Gość: Gosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 19:11 mmaly wspomnial w innym watku "Akademie Polonijna" - czy mozna wiecej na jej temat? dobra uczelnia? pozytywy/negatywy... etc... Z gory dzieki! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: żwirek Re: Akademia Polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 21:08 1. Uczelnia katolicka - rektorem i właścicielem jest ksiądz Andrzej. 2. Strasznie droga. Jedna z najdroższych uczelni w południowej Polsce! Wydanie każdego, najdrobniejszego zaświadczenia, kosztuja min.10zł!!! 3. Uczelnia zatrudnia znane osoby ze świata polityki. Ale czy są oni dobrymi fachowcami??? (np.Jerzy Buzek) 4. Mimo wszystko trzeba przyznać, że kierunki kształcenia są dość postępowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: Akademia Polonijna 24.08.03, 21:41 Było wałkowane nie raz na tym forum. Poczytaj stare posty. Generalnie mało pochlebne opinie, do których i ja się przyłączam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macek Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 00:15 czyli macie gówno do powiedzenia! jezeli kogos nie stac to wlasnie tak sadzi, ciekawe czy ktos z was tam studiował, był lub chociaż się interesował, ja właśnie w pażdzierniku jade na staż do banku do L.A. , na razie nic nie zarobie ale podróż i życie mam za free. jeżeli ktoś się stara to ma. pozdrawiam niedoinformowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Akademia Polonijna IP: *.icis.pcz.pl 25.08.03, 00:33 Jako student cos marne swiadectwo dajesz swojej Uczelni - jednak na forum publicznym nie wypada uzywac slow godnych rynsztoka. Ale moze sie podszywasz ? Gość portalu: macek napisał(a): > czyli macie gówno do powiedzenia! jezeli kogos nie stac to wlasnie tak sadzi, > ciekawe czy ktos z was tam studiował, był lub chociaż się interesował, ja > właśnie w pażdzierniku jade na staż do banku do L.A. , na razie nic nie zarobie > > ale podróż i życie mam za free. jeżeli ktoś się stara to ma. pozdrawiam > niedoinformowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Akademia Polonijna 25.08.03, 09:03 Macek, nie poczytałeś dokładnie co mamy do powiedzenia. Ja tam studiowałem i byłem na tyle lekkomyślny, że parę razy na tym forum entuzjastycznie wypowiedziałem się o Akademii Polonijnej. Parę osób z WSP odgraża mi się nawet - pewnie żartobliwie - mama nadzieję, odkąd napisałem w jednym z postów, że to pewnie Kryński stworzy w Częstochowie pierwszy uniwersytet. Ja też byłem na podobnym stażu, też mnie to nic nie kosztowało, dostawałem nawet co miesiąc czeki ze stypendium. Nie powiem, żeby staż w pełni spełnił moje oczekiwania, ale to już inna bajka. Zanim więc nas następnym razem zrugasz, weź naprawdę poczytaj archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka760 Re: Akademia Polonijna - kryminalistyka 12.05.14, 08:59 Nie polecam tej Uczelni. Brońcie się rękami i nogami. Na dzień dobry dostajecie jakąś krzywo skserowaną kartkę do podpisania, że akceptujecie regulamin uczelni, regulamin studiów, regulamin opłat itd...Poproście o plan studiów. Jak to podpiszecie - nie ma odwrotu, oprócz czesnego opłata 150 zł za wydanie dyplomu. Teraz o samej szkole: studiuję na kierunku kryminalistyka, istna porażka... A oto główne przedmioty: Przestępstwa giełdowe, przestępstwa bankowe - tak naprawdę prowadzący "leci" po kolei paragrafy z Ustawy o prawie bankowym - i tak całe zajęcia, nazwa przedmiotów naprawdę nie ma z tym za wiele wspólnego. Nowoczesne technologie informatyczne (wykład) - dowiedziałam się co to jest przycisk Power i jakie są urządzenia peryferyjne. Komunikacja interpersonalna - nic nowego, przygotować scenkę i ją przedstawić na wykładzie, nic związanego z kryminalistyką, psychologia kierowania i negocjacji - coś dla marketingu i zarządzania, i najlepsze: zarządzanie funduszami regionalnymi i europejskimi... Na uznanie zasługują tylko dwaj prowadzący - tylko od nich dowiedziałam się czegoś na temat kryminalistyki. Aha, i nie łudźcie się, nie ma żadnej sekcji zwłok. Szkoda kasy. Po studiach pozostaje tylko wstyd, że się tam studiowało... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Akademia Polonijna 16.05.14, 19:25 Nie warto! "Nie trzeba nic robić, nie trzeba mieć nawet obecności.. Wystarczy, że się zapłaci" - Zasłyszane opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
jola882 Re: Akademia Polonijna 20.08.15, 10:35 A ja mam zupełnie inne zdanie na temat szkoły. Moim zdaniem bardzo fajna. Jestem po dwóch latach studiów i nie żałuję, że tam poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Akademia Polonijna 20.08.15, 19:50 To bardzo możliwe . Ale powiedz ile za to zapłaciłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Akademia Polonijna 06.10.15, 19:16 Gruszczyński A ile ty zapłaciłeś za magistra po 10 latach "studiowania?" Kiedyś podobnie wrzeszczałeś o lekarzach łapówkarzach, ale jak cię na Zawodziu do pionu postawili to nie chwaliłeś się ILEŚ DAŁ W ŁAPĘ tylko piałes peany na cześć konowałów. O tym ileś brał w łapę za trójki kiedyś robił za zapchajdziura szkolnego też oczywiście nie zeznasz. Zawsze z ciebie wylezie taki drobny pod....cz i szczuj z piwnicy na Cmentarnej. Tak juz twoja wredna natura kabla, któremu dziś w łapę nikt nie, ale z chęcią by się podpiął i dlatego opluskwia kogo tylko może. Z takich byli ormowcy za reżymu . W PiSie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Akademia Polonijna 06.10.15, 21:03 Dajcie ludzie spokój po nazwisku na ogólnym forum.Na senior pl nie do pomyślenia.Nerwy puszczają plucie.PIS nadciąga Co na to angrusz i ciotka storima .Co tak walczy z chamstwem na forum czewa.I co na to sam zainteresowany.Pozwoli sobie ubliżać Zawsze pisałem.Chory układ zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Akademia Polonijna 08.10.15, 10:43 Pytasz skąd? Taką postać natura wypreparowała, która wszędzie wszystkich musi obrzuć mazią z szamba. Gdyby to był gó...arz nieletni co bazgrze po murach, to byłoby to jakoś zrozumiałe, ale to stary grzyb, któremu w życiu nie wyszło i popluwa dookoła na każdego kto mu się nawinie. Nikomu normalnemu nie przyszłoby zapytać ILE DAŁAŚ w łapę żeby studiować. Przecież ani Cię nie zna, ani widział, żeby ktos DAWAŁ. ZAŚ sam się chwalił że kiedy robił za wycieczkowego pilota w ZMSie to dawał skromnie bo INNI dawali WIĘCEJ. Taka to u niego konstrukcja przykładowego PiSowskiego KATOLIKA który ponoć ma zakazane by dawać fałszywe świadectwo o bliźnich swoich. Co w archiwum można sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Akademia Polonijna 10.10.15, 11:00 Gienek! Angrusz jest z Cmentarnej a nie z Rakowa chociaż "robotę"/staż na hucie zaliczył. To może stąd ten gadzizm mu się zalągł w rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinez1986 Re: Akademia Polonijna 22.10.15, 13:14 Akademia Polonijna do chłam najgorsza z prywatnych uczelni w Częstochowie rządzona przez sukienkowych pajaców. Odpowiedz Link Zgłoś
jgawron000 Re: Akademia Polonijna 25.04.22, 09:58 Ogólnie to bardzo dobra uczelnia, a negatywne opinie w dużej mierze wystawiane są przez osoby, które myślą, że jak płacą to nie muszą się uczyć. U mnie na roku też było kilku takich gagatków. Studiowanie w ich rozumieniu to kupno dyplomu uczelni wyższej. Jeśli chodzi o pieniążki to Rektor dla najlepszych studentów wypłaca wysokie stypednium, o wiele wyższe niż czasne, więc ja wyszedłem na duży +. Nie polecam osobą które chcą jedynie kupić dyplom. Odpowiedz Link Zgłoś