Dodaj do ulubionych

Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle

27.12.07, 23:07
Coz, pogratulowac Radomsku tylko pozostaje. A Czestochowa? Eech... bez komentarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:48
      rece opadaj. i jak stad nie spieprzac ??
    • Gość: lukasz Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:51
      no tak, miasto niczemu nie jest winne!! zamiast ruszyc dupy i starac sie
      przyciagnac jakos inwestorow, to lepiej jest czekac z zalozonymi rekami az ktos
      laskawie sie do nich zglosi!! takie kretynizmy to tylko nasz rzecznik um potrafi
      wygadywac!!
      • Gość: lukasz Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:53
        i jeszcze jedno - Radomsku gratulujemy burmistrza!!
        • Gość: radomszczanka Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 17:49
          łukaszu Radomsko ma prezydenta, a nie burmistrza
          • Gość: lukasz Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:58
            zwracam honor:)
      • ka-8 Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 28.12.07, 00:11
        Szkoda ze miasto samo nie moglo sie zainteresowac tematem dopoki jeszcze byla
        szansa na uratowanie tej inwestycji dla Czestochowy.

Chcialoby sie pomieszkac w swoim miescie, ale do czego tu wracac? Moze na
        emeryture jak nie zapuszcze juz silniejszych od tych czestochowskich korzeni w
        swoim nowym miejscu gdzie przynajmniej jest zapotrzebowanie na moja prace.

Gość portalu: lukasz napisał(a):

> lepiej jest czekac z zalozonymi rekami az ktos
        > laskawie sie do nich zglosi!!
      • Gość: Józek co za ćwoki IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.07, 01:26
        do czego kotuś miasto ma przyciągnąć, skoro nie ma terenów pod
        inwestycje, a tereny posiada państwowa spółka Operator?
        • Gość: lukasz Re: co za ćwoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 01:52
          radomsko jakos potrafilo kupic tereny prywatne i skonsolidowac je w wieksza
          dzialke!! czytaj ze zrozumieniem imbecylu!! dlaczego nasi przedstawiciele w um
          nie potrafia kiwnac palcem zeby zrobic cos podobnego?! zaloze sie ze daloby sie
          wygospodarowac troche terenu pod inwestycje. ale trzeba troche popracowac, a to
          niektorych przerasta!
    • poe7 Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 27.12.07, 23:54
      "Rozmowy skończyły się niczym. Press-Glas chciał teren na własność, a właściciel
      upierał się przy użytkowaniu wieczystym. Uzgodnić stanowisk tradycyjnie się nie
      udało - twierdzi Ireneusz Leśnikowski, rzecznik urzędu miasta. Podkreśla, że
      inwestor nie zwracał się do magistratu o pomoc."

Panie Leśnikowski! Jest Pan mistrzem w stawianiu spraw na głowie. Na całym
      świecie urzędasy miejskie są jak dypa od srynia po to, żeby stworzyć takie
      warunki inwestorom, by chcieli się pchać do miasta drzwiami i oknami. Tylko nie
      w dobrym mieście Częstochowie. Tutaj brzydka spółka skutecznie inwestorów
      zniechęca, a tych ostatnich surowo się karci za to, że nie zwrócili się o pomoc
      do magistratu.

Jak żyję, nie słyszałem podobnych bzdur.

Tylko... po co ja to piszę?

Syn już uciekł z Częstochowy do Łodzi, ja się pomału pakuję, chociaż stary już
      jestem i nie chce mi się za bardzo. Jednak, co przeczytam kolejną Pańską
      błyskotliwą wypowiedź, wstępuje we mnie nowa energia do zwijania maneli i wiania
      stąd gdzie pieprz rośnie.

Szczęść Boże na dalsze lata ofiarnej służby miastu, Panie Leśnikowski!
      • Gość: al Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 00:03
        To może i ja się zabiorę...
        A tej bandzie nierobów życzę dalszego miłego pierdzenia w urzędowe stołki.
      • singielek1 Częstochowie gratulujemy rzecznika. 28.12.07, 02:18
        Kiedyś był post w wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=45875645&a=45876251
        To 1638202783634 wpis na ten temt. Jak można zobaczyc po wpisach -
        ktoś powtarza ten temat bezustannie tylko po to by następnie opluć
        miasto, w ktorym mieszka. Ciekawe jakie są intencje osoby która to
        robi? Może na ten temat podyskutujemy?
        Bo, że miasto w którym sią mieszka jest dobre to sprawa oczywista.
        Gdyby nie było dobre to należałoby uczynić tak jak czyni sie na
        całym świecie - zmienić miejsce zamieszkania.

Szczęść Boże na dalszą kadencję ofiarnej i pełnej wyrzeczeń służby:
        miastu, społeczeństwu, urzędowi i fotelowi Panie Leśnikowski! Ku
        chwale ojczyzny mistrzu obywatelskich połajanek.

poe7 napisał:

> "Rozmowy skończyły się niczym. Press-Glas chciał teren na
        własność, a właścicie
        > lupierał się przy użytkowaniu wieczystym. Uzgodnić stanowisk
        tradycyjnie się nie udało - twierdzi Ireneusz Leśnikowski, rzecznik
        urzędu miasta. Podkreśla, że inwestor nie zwracał się do magistratu
        o pomoc."
        >
        >
        > Panie Leśnikowski! Jest Pan mistrzem w stawianiu spraw na głowie.
        Na całym świecie urzędasy miejskie są jak dypa od srynia po to, żeby
        stworzyć takie warunki inwestorom, by chcieli się pchać do miasta
        drzwiami i oknami. Tylko nie w dobrym mieście Częstochowie. Tutaj
        brzydka spółka skutecznie inwestorów zniechęca, a tych ostatnich
        surowo się karci za to, że nie zwrócili się o pomoc do magistratu.
        >
        > Jak żyję, nie słyszałem podobnych bzdur.
        >
        > Tylko... po co ja to piszę?
        >
        > Syn już uciekł z Częstochowy do Łodzi, ja się pomału pakuję,
        > chociaż stary już jestem i nie chce mi się za bardzo. Jednak,
        > co przeczytam kolejną Pańską błyskotliwą wypowiedź, wstępuje we
        > mnie nowa energia do zwijania maneli i wiania stąd gdzie pieprz
        > rośnie.
        >
        > Szczęść Boże na dalsze lata ofiarnej służby miastu, Panie
        > Leśnikowski!
    • Gość: frogman Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.07, 00:33
      Fajnie że będzie prężne miasto koło Częstochowy, na pewno się
      przyda :-)
      • jacoobs Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 28.12.07, 07:23
        A wiecie kim byłapoprzednia pani prezes z na dania Pisowskiego -
        ciocią Adama Bielana. I nie żartuję oczywiście żeby nie było
        niedomówień.
    • Gość: Gosc Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 07:37
      A ten Lesnikowski to ma plecy inny by juz dawno wylecial
    • Gość: mm Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 82.160.78.* 28.12.07, 08:01
      To ten p.Wrona powinien ruszyć dupę i poszukać jakiś inwestorów,
      albo przynajmniej nie odstraszać tych którzy chcą tu inwestować, ale
      lepiej dla niego jest zadbać o wybudowanie kolejnego pomnika
      Papierza albo jeszcze ze dwóch , bo to da miejsca pracy i dobrobyt w
      mieście!!!!!
    • Gość: j Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 09:00
      No i pojawia się szansa na oderwanie się od Ślaska i przyłączenie do
      woj. radomszczańskiego.
      • Gość: . czego oczekujecie IP: 83.2.141.* 28.12.07, 09:50
        czego oczekujecie, nawet gazeta nie potrafi prawidlowo napisac nazwy
        inwestora <PRESS-GLAS> a co dopiero przekonac go do inwestycji
    • Gość: fef Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 195.205.202.* 28.12.07, 09:44
      ale syf...
    • Gość: smuga Panie Leśnikowki Ireneuszu zamiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 09:48
      użytkowania wieczystego we własność to sprawa magistratu a nie Operatora .
      Dobrze, że Radomsko ma tylko wolne 100 ha, jak im się teren skończy to
      inwestorzy pokażą się w Cz-wie.
      Radomsku gratulujemy burmistrza !
      • rappi_radomsko Re: Panie Leśnikowki Ireneuszu zamiana 28.12.07, 13:08
        Dziekuje za gratulacje ale nalezą się one naszej Pani Prezydent nie
        mamy bowiem burmistrza:)Wg. mne to czy zaklad buduje się w Radomsku
        czy w Częstochowie to wszystko jedno bo i tak dla Indesitu czy Bory
        nie starczy pracownikow z samego Radomska i powiatu dlatego
        potrzebni bedą mieszkancy Waszego miasta aby uzupelnic czy nawet
        pełnic wiodący odsetek pracownikow tych fabryk.Wasz Prezydent WRONA
        jest przewodniczącym Klubu Wojtów ,Burmistrzow i Prezydentow Regionu
        Częstochowskiego w ktorego spotkaniach uczestniczy takze nasza Pani
        Prezydent nalezaloby wspolnie przedyskutowac nasze interesy na
        ktoryms ze spotkan i wyciagnąc wnioski z dotychczasowych dzialań obu
        miast aby jeszcze efektywniej przyciagac inwestorow do naszego
        regionu co w przyszłosci mogłoby skutkowac jeszcze wiekszym
        zacisnieniem więzi i powstaniem wspólego wojewodztwa czego sobie i
        wszystkim mieszkancom Radomska i Częstochowy życze z całego serca:)
    • Gość: . Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 83.2.141.* 28.12.07, 09:52
      czego oczekujecie, nawet gazeta nie potrafi prawidlowo napisac nazwy
      inwestora <PRESS-GLAS> a co dopiero przekonac go do inwestycji

• taki_i_owaki Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 28.12.07, 10:28
        UM mialby pomoc ?? hahahaha. Od lat sa firmy, ktore probuja cos zwojowac z UM by
        wykupic dzialki pod budowy i nawet Tadek mial im pomagac, spotykali sie na
        spotkaniach, ale jak bylo tak jest. Bo planu zagospodarowania jak nie bylo tak
        nie ma, a o WZ-tke trzeba sie starac tygodniami/miesiacami,

A Operator ARP to wyrobil sobie taka marke, ze ciezko bedzie mu cokolwiek
        zrobic, ja osobiscie nie wierze by cos sie tam odmienilo.
        • Gość: marek Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:51
          P.S.B.Prezydent Wrona i jego patologiczne służby, tudzież porażająca słabizną
          intelektualną i funkcjonalną Rada Miasta, konsekwentnie i skutecznie sprowadzają
          nasze miasto do rangi ekonomicznego i mentalnego zaścianka. Dalej twierdzę, że
          facet który spuścił to miasto do rangi powiatu jako poseł,a będąc już
          wielokrotnym jego prezydentem zabiega z całych sił o posadę wójta gminnej
          Częstochowy. I jest perfekcyjny w swoich działaniach i odgania pieniądze od
          miasta na setki rozmaitych sposobów./ vide prohibicja tu i ówdzie/ P.S.B. to po
          prostu Pożal Się Boże.
          • Gość: m3a Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 212.160.86.* 28.12.07, 10:56
            Ja wiedziałem,że tak będzie...
            • Gość: marek Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 11:10
              A swoją drogą, to gdzie się podziewał w tej sprawie ten wybitny mąż samorządu
              lokalnego, niejaki Nash Glebocki, Romantyczny Rycerz restytucji województwa
              częstochowskiego? Czyżby wyprowadził się do Radomska?
    • Gość: znów poszkodowany Częstochowa to beznadziejne miasto!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl 28.12.07, 12:02
      Częstochowa to beznadziejne miasto!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: sebo Re: Częstochowa to beznadziejne miasto!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 12:49
        Częstochowa to dobre miasto - ale bez gospodarza !
    • Gość: Gość Kto głosował na Wronę i jego klikę? Wpisywać się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:38
      Przecież większość z nas, częstochowian, na niego głosowała!
      Co tam kilkaset miejsc pracy i kilka innych, pomniejszych, straconych szans dla
      miasta. Znakomicie spisał sie w pierwszej kadencji, wybraliśmy go na drugą.
      Wrona najlepszy jest i już.
    • Gość: bik Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:01
      Pewnie gdyby potrzebny był teren pod kościół, zaraz by Wrona sam w
      tej sprawie interweniował. Banda NIEUDACZNIKÓW rządzi moim Miastem
      • Gość: gazta Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.hcz.com.pl 28.12.07, 13:31
        Wreszcie znalazło sie paru myślących tak jak ja, cieszę się z tego.
        To nie jest pierwsza wiadość o tym że inwestorzy uciekają
        z Częstochowy. Natomiast nasz prezydent będzie już wiecznym
        prezydentem, gdyż świadomie popiera go Jasna Góra.
        Wcześniej czytałam na Forum wypowiedzi na temat co daje daje nam
        Jasna Góra - otóż daje naszego wodza z jego świtą.
        Dlatego zamiast czynić starania aby wszystkim żyło się lepiej
        oni szukają bliźniaczych miast. A przecież nigdy ich nie znajdą
        bo tak beznadziejnych miast nie ma.
        • Gość: Gość Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:39
          Czy Jasna
          Góra wybiera prezydenta?
          Czy Putin
          go namaścił?
          A może to LUDZIE
          go wybrali?
    • Gość: observator Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 212.160.86.* 28.12.07, 13:12
      Jaki pan taki kram... (i wszyscy wiemy o kim mowa) i nikt nie powie, że to nie jest rola gospodarza, by dbać o własne podwórko... w końcu ludzie go wybrali po to, by zajał się sprawami miasta i własnego regionu, by poprawić kondycje finansową i gospodarczą... skoro jest nieudolny, powinien podać się do dymisji i oddać rządy ludziom, którzy się chociaż troche znają na tym co robią!
    • Gość: maska Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:32

Wszyscy wiedzieli, że Wrona jest winien,że straciliśmy województwo a mimo to
      został wybrany na następną kadencje. I dalej działa na szkodę miasta. Więc
      proszę z tego wyciągnąć wnioski matoły, którzy na niego głosowali.
    • Gość: maska Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:36

Wszyscy wiedzieli,że to Wrony wina, że straciliśmy województwo, a mimo to na
      niego głosowali.Pora wyciągnąć wnioski matoły, którzy głosowaliście na niego.
    • Gość: radny Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:47
      U nas jest taki dobrobyt ze nowi inwestorzy nie sa potrzebni, a 600 miejsc
      pracy? ciężko było by o tylu tutejszych pracowników.

Ps. Dosyć mam już tej nieudolnej częstochowskiej pseudo-władzy.
      Miałem okazje odwiedzić ostatnio parę miast i powiem ze czewa to dziura w każdym
      calu w porównaniu z nimi.
      Na szczęsście za pół roku wyjeżdżam z rodziną za granicę i nie będe się już
      przejmował tym co tu sie wyprawia..
      • Gość: Gość Naprawdę jestes radnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:56
      • Gość: agnosticfront1 Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.chello.pl 28.12.07, 14:02
        A mnie to martwi... Kolejna inwestycja...W calej Polsce powstają setki firm. W
        wiekszych miastach centra finansowe, ksiegowe, itd...W Czewie tylko TRW cos
        takiego otwiera - dlaczego nasze wladze nie poszukaja inwestorow ktorzy stworza
        miejsca pracy dla mlodych ludzi po studiach?? Przeciez jest troche absolwentow w
        tym miescie...nawet jesli co 10 nadaje sie do takiej pracy, ma kwalifikacje, zna
        język obcy...to i tak dobrze. A tu NIC...po prostu NIC!!! Prezydent Wrona to
        jeden z najwiekszych ignorantow w tym kraju...no tak, on ma 10000 PLN brutto
        wiec ok, na wszystko mu tu starzcy ;-) moze kupic kazdemu swojemu dziecku po
        mieszkaniu...(z tego co wiem ma on corki...ciekawe czy mieszkaja w Czewie...moze
        wyjechaly do pracy albo na studia...)a gdyby byla praca i naplyw wysokiej kadry,
        to ceny by poszly w gore... W kazdym razie rola Prezydenta duzego miasta nie
        powinno byc jedynie skupianie sie na kosciolach, Jasnej Gorze i pomnikach
        Papieza...a Tadek jest slepo zapatrzony w takie eventy :-) Od jakiegos czasu
        nie mieszkam juz w Czewie - wyjechalem do pracy do innego miasta...ale chcialbym
        jednak czasem wrocic...tylko do CZEGO??!! Teraz wystarzaja mi weekendowe
        odwiedziny co pewien czas...(rodzina,przyjaciele, znajomi)bo wiem ze w
        poniedzialek do pracy ktora daje mi utrzymanie na dobrym poziomie... Mam
        nadzieje ze po kolejnych wyborach samorzadowych cos sie zmieni - na pewno
        przyjade zaglosowac :-)
    • Gość: Gość Operator, Silesia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:54
      Przez te dwa twory(potwory), Częstochowa straciła kilkaset milionów(jeśli nie
      kilka mld) złotych.
      Silesia wyprowadziła z miasta pieniądze ze sprzedaży Huty Częstochowa(Szczecin?
      Katowice?), naszemu miastu pozostawiono ochłapy.
      Operator uprawia tutaj inwestycyjną dywersję, ile to już straciliśmy inwestorów?
      Twór ten, pracuje na utrzymanie swojej warszawskiej siedziby, dyrektora, trzech
      wicedyrektorów oraz kilkunastu urzędasów. Do czego oni są potrzebni? Do
      nabijania frekwencji w posredniaku na Szymanowskiego? Czy to nie interesuje
      magistratu?
      Może czas skończyć z sowiecką, biurokratyczną mentalnością i zacząć działać, a
      nie tylko czekać na prośby, skargi i zapytania od obywateli miasta.
      Nie miasto jest dla Was, tylko Wy dla miasta, trzeba o tym pamietać
      • Gość: PIPI Re: Operator, Silesia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 14:10
        POWINNISMY ZROBIC MANIFESTACJE !!! I PRZEPEDZIC TYCH DARMOZJADOW Z NASZEGO
        MIASTA. CI LUDZIE SA NIE ODPOWIEDZIALNI I NIE POWINNI ZAJMOWAC TYCH STANOWISK.
        JEZELI SAMI NIE ZROBIMY TU POZADKU TO BEDZIE TAK DALEJ
        • Gość: bik Re: Operator, Silesia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 16:10
          Już raz walczyliśmy o utrzymanie województwa i czym się to
          skończyło??? Wielką kupą. Teraz każdy patrzy żeby mieć kasę i nic
          więcej. Kto przyjdzie na manifestację??? Ty, ja i może jeszcze z 10
          osób, a reszta tak naprawdę ma to Miasto głęboko w d.... Co jest
          bardzo smutne:(
          • Gość: Qwe Re: Operator, Silesia... IP: *.masterkom.pl 28.12.07, 16:18
            Kto walczył o województwo? pani Halina? ha ha ha,a pan Tadeusz jak głosował w
            sejmie chybaście ludzie zapomnieli
            • Gość: lukasz Re: Operator, Silesia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 16:21
              walczyl tak zaciekle, ze az posiwial...skoncz z tymi bajkami.
    • Gość: qwe Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.masterkom.pl 28.12.07, 16:13
      Pod obecnymi żądami UM z prezydentem myślą tylko jakby pomóc JG a nie miastu i
      mieszkańcom.Przykłady można mnoąyć od kibla za kilkaset tysięcy poprzez remont 3
      alei do niewiadomo kiedy czy kupa kasy na parki gdzie głównie pielgrzymi koczują
      bo mieszkańcy odwiedzają inne części miasta.Szkoda gadać mamy mini Watykan z
      mini administracją pod szyldem UM
      • Gość: gość Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 17:08
        Wszyscy którzy tu szczekacie i tak w nastepnych wyborach
        zagłosujecie na Wrone bo tylko potraficie szczekać w necie, żeby was
        nikt nie widział.
        • Gość: marek Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:07
          Leśnikowski!!!!! Dodaj trochę ognia do tej niemrawej dyskusji jakąś swoją
          paranoiczną diagnozą zjawiska, bądz osobistą konstatacją snu pijanego wariata
          p.t. "Częstochowa to dobre miasto".Zastrzegam zrazu, że nie cytuję tu Jana Pawła
          II, a tylko PSB Prez.Tadeusza W.
    • Gość: Qwe do lukasz IP: *.masterkom.pl 28.12.07, 16:16
      Cwel to Cie zrobiła w mieście z tymi i tyloma radnymi to sie nic niezrobi
      • Gość: lukasz Re: do lukasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 16:19
        ciebie najwidoczniej niedorobila. od przyciagania inwestorow jest prezydent i
        jego swita.

• Gość: były Częstochowian Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 20:38
      A kto nie zostawia Częstochowy w tyle? Nawet ościenne gminy to
      robią. A Częstochowa swoje - (pewna swej mega silnej pozycji haha
      śmieszne miasteczko). Ostatnio coraz bardziej mi wstyd że ja jak i
      moja rodzina od pokoleń wywodzimy się z Częstochowy - miejsca w
      którego magistracie żądzi wataha niekompetentnych osób. W
      nadchodzącym Nowym Roku życzę oświecenia co niektórym jak również
      cieprliwości częstochowianom. Ah brak słów.....
      • lookas7 Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 29.12.07, 21:44
        Gość portalu: były Częstochowian napisał(a):

> od pokoleń wywodzimy się z Częstochowy - miejsca w
        > którego magistracie żądzi wataha niekompetentnych osób. W
        > nadchodzącym Nowym Roku życzę oświecenia co niektórym jak również
        > cieprliwości częstochowianom. Ah brak słów.....

Rzeczywiście brak słów! Jeśli się nie zna podstaw ortografii, głąbie!
        RZĄDZI!!!! to nie ŻĄDZA pineiądza centusiu!
    • Gość: pawel Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: 89.174.23.* 28.12.07, 21:02
      Na wysokosci Rząsaw przy Wojska Polskiego pelno terenów, ktore sie
      proszą o zabudowę.....
      • ka-8 Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 28.12.07, 21:56
        Na wylocie z Czewy w kierunku Wawy i dalej w kierunku Radomska sa same pola, az
        prosilobysie zeby cos tam postawic. Wydaja sie byc doskonala lokalizacja pod
        jakas inwestycje...
    • Gość: DARO Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:30
      CO SIE DZIWIC PRESS-GLASS NIE CHCIAL DAC LAPOWKI I TYLE. A WRONA LAPOWKARZ NR 1
      W CZ-WIE POWIEDZIAL WARA STAD. ALE CO ZTEGO W NASTEPNYCH WYBORACH I TAK LUDZIE
      BEDA GLOSOWAC NA NIEGO BO ON PRZECIEZ TYLE ZROBIL DLA MIASTA.- ZAłOSNE
      • Gość: dziki kot Re: Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle IP: *.realestate.net.pl 30.12.07, 20:10
        widocznie łapówka z mercedesów jeszcze na jakiś czas wystarczy.....
    • qmar Radomsko zostawiło Częstochowę w tyle 29.12.07, 11:37
      I nikt sie nie zastanawia nad tym dlaczego Tadeuszowi W. i jego
      ekipie tak bardzo zależy na tym żeby udupić wszystkie poważniejsze
      próby zainwestowania w naszym mieście? To nie są głupi (aż tak
      bardzo) ludzie...
      Ireneusz L. jest tylko figurantem - jego nie ma co słuchać i pytać o
      zdanie... taki zawód.. :)

Nie chcę tworzyć spiskowej teorii...
      ale sama rośnie :)

Żal mi tych którzy dostaja czkawki i piszczą o pluciu do własnego
      gniazda - to gniazdo to tak naprawdę stara opona w której mieszka...
      wrona :)
      =========================================
      częstochowa nie jest dobrym miastem...
      czestochowa to zadupie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka