Dodaj do ulubionych

Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzchu

19.02.08, 09:42
Pani Małgorzato! ja mundurki kupiłem u pana Bogumiła . Jestem bardzo
zadowolony, nie mam żadnych reklamacji. A jak Pani wyczytała w
artykule poszukuje on teraz klientów. Polecam zgłoszenie się do pana
Pacy. Pzdr. JH
Obserwuj wątek
    • Gość: szef Uczniowie sami wybieraja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:25
      zreszta przepis sam umiera, w gimnazjum ktore mam pecha znac,
      uczniowue i tak chodza jak chca mimo ze oficjalnie musza miec
      mundury. niektorzy nauczyciele stosuja represje by sila wymoc swoje
      fobie ale przegrywaja
      • Gość: propozucja Re: Uczniowie sami wybieraja IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 12:29
        za te nagie pępki, proponuję zacząć od kary pieniężnej, skończyć zaś na więzieniu.
        • Gość: realista Re: Uczniowie sami wybieraja IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 15:52
          Rozumiem że masz samochód w jedynym słusznym szarym kolorze i dom także (wkońcu
          po co się odróżniać od innych?).
          Dzieciom nigdy nie pozwolę założyć mundurków bo to nie decyduje o ich
          inteligencji czy zdolności do przyswajania wiedzy...
          • Gość: ... Re: Czas pokaże IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 16:46
            jakie będą twoje biedne dzieci, pewnie z przebitym pępkiem będą lepszymi od
            rodziców patriotami i intelektualistami, ale przysłowie mówi "jabłko od jabłoni
            daleko nie pada". Może tobie się uda wszystko powywracać pozytywnie ?
            • Gość: realista Re: Czas pokaże IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 16:55
              Jestem wartościowym wykształconym człowiekiem i nie nosiłem nigdy mundurka bo
              nie było sensu.
              Ubieram się jak lubię, jeżdżę samochodem w kolorze w jakim lubię itd.
              Co komu do tego? wolność w sferze nie krzywdzącej innych...
              • Gość: ... Re: Czas pokaże IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 20:53
                rozpędziłeś się
        • Gość: li Re: Uczniowie sami wybieraja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 22:35
          :)
        • Gość: Kasior Re: Uczniowie sami wybieraja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:06
          Ta, najlepiej więzienie. No ale kiedy mamy nosić gołe pępki po 40-
          tce? Najlepiej tylko narzekać na młodych. Ja uważam osobiście ze to
          durny pomysł z mundurkami. Nic to nie zmienia. A co do tych
          wszystkich golizn to ciekawe czy pani bądz pan chciałby usłyszec
          taki komentarz na swój temat? Jestem gimnazjalistką, zdaję testy,
          czytam lektóry, ledwo daję radę wyrobić na pożądne świadectwo.
          Szkoła jest juz wystarczająco trudna, nie trzeba jej utrudniac
          jeszcze bardziej. U nas praktycznie nikt mundurków nie nosi i jestem
          z tego dumna. Bo dlaczego skoro konstytucja przewiduje dla każdego
          człowieka prawo do wolności to mnie to nie dotyczy? Jestem takim
          samym człowiekiem jak kazdy inny. Nie lubię gdy ktoś mi zrzędzi,
          albo cos narzuca. Mało kto lubi. WIęc może zamiast wyrazac swoje
          zdanie na temat o którym nic się nie wie zajęłaby się pani, bądz pan
          czymś innym.
          Z poważaniem: Kasior
      • Gość: Colo Re: Uczniowie sami wybieraja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:41
        ...swoje fobie, powiadasz? Gó..o wiesz:))) I dziwię się, że
        przegrywają. A właściwie to nie wierzę, że nauczyciele przegrywają.
        Za mundurkami są i uczniowie i nauczyciele i rodzice...
        Fobie to ty masz. Lecz się!!!
        • Gość: Eryk XiI Re: Mundurek czy mundur ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 14:01
          Jeśli zaobserwujemy dowolną grupę społeczną "osadzoną" w mundur czy
          mundurek to najwyraźniej jest ona lepiej widzialna przez
          obserwatora, który z pewnością nie będzie z OBWE, lecz może z
          kuratorium, jednostki, komendy, czy nawet ministerstwa.
          A czy w takich grupach nie zauważamy oznak wykraczaących poza normy
          zachowania społecznego.
          A wręcz przeciwnie jeszcze bardziej je wówczas widać, np policjant
          biorący łapówkę to nie człowiek rozmieniający w danej chwili grubszą
          kaskę z kierowcą pewnego luksusowego samochodu.
          Jak widać mundurek będzie jedynie zakrywał ten nieszczęsny pępek w
          brzuchu, gdyż niektórzy nic więcej oprócz tego pępka i własnego nosa
          nie widzą.
          A gdy spojrzymy na mundurek jako czysty, zewnętrzny ubiór człowieka,
          nawet młodego wiekiem, to powinien on być jednak w XXI wieku
          odzieniem nie przypominającym poprzednich stuleci, gdyż nawet w
          Chinach rewolucja zrobiła swoje dzieło.
          Rozumiem,że był okres poprzednich dekad, lecz one się już niestety
          skończyły, a nie wszyscy chcą to zauważyć.

