Dodaj do ulubionych

Kurs fotograficzny- GDZIE?

21.02.08, 11:11
Interesuje mnie kurs fotograficzny od podstaw. Przeszukałam różne
wątki, ogłoszenia i nic nie znalazłam. Może ktoś się orinetuje gdzie
i w jakiej cenie można go zrobić?
Obserwuj wątek
    • pontifex-maximus Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? 21.02.08, 15:02
      Ciężko chyba z tymi kursami w Częstochowie. W prawdzie było jakieś kółko
      fotograficzne, ale nie wiem czy jeszcze istnieje. Możesz pytać na Ogińskiego.
      Z drugiej strony naprawdę wiele informacji można uzyskać od innych osób które
      interesują sie fotografią, z książek, ebooków (jest ich naprawdę mnóstwo, po
      polsku i angielsku) a także oglądając rożne galerie internetowe, dzięki czemu
      możesz dowiedzieć się jakim sprzętem i z jakimi ustawieniami było zrobione dane
      zdjęcie...
      • Gość: Tymoteusz Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? IP: 212.87.241.* 21.02.08, 17:15
        Ja tez od jakiegoś czasu jestem zainteresowany tym tematem może ktoś pomoże. Na
        Akademi Jana Długosza jest instytut fotografii ale ciężko zdobyć jakiekolwiek
        informacje o tej instytucji. A jeśli nie w Częstochowie to co polecacie Kraków
        Łódź ???? A może ktoś prywatnie jakiś fachowiec w tej dziedzinie udzielał by
        porad znacie kogoś takiego???? z góry dziękuję za informacje....
        Pozdrawiam
    • Gość: reivena Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? IP: *.apus-net.pl 21.02.08, 19:41
      Jeśli należysz do spółdzielni Nasza Praca, to oni coś takiego organizują. Kiedyś
      sama tam chodziłam, teraz chodzi mój brat
      • angi100 Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? 21.02.08, 20:04
        No właśnie. Może ktoś kto zajmuje się fotografią zajął by się i
        nami?
        Czy możesz napisać coś więcej o zajęciach w Naszej Pracy? Jak
        wyglądają, ile kosztują itp. Z góry dzięki
        • usser Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? 21.02.08, 20:21
          Podbijam! Rowniez jestem zainteresowany... A moze ktos z Was myslal o wlasnym studio?
        • Gość: reivena Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? IP: *.apus-net.pl 21.02.08, 21:56
          Jeśli jesteś członkiem spółdzielni, to są one bezpłatne. Nie wiem niestety, czy
          są to zajęcia tylko dla dzieci, czy również dla dorosłych. Na początku
          zapoznajesz się z budową aparatu (lustrzanki). Później dostajesz kliszę, robisz
          zdjęcia, wywołujesz. Później wyjście w teren, wywoływanie zdjęć w ciemni itp
          itd. Nie wiem, jak jest dalej :) W każdym razie to kurs od podstaw.
          Szczegółów można się dowiedzieć przy ul. Broniewskiego 3. A jeśli nie uda się
          przez spółdzielnię, to zawsze można porozmawiać z panem prowadzącym zajęcia,
          może on wie coś więcej o innych kursach lub organizuje jakieś zajęcia odpłatnie :)

Ja o studio na razie nie myślę, na razie zakupiłam obiektywy i lampę błyskową do
          mojego Zenita, później pomyślę o ciemni :)
          • Gość: Tymoteusz Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? IP: 212.87.241.* 22.02.08, 12:24
            Dzięki na informacje jeszcze ma prośbę podał byś nazwisko osoby prowadzącej ten
            kurs...
            Pozdrawiam.....
            A tak między nami myślę że takie studio to dobry interes. Częstochowa dość duże
            miasto i pewnie wiele zainteresowanych osób jest tym tematem.. Może jakiś
            fachowiec pomyślał by o tym i wypełnił tą niszową dziurę.....Co wy na to??;]
            • usser Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? 22.02.08, 17:25
              Czestochowa pod tym wzgledem wcale nie jest az taka dziura;) Chociaz nie powiem, bo mozliwosci sa. Wystarczy byc konkurencyjnym cenowo i dobrze sie rozreklamowac, a z tym nie bylo by wiekszego problemu. Natomiast problem tkwi w tak pieknie zwanym 'kapitale poczatkowym';) Chcac byc w pelni wyposazonym i na nic nie narzekac trzeba sobie skabinowac ok 15tys;) Jestem troszke w temacie,bo ostatnio bylo juz blisko, ale...'wspolnicy' sie... chyba pomyslem znudzili;/
            • Gość: reivena Re: Kurs fotograficzny- GDZIE? IP: *.apus-net.pl 22.02.08, 18:13
              Niestety nie znam nazwiska tego pana, ale postaram się dowiedzieć.
              Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka