5_zona_grabarza 12.05.07, 00:40 trudna, ale sympatyczna acbc.livedoor.biz/game01.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1oo Re: Let's Escape 12.05.07, 19:30 Wlazłam do korytarza ze schodami, a tam ciemno, nie ma włącznika, a na dodatek nie mogę się stamtąd wydostać. Czy ktoś wie jak się wycofać do pokoju albo iść dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 12.05.07, 20:37 Już nie trzeba Zaczęłam jeszcze raz i udało mi się zapalić światło w korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
5_zona_grabarza Re: Let's Escape 12.05.07, 20:40 jak chcesz wrócić do pokoju to musisz kliknąć na mały czarny punkcik na dole po prawej stronie na drzwiach Odpowiedz Link Zgłoś
5_zona_grabarza Re: Let's Escape 12.05.07, 20:41 dużym ułatwieniem w tej grze jest klawisz Tab)) Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 12.05.07, 22:47 Dziękuję, nie skorzystałam Naszukałam się tego klucza do niebieskiej litery przy windzie, ale już skończyłam. Bardzo fajna gra. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: Let's Escape 13.05.07, 14:21 moglby mi ktos pomoc?? o co chodzi z tymi kolorami pod kanapa i cyframi,ktore sie na nich pojawiaja i z tymi kwadratami na scianie po wlaczeniu rzutnika??I jeszcze co to sa te paleczki w ksztalcie gwiazdy i do czego ten czarny klucz?? to narazie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
5_zona_grabarza Re: Let's Escape 13.05.07, 19:27 kolorowe liczby będą potrzebne do uruchomienia windy, cztery czarne kluczyki również a ta gwiazda to drabinka, którą trzeba przymocować na ścianie po prawej stronie szafki z książkami, ale dopiero jak się odsunie. Odpowiedz Link Zgłoś
beautytherapist Re: Let's Escape 13.05.07, 21:52 Utknelam. Mam kartke z trzema cyframi, jeden czarny kluczyk,drabinke w czesciach, i cos co nie wiem jak nazwac, troche przypomina igle. Do tej pory wykorzystalam niebieski kluczyk i wlozylam plyte CD do odtwarzacza. Pod sofa zapalaja mi sie kolorowe swiatelka ale bez cyferek Co dalej? Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beautytherapist Re: Let's Escape 13.05.07, 22:37 Pisanie pomaga, nawet bez podpowiedzi Zrobilam maly postep ale znowu stoje. Znalazlam trzy karteczki z cyferkami, znalzlam liczbe pod koszem i odsunelam ekran od sciany. za nim jest szejf(?) z czerwonym swiatelkiem. Jak uruchomic projektor? gdzie pozostale trzy czarne kluczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
5_zona_grabarza Re: Let's Escape 14.05.07, 19:12 światło zapala się za szafką z książkami, jest tam też lampka, z której odczytuje się cyferki, czarne kluczyki są w głośniku, pod abażurem i dwa w szafce pod kompem za drzwiami ze schodkami do windy. Sejf otwieramy używając tego patyczka, wkładamy go w małą czarną dziurkę nad sejfem, tak samo uruchamiamy projektor, niebieską płytę wkładamy do szuflady nad kanapą. Odpowiedz Link Zgłoś
5_zona_grabarza Re: Let's Escape 14.05.07, 19:14 aaa, płyta do projektora jest w kanapie Odpowiedz Link Zgłoś
beautytherapist Re: Let's Escape 14.05.07, 20:19 Plyte dopiero znalazlam po podpowiedzi 5_zona_grabarza, wiec do wiezy wlozylam takie cos, nie wiem co srebrne. Nad sejfem (tym za ekranem) nie widze zadnej dziurki, zeby wlozyc ten "patyk". I nic sie nie dzieje, kiedy usiluje go wlozyc do projektora. I nie mam tez zadnej szuflady nad kanapa, ze o znaleziu trzech kluczy ( znalazlam tylko w glosniku) nie wspomne. Moze jestem za tepa do tych gier Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 14.05.07, 21:22 Nad kanapą, na ścianie poszukaj małej kropki. Jeden klucz znajdziesz w lampie stojącej, a następne dwa w szafce pod komputerem, ale to dopiero po wejściu do korytarza ze schodami. Odpowiedz Link Zgłoś
beautytherapist Re: Let's Escape 14.05.07, 21:28 Jednak nie jestem taka tepa, jak sie obowialam Juz mam te klucze, z szafki pod komputerem ale w zaden sposob nie moge znalezc tego czwartego w lampie. a na marginesie, to ja widzialam te czarne kropki ale myslalam, ze to cos na monitorze. Dopiero jak chcialam je wyczyscic to sie zorientowalam. ps. I wcale nie jestem blondynka Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 14.05.07, 21:37 Nawet mi to przez myśl nie przeszło) Na klucz w lampie trafiłam po ciężkich poszukiwaniach, a też nie jestem blondynką. Musisz zbliżyć się do kosza i wtedy widzisz kawałek stojaka lampy - kliknij u góry, a dalej sobie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: Let's Escape 14.05.07, 22:03 ta szafa odsunela mi sie tylko do polowy Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 14.05.07, 22:59 I wystarczy. Teraz na ścianie po prawej zainstaluj tę niby gwiazdkę. Odpowiedz Link Zgłoś
escape_girl Re: Let's Escape 15.05.07, 23:52 a gdzie szukac włącznika światła na tych schodach?????? klikam i klikam i znaleźć nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 16.05.07, 11:37 Stoisz w pokoju i widzisz otwarte drzwi. Klikasz na ten korytarz i przenosisz się jakby na próg tych drzwi. Po prawej stronie masz szary pasek i w niego klikasz - pokazuje Ci się tył szafy. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: Let's Escape 16.05.07, 10:14 czy na tym zielonym znaczku wyjscia ewakuacyjnego , co jest nad drzwiami, to cos mozna znalezc?? i gdzie jest jeszcze jedna karteczka z zielonymi cyferkami , bo mam tylko 3. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 16.05.07, 11:17 Tam jest właśnie ta kartka z zielonymi cyframi - użyj haka. Odpowiedz Link Zgłoś
escape_girl Re: Let's Escape 16.05.07, 11:52 a gdzie jest 4 karteczka? Jedna byla pod wycieraczka, na znaku wyjscia ewakuacyjnego, za kanapa i??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Let's Escape 16.05.07, 21:43 Chodzi Ci o kropkę na ścianie, nad kanapą? Ona się pokazuje po włączeniu czerwonego światła. Odpowiedz Link Zgłoś
szokoladka Re: Let's Escape 17.05.07, 09:00 jakiego haka?? nie mam nic takiego, gdzie go moge znalezc?? Odpowiedz Link Zgłoś