Za mundurem panny sznurem !!!
          Za mundurkiem idą "koty" jak za sznurkiem !
          To wtrącenie słowa "koty", to tylko z okazji uczczenia minionego
          Świtowego Dnia Kota.
          • Gość: osa Re: Mundurek czy mundur ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:41
            No oczywiście, a poza tym stara mądrość głosi, że nie wchodzi się dwa razy do
            tej samej rzeki. Nie można w XXI wieku wprowadzać zwyczajów z poprzednich
            wieków. Czasy się zmieniły, sami wychowujemy dzieci tak, aby były oryginalne,
            aby miały silną osobowość, by były przebojowe, otwarte na świat i ludzi,
            tolerancyjne - po prostu, aby umiały żyć we współczesnym świecie. Jak się ma do
            tego wciskanie młodzieży(nawet tych, którzy skończyli już 18 lat) w mundurki i
            ujednolicanie ich na siłę?
          • Gość: AAgata Re: Mundurek czy mundur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:45
            Czytam w artykule wypowiedż Magdy z Norwida w sprawie mundurków ,patrzę na
            zamieszczone zdjęcie i widzę że ma dziewczyna racje.Przecież oni faktycznia w
            tych koszulkach polo z krótkim rękawem,spod których wystają jakieś pasiaste
            zielone rękawy,koszulowe mankiety wyglądają jak przebierańcy.Przecież połowa
            uczniów w liceum jest pełnoletnia.Co innego,gdyby to były klasy 1-3 w
            podstawówce wtedy można byłoby ich podzielić na grupę trzmieli czy bąków,ale w
            tym wieku to żałosne.Ma Magda racje.Uważam,że jeżeli były w tej szkole
            zastrzeżenia do gołych brzuchów,to wychowawca powinien przekazać młodzieży
            zasady właściwego ubierania się do szkoły i przynisłoby to więcej pożytku niż
            robienie "przebierańców '
            • Gość: angrusz Re: Mundurek czy mundur ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:52

Trzeba poczekać ale taaaka szkoła by nie miała mundurków - marynarka
              i spodnie
              to trochę wstyd .
    • Gość: pauloos Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 21:04
      Jak widzę na zdjęciach to oni nie mają takich mundurków jakie my nosiliśmy w
      gimnazjum ,każdy uczeń powinien nosić mundurek bo to nie przeszkadza nikomu
    • Gość: ekolog Re: Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 21:25
      fila19.posadzdrzewo.pl
      • Gość: wizz Re: Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 19:17
        wszędzie musi
    • Gość: Nordek Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzchu IP: *.pl 19.02.08, 21:52
      jestem z norwida i nie widzialam jeszcze kogos z brzuchem na wierzchu. nie
      rozumiem po jest ten stroj szkolny ( bo to nie mundurek) skoro i tak nie
      likwiduje (jak to bylo w zalozeniu) roznic pomiedzy uczniami??? wg mnie te
      "mundurki" sa jedynie po to by popisac sie przed innymi szkolami ze my to MY...
      w tej chwili w mundurkach chodza jedynie klasy 1 i 2-3 juz nie. jak wczesniej
      wspomniano kazdy pod spodem nosi co chce i jest jeszcze wieksza roznowrodnosc
      niz byla, chyba ze zalozy sie "mundurek" z dlugim rekawem ( bo takie tez sa a
      nie tylko T-shirty!).jezeli juz ktos musial wprowadzic te mundurki to
      wolałabym mundurek z prawdziwego zdarzenia, a nie bawełniany T-shirt wyglądający
      jak piżama(ten jasny). to wlasciwie tyle...
    • Gość: absolwent_norwida Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:52
      Pozdrawiam wszystkich ludzi z Norwida.Bardzo współczuję tych mundurków.Giertycha
      już dawno nie ma,a mundurki zostają.To źle,bo głupie pomysły powinno się
      natychmiast wyrzucać do kosza.
      • Gość: Norrowid Re: Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzch IP: 208.53.132.* 20.02.08, 00:14
        Thanks za wsparcie. Wprowadzono nam badziewiackie mundurki na sile, ale nosi
        tylko czesc, a poza tym jak mowi kolezanka zobaczyc kujonow z Norwida w
        majtkowym niebieskim kolorze- niezastapione ;)
        • Gość: wiolos Re: Niech uczniowie nie noszą brzuchów na wierzch IP: *.chello.pl 20.02.08, 00:41
          jak dobrze ze skonczylam przygode z norwidem 2 lata temu :] chyba bym tego nie zdzierzyla. ile sie abra nakrzywila na moj pepek ktorego zreszta widac prawie nie bylo. no i teraz przez ten pepek studiuje na takiej "podrzednej" uczelni ;]
    • Gość: atena12345 propozycja IP: 88.220.79.* 20.02.08, 14:31
      mundurki nie są złe - zgadzam się, ale pod pewnymi warunkami. Jeśli
      mundurkiem ma być granatowa kamizelka zakładane na spódniczke mini i
      różnokolorowe bluzki - to mija się z celem. Ja wprowadziłabym proste
      rozwiązanie. Wystaczy określić wymagania jakie szkolny strój musi
      spełniać i to wystarczy. Np. spódnica lub spodnie (zawsze minimum do
      kolan) czarna lub granatowe, bluzki z długim lub krótkim rękawem -
      białe (lub inny, jednolity kolor) odzienie wierzchnie - i tu kolor.
      I żadnej golizny. Każdy i tak musie się w coś ubrać. Rodzice mogliby
      kupować gdzie chcą, za ile chcą i z jakiego chcą materiału. Ja też
      wole jeśli moje dziecko ma na sobie rzeczy z dobrej bawełny, bo to
      jest po prostu zdrowe, wygodne i przewiewne. Ale za typizacja
      strojów szkolnych również jestem za ! Wszystko jednak musi mieć ręce
      i nogi :-)
      • Gość: Prawdomówca Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 14:36
        Co za różnica i nie wiem w czym problem???Czy w mundurkach czy bez nich to i tak się w tych gimnazjach czy liceach parzą po kiblach jak norki.
      • Gość: realista Re: propozycja IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 15:19
        Chcesz t noś nawet samemu.
        Tylko po co zmuszać do tego innych?
        • Gość: angrusz Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 17:24

Do realisty :

Zmuszam innych bo wyznaję takie wartości .
          M.in : w miejscu służbowym chodzi się po służbowemu .
          np w banku nie ubieramy cieńkiej bluzki bez stanika .
          W szkole też ma być podobnie .
          A jaki to ma być mundurek to po pewnym czasie się ustali .
          • Gość: Monia Re: propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 18:56
            Jak Ci nie wstyd???
            Błąd na błędzie!!! Robisz z siebie pośmiewisko!!!
          • Gość: realista Re: propozycja IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 19:27
            W pracy chodzi się adekwatnie do wymagań szefa, który nam za to płaci.
            W szkole otrzymuję "wiedzę i wychowanie" często od ludzi prezentujących poziom
            tak żenujący jak twój angrusz tylko i wyłącznie za moje pieniądze.
            • Gość: angrusz Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 21:19

Do realisty :
              Dla mnie to ty masz żenujący poziom . Mnie twoja opinia nie wzrusza .
              Takie debilne opinie o sobie olewam . Ja wiem kim jestem i różni
              durnie nie zmienią mojego o sobie mniemania .
              Woda sodowa też mi nie uderza do głowy .
              A w szkole to uczy się nie za twoje pieniądze , tylko za pieniądze
              podatnika a zbiorową wolą podatnika było i jest chodzić w mundurkach
              - to wola Sejmu .
              Jeśli Sejm zmieni tę wolę to będzie inaczej.
              Póki co trza chodzić nie nie ma gadania - wykonać
              • Gość: symek Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 21:28
                Jednym slowem- Angrusz, Twoj sposob na zycie to klapki na oczach, nie myslec, a
                tylko sluchac rozkazow. Zenujace. Bogu dzieki, ze w Norwidzie byli i sa
                uczniowie o wlasnych pogladach, wlasnym zdaniu, co widac po wczesniejszych
                wpisach. A mundurki jako zenujaca pozostalosc po Giertychu skoncza tak jak wyzej
                wymieniony. A kierownictwo Norwida bedzie musialo sie z twarza z tego wycofac,
                chyba ze woli wersje bez twarzy.
              • Gość: realista Re: propozycja IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 22:49
                Biorąc pod uwagę kwoty podatków jakie płacę to swobodnie spłaciłem swoją
                edukację i kilku pokoleń mojej rodziny i jeszcze za twoją zapłaciłem.
                Sam wyraźnie napisałeś, że to wola sejmu a nie podatników (trochę się zagubiłeś).
                Jeśli ci każą skakać a ty pytasz jak wysoko nie zastanawiając się nad sensem to
                w porządku, twoja wola.
                Nie narzucaj jej innym... i pamiętaj, że to właśnie jednostki odróżniające się
                od szarej masy mają funkcje kreującą w szeroko pojętym postępie cywilizacyjnym.
                • Gość: bancodegaia Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:24
                  Teraz już chyba za późno na protesty,bo jakby nie patrzeć dyrektor twierdzi,że
                  zgodziła się Rada Rodziców,nam nauczyciele tłumaczyli,że to własna decyzja
                  dyrektora.A nam zostało w tym chodzić.Żal.Jestem dumny,że chodzę do Norwida,ale
                  czy muszę to demonstrować strojem?

Co do Angrusza:
                  on i tak wszystkie rozumy pozjadał,więc dyskusja z nim jest chyba bezcelowa.
                  • Gość: Nordek Re: propozycja IP: *.pl 23.02.08, 10:28
                    zgadzam sie z "bancodegaia" i też dumna jestem z tego, ze chodze do tej szkoly,
                    ale mundurki to rzecz zbedna wedlug mnie. ja bede musiala to nosic jeszcze przez
                    kolejne 2 lata-powiem szczerze nie wyobrazam sobie tego. jak juz wczesniej
                    pisalam to nie jest MUNDUREK, ale stroj szkolny. Jezeli w Norwidzie mialy byc
                    mundurki to dlaczego wprowadzili slabej jakosci koszulki????? Moj kolega
                    powiedzial ze oprocz tej koszulki wolalby nosic marynarke, koszule itd. czy to
                    nie wygladaloby lepiej?? i bardziej reprezentacyjnie dla naszej szkoly i
                    oczywiscie dla Dyrektora i Rady Rodzicow??? Dlaczego wy chcecie swoim dzieciom
                    narzucic chodzenie w tych "mundurkach"?? pamietacie jak bylo kiedy Wy
                    chodziliscie do szkoly i musieliscie noscic te fartuchy czy cos tam. przyjemnie
                    bylo??? dziekujmy za taka troske -kiedyas sie odwdzieczymy! zpewnoscia
                    PS. a co do tych podatkow to wez sie koles nie kompromituj bo żal.pl ...
                    pozdrawiam;)
                  • Gość: angrusz Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:08

Do banco :
                    dzięki za wysoką ocenę . Rzeczywiście jadłem dużo i długo .
                    Ale woda sodowa mi nie odbija tylko trzeba mieć argumenty by ze mną
                    dyskutować .
                    Nie masz to piszesz jak piszesz . Ot co
                • Gość: księgowy Re: podatki IP: *.chello.pl 21.02.08, 22:56
                  zgłoś się do mojego biura rachunkowego jak płacisz za duże podatki,
                  przeliczymy je jeszcze raz i może dużo na tym zaoszczędzisz...
                  zachęcam
                  • Gość: repka Re: podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:10
                    Mundurek w Norwidzie to typowy temat zastępczy.Latwiej egzekwować chodzenie w
                    polówkach,niż zająć sie spadającym poziomem nauki.Dlaczego nie było wywiadu z
                    Dyrekcją-co takiego dzieje się w szkole, ze spada na łeb w rankingach,którymi
                    tak się kiedyś chwaliła,jak skomentuje słabe wyniki matury,krótki komentarz na
                    jakich uczelniach lądują obecnie norwidowcy,co takiego dzieje się ze szkołą,ze
                    tak bardzo obniżyły się progi punktowe,żeby się do niej dostać???????????MOże
                    lepiej pomyśleć jak dzieciaki lepiej przygotować do matury,a nie jak je
                    przebrać!!!!!
                    • Gość: angrusz Re: podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:05

Do repki :

Dobrze , że widzisz te problemy . Ale nie są one wynikiem jakiegoś
                      złego zarządzania ( tego też nie wykluczam ) ale przede wszystkim
                      niżu demograficznego.
                      Nauczyciele , by utrzymać miejsca pracy , szkoła by istnieć
                      przyjmuje coraz to gorszych uczniów - progi coraz niższe .
                      Ale pomyśl co się dzieje w innych szkołach .Do Norwida szli najlepsi
                      z najlepszych , najbardziej pracowici , a ich rodzice zapewne
                      interesowali się postępami swoich dzieci i dbali o to by miały dobre
                      warunki - często też kończyło się to korepetycjami .
                      A w innych szkołach gdzie idą ci którzy już nigdzie nie mają gdzie
                      iść albo nie chcą bo im się nie chce uczyć ( patrz wątek o
                      technikum im Prusa i wypowiedź jednego kandydata - same dopy i chce
                      do szkoły o odpowiednim dla siebie poziomu ).
                      Jaki tam jest poziom , dyscyplina i morale .A mimo to nauczyciele
                      przepychają z klasy do klasy by tylko jej nie zdekompletować .
                      Dopiero na maturze to wychodzi .
                      No ale ktoś pomyślał ,że należy likwidować zawodówki dodaj do tego
                      tych od bezstresowego nauczania i tych zwolenników praw ucznia .
                      I już masz powody spadku poziomu .
                      Tylko pani minister widzi inne problemy .
    • Gość: angrusz Niech uczennice nie noszą brzuchów na wierzchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:56
      mundurki to dobry pomysł ale trzeba go dopracowac - czas i
      pieniądze .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka