Dodaj do ulubionych

Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka?

28.01.08, 11:45
Witam...

Słyszałem, że na terenie Kłobucka ma powstać fabryka
motoryzacyjna "Autoliv"!
Czy ktoś zna bliżej ten temat i może potwierdzić tą informację?

Pozdro...
MC_NEO
Obserwuj wątek
    • Gość: dziunia Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:06
      ma powstać jakiś fabryka motoryzacyjnaale czy to jest AUTOLIV to wątpie
      • Gość: Michał K Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.flatpla.net 28.01.08, 19:24
        Autoliv to raczej dolny Śląsk, chyba żeby chcieli wykraść kadrę z TRW - ten sam
        profil produkcji. W Niemczech tak robią.
    • Gość: TR Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.pcz.pl 30.01.08, 08:45
      Ja slyszalem,ze TRW jest zainteresowane przejeciem zlikwidowanej fabryki obuwia
      Olip
    • Gość: elew Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 80.51.236.* 30.01.08, 11:15
      Tak, to TRW powstaje w Kłobucku na miejscu byłego Olipu, pierwszeństwo
      zatrudnienia ponoć mają byli pracownicy Olipu, choć nie rozumiem dlaczego.
      • mcneo Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 01.02.08, 08:26
        Witam...

A skąd takie informacje o TRW ???
        Pracuję w TRW i nic mi ani innym pracownikom nie wiadomo o nowej
        inwestycji TRW, tymbardziej, że jeszcze obecne nie zostały
        zakończone (rozbudowa na Legionów i Rolniczej)!!!

Pozdro...
        MC_NEO
        • Gość: TR Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adm.pcz.czest.pl 04.02.08, 09:14
          Na jakim stanowisku pracujesz? Domyslam sie ze nie menedzerskim czy
          dyrektorskim, wiec nie musisz znac planow "Twojej" firmy ;)
          • Gość: M Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.08, 00:49
            TRW rozbudowuje obydwie fabryki w Czewie żadne inwestycje poza Czewą nie są
            planowane. Tak samo głowny konkurent raczej do Kłobucka nie przyjdzie. Mają
            fabrykę w Oławie i rozbudowy nie planują.
            • Gość: częstochowianin Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:30
              Kolego mylisz sie właśnie ze powstaje firma a właściwie jej oddział i nie jest
              to Trw tylko firma TAKATA-PETRI czyli również producent systemów bezpieczeństwa
              . Zagraniczne koncerny to nie tylko TRW. Każdy widzi tylko TRW pracowałem w
              Wałbrzychu tam takich firm jak trw jest na pęczki wiadomo strefa ekonomiczna u
              nas też jest strefa tylko ze nasi włodarze wolą siedzieć na Jasnej Górze niż
              szukać nowych firm
              • Gość: Aga Re Takata-Petri IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.08, 11:57
                Witam was serdecznie czy wiecie może kiedy rusza ta fabryka ,wiem
                tylko tyle ,że był już nabór i ludzie robią badania ale czy ktoś wie
                kiedy idą do pracy proszę o odpowiedz to ważne
                • Gość: pracownik takaty Re: Re Takata-Petri IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 20:47
                  do pracy idziecie 17,03,,2008roku.życzymy powodzenia w nowej pracy,nie jest
                  łatwo, ale pracować gdzieś trzeba.
                  • alteros Re: do pracownika Takaty 14.03.08, 20:56
                    i tu sie zgadzam, nigdzie nie dają pieniędzy za darmo
              • Gość: xx Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.icis.pcz.pl 24.02.08, 12:40
                TRW to kolos - firma o zasiegu ogolnoswiatowym.

W Czestochowie zatrudnia okolo 4000 osob z centrum inzynieryjnym i
                centrum finansowym.

Wystarczy spojrzec na liste najwiekszych polskich firm zeby zobaczyc
                ze drugiej takiej firmy o podobnej sakli w zakresie systemow
                bezpieczenstwa w Polsce nie ma.

Sa oczywiscie inne firmy motoryzacyjne - szczegolnie silnikowe,
                gdzie Polska jest europejska potega.
          • Gość: ken23 Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 20:13
            Hey to nie jest trw to japonska firma a trw jest amerykanska firma
    • Gość: krakam Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:38
      krarararararara
      • Gość: TRW Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.gprs.plus.pl 06.03.08, 17:52
        To prawda TRW rusza z filią montażu podzespołów w Kłobucku.Tania
        siła robocza i wieksze niz w Czestochowie bezrobocie skusiło firme
        do inwestycji tam.Równierz konkurencja Takata otwiera tam oddział
        gdzie obszywac ręcznie bedzie kierownice.
        • Gość: autor Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.tktelekom.pl 09.03.08, 21:24
          Podobny zakład wykonujący elementy dla TRW działa w Myszkowie
          Swiatowidzie
        • Gość: ZORIENTOWANA Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 11:00
          ALE OPOWIADASZ GŁUPOTY.ZADNE TRW!!!JAK NIE WIESZ TO LEPIEJ NIE PISZ
          I NIE WYMADRZAJ SIE.TO JEST FILIA FABRYKI Z WAŁBRZYCHA .BEDZIE TAM
          RECZNE OBSZYWANIE KIEROWNIC.PŁACA 1200 BRUTTO PRZEZ 3 MIESIACE A
          POZNIEJ 1700 BRUTTO.
          • Gość: dixi Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 12:17
            A Ja wam powiem tylko jedno-pracowałam w firmie Olip i moge to
            porównać do obozów pracy gdzie wykorzystuje sie człowieka, nie ma
            dla niego szacunku nie mówiąc juz o zarobkach ( najniższ krajowa i
            machloje na godz. nadliczbowych!!!) a z tego co mi wiadamo cała
            ekipa kadrowa łącznie z Dyrektorem zostaje z Olipu, więc nie myśle
            żeby cos dla szarego pracownika zmieniła sie na lepsze :-( Ja tam
            napewno nie wrócę- za dużo godności mojej zostało zmieszane z
            błotem. Pozdrawiam byłych pracowników Olip, bo naprawde fajni
            niedoceniani ludzie tam pracowali :-)
            • Gość: WOJTEK [...] IP: *.tktelekom.pl 13.03.08, 18:02
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • alteros Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 14.03.08, 20:32
              cała kadra ma być nowa, z tego co mówili to będą to ludzie z
              Wałbrzycha, a nie z Olipu. Mówili, że chcą tu mieć swoich ludzi,
              rozejrzyjcie się po hotelach i pensjonatach, oni już zaczynaja
              sprowadzać swoich ludzi z Wałbrzycha.
              • Gość: GOść Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 20:59
                Tak kadra ma być z Wałbrzycha,(uważajcie co mówicie do siebie, bo kabli jest tam
                pełno)to są tzw.przydupasy i lizusy firmy.Polecam do poczytania i dowiedzenia
                się więcej o przyszłej waszaj firmie ze strony gazeta.pl forum /wrocław
                /dolnośląskie/wpisać takata/ życzę miłej lektury.
                • Gość: gOśĆ Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 21:09
                  skąd to wiesz? pewnie tam pracujesz?! Czy tam jest naprawdę tak źle
                  jak piszą na forum?
                  • Gość: arek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.08, 21:43
                    a co tam takiego piszą?! jedno wielkie narzekanie! typowe dla
                    Polaków! ludzie czasy komuny sa juz daleko za nami, a wiekszość z
                    was tylko narzekać potrafi, typowe dla słabeuszy!
    • alteros Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 14.03.08, 20:18
      na terenie Kłobucka ma powstać TAKATA-PETRI, będą oni tam produkować
      kierownice, a dokładniej będą zatrudniać ludzi do obszywania
      kierownic.Słyszałem, ze potrzebują ludzi i to nie tylko byłych
      pracowników Olimpu
      • alteros Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 14.03.08, 20:25
        oczywiście miało być byłych pracowników Olip, a nie jak wcześniej
        napisałem Olimp, przepraszam
        • Gość: GD Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 20:30
          A gdzie znajdowała sie siedziba olimpu?
          • Gość: osa Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 17:32
            U Was w pierdołowie TRW.Chyba Was pogięło.Przecież w Kłobucku nie ma
            kadr i ludzi do pracy.Mieszają tam same ćwoki.Wiem bo mieszka tam
            moja była koleżanka ze specjalnej szkoły w Częstochowie.Ma nieślubne
            dziecko z jakimś żonatym a teraz podobno mieszka z
            gacykiem.Gratulacje gacykom,taka synowa to skarb.
            • Gość: aja14 Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:20
              A do której szkoły specjalnej chodziłeś - osa?
            • Gość: sara Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 22:19
              chyba ty jestes niedorozwiniętą osoba, poniewaz wypisujesz takie
              rzeczy na tym forum.w Częstochowie to dopiero mieszkaja debile
              straszne!!!a przedstawicielem ich jestes z pewnoscia TY!!!
            • Gość: 123 Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 80.54.171.* 22.03.08, 18:26
              TRW z Rolniczej przymierza sie do otwarcia oddziałow zamiejscowych w Klobucku i
              nie tylko.
            • Gość: anka Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.tktelekom.pl 18.04.08, 01:33
              uwazaj bo mieszkam tam od15 lat i nie jestem pie..
              • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 19:12
                jusz mamy zwolnienia z takata
                • Gość: gość Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.08, 13:06
                  no widziecie taka jest Takata zwalniają i przyjmują.......i tak na okrągło to po
                  prostu polityka kto nie pasuje to won z zakładu, a o awansach zapomnieć można-
                  najwyżej trzeba być ESBEKIEM
                  • Gość: blusmen Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:26
                    i rygor podobno jak niewiem
                    • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:01
                      ale cieszmy sie wałbrzyskie liderki maiom byc tylko do wrzesnia
                      potem bendom nasze kochane liderki moze bendzie inaczei pozdrowienia
                      dla naszych liderek
                      • Gość: beniek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 17:12
                        oby jak najszybciej
                        • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 18:20
                          dzieki ze popierasz moie myslimoze sie poprawi atmosfera
                          • rydzykomania Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 16.06.08, 14:40
                            jak wam się pracuje w takacie bo mi ogólnie do bani
                    • Gość: xxxx Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.rev.masterkom.pl 16.06.08, 22:17
                      piszesz "podobno jest tam rygor" jak nie wiesz na pewno to nie pisz! my tam
                      płaczemy ale ze śmiechu!!!
                      • Gość: yyyy Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 07:46
                        taaaa baranim głosem
                        • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:09
                          tak baranim glosem jak macie poprawkipo kilka razy tesame
                          kierownice:::::::
                          • Gość: gość Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.08, 19:05
                            super sprawa mieć te same kierownice od kontroli zajebiście uwielbiam to.
                            • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 19:52
                              myslał by kto ze lubisz poprawki nieraz slysze jak klniesz jak stary
                              szewc i mowisz ze tym sie fascynuiesz wybacz albo z tobom jest cos
                              nie tak albo zemnom sory a wogule czy ty tam pracuiesz?
                              • Gość: xxxx Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 00:13
                                myślicielu zajrzyj proszę do słownika ortograficznego wtedy to pogadamy
                                • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 18:03
                                  o czym chcesz pisac zemnom moze ja niemam zyczeniaa jak ci sie
                                  rozchodzi ze nie pisze ą ę to sory poprostu nie czytai
                          • Gość: mik13 Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.rev.masterkom.pl 18.06.08, 22:33
                            trzeba robić dobrze i dokładnie to poprawek nie będzie!!!a czas na śmiech
                            zawsze:)))najlepiej to zawsze jest narzekać, zwalać winę nie na siebie
                            oczywiście. Jak tak dalej będzie to sami popsujemy atmosferę w zakładzie,ludzie
                            przestańcie narzekać!!!
                            • Gość: znudzona Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 01:07
                              no i jak po imprezie?
                              • Gość: mysliciel Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 14:58
                                impreza była ok ale zalezy do kogo ?jak kto sie lubi bawic>>
                                • Gość: impra Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:50
                                  impreza była extra !!!!!oby takich wiele :-)))
                              • Gość: misiek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:17
                                impreza niczego sobie nawet się postarali
                                • Gość: funia Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:49
                                  och ta Takata :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
                          • Gość: misiek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:20
                            Tak w sumie to nawet nie jest tak źle,tylko trzeba pracować.Ale czasami konamy ze śmiechu.Na naszej zmianie jest super.Pozdrawiam klejenie.
    • Gość: adamus Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 16:11
      to stary prawda ale za 1300 niewarto
      • Gość: pracownik Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 19:45
        co nie warto! a klej za darmo się wącha! nikt Ci za to nie każe płacić, a jak
        można odlecieć....
        • Gość: zainteresowany Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 18:59
          Ciekawe dlaczego niektórych ludzi, którzy nie wyrabiają normy się zwalnia, a
          innych, którzy radzą sobie jeszcze gorzej, nie mają wykształcenia przenosi się
          do kontroli? Czy takimi ludźmi jest łatwiej manipulować?
          • Gość: ja Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:02
            Pewnie tak. Ale dzięki temu ten zakład długo nie pociągnie.
          • Gość: kontrol Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:51
            Jak komuś nie pasuje kontrol to prosze bardzo kierownik tylko czeka na takie problemy.Myślą wszyscy że zielone to mają życie.Tylko jak wracają poprawki z Wałbrzycha to mordy drą nie na szwaczy i niech się nikt nie boi bo są w kontroli osoby bezstronne.
            • Gość: zainteresowany Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 13:36
              Na szczęście mnie już zwolnili, a Wy męczcie się dalej i wąchajcie sobie klej. A
              QS jest słabo przeszkolony. Uważa się za coś lepszego niż inni.Może by tak panie
              wróciły do normalnej pracy i błysnęły swoimi umiejętnościami.
              • Gość: ja Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:23
                A ja się sama zwolniłam i nie żałuję.Kontrol z tymi poprawkami to przeginała,raz
                przeszło, a za drugim razem ta sama kierownica już była do poprawki co za
                pierwszym razem była ok.
                • Gość: kontrol Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 21:32
                  To nie QS jest słabo przeszkolony tylko Niemcy podnieśli wymagania,ludzie mają za wysokie normy a skóry są chyba z padliny.I każdy ma ciężko i jak będziemy na siebie szczuć to wcale nie będzie lepiej.Pozdrowienia dla wszystkich Klejących.
                  • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:12
                    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Jeżeli sami zepsujemy sobie atmosferę w pracy,
                    to przy obecnych wymaganiach dotyczących jakości nie da się tutaj pracować.
                    Możemy liczyć tylko na to, że poprawi się kiedyś jakość skór, wtedy wszyscy
                    będziemy mieć łatwiej.
                    • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:15
                      Wow, zapomniałam pozdrowić QS i Klejących, no dobra Szyjących też pozdrowię:)
                      • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:22
                        jak już się tak zagalopowałam, to może pozdrowię jeszcze panie dmuchaczki,
                        sprzątaczki, lutmena, transport wewnętrzny, naciągaczy skór(różową, zieloną i
                        pomarańczową kropeczkę), liderki, kierownika, panią sekretarkę, ochraniarzy
                        dzielnie strzegących bram zakładu...
                        • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:55
                          no, teraz to już jest "miód majonez"...
                          • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 22:17
                            kilka sprostowań: to miało być "git majonez" (wtajemniczeni wiedzą o co mi
                            chodzi), no i zapomniałam pozdrowić instruktorów!!! kurcze, jak mi przykro z
                            tego powodu, ale lepiej późno niż wcale:) szczególne pozdrowienia dla Grażynki,
                            Izy, Iwonki i Mirki, bo to fajne babki są...
                            • Gość: misiek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.opera-mini.net 04.10.08, 06:14
                              Nie pij tyle bo głupoty piszesz.
                              • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 17:10
                                problem w tym, że na trzeźwo to mi się nawet pisać nie chce:) zresztą na takim
                                dziwnym forum, to można tylko o głupotach popisać:)
                                • Gość: w ciemności! Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 212.87.240.* 07.10.08, 08:41
                                  Jaka praca, taka dyskusja - zajebista!!!
                                  • Gość: rex Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 16:48
                                    oświeć sobie światło ciemnoto
                            • Gość: ja Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 20:43
                              przychylam sie do pozdrowien bez nich bylo by żle ale gorzej jak wyjadą to my
                              klejacy z nimi
    • Gość: kłobuczaninek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.08, 10:27
      Słyszałem ze tam japończykowie płacą

całe 900 zł netto przez 3 misiące

czyli 250 euro :)))

250 euro na miesiąc - druga irlandia :D
      • Gość: klejąca w jasności Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 23:18
        Brawo dla szefostwa!!! Owacje na stojąco!!! Dziewczęta, jak będziemy kleić po
        cztery kierownice, to może uda nam się gdzieś awansować, bo jak na razie, to ta
        reguła w tym zakładzie się sprawdza. Im jesteś gorszym i mniej wydajnym
        pracownikiem, tym wyżej się wspinasz. Panie Kierowniku dziękujemy za motywację
        do pracy. Powinien się pan zająć jakością skór, bo to jest największy problem,
        którego tutaj nikt nie widzi. Jak będzie tak dalej, to zakład padnie, ale może
        dla nas to lepiej, bo tutaj i tak nikt długo nie wytrzyma. Zarobki, które
        obiecywaliście nam na początku możemy mieć, jeżeli będziemy siedzieć po
        szesnaście godzin dziennie. Zapomnieliście nas wcześniej poinformować o tym???
        Jeszcze raz brawo!!! Wasze pomysły racjonalizatorskie są świetne!!! Coraz więcej
        ludzi w kontroli,przy wydawaniu skór itd. Przy tak małej produkcji? Kto ma na
        tych wszystkich ludzi zapracować, to jakaś paranoja jest!!!
        • Gość: kłobuczaninek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 05:54
          To nie paranoja a smutna rzeczywistość we wsi kłobuck :)
          • Gość: Zuza Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:42
            Tak, to jest prawda. Od dzisiaj też chyba zacznę się obijać, bo na tym się
            najlepiej wychodzi. Ludzi, którzy starają się tutaj pracować jak najlepiej
            potrafią nikt nie docenia. Wręcz przeciwnie, zasypuje się ich poprawkami i czeka
            kiedy sami się wykończą.
            • Gość: monia Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:44
              Niech się w końcu poprawi jakość skór to będzie mniej poprawek.
              • Gość: mocny Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 18:03
                coraz więcej liderek i coraz częściej na papierocha łażą a ta z sylikonami o
                żabiej twarzy chodzi prawie jak dyrektor w wałbrzychu. ta by sie za robote w
                końcu wzieła. pozdro dla PRACUJąCYCH
                • Gość: gość Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.tktelekom.pl 17.10.08, 23:55
                  Kierownik w Takacie jest po prostu zalosny.. chodzi cały dzień i rządzi jak by
                  był conajmniej jakims dyrektorem, a po za tym zwolnili niedawno duzo
                  pracownikow, w pierwszej kolejnosci zwolniłbym tego kierownika bo jest po prosu
                  idiotą:)
                  • Gość: rambo Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 15:31
                    szanuj szefa swego bo możesz miec gorszego
                    • Gość: klejąca Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:33
                      co racja, to racja!!! A jaki procent normy wyrabiały osoby zwolnione? Za
                      siedzenie i obijanie się nigdzie nie płacą! Nowy kierownik Mirosław to fajny
                      gość jest.
                      • Gość: rambo Re:rambo rambo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 18:43
                        pewnie ze fajny. w ogóle atmosfera u nas jest fajna i mamy fajne kierownictwo,
                        moim zdaniem jest spoko .a jesli ktos jest innego zdania to niech znajdzie inny
                        zakład gdzie lepiej traktują ludzi( jest kultura pracy i to mi sie podoba)
                        • Gość: ktosiu Re:rambo rambo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 19:24
                          A gdzie reszta postów? Ciągle jakoś znikają z tego forum...
                          • Gość: misiek Re:rambo rambo IP: *.opera-mini.net 05.11.08, 11:01
                            Znika wszystko. Po co cokolwiek na tym forum pisać.A takata i tak sie rozpadnie i spotkamy sie u urzędzie pracy, do zobaczyska.
                            • fliper02 Re:rambo rambo 08.11.08, 17:36
                              Muślę że takata tak szybko się nie rozpadnie prawdopodobnie
                              wydzierżawili teren olipu na 4 lata
                              • Gość: misiek Re: IP: *.opera-mini.net 09.11.08, 21:43
                                A ja myślę że kryzys finansowy na świecie załatwi może nie całą takate ale na pewno Klobucką filie.Do tego dochodzą niskie zarobki. Oczywiście można dużo zarobić ale kto jest w stanie zwrócić te kosmiczne normy.Pożyjemy zobaczym.
                              • Gość: rambo Re:rambo rambo IP: 193.138.242.* 09.11.08, 22:00
                                z tą kulturą to troche przesadziłem, a konkretnie chodzi mi o podejście do ludzi
                                liderki ze zmiany A z najdłuższym stazem.kultura osobista to dla niej
                                abstrakcja.ta pani chyba nie zna przepisów prawa pracy i nie wie ze za takie
                                zachowanie można znaleźć paragraf.nie wiem skąd ona jest ale pewnie mieszka
                                daleko od cywilizacji bo cywilizowani ludzie tak sie nie zachowują.proponuje tą
                                Panią wysłać na kurs dobrego wychowania, choć myślę że jej to nie pomoże,
                                ponieważ z krwi nie da sie tego wyssać
                                • Gość: Misia Re:rambo rambo IP: 193.138.242.* 09.11.08, 22:06
                                  co prawda to prawda jej już nic nie pomoże. Tacy ludzie jak ona się nie
                                  zmieniają może w końcu ktoś coś z tym zrobi mam tu na myśli kierownika.
                                • Gość: Kaśka Re:rambo rambo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:28
                                  Nie znasz jej to nie pisz, botwoja kultura na tym cierpi...
                                  • Gość: xyz Re:rambo rambo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 18:56
                                    Ja jestem ze zmiany B i tu takich problemów nie mamy. Nasze liderki są spoko.
                                    • Gość: zmiana B Re:xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 10:41
                                      Liderki są może i spoko ale nie wszystkie.Jepna pani ma zawsze muchy w nosie jak rozkapryszony dziecior.
                                      • Gość: zmiana A Re:xyz IP: *.tktelekom.pl 19.11.08, 19:39
                                        Moim zdaniem praca jest w porządku tylko trzeba sie troche postarac jak
                                        sie czegos nie umie to nie dziwne że nie wychodzi po to są 3 miesiace probne by
                                        sie nauczyć:) a co do liderek i kierownika to jest pare zastrzeżeń zwolnili
                                        mnóstwo ludzi ale teraz żałuja:) pozdrawiam
                                      • Gość: spondek Re:xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:21
                                        To fakt, ta pani w roli lidera to niewypał a jej zachowanie jest żenujące. Kultura i sposób wysławiania się to już po prostu katastrofa. Na zadane pytanie potrafi odpowiedzieć tylko "Bo nie"... Nie wiem na jakiej zasadzie tutaj wybierają liderów, wydawało mi się że taki człowiek powinien coś sobą reprezentować...
                                • Gość: niezadowolony Re:rambo rambo IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 06:18
                                  > z tą kulturą to troche przesadziłem, a konkretnie chodzi mi o podejście do ludz
                                  > i
                                  > liderki ze zmiany A z najdłuższym stazem.kultura osobista to dla niej
                                  > abstrakcja.ta pani chyba nie zna przepisów prawa pracy i nie wie ze za takie
                                  > zachowanie można znaleźć paragraf.nie wiem skąd ona jest

No pewnie ze wsi kłobuck, to od razu widać po zapachu i zachowaniu :)
      • 11wioletta Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 22.11.08, 00:07
        a gdzie to słyszałaś jakaś kiepska informacja lepiej sieć w domu
        • Gość: ktosiu Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 19:18
          sieć to Ty możesz mieć energetyczną, a w domu się siedzi...
          • Gość: gosciu Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 02.12.08, 18:03
            ale to wszystko nic najlepsze w tym wszystkim to jest oczywiscie nasz
            majster!!!trzeba go chyba zaprosic na piwo i tam pogadac!!!!!
            • Gość: misio Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 02.12.08, 18:04
              ale o co chodzi z majstrem??
              • Gość: crezy Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 02.12.08, 18:08
                jednym zdaniem - trzeba mu wytłumaczyc ze to nie wałbrzych tylko kłobuck!!!
                • Gość: ja i oni Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 23:29
                  a Ty co Gościu, Misio, Crezy sam ze sobą piszesz???
    • Gość: tarstar Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 23:36
      pod kłobuckiem powstanie fabryka mechanizmów pasów i napinaczy samochodowych.
      • Gość: xxxx Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 08:16
        i co jeszcze powstanie? hihi
        • Gość: Jurek Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.sfc.pl 04.12.08, 10:19
          jest oferta pracy we Wręczycy po budownictwie.

www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/index.php?idg=3&id=260&x=70&y=1
          oferta ważna do 11 grudnia.
          • Gość: z Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 12:22
            A ja slyszalam, ze ma tez powstac duza agencja towarzyska.
            • Gość: x Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:03
              z Tobą na czele.
              • Gość: y Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 23:23
                no, ja też tak słyszałam, ale będzie super...
      • Gość: sukinkot Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 193.138.242.* 07.12.08, 19:11
        majster myśli ze jest w piaskownicy i ze wszystkie zabawki sa jego
      • Gość: jerry Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 08:59
        skąd o tym wiesz
        • Gość: kolo Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:08
          na urlopie nieźle jest, ale czy będzie do czego wrócić? kto to wie? może Ty,
          może On, a może jeszcze nikt...
          • Gość: mania Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 77.87.120.* 18.12.08, 18:03
            Właśnie to jest pytanie, czy będzie do czego wrócić? Bo z tego co
            wiem to dzieje się nie ciekawie
            • Gość: koło kola Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:29
              Jest super jest wigilia mamy piwo i mam wszystko w części ciała
              często stykającą się z klozetem.
              • Gość: Ktoś Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:31
                Ty świnko a ty a ty.
                • Gość: x Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 20:44
                  ludzie bądzcie normalni!
                  • Gość: kolo koło kola Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 01:22
                    pijąc wódę, paląc trawę trudno być normalnym...nie zabierajcie nam
                    używek, uwielbiam biegać do klejących i wąchać pod ukradkiem klej,
                    błagam nie zamykajcie tego zakładu, bo długo nie pociągnę na
                    głodzie...
                    • Gość: mania Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 77.87.120.* 19.12.08, 11:18
                      widzę, że tu się nikt nie wzrusza co będzie dalej?!
                      • Gość: ja Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 13:07
                        Wzrusza, tylko co mamy pisać, przecież nic nie wiadomo, a od gdybania, to może
                        tylko człowieka głowa rozboleć, biorąc pod uwagę, że wesoła to raczej nie będzie.
                        • Gość: popieram "ja" Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 19:08
                          co będziemy się wzruszać teraz,co ma być to będzie,nic na to nie
                          poradzimy!Są święta to nie czas na myślenie co będzie 12 stycznia.
                          Wesołych Świat!!!
                          • Gość: Ewa Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 09:54
                            Zdrowych,wesołych Świąt oraz szczęścia w Nowym Roku dla wszystkich pracowników Takata Petri.
                            • Gość: ... Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 09:22
                              Nasz urlop chyba dobiega końca, tylko co dalej, przecież wszyscy nie zmieścimy
                              się na jednej zmianie. Albo dalsze urlopy, albo zwolnienia...
                              • Gość: ???? Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:26
                                A szykują się jakieś zwolnienia?? bo ja nic nie wiem
                                • Gość: jaaa Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 09:58
                                  Zamykają Takate w Kłobucku kryzys wykańcza branże samochodową.
                                  Do 3 marca i koniec.
                                  • Gość: 3 marca koniec Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:22
                                    to już jest koniec!!!NIESTETY)):
                                    • Gość: ????? Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:59
                                      poważnie?
                                      • Gość: jaaa Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 14:09
                                        Jak najbardziej poważnie.
                                      • Gość: 3 marca koniec Re: Zamknięcie Takaty 3 marca,na zawsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 14:17
                                        Nikt by sobie nie robił żartów z takiej sprawy!Tyle osób straci
                                        prace...
                                        • Gość: urzędas Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 15:31
                                          Takata wzięła kasę z urzędu pracy i zniknęła!!! A dla zwykłych roboli zasiłków
                                          nie będzie!hahaha
                                          • Gość: sucz Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:17

sam se wziołeś kase z urzędu. gdybyś wiedział ile oni kasy stracili na otwarcie
                                            zakładu to przestał byś pieprzyc
                                            • Gość: inny Re: Była sobie takata!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:07
                                              Może coś się jeszcze zmieni chyba że decyzja jest nieodwracalna
                                          • Gość: takata Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:22
                                            urzędasie,masz sie też z czego cieszyć!!!Ludzie straca prace,a
                                            właściwie już stracili,a ty durniu sie śmiejesz.Znasz przysłowie:Nie
                                            śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku...?
                                            • Gość: ... Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:32
                                              A co się może zmienić, jak wypowiedzenia mamy w kieszeni...
                                          • Gość: ja Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 17:29
                                            są ludzie i taborety ale żeby klamką się urodzic!!! To jest do tego
                                            IDIOTY urzĘdasa!!!
                                            • Gość: !!! Re: Była sobie takata!!! IP: 212.87.240.* 31.01.09, 10:44
                                              My to mamy za sobą. Teraz padł blady strach na Wałbrzych. Takato, bez
                                              przesady!!! Żyliśmy bez Ciebie i będziemy żyć bez Ciebie!
                                              • Gość: Rosita Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:07
                                                Była i się skończyła Mnie wkurzyły już na samym początku panie które
                                                przeprowadzały tz. rozmowy kfalifikacyjne i od tej rozmowy życzyłam
                                                im rychłego upadku Spełniło się Sorki pracownicy TAKATY
                                                • Gość: Magik Re: Była sobie takata!!! IP: *.opera-mini.net 18.02.09, 20:53
                                                  A mnie wkurzaja takie głupie brednie. Nie wiesz co pisać, to nie pisz nic. Duzo ludzi straciło prace. Twoje życzenie sie spełniło.
                                                  • Gość: pan Re: Była sobie takata!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 06:19
                                                    chcieliście mieć we wsi kłobuck drugą japonię to macie heheheheh :D
                                                  • Gość: ja Re: Była sobie takata!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 23:58
                                                    I to jest nasza polska rzeczywistość. Ludzie tracą pracę, która wcale nie była
                                                    zła, a tutaj tylko drwiny. Mi jest żal, że już nie ma Takaty, przede wszystkim
                                                    żal mi ludzi, z którymi pracowałam. Było fajnie choć czasem ręce bolały, czasem
                                                    puściły nerwy, ale czy gdzie indziej się to nie zdarza? Ktoś pisze, że już na
                                                    testach coś go zdenerwowało i od tej pory życzył Takacie źle i cieszy się, że
                                                    zakład upadł. No tak, bo jeżeli z jakiegoś powodu nie dostał tam pracy, to
                                                    trzeba winę zwalić na kogoś innego i może to być np. pani przeprowadzająca
                                                    testy. Nikt nie pracował tam przykuty łańcuchem. Każdy mógł odejść nawet po
                                                    przepracowaniu godziny, a jednak są ludzie, którzy tęsknią za tą pracą, czyli
                                                    chyba najgorzej nie było?
                                                  • Gość: !!! Re: Była sobie takata!!! IP: 212.87.240.* 23.02.09, 19:07
                                                    Było super! Zostały wspomnienia. A teraz znowu pracuję z koleżanką z TAKATY. I
                                                    dalej jest fajnie.
                                                  • Gość: !!! Re: Była sobie takata!!! IP: 212.87.240.* 24.02.09, 17:11
                                                    Czy widzicie ,ze w Wałbrzychu pozwalniali starych pracowników.
                                                  • Gość: ..... Była sobie takata!!! IP: 212.87.240.* 06.03.09, 20:26
                                                    Czyżby tu już nikt nie zaglądał. Gdzie się podziali starzy takatowcy!
      • liryk-21 Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? 06.03.09, 23:00
        Witam. Czy są jakieś nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka?Możecie polecić
        jakiegoś pracodawcę?
        • Gość: XYZXYZ Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: 77.87.124.* 09.03.09, 11:06
          Witam, słyszałem, że Olip ma wrócić tylko,że z torebkami, a może to Takata wraca... też chodzą takie słuchy??? jak ktoś coś wie na ten temat to napiszcie, proszę.
          • Gość: ania Re: Nowe miejsca pracy na terenie Kłobucka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 14:42
            Ludzie są ciężkie czasy ,pomóżmy sobie nawzajem i dzielmy się info na temat przyjęć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka