Dodaj do ulubionych

Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ??????????????????

21.01.08, 23:51
Polećcie mi jakas dobra szkole, gdzie jest duzo samochodów, gdzie nie bedzie trzeba dlugo czekac na egzamin i jest przyjazna atmosfera!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 83.2.142.* 22.01.08, 15:36
      Wlasnie dzisiaj odebralam prawo jazdy :) a zdawalam u p.Krzysia
      ktory jezdzi w osrodku u Szostka takze widzac po sobie polecam,ale
      ile osob tyle opinii :) pozdrawiam
      • Gość: :) Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 00:28
        polecam "MireX" na ulicy Śląskiej. Profesjonalne przygotowanie zarówno teoretyczne jak i praktyczne... Mila atmosfera.
    • Gość: MAXXX Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 08:49
      Ja dokupiłam 2 godziny u P.Szostka przed drugim terminem i zdałam
      bez większych problemów. Polecam.
      • johny5678 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 19.04.08, 23:28
        Ja zdałem prawko po kursie u p.Szostka w Słowackim.Atmosfera fajna,instruktor
        cierpliwy i wyrozumiały.Zajęcia z teorii ciekawie prowadzone.Polecam.A długość
        czekania zależy od aktualnego poziomu bałaganu (i kolejki) w WORD
        Częstochowa.Ale to już temat na inne forum.
    • Gość: byly kursant REFLE Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 08.02.08, 12:14
      Nie polecam Reflexu - omijaj z daleka. Kusża niską ceną, a zeby
      tylko zwolac jak najwiekszą ilosc osob na kurs. Pozniej dziela ich
      na grupy, a zeby rozpoczac jazdy musisz po teorii czekac z pol
      miesiaca, az ktoras wczesniejsza grupa zakonczy go.

Generalnie zwolac jak najwiecej,a by kasa przyszla, ale jak chcesz
      sie umowic na jazdy, to albo wszystkie godziny juz wybrane, ale
      zostaje Ci 7,8 rano, albo od 20 do 22;/

Pomijając kulture i przygotowanie pedagogiczne wlasciciela....bo to
      juz inna kwestia. Koles powinien juz myslec o emeryturze, a nie
      szkoleniu mlodych.
      • Gość: byly kursant Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 08.02.08, 12:15
        aha i to co najwazniejsze, to to, ze kurs u nich bedziesz robil z
        pol roku:) bo wiecznie nie maja wolnych godz:)
      • Gość: gośc Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 13:35
        Odradzam stanowczo RELEX. Prawo jazdy rozpoczete w Sierpniu 2007 a do tej pory mam wyjezdzonych 15 godzin. Twierdza ze nie maja miejsca - i nastepne jazdy za miesiac. BRAK SLOW !!! POWINNO SIE WKONCU COS Z TYM ZROBIC
      • Gość: Anna Nowak Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 212.87.244.* 11.02.08, 22:59
        Jestem współwłaścicielką i zarazem instruktorką Ośrodka Nauki
        Jazdy "REFLEX". Muszę się odnieśc do posta napisanego przez
        naszego "byłego kursanta" ponieważ jest on niesprawiedliwy i
        szkalujący dobrą opinię naszego ośrodka, którą zdobył w ciągu 19 lat
        istnienia.
        Piszesz "były kursancie" (szkoda że nie masz odwagi się przedstawic)
        o czasie gdy rzeczywiście mieliśmy natłok pracy (okres lata), kiedy
        na kursie mieliśmy ok. 50 osób i trudno było dac sobie radę z taką
        ilością kursantów, pomimo tego że szkolimy na 4 samochodach. Ale
        chyba fakt, że tyle osób zapisuje się do nas na kursy o czymś
        świadczy. Sądzę, że gdyby kursanci nie byli zadowoleni z naszego
        ośrodka to nie polecaliby nas innym i tyle osób by się do nas nie
        zgłaszało.
        Rzeczywiście latem szkolenie się przeciągało właśnie z powodu bardzo
        dużej ilości kursantów, ale pracowaliśmy intensywnie i udało nam się
        sprawę rozwiązac.
        W kwestii określania nas mianem "złodziei" przez innego internautę
        też czuję się skrzywdzona, ponieważ wykonujemy naszą pracę sumiennie
        i zależy nam na tym, aby każdy kursant był zadowolony i polecał nas
        następnym. Normalną procedurą jest, że kończy się jazdę 5 minut
        wcześniej, aby miec czas na umówienie się na następną jazdę, na
        dokonanie rachunku postępów w nauce danego kursanta i każdy ośrodek
        stosuje taki sam schemat.
        Uważam, że ocenianie przygotowania pedagogicznego instruktora z 20-
        letnim stażem jakim jest Włodzimierz Spalik jest delikatnie mówiąc
        nie na miejscu i ten kto to pisał powinien najpierw się zastanowic a
        potem wypisywac opinie. Tym bardziej, że nie ma odwagi zrobic tego
        oficjalnie.
        Jeżeli jakiś kursant ma jakieś zastrzeżenia do naszej pracy to
        przoszę, aby zwracał się z tym do nas osobiście ponieważ zawsze
        jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i zależy nam aby nieporozumień
        nie było.
        Jak już pisałam jesteśmy na rynku od 19 lat, jesteśmy najstarszym
        prywatnym ośrodkiem nauki jazdy w kraju (nie tylko w Częstochowie),
        wyszkoliliśmy już tysiące kursantów, ale niestety na tysiące
        kurasntów zadowolonych zdarzają się też jednostki, które mają
        zastrzeżenia.
        • Gość: troll Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 14.02.08, 16:06
          Nie chcę nikomu robić złej reklamy ani obrzucać kogoś mięsem ale taka jest niestety prawda, sama robiłam kurs latem i wiem jak było, kusząco niska cena przyciągnęła mnóstwo młodych osób..jeśli chodzi o umiejętności instruktorów to nie mogę powiedzieć, że sa niekompetentni(!!)tylko zmęczeni..moim zdaniem winni jesteście sobie Państwo sami, ponieważ trzeba było zrobić określona liczbę miejsc na 1kurs i racjonalnie obliczyć siły na zamiary.. ale czy zabija się kurę znoszącą złote jaja? Przykro mi ale ja żałuję, że wybrałam wasz ośrodek.
          • Gość: Byla kursantka Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:39
            Ja rowniez serdecznie polecam Osrodek Nauki Jazdy Reflex. Jestem byla kursantka
            i nie mam najmniejszych zastrzezen. Poczawszy od teorii ktora zdalam na
            egzaminie na 0 bledow na jazdach konczac. Jestc to dla mnie bardzo smieszne, ze
            wypowiadacie sie negatywnie na temat osrodka, nie majac odwagi sie nawet
            podpisac. Osobiscie jesli mam jakies zastrzezenia to je poprostu zglaszam.
            Chyba, ze ktos jest na tyle niedorozwiniety,ze nie potrafi tego zrobic to wtedy
            wypowiada sie na forum, jako anonimowy czlowiek. Ja rowniez robilam prawo jazdy
            w wakacje, poczawszy od maja w lipcu skonczylam, wiec nie wiem czemu ktos
            wypisuje takie bzdury, ze robi sie rok:/ mysle, ze to kwestia bardzo wybujalej
            fantazji, bo mi wydaje sie to nierealne. Polecilam juz ta szkole wielu znajomym
            i wszyscy sa bardzo zadowolneni. Nie slyszalam jeszcze zadnej negatywnej opinii,
            wiec bardzo zdziwiona jestem tym co tu wypisujecie. Smieszy mnie rowniez opinia
            osoby, krytykujaca wlasciciela pana Wlodka- no,ale to jest juz kwestia kultury
            osobistej. Serdecznie pozdrawiam wszystkich instruktorow z Reflexu i z wlasnej
            autopsji goraco polecam:)
      • Gość: Iza Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 21:29
        Hej!Równiez jestem byłą kursantką Reflexu i gorąco go polecam. Teoria jak najbardziej w porządku, a jazdy to sama przyjemność.Pan Tomek to profesjonalista w każdym calu, a do tego kulturalny i bardzo sympatyczny.Co do problemów z tzw. zdawalnością to zastanówcie się sami,ile tak naprawdę zależy od naszej psychiki.Fakt,że zdarzają się również kiepscy instruktorzy albo po prostu ich osobowość koliduje z naszą.Tyle,że w razie problemów zawsze można zmienić instruktora (w Reflexie możecie wybierać spośród czworga)bądź ośrodek. Jeździłam również z p.W. Spalikiem i doprawdy nie wiem, co można mieć mu do zarzucenia.Ja jestem wdzięczna za zdobyte umiejętności i super atmosferę:)
        PS:A teraz podesłałam im brata:)
      • Gość: Marta Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:44
        Odniszac sie do wypowiedzi "bylego kursanta" reflexu chcialam rowniez podzielic
        sie opinia na temat pana Wlodka- to cieprliwy i wspanialy instruktor, ktoremu
        nalezy sie juz chyba medal. Sama dostalabym chyba nerwicy przez tyle lat uczac
        ludzi z tak roznymi zdolnosciami- bo co tu duzo mowiac, sa rozni! Nie uwazam,
        zeby wiek pana Wlodka mial tu jaki kolwiek znaczenia, dlatego "byly kursancie"
        proponuje zebys zachowal chociaz minimum kultury osobistej, bo nie Tobie to
        oceniac. Serdecznie polecam pana Wlodka jako instruktora- cala moja rodzina byla
        jego kursantami i wszyscy zostalismy profesjonalnie wyszkoleni.
    • elzia1980 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 08.02.08, 13:47
      Haha, ja jak kiedys jechalam z Wlodkiem Spalikiem i jak zadzwonila
      klientka, to odparl, ze kurs trwa ok. 3 miesiecy!!! :DDDD
      Argumentując, ze wszystko zalezy od tego kto kiedy moze...mogl
      mowiedziec..zalezy kiedy ja bede mial miejsce i czas:D
      • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 11:05
        a co myslicie na botanicznej ADROM i panu JERZYM K
        • Gość: gosc21 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 12:50
          a co sadzicie o szkole na Nowowiejskiego 6 ``FORMAT``??
    • Gość: marthaa Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 12:52
      polecam "format" na nowowiejskiego, miła atmosfera, wysoka
      zdawalność, indywidualne zajecia teoretyczne i przede wszystkim
      szybko (u mnie od momentu zapisania do momentu zdania egzaminu za
      pierwszym podejsciem minely niespelna 3 miesiace).
      zdecydowanie odradzam "mirex" .
      • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 13:10
        prosze napiszcie co sądzicie o ADROM i panu JERZYM K instruktorze
      • Gość: gosc Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.08, 13:38
        to wszystko cyganstwo
      • Gość: paolo Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 10.02.08, 13:42
        Gość portalu: marthaa napisał(a):

> polecam "format" na nowowiejskiego, miła atmosfera, wysoka
        > zdawalność, indywidualne zajecia teoretyczne i przede wszystkim
        > szybko (u mnie od momentu zapisania do momentu zdania egzaminu za
        > pierwszym podejsciem minely niespelna 3 miesiace).

Co Ty nie powiesz...zdawalnoscią, to oni naprawde nie grzesza:D
        Srodek rankingu zdawalnosci;/ A co do szybkiego robienia kursu, to
        moj kolega 3 miesiac chodzi, a jeszcze 20 jazd nie mial:D
        • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 14:19
          czemu nikt niechce nic powiedziec o adrom na botanicznej
          • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 16:57
            czyzby nikt tam nie chodził?
            • Gość: aqq Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 17:38
              Robilem kat.A. na botanicznej,wszystko tak jak nalezy.Wszystko do
              dogadania, egzamin zdany za pierwszym podejsciem.Gitara!!!
              • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 17:47
                a B napiszcie
                • Gość: Margolka Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 195.205.202.* 10.02.08, 19:46
                  polecam na boya zelenskiego Abes i panowie Wrobel ;]]] swietnie ucza
                  cierpliwi i kulturalni
                  • Gość: wm Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 10.02.08, 20:04
                    a ja chce opinie o instruktorze z adrom panu JERZYM K
        • Gość: gosc Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.08, 20:13
          napisałem cygaństwo , bo Format tak jak wyżej napisał paolo. Długo
          się chodzi, zdawalnośc 10%.Kicha totalna.I te pokoiczki do
          nauki.Ktoś , z kogoś robi barana.Nie polecam.
          • kaniballl Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 10.02.08, 20:24
            Do Pezetmotu ktoś chodził? ;p

Jaka tam jest zdawalność i ogólnie...
            • Gość: Hustla95 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:06
              Witam Również chce się zapisać na prawko ale nadal nie wiem gdzie
              czy mógł by mi ktoś napisać jedynie jakieś dobre i cenę … nie
              piszcie o tych beznadziejnych jedynie chciał bym usłyszeć o tych
              dobrych kontakt oraz jakieś info z góry dziękuję
              • Gość: gosć Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.08, 22:28
                i co jeszcze .Piszemy zebys dupy nie zmoczyl .A Ty grymasisz.
                Nalepiej napisz jak zdać za Ciebie. Osłabiłeś mnie palancie
        • Gość: zuza23 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 09:56
          tez robiłam kurs w formacie-teoria w 2 tygodnie jazdy 2
          miesiace :) jak sie chce można szybko i teorie nawet w tydzień bo
          kolega tak zrobił :P co do rankingu to dla mnie jest bzdurą bo np
          teoria w formacie a jazdy z instruktorem z L-max więc dla kogo plus
          za to że zdałam za pierwszym razem?? :)
          • Gość: rr Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 11.02.08, 18:11
            polecam adrom na botanicznej
            • Gość: Luśka Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 18:53
              Ja chodziłam do Trawers na Mireckiego... nie narzekałam na kurs ;)
              Moim instruktorem od jazd był W. Wójcik- świetny człowiek, polecony przez
              przyjaciół i... nie zawiodłam się :)
              • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 12.02.08, 15:49
                czy ktos chodził na botaniczna ADROM prosze o opinie
                • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 12.02.08, 18:34
                  prosze napiszcie cos
                  • Gość: frania Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.org 12.02.08, 19:56
                    ja polecam abs koło dworca pks. Wykłady prowadzi bardzo miła pani i co najważniejsze wszystko tłumaczy tak ze po prostu nie da sie nie zrozumiec. potem jazdy miałam z Arturem Wróblem. Jeździałam wszystkimi samochodami jakie mogą się trafic na egzaminie i co najważniejsze zdałam za pierwszym razem tak jak moja koleżanka która tez tam chodziła. A i cały kurs razem z egzaminem zajął mi 3 miesiące a robiłam go w okresie wakacyjnym.pozd
    • Gość: goscwww Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:00
      A czy w Driver Car wykaldy sa prowadzone codziennie??
      • Gość: obserwatorka Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:51
        Witam. jestem juz szczesliwie kierowca i darzylo mi sie pare razy spotkac na
        droge "L" z driver car. Zastanawiam sie czy instruktorzy tego osrodka sledza
        nowe przepisy, aczkolwiek wydaje mi sie,ze nie. Juz dwa razy bylam swiadkiem ze
        zle uczono kursantow. Raz przepuszczali mnie na skrzyzowaniu, na ktorym oni
        mieli pierwszenstwo, za drugim razem przejechali na skrzyzowaniu, na ktorym od
        niedawna pierwszenstwa nie maja..... hmmmm nic dodac nic ujac.
    • Gość: kursant Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:04
      taaaaa.... ADROM... Pan Jerzy K.... gość przegina pałę, chodzę
      właśnie na kurs i to już któreś z kolei zajęcia, a facet sobie
      skraca bo coś mu wyskoczyło, bo coś musi załatwić... ciekawe czy
      jazdy będą takie same... niby cena fajna, ale w zamian usługa słaba
      póki co... tak więc zastanówcie się...
      • Gość: zyczliwy Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 12.02.08, 20:22
        Jezeli zajecia są przeprowadzane z naruszeniem przepisów, nalezy
        zlozyc skargę na Ośrodek Nauki Jazdy do Urzędu Miasta. Tam zostaną
        podjete odpowiednie kroki prawne.
        • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 12.02.08, 20:31
          własnie jezdze z panem jerzym k i narazie cic nie moge powiedziec bo dwie lekcje
          napewno jest nerwowy
          • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 13.02.08, 15:17
            ale kto z nas nie jest?
            • Gość: vit Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:04
              No coż,podwyższam sobie kwalifikacje u Andzeja Tyły i z czystym sumieniem moge
              gościa polecić.Teoria wykładana jasno i zwiężle,co do praktyki przez pierwsze
              4-6 godzin miałem pewne zastrzezenia jednak dość szybko doceniłem jego ciekawa
              metode nauki.Jezeli ktos się chce nauczyc jeżdzić i w miare bezstresowo zdać
              egzamin,to polecam tą szkołe.
              • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 13.02.08, 17:05
                a jakiego instruktora polecacie w ADROM moze wykładowce
      • Gość: lewy Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 10:19
        Jestem byłym kursantem pana Jerzego K.,egzamin zadałem za pierwszym
        razem. Gościu jest spoko,może troche nerwowy-denerwuje się gdy
        kursant robi kardynalne błędy,napewno jest solidny i wymagający-co
        jak kto bywa,nawet w szkole,niektórych uczniów może wkurzać.
        a jeśli chodzi o skracanie zajęć to nie zauważyłem.może materiał
        który jest przewidziany do zrealizowania w określonym czasie udaje
        mu się zrobić szybciej-czy to jest przeginanie pały?Przepisów
        drogowych i tak każdy musi nauczyć sie sam,instruktor jest po to by
        ukierunkował i pomogł w razie problemów. Jeśli masz wątpliwosci to
        pogadaj z gościem,zadaj pytania odnośnie zajęc i innych Twoich
        wątpliwosci.
        • Gość: lewy Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 10:22
          Odnośnie skracania teorki to było do "kursanta".
    • Gość: troll Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 14.02.08, 15:43
      zgadzam się z poprzednikiem, warto zapłacić troszkę więcej ale czegoś się nauczyć, też żałuję, że tam poszłam ...jak spotykam kogoś kto chwali sobie ten ośrodek robię duuuże oczy i nie dowierzam w to jaki to cudowny ośrodek..może ja trafiłam na złe dni instruktorów?
    • Gość: Arturo Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.viper.21.pl 14.02.08, 16:58
      A czy ktoś zdawał prawp jazdy w OSK LOGOS??? Szkola dziala podobno od 20lat ale jeszcze nikt o niej nie napisał. Prosze o wasze opinie!!!
      • Gość: uhu Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:08
        A ja polecam OSK "Tempo"-Krzysztof Falana.Super gość i dobry
        instruktor.Szybko i rzetelnie.Aha,zdałem za drugim razem,ale
        pierwszy termin położyłem tylko i wyłącznie z własnej winy.
        • Gość: Małgorzata Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 10:24
          Przeczytałam wasze wszystkie opinie na temat różnych ośrodków i jedno jest
          pewnie ile ludzi tyle opinii. Jestem właścicielka jednego z ośrodków w
          Częstochowie i chciałam tu napisać o długości trwania kursu. Jak zapewne
          większość z was wie najpierw teoria, egzamin wewnętrzny a dopiero potem jazdy i
          po pozytywnym zdaniu egzaminu praktycznego kursant dostaje dokumenty na egzamin.
          Więc cały kurs powinien trwać około 3 miesięcy. To tyle z przepisów, a w
          praktyce wygląda to trochę inaczej i w dużej mierze zależy od kursantów. A
          mianowicie sami zainteresowani unikają części teoretycznej, bo najlepiej by jej
          uniknęli i od razu zaczęli jeździć. Często odwołują jazdy, przekładają a potem
          się dziwią że kurs zamiast 3 miesięcy trwa pół roku. Zostaje jeszcze jedna
          kwesta pieniędzy - żeby zacząć jazdy trzeba mieć chociaż połowę wpłacone a to
          też nie zawsze jest takie proste. Więc sami widzicie że długość trwania kursu
          nie zawsze zależy od szkół ale od samych zainteresowanych.
          • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 15.02.08, 17:01
            znam pania chodziłem do adrom za sezamem krotko i w miare szybko pozdrawiam
            • Gość: Egon Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 195.117.70.* 15.02.08, 19:25
              To jeżeli chodziłes to po co od kilku dni trujesz żeby ci cos napisać o Adromie?
              • Gość: aqq Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 19:45
                Tylko Wilk.
                • Gość: byly kursant Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 16.02.08, 12:35
                  Ja nie przekladalem jazdy-ani nie odwolywalem, wrecz przeciwinie.
                  Czesto wskakiwalem na okienka, po kims kto odwolal w REFLEXIE i ile
                  trwal moj kurs... 5 miesiecy!!! Bo Reflex ma taka organizacje!!!
                  • Gość: kk Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 16.02.08, 23:03
                    kto to jest wilk
                    • betiblu Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 17.02.08, 14:39
                      Słyszeliście jakieś opinie o Marianie Dądeli??
                      • Gość: ww Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 18.02.08, 22:49
                        a co powiecie o JERZYM K z botanicznej
                        • Gość: ww Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 20.02.08, 18:03
                          widocznie nikt nie chodził na botaniczna a szkoda
                          • Gość: ww Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 21.02.08, 13:20
                            napiszcie cokolwiek o adrom
                            • Gość: E REFLEX IP: 80.48.178.* 27.02.08, 22:30
                              pozdrawiam panią Anię z Reflexu. jeszcze się taki nie urodził który by wszystkim
                              dogodził. do zobaczenia na skrzyżowaniu (jak co dzień).
                              • Gość: Byla kursantka Re: REFLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:36
                                i wszyscy sa bardzo zadowolneni. Nie slyszalam jeszcze zadnej negatywnej opinii,
                                osobistej. Serdecznie pozdrawiam wszystkich instruktorow z Reflexu i z wlasnego
                                doswiadczenia goraco ten Osrodek polecam:)
                                • Gość: ( ! ) Re: REFLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:31
                                  No sorry, ale po czymś takim nigdy nie poszedłbym do takiej szkoły ani nikomu bym jej nie polecił. Ładnie to tak robić sobie samemu reklamę? Pierwszy post o godzinie 23.36, a później skopiowany i trzy minuty później wklejony ponownie. Poza tym czytając tego posta widać od razu, że nikt w ten sposób nie pisze choćby nie wiem jak mu się szkoła podobała. Aktualnie szukam dobrej szkoły dla dziewczyny, wiem już gdzie na pewno jej nie wyślę. Śmiech na sali :-)

PS. Ten kawałek mnie rozwalił na łopatki:
                                  "Serdecznie pozdrawiam wszystkich instruktorow z Reflexu i z wlasnej
                                  autopsji"

Z własnej autopsji?? Normalnie, ręce opadają.

PS 2. Ja robiłem prawko u Rafała Wocha i jego ojca (imienia już niestety nie pamiętam), ale kurs kapitalny. Śmiesznie, dowcipnie, konkretnie i rzeczowo. Jedyny minus to taki, że nie mieli własnej sali, gdzie prowadzili by wykłady i 'doczepiali' nas do innych kursantów. Egzamin zdany za pierwszym razem. Nie mam już namiarów na nich, ale dla chcącego nic trudnego - google it.

Gość: Byla kursantka 28.02.08, 23:39 Odpowiedz

osobistej. Serdecznie pozdrawiam wszystkich instruktorow z Reflexu i z wlasnej
                                  autopsji goraco polecam:)
                                  • Gość: byla kursantka Re: REFLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 15:00
                                    Bardzo mi przykro drogi kolego, ze nie potrafisz juz zrozumiec gdy ktos odezwie
                                    sie w troszke inteligentniejszy sposob i jest to dla Ciebie smieszne- czytaj
                                    poprostu niezrozumiale. Hmm nie sadze, zeby Reflex musial sam sobie robic
                                    autoreklame aczkolwiek jesli tak sadzisz to twoja sprawa. Napisalam co sadze,
                                    bo jak widac temat brzmi "opinie na temat reflexu" a nie na temat innych postow.
                                    Skoro dla ciebie wyznacznikiem tego czy pojdziesz do tej szkoly czy nie jest to,
                                    ze napisalam i skopiowalam swoje posty z odlegloscia 3 minut no to bardzo
                                    gratuluje- nie znam cie ale widze, ze jestes bardzo madrym i inteligentnym
                                    czlowiekiem. Pozdrawiam.
                                  • Gość: wer Re: REFLEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 15:02
                                    aha kilego jakbys pragnal zauwazyc, tam bylo napisane "z wlasnej autopsji
                                    serdecznie polecam", masz racje, rece opadaja nad Twoja inteligencja... poprostu
                                    powuedz ze nie rozumiesz slowa.
        • Gość: natala Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 16:59
          Co wybrać ? Grande Jazda(NMP 5), FORMAT czy ABES ? Warto któryś z tych ośrodków? Jakie tam są ceny? Z góry dzięki.
          • Gość: emilka Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 195.205.202.* 08.05.08, 11:10
            Ja z czystym sumieniem mogę polecić L-Max i p.Zbyszka Wróbla.
            Atmosfera super, jak poszłam na pierwsza jazdę byłam totalnie
            zestresowana, ale szybko z panem Zbyszkiem złapałam dobry kontakt i
            było ok :). Instruktor cierpliwie tłumaczył co i jak, jak nie
            łapałam, to tłumaczył po raz drugi i do tego ma poczucie humoru :).
            Polecam raz jeszcze! Jakby ktoś chciał to podaję nr. do pana Wróbla -
            501 183 887. :)
    • Gość: x Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:46
      Mysle, ze skoro jestes juz po 2 egzaminach to chyba cos z toba nie tak. moze sie
      poprostu do tego nie nadajesz.
    • Gość: l Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:52
      Ale za to moze w reflexie sa kompetentni instruktorzy bo w driverze to chyba nie
      bardzo... hihi
    • Gość: kursant Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.profiline.pl 13.03.08, 13:44
      kogo polecacie za instruktora z adrom z botanicznej
      • elzia1980 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 13.03.08, 15:58
        Anna Nowak
        >Normalną procedurą jest, że kończy się jazdę 5 minut
        >wcześniej, aby miec czas na umówienie się na następną jazdę, na
        >dokonanie rachunku postępów w nauce danego kursanta i każdy ośrodek
        >stosuje taki sam schemat.

No dobra niech i bedzie te 5 minut wczesniej, ale dlaczego jazdy
        rozpoczynaja sie z 5-10 min. poslizgiem? To jest najbardziej
        kuriozalne w tym wszystkim? Czy podczas tych 5-10 min. instruktor
        ocenia postepy klienta? Nie! A co w tym czasie robi? 5-10 min. jest
        poswiecane na wypalanie papierosa (!) i pogaduszki (!) o niczym z
        kolegami z innych szkol, są az tak niecierpiacym zwloki tematem i są
        wazniejsze o Kursanta, ktory placi za kazdą minutę jazdy? Pomijajac
        fakt, ze instruktorzy pala jeszcze w pojazdach.... Nawet sie nie
        zapytaja, czy kursantowi, to nie bedzie przeszkadzac...;/
        Pozdr.
        • Gość: ktosik Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 16:04
          to juz tradycja ze sie obcina idz pod filharmownie,wszyscy tak robia.
          • elzia1980 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 13.03.08, 18:29
            Gość portalu: ktosik napisał(a):

> to juz tradycja ze sie obcina idz pod filharmownie,wszyscy tak
            robia.

Nie musze nigdzie chodzic, bo ja to wiem. A dlaczego tak sie robi?
            Bo instruktorzy (szkoły nauki jazdy) nie szanują kursantów. Jak
            nadejdzie NIŻ DEMOGRAFICZNY i kasy bedzie mało, to wszyscy
            bedziecie co do minuty jezdzic, aby ktos zlej opinii wam nie
            wystawil w rozmowie ze znajomymi, co dopiero bedą sie wybierac na
            prawko.
            • Gość: jj Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:45
              No cóż,to ja chyba trafiłem do jakiejś dziwnej szkoły,bo jakoś mi się nie
              zdarzyło,zeby czas jazdy był skracany.Zresztą,gośc jezdził na 2 samochody,1
              osobą zostawała na placu a druga na miasto.Raz mu się zapmniało,i jezdziłem 2
              godziny dłużej :)
        • Gość: buhahahahahahahaha Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.centertel.pl 16.04.08, 17:37
          Tak Wasytam i śmiać mi się chce:D!!! oj biedni biedni kursanci!!
          hehe co?? szkoda wam tych 10 minut??? i tak ciecie nie potraficie
          jeźdxić:D i co tak na tych instruktorów narzekacie??0 każdy prawie
          pali więc do kogo byście nie poszli to i tak LIPA!!!! HEHEHE!!!nic
          nie zrobicie tym ,że obsmarujecie tego czy tamtego , że pali albo
          pogaduchy ucina, bo i tak instruktor rządzi:P:P!!!!
          Poza tym jeśli tak wam źle to nie róbcie prawka!! nikt Was nie
          zmusza! albo sie dostosujecie albo won! nie pasuje?- to do innego
          miasta i czekajcie sobie na egzamin nie wiadomo ile:D!!!jeśli
          terminy sie poskracają to i tak trzeba wziąć pare jazd żebyście
          chociaż matoły wiedzieli gdzie nie wjechać pod prad!!hahahaha!!
          A co do procedury godzinowej( bo tego to już nie wiecie
          ciecie!!!:D!!) to jest tak moi drodzy państwo, że godzina kursowa to
          35 min jazdy po mieście a reszta to powrót na parking i rozmowa
          dotycząca odbytej jazdy:D!!! takbyście chcieli??:D!! nie
          sądzę!!!:D:D-pozdro :D z przodu liść z tyłu liść a w środku
          głąb!!:D!!!!normalnie popłakać się można ze śmiechu!!! a i jeszcze
          jedno! większość zdających to młodzi ludzie , którzy się jeszcze
          uczą reszta to pracujący!!:D a czy wy drodzy kursanci nie szukacie
          chwili w pracy zeby sie trochę poopier...???- a wy uczniowie?? - nie
          szukacie wymówki żeby nie było lekcji, albo żeby zwiać z niej
          całkiem??:D:D------żeby kogoś poprawiać to trzeba najpierw samemu
          świecić wzorem kretyni!!
    • Gość: Kamil Zyskowski Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 16.03.08, 15:11
      Polecam wszystkim Ośrodek Nauki Jazdy ,,Reflex". Jestem teraz w trakcie kursu i
      jestem bardzo zadowolony, że to ten ośrodek nauki jazdy wybrałem. Dlatego dziwią
      mnie wasze zarzuty wobec tej szkoły. Podejrzewam, że większość osób
      wypowiadających sie negatywnie na temat ,,Reflexu" nie robiła tam prawa jazdy
      tylko słyszała, że ,,kolega znajomego tam robił". Co do skracania jazd (nie
      kupujcie zegarków od podejrzanych panów z dziwnym akcentem) - one lubią się
      spieszyć. Jeśli chodzi o instruktorów, ja mam jazdy z panią Anią, która jest
      bardzo miłą, sympatyczną osobą i którą serdecznie pozdrawiam.
      Szkoda tylko, że wypisując takie bzdury na temat ośrodka nie macie odwagi się
      pod nimi podpisać. Niestety nie wszystkim powinno należeć się prawo do swobody
      wypowiedzi.
      • Gość: ;/ Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 89.174.23.* 16.03.08, 16:53
        Kamil Zyskowski
        >Co do skracania jazd (nie
        > kupujcie zegarków od podejrzanych panów z dziwnym akcentem) - one
        >lubią się spieszyć.

Kamilu, nie musze od nikogo kupowac zegarka, bo we wszystkich
        samochodach są one fabryczne! Prawda jest taka, ze Pan W. ze szkoły
        R. lubi postac na poczatku kazdej godz. z papiersokiem i popopychac
        pierdoły z kolegami... Jazdy zawsze zaczynały sie z 5, czasami nawet
        i prawie 10 min opoznienia. Niech Pani bedzie te 5 min. na
        podsumowanie postepów kursanta (chociaz ja u instruktorów szkoly R.
        sie z tym nie spotkalmea - ustalenie. kolejnej godz i sio na
        autobus - 2min mi to zajmowalo?), ale dlaczego pan W. z kazdej jazdy
        musi zabierac te 5-10 min na papieroska???!! to nie jest fair.
        Tak jak bylo napisane wyzej...łacznie 5 godz w plecy na kursie.
        Przykre to jest, niestety;( Aaa zreszta, co mnie to juz obchodzi...
        Pozdr.
        • Gość: ja czyli on Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 23:00
          a ja polecam reflex bo to the beściaki, i co wy sie ludzie czepiacie
          że pala papierosy przed jazdą, wolelibyście żeby kopcili przy was w
          aucie? a muszą sobie chłopy zapalić to robią to na dworze i chyba to
          lepiej! :))
          aha i zgadzam sie z Kamilem i tez pozdrawiam panią Anie (fajna
          babeczka).
          • elzia1980 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 22.03.08, 20:01
            Gość portalu: ja czyli on napisał(a):

> a ja polecam reflex bo to the beściaki, i co wy sie ludzie
            czepiacie
            > że pala papierosy przed jazdą, wolelibyście żeby kopcili przy was
            w
            > aucie?

"Ja czyli on", wydaje mi sie, ze nie wiesz o co nam wszystkim
            chodzi... Piszesz, ze co my sie czepiamy, ze pala przed jazdą. Ale
            czlowiek...masz zegarek w samochodziku, to sprawdz sobie, ktora juz
            jest wtedy godzina! To po 1. Po 2.... oni i tak pala w samochodach...
            (!)Mimo, ze wczesniej pod Filharmonią, tez palili(!) Jezdzilam z
            panem W.S. I akurat mnie nigdy nie zapytał, czy moze zapalic? Czy
            mi to nie bedzie przeszkadzac...!? ;/
            • Gość: HEJ Najlepsza szkoła prawa jazdy to ta p.Jundziła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 13:47
              POlecam szczerze,nie palą,wszyscy których znam zdawali za pierwszym
              razem,teoria jest <była przynajmniej> w wyższej szkole prywatnej
              marketingu,bardzo fajne sale,jazdy spod szkoły baletowej i idąna
              ręke na maxa i tanio.MOże to zabrzmi jak reklama ale ja naprawde
              uważam,że to fenomen że ja zdałam za pierwszym razem ,zresztą moj
              tata też się zdziwił,bo uczyłam sie tylko na jazdach u nich:)I
              B.dobrze plac robią!!!
              • Gość: Kazik Ile dodatkowe godziny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 16:59
                A ja mam pytanie ile kosztuje dodatkowa godzina jazdy??
                • agas86 Re: Ile dodatkowe godziny? 17.04.08, 19:01
                  35-40 zł
    • magda20-2 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 13.04.08, 22:18
      zdecydowanie WILK!!!!!!!!!!!Napewno nie bedziesz zalowal,kazda osoba ktorej
      polecilam ten osrodek jest zadowolona.NATOMIAST 3MAJCIE SIE Z DALEKA
      ABSu!!!!!!!!!!!!a zwlaszcza pana FRACZKA!!na sama mysl o tym facecie dostaje
      spazmy.nigdy nie wybierajcie przypadkowo osrodka bo w Częstochowie jest duzo
      fatalnych osrodkow.POZDRAWIAM
      • Gość: MEGI111-GOSIA Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:15
        Polecam L-Max. Od momentu rozpoczęcia teorii do zdania egzaminu (za
        pierwszym razem :-)) upłynęło 3 miesiące. Także bardzo szybko to
        załatwiłam. Polecam pana Zbyszka z L-Maxu. Bardzo cierpliwy,
        spokojny i z poczuciem humoru człowiek. Jestem zadowolona. Nie
        stresowałam i nie denerwowałam się za kierownicą. Pan Zbyszek
        potrafi rozluźnić atmosferę. Polecam wszystkim!!
        I przy okazji pozdrowienia dla p. Zbyszka
        Gosia
        • Gość: Paweł Cz. Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.centertel.pl 24.04.08, 14:07
          Z tego co się orientuję< jak czekam na jazdy to widzę> to spod
          filharmonii jezdzi taka laska w różowych pończoszkach...i różowych
          bucikach...-taka blond różówa pantera:)! trochę śmiać mi się chce bo
          wygląda dość dziwnie jak na swój wiek- ale to już jej indywidualna
          sprawa- jeśli LANS jest teraz w modzie to przysięgłem sobie, że jak
          skończe jazdy to i tak będę tam zaglądał pod tą żydowską dudowlę
          pooglądać trochę wieśniackie upodobania tej PANIUSI:)!!
          ps jest tu ktoś kto z nią jeździ??:)- może napiszecie jaka ona jest
          pod względem psychiki?- bo tak z wyglądu to dla mnie pusta BARBI:)-
          która chce poczuć powiew świeżości od niedoświadczonych kursantów:)
          heheeheeeee:P:PP:P
          • Gość: saszsza Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.prenet.pl 26.04.08, 23:28
            piszesz tak o niej bo ci zal ze twoja dziewczyna nawet w polowie nie jest tak ladna.
            • Gość: >>>>>>>>> Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.centertel.pl 29.04.08, 16:04
              Piszę tak o niej bo moja ŻONA nawet w 1/10 nie jest tak pusta jak
              ona... i nie lansuje się na lata , którycj nie ma...było minęło -
              trzeba się z tym pogodzić, ale jak widać nie każdy potrafi:P:P:P:P
              • Gość: saszsza Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.prenet.pl 30.04.08, 22:36
                Z daleka czuc twoje kompleksy.
          • Gość: saszsza Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.prenet.pl 26.04.08, 23:30
            pozdro dla rozowej pantery:)
    • pssychoopaatkaa Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 26.04.08, 23:41
      Progress :) Miła atmosfera i ogólnie wszytko super :)
      • qb_us Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 29.04.08, 16:30
        Kończyłem kurs w PROGRESSie i zdałem za pierwszym razem.
        Miła atmosfera, spoko chłopaki i niedrogo.
        Polecam !!!
        (:
        • daga1974 Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? 30.04.08, 21:58
          też polecam , chociaż tam nie chodziłam :-))
    • Gość: magda Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: 83.2.142.* 30.04.08, 22:00
      odradzam ADROM na ogrodowej instruktorzy do kitu ,przerwy miedzy jazdami co dwa
      tygodnie ,a nawet i dluzej bo np;pani instruktorka idzie na urlop i nie
      ma jej kto zastapic tragedia
      • Gość: k. Re: Gdzie na Prawo Jazdy kategori B ????????????? IP: *.elektrosat.pl 08.05.08, 15:08
        Reflex reflex i jeszcze raz reflex. Pan Włodek jest najwspanialszym instruktorem
        jakiego można sobie wyobrazić! Jest to zdanie moje jak i moich znajomych,
        ponieważ każdy z nas kolejno polecał sobie wzajemnie Pana Włodka i większość z
        nas zdawała na pierwszym razem. Jest wyjątkoo ciepłym, cierpliwym i UCZCIWYM
        człowiekiem dlatego polecam z czystym sercem.

ps: jeżeli chodzi o zabieranie minut to absolutnie się nie zgodzę...kiedy
        podczas jazd Pan Włodek musiał pilnie załatwić swoją prywatną sprawę (co zajęło
        mu jakieś 20 min) jazda była uznana za nieważną i mogłam ją odrobić pomimo iż
        jeździliśmy 40 min.
        Pozdrawiam,
        K.
        • Gość: ja tylko nie T.I.R. w II alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 16:10
          tylko nie T.I.R.
          • Gość: gosc Re: tylko nie T.I.R. w II alei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 20:48
            a co myślicie o OSK Prymus na krakowskiej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka