angrusz1 12.03.08, 15:27 Jarosław Kaczyński - debata sejmowa nad traktatem lizbońskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukasz Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.as.kn.pl 12.03.08, 15:38 kto to jest jaroslaw klamczynski? najpierw wynegocjowal razem z bratem mniejszym i odtrabili wielki sukces, a teraz chca sie cichaczem wycofac?? politrucy od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 A ja chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:03 A ja tam chcę "województwo" polskie, jeśli to pozwoliło by bardziej zintegrować europę to czemu nie. Europa powinna iść śladami USA, w sumie to nawet marzę o czymś takim było by pięknie, bez wojen, konfliktów etc... wspólna gospodarka, wspólne dążenie do celu a tak to mamy tylko kłótnie kto wiecej wyszabruje (wynegocjuje) w UE no i życie w ciągłym niebezpieczeństwie że jakiś konflikt wybuchnie Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Ubawiłeś mnie 12.03.08, 17:23 Nie no naprawdę boki zrywać haha. Związek Socjalistycznych Republik Europejskich ma swoich wiernych niezłomnych wyznawców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Ubawiłeś mnie IP: *.vf.shawcable.net 12.03.08, 18:46 prawicowiec2 napisał: > Nie no naprawdę boki zrywać haha. > Związek Socjalistycznych Republik Europejskich ma swoich wiernych > niezłomnych wyznawców :) Musze przyznac, ze tez sie ubawilem. Zawsze uwazalem, ze oba Kaczory to rozhisteryzowane kryptolewactwo uzywajace kropidla Rydzyka dla zmylenia moherowej inteligencji juz niepracujacej na roli. A jeden jest na dodatek sklerotykiem, bo niedawno wrzeszczal, ze ma SUKCES:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Ubawiłeś mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:05 Do K2: - widzisz! - ubawiłeś prawicowca. Jakim więc cudem ma być w tym kraju dobrze, jeśli takie indywidua typu "prawicowiec2" mają dostęp do komputera, że o poglądach nie wspomnę. Na marginesie: od pewnego już czasu zastanawiam się jak to jest, że w dobie komputerów,lotów w kosmos,inżynierii genetycznej etc,etc, istnieją na terenach Europy osobniki negujące teorię Darwina vide Giertych Starszy czy ludzie wypędzający diabła za pomocą egzorcyzmów. I jeśli nawet tych ostatnich jestem w stanie zrozumieć, /wykształcenie takie sobie, brak umiejętności posługiwania sie własnym rozumem a i indoktrynacja kleru też swoje zasługi w tym temacie ma niebagatelne, o tyle ten pierwszy mnie przeraził. Dlatego martwię się nie na żarty, /element typu prawicowiec2 jest niestety w tym kraju dość liczny / by przez głupotę kilku durni, wk.....wiona w końcu naszą postawa Unia, nie pokazała nam w końcu " znaku Kozakiewicza" czy bardziej ostatnio modnego "paluszka" - tego środkowego. Pozdrowienia, Stary .......etc. Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Ubawiłeś mnie 13.03.08, 09:12 Gość portalu: Stary Praktyk napisał(a): > Do K2: - widzisz! - ubawiłeś prawicowca. Jakim więc cudem ma być w tym kraju > dobrze, jeśli takie indywidua typu "prawicowiec2" mają dostęp do komputera, Fakt. skandal panie. Ale jest nadzieja że Unia poodcina dostęp do kompów różnym nieprawomyślnym prawicowcom. Gość portalu: Stary Praktyk napisał(a): że > o > poglądach nie wspomnę. to juz dramat, żeby takie mohery miały dostęp do poglądów!!!! kto wogóle na to pozwolił?? Gość portalu: Stary Praktyk napisał(a): > Dlatego martwię się nie na żarty, /element typu prawicowiec2 > jest niestety w tym kraju dość liczny / by przez głupotę kilku > durni, wk.....wiona w końcu naszą postawa Unia, nie pokazała nam w końcu " znak > u > Kozakiewicza" czy bardziej ostatnio modnego "paluszka" > - tego środkowego. Możecie włazić uniofederastom nawet do tyłka, a i tak pokażą wam to co zechcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: A ja chcę!!! IP: *.iplus.com.pl 12.03.08, 18:57 " ja tam chcę "województwo" polskie " Tzn .mamy płace jak w UE .... Angrusz nie bądz idiotą . Będziesz miał pensje jak w UE !!!! idobrobyt wszelki .A nasze wnuki będa mogły sie uczyc w dobrych szkołach całego świata !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: A ja nie chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:28 Do Babci : Coś nie wierze w twój optymizm. Moje doświadczenie życiowe kaze mi być sceptycznym Chyba babciu coś rozum wiekiem osłabiony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABCIA Re: A ja nie chcę!!! IP: *.iplus.com.pl 15.03.08, 10:39 > Chyba babciu coś rozum wiekiem osłabIONY o ANGRUSZ DLACZEGO MNIE OBRAŻASZ !!!! JA SKONCZYŁAM POL.ŚLASKA TAK JAK KTY / . JESTEM PROJEKTANTEM / z prawnieniami i izbą / CAŁY CZAS CZYNNYM ZAWODOWO . i JESzCZE WIELE LAT MAM ZAMIAR PRACOWAC !!!! aNGRUSZ . A NA TWOIM WYDZIALE WTEDY GDY UCZONO WAS MYSLEC NA WAGARY CHODZIŁES DO SPIRALI CZY KROPKI ..... MATEMATYKĘ PEWNIE ZALICZYŁEŚ ,A NIE JESTES MĄDRZEJSZY OD PIĘCIOKLASITY A ILE LAT MOZE MIEC BABCIA ???/. * CÓRKĘ URODZILAM W WIEKU 25 LAT * CÓRKA URODZIŁA WNUCZKĘ MAJĄC 24LATA TO ILE LAT MA BABCIA NIE ZA TRUDNE ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: A ja chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:24 Do K2 : Bez wojen , bez kłótni ??!! A o wojnie secesyjnej to nie słyszałeś . A skąd wiesz , że nie ma kłótni miedzy stanami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 07:09 a czy czasem panie angrusz wojna secesyjna nie dała początek USA bo wcześniej był podział na północ i połódnie. A spo0ry są i będą wszędzie, nawet najlepsze pary sie czasem pokłócą, ale sztuka jest potrafic dojść do porozumienia Mam nadzieję że Europa tak będzie kiedys wyglądać, a o polsce, niemczech czy angli będziemy się uczyć na lekcjach histori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: do angrusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:27 Stany to jeden z najgorszych możliwych przykładów - są państwem bez korzeni i na gwałt tych korzeni poszukują, a jeśli już znajdą to je pielęgnują. Wiedzą że korzenie i tradycja to stabilność i powaga. Również powaga państwa i są oznaką siły i stabilności. Więc jeśli nawet ich nie mają to sobie dorabiają ich atrapy. Stąd między innymi koszmarnie kiczowata architektura Waszyngtonu - pełno niedbale wykonanych neoklasycystycznych budowli rządowych wśród nowoczesnego (równie kiczowatego) badziewia. Jedyne czego Amerykanie zazdroszczą państwom europejskim to jednokulturowość i historia sięgająca dłużej niż lat trzysta. Też mam nadzieję że kiedyś na lekcjach historii będziemy się uczyć o Polsce, Niemczech czy Anglii. Ale również w Polsce, Niemczech czy Anglii. I mam również nadzieję że wiatr historii wymiecie indywidua nie znające swych korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: wietmaskiego kucharza IP: *.sti.net.pl 13.03.08, 13:35 Tez mam nadzieje . Swoich korzeni też poszukuję już doszedłem do ok 1770 roku w tej ( pewnej ) gałęzi mojej rodziny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W korzen angrusza IP: *.vf.shawcable.net 13.03.08, 18:59 angruszu. nie szukaj. Co po korzeniach jak to co powyzej to prochno i troche splesnialej kory ...mozgowej:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbysiu Re: wietmaskiego kucharza IP: *.iplus.com.pl 13.03.08, 19:02 Angrusz wejdz na TVN 24 .twój kaczor nie jest już prezydentem . Od wczoraj prezydentem jest wiceprezydent USA AL Gore . A Lech Kaczyński stoi na tle amerykanckiej flagi . Obywatelstwa amerykanckie dostał za wierną słuzbę . A może teraz do stnów ściągnie brata blizniaka hihihih!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: do K 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 08:03 Do K2 : Póki co jest Polska i są Niemcy . Są wspólne interesy są i rozbieżne . Na razie nie widać by to się zmieniło - za mojego życia . Więc za mojego życia zastosuję zasady teraz obowiązujące a po mojej śmierci to już moi następcy muszą decydować . Ja moim bezpośrednim następcom zaszczepiłem moje zasady ale czy zawsze będą je stosować to pewności nie mam . Ich sumienie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do K2 Re: A ja chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:13 Masz rację i ja się przyłączam do twojego postu, i powiem więcej dzięki temu znikną Polscy politycy-papracze i partacze jakich w ostatnich latach mieliśmy okazję widzieć, wszystko spieprzyli za nasze pieniądze. Dlatego pójdę dalej za Bismarckiem i jego słowami, które wszyscy znają.Nawet marzę jako Polak aby być przynależnym do dzielnicy takich krajów jak Niemcy, Francja, Austria i żyć normalnie, godnie zarabiać i nie słuchać OSZOŁOMÓW tylko mieć do czynienia z mądrymi rządzącymi co dbają swoich obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do k2 Re: A ja chcę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:21 Gość portalu: do K2 napisał(a): > Masz rację i ja się przyłączam do twojego postu, i powiem więcej dzięki temu > znikną Polscy politycy-papracze i partacze jakich w ostatnich latach mieliśmy > okazję widzieć, wszystko spieprzyli za nasze pieniądze. Dlatego pójdę dalej za > Bismarckiem i jego słowami, które wszyscy znają.Nawet marzę jako Polak aby być > przynależnym do dzielnicy takich krajów jak Niemcy, Francja, Austria i żyć > normalnie, godnie zarabiać i nie słuchać OSZOŁOMÓW tylko mieć do czynienia z > mądrymi rządzącymi co dbają swoich obywateli A dlaczego by nie do Rosji się przyłączyć ? Przecież można mieć Kanadę ? Tacy jak ty doprowadzili do rozbiorów kiedyś. Wydaje mi się,żeś ty starozakonny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do K2 Re: A ja chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:48 Bo Rosja nigdy Canada nie była i nie będzie!, a jak nie wiesz dlaczego to postudiuj historie i sie dowiesz jakie zapędy zawsze miała i ma i mieć będzie Rosja carska czy bolszewicka tok myślenia ten sam, a jakie myślenie ma Canada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Do rosji NIET!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 07:04 dlatego że rosyjskie rządy czy to pseudodemokratyczne czy komunistyczne czy carskie miały zwykłych ludzi za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesnakaczory Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.iplus.com.pl 12.03.08, 18:54 angrusz twoj wódz jest wiekli . teraz już sie nie zgadza nawet na to co ze swoim bratem wynegocjowali w UE . Niech te karkany przestaną nas wreszcie osmieszac w UE .Angrusz a ty chyba masz150 cm wzrostu. Angrusz a ty też masz blizniaka ,bo jest Angrusz i Angrusz 1 hi,hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:22 Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz to teraz dzięki fanatycznym wyznawcom gazetki wybiurczej i telewizji tvn oddamy się im sami. Jasne że też chcę i wszystko wskazuje na to że będę żył w takim województwie ... tylko że ono będzie zawsze bardziej zacofane i biedniejsze od "władców unii" bo tylko idiota uwierzy w to że Niemcy i Francja pozwolą Polsce się dogonić i z nimi zrównać. Ale skoro w Polsce nie brakuje idiotów zadowolonych z tego "jak dużo unia nam daje" a nie patrzących w przyszłość i nie liczących się z tym o ile więcej od tej daniny nam zabierze (jako jeden z większych krajów będziemy odpowiednio więcej płacić). W tym kraju już jeden taki co tylko brał nie patrząc na skutki tego brania już był, nazywał się Edward Gierek, a Polska jego długi będzie spłacać jeszcze przez dziesięciolecia. Nigdy, nigdy nie będziemy równoprawnymi partnerami dla Niemiec czy Francji, niedługo minie faza zachłyśnięcia się "dobrami unii" przyjdzie czas spłaty .... ale większość społeczeństwa ma to w dupie .... ważne co jest teraz ... haracz będą płacić nasze dzieci i wnuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.icis.pcz.pl 12.03.08, 20:14 Unia to strategiczny wybor. Miejsce Polski jest w Europie, wsrod innych narodow. Tego nas powinna nauczyc historia. Marzenia o Polsce jako mocarstwie skonczyly sie tragicznie - patrz np. II wojna swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.21.pl 12.03.08, 20:29 Tylko jedno pytanie: czytał Pan ten traktat, czy zna go Pan z telewizji? Proszę o szczerą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejsce Polski Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.08, 20:37 jest u siebie w domu, my zawsze należeliśmy do Europy. Nie zmieniając marksistowskiej moralności i sowieckiej mentalności /jak tu u nas w Częstochowie/ możemy być nawet sąsiadami Amerykanów, ale to nam w niczym nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:01 lepsze 1500 euro w "województwie" niż nic w ("swoim ?")kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypowiadasz się Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 10:26 jakbyś pluł na groby polskich żołnierzy, którzy walczyli o niepodległą Polskę, hańba, ja wolę mieć złotówki i polski chleb, stać a nie się kłaniać, jesteś bez honoru i czci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.vf.shawcable.net 12.03.08, 23:57 Gość portalu: xx napisał(a): > Unia to strategiczny wybor. - Calkiem madry i rozsadny. Miejsce Polski jest w Europie, wsrod innych narodow. Gdzie bylo tam jest. Ale jest paru specjalistow, ktorzy robia szmal na tym, zeby udawadniac, ze tak nie jest. Zauwaz, ze z jednej strony masz cwaniaka tumaniacego mohery z ambony, ktory musi trzymac podwladnych z sekty w ciemnocie, a z drugiej jego podkomendnego, ktory tej ciemnoty potrzebuje, a sam nos poza granice wystawil dopiero po wdrapaniu sie na stolec premiera. Obaj z bliznieciem zagranice ogladali dotad wylacznie w tv. To jest kompleks podworzowego kundla, o ktorym nikt by nie wiedzial, gdyby siedzial cicho w budzie. Podobne problemy mieli tacy "wodzowie" jak Gomulka, Chruszczow, czy Brezniew. Mamy w tym przypadku idealny przyklad na to jak indywidualne problemy psychiczne jednego czlowieczka ktory dopadl koryta moga zdemolowac dorobek prawie dwudziestu lat wysilkow spoleczenstwa, zeby stac sie pelnoprawnym podmiotem europejskiej spolecznosci. Ale zeby nie bylo, ze to tylko Kaczora natura. Jakis czas temu w stowarzyszeniu do ktorego naleze jeden z podobnego typu "bojowcow" wymysli i zlozyl jako wniosek do wykonania szereg idiotycznych postulatow, ktora demolowaly dokumentnie statut, dotychczasoa tradycje sprawowania wladzy w klubie i powodowaly te propozycje kompletny paraliz zarzadu. Jednym slowem projekt zupelnego rozkladu organizacyjnego stowarzyszenia. Wlasciwie w ostatniej chwili udalo sie kretynstwo zablokowac. Pytam autora czemu to powymyslal i po co to robi? Czemu wkurza ludzi? A on - A tak dla jaj. W przypadku Kaczynskiego odnosze wrazenie, ze on juz wie, ze bedzie zjezdzal w dol dalej, ale poki mozna bedzie plul wokol, zeby o nim pamietano, ze taki byl. Dla jaj. Jak ten "moj". Byle wk..wic publike. Jak wiejski chlopok, co to jak go do remizy nie wspuscili na zabawe, to remize podpalil. > Tego nas powinna nauczyc historia. Marzenia o Polsce jako mocarstwie skonczyly sie tragicznie - patrz np. II wojna swiatowa. _ Troche nietrafne porownanie. Bo i "nasze" mocarstwowe dazenia wyznawala niezbyt wielka grupa spoleczna, i "mocarstwowosc" byla o mniejszym potencjale, niz Czechy, a i sytuacja wokol Polski nie byla spowodowany naszymi pragnieniami budowy imperium kosztem sasiadow. Raczej bylo odwrotnie. Zatargi z czechami i Litwa mialy bardziej zlozone powody niz jedynie dozenie do mocarstwowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:51 Kiedy ostatnio Włodku-alkoholiku byłeś w "swoim" kraju. Piszę w cudzysłowie, bo Tobie to wszystko jedno, tam Twój kraj gdzie dają dobrze żyć. Bardzo łatwo jest żyć w Canadzie i oceniać polską rzeczywistość. A tak na marginesie to zalatuje od Ciebie na kilometr ubecją i agenturą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIHI Re: Nie udało się Niemcom wziąć nas siłą teraz... IP: *.iplus.com.pl 13.03.08, 17:00 CCZEŚC WREDANA aNKA WIELBICIELKA KARTOFLI .TWO STYL POZAM ZAWSZE .!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.21.pl 13.03.08, 07:57 ponawiam swoje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.icis.pcz.pl 13.03.08, 08:56 Nie czytalem, bo i tez ja teraz nie glosuje. Znam tylko ogolne zalozenia projektu - widze miejsce Polski wsrod innych krajow europejskich, a jedynym takim sposobem zeby to zapewnic jest Unia Europejska. Na dodatek ostatnie lata potwierdzaja slusznosc wyboru, ktorego dokonalismy w momencie przystapienia do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm,pamietam Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 10:33 lata 50-te i euforie, okazala sie zludna, Polak i po szkodzie nie jest najmadrzejszy, nestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.icis.pcz.pl 13.03.08, 10:38 Europa rozwija sie w ten sposob juz kilkadziesiat lat, wiec to juz w duzym stopniu sprawdzona idea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwija sie ? Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 15:46 Zbliza sie do zaglady, poczytaj Apokalipse, chyba ze jestes bezboznikiem i niedowiarkiem, rozwoj - to wielka obluda, nie widzisz kataklizmow i znakow na niebie? Swiatem kieruje jedna wielka obluda w postaci zydostwa z kasa /nie ma mowy o uczciwych i biednych Zydach/. A co z tzw. spirala historii ? Tez negujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? 13.03.08, 11:05 Czy zna Pan, lepsza hmmm..jakąkolwiek! alternatywę dla UE? (..czy może jest Pan, malkontentem z "zasady"?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewesoły Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 11:52 > Nie czytalem, bo i tez ja teraz nie glosuje. Czyli po prostu ufa Pan co mu powiedzą w telewizji. Pięknie. > Znam tylko ogolne zalozenia projektu - Czyli wie Pan, że Polska traci suwerenność? > widze miejsce Polski wsrod innych krajow europejskich, a jedynym takim sposobem > zeby to zapewnic jest Unia Europejska. A Szwajcaria, Norwegia nie są w Europie? > Na dodatek ostatnie lata potwierdzaja slusznosc wyboru, ktorego dokonalismy w > momencie przystapienia do UE. W jaki sposób potwierdzają? Nie widzi Pan, że Unia to socjalistyczny trup i cały świat się rozwija w dużo szybszym tempie niż Wspólnota Europejska? Nie widzi Pan, że to co Unia rzekomo daje (zresztą z moich podatków) rolnikom i urzędasom, odbiera sobie w postaci kar za niespełnienie licznych (idiotycznych) dyrektyw - a to dopiero początek! Nie wie Pan o ile wzrośnie cena prądu i innych rzeczy z powodu idiotycznych limitów? Mógłbym wymieniać tak bardzo długo, ale nie o to chodzi: zakładając że ma Pan zerowe pojęcie o Gospodarce i Ekonomii, i jakieśtam pojęcie na temat historii zapytam inaczej: czy wierzy Pan, że lepiej będą chcieli dla Polski Niemcy, Francuzi czy Anglicy niż Polacy? Pożyjemy, zobaczymy. To że Polska była i jest rządzona przez bandę złodziei to prawda - ale zaręczam Panu że tamci kradną o wiele więcej i w sposób o wiele bardziej wyrafinowany. ps. Jeśli jest Pan patriotą, to ostrożniej bym się wypowiadał, zwłaszcza nie mając pojęcia w temacie, bo niestety dla ludzi prawda wynika z autorytetu, a nie autorytet z prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.icis.pcz.pl 13.03.08, 13:46 Znam bardzo dobrze historie swojego kraju. Potrafie wyciagac wnioski z tego co widze. Nie widze zadnej rozsadnej alternatywy dla naszego miejsca wsrod narodow europejskich tworzacych UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xx Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:51 Niemcy, chociaż należą do czołówki krajów dążących do jak najszybszego wprowadzenia w życie traktatu lizbońskiego, mogą okazać się pierwszymi, którzy wstrzymają proces ratyfikacji. “Nasz Dziennik” potwierdził w biurze poselskim deputowanego do Bundestagu Petera Gauweilera przygotowania do zaskarżenia w Trybunale Konstytucyjnym w Karlsruhe zamiaru ratyfikacji przez niemiecki parlament nowej wersji eurokonstytucji. W rozmowie z “Naszym Dziennikiem” pierwszy asystent posła Petera Gauweilera (CSU) Christoph Tine potwierdził zamiar złożenia przez swojego przełożonego skargi do Trybunału Konstytucyjnego na plany niemieckiego parlamentu ratyfikowania traktatu lizbońskiego. Zdaniem Gauweilera - decydując się na ratyfikację nowej europejskiej konstytucji, Bundestag przekracza swoje kompetencje, ponieważ o przyjęciu bądź odrzuceniu dokumentu powinno zadecydować społeczeństwo w powszechnym głosowaniu. CO TY NA TO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.icis.pcz.pl 13.03.08, 14:30 Kazdy kraj ma swoj "Nasz Dziennik" i swojego Ojca Rydzyka tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx-sie Re: No jak, czytał Pan ten traktat, czy nie? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 15:47 to ci tylko sie wydaje, jestes, jak maly kotek - slepys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:33 Ci sami,którzy trąbią teraz o województwie polskim, wcześniej wrzeszczeli p-ko naszemu wejściu do UE. Pan Kaczyński Jarosław natomiast, często bywa za ,a nawet przeciw.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.vf.shawcable.net 12.03.08, 23:17 Gość portalu: mateusz napisał(a): > Ci sami,którzy trąbią teraz o województwie polskim, wcześniej wrzeszczeli p-ko > naszemu wejściu do UE. > Pan Kaczyński Jarosław natomiast, często bywa za ,a nawet przeciw.:)) Spojrzal na sadaze[60% na PO] odebral telefon od Rydzyka, zapomnial o czarownicy, szambie i perfumerii, wiec teraz moze seksualnie wykrecac kota ogonem. Jak sie jest w tym wieku w stanie bezzennym, to rozne kroliki sie z kotami pod czaszka... ganiaja. Marek Hlasko juc cos o tych krolikach wspominal:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyEuroentuzjasta Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 00:40 Artykuł dla Euroentuzjasów: ''W 1992 roku miałem bezprecedensową okazję wglądu w tajne dokumenty Politbiura i Komitetu Centralnego, które utajnione są do dziś. Dokumenty te wskazują bardzo wyraźnie na to, że cała idea przetworzenia wspólnego rynku europejskiego w państwo federalne została uzgodniona pomiędzy lewicowymi partiami europejskimi i Moskwą jako wspólny projekt, który Gorbaczow w 1988-89 roku nazywał ? wspólnym domem europejskim?. Pomysł ten był bardzo prosty. Po raz pierwszy zaczęto o nim mówić w 1985-86 roku, kiedy włoscy komuniści, a potem również niemieccy socjaldemokraci, odwiedzili Gorbaczowa. Skarżyli się oni, że zmiany w świecie, szczególnie po tym, jak p. Thatcher wprowadziła prywatyzację i liberalizowała gospodarkę, zagrażały osiągnięciom (jak to nazywali) całych pokoleń socjalistów i socjaldemokratów ? zmiany te stanowiły zagrożenie odwrócenia całej sytuacji. Dlatego też jedynym sposobem przetrzymania tego szturmu dzikiego kapitalizmu (jak go nazywali) było wprowadzenie tych samych celów socjalistycznych we wszystkich krajach naraz. Wcześniej partie lewicowe i Związek Radziecki sprzeciwiały się bardzo mocno integracji europejskiej, bowiem uważali, iż jest to sposób blokowania ich socjalistycznych celów. W 1985 roku zupełnie zmienili swój pogląd, w którym trwają do dziś. Sowieci doszli do wniosku i do porozumienia z partiami lewicowymi, że jeśli będą wspólnie współpracować, to będą w stanie przejąć kontrolę nad całym projektem europejskim i wywrócić go do góry nogami. Zamiast otwartego rynku zamieniliby go w państwo federalne. Według tajnych sowieckich dokumentów, 1985-86 rok był momentem przełomowym. Opublikowałem większość z tych dokumentów, możecie je nawet znaleźć w internecie. Dzięki nim po raz pierwszy można zrozumieć, że istnieje spisek ? dla nich całkiem zrozumiały, ponieważ próbowali uchronić swoje polityczne wpływy. Na wschodzie Sowieci potrzebowali zmiany relacji z Europą, ponieważ wchodzili w przedłużający się i bardzo głęboki, strukturalny kryzys; na zachodzie partie lewicowe obawiały się zepchnięcia na margines i stracenia własnych wpływów i prestiżu. Tak więc zawiązali konspirację, dogadali się i przeszli do realizacji swych planów. Przykładowo w styczniu 1989 roku, do Gorbaczowa przyjechała delegacja Komisji Trójstronnej. W skład delegacji weszli: były premier Japonii Yasuhiro Nakasone, były prezydent Francji Giscard d? Estaing, amerykański bankier David Rockefeller oraz były Sekretarz Stanu USA Henry Kissinger. Panowie odbyli bardzo miłą rozmowę, podczas której próbowali wyjaśnić Gorbaczowowi, że Rosja Sowiecka musi zintegrować się ze światowymi instytucjami finansowymi, takimi jak Układ Ogólny o Taryfach Celnych i Handlu (GATT), Międzynarodowy Fundusz Walutowy (IMF), czy Bank Światowy. Podczas rozmowy Giscard d?Estaing nagle zabrał głos mówiąc: ?Panie Prezydencie, nie mogę Panu powiedzieć kiedy dokładnie się to stanie, prawdopodobnie za jakieś 15 lat ? ale Europa będzie państwem federalnym, i dlatego też musicie się na to przygotować. Musimy się wspólnie zastanowić, Pan i liderzy europejscy, jak Wy na to zareagujecie, w jaki sposób pozwolicie innym krajom wschodniej Europy w tym projekcie uczestniczyć, albo nawet stać się jego częścią, musicie się na to przygotować?. To był styczeń 1989 roku, w czasie kiedy traktat z Maastricht nie był nawet naszkicowany. Skąd u diabła Giscard d?Estaing wiedział, że minąć musi akurat 15 lat? I jak to się stało ? niespodzianka, niespodzianka ? że właśnie on został autorem konstytucji europejskiej (2002-03)? Bardzo dobre pytanie. Czyż nie pachnie tu spiskiem? Szczęśliwie dla nas część sowiecka tej konspiracji wcześniej się rozpadła i nie dotrwała do tego momentu, kiedy Moskwa mogła mieć jakiś wpływ na rozwój wypadków. Jednakże główną ideą było doprowadzenie do pewnej zbieżności, tak żeby Związek Radziecki trochę zmięknął, stając się bardziej socjaldemokratyczny, natomiast Europa Zachodnia miałaby stać się socjaldemokratyczna i socjalistyczna. Wtedy nastąpiła ta upragniona zbieżność. Struktury muszą do siebie pasować. Dlatego właśnie struktury Unii Europejskiej początkowo budowane były na podobieństwo struktur sowieckich. Dlatego też tak bardzo są do siebie podobne, tak w funkcjonowaniu, jak i samej budowie. Nie jest przypadkiem, że Parlament Europejski na przykład, przypomina mi Radę Najwyższą. Jest tak, bo został on zaprojektowany w ten sam sposób. Podobnie jest z Komisją Europejską, która przypomina Biuro Polityczne. I to dosłownie, z tą jedynie różnicą, że Komisja składa się dziś z 25 członków, a Biuro Polityczne miało zazwyczaj od 13 do 15 członków. Te dwie instytucje są identyczne, tworzący je ludzie przed nikim nie odpowiadają, przez nikogo w ogóle bezpośrednio nie są wybierani. Kiedy przyglądam się całej tej dziwacznej działalności Unii Europejskiej, z jej 80.000 stron regulacji, przypomina mi to wszystko Gosplan. Mieliśmy niegdyś taki Gosplan, organizację która z wyprzedzeniem na pięć lat planowała wszystko, co się miało dziać w gospodarce, co do najmniejszego szczegółu. Dokładnie z tym samym mamy do czynienia w UE. Unijna korupcja również jest tego samego typu, co korupcja sowiecka ? z góry na dół, a nie z dołu do góry. Przypatrując się wszystkim strukturom i cechom tego wyłaniającego się potwora europejskiego można zauważyć, że coraz bardziej przypomina on Związek Radziecki. Oczywiście jest to łagodniejsza forma Związku Sowieckiego. Proszę, nie zrozumcie mnie źle. Nie twierdzę, że w Unii Europejskiej istnieje Gułag. Nie ma KGB ? przynajmniej jak dotychczas ? ale bardzo uważnie przyglądam się na przykład takim konstrukcjom jak Europol. Organizacja ta martwi mnie bardzo, ponieważ wkrótce będzie ona potężniejsza od KGB. Funkcjonariusze Europolu będą posiadać immunitet dyplomatyczny. Czy możecie sobie wyobrazić KGB z immunitetem dyplomatycznym? Będą ścigali nas za 32 rodzaje przestępstw, z których dwa szczególnie mnie martwią, jedno z przestępstw nazywa się rasizmem, drugie ksenofobią. Żaden kraj na świecie nie identyfikuje czegoś takiego jako przestępstwo [nie całkiem jest to prawdą, jako że Belgia już uznaje to za przestępstwo ? Paul Belien]. Tak więc jest nowy rodzaj zbrodni i zostaliśmy niniejszym ostrzeżeni. Ktoś z rządu brytyjskiego powiedział nam, że kto sprzeciwiał się będzie niekontrolowanej imigracji z Trzeciego Świata, zostanie uznany za rasistę, oraz że kto będzie w opozycji do dalszej integracji europejskiej, zostanie uznany za ksenofoba. Jeśli dobrze pamiętam, to publicznie mówiła o tym Patricia Hewitt. Tak więc pogrożono nam. Tymczasem zalewają nas swoją ideologią. Związek Radziecki był państwem ideologicznym. Dzisiejszą ideologią Unii Europejskiej jest ideologia socjaldemokratyczna, oparta w dużej mierze na politycznej poprawności. Przyglądam się bacznie, jak polityczna poprawność zatacza coraz to szersze kręgi, stając się powoli opresyjną ideologią, nie wspominając już o tym, że dziś już prawie nigdzie nie można palić [p. Bukowski jest nałogowym palaczem ? przyp. tłum.]. Spójrzcie na to prześladowanie ludzi, takich jak ten szwedzki pastor, którego prześladowano przez kilka miesięcy, ponieważ powiedział, że Biblia nie akceptuje homoseksualności. Francja uchwaliła to samo prawo dotyczące mowy nienawiści, jeśli chodzi o gejów. Brytyjczycy uchwalają podobne prawa dotyczące relacji rasowych, a teraz także wygłaszania przekonań religijnych, i tak dalej, i tak dalej. To wszystko, czego jesteśmy świadkami, to jest systematyczne wprowadzanie ideologii, które później przerodzić się może w używanie środków ucisku. Najwyraźniej do tego ma służyć w przyszłości Europol. W innym razie do czegóż byłby nam on potrzebny? Dla mnie Europol wygląda bardzo podejrzanie. Uważnie przyglądam się temu, kogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyEuroentuzjasta Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 00:43 CD Artykułu: Wygląda na to, że żyjemy w okresie gwałtownego, systematycznego i bardzo konsekwentnego demontażu demokracji. Spójrzcie na najnowszy brytyjski projekt ustawy (Legislative and Regulatory Reform Bill). Zgodnie z tym projektem ministrowie stają się ustawodawcami, którzy mogą wprowadzać nowe prawa bez powiadomienia o tym Parlamentu, czy kogokolwiek innego. Natychmiastową moją reakcją było pytanie, dlaczego my tego potrzebujemy? Wielka Brytania przetrwała dwie wojny światowe, wojnę z Napoleonem, hiszpańską Armadę, nie wspominając już o Zimnej Wojnie, kiedy grożono nam co chwilę światową wojną nuklearną. Nigdy do tej pory nie było potrzeby wprowadzać tego typu prawa, nie było potrzeby zawieszać naszych swobód obywatelskich i wprowadzać jakichś nadzwyczajnych środków. Dlaczegóż więc musimy robić to właśnie teraz? Takie działanie jest w stanie przemienić każdy kraj demokratyczny w dyktaturę. Dzisiejsza sytuacja jest naprawdę ponura. Większość partii politycznych dała się nabrać na ten nowy projekt UE. Żadna z nich tak naprawdę nie sprzeciwia się temu projektowi. Partie te zostały skorumpowane. Kto zatem stanie w obronie naszych wolności? Wygląda na to, że zmierzamy do pewnego rodzaju upadku, pewnego rodzaju kryzysu. Najbardziej prawdopodobnym jest gospodarczy krach w Europie, który musi nastąpić w swoim czasie ze względu na wzrost wydatków i podatków. Niezdolność do stworzenia konkurencyjnego środowiska, przeregulowanie gospodarki, biurokratyzacja, to wszystko musi doprowadzić do upadku. Szczególnie wprowadzenie Euro było szalonym pomysłem. Waluta nie powinna podlegać politycznym naciskom. Nie mam żadnych wątpliwości. Unia Europejska rozpadnie się prędzej czy później, jak rozpadł się Związek Radziecki. Jednak nie możemy zapominać o tym, że taki rozpad pozostawia po sobie tak ogromne zniszczenie, że potrzeba później całego pokolenia do odbudowy. Tylko pomyślcie co będzie, gdy dojdzie do kryzysu gospodarczego. Będzie wrzało od wzajemnych oskarżeń pomiędzy narodami. Spójrzcie na ogromną liczbę imigrantów z krajów Trzeciego Świata, którzy żyją dziś w Europie. Do tego doprowadziła polityka Unii Europejskiej. Jak oni się zachowają, kiedy będziemy mieli do czynienia z krachem gospodarczym? Prawdopodobnie będziemy świadkami, jak przy końcu istnienia Związku Radzieckiego, z takimi konfliktami narodowościowymi, że aż trudno to sobie wyobrazić. W żadnym innym kraju, może poza Jugosławią, nie było takich napięć etnicznych, z jakimi mieliśmy do czynienia w Związku Sowieckim. Dlatego właśnie to samo również zdarzy się wkrótce po rozpadzie UE. Ten ogromny gmach biurokratyczny zwali się nam na nasze głowy. Dlatego szczerze mówię, im szybciej skończymy z Unią Europejską tym lepiej. Im wcześniej Unia się rozpadnie, tym mniej przyniesie szkód. Ale musimy działać szybko, ponieważ Eurokraci są bardzo zwinni. Nie lada sztuką będzie ich pokonać. Dziś to jeszcze jest proste. Jeśli dziś milion ludzi ruszy na Brukselę, ci panowie uciekną zaraz na Wyspy Bahama. Jeśli jutro połowa ludności Wielkiej Brytanii przestanie płacić podatki, nic się nie wydarzy, nikt nie pójdzie do więzienia. Dziś jeszcze można to zrobić. Jednak nie ręczę za dzień jutrzejszy, kiedy już Europol będzie w pełni rozwinięty i obsadzony przez byłych oficerów Stasi czy Securitate. Wtedy wszystko się może zdarzyć. Tracimy czas. Musimy ich poskromić. Trzeba usiąść i pomyśleć, opracować strategię w najkrótszym jak to tylko możliwe czasie, aby osiągnąć maksymalny możliwy efekt. W innym razie będzie już za późno. Co więc powinienem powiedzieć? Nie mam niestety optymistycznej konkluzji. Jak do tej pory, pomimo że istnieją jakieś antyunijne siły w prawie każdym kraju, nie jest to wystarczające. Tracimy i marnujemy czas. P.S. Pewnie Gawiedź i tak nie zrozumie... :( . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorbaczotusk Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 00:56 człowieku ty nie pachniesz spiskiem tylko chorobą psychiczną... uwierz psychiatrom, wielu juz pomogli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewesoły Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:30 > P.S. Pewnie Gawiedź i tak nie zrozumie... :( No niestety nie zrozumie, gawiedź ufa tzw. poważnym mediom, jak ktoś mówi inaczej to jest dla nich oszołomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do AntyEuroentuzja Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:41 >Będą ścigali nas za 32 rodzaje przestępstw, z których dwa szczególnie mnie martwią, jedno z przestępstw nazywa się rasizmem, drugie ksenofobią. Żaden kraj na świecie nie identyfikuje czegoś takiego jako przestępstwo [nie całkiem jest to prawdą, jako że Belgia już uznaje to za przestępstwo ? Paul Belien]. < Otoz sie mylisz jest taki kraj to Canada tam za rasizm można trafić na dwa lata do wiezienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Wlodek Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:36 Będą ścigali nas za 32 rodzaje przestępstw, z których dwa szczególnie mnie martwią, jedno z przestępstw nazywa się rasizmem, drugie ksenofobią. Żaden kraj na świecie nie identyfikuje czegoś takiego jako przestępstwo [nie całkiem jest to prawdą, jako że Belgia już uznaje to za przestępstwo ? Paul Belien]. Jest taki kraj gdzie za rasizm idzie sie na dwa lata do wiezienia tak jest w Canadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.vf.shawcable.net 13.03.08, 18:46 Gość portalu: do Wlodek napisał(a): > Będą ścigali nas za 32 rodzaje przestępstw, - Tylko? Dodaj pare jeszcze bo masz z czego. Co se bedziesz zalowal:::)))))))))) z których dwa szczególnie mnie martwią, jedno z > przestępstw nazywa się rasizmem, drugie ksenofobią. Z tego powodu scicgaja i powinni scigac i w Polsce. Wystarczy zajrzec do konstytucji i paru kodeksow. ...Żaden kraj na świecie nie identyfikuje czegoś takiego jako przestępstwo [nie całkiem jest to prawdą, jako że Belgia już uznaje to za przestępstwo ? Paul Belien]. > Jest taki kraj gdzie za rasizm idzie sie na dwa lata do wiezienia tak jest w Canadzie. Nie wiem jak jest w innych ale w Kanadzie faktycznie za szerzenie nienawisci na tle rasowym i podobnym [ np za poniewieranie "pedalami" w stylu Wierzejskiego] idzie sie siedziec. Przekonalo sie o tym kilka lat temu trzech mlodych, wypasionych, lysych w glanach, ktorzy zbutowali brudnego Sikha sprzatajacego wieczorem podworko wokol ich swiatyni. Skopali "brudasa" na smierc. Za to, ze brazowy turbaniarz, ze cuchnie curry i ze sie placze na drodze uchlanych bialych sahibow z Priwislennego Kraju. I z paragrafu "hate" zarobili po 15 lat... Bez tego skonczyloby sie na jakichs pieciu. Jeden z nich mial ksywe Hitler, a drugi mial w domu tatusia KPN-owca bardzo nielubiacego Zydow. A w tej okolicy Zydow niezbyt wielu, za to za "zyda" dorabiaja rozne "brudasy" w dowolnym odcieniu brazu, czerni i zolci oraz Indianie. Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga 13.03.08, 14:37 Wiosna się zbliża, oto i ganiają króliczki z kotkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.vf.shawcable.net 13.03.08, 18:54 russian_girl napisała: > Wiosna się zbliża, oto i ganiają króliczki z kotkami... Witaj Ruska Dziewczyno! Dawno nie bywalas na tych lamach:)))) Hlasko nic o porze roku i kotkach nic nie pisal:))) Ale o krolikach pisal z podziwem. W duzej ilosci i na malej przestrzeni:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga 14.03.08, 15:46 Witaj, Włodku! Ty, jak zwykle, płodny w temacie. Króliczki i kotki to tylko alegoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.vf.shawcable.net 14.03.08, 18:14 russian_girl napisała: > Witaj, Włodku! Ty, jak zwykle, płodny w temacie. Króliczki i kotki > to tylko alegoria. U Hlaski niekoniecznie alegoria. To raczej konstatacja w temacie smutnej rzeczywstosci:)))) Wprawdzie dzis to genialne spostrzezenie lekko zmienilo sens, bo patron PiSu zachowuje jakby mu te kroliki w sporej liczbie ...... Ale on w koncu jak podstarzala dama marzaca o przejciach:))))) Najlepszego z koctwem, krolictwem i zajactwem w dowolnej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinrich Kunze Polaki - wy macie gó... do powiedzenia. IP: 212.87.232.* 13.03.08, 14:03 Polaki wy macie gó.. do powiedzenia. W Unii Niemec rządzi i on dyktuje warunki. A wy cicho siedziec i wykonywać, a nie głupio sie mądrzyć i debatować, jak to Polaki. Forse wam Unia daje? Daje.To "mordo ty moja" w kubeł i bulgotać. Do roboty sie wziąć i robić na europejski Reich. A po co wam panstwo suwerenne i tak go nie szanujecie, plujecie na prezydenta i Polske zagranicą i z niego wyjeżdżacie. Czyli wam w Polsce źle. Teraz rządzą nasi ludzie i bedzie tak jak chce Unia, a nie Polaki. Also los, an die Arbeit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Polaki - wy macie gó... do powiedzenia. IP: *.vf.shawcable.net 13.03.08, 18:26 Gość portalu: Heinrich Kunze napisał(a): > Polaki wy macie gó.. do powiedzenia. Heniek. Czegos ty sie ozlopal, ze glupio bulgoczesz? > Forse wam Unia daje? Daje.To "mordo ty moja" w kubeł i bulgotać. A ty Heniek, to forse skad biezesz? W zlotowkach bulgoczesz? > Do roboty sie wziąć i robić na europejski Reich. A po co wam panstwo suwerenne i tak go nie szanujecie, plujecie na prezydenta i Polske zagranicą i z niego wyjeżdżacie. Przeciez to prezydent te papiery podpisywal w jednej osobie i wlasnemy rencamy, to jak juz -smy stracili te suwerennosc, to Kaczorow wina dwoch:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyNiemiec Re: Polaki - wy macie gó... do powiedzenia. IP: *.t-mobile.co.uk 14.03.08, 20:23 Do śmierdziela Heinricha Himmlera :P Jak ci tu źle w Polsce to wypier...a nie kisisz się w tym swoim małym biurze na ul.Puławskiego.Prostaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jadna Re: Polaki - wy macie gó... do powiedzenia. IP: 89.174.23.* 14.03.08, 20:35 i przestań sie slinić oblesny grubasie......wszystkie dostajemy torsji na twój widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:40 deser.gazeta.pl/deser/51,83454,5018586.html?i=2 bi.gazeta.pl/im/8/5019/m5019548.jpg kto się przeraził?jarek na widok jozina czy jozin na widok jarka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Bzdury nad bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 17:20 Do AntyEuroentuzjasty Kultura wymaga podania źródła cytatu i autora. Z tekstu można wywnioskować,że autorem jest Bukowski.Nie podejrzewałem faceta aż o taką głupotę. Powinien w pierwszym rzędzie przeczytać dokładnie treść traktatu,gdyż jego produkcja trąci dużą niewiedzą na temat, który podejmuje. Jednak nie ma się co dziwić ,ponieważ w ZSRR spędził wiele lat w szpitalach psychiatrycznych ,więc na sam dźwięk słowa "związek" lub "unia" reaguje alergicznie. Był w historii taki kraj. Nazywał się Rzeczypospolita Obojga Narodów. Była to luźna federacja (taka mini- UE) właściwie trzech narodów : polskiego, litewskiego i ukraińskiego. Był krajem kwitnącym oraz mlekiem i miodem płynącym. Zgubiły go nacjonalizm, ksenofobia i nietolerancja religijna . W pierwszej kolejności Ukraina nam powiedziała bye, bye. Potem wzajemne animozje między królami polskimi ,a panami litewskimi oraz fatalna polityka zagraniczna ( złe sojusze ) zostały wykorzystane przez trzy zaborcze imperia. Federacja zniknęła z mapy historii. Obecnie Polska wykorzystała wielką szansę łącząc się z luźną federacją wielu europejskich narodów i tworząc UE. Abyśmy pokojowo współistnieli na naszym kontynencie ( i na świecie) musimy zacieśniać nasze powiązania. Każdy kraj w UE ma oczywiście prawo pielęgnować własną kulturę narodową. UE nie ma zamiaru tego negować ani ingerować w tą materię. Jednak w sprawach ważnych i żywotnych dla pokojowego współistnienia musi zacząć mówić wspólnym głosem UE jest istotną przeciwwagą dla ciągle niepewnej Rosji oraz USA tym sposobem zachowując delikatną równowagę światową. Traktatem lizbońskim rola parlamentów narodowych zostanie jeszcze wzmocniona,aby obywatele poszczególnych krajów w jeszcze większym stopniu mieli wpływ na działania UE. Kiedy ,któryś z krajów Unii wyrazi potrzebę wystąpienia z federacji, ma drogę otwartą. Na Polskę spłynęło dobrodziejstwo połączenia się rynków wielu krajów.Powstaje i krzepnie jeden wspólny rynek. Bezrobocie spadło.Społeczeństwo bogaci się w szybkim tempie.Pieniądze z funduszy europejskich płyną do Polski szerokim strumieniem.Gospodarka rozwija się w zadowalającym tempie, PKB rośnie o wielkość 6% rocznie. O co więc eurosceptycy kruszą kopie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bzdury nad bzdurami IP: *.icis.pcz.pl 13.03.08, 17:56 Niestety do federacji 3 narodow NIGDY nie doszlo w Rzeczpospolitej Obojga Narodow. Byla jedna proba w 1658 - niestety spozniona i zakonczona kleska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Bzdury nad bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 21:02 Gość portalu: xx napisał(a): > Niestety do federacji 3 narodow NIGDY nie doszlo w Rzeczpospolitej > Obojga Narodow. Byla jedna proba w 1658 - niestety spozniona i > zakonczona kleska. Tak była federacja tylko dwóch narodów :Polski i Litwy.Ukraina niestety została zepchnięta na margines.Skończyło się to niestety nieciekawie. Jednak gdyby dużo wcześniej podjęto próbę ,była szansa na pozostanie całości Ukrainy w Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Bzdury nad bzdurami IP: *.vf.shawcable.net 13.03.08, 18:50 Mateuszu. A bylbys w stanie wymienic ile narodow zamieszkiwalo owa starozytna RP? Kiedys bawilem sie w taka wyliczanke, z bylym mieszkancem Lwowa i wyliczyl, ze w samym tylko tym miescie swobodnie mozna bylo znalezc ok. 20 -tu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Bzdury nad bzdurami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 20:52 ość portalu: Wlodek napisał(a): > Mateuszu. > A bylbys w stanie wymienic ile narodow zamieszkiwalo owa starozytna > RP? Kiedys bawilem sie w taka wyliczanke, z bylym mieszkancem Lwowa > i wyliczyl, ze w samym tylko tym miescie swobodnie mozna bylo > znalezc ok. 20 -tu:)))) Jasne. Rzeczypospolita była państwem wielonarodowym. Po prostu uogólniłem do trzech głównych członów owej starożytnej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 pięknie napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 07:11 j.w integrujmy sie na maxa, nie ważne czy to polska, włochy, rumunia, bułgaria, hiszpania, francja ... ważne żeby sie ludziom dobrze żyło, a narazie nic lepszego człowiek nie wymyślił Odpowiedz Link Zgłoś
russian_girl Re: pięknie napisane 14.03.08, 15:48 Rzeczywiście, tylko odrobinę utopijnie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: pięknie napisane 14.03.08, 18:58 russian_girl napisała: > Rzeczywiście, tylko odrobinę utopijnie. Tak mowiono rowniez Robertowi Schumanowi. Niegdys toczace bezlitosne w potegowaniu okrucienstwa wojny narody polaczyly sie gwiazdami w pokoju. Zaczelo sie od Frnancji i Niemiec. Im sie powiodlo. Pomysl Shumana udowodnil, ze lepiej wspoldzzialac cywilizacyjnie niz toczyc prymitywne wojny. Udalo mu sie. w Czestochowie Robert Shuuman rowniez dobrze sie sprawdza;) pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Schuman Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re:J.K. dobił PiS-tolecikiem, własna partię !!!! 14.03.08, 18:44 ....pewnie otrzyma "Virtuti Militari", od prezydenta! -uczcijmy ten bohaterski czyn..."minutą ciszy!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re:J.K. dobił PiS-tolecikiem, własna partię !!!! IP: *.vf.shawcable.net 14.03.08, 19:14 Zwroccie uwage jakim przymilnym tonem -jak nie Kaczor- rozmawial z Rydzykiem. Jaki sliczny, unizony, grzeczny, wyciszony i przymilny... Co to PRAWDZIWY boss robi z nawet z Kaczora:))))) I cala bojowosc i kacza odwaga utopila sie w PiSuarze. Jakie tam szambo z perfumeria? Jaka tam czarownica co to sama sobie miala zrobic aborcje:))))) Tiututu ojcze dyrektorze:)))) Zwykly scierek -kaczorek na posluchaniu u tow. I Sekretarza Naszego [ich] Dziennika [ bo Dziennik, to oczywiscie NIEMIECKIE medium]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samba rządzi Targowica więc nie masz nic do powiedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 06:59 niewolniku -------------------------------- muzyka.onet.pl/0,1708155,newsy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Wspaniały cytat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:40 "Przyjdzie dzień, kiedy zbudujemy Stany Zjednoczone Europy, że pójdziemy pochylić się nad grobem Schumana i zwiedzić jego dom w Scy-Chazelles, tak jak Amerykanie idą zwiedzać dom Jerzego Waszyngtona w Mount Vernon". Prawie utopia, jednak chce mi się w cuś takiego wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: My się na województwo polskie w Unii nie zga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:06 Anglicy już zabezpieczyli się , to dlaczego odmawia się tego prawa Polakom fears the charter could allow homosexual marriage in Poland and pave the way for Germans to sue Poles for property lost after World War II. The UK has secured a guarantee that the charter cannot be used by a European court to change British law. Odpowiedz Link Zgłoś