Dodaj do ulubionych

Won Quady z jury !!!

26.12.07, 01:06
Pamiętam jak kiedys ktoś zamieścił tutaj filmik (jest na youtube) na którym widać jak quadowcy szaleją po górkach w okolicach olsztyna, trochę mnie to wtedy ruszyło, ale dzisiaj właśnie bezmała po pół roku od opublikowania tego filmiku byłem właśnie w tamtych okolicach i na właśnie tamtych górkach, to co zobaczyłem na miejscu mnie poprostu przeraziło, na jurajskich usypach są poprostu powyrywane całe koryta od opon quadów (mozna by teraz tamtędy rzekę póścić). A najgorsze jest to że widać wyraźnie że wjechali sobie na sam szczyt i tam chasali do woli. Z tego co wiem to w olsztynie wszyscy wiedzą kto tam jeździ tylko oczywiście nie ma dowodów (znajduje się w pośród tych quadowców jeden zawodnik włókniarza, jak mu nie wstyd!).
A o okolicznych lasach to nawet nie wspomnę jak wyglądają.
Tyle się pisze o organizowanej akcji wypuszczania na wiosnę w tamte okolice kóz aby powygryzały to i owo aby zachować krajobraz dla następnych pokoleń, a ja sobie tak myslę po co to jest potrzebne skoro wysiłek jednych ludzi niszczą bezmyślne debile!
Skoro tacy nowobogaccy z nich panicze to niech wykupią sobie karnet na trasę dla qadów i tam moga sobie do woli chasać, ale nie oni pewnie oszczędzaja na paliwo, skó..syny!!
Obserwuj wątek
    • k2i filmik z youtube 26.12.07, 01:10
      youtube.com/watch?v=6r3WpyMtelU
      Dodam że teraz sytuacja w tamtym miejscu z filmiku wygląda wręcz tragicznie
      • Gość: K2 może GW by się tym zainteresowała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 01:11
        ... skoro interesują się kozami.
        • Gość: pitbul to samo jest na plażach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 01:30
          nowobogackie szczyle myślą że im wszystko wolno bo maja kasę - chamstwo i
          prostactwo sięgnęło również plaże - a policja zanim przyjedzie to już po ptokach!
    • Gość: ja Re: Won Quady z jury !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:34
      Ten filmik ja kręciłem. Pamiętam, siedząc sobie spokojnie w Górach Towarnych i
      delektując się świezym powietrzem i spokojem, nagle usłyszałem potworny hałas.
      Myślałem że coś to da, ktoś się opamięta jak umieszczę ten filmik na necie, ale
      widać niewiele to dało, quadów na jurze coraz więcej a nie coraz mniej. Bardzo
      często bywam na Jurze i za każdym razem widuje jakiegos oszołoma na quadzie. Oni
      jeżdżą nie tylko ścieżkami, ale czasem gdzie popadnie, zostawiając za sobą
      połamane drzewka i ogólny chaos. Jak tak dalej będzie to nie będziemy już mieli
      gdzie jeździć odpocząć za miasto niestety :( A tyle jest innych miejsc w
      okolicach Cz-wy. Jest pełno hałd pogórniczncyh w okolicy - tam by sobie mogli
      spokojnie jeździć, a oni akurat musieli sobie upodobać obszary chronione typu
      rezerwaty przyrody. Cóż, głupota ludzka nie zna granic, a bezsilność stróżów
      prawa już przestała zadziwiać...
      • Gość: K2 nowobogacki w land roverze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 22:39
        a dzisiaj wjechał tam koleś (na góry towarne) samochodem terenowym, centralnie na szczyt na moich oczach, z..em gościa, wyzwałem od najróżniejszych..... . A on na to że tabliczki nie widział że to rezerwat przyrody, nic dziwnego że nie widział bo tabliczka leżała wcześniej rozjerzdzona na samym dole. Jutro umieszczę na fotoforum zdjęcia z efektami poczynań qadowców i nowobogackich terenowców.
        Ale wkurza mnie jedno bo teraz została tam wytyczona trasa centralnie na sam szczyt przez te quady i terenówki i inni na tego typu sprzęcie teraz już tam będą wjerzdzać bo skoro się da to w takim razie ten szczyt stanowi nie lada wyzwanie.
        A najlepsze jest to że ten gościu z land rovera przyjechał tam razem z całom rodzinką (żonka i dwójka dzieci około 7 lat).
        To jest przykład!!!
    • Gość: Turysta Re: Won Quady z jury !!! IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 26.12.07, 12:03
      Zgadzam się z wyrażonymi wcześniej z opiniami.Ale to nie wyłączna
      wina tych <bezmózgowców> lecz nas wszystkich t,j, systemu edukacji,
      wychowania w domach, aktualnego prawodawstwa itd.Dodam jeszcze,że po
      tych okolicach chodzę kiedy jeszcze <woda była czysta i trawa
      zielona> i kiedy widzę co robią te bydlaki to...
    • Gość: ekolog Tak jest, won, won, won IP: 213.76.167.* 27.12.07, 10:05
      Powinno umieścić sie na trasach jakies przeszkody dla nich, nie wiem
      wkopać podkłady, usypać górki, wykopać dołki. Nie wiem, może
      ekolodzy mają jakiś pomysł. Hałas jest nie do wytrzymania, smród i
      niebazpieczeństwo dla wędrujących. Raz widziałem jak jakis debil
      podgolony w nocy bez świateł szalał na quadzie po ulicy Mstowskiej.
      Policja sobie z nimi nie radzie, więc potrzebna jest inicjatywa
      obywatelska. Przegonić quady z Jury, bo nam ją niszczą. A to dobro
      wspólne.
      • Gość: ekolog Może Gazeta Wyb podniosła by wątek IP: 213.76.167.* 27.12.07, 10:06
        Może Gazeta Wyborcza zwróciłaby uwagę na problem na łamach dodatku
        częstochowskiego?
        • Gość: K2 Re: Może Gazeta Wyb podniosła by wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:26
          skoro piszą o kozach to czemu o niszczycielach nic nie napiszą
      • Gość: kali Re: Tak jest, won, won, won IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 27.12.07, 10:20
        policja z nikim i z niczym sobie nie radzi, ja proponuje odstrzelić
        kilku takich delikwentów dla przykładu, im wcześniej tym lepiej, bo
        z w innym przypadku z tych pięknych okolic nie zostanie nic
    • tommyhill Re: Won Quady z jury !!! 27.12.07, 12:23
      ja tam jeżdżę na rowerze czy spaceruję to ku.. zawału można dostać
      jak jeżdżą na tym kurestwie !!!!
    • Gość: K2 odsyłam na fotoforum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:49
      j.w
      • Gość: turysta Re: odsyłam na fotoforum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 16:58
        Ech, zwykła buractwo, chołota i wieśniactwo. Szkoda czasu by pisać o tym czymś,
        co jezdzi na quadach po jurze.
    • Gość: zły Re: Won Quady z jury !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:22
      Treba struny miedzy drzewami rozciągnąc tam gddzie jeżdżą te
      gnoje ,jak któremuś łeb obetnie to się wszyscy zaczną zastanawiać
      czy warto tam jezdzić.
      • Gość: Russian Girl Re: Won Quady z jury !!! IP: 212.87.241.* 27.12.07, 17:51
        Dlatego nie odwiedzam tego zakątku :(
        To samo się dzieje na pustyni Siedleckiej, wszystko zniszczone przez
        quady i motocykle. Ale mało kto tym się interesuje, napewno nie
        Gazeta.
        • Gość: Stary Praktyk Re: Won Quady z jury !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:14
          Nic nie pomoże kwękanie na forum. Sprawę należy zgłosić do Wydż.
          Ochrony Srodowiska, Przypilnować, by nie skończyła w Koszykowie,
          następnie dopilnować, by zagadnieniem zajęła się właściwa instytucja
          np. Straż Leśna oraz Policja. Na to niestety potrzebne jest błogosławieństwo
          Urzędu Miejskiego. Ci natomiast zareagują dopiero
          wtedy, gdy ktoś ich postraszy Unią albo jeszcze czym gorszym.
          Wystarczy???? - czarno więc to widzę choć całym sercem jestem
          za pomysłem za strunami choć to tylko marzenia.
          Pozdrawiam wszystkich ekologów
          Stary Praktyk
          • Gość: ja Re: Won Quady z jury !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:45
            Nie UM tylko Urzędu Gminy w Olsztynie - bo Góry Towarne to gmina Olsztyn. Tam
            zapewne znają problem - ale co oni mogą?
        • Gość: ojej Re: Won Quady z jury !!! IP: 212.87.241.* 02.01.08, 22:32
          raczej zakątka
    • Gość: storima Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.d4.club-internet.fr 28.12.07, 18:25
      Oczywiscie, ze to SKANDAL.
      Bez odpowiednich praw, rekwizycji pojazdow , sprzedazy na aukcji i wysokich kar
      finansowych, z ktorych to dochodow naprawi sie wyrzadzone szkody nawet swiatowe
      media w tej materii nic nie pomoga.
      • Gość: Wlodek Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.st.vc.shawcable.net 28.12.07, 20:05
        Nie jestem pewny, ale zdaje sie, ze przepisy odpowiednie sa, tylko
        egzekwowanie jest nietegie.
        Sady 24 godz na poczatek, a potem grzywna, sadowy zakaz uzywania i
        posiadania takich pojazdow i przepadek sprzetu zarewirowanego w
        miejscach chronionych.
        .
        Kilka takich szybkich wyrokow zalatwiloby chyba sprawe.
        • Gość: storima Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.d4.club-internet.fr 28.12.07, 20:16
          Gość portalu: Włodek napisał

> > egzekwowanie jest nietegie.

Gazeta pisala na ten temat. Jak widac, bez zmian. To sie ceni, ze komus sie
          chce zakladac taki watek. To wlasnie jest przyklad spoleczenstwa obywatelskiego.
          Ktos w koncu za to odpowiada. Ktos kto jest za to placony. Egzekwowanie, czyli
          wymiatania z lasow przestepcow, jest wpisane w liste Jego obowiaazkow sluzbowych.
          Kim jest ten czlowiek. Podac imie nazwisko stanowisko adres bedzie slac imejle.

• Gość: storima Włodek napisał egzekwowanie jest nietegie. IP: *.d4.club-internet.fr 28.12.07, 20:19
            będziemy słać mejle.
            • Gość: Russian Girl Re: Włodek napisał egzekwowanie jest nietegie. IP: 212.87.241.* 28.12.07, 21:35
              Pytanie tylko, do kogo? Ten temat jest poruszany co jakiś czas. Nic
              z tego. Wątpie, że kilka maili załatwi sprawę.
              • Gość: Wlodek Re: Włodek napisał egzekwowanie jest nietegie. IP: *.st.vc.shawcable.net 29.12.07, 02:06
                I tak widocznie jest, skoro ten cyrk trwa nadal.
                Ja dalej jestem zdania, ze w dobie internetu mozna narobic bigosu
                wladcom od najnizszego szczebla po szczyty.
                Nawet Don Kaczore to zrozumial niedawno.
                Ale jest i cos jeszcze.
                Tu widac nedze organizacji ekologicznych i podobnych.
                Przeciez nic nie stoi na przeszkodzie, zeby spreparowali oficjane
                petycje do odpowiedzialnych za parki. Nic nie stoi na przeszkodzie,
                zeby zorganizowac i naglosnic pikiety. I zeby wreszcie wymusic na
                odpowiedzialnych uruchomienie patroli wolontariuszy wspartych silami
                porzadkowymi w celu przetrzepania potfeli polglowkom tratujacym
                tereny chronione.
                Taki zlapany delikwent powinien byc dokladnie przedstawiony z
                nazwiska i adresu w lokalnej prasie.

A innym i chyba calkiem realnym pomyslem byloby sklonienie
                wyczynowcow do szalenstw np na pokopalnianych terenach.

A ze temat odgrzewany? To co?
                Im czesciej i w roznych wariantach, to lepiej.
                Jak mr Kozak i inni zobacza swoje nazwiska w nieciekawym swietle, to
                moze oprzytomnieja i wezna sie do roboty za ktora biora pieniadze,
                albo moze znajdzie sie jakas organizacja zielonych, ktora zlozy
                zawiadomienie do prokuratury na opieszalosc urzednicza zagrazajaca
                terenom obietym ochrona.
                Wariantow jest sporo.
                Przypomnijcie sobie akcje ze stacja krwiodawstwa w Cz-wie.
                Jak szybko zadzialali urzednicy i z Katowic i imc Lesnikowski z
                UM-u:))))
                • Gość: Russian Girl Re: Włodek napisał egzekwowanie jest nietegie. IP: 212.87.241.* 29.12.07, 14:22
                  Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> I tak widocznie jest, skoro ten cyrk trwa nadal.

Zanim zaczęli jeździć po Jurze na quadach, pełno tam było szaleńców
                  na rowerach ("górskich"). Już wtedy GW zajęła się sprawą opisując
                  szkody tych wypraw bikerów.

> Ja dalej jestem zdania, ze w dobie internetu mozna narobic bigosu
                  > wladcom od najnizszego szczebla po szczyty.
                  > Nawet Don Kaczore to zrozumial niedawno.
                  > Ale jest i cos jeszcze.
                  > Tu widac nedze organizacji ekologicznych i podobnych.

Zgadzam się, zobacz kogo ten temat interesuje. Te same nicki.

> Przeciez nic nie stoi na przeszkodzie, zeby spreparowali oficjane
                  > petycje do odpowiedzialnych za parki.

Może jeśli otoczą cały teren zagrodą i będą pobierać opłaty za
                  wstęp, to wtedy zrozumieją ludzie, że to park.

Nic nie stoi na przeszkodzie,
                  > zeby zorganizowac i naglosnic pikiety. I zeby wreszcie wymusic na
                  > odpowiedzialnych uruchomienie patroli wolontariuszy wspartych
                  silami
                  > porzadkowymi w celu przetrzepania potfeli polglowkom tratujacym
                  > tereny chronione.
                  > Taki zlapany delikwent powinien byc dokladnie przedstawiony z
                  > nazwiska i adresu w lokalnej prasie.

W Polsce to chyba niedozwolone :(

> A innym i chyba calkiem realnym pomyslem byloby sklonienie
                  > wyczynowcow do szalenstw np na pokopalnianych terenach.
                  >
                  > A ze temat odgrzewany? To co?
                  > Im czesciej i w roznych wariantach, to lepiej.
                  > Jak mr Kozak i inni zobacza swoje nazwiska w nieciekawym swietle,
                  to
                  > moze oprzytomnieja i wezna sie do roboty za ktora biora pieniadze,
                  > albo moze znajdzie sie jakas organizacja zielonych, ktora zlozy
                  > zawiadomienie do prokuratury na opieszalosc urzednicza zagrazajaca
                  > terenom obietym ochrona.
                  > Wariantow jest sporo.

Oj, żebyś wiedział

> Przypomnijcie sobie akcje ze stacja krwiodawstwa w Cz-wie.
                  > Jak szybko zadzialali urzednicy i z Katowic i imc Lesnikowski z
                  > UM-u:))))
                  Nie pamiętam, o co chodziło?

Dużo ludzi odwiedza Jurę, ale nie widać żeby coś się ucywilizowało
                  ta tych terenach. Czy są normalne parkingi? Bo rok temu były tylko
                  prowizoryczne. Czy wywożą śmieci? Bo jak sobie przypomnę te
                  kontenery pełne śmieci, zawsze się zastanawiałam, czy to w ciągu
                  jednego dnia ludzie "produkują", czy w ciagu tygodnia, miesiąca...?

• Gość: K2 Re: Włodek napisał egzekwowanie jest nietegie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 18:17

> Jak mr Kozak i inni zobacza swoje nazwiska w nieciekawym swietle, to
                  > moze oprzytomnieja i wezna sie do roboty za ktora biora pieniadze,

Drogi Włodku z tego co mi ciotka kiedyś mówiła to pani gminna inspektor d/s ochrony środowiska pracowała kiedyś w gminie olsztyn jako pani w dziale komunikacji (rejstrowała samochody i prawka wydawała), nie wiem jak teraz czy skończyła jakies studia o profilu bilogicznym czy cos w kierunku ochrony środowiska, ale jeśli nie to podejrzewam że ma marne pojęcie o przyrodzie i wszelakich oddziaływaniach ludzi względem środowiska naturalnego.
                  A z tym pomysłem aby pisać do T.Kuchraskiego to jest dobry pomysł
          • Gość: K2 Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 22:26
            Inspektor d/s ochrony środowiska

34 3285 077 wew. 26
            zkozak@olsztyn.ug.gov.pl

Adres gminnego inspektoratu d/s ochrony środowiska, niech wreszcie ta pani coś tam pocznie jeśli to mieści się w jej kompetencjach, ale z tego co wiem ona powinna się tematem zainteresować.

Ps. adres mam z olsztyńskiego BIPu
            • Gość: mateusz Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 22:39
              Wcześniej ten temat był wielokrotnie poruszany jednak efekty jak widać są marne.
              Myślę,że należy tym zainteresować Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska w
              Katowicach:
              www.katowice.pios.gov.pl/
              Wojewódzkiego inspektora zasypmy mailami.:))
              Później ewentualnie krajowego.:)
              • Gość: ja Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 23:37
                A ja bym wójta Kucharskiego z Olsztyna mejlami obsypał. Gość ma znajomości w
                Gazecie, to może by coś napisali. Na bipie olsztyńskim jest adres. Piszemy?
                • Gość: gość Re: Won Quady z jury !!! Wprowadzic ostre prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:50
                  ja tam nic przeciwko nie mam lubię ten dźwięk i popatrzeć jak jeżdzą sam tez
                  jeżdze tylko nie tam bo mam tam za daleko jestem młody spokojny spacer mnie nie
                  bawi jazda to zawsze troche adrenaliny // staram sie nie jezdzic koło domów ale
                  co ja poradze ze ludzie po polach w weekendy łażą
                  • Gość: K2 prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 18:10
                    Troll !! i do tego cymbał
                    • Gość: ja Re: prowokator IP: 80.54.170.* 29.12.07, 21:45
                      No tak, bo inaczej nie będziecie mieli gdzie ze swoimi obsryw... wszystko
                      pupilami wychodzić lub gdzie grila sobie zrobić.
                      • Gość: storima A innym i chyba calkiem realnym pomyslem IP: *.d4.club-internet.fr 30.12.07, 15:02

Gdziekolwiek byle nie w lasach, lakach i cudzych polach.

• Gość: Damian o co Wam chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 19:55
                        Jesteście poprostu zadzrośni o to że sami musicie zapie..c na
                        nóżkach i niemacie żadnego hobby ,to jest czepianie sie !
                        Frajerzy,szkoda gadac...

Pozdrawiam aktywny quadowiec :)
                        • Gość: ja Re: o co Wam chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 21:30
                          Ja mam inne hobby niż wandalizm (i to nie jedno). A Tobie chyba już nie staje
                          skoro takie ekstermalne hooby musisz mieć :)

Bez pozdrowień.
                          • Gość: storima Re: o co Wam chodzi? IP: *.d4.club-internet.fr 02.01.08, 22:35

ja tez cos na ten temat odpisalem.

Sprowadza sie to do tego:
                            Mozna uprawiać wszelaki sport, nie będąc tym samym
                            wandalem
                            piratem
                            spokoju, lasów państwowych; ciszy prywatnych pól i łąk.
                            _______________________________________________________________
                            P.S. Państwowy nie znaczy bezpański. Tak myślano w PRLu.

P.S. Wątpię czy zdajecie sobie sprawę z wyrządzonych szkód.
                        • Gość: K2 Re: o co Wam chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:22
                          Jak to jest aktywne hobby to super gościu jesteś, cały czas siedzisz.
                          A zresztą słyszałeś o czymś taki jak spacery lub bieganie i delektowanie się przyrodą. Tobie się to nawet w głowie nie mieści żeby tak poprostu z czystej przyjemności łazić po lasach i górkach. Ty to pewnie mając do sklepu 200 metrów jedziesz samochodem, a same chodzenie po markecie jest dla ciebie meczące że serducho ci pyka z 150 udeżeń na minutę, jeśli taki jesteś to nas nie zrozumiesz frajerze. Skoro taki aktywny jesteś to ciekawe czy dałbys sobie rade w biegach na orientacje a o skoku na bungee to nawet nie wspomnę

Frajer jesteś!
                          • Gość: m Re: o co Wam chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:44
                            No ja też jestem sportowcem. Jeżdże codziennie samochodem do pracy i
                            z powrotem, czasem nawet gdzies dalej pojade. Damian - Twoim tokiem
                            rozumowania to prawie każdy uprawia aktywne sporty wyczynowe:)
    • Gość: K2 wojt@olsztyn.ug.gov.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 14:47
    • Gość: K2 Re: Won Quady z jury !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:16
      podbijam bo temat spadł
      • Gość: Wlodek Re: Won Quady z jury !!! IP: *.st.vc.shawcable.net 02.01.08, 19:43
        Nie podbijaj, tylko zwolaj antyQuadowcow w najblizsza niedziele i
        zrobcie pikiete pod siedziba wojta.
        • Gość: storima Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.d4.club-internet.fr 02.01.08, 19:50
          Słyszałem w radio, ze sytuacja z wandalami jest obecnie na Jurze pod kontrola. W
          komentarzu redakcyjnym zachęcano ratowników i strażników Jury do wymiany
          doświadczeń z innymi parkami w kraju. Bo jest to ogólnopolski problem.

Dosiego Roku!!!
          • Gość: K2 Re: Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:24
            ciekawe na jakiej Jurze:P?
            • Gość: gość Re: Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:47
              nie piszę w tym momencie o jurze bo zbytnio nie wiem jak tam jest ale ja jeżdżąc
              po polach i czasami lasach nie czuje sie winny niczemu bo nic złego nie robie
              rozwala mnie za to jak widzę śmieci jakieś wysypane
              albo co tez w modzie ludzie z miasta przyjeżdżają pod koniec wakacji i ok.
              września kradną innym ziemniaki z pola // to jest dopiero żenada
              QUADY JAK NAJBARDZIEJ MI NIE PRZESZKADZAJĄ po uprawach nie jeżdżę
              a piesi jak sie jedzie quadem to ładnie schodzą niektórzy nawet sie boją ale
              wybaczcie jak was sie nieraz zakurzy // w końcu przyszliście łazić po polach
              • Gość: K2 Re: Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 04:51
                o smieciach to już nie wspomnę, to tez jest debilstwo ale stawiam to bezmała na równi z quadami.
                O ziemniakach nie słyszałem:)

Ps. nie wiem gdzie mieszkasz ale ja napisałem że chodziło mi o debili ryjących ziemię i rozjeżdżających jałowce i inne wieksze rośliny w obszarach przyrody chronionej
                • Gość: mtbiker Re: Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 14:19
                  Popieram! Głupocie i braku poszanowania dla przyrody mówimy NIE!
            • Gość: storima Re: Wzorem innego Parku Narodowego IP: *.d4.club-internet.fr 05.01.08, 17:39
              Gość portalu: K2 napisał(a):

> ciekawe na jakiej Jurze:P?

No tak, Jura jest tez we Francji;)
              • Gość: K2 do stronimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:56
                ano jest:D

Sorki jeśli mnie źle zrozumiałeś, chodziło mi o to że jakoś nie widać tych efektów walki z quadowcami na naszej jurze
    • Gość: ja Po quadach kolej na terenówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:35
      Witam
      W ostatnią niedzielę wybrałem się na pustynię siedlecką, i oto co zobaczyłem:
      www.youtube.com/watch?v=t3KbbJBPFL4
      Terenówka na myszkowskich numerach jeździła sobie gdzie chciała, nie licząc się
      z drzewami, krzakami, czy trawą (o piachu nie mówiąc), zostawiając za sobą istne
      pobojowisko i smród spalin. Udało mi się nakręcić tylko jedną, a w sumie były trzy.
      Terenówki, podobnie jak quady robią rozpierdziel na jurze i niszczą przyrodę. A
      smrodzi i hałasuje to jeszcze bardziej niż quad. Mam prośbę do forumowiczów:
      jeśli macie jakieś fotki czy filmiki z jury (z miejsc, gdzie nie można uprawiać
      tego typu sportów), na których widać jak debile na quadach, terenówkach czy
      innych wynalazkach dewastują co się da - wrzucajcie je na neta i dawajcie linki
      tutaj. Może wreszcie ktoś dostrzeże ten problem.
      Przypominam filmik z wiosny zeszłego roku z Gór Towarnych:
      www.youtube.com/watch?v=6r3WpyMtelU&feature=user
    • Gość: cvx Re: Won Quady z jury !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:16
      xcvxc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka