsztynie wszyscy wiedzą kto tam jeździ tylko oczywiście nie ma dowodów (znajduje się w pośród tych quadowców jeden zawodnik włókniarza, jak mu nie wstyd!).
A o okolicznych lasach to nawet nie wspomnę jak wyglądają.
Tyle się pisze o organizowanej akcji wypuszczania na wiosnę w tamte okolice kóz aby powygryzały to i owo aby zachować krajobraz dla następnych pokoleń, a ja sobie tak myslę po co to jest potrzebne skoro wysiłek jednych ludzi niszczą bezmyślne debile!
Skoro tacy nowobogaccy z nich panicze to niech wykupią sobie karnet na trasę dla qadów i tam moga sobie do woli chasać, ale nie oni pewnie oszczędzaja na paliwo, skó..syny!